täydellinen home

kartoitus

Harkinnasa ei-uuden okt:n osto. Teen okt:oon homekartoituksen sillä kallimmalla tavalla eli kokonainen aukko seinään/kulmaan ja sisälle asiti tutkitaan, mitä mahd. homrvaurioita sieltä löytyy.

Mistä kohtaa taloa kannattaa ottaa auki seinää ja mistä huoneesta/osasta taloa, jotta se home löytyisi, jos sitä siellä on? Sisäkattoa auki? Kylpyhuone/sauna?

Tietääkö palkkaamamme alan ammattilainen, mistä auki otetaan/reikä porataan vai pitääkö se meidän hänelle sanoa?

9

487

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarkastus

      "Tietääkö palkkaamamme alan ammattilainen, mistä auki otetaan/reikä porataan vai pitääkö se meidän hänelle sanoa? "

      Vetipä hiljaiseksi tuo kysymys. Jos se ei tiedä sitä, niin onko se silloin ammattilainen? Vai oletteko te jotain huippuammattilaisia? Miksi yleensä tarvitsette siihen vähemmän ammattilaista?

      Muistuttaisin vielä sellaisesta, että ulkoseinät eivät ole ainoat mahdolliset alaohjauspuun lahopaikat. Niitä voi olla väliseinissäkin. Ennen vanhaan ei nimittäin kaikilla rakentajilla ollut Hiltiä, jolla laittaa väliseinien alaohjauspuut lattiavaluun kiinni. Homma tehtiin niin, että valun yhteydessä väliseinien perslankut laitettiin valmiiksi valuun, joten siitä oli sitten helppo jatkaa väliseinäntekoa.

      No, mitä huonoa siinä on? Vastaus: Perslankun alle, siis betoniinhan tulee luonnollisesti ura. Huonosti salaojitetussa maastossa maaperän kosteus nousee kapillaarisesti tuohon betonivaluun, siitä perslankkuun ja jää lillumaan vedeksi siihen perslankun uraan. Noin 10 - 15 vuotta siinä lilluttuaan lankku on varmasti jo riittävän mätä.

      Tuollaisessa talossa ei tietenkään riitä, että nuo väliseinien perslankut on märät, myös betonin ja lattian välissä olevat eristeet voi olla homeitiöiden saostamat.

      Ai niin, johonkin aikaan lattiavalun alle laitettiin myös mineraalivillaa, sitä kovaa villaa. Jos maaperä ei ole täysin rutikuiva alla, niin villa ja betoni johtaa erinomaisesti sitä kapillaarikosteutta talon muihin rakenteisiin.

      Kun tutkit sitä ostettavaa taloa, niin ota sellainen Cat D7-työkalu avuksi, jotta rakenteita saa avattua riittävästi. Täällä tietoa työkalusta: http://www.youtube.com/watch?v=AQTORBvT_gM

      • talon myyjä

        Tällä kaverilla hyvät suosittukset mittaustyökaluiksi. Mutta enpä haluaisi olla myymässä tuolle aloittajalle omaa vanhaa taloani. En edes tuplahinnalla.


    • tarkastaja...

      Jos ei palkkaamasi taho tiedä mistä pitää hakea niin vaihda hyvä ihminen toinen "asiantuntija"! Kun jokainen maallikkokin tietää alajuoksun ja kylpyhuoneen ympäristön ykköspaikoiksi etsintään.

      Sellaista palvelua tarjoavan PITÄÄ osata asiansa. Se pelkkä digitaalinen lämpömittari ei tee asiantuntijaa...

    • minävaantaas

      ainoa todellinen tapa on VOC tai mVOC
      voi tehdä itsekin, mutta tarkkuus kärsii.
      homekoirat ei haista kuin mattolaiturin jäämät.
      rakennetta avaava vasta kun betonin kosteus pintamittauksella yli 120.
      65-90 ihan normaalia.
      myös radon ja ilmamäärät tärkeämpi asia kuin rakennetta avaava tutkimus.

    • Homefobiaa,

      kärsivän tulee rakentaa uusi talo, kaikissa vanhoissa taloissa on hometta ja se ei ole mitenkään vaarallista asumisen kannalta katsoen..

    • Valitettavasti ainoa rakenteita avaava ja luotettavan tuloksen antava vaihtoehto on talon purkaminen ja uudelleen rakennus.

      Noita reikiä tekemällä ei selviä mitkään muut kuin todella laajat mikrobivauriot, pienemissä se reikä saattaa arvaamalla valitussa paikassa osua vaikka 0,5 m päähän olemassa olevasta vauriosta.

      Koirista ei ole mitään suurempaa hyötyä, kuonoltaan terve koira kun merkkaa jotain jokaisessa rakennuksessa. Koira ei myöskään pysty kertomaan hajun lähteen sijaintipaikkaa, koska ei tiedä miten haju rakenteissa kulkee (vanhassa talossa sitä ei tiedä kyllä kukaan muukaan ellei taloa pureta atomeiksi).

      Sisäilmamittaukset puolestaan on jo kauan sitten todettu huuhaaksi, joten loppupeleissä on vain ostettava rakennus jota on ylläpidetty mahdollisimman hyvin ja jossa riskirakenteita on mahdollisimman vähän. Jokainen pientalo suomessa on joko homeessa, tai kohta homeessa, joten sellaista ei kannata edes harkita jos pelkää hometta.

    • l mnm oäkj älj

      Hyviä vastauksia yläpuolella.

      Itse perin -93 vm -73 rakennetun ok-talon, kesämökiksi. Noo pientä pintaremonttia. Aloitin saunasta ja pesuhuoneesta. Joopajoo. Aljuoksuista muisto vain jäljellä, pystylankutkin lahot puoleen metriin asti. Ei silloin höpötetty mitään homeongelmista

      Noo, korjailin juoksuja ja sahailin pystöihin uusia lankkuja alas. kyprokkia seinään, täysi vesieristys, kaakelit. Erittäin siisti kylppäri tänäkin päivänä, eikä missään mitään hajuja tms. Mutta ikinä en uskalla myydä taloa priimana. Yon ikäset on aina tollasia, ja on uudemmatkin. Jos onnistuu löytämään tarpeeksi vanhan, tai tarpeeksi uuden hyvin tehdyn talon, se voi ollakin terve, mutta kyllä sitä märkävikaa on melkein kaikissa taloissa.

      Noista porailuista ja mittailuista ei isommin iloa, suihkunurkka nyt jokatapauksessa pitää aukoa remontin yhteydessä ja siinäpä sen sitten näkee, mikä todellinen tilanne. Ja remontinhan voi tehdä vasta kauppojen tekemisen jälkeen. Et sä voi alkaa purkamaan kenenkään taloja, etkä porailemaan reikiä toisten asuntoihin. Se on myyjän asia, ei sun. Ja todistus, mitä sitten näytetään, aivan eri asia kuin todellisuus. Ja sitten istutaan käräjiä.

    • vbncvbncvbn

      Löytyikö sieltä mitään?

    • Äxxä-rempaaja..

      Löytyi, eräästä talosta löytyi märkää seinää nimenomaan poraamalla reikä seinään. Päällisin puolin näytti olevan kaikki kunnossa vaikka kuinka olisi tutkinut, muovinen höyrysulku piti kosteuden hyvin cyprokin takana piilossa. Kosteus nousi maasta lämpöeristeen alle laitettua tasoitushiekkaa pitkin. Alaohjauspuun alla ei ollut kunnollista bitumikaistaa, eikä alas ulottuvaa höyrysulkua ja hiekka otti kiinni alapuuhun. Vanhemmat puuelementti ok-talot hankalia tutkia , koska elementti lepää alaohjauspuun päällä ja kiiloja saattaa olla välissä, joten kosteus pysähtyy alaohjauspuuhun joksikin aikaa. Vie aikansa ennen kuin on itse elementissä mitattavaa kosteutta. Porailusta ja mittauksista on hyötyä, jos tekijä tietää mitä on tekemässä. Onhan noita mittalaitteitakin joilla voi pienestä reiästä tehdä mittauksia.Toisessa talossa taas purutäytteisessä lattiassa löytyi vettä purujen alta . Kuivaa purua oli noin kolmekymmentä senttiä ja betonilaatan päällä 5 cm märkää purua. Mikään kosteusmittari ei olisi haistanut märkää noin syvältä. Vesi oli joutunut puruihin todennäköisesti lämpövaraajan vuodosta. Tottahan on, jos talo on kunnossa, niin ei sieltä kosteutta löydy, vaikka pillarilla nurin ajaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      66
      6432
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4153
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2567
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2000
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1518
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1377
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1090
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1026
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1011
    Aihe