Kiitos Aune Juntunen !

Omainen Hämeestä

Suurkiitos kirjoituksestanne ( Ylä-Kainuu lehti 18.2.2014) Miksi hoitajat sairastavat ? Voiko kirjoituksessa esitetyt asiat todellakin olla tätä päivää armon vuonna 2014? Erittäin raskaita, vakavia ja huolestuttavia asioita toitte esille ja julkisuuteen.

Olen todellakin ällistynyt ja kauhuissani jos näin on,kuten kirjoititte. Kyllä tällaisiin ko.jutussa esitettyihin asioihin tulee saada julkinen vastaus tämän lehden ( Ylä-Kainuu lehti) palstalla. Nyt esimiehet lusikka kauniiseen käteen ja tulkaa esiin sekä selventäkää, miten asia on ja miten siellä Suomussalmella vanhusten hoitotyössä työskentelevät hoitajat voivat ja jaksavat !

Eikö todellakaan kainuun maakuntakuntayhtymä reagoi mitenkään sairaspoissaoloihin?? Sairaspoissaolothan ne vasta maksaakin.

On kysymys potilaiden/asiakkaiden hoidosta ja huolenpidosta. Jos hoitajien kohtelu on ko. kirjoituksen tapaista,niin voimme vain arvailla, miten he jaksavat hoitaa omaisiamme 24/7.

Mieleni tuli surun, murheen ja huolten täyttämäksi mielipidekirjoitustanne lukiessa.

140

2157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Katto Kassinen

      Alistamalla ja pelolla johtaminen.... Ei,ei,ei. Bresheneviläiseen aikaanko olemme palanneet ? Julmaa luettavaa paikallislehden mielipidepalstalla.

    • Näin se on.

      Olihan se asiaa!

      Kannattaisi joidenkin peiliin katsoa?

    • Surullista.

      Kainuun-Maakunta/ kuntayhtymässä ollaan asioista tietoisia.

      Hallitus kaikessa viisaudessaan on määritellyt hoitohenkilökunnan mitoituksen
      joka on, 0,5 hoitajaa kymmenkuntaa vanhusta kohden, vaikka mitoitus olisi 0,7 hoitajaa kymmentä vanhusta kohden tuo viime mainittukaan ei ole todellisuudessa
      riittävä. Edellä mainitut luvut ei käytännössä merkitse mitään, tarvitaan vain auttavia
      ja tekeviä käsipareja vanhusten hoitotyöhön.

      On todella surullista. miten ala-arvoisesti kohtelemme vanhuksia, vaikka he ovat
      rakentaneet tämän maan.

    • Pärnäsen korjaamo..

      Justiinsa joo.... tämähän tästä kunnasta vielä puuttui. Mutta hyvä kun tuli yleiseen tietoon tällainen asia, joka on varmaan ollutkin tiedossa siellä sisäpiirissä eli työpaikoilla.
      Ei hyvältä näytä !

    • Mormor 66

      Lienekköhän tuo mielipidekirjoitus totta vai tarua ??

      • treytr

        Aunen tuntien ainakin paljon liioittelua!


      • työntekijä

        Kyllä se valitettavasti on.


      • työntekijä
        työntekijä kirjoitti:

        Kyllä se valitettavasti on.

        Siis TOTTA on


      • Kiitos hoitajat!

        Omaisena en ainakaan allekirjota kaikkia näitä alotusviestissä olleita asioita näin kaukaa läheisenä asioita seuranneena. Aina siellä ollaan oltu ystäväisillisiä ja turvallisen tunteen luojia omahoitajia, jos olen ollut yhteydessä etenkin vanhukseni hoitajiin ja muihinkin.Kiitokset suuret läheistäni tällä hetkellä hoitaville! Muuta en voi kuin kiittää!


      • Siis

        Siis vastatkaa hyvät ihmiset, että onko tuo 0.5 etes toteutunu. Vai onko kaikki ropakandaa?


      • Omaishoitaja AA13
        Siis kirjoitti:

        Siis vastatkaa hyvät ihmiset, että onko tuo 0.5 etes toteutunu. Vai onko kaikki ropakandaa?

        Kyseisten vanhustyöyksiköiden työntekijäthän ne tietävät tuon hoitajamitoutuksen. Kertokaa ja tuokaa julki,niin mekin sen tiedämme !!


    • Lelleri

      Ei savua ilman tulta !

    • vierestä kahtonu

      Kunnan työntekijöillä kuulemma pitämättömiä sairaslomia.
      Tuo kertonee työmotivaatiosta jotain..Osalle potkut ja uutta kehiin.

    • Kuntalainen minäkin

      Vanhusten hoidon hoitajat kuuluvat kainuun maakuntakuntayhtymän työntekijöihin. Eivät ole siis Suomussalmen k u n n a n palkkalistoilla eivätkä siis heidän työntekijöitään.

    • Terveydenhoitajatar

      Luottamushenkilö on uskaltanut rohkeasti ja julkisesti puuttua asiaan, joka ei ole aivan vähäpätöinen.

      Tämä on hätähuuto !!

    • JammaJamma

      En millään voi uskoa,etteikö suomussalmelaisten esimiesten kanssa voi keskustella työhön liittyvistä asioista asiallisesti, reuhaamatta,ketään alistamatta, uhkailematta ja tasa-arvoisesti. Työyhteisöhän on kaksisuuntainen juttu: siellä on sekä työntekijät että esimiehet, joiden tasa-arvoiseen vuorovaikutukseen työpaikan hyvinvointi perustuu.

      Vai olenko pahasti väärässä (se on mahdollista)??

      Olisiko aika katsoa itse kullakin peiliin ja tutkiskella perusteellisesti sitä kuvaa, minkä sieltä näet !

      • Piste.

        Kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää.

        Se, että ollaan palattu tuloksen tekoon, on ajanut tämän(kin) ammattiryhmän tähän.
        Peiliin voi katsoa myös valheellisesti.

        Itse olen niin uupunut tästä päivästä, että perhe jää huomiotta, koira saa tyytyä "lenkkeilemään" pihalla narussa. Minä aion nukkua koska huomisestakaan ei tiedä.

        Viisaat on sanat niillä jotka ulkopuolelta tätä arvostelee, totuus valkenee kyllä, viimeistään sitten kun on jonkun omaisen vuoro odottaa hoitajaa paikalle.


    • Pehori

      Työuupumus hiuskarvan varassa minullakin. Enkä ole ainoa.

      • 24h

        Sitä minä hyväksy kun työntekijät vertailevat keskenään jotta paljonko on vielä
        "pitämättömiä" sairaslomia. Siis terveetkinkö pitävät sairaslomia niinkuin luvallisia
        ylimääräisinä vapaina? Ei oo ihme jos toiset on tiukilla silloin.


    • Hilkka-Helmi

      Eihän hyvään,asialliseen,laadukkaaseen ja toimivaan johtamiseen tarvita rahaa. Ei rahalla johdeta, vaan esimerkillä, kunnioituksella, rinnalla kulkemisella,arvostamisella,puhumisella,kuuntelemisella, tasa-arvoisella käyttäytymisellä, puolueettomuudella, kannustamalla, tukemalla.

      Hyvä johtaminen on sisäsyntyinen ominaisuus, jota tietysti myös jatkuvasti kouluttautumalla ja itseään kehittämällä tulee jalostaa aina paremmalle tasolle.

      Mitä ihmettä rahalla on tekemistä siinä asiassa, miten keskustelet työnteki-
      joidesi kanssa tai kuuntelet ja kuulet heitä ?

      Oletteko samaa mieltä ?

      • QQFF-gee

        Olen kanssasi samaa mieltä 100 %:sti. Kunpa se vain toteutuisi käytännössä- ihan aikuisten oikeesti - siellä työelämässä ja työpaikoilla.


    • tosion

      Tk vuode osastolla ei ainakaan työ uupuminen näy,10 hoitajaa tietokoneella tsättäilee ja kun potilas soittokelloa soittaa niin 15 min päästä kysyvät radionvälityksellä että mikäpä siellon hätänäEttä semmonen uupumus siellä on,ei jakasa kävellä.

      • Teoria vs käytäntö

        Sairaala ei ole hotelli. Ja kuten nykyiseen kustannustehokkaaseen työasenteeseen kuuluu, sanallisesta potilasraportista on luovuttu jo aika päivät sitten. Kun kanslian ovet ovat kiinni, ei ole suotavaa häiritä hoitajia pikku asioilla (omainen seisoo ovella muki kädessä ja kysyy vettä äidille, vesihana potilashuoneessa... Elämme maassa, jossa WC huuhdellaan juomakelpoisella vedellä.. ) Työrauhalaki käsittääkseni pätee suurimmalla osalla työpaikoista, miksi ei terveydenhoitoalalla? Täällä täytyy sietää aivan kaikki sonta sekä potilaiden, että omaisten suunnalta (sekä psyykkinen,- että fyysinen) ilman mitään seuraamuksia. HaiPro:ta saa kyllä täytellä päivittäin, mutta siitä ei ole muuta hyötyä kuin numeroita tilastoihin.. Jep, ammatinvalintakysymys, jolla ei ole enää mitään tekemistä romanttisen Florence Nightingalen kanssa...


    • yllätti-

      ei siellä kaikilla kiirettä oo

      • Niinkö teki?

        Kiire on ajallisesti käsitettävä asia, jolla on monta eri puolta... Kahdessa tai useammassa paikassa kun ei voi olla samaan aikaan, ellei teleporttaa itseään.. Toistaiseksi mahdollista vain elokuvissa..


    • Esh

      Hoitajien tulee kirjata potilastietoihin kaikki potilaalle tehdyt hoitotoimenpiteet. Ja tämä kirjaaminen tehdään tietokoneella. Samoin tietokoneelta jokainen hoitaja lukee raportin potilaiden tilasta heti töihin tultaessa ja myös työvuoronsa aikana useammankin kerran (esim. lääkärinkierron jälkeen) Tämä on ns. hiljainen raportti. Entivanhasta raportilla istumista ei enää ole - se on historiaa ! Siksi tietokoneita on paljon potilastoimistossa osastolla,että jokaisella on mahdollisuus sujuvasti työskennellä ja lukea tarvitsemansa asiat. Kaikki potilasta koskevat hoito-ohjeet ja määräykset tulee siis tietokoneelle. Ilman tietojen lukemista et voi hoitaa potilaita määrättyjen ohjeiden mukaan.



      Ja jos joku haluaa työuupumuksesta puhua huumorimielessä, niin kehottaisin olemaan sanoissaan hyvin, hyvin varovainen.On se niin vakava asia, joka voi napsahtaa itse kunkin kohdalle.

      • 24h

        ja ei muuta kun lähetään "vieläpitämättömille sairaspäiville".


      • fakta homma

        elikä miten sitten hoidetaan jos tietokone ei toimi? kertokaa hoitajat miten on ohjeistettu sen jälkeen vai tarviiko tehdä mitään!


      • pelokasko<

        No siihen se hoitoaika varmaan meneekiin,tietokoneella istumiseen.Menkää joku edes sen potilaan luo henkilökohtasesti ja olkaa kiinnostuneita miten hällä menee vai meneekö mitenkään,itse potilaana olessani oikein pelotti soitta hälytysnappia kun tuntu että en häiritsisi heitä,antoivat sen vaikutelman että ooppa hilijaa kun ei sulla kuitenkaan mitään hätää ole.


      • Niimpä
        pelokasko< kirjoitti:

        No siihen se hoitoaika varmaan meneekiin,tietokoneella istumiseen.Menkää joku edes sen potilaan luo henkilökohtasesti ja olkaa kiinnostuneita miten hällä menee vai meneekö mitenkään,itse potilaana olessani oikein pelotti soitta hälytysnappia kun tuntu että en häiritsisi heitä,antoivat sen vaikutelman että ooppa hilijaa kun ei sulla kuitenkaan mitään hätää ole.

        Joo, ja oma kännykkä taskussa piippaa ja facepook päivityskin pitäsi tehhä.


      • ..ja
        Niimpä kirjoitti:

        Joo, ja oma kännykkä taskussa piippaa ja facepook päivityskin pitäsi tehhä.

        Ja tupakillahi jos jossais välissä vois piipahtaa muullonki kuin kahvitauolla..nam!


      • Pelkäätkö?
        pelokasko< kirjoitti:

        No siihen se hoitoaika varmaan meneekiin,tietokoneella istumiseen.Menkää joku edes sen potilaan luo henkilökohtasesti ja olkaa kiinnostuneita miten hällä menee vai meneekö mitenkään,itse potilaana olessani oikein pelotti soitta hälytysnappia kun tuntu että en häiritsisi heitä,antoivat sen vaikutelman että ooppa hilijaa kun ei sulla kuitenkaan mitään hätää ole.

        Katkolainen olet kuitenkin, pelottaa aivan kaikki kun selvä päivä koittaa...? Jos tupakalla olet jaksanut käydä ilman pelkoja, mitä täällä itket? Tee valitus potilasasiamiehelle..


    • Idealisti

      Mikä on hoitajien työkyky siellä Suomussalmella ? Jaksaako painaa duunii aina vain vähenevällä ja vähenevällä hoitajaporukalla ?

      Terveisiä tk:n työporukoille Etelä-Karjalasta ja jaksamissii... hitokseltaan!!


      p.s. Olipahan napakka kirjoitus ja kannanotto Ylä-Kainuu -lehdessä (18.2.14).

      • Hitokseltaa!

        Hitokseltaa on hommii täälkii toisel kirjottajal E-Karjalast ! Koitakaa jaksaa et ette romaha! t. Antsku ja kaverit
        ps. en ole hoitoalalla enää!


    • Voi,voi.....

      Eipä taida olla oikein hyvin pullat uunissa sos.- ja terveydenhuollon henkilöstöasioissa Ylä-Kainuu -lehden mielipidekirjoituksen mukaan (18.2.2014). Mistä ihmeestä se kenkä puristaa ja ahistaa?

      • Ulkoapäin

        Täältä ulkopaikkakunnalta kysyn: Onko yksittäisten asioitten/henkilöitten pullat pahasti huonosti uunissa vaiko kaikkien?


      • Zetterber
        Ulkoapäin kirjoitti:

        Täältä ulkopaikkakunnalta kysyn: Onko yksittäisten asioitten/henkilöitten pullat pahasti huonosti uunissa vaiko kaikkien?

        Kaikkien.


    • näin on

      Se on nykyään liukuhihnatyötä, ja syy ei ole hoitajien.

    • TupTappura

      Hajota ja hallitse - menttaliteettiko esimiestyössä vallitsee.??? Ainakin sellaisen mielikuvan YK:n mielipidekirjoituksesta 18.2.-14 saa. Onpa tosi harmillista,jos näin on !

      • Hää kyssyy täält

        Mitä se teil esimiehe roolii kuuluu siel Kainuus? Meil hää Etelä-Karjalas tekköö kuin hää on saant ohjeet!


      • Omainen
        Hää kyssyy täält kirjoitti:

        Mitä se teil esimiehe roolii kuuluu siel Kainuus? Meil hää Etelä-Karjalas tekköö kuin hää on saant ohjeet!

        Sinä "putouksen" A: Sinä et tiiä johtamisesta yhtää mittää! Koeta vain menestyä puttouksesssa ja se riittää meille!! t. ite E-Karjalassassa (syntyperä Kainuussa) esimiehenä ja minulla omainen Kainuussa


    • Hoitaja minäkin

      Nimimerkille Hilkka-Helmi 21.2.2014 11.48: Olen kanssasi aivan samaa mieltä johtamisesta. Kiitos näistä sanoista. Rahalla ei johdeta, vaan aidolla välittämisellä.

    • piste

      Poliitikkojen kannattaa keskustella, jotta pisteitä heruu vaaleja varten.

    • Peräpohjolan tyttö

      Saattaahan se olla niinkin - tiedä häntä !! Lienekkö mielipidekirjoituksen (YK 18.2.14) kirjoittaja aktiivi kunnallispoliitikko ?

    • Ajatelkaa....

      Sain vihdoinkin käsiini lehden, missä tämä mainittu mielipidekirjoitus on.

      Toivottavasti tämä mielipide/ kannanotto saa aikaa MOLEMMINPUOLISTA keskustelua, mielipiteiden vaihtoa,kuuntelua sekä kunnioittavaa/tasa-arvoista kohtelua.

      Aina on mahdollisuus uuteen ja parempaan.......

      • fakta homma

        käytettävissä olevan rahamäärän jakaminen, siitähän tässä on kyse. pannaanko kuinka paljon vanhuksiin, nuoriin, kulttuuriin, yrityksiin, terveyden/sairaudenhoitoon jne. jokainen puhuu silloin kun oma lehmä on ojassa. näinhän se menee. aunekin pian nostaa taas pian jonkun muun "epäkohdan" esille. minä nostan sen jotta tällä kunnan johtoryhmällä on aivan liian suuri assistenttiryhmä alaisinaan. johtajat tekemään itsekin töitä!


    • Aunen tuntien

      Totta joka sana. Uhkailulla ja pelottelulla Suomussalmella ja koko Soten vanhuspuolella johdetaan. Samaa sakkia koko porukka. Luottamusmiehet ja muut tahot voimattomia. Ei ole kunnioitusta ei...

      • voe

        Voe hyvä ihme!
        Ottakaamme me omaiset jo toki kantaa, miten meidän omaisia hoidetaan ja tuokaamme julki se erinomainen ammattitaito, millä lähihoitaja kohataa meidät ja omaisemme omahoitajana! Kaikki se, mikä täten toimien on mahdollista, on myös johtamisen tukemaa!


      • Pihlajanmarja

        Miten/Miksi tällaiseen tilanteeseen on ajauduttu ? Eikö tällaiset ikävät jutut kuulu työpaikan sisäisiin asioihin ?


      • julkishallinto?
        Pihlajanmarja kirjoitti:

        Miten/Miksi tällaiseen tilanteeseen on ajauduttu ? Eikö tällaiset ikävät jutut kuulu työpaikan sisäisiin asioihin ?

        Huutavan ääni erämaassa! Jos ikävät asiat ei hoidu sisäisesti, eikä saa purkautua ulospäin, seuraava askel on työntekijän loppuunpalaminen.


      • QQFF-GG
        julkishallinto? kirjoitti:

        Huutavan ääni erämaassa! Jos ikävät asiat ei hoidu sisäisesti, eikä saa purkautua ulospäin, seuraava askel on työntekijän loppuunpalaminen.

        Näinhän se on kuten kirjoitit nimim. julkishallinto?. Kuka ei anna puhua ja purkautua työpaikan sisällä ? Eikö se ole parempi kerta räjäys,kuin jatkuva pitkäaikainen kitinä (joka ei sitten loppupeleissä johda mihinkään...!) kaikkien osapuolien (niin esimiesten kuin työntekijöiden) kannalta.
        Puhdistuu ilmapiiri ja on raikasta hengittää - toivottavasti!


    • pirtukätkö kaivaja?

      tuo nyt on aivan naurettava syy että porukka on sairaslomalla
      viinan takia
      samainen päättäjä itse aikoinaan kolusi hammashoitolan
      pirtukätköt iltaisin ku oli hammaskipee" ....
      ja kaiken huipuksi kun tehtiin potilasvalitus henkilökunnasta
      niin sama tyyppi tutki ja teki päätöksen joka oli tietenkin
      ei aiheuta toimenpiteitä...
      teimme sen takia valituksen ettei samt asiat toistuisi
      no niistäkin osan on jo hauvan povessa
      mutta yksi epäileväinen taitaa jollain tasolla pää- tää miten ...könen moalla
      voi?

      hyvä että joku sohasoo mätäpaisetta
      nyt kunnanhallitus ja johtaja esiin vaikkette olekkaan kuntayhtymän
      työntekijöiden pomoja

      • tuntien vierailija

        Kävin sairaalan osastolla tätiäni katsomassa, yksi hoitaja käveli käytävällä, vinkattuamme ei tullut huoneeseen näytti olevan kiire. Mentyäni kansliaan ja siellähän ne kaikki katselivat tietokoneita niin tärkeän näköisinä. Kukaan ei nos-
        tanut katsettaan vaikka kyselin asiaa, ehkä pelkäsivät että joutuvat töihin. Miksi
        kaikilla pitää olla jo koneet ja viettää aikaa vain koneella? Eihän niillä voi olla raportoitavaakaan, kun eivät käy potilaita edes katsomassa.


      • Fakta homma
        tuntien vierailija kirjoitti:

        Kävin sairaalan osastolla tätiäni katsomassa, yksi hoitaja käveli käytävällä, vinkattuamme ei tullut huoneeseen näytti olevan kiire. Mentyäni kansliaan ja siellähän ne kaikki katselivat tietokoneita niin tärkeän näköisinä. Kukaan ei nos-
        tanut katsettaan vaikka kyselin asiaa, ehkä pelkäsivät että joutuvat töihin. Miksi
        kaikilla pitää olla jo koneet ja viettää aikaa vain koneella? Eihän niillä voi olla raportoitavaakaan, kun eivät käy potilaita edes katsomassa.

        Äänetön raportti meneillään=aamuvuoro/iltavuoro/yövuoro lukee koneelta kaiken tarvitsemansa tiedon potilaasta.. Hoitajat kun eivät ole 24/7 töissä kuin hätätapauksissa..


    • Wiltsu -88

      Lukekaapa YLE URHEILUN nettisivuilta seuraava juttu: Hylkäämisen kulttuuri elää yhä vahvana urheilussa. Ja etenkin se viimeinen virke,jonka Reijo Jylhä sanoo !!!! Sopii tähänkin käytävään viestiketjuun oikein mainiosti.

      Ajattelemisen aihetta sinne työpaikoille !!!!!

    • Oliko näin

      Miten se oli viimeksi , kun oli palkankorotukset. Palkkaa lisää ei työvoimaa.
      Eivätkö he olisi saaneet valita!

      • Ville Vallaton

        Näin se oli, eli ongelma ei poistunut vaan ahneus otti vallan.


    • RippiRäppi

      Niin, miksi hoitajat sairastavat ?

      Onko tilanne auki vai kiinni ???

    • Ex-suomussalmelainen

      Onko kukaan päättäjistä tai luottamushenkilöistä puuttuneet näihin mielipidekirjoituksessa mainittuihin asioihin konkreettisesti ?

    • Aunen tuttu

      Luottamushenkilöt on yrittäneet puuttua... samoin liitot...Turhaa...pomot ja pomojen pomot samaa skeidaa. Ihmisistä ei välitetä...raha on mikä puhuu.

    • raha on rajallista

      entäpä ne "pitämättömät" sairaslomat?
      ja luottamusmiehistä; kansalaiset on valinneet luotamusmiehet, jotka ovat edelleen
      valinneet virkamiehet hoitamaan hommia luottamusmiesten siunaamalla tavalla.
      näin se menee.

    • Näin se on.

      Liitottokaan ei puutu, kun maakunnan ns. pikkupomot istuvat samassa palavereissä työntekijöiden kanssa liiton kanssa rinta rinnan ja ovat niin yhtäpataa.Työnantaja hymyilee ja kysyy onko mitään ? Työntekijät eeei mitäään.... Liiton porukka on enemmän työnantajan puolella, ei voi sanoa,työntekijät vaimennetaan.

    • Arska -44

      Onhan työsuojelupiiri ja AVI, jos ammattiliitosta ei saa tarvitsemaansa apua ongelmatilanteissa.

      Miten raha puhuu (nimim. Aunen tuttu), sillä jos on kyse vuorovaikutustaidosta,kuuntelemisesta/kuuntelusta, tasa-arvoisesta kohtelusta,alistamisesta.... Eihän tämäntyyppisiin asioihin rahaa tarvita, vaan
      aitoa vuorovaikutusta,kohtaamista!

      Työnohjaus,työpsykologi, työterveyshuolto. Onhan niillä ns. pikkupomoillakin esimies ja taas tällä esimiehellä esimies jne,jne.jne....

    • Namkk

      Hyvä ja arvostettu esimies on sellainen,joka puollustaa työntekijöitään ja seisoo heidän rinnallaan viimeiseen tappiin asti ! Eikä hyväksy kaikkea
      p...aa, mitä sieltä ylempää hänelle syötetään.

    • Geminasse

      Onko mielipidekirjoituksen Miksi hoitajat sairastavat (Ylä Kainuu 18.2.-14) ongelmat ratkenneet ?

    • ihmettelijä

      töykeitä ovat mikä teille on tullut ,kun asiakkaiden kohtelu on mitä on.
      siiheen ei tarvita rahaa vaan inhimilistä läsnäoloa .omat henk.kiukut ne ei kuulu työpaikalle.

    • Omaishoitaja

      Eihän se yhteiskunta tällä tavalla pelaa..!! Pitäkää hoitajistanne hyvää huolta, sillä kohta voi olla aika,ettei ole mistä niitä käsipareja ottaa sinne hoitotyöhön - nykyiset hoitajat äänestävät jaloillaan. Sitten se vasta ku...en paikka on edessä!

    • Aunen tuttu

      Sepä unohtuu välittäminen ja vuorovaikutustaidot kun tärkeintä on saada vaan säästöjä säästöjen perään. Ei esimiehet työntekijää ja maksavaa asiakasta ajattele, kun on tärkeämpää saada hienot säästölukemat paperille. Avipa ei voinu mitään kuulemma ja luottamusmiehet ei myöskään. Ne on samaa pataa nuo johtajat. esimiehet ja niiden esimiehet jne.....Työntekijät ei uskalla puhua, niinhän se just tuo Aune jutussaan sano, esimiehet kääntää sanomiset parhaaksi katsomallaan tavalla ja työntekijät onki lopulta niitä paskapäitä.

    • Voimia hoitajat

      No kuulostaapa kauhealta tuollainen meininki. Eipä tarvitse ihmetelllä, jos on sairaslomia. Eihän työyhteisöissä voi kukaan voida hyvin, jos ongelmiin ei pystytä puuttumaan ja ei löydy luottamusta puolin ja toisin.

    • Hoitaja -42

      Voi niitä entisiä hyviä aikoja,kun osastonhoitajat ja ylihoitajat sekä johtavat hoitajat pitivät oikein tosissaan meidän hoitotyöntekijöiden puolta asiassa kuin asiassa. He todellakin v ä l i t t i v ä t meistä - sen tunsi ja vaistosi. Eipä kyllä ollut mitään kahinoita eikä yhteenottoja. Työtä oli paljon, mutta oli myös riittävästi työntekijöitäkin. Ja ennenkaikkea me työntekijät arvostimme ja kunnioitimme esimiehiämme. Hyvät puhevälit oli kaikkien kanssa ja heille saattoi mennä juttelemaan asiasta kuin asiasta. He kuuntelivat,autttoivat,arvostivat,tukivat ja antoivat uskoa uuteen ja parempaan !
      Tällaisia oli minulla esimiehet aikoinaan ja olen heistä enempi kuin kiitollinen.

      Valtavan ikävää luettavaa esim. tuo nimim. Aunen tuttu kirjoitus.

    • kokoko??

      Olen kanssasi samaa mieltä nimimerkki Hoitaja -42. Myös itse muistelen lämmöllä ja kiitollisuudella entisiä esimiehiäni ja -naisiani. Kylänraitilla tavatessa pysähdymme juttelemaan,vaihtamaan kuulumisia, muistelemaan menneitä, nauramaan ja iloitsemaan tästä olevassa olevasta hetkestä ja elämäntilanteesta. Iloisia jälleentapamisia tuon tuosta !

      Miten liene nykyään? Onko esimiehet ja -naiset puhuteltavissa ?

    • Barbro

      Mielipidekirjoituksesei Ylä Kainuu-lehdessä 18.2.2014 oli täyttä asiaa ja osui todellakin asian ytimeen.
      Onko mitään konkreettista tapahtunut asioiden paremmalle tolalle saattamiseksi??

    • JMJMJMJM

      Jaksaako painaa vielä duunia hoitopuolen henkilökunta???????

    • pilkkijä

      Kovin on hiljaista, eikä Aunen kirjoitukseen ole kantaa esimies taholta otettu. Hoitajat ovat varmasti todella tiukoilla ja kiristäminen vain kuulemma lisääntyy. Yhtä tiukkaa seurantaa esim. työajankäytöstä ym. saisi olla hallinnon puolella. Hoitajien sairauslomat varmasti tulee lisääntymään uupumuksen alla. Hoitajat, teillä on lupa puhua ja pitääkin tuoda esille epäkohtia. Ei ihminen ole kone.

    • ihmetellään

      Ka miksi ei Aune ottanut asioihin kantaa ollessaan siellä päättävissä elimissä?
      Asiathan olleet tiedossa jo viimeiset 10 vuotta.

      • sepäse?

        sepäs se, niin miks ei..? Sopii vain kysyä..


    • Rimuron kunne

      10 vuotta....!!!?

      • ennenvanhaan

        ..tapahtumat aikaan ennen näitä sote yhtymiäa? .kovin on vanhoja tarinoita..! Päteekö tämä vielä tähän aikaan?


      • Vanhassa vara....
        ennenvanhaan kirjoitti:

        ..tapahtumat aikaan ennen näitä sote yhtymiäa? .kovin on vanhoja tarinoita..! Päteekö tämä vielä tähän aikaan?

        Kyllä!


    • halloota

      Juuri tätä päivää..

    • LouBouti

      Nimimerkit Hoitaja -42 ja Kokoko?? kirjoititte kauniisti ja kunnioittavsti entisistä esimiehistä - ihmisistä isolla iillä. Hienoa lukea, että tällaista on joskus ollut ja voitte vanhemmiten eläkkeellä ollessa muistella työssäoloaikojanne valoisalla mielellä. Näinhän se pitää olla vielä tänäkin päivänä, mutta.........

      Mikä ihme vaivaa nykyistä työyhteisöä? Kohtaamattomuusko?

    • Soniagirl

      Työniloa,voimia,kestävyyttä,rohkeutta,iloa,intohimoa,yhteistyötä Teille vanhustyön hoitotyöntekijöille sinne Suomussalmelle !

      • 24h

        ei täällä ainakaan kotisairaanhoitajilla vielä mitään kiireitä ole. ilmaskos niihin hommiin siirtymis halukkuutta näkyy olevan.


    • Tilulilulii nyt

      Siis mitä??? Pääsiskö kotisairaanhoidossa helpommalla? Hmmmm........

      • Tasan ei käy onnen..

        SH:na kyllä. Päivätyö ma-pe, työaika 8-16/7-15, vkloput vapaat.. LH:na kyllä miettisin kahteen kertaan...


      • Nyt se on auki ja...
        Tasan ei käy onnen.. kirjoitti:

        SH:na kyllä. Päivätyö ma-pe, työaika 8-16/7-15, vkloput vapaat.. LH:na kyllä miettisin kahteen kertaan...

        Paskasen työ lisiä ei kun ei edelleenkään makseta hoitoalalla (vrt. laiva/hotellisiivoojat)...


      • osimoilleen noin
        Nyt se on auki ja... kirjoitti:

        Paskasen työ lisiä ei kun ei edelleenkään makseta hoitoalalla (vrt. laiva/hotellisiivoojat)...

        Jos into työhön puuttuu, siinä ei mitkään lisät riitä työmotivaatiota nostamaan.!

        Lähihoitajan työ on kuin navettapiian työtä; samat paskat aamusta aamuun, illasta iltaan. Jos asenne ei ole kohdillaan, tympäännys taatusti ottaa vallan. Jos on lähtenyt liian ylevillä asenteilla siistiä sisätyötä hakemaan, pettyy. Pettymystä ja omaa pahaa oloa toitotetaan lähes jokaisena työvuorona isoon ääneen panettelemalla olosuhteita, esimiehiä, olematonta kiirettä, toisia hoitajia ja niitä jotka eivät valituskuoroon suostu osallistumaan. Lopulta kaikki osalliset voivat huonosti.

        Negatiivisuus ruokkii negatiivisuutta. Kehä on katkaistava.
        Jokaisella hoitajalla on siinä tehtävässä oma vastuunsa !


    • Liisa Ihmemaassako..

      Ilmankos sairaanhoitajat hiilautuvat kotisairaanhoitoon heti valmistuttuaan: raskas 3-vuorotyö ei nappaa,kun on vara mistä helpompaa napata.

    • MInä

      Nyt on porukka yrittänyt puhua. Ihmetellä vain täytyy, että työterveyshuolto ei puutu, ei työterveyslääkäri, ei liitot, ei AVI. Olkoonkin niin, että esimiehet on yksiä p...ja, mutta, että kukaan ei yritä thdä asioiden eteen mitään, vaikka työntekijät yrittäisivät viedä asioita eteenpäin. Hohhoijaa

    • Ihmettelijä

      Hei - onko ne tosiaan p.....a????

    • Jylland-Gina

      Eipä todellakaan hyvältä kuullosta.

    • attendoon?

      esimiehet itekkin soattavat olla saeraita --- ihan
      samalla tavalla se pitkäripa tuotteet maistuupi
      pulaa joka asiasta

    • TiuTiuTiuTiu..

      Ei tässä asiassa ole kyse siitä,että into työhön puuttuu (siis motivaatio), vaan siitä,että miten työntekijöitä kohdellaan???? Tätä siinä mielipidekirjoituksessa Aune Juntunenkin valottu hyvin ansiokkaasti.

      Työpaikat (varsinkin vakituiset) täällä Suomussalmella ovat enemmän kuin lottovoitto ja sitä myöten motivaatio työn tekoonkin on erittäin korkea.

    • SamysungNo

      Joissakin työpaikoissa taitaa ola aika paha olo. Tällaisen kuvan saa kun lukee näitä kirjoituksia tällä palstalla. En ole lukenut tätä nimenomaista mielipidekirjoitusta (Ylä-Kainuu lehti/Aune Juntunen, 18.2.2014: Miksi hoitajat sairastavat), joten en voi siihen mitenkään ottaa kantaa. Enkä tunne tämän alueen (sos.- ja terveydenhoito) työtä/työpaikkoja, mutta ei voi välttyä ajatukselta,että kaikki ei ole niin kuin pitäisi !

      Tulee vain mieleen, että miten potilaat tulee hoidettua,kun tällaista viestintää saa lukea ? Miten hoitajat jaksavat paneutua potilaiden asioihin, jos siellä työn ytimessä kaihertaa aivan perusasiat ? Äärimmäisen harmillista .

    • Odotan innolla

      Onneksi sote-uudistus tulee parin vuoden päästä ja palveluiden tuottajana kuntayhtymä tulee tiensä päähän.

      2017 vuoden alusta erva-alue ostaa nämä palvelut sieltä mistä saa ne edullisimmin. Käytännössä ykstyiset firmat ovat silloin vahvoilla.

      Yksityiset voivat ruveta rekrytoimaan parhaimpia työntekijöitä, jotka ei saikuttele ja valita kokoajan työstään. Valittajat myrkyttävät koko työilmapiirin. 30-vuoden työhistorialla ei silloin ole mitään merkitystä, vain´senhetkinen tehokkuus merkitsee.

      Tervetuloa suuri "puhdistus" sotepuolelle.

    • Cecilia-Zenia

      No, johan nyt jotain!?!?

    • seuraahan asioita

      "Onneksi sote-uudistus tulee parin vuoden päästä ja palveluiden tuottajana kuntayhtymä tulee tiensä päähän.

      2017 vuoden alusta erva-alue ostaa nämä palvelut sieltä mistä saa ne edullisimmin. Käytännössä ykstyiset firmat ovat silloin vahvoilla.

      Yksityiset voivat ruveta rekrytoimaan parhaimpia työntekijöitä, jotka ei saikuttele ja valita kokoajan työstään. Valittajat myrkyttävät koko työilmapiirin. 30-vuoden työhistorialla ei silloin ole mitään merkitystä, vain´senhetkinen tehokkuus merkitsee.

      Tervetuloa suuri "puhdistus" sotepuolelle. "

      "Käytännössä ykstyiset firmat ovat silloin vahvoilla."

      YKSITYISET FIRMAT TEKEVÄT VOITTOA OMISTAJALLEEN/OMISTAJILLEEN.

      ETKÖ OLE SEURANNUT, MITEN NÄMÄ TAHOT TOIMIVAT?

    • Katsotaan peiliin

      Onneksi tosiaan. Jospas ne vähentäisivät jonninjoutavia esimiehiä, jotka vain hankaloittavat hankalalla käytöksellään tavallisen työn tekoa.

      Täällä on myös puhuttu, että jonninjoutavat marisijat pilaavat työilmapiirin. Näin varmaan onkin monessa tilanteessa, peiliin on ajoittain syytä katsoa itse kullakin. Tässä tapauksessa tämä teoria ei pidä paikkaansa. Työyhteisö on mukava ja työkaverit kivoja, mutta esimies/-miehet omalla toiminnallaan tekee kaiken hankalaksi. Ei jaksa enää iloita työstä, jonka aikoinaan tuli valinneeksi ja tunsi kutsumukseksi. Tekee vaan kun muuta ei voi ja kukaan ei välitä.

    • WaliValiWalitus

      "Katsotaan peiliin"

      Teoria marisijoista pitää kyllä TODELLAKIN paikkansa!!!
      Sen voi moni tietyissä paikoissa harjoittelijana ollut allekirjoittaa koska vain.

      Kuuroutuvatko ja sokeutuvatko toiset tiettyjen työkavereiden puheille. Harjoittelijat ovat liikkeellä herkin korvin ja uskomattomia aivopieruja siellä kyllä kuulee; kernaasti niistä opeista jäisi paitsi eikä se kyllä anna hyvää kuvaa työyhteisöstä muutenkaan.
      Vesitippakin tippuessaan vuosia samaan kohtaan kaivertaa kiveen kuopan; samoin käy uusille työyhteisön jäsenille kun ne ovat aikansa tiettyjen valittajien vaikutuspiirissä; helpompi mukautua valituskuoroon kuin jäädä yksin...
      Yhteishenki - onko se vain ja ainostaan sitä että taistellaan jotain vastaan, kadehditaan ja panetellaan. Onko tietyillä henkilöillä vaikeuksia mukautua alaiseksi, myöntää olevansa se ruohonjuuritason suorittaja, koskapahan näyttää siltä että vaikka esimiehet vaihtuu, aina on napit vastakkain seuraavan kanssa? Tuntuneeko siltä että tuon työt minä kyllä paremmin osaisin hoitaa kuin tuo - eli kalifiksi kalifin paikalle vaikka kansakoulupohjalta :)

      Ja hei - älä koskaan jätä vastuuta onnellisuudestasi toiselle, se on aina oma valintasi.

    • Rajaton Allu

      Jo on surkeata luettavaa !

    • Aplodien paikka

      No mutta eikös ole hienoa miten on säästöjä saatu aikaan! Aplodit siitä! Luittehan viime viikolla Ylä-Kainuusta.

      yks juttu vaan...: säästöt on hoitajien selkänahasta ja vanhusten hoidon laadusta... mutta so what. Raha puhuu

    • Weeruskainenkin

      Näistä säästöistähän ne pikkupomot saavat sulat hattuun ja kehut maakuntahallinnon ylimmiltä virkamiehiltä ja luottamushenkilöiltä. Sekä toisessa päässä hoidettavat vanhukset ja potilaat sekä tietysti hoitajat tuntevat selkänahoissaan, sydämessään,jaloissaa,käsissään säästöjen aikaansaannokset. Säästöjen aikaansaannoksista eli hoidon ja huolenpidon alasajosta ja huonontumisesta ei koskaan USKALLETA puhua. Paitsi tuolla suuressa maailmassa eli eteläisessä Suomessa (vrt. kuinka monta kertaa saa käydä WC-tarpeillaan!!!).

    • Minä

      Pomojen lähiesimiehet vaihtuu tiuhempaan, kun eivät kestä itse pomoa. On pari hyvää ollu ennen tätä nykyistä, kuuntelivat työntekijöitä. Ja ei nämä ongelmat Aunen aikaan oo ollu, viimevuosina vasta.
      Hyvä esimies kuuntelee alaisiaan ja yrittää tehdä työoloista mahdollisimman asianmukaisia. Kuuntelee esim. vapaatoiveet, sillä onhan meillä muutakin elämää kun työ, vaikka pomot muuta mieltä ovatki. Työ itsessään on mukavaa, kun vaan saisi asiaan kuuluvaa tukea ylemmältä taholta niin omakin jaksaminen paranisi. Siitähän se Aune sano, että esimies omalla toiminnallaan sairastuttaa työntekijät. Ei saa tukea ja aina viedään matto jalkojen alta. Hyväksi havaitsemat tavat siirretään syrjään ja palataan uuteen huonompaan. Ei aina uudistukset toimi, vaikka ei uudistusvastainen olisikaan. Ja työyhteisössä tulee hyvin juttuun, kemiat pelaa.

      • WaliValiWalitus

        O nou! Palkkahan on korvaus menetetystä vapaa-ajasta. Toimintaa kutsutaan palkkatyöksi. Työsopimuksen solmiessaan jokainen saanee siitä käsityksen. Vai????

        Työajalla tehdään sovittu tuntimäärä ammattinimikkeen velvoittamaa ja -oikeuttavaa työtä, luovasti ja soveltaen.
        Työvuorolistan laatii lähiesimies kunnioittaen työtekijän toiveita mahdollisuuksien mukaan. Toiveita jää toteutumatta, ei työntekijän kiusaksi, vaan päällekkäisten vuorotoiveiden tai esimiehen inhimillisen erehdyksen vuoksi.

        Työvuoroihin tarvitaan sovittu määrä työtekijöitä. Joskus on äkillisten sairaustapausten vuoksi vajausta, silloin jaetaan työt paikalla olevien kesken. Venytään. Priorisoidaan töitä, että välttämättömin tulisi tehtyä. Normaali "miehityksellä" tehdään työt sitten viimeisen päälle; vai tehdäänkö...?

        Missä hitossa on kirjattu sen pitäisi olla mukavaa. Se on työtä! Antaudu siihen, lakkaa kapinomasta, niin ennen pitkää huomaat ettei se niin vaikeaa olekaan.

        Ei se maailma niin pyöri että lähiesimiehen pitää pitää sinut tai minut hyvällä tuulella jos ei itse suostuta ottamaan kaktusta pois pi...sta.

        Mikä tässä kuviossa on joillakin niin vaikeaa ymmärtää? Maailma on muuttunut, työn luonne on muuttunut, rahat ovat tiukilla, hoidettavien määrä moninkertaistunut....

        Ennen oli ennen ja nyt on nyt.


      • Theseus
        WaliValiWalitus kirjoitti:

        O nou! Palkkahan on korvaus menetetystä vapaa-ajasta. Toimintaa kutsutaan palkkatyöksi. Työsopimuksen solmiessaan jokainen saanee siitä käsityksen. Vai????

        Työajalla tehdään sovittu tuntimäärä ammattinimikkeen velvoittamaa ja -oikeuttavaa työtä, luovasti ja soveltaen.
        Työvuorolistan laatii lähiesimies kunnioittaen työtekijän toiveita mahdollisuuksien mukaan. Toiveita jää toteutumatta, ei työntekijän kiusaksi, vaan päällekkäisten vuorotoiveiden tai esimiehen inhimillisen erehdyksen vuoksi.

        Työvuoroihin tarvitaan sovittu määrä työtekijöitä. Joskus on äkillisten sairaustapausten vuoksi vajausta, silloin jaetaan työt paikalla olevien kesken. Venytään. Priorisoidaan töitä, että välttämättömin tulisi tehtyä. Normaali "miehityksellä" tehdään työt sitten viimeisen päälle; vai tehdäänkö...?

        Missä hitossa on kirjattu sen pitäisi olla mukavaa. Se on työtä! Antaudu siihen, lakkaa kapinomasta, niin ennen pitkää huomaat ettei se niin vaikeaa olekaan.

        Ei se maailma niin pyöri että lähiesimiehen pitää pitää sinut tai minut hyvällä tuulella jos ei itse suostuta ottamaan kaktusta pois pi...sta.

        Mikä tässä kuviossa on joillakin niin vaikeaa ymmärtää? Maailma on muuttunut, työn luonne on muuttunut, rahat ovat tiukilla, hoidettavien määrä moninkertaistunut....

        Ennen oli ennen ja nyt on nyt.

        Mitä tehdään sitten, kun se prioirisointikaan ei enää riitä? Kuinka hoidetaan kaikki ne eritteissään kelluvat ihmispolot, jotka omaa vuooroaan joka aamu odottelevat? Maailma ei muutu., eikä ihmiset siinä sivussa! Työn luonne ei tule muuttumaan, sama skeida ovella odottelee, jonka olet illalla taaksesi jättänyt. Odotan innolla kaikkea sitä, mitä tulevaisuudessa luvattu automatisointi tuo tullessaan... =) Päästään täyttelemään HaiPro:ta 40:n hoitajan voimin ja robotti tekee käytänön työt =)


    • Nemimirkki

      Töissä ei saa olla mukavaa!!?! En minä tiedä mistään mitään,minä olen täällä vain töissä !
      Näillä lauseilla voi nykyään kuvata toimivaa ja tehokasta työyksikköä.

      Surkea kohtalo nykytyöntekijöillä kuuluu olevan.

    • WaliValiWalitus

      Tottakai saa olla mukavaa - sehän olisi, ei vain suotavaa, vaan jopa ihan tavoiteltavaa.

      Jos mukavuus kysymys edellä tässä maailmassa mentäisiin, ei yksikään taapero söisi kaurapuuroa, käyttäisi sisariensa vaatteita, yksikään angstaava teini suostuisi lähtemään kouluun, yksikään työtävieruksuva ongelmanuori ottaisi tarjottua jobia vastaan, yksikään poliitikko tekisi päätöksiä kollektiivista hyvää hakien tai dementoitunut, vastusteleva vanhus antaisi hoitaa itseään jne jne jne

      Asioilla, myös työllä, on oltava MUST! On tehtävä, mitä on tehtävä. Riippumatta mielialasta, motivaatiosta ja mukavuudestakin. Ammattitaidolla ja antaumuksella; siitä löytyy se todellinen vastuunkanto, työssäviihtyminen ja jaksaminen!!
      Epäkohtien esilläpito, morkkaaminen ja henkilöihin käyvä panettelu ei sitä lisää.

      Tulisi kantaa myös itse vastuu viihtymisestään eikä vuosikausia rasittaa työyhteisöä marinallaan ja taistelullaan tuulimyllyjä vastaan. Osa meistä on todella väsyneitä tiettyjen agitaattoreiden jatkuvaan työajalla tapahtuvaan manipulointiin ja painostukseen. - Siitä huolimatta teemme työmme.

    • kshshlhphahpopo

      Eihän kukaan täällä walivaliwalittaisi,jos siellä duunimestoissa voitaisiin hyvin. Ja että voitaisiin keskustella ja sopia niistä ns. vaikeistakin asioista rakentavasti. Ja että työnantajan tuki olisi 100%:nen. Kuunneltaisiin ja kuultaisiin mitä itse kullakin on sanottavaa ja otetaan todesta,mitä työntekijät viestittävät.

    • heitteä poes

      Meillon työnantajan tuki 100% niinkauvan ku ei irtisanomislappu oo kourassa.
      Ollaan siivosti ja hoijjetaan se oma osuus 100% :sti
      Pirusti näkyy olovan tolokkuja harjoittelijoeta,jotka valamistuttuvaan ovat roapimassa meijänni työpaikan ovenpielie. Kuhan tulloo se erva, meille mahtaa käyvvä huonosti. nakkovaat kartanolle takaovesta ja ottaat etuovesta vähemmä ryvettyneitä tilalle.
      Helevetisti pelottaa

    • Hohhoijjaa

      Tämä waliwaliwalittaja taitaaki olla esimies. Taitaa kalahtaa nyt omaan nilkkaa.

      • Theseus

        Älä ihmeessä =)


      • Rajaton riemu

        Se koira älähtää,johon kalikka karahtaa.


    • Palkkatyöläinen

      Tätä se on, todellisuus. Työntekijät toimivat äärirajoilla ja pikkupomot ja vähä isommatki saa säästöistä sulkia hattuun, niinku jo tässä aiemmin sanottiin. Niin ja entäs ne asiakkaat, millaista on palvelu, kun hoitajat toimii jo nyt äärirajoilla jatkuvien työvuoromuutosten vuoksi. Valivalivalittaja itsekki sano, että jatkuvasti muutellaan vuoroja. Ei se paranna työmotivaatiota, että joutuu omia menoja jatkuvasti muokkaamaan työn vuoksi. On meillä muutaki elämää.Se on vastapainoa työlle ja auttaa jaksamaan. Ja että palkkatyöksi sitä sanotaan, että vapaat menee... Joopa joo, jokaiseen palkkatyöhön kuuluu vapaat. Lakikin sen sanoo. Täällä ei liitot tee mittää asioiden eteen...

    • Rankaneuvos

      Poliittinen propakanda näkyy uppoavan tällä palstalla hyvin,katsokaa vasemistoliiton pelleilyä hallituksessa?

    • shth-minäkin

      Jokainen työntekijä (myös hoitotyöntekijä) on oikeutettu pitämään hänelle lakisääteisesti kuuluvat vapaapäivät. Vapaapäiviksi työvuorolistaan merkityt päivät ovat v a p a a p ä i v i ä. Kyllä valveutuneen esimiehen tulee tietää tällainen asia. Onhan esimiehelläkin vapaapäivät. Joutuuko hän tulemaan töihin suunniteltuna vapaapäivänä?? Puhelimet kiinni/äänettömälle ja nauttimaan keväisistä päivistä. Muutakin elämää on kuin työ. K

      • väsähtänyt

        Esimies laittaa todellakin puh kiinni heti kun työpäivä päättyy (joskus aiemminkin) eikä takuulla vapaalta töihin mene.
        Voisihan esimieskin hypätä joskus remmiin mukaan jos työntekijöitä syystä tai toisesta puuttuu.. kyllähän nämä esimiehet yleensä hoitoalan ammattilaisia kuitenkin ovat.
        Sinne vaan pomot pyhäiltana mummoja pesemään ja syöttämään.

        Niin ja älkää nyt valivalittajat muut pomot puh kiinni laita, pidä päällä että saavat sinut työpaikalta hälyyttää töihin! Muuta elämää kun ei ole kuin työ.


    • WaliValiWalitus

      Poliiseilla, palo-ja pelastustoimessa työskentelevillä, opettajilla, papeilla, päiväkodin henkilökunnalla, kuten myös muissa tehtävissä työskentelvillä tulee äkillisiä sairaustapauksia - ja joku ne poissaolot aina paikkoo. Se on normikäytäntö, että se on joku samaa työtä tekevä, joka SUOSTUU tekemään vuoron toisen sijasta ja saa aikanaan siitä vapaapäivän sovitusti.

      Ne, joilla ei lakisääteisiä viikkovapaita ole ollut tai joka ei ole saanut korvaavaa vapaata ylitöistään, voi hakea oikeutta lakiteitse... koska työlait on meidän, työntekijöiden, turvaksi laadittu.

      Palkkatyötä tekevä, ei ole PAKKOtyöläinen. Jos on paha olla tai työ ei maita - ei tarvitse jäädä pilaamaan muiden työintoa marinallaan. Aina voi mennä työelämässäkin eteenpäin; kouluttautua, haketua vastuullisempaan tehtävään, vaihtaa työpaikkaa tai alaa.

      Paitsi, että hoitajan työ on samanlaista, joka puolella Suomea. Samat ongelmat kaikkialla, mutta siitä huolimatta joka puolella vanhuksia, vammaisia, sairaita ja lapsia hoidetaan. Ilman tälläistä kiukuttelua "pikkupomoista" Nolottaa muutamien kollegoiden kannanotot... pitää vain heikompiaan koittaa ymmärtää.

      Meissä hoitajissa kun on myös laajemman näkemyksen omaavia.

      Nimimerkkini kirjoitukset lienevät sen verran nasevia, että joku arvelee ne esimiehen kirjoittamiksi. Kiitos. Säälin ja ruikutuksen saa ilmaiseksi - kateus pitää ansaita ;)

      Arvelen, että esimiehillä on vapaa-ajallaan vähän muutakin aktiviteettia, kuin jatkaa sitä ruikutuksen ja marinan kuuntelua/lukemista täältä: saanevat siitä jo työajallaan ihan kylliksi.

      Työiloa meille kaikille -jaksetaan!

    • Iloinen Elli

      Agitaattoreita ihan, niinku ennen vanhaan. Aika tiukka väite walivalivalittajalta. Kuulostaapa hmm...vanhanaikaiselta. Taidat olla yksi niistä esimiesten mielitietyistä ja ruskeahuulisista.
      Se on minusta oikein, että asioita nostetaan esille, juuri näitä, mistä Aune puhuu.
      On vakava asia, että työntekijät sairastuu, väsyy esimiehen käyttäytymisen vuoksi.
      Toinen ottaa asiat eri tavalla kuin toinen. Sinäkin tavallasi, hymyillen ja kaikesta iloiten. Hienoa. Toinen suhtautuu olemassa oleviin ongelmiin vakavammin ja haluaisi asioihin muutosta. Ei se ole väärin. Ei kaikkea tarvitse hyväksyä ja kaikkiin epäkohtiin tyytyä. Se on alistumista. Se johtaa väsymiseen.
      Jatkuvasti, joka paikassa, puhutaan esimiestyöskentelystä ja esimiehen vastuusta luoda ympärilleen hyvä ja innostava työskentelyilmapiiri. Tätäkö se on? Sinun mielestäsi ehkä. Muuttaa sanomiset toiseksi mitä on sanottu tai luistaa sovituista asioista. Ei kyllä anna hyvää kuvaa esimiehestä. Vastuunsa toki on työntekijöilläkin, siitä ei ole kukaan muuta väittänytkään. Mutta jos esimies asettuu jokaiseen ehdotukseen poikkiteloin, ruokkii se väkiselläkin ikävää mielialaa, paitsi ehkä sinulle. Jos se on sinusta oikeaa esimieskäyttäytymistä, että luvataan yhtä ja tehdäänkin toista, niin erikoinen on ajatus hyvästä esimiehestä. Kaikesta huolimatta iloisin mielin eteenpäin.

    • WaliValiWalitus

      Eräs hyrskäläinen piinasi ja vainosi sivistyspuolen henkilöstöä vuosikausia. Aina uuden henkilön "kiinnisaatuaan" aloitti painostamisen ja ajojahdin tahtonsa läpiviemiseksi. Viranhaltijoiden jouduttua torjumaan hänen vaateensa, koitui ennenpitkää jokaisen kohdalla kliimaksiksi julkinen herjaaminen ja nimittely homoseksuaaliseksi.
      Se oli hänen käsityksensä ongelmien hoitamisesta.
      Hänellä oli TOSI paha olla; se ei jäänyt kenellekään hänen tekstejään lukeneelle epäselväksi. MUTTA: Oliko se näiden viranhaltijoiden vika tai syy????

      Eletäänkö Sumin sotepuolella myös tällaisen ongelman keskellä? "Jos et ole puolellamme olet meitä vastaan" taisi olla 60-luvulla taistolaisten slougani. Älä lipeä marisijoiden riveistä tai päädyt ruskeakielisten joukkoon. Noloa agitointia :(

      Henkilökohtaiset ongelmat pitäisi selvittää terapiassa eikä kuskata niitä työpaikalle työyhteisön kannettavaksi. Kaikilla meillä on ristimme kannettavana; voi sen kantaa tyynenä positiivisesti toisia rasittamatta.

      Eino Leinoa, tässä hieman sarkastisesti:

      Se talo, min portilla kilpi on:
      "Tässä talossa tehdään työtä"
      Se talo on pyhä ja pelvoton
      ja pelkää ei se yötä.
      Työs olkoon se suurta tai pientä vaan,
      kun vaan se työtä on oikeaa
      ja kun sitä palkan et tähden tee!
      Työ riemulla palkitsee.

      Se raatajan riemulla palkitsee
      ja tekijän terveydellä,
      työ himoja huonoja hillitsee
      niin puhtaalla sydämellä.
      Oi, rauhaa päätetyn päivätyön!
      Hyvät enkelit suojaavat työmiehen yön
      ja nuorena, vankkana nousevi hän
      taas uutehen päivähän.

    • EX-työntekijä

      Kiitos nimimerkit: Hoitaja -42, 11.3.2014 klo 18.48 ja kokoko?? 18.3.2014 klo 9.21 kirjoititte kauniista ja kunnioittavasti entisista esimiehistänne. Oli ilo lukea näitä. Sillä myös itse tunnen vilpittömästi näin. Kyllä näinkin voi olla, jopa nykyäänkin. Todellakin tuon Eino Leinon runon Työ riemulla palkitsee-virke iski sisimpääni.Sillä olen 2 kk sitten eläkkeelle jäänyt henkilö ja kaipailen töihin...... Mutta nyt on nuorten vuoro näyttää kyntensä työelämässä. Meidän vanhojen on aika siirtyä reserviin.

      • blääh

        Niin 2kk:tta sitten ja lomat sitä ennen eli n. 4 kk:tta sitten( saikut päälle). Kannattaa tulla töihin, saa hyvät lisät... Mutta asiaan, kun kaikkien työhyvinvointi olisi ok, niin ei olisi kellään valittamista....


    • Hyvinvoiva

      Nyt ei puhutakaan henkilökohtaisista ongelmista. Harva niitä viitsii töihin tuoda. Kyllä töissä työkaverit puhuvat työpaikan epäkohdista, ei omistaan.
      Totta tuo Eino Leinon runon pätkä, "...kun sitä palkan tähden et tee. Työ riemulla palkitsee." Totta joka sana. Tämä työ on ehdottomasti kutsumustyötä. Sen näkee heti kuka ei ole työhön sovelias. Kaikki tiedämme, että tekemämme työ on arvokasta ja palkka ei todellakaan ole ratkaiseva tekijä tätä työtä tekevillä.
      Olisi tietysti hienoa kuulla ja nähdä tuo arvostus myös esimiesten toiminnassa. Esimieheen voisi luottaa. Mitä sovitaan, näin tehdään. Siitähän tässä on kysymys, luottamuksesta puolin ja toisin. Se arvostus poikisi työhön lisää sitä "potkua".
      Olen samaa mieltä, että jokaisella on vastuunsa työhyvinvoinnista ja asenteesta. Itse kukin pitää sitä yllä jokainen tavallaan; toinen liikkuu, toinen neuloo jne... Mutta täytyy muistaa, että työpaikka on yhteisö, jossa esimiehellä on erittäin vahva rooli. Hänen innostava ja kuunteleva osallistuminen lisää työhyvinvointia tai vastaavasti nujertaa sen.

    • Sh-opettaja

      Esimies johtaa edestä päin (ei ylhäältä), kulkee rinnalla, puhuu kasvotusten. Ja seisoo sanojensa takana. Tämän virkkeen kuulin eräältä arvostamaltani ison yrityksen karismaattiselta johtajalta. Minusta tässä virkkeessä on paljon viisautta.

    • Hyvinvoiva

      Hienosti sanottu. Olen ehdottomasti samaa mieltä. Tällainen on varmasti hyvä esimies.

    • WaliValiWalitus

      "Hyvinvoiva"
      Jos ei edes ymmärrä, ettei ymmärrä - se on suurimmassa määrin henkilökohtainen ongelma. Kaikki eivät kaipaa kissan lailla kehuja ja päänsilitystä; riittää subjektiivinen tuntemus työn onnistumisesta ja sehän ilmenee myös asiakkaan tyytyväisyytenä ja hyvinvointina. Lienee kyse itseohjautuvuudesta ja kohtalaisesta omanarvontunnosta.
      Elikkäs: eipä ruikuteta lapsosen lailla sitä "arvostusta ja luottamusta" kollektiivisesti, henkilökohtaisesti, vain jos siltä tuntuu ja voi/saa vielä vaikka pyytää kiiltokuvan tai tarran..

      Useat meistä arvostavat itse itseään, työtään, asiakkaita, esimiehiään, työnantajaa, yhteiskuntaa, elämää jne Se, ettemme kohkaa työpaikalla, ei johdu siitä, etteikö olisi näkemyksiä vaan siitä, ettei kävisi kuten sivystyspuolella, että jokainen erimieltä oleva tai poikkiteloin asettuva joutuu, "räyhähengen" herjan kohteeksi vuosikausiksi, koska sehän taas syö sitä energiaa, jonka normihoitaja mieluummin kuluttaa hoitotyöhön. Käytännössähän se johtaa kyllä siihen, että työpaikoilla kolisevat ne tyhjimmät tynnyrit. Valitettavasti.

      TIKTAKin "Sankaritar" laulaa itseironisesti:
      - "Mä näen tyhjän taistelukentän
      oon ihan yksin sodassa siellä
      ja vihaan tyyntä myrskyn edellä
      kun tapahtuu on helpompi hengittää
      Mä näen tyhjän taistelukentän
      pahimman vastustajani tiedän
      minusta itsestäni sen löydän
      ei, en pysty lopettamaan,
      mä huidon pimeän taa
      ota kiinni jos saat!

      tätä saat jos mä oon mitä tahdot
      tätä saat jos mä oon mitä kaipaat
      tasamaa se on kaukana tästä
      löydy rauhaa ei mun elämästä
      sori mulla on hankala luonne
      sitä huitelen tänne ja tuonne..."

    • Yökötys

      Mielestäni olet niin täynnä itseäsi ja omaa täydellistä elämääsi, että ihan oksettaa. Olet aivan hakoteillä. Olen samaa mieltä "hyvinvoivan" ja "sh-opettajan" kanssa. Työyhteisö on yhteisö. Se tarkoittaa, että töitä tehdään yhdessä, niin esimiesten kuin työntekijöiden kesken. Toisiaan kuunnellen ja asioista, vaikeistakin, keskustellen. Se on sitä arvostusta ja luottamusta, yhteistyötä.

    • RuuneBeri

      Valivalivalittaja juuri sanoi, että voi olla eriäviä mielipiteitä...Toisaalta sanoit, että niitä ei viitsi tuoda julki, ettei "leimattaisi räyhäksi". Sinäpä se sanoit! Juuri siksihän ne immeiset vaikenevat ja sen myötä väsyvät, kun epäkohtia ei uskalla sanoa ääneen. Jotenka "samassa veneessä" näyt sinäkin seilaavan, vaikka kuinka koitat olla esimiesten puolella!

    • Näin se menee

      Asioissa voidaan olla rakentavastikkin erimieltä,olematta Vihamies / Nainen
      erilaisista mielpiteistä koostuu kokonaisuus.

      Työyhteisökin olisi melko tylsä paikka elää ja olla,jos kaikki työtekijät ajatteleisivat
      samalla tavoin. Esimiehen / naisen on työyhteisössä hankittava työntekijöiden
      luottamus,ennen kaikkea osattava sujuvasti kuunnella työyhteisön henkeä, puhua meistä jokainen osaa.

    • TyhmäTyyne

      Olen samaa mieltä "näin se menee" kanssa. Asioista pitäisi uskaltaa olla erimieltä. Se on nimenomaan rikkaus, että on monenlaisia mielipiteitä. On mielestäni esimiehen ongelma, jos/kun ei osaa ottaa vastaan kritiikkiä, vaan leimaa heti "räyhäksi". Harmi vaan, että työntekijät pelkäävät niin paljon "leimatuksi tulemista", että vaikenevat, niinkuin "valivalivalittajakin".

    • Omainen Hämeestä

      Omainen Hämeestä toivotta rauhaisaa hiljaista viikkoa ja Riemullista Pääsiäistä sinne syntymäkotikuntaan Suomussalmelle kaikille vanhusten parissa hoitotyötä tekeville !

    • muualta

      Kiitos Aune Juntunen Hyvästä aloituksesta! Oikein Hyvää Pääsiäistä Kainuuseen ja Rauhaa työn tekemiseen kaikilla tasoilla! ..vaikka vähän välillä "mättääkin"!
      t. esimies muualta

      • Pääsiäistä

        Iloista Pääsiäisen Juhlaa! Tasapuolisesti kunnioittaen kaikkia työtätekeviä! t. työtätekevä


      • ccvvccvv

        Ei kait Aune ole tätä viestiketjua aloittanut vaan mistäpä sen tietää kun politiikasta on kyse, vaikka kaikki viestit olisi hänen kirjoittamiaan!


    • myyeuey

      Onko tilanne rauhoittunut ja kenties korjaantunutkin ? Toivottavasti!

      • ...

        ..silimänlumetta..


    • tosii

      Kiitos

    • Ribbe33

      Anne ok

    • omai1

      ..missä se Aune kommentteineen luuraa? Onko saanu asioita järjestykseen vai mitenkä on? Kyselee omainen Koillis-Suomesta.

    • marssikaa

      niinpä, kukaan ei uskalla puhua, voi mennä työpaikka..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      357
      4086
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1769
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1507
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      200
      1287
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe