kun bentsot lopetettiin

h6hy64yh35t43h4h5

Tarinani lyhykäisyydessään.

Olin lapsena ujo ja murrosikäisenä alkoi tulemaan mielestäni ensimmäiset merkit sosiaalisten tilanteiden pelosta. Parikymppisenä alkoi tulemaan pahoja paniikkikohtauksia. Todellakin pahoja, sillä puhutaan ympärivuorokautisesta paniikista.

2008 sain äidiltäni alpratsolaamia 1mg. Hänellä siis on paniikkihäiriö ja hänellä on siihen täsmälääkkeenä Xanor. Tämä lääke auttoi todella hyvin ja huomasin myös, että se auttaa sosiaalisten tilanteiden pelkoon.

15 vuotiaana aloin juomaan alkoholia ja koska minulla on epävakaa persoonallisuushäiriö ja muutenkin vittumainen luonne, ei se sovi minulle ollenkaan. Ensimmäisen Xanorin jälkeen tuntui, että pystyisin myös jättämään alkoholinkin, jos saisin bentsot.

Alkoi taistelu bentsojen saamiseksi:

2009, ensimmäinen kontakti psykiatrian sairaanhoitajaan. Lässynlässyn-yksilöterapiaa viikosta toiseen. Välillä psykiatri, joka kirjoitti kaikkea turhia lääkkeitä. SSRI-, SRNI- ja MAOi-lääkkeitä, neuroleptejä ja betasalpaajia unohtamatta.

Huvittavinta tässä kaikessa on se, etten koskaan ole ollut masentunut, ainoastaan sosiaalisten tilanteiden pelkoinen, uniongelmainen ja paniikkihäiriöinen. Siihen persoonallisuushäiriöt ym. vielä päälle.

Jouduin siis käyttämään alkoholia, koska se "apu" mitä minulle tarjottiin mielenterveystoimistosta, sai minut vihaiseksi ja tyytymättömäksi. Uskomatonta, miten ihmiset jätetään vain mätänemään kotiinsa, täysin työkyvyttömäksi, pistetään hakemaan eläkettä, jota sitäkään ei myönnetä, koska kotonta poistumaan kykenemätön ihminen on KELA:n lääkärin mielestä ehkä hieman invalidisoitunut, mutta täysin kykeneväinen kohtuullisen elannon hankkimiseen työn teolla.

2010 viiltelin kännissä vitutuksissa kädet täyteen vekkejä. Samana vuonna otin näitä betasalpaajia protestiksi 30x40mg=1200mg=toksikaatio oluen kanssa ja soitin itselleni ambulanssin. Näin me epävakaat toimitaan, kun meitä ei auteta, mutta hoitotaho esittää kuitenkin, että he haluavat auttaa. Se, että on vuodesta toiseen kykenemätön tekemään mitään, mutta ei auteta, pistää keksimään mitä tahansa siihen, että saisi elämänsä kohdilleen.
Lekuri vain vittuili sairaalassa. Kotiin pistettiin aamulla kävelemään. Oli muuten mukava, kun ei ollut taksiin rahaa ja oli kusilukko, kun ei kykene sosiaalisten tilanteiden pelkoisena kusemaan muualla kuin kotona.

Seuraava vuosi oli samanlaista paskaa, yritin jokatapauksessa ensimmäisen kerran lopettaa alkoholin kokonaan. Oli 2,5 kuukauden tauko, jonka jälkeen kyllästyin, koska apua ei edelleenkään tullut. Joka kerta kun kävi ostamassa kaupasta kaljaa, tuli pelko siitä tappaako jonkun, tai itsensä kännissä. Eipä tuo psykiatreja tunnu kiinnostavan. Painotin kokoajan, että rauhoittavat ovat vain auttaneet.

2012 keväällä sain sitten Rivatrilia 1,5mg päivässä annostuksella. Käytin sitä 1,5 vuotta päivittäin, ei toleranssin kasvua, ei tehon vähenemistä, elämä oli elämisen arvoista.

2013 syksyllä aluetyöryhmäni vaihdettiin, ja lääkärini vaihtui. Bentsoni lopetettiin seinään. Nyt olen ollut kohta 4 kuukautta ilman lääkkeitä ja en ole kyennyt tekemään mitään, en mitään. Unohdin mainita, että olen viimeksi juonut alkoholia tammikuun 31. päivä 2012, eli siis yli 2 vuotta ollut juomatta. Tähän en olisi pystynyt ilman rauhoittavia. Mutta nyt tuntuu, ettei muuta vaihtoehtoa ole, koska minut on jätetty taas omilleen kaiken stressin keskelle ja MTT-ongelmat eivät ole ainoa ongelmani, vaan kärsin myös kroonisista kivuista ym.

95

2210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • h6hy64yh35t43h4h5

      Syy tuolle aluetyöryhmän vaihdolle oli se, että olin kuulemma uhkaillut hoitohenkilökuntaani.

      Tämä perustuu siihen, että kun sain rauhoittavani, minun oli sitouduttava myös siihen perus viikottaiseen yksilöterapiaan. Se ei minua auta, koska kyseenalaistan kaiken ja mielestäni ihminen, joka ajattelee omilla aivoillaan, ei tarvitse "AMK-ammattiauttajan" näkemyksiä. Etenkin kun ne näkemykset eroavat omista täysin. Periaatteessa kaikki omat näkemykseni tyrmätään automaattisesti, kielletään puhumasta yhteiskunnallisista asioista, koska eivät kuulemma auta minua yhtään. Mutta kuitenkin tulkutetaan sitä omaa paskaa, siitä kuinka lapsuus, tai vaikkapa väärän värinen sukka lapsena on "voinut" vaikuttaa minuun negatiivisesti.

      Tuohon vuodesta toiseen jatkuneen hyödyttömän yksilöterapian jälkeen tuli kyrpiinnyttyä ja sanoin äidille vittuuntuneena, kuinka helppoa on etsiä noitten kusipäitten osotteet netistä, jos haluaa. Tämäpä kaikui viranomaisten korvaan ja tuosta johtuu siis tuo "uhkailuni" hoitohenkilökuntaa kohtaan. En ole niin typerä, että menisin istumaan elinkautista, jonkun idiootin takia, mutta vuodesta toiseen jatkuva turhanpäiväinen sössötys saa turhautumaan. Painotin aina, että ainoastaan bentsot ovat minua auttaneet. Siihen sain vastaukseksi pään pudistelua ja vähättelyä. Totesivat, että kyllä terapiakin on sinua "voinut" auttaa. On huvittavaa, että sanat mitä he käyttävät ovat luokkaa "voinut, saattanut, ehkä, eihän sitä tiedä". Yms. He eivät siis tiedä itsekään. Lisäksi tuo sairaanhoitaja, jota olin "kuulemma uhkaillut", päästi niin törkeitä loukkauksia pariin otteeseen suustaan suoraan minulle osoitettuna 1,5 vuoden hoitosuhteen aikana. Hän ei siis pitänyt minusta siksi, koska lyttäsin hänen typerät ehdotuksensa ja pyrin kertomaan, mikä oikeasti on vaikuttanut mielenterveyteeni. Mutta ei. Aina mentiin lapsuuteen ja muihin seikkoihin, mitkä eivät ole millään tavalla vaikuttaneet minuun. Jos kerroin kiusaamisista tai vastaavista, ne ohitettiin olankohautuksella ja mentiin takasin lapsuuteen. Hoitosuhde oli siis täysin toimimaton, mutta siellä oli pakko käydä.

      Kun minulta lopetettiin bentsot, kerroin uudelle työryhmälle aikovani vahingoittaa itseäni teräesineellä ja palaavani vanhaan elämäntyyliini, juomaan alkoholia ja odottamaan milloin tapan jonkun tai itseni. Sain vastaukseksi, että ei kannata esittää uhkailuja, ne eivät hyödytä minua mitenkään. Ehkä eivät, mutta miksei minulle kirjoitettaisi lääkkeitä, joita tarvitsen.

      Olo on kertakaikkiaan sietämätön nyt. Osastolle minua ei oteta, koska järjessäni ei ole mitään vikaa. Syksyllä koitinkin mennä, koska oli se bentsojen seinäänlopetus ja olo oli aika karsea muutaman viikon. En olisi halunnut mielisairaalaan, eikä ne sit sinne tosiaan ottaneetkaan. Mutta eipä kirjoitettu lääkettä. Tai saisin siis mitä tahansa masaria tai neuroleptiä, mutta kun ne eivät auta.

      Paniikkihäiriöni pysyi täysin pois bentsoilla. Nyt on taas kokoajan jalka- ja kämmenpohjat hiessä. Tärisen, pumppu hakkaa, pyörryttää, ääni värisee, enkä kykene poistumaan kotoa. Ja kotonakaan ei huvita mikään oireiden vuoksi. Psykiatrian päivystyksestä ei kirjoiteta bentsoja, eikä päivystyksestä. Olen sen niin monesti huomannut vuosien varrella. Nyt olen tyhjän päällä, sillä koska minulle ei kirjoitettu rauhoittavia, sanoin, että haluan uuteen aluetyöryhmään ja eri psykiatrille. Tähän suostuttiin ja viime viikolla oli kuulemma minut jo käsitelty uudessa työryhmässä. Aikaa ei ole tullut, eikä varmaan ihan heti tule. Samoin odotan neuropsykologin aikaa. Ensin sanottiin, että parin viikon päästä tulee aika, ja parin viikon päästä sanottiin, että lähi viikkoina. Vittu oikeesti. Mul on siis tarkkaavaisuushäiriöitä ym. jonka takia tuonnekki vaadin lähetteen.

      Siinä se "lyhyt" selostus. Mitä vittua mä voin tehä tässä nihilisti yhteiskunnassa, kun olen ilman tarvitsemiani lääkkeitä ja joiden avulla pystyin lopettamaan juomisenkin, mutta päivystyksistä ym. ei kirjoiteta kolmiolääkkeitä ja aikoja psykiatreille, jotka niitä voi kirjoittaa ei ole tiedossa tähän hätään?

      Oon ihan varma, et jos vetäsin kännit, niin oisin sen jälkeen niin vitun pettynyt. Enkä todellakaan syyttäisi itseäni, vaan tätä paskaa valtiota.

      Kiitos, olen puhunut.

    • Mies 25-vuotta

      Aloittajan tarina kuulostaa hyvin pitkälti samanlaiselta kuin minunkin. Vuoden 2010 keväästä asti olen rampannut mielenterveystoimistoissa ja kaikenmaailman terapioissa lässyttämässä. Mitään apua en ole saanut kun suurin osa psykiatreista tuntuu olevan sitä mieltä, että minulla on korjaamista asenteessa ja kunhan vain ryhdistäydyn niin pääsen elämässäni eteenpäin. Se ei tietenkään pidä paikkaansa alkuunkaan.

      Koskaan en ole mielenterveystoimistosta saanut bentsoja kunnes sitten loppukeväästä 2012 tympäännyin tilanteeseeni täysin ja menin yksityiselle ja sain sieltä pari purkkia xanoria, sieltäkin kyllä määrättiin pohjalääkitykseksi escitalopramia, jota en tietenkään aloittanut ollenkaan.

      Kokemukseni on, että mitkään ssri, snri, maolääkkeet ja beetsalpaajat ei poista ahdistusta ja täysin lamauttavaa pelkoa sosiaalisia tilanteita kohtaan. Nyt viimeksi minulle suositeltiin vuorostaan ketipinoria mutta kieltäydyin siitä samantien. Sain kaveriltani joskus pari rivatrillia ja sitä kokeiltuani tunsin oloni hyvin vapautuneeksi moneen vuoteen. Juuri tuollaista lääkettä kaipaan joka poistaa ahdistuksen melkein samantien ilman ikäviä sivuoireita.

      Luulen etten ole enää kauaa hengissä kun psykiatrit ei suostu määräämään ollenkaan bentsoja, jotka ovat ainoa lääke joka oikeasti tuo helpotuksen ongelmiini. Eikai tässä auta kuin lähteä kadulta etsimään jotain henkilöä jolla olisi myydä xanoreita tai rivatrilejä kun kerran lääkärit eivät anna muuta vaihtoehtoa. Toinen ja viimeinen vaihtoehto on se, että teen itsemurhan. Olisin jo valmis tekemään melkein mitä vain että saisin xanor depot tai rivatril reseptin ja ettei sitä minulta koskaan pois vietäisi.

      • --------------------

        Ps. voisin kyllä ihan hyvin kertoa kaikki minua hoitaneiden lääkäreiden nimet julkisuuteen mutta luulen että on parempi jättää kertomatta.


    • h6hy64yh35t43h4h5

      Mietin tässä itsekin mitä tehdä.

      Tuttavani Xanoreita joudun käyttämään, mutta riittämätön määrä, koska hän tarvitsee niitä itse. Lisäksi toisen lääkkeillä eläminen tuntuu vittumaiselta, kun joutuu miettimään, milloin saa taas lisää rauhoittavia.

      Minä olen tuota Ketipinorakin kokeillut ja sen seurauksena tuntui, että menetän todellisuudentajun, lisäksi pahaa paniikkikohtausta pukkasi päälle. En pystynyt nielemään. Kontrolikäynnillä Ketipinorien takia (hoitohenkilökunnan tarkoitus oli kysyä, miten ne on toiminut) sanoin, etten voi syödä niitä, koska en kykene nielemään ja muutenkin ihan paska olo ja tekee mieli viinaa. Tähän sain vastaukseksi niin hyökkäävän asenteen ja lopuksi psyk. saikku totesi vielä, et mulla tekee sen takia mieli viinaa, ku mul on hyvä olo niistä Ketipinoreista. Tähän todettakoon, että oloni oli oikeasti kurja niistä napeista. Tuosta on yli 2 vuotta aikaa. Kun sain sit ne rivat, niin oli hyvä olo ja ei myöskään tehnyt alkoholia mieli.

      Kysyin tällä viikolla, milloin saan ajan uuteen työryhmään. Vastaus oli: "Sitä on hankala määrittää.". Just, vitun joo. Eli pitää vaan kitua ja kitua.

      Kyllä minä ainakin aijon tuoda lääkärien nimet vielä julki jossain vaiheessa, mutta tässä vaiheessa mietin, että mihin voin edes valittaa saamastani "hoidosta", koska potilasasiamiehen pykälissä lukee, että ei käsitellä lääkitysasioita, joihin potilas on tyytymätön, potilaalla on kuitenkin oikeus kieltäytyä lääkkeistä/hoidosta ja hänelle on tarjottava jotakin "hänen hoitosuunnitelmansa kannalta sopivaa vaihtoehtoa". Tämä siis tarkoittaa suomeksi sitä, että lässynlässynistuntoja on tarjolla, mutta tarvitsemiani lääkkeitä minulle ei voida tarjota, koska heidän ei ole niitä pakko kirjoittaa. Olen jopa vaatinut apteekkisopimuksia ym. mutta menee kuin kuuroille korville. Samaan aikaan pitäisi kuitenkin työllistyä, opiskella ym. Mutta ei yksinkertaisesti tajuta, että se on mahdotonta. Mahdollista toki bentsoilla.

      Voin valittaa, mutta en voi valittaa. Kas siinä pulma. Onko jotakin muita väylöjä minne voi valittaa saamastaan hoidosta ja etenkin tuoda oma kantansa lääkeasioista ja yksilöterapioiden toimimattomuudesta omalla kohdalla esille. Siten siis, että ne myös käsitellään ja punnitaan vaakakupissa kunnolla?

      Olisin kiitollinen jos joku tietää. Sen olen päättänyt, että kun tappelemaan ihminen pistetään, niin koitan sitten saada hoitohenkilökunnankin olon tukalaksi valittamalla heidän toiminnastaan, koska eivät ilmiselvästi ole kiinnostuneita potilaista, vaan ainoastaan palkasta ja asemastaan työyhteisössään.

      • h6hy64yh35t43h4h5

        Ja se, että bentsoja ei kirjoiteta myöskään päivystyksestä on mielestäni erittäin törkeää. Olen toki kerran saanut sieltäkin paketin 1mg Xanoreita, mutta se on niin pieni todennäköisyys. Sieltä saa laskun ja lääkärin vittuilut 95% todennäköisyydellä.

        Yllämainittu käytäntö vastaa sitä, että autokolarissa loukkaantunutta ihmistäkään ei autettaisi ensiavussa. En näe siinä mitään eroa.

        Miten tuollaisia epäkohtia voi yksittäinen ihminen tässä yhteiskunnassa yrittää muuttaa, koska valittaa voi, mutta mainitaan kuitenkin suoraan, että hoitosuunnitelmiin ym. ei oteta kantaa. Merkitsi se sitten vaikka sitä, että asianomistaja ei pääsisi poistumaan kotoaan ja kuolisi nälkään.


    • Mies 25-vuotta

      Toivottavasti jollain potilaalla olisi rohkeutta laittaa yhteistyöhön kykenemättömien lääkäreiden nimiä kehiin. Itse vielä punnitsen asiaa mielessäni vaikka mittani on jo tullut täyteen eikä sekään vaihtoehto kaukana ole että kertoisin lääkäreiden nimiä julkisesti. En tiedä onko se edes kiellettyä kertoa sellaisista lääkäreistä netissä joilta ei apua saa.

      • bentsopää

        voi jeesus sentää. eikai ne lääkärit nyt mitää hölmöi ole. Jos menee vastaanotolle höpöttämään jostain alkoholista ja sen ongelmakäytöstä, niin mitkä ovat todenäköisyydet saada väärinkäyttöön soveltuvia pkv lääkkeitä? Ja jos alkaa uhkailemaan hoitohenkilökuntaa eikä sitoudu terapiaan ja ruinaa vain bentsoja eikä muut lääkkeet kelpaa niin vika on todellakin asenteessa. Lääkärit varmaan puheittesi perusteella haluaa vain suojella sinua ja siksi jättää määräämättä kyseiset vitun hyvät lääkkeet:)


      • h6hy64yh35t43h4h5
        bentsopää kirjoitti:

        voi jeesus sentää. eikai ne lääkärit nyt mitää hölmöi ole. Jos menee vastaanotolle höpöttämään jostain alkoholista ja sen ongelmakäytöstä, niin mitkä ovat todenäköisyydet saada väärinkäyttöön soveltuvia pkv lääkkeitä? Ja jos alkaa uhkailemaan hoitohenkilökuntaa eikä sitoudu terapiaan ja ruinaa vain bentsoja eikä muut lääkkeet kelpaa niin vika on todellakin asenteessa. Lääkärit varmaan puheittesi perusteella haluaa vain suojella sinua ja siksi jättää määräämättä kyseiset vitun hyvät lääkkeet:)

        Koska ainoa toimiva hoitomuoto kohdallani ovat PKV-lääkkeet, niin toki niistä taistelen. Minä en ole koskaan popsinut pillereitä päihtyäkseni.

        Psykiatri(t) tietävät tilanteeni alkoholin kanssa, eli juomatta oltu jo kauan, mutta ainoastaan bentsojen avulla motivaatio juomattomuuteen säilyy, koska ne parantavat elämänlaatua, toisin kuin SSRI-mössöt, neuroleptit ja muut roskat.

        Tuon takia ne bentsot aikoinaan sainkin, kun eka piti monta vuotta elää veitsen terällä. Tietysti niitä täytyy saada, jos ei muuten, niin apteekkisopimuksella. Kunhan nyt joskus tulisi se uuden työryhmän aika.

        Jos siitä paskanjauhamisesta imbesillien AMK-saikkujen kanssa ei ole hyötyä potilaalle, niin vika on potilaan asenteessa? Asenteeni on se, että en usko mitä rutiinina työkseen tekevä ihminen minulle koittaa uskotella. Sen sijaan ajattelen omilla aivoillani ja tyrmään esimerkiksi mangajoogameditaatioiden ja hainrustouute-omega3karppikuurien mieltä parantavan placebon siltä seisomalta. Nykyäänhän yksilö ei saa ajatella, vaan pitää toimia, kuten tietynlaiseksi ohjelmoitu robotti. Muuten olet hankala.

        Koska lääkärit haluavat suojella potilaitaan mielipiteesi mukaan, niin ymmärtänet myös sen tosiasian, että he ovat myös vastuussa potilaistaan.
        Jos potilas tappaa itsensä sen takia, että ei pärjää elämässä ilman rauhoittavia, ja jättää jäähyväiskirjeen, missä kertoo syyt itsemurhalleen, niin lääkäri ei ole missään vastuussa suomessa. Puoltaan ei saisi pitää ja samalla täytyisi kuitenkin myös muistaa iloita korruptoituneen Lotto-voittomaaksikin kutsutun lintukodon puolesta?

        Meillä on täällä suomessakin paljon esimerkkejä siitä laadukkaasta hoidosta, sekä SSRI-pillerien ylivertaisuudesta. Esimerkkejä tuskin tarvitsee erikseen kertoa.

        Lääkäreiden suuresta viisaudesta voimme olla montaa mieltä.

        Saat toki vapaasti elää illuusiomaailmassasi, itse tyydyn realismiin.


      • Mies 25-vuotta
        bentsopää kirjoitti:

        voi jeesus sentää. eikai ne lääkärit nyt mitää hölmöi ole. Jos menee vastaanotolle höpöttämään jostain alkoholista ja sen ongelmakäytöstä, niin mitkä ovat todenäköisyydet saada väärinkäyttöön soveltuvia pkv lääkkeitä? Ja jos alkaa uhkailemaan hoitohenkilökuntaa eikä sitoudu terapiaan ja ruinaa vain bentsoja eikä muut lääkkeet kelpaa niin vika on todellakin asenteessa. Lääkärit varmaan puheittesi perusteella haluaa vain suojella sinua ja siksi jättää määräämättä kyseiset vitun hyvät lääkkeet:)

        Kerro nyt sitten "bentsopää" että mitä pitää tehdä saadakseen lääkkeitä tässä tapauksessa bentsoja jotka ovat suorastaan välttämättömyys jotta kykenee ylipäätään menemään sosiaalisiin tilanteisiin?

        Jos on lähes täysin raitis eikä ole koskaan väärinkäyttänyt lääkkeitä eikä silti saa edes pientä määrää bentsoja niin mitä muka voin tehdä? Ei varmaan auta kuin sanoa lääkärille että joudun sitten hakemaan lääkkeeni alkosta ja onko se sitten muka parempi niin?


      • Mies 25-vuotta
        h6hy64yh35t43h4h5 kirjoitti:

        Koska ainoa toimiva hoitomuoto kohdallani ovat PKV-lääkkeet, niin toki niistä taistelen. Minä en ole koskaan popsinut pillereitä päihtyäkseni.

        Psykiatri(t) tietävät tilanteeni alkoholin kanssa, eli juomatta oltu jo kauan, mutta ainoastaan bentsojen avulla motivaatio juomattomuuteen säilyy, koska ne parantavat elämänlaatua, toisin kuin SSRI-mössöt, neuroleptit ja muut roskat.

        Tuon takia ne bentsot aikoinaan sainkin, kun eka piti monta vuotta elää veitsen terällä. Tietysti niitä täytyy saada, jos ei muuten, niin apteekkisopimuksella. Kunhan nyt joskus tulisi se uuden työryhmän aika.

        Jos siitä paskanjauhamisesta imbesillien AMK-saikkujen kanssa ei ole hyötyä potilaalle, niin vika on potilaan asenteessa? Asenteeni on se, että en usko mitä rutiinina työkseen tekevä ihminen minulle koittaa uskotella. Sen sijaan ajattelen omilla aivoillani ja tyrmään esimerkiksi mangajoogameditaatioiden ja hainrustouute-omega3karppikuurien mieltä parantavan placebon siltä seisomalta. Nykyäänhän yksilö ei saa ajatella, vaan pitää toimia, kuten tietynlaiseksi ohjelmoitu robotti. Muuten olet hankala.

        Koska lääkärit haluavat suojella potilaitaan mielipiteesi mukaan, niin ymmärtänet myös sen tosiasian, että he ovat myös vastuussa potilaistaan.
        Jos potilas tappaa itsensä sen takia, että ei pärjää elämässä ilman rauhoittavia, ja jättää jäähyväiskirjeen, missä kertoo syyt itsemurhalleen, niin lääkäri ei ole missään vastuussa suomessa. Puoltaan ei saisi pitää ja samalla täytyisi kuitenkin myös muistaa iloita korruptoituneen Lotto-voittomaaksikin kutsutun lintukodon puolesta?

        Meillä on täällä suomessakin paljon esimerkkejä siitä laadukkaasta hoidosta, sekä SSRI-pillerien ylivertaisuudesta. Esimerkkejä tuskin tarvitsee erikseen kertoa.

        Lääkäreiden suuresta viisaudesta voimme olla montaa mieltä.

        Saat toki vapaasti elää illuusiomaailmassasi, itse tyydyn realismiin.

        Mikä on apteekkisopimus? En ole koskaan kuullutkaan moisesta.


      • h6hy64yh35t43h4h5
        Mies 25-vuotta kirjoitti:

        Mikä on apteekkisopimus? En ole koskaan kuullutkaan moisesta.

        Tällöin lääkkeet haetaan tietyin väliajoin, tietystä apteekista, tietty määrä kerrallaan.

        Esim. 10 päivän välein. Ja ainoastaan sieltä apteekista voi sitten hakea ne lääkkeet, minne apteekkisopimus on tehty.


      • esc
        h6hy64yh35t43h4h5 kirjoitti:

        Koska ainoa toimiva hoitomuoto kohdallani ovat PKV-lääkkeet, niin toki niistä taistelen. Minä en ole koskaan popsinut pillereitä päihtyäkseni.

        Psykiatri(t) tietävät tilanteeni alkoholin kanssa, eli juomatta oltu jo kauan, mutta ainoastaan bentsojen avulla motivaatio juomattomuuteen säilyy, koska ne parantavat elämänlaatua, toisin kuin SSRI-mössöt, neuroleptit ja muut roskat.

        Tuon takia ne bentsot aikoinaan sainkin, kun eka piti monta vuotta elää veitsen terällä. Tietysti niitä täytyy saada, jos ei muuten, niin apteekkisopimuksella. Kunhan nyt joskus tulisi se uuden työryhmän aika.

        Jos siitä paskanjauhamisesta imbesillien AMK-saikkujen kanssa ei ole hyötyä potilaalle, niin vika on potilaan asenteessa? Asenteeni on se, että en usko mitä rutiinina työkseen tekevä ihminen minulle koittaa uskotella. Sen sijaan ajattelen omilla aivoillani ja tyrmään esimerkiksi mangajoogameditaatioiden ja hainrustouute-omega3karppikuurien mieltä parantavan placebon siltä seisomalta. Nykyäänhän yksilö ei saa ajatella, vaan pitää toimia, kuten tietynlaiseksi ohjelmoitu robotti. Muuten olet hankala.

        Koska lääkärit haluavat suojella potilaitaan mielipiteesi mukaan, niin ymmärtänet myös sen tosiasian, että he ovat myös vastuussa potilaistaan.
        Jos potilas tappaa itsensä sen takia, että ei pärjää elämässä ilman rauhoittavia, ja jättää jäähyväiskirjeen, missä kertoo syyt itsemurhalleen, niin lääkäri ei ole missään vastuussa suomessa. Puoltaan ei saisi pitää ja samalla täytyisi kuitenkin myös muistaa iloita korruptoituneen Lotto-voittomaaksikin kutsutun lintukodon puolesta?

        Meillä on täällä suomessakin paljon esimerkkejä siitä laadukkaasta hoidosta, sekä SSRI-pillerien ylivertaisuudesta. Esimerkkejä tuskin tarvitsee erikseen kertoa.

        Lääkäreiden suuresta viisaudesta voimme olla montaa mieltä.

        Saat toki vapaasti elää illuusiomaailmassasi, itse tyydyn realismiin.

        Morjentes!
        Tossa tilanteessa antaisin neuvon etsiä joku iäkäs mies lekuri ja kertoa asia niin kuin ne ovat. Älä mainitse alkosta tai muista päihteistä koskaan. se saa lekurit heti "varpailleen" niin epätasa-arvoista kuin se onkin . Onnea matkaan!!!! :)


      • huhhuuh
        h6hy64yh35t43h4h5 kirjoitti:

        Koska ainoa toimiva hoitomuoto kohdallani ovat PKV-lääkkeet, niin toki niistä taistelen. Minä en ole koskaan popsinut pillereitä päihtyäkseni.

        Psykiatri(t) tietävät tilanteeni alkoholin kanssa, eli juomatta oltu jo kauan, mutta ainoastaan bentsojen avulla motivaatio juomattomuuteen säilyy, koska ne parantavat elämänlaatua, toisin kuin SSRI-mössöt, neuroleptit ja muut roskat.

        Tuon takia ne bentsot aikoinaan sainkin, kun eka piti monta vuotta elää veitsen terällä. Tietysti niitä täytyy saada, jos ei muuten, niin apteekkisopimuksella. Kunhan nyt joskus tulisi se uuden työryhmän aika.

        Jos siitä paskanjauhamisesta imbesillien AMK-saikkujen kanssa ei ole hyötyä potilaalle, niin vika on potilaan asenteessa? Asenteeni on se, että en usko mitä rutiinina työkseen tekevä ihminen minulle koittaa uskotella. Sen sijaan ajattelen omilla aivoillani ja tyrmään esimerkiksi mangajoogameditaatioiden ja hainrustouute-omega3karppikuurien mieltä parantavan placebon siltä seisomalta. Nykyäänhän yksilö ei saa ajatella, vaan pitää toimia, kuten tietynlaiseksi ohjelmoitu robotti. Muuten olet hankala.

        Koska lääkärit haluavat suojella potilaitaan mielipiteesi mukaan, niin ymmärtänet myös sen tosiasian, että he ovat myös vastuussa potilaistaan.
        Jos potilas tappaa itsensä sen takia, että ei pärjää elämässä ilman rauhoittavia, ja jättää jäähyväiskirjeen, missä kertoo syyt itsemurhalleen, niin lääkäri ei ole missään vastuussa suomessa. Puoltaan ei saisi pitää ja samalla täytyisi kuitenkin myös muistaa iloita korruptoituneen Lotto-voittomaaksikin kutsutun lintukodon puolesta?

        Meillä on täällä suomessakin paljon esimerkkejä siitä laadukkaasta hoidosta, sekä SSRI-pillerien ylivertaisuudesta. Esimerkkejä tuskin tarvitsee erikseen kertoa.

        Lääkäreiden suuresta viisaudesta voimme olla montaa mieltä.

        Saat toki vapaasti elää illuusiomaailmassasi, itse tyydyn realismiin.

        No totta vitus sitä rupee sit itselääkitsemään itteään alkoholilla jos ei rauhottavia saa! Pitäiskö niille valehdella? Eiköhän se, että niille kertoo rehellisesti kaiken, osoita juurikin että haluaa apua! Jos niitä bentsoja väärinkäyttöön menis hakemaan, asia ois toinen. Kyllä siinä vois ruveta vaikka satusedäksi jos haluaisi. Mutta on se vittu kumma että niitä ei saa sairauteensa jos on rehellinen!
        t. toinen vittuuntunut


    • Kipinä

      Totuus on se että olet hyvin agressiivinen, kirjoituksistasi sai jo sen kuvan että hyppäät kenen tahansa kurkkuun jos et saa lääkkeitä.

      Kai ymmärrät että Bentsot ovat valvottu ja rajoitettu lääke suomessa?
      Opiaatit, rauhoittavat näitä valvotaan hyvinkin tarkasti koska ne luokitellaan huumeiksi.

      Kyllä suomi ja suomen koko terveyden huolto on aivan päin helvettiä, kivun lievityksen kanssa sun muiden. Ihmiset joilta on raajat katkottu ja kärsivät hirveistä kivuista eivät saa tarvitsemiaan kipulääkkeitä. Usein ei ainakaan tarpeeksi koska täällä pelätään sitä että niitä myydään tai popsitaan, nappaillaan huumaus mielessä.

      Olet itse todistanut lääkäreiden epäillykset toteen ja papereissakin lukee lääkkeiden väärinkäytöstä, niitä on hyvin vaikea saada pois enään sen jälkeen että voit oikeastaan syyttää loppu pelissä itseäsi vain asiasta.

      Tunnut kuvittelevan että uhkailemalla saat mitä haluat, mutta todellisuudessa sillä käytöksellä voit olla lähes varma ettet saa tarvitsemiasi lääkkeitä ikinä.

      Et tunnu tajuavan sitä että se on täysin merkityksetöntä mitä mieltä sinä olet asioista koska tämä maailma pyörii tietyllä tavalla ja sitä sinun mielipiteesi ei ikävä kyllä muuksi muuta, eikä se muutu siitä vaikka miten kapinoisit.

      Ei sinun tarvitse uskoa niitä hoitajia, lääkäreitä pätkääkään jos et halua. Mutta sen kovaan ääneen julistaminenkaan ei todellakaan auta sinun asiaasi.

      Olet äärimmäisen turhautunut ja vihainen suomen terveyden hoitoon, ymmärrän täysin sen. Mutta sitä vastaan hyökkääminen ei auta sinua itseäsi.
      Tottakai bentsoista tulee hyvä olo ja opiaateista, selväähän se on. Mutta tuntuu ettet edes yritä käsitellä ongelmiasi, haluat vain popsia bentsoja.
      Näin sinun hoitohenkilökuntasi todennäköisesti näkee asian.

      Paniikkihäiriön kanssa elää tuhansia ihmisiä ja heistä suurin osa ei nappaile minkään näköisiä lääkkeitä.

      Systeemi kusee, sille ei voi mitään.

      Sinun tulisi oppia miten tässä rikkinäisessä koneessa pitää toimia.
      Huutamalla, uhkailemalla, kapinoimalla tuskin tulet saamaan sitä mitä kaipaat ja mahdollisesti tarvitset.

      • Kipinä

        Olet itse todistanut lääkäreiden epäillykset toteen ja papereissakin lukee lääkkeiden väärinkäytöstä, niitä on hyvin vaikea saada pois enään sen jälkeen että voit oikeastaan syyttää loppu pelissä itseäsi vain asiasta.

        Tämä kommentti on virheellinen ja pahoittelen sitä. Tekstit ja sivut menivät sekaisin .


      • h6hy64yh35t43h4h5
        Kipinä kirjoitti:

        Olet itse todistanut lääkäreiden epäillykset toteen ja papereissakin lukee lääkkeiden väärinkäytöstä, niitä on hyvin vaikea saada pois enään sen jälkeen että voit oikeastaan syyttää loppu pelissä itseäsi vain asiasta.

        Tämä kommentti on virheellinen ja pahoittelen sitä. Tekstit ja sivut menivät sekaisin .

        Papereissa ei välttämättä lue mitään, ainakaan niissä ei saisi lukea, mutta syksyllä lääkärin vaihdon jälkeen eri lääkäri lopetti lääkkeen kirjoittamisen. Minä en ole uhkaillut myöskään ketään.
        Tämä täytyykin ottaa heti ajan saatua puheeksi, että miten perättömän merkinnän kanssa sitten menetellään.

        Ja olet oikeassa siinä, että mielipiteilläni ei ole merkitystä, siksi en äänestäkään. Katsos, kun vain äänestämättä voit vaikuttaa. Näin toimii demokratia.

        Kukin tallaa tyylillään. Toiset kapinoi ja toiset alistuu.

        Menen nukkumaan. Hyvää huomenta.


      • parempaa odotellessa
        h6hy64yh35t43h4h5 kirjoitti:

        Papereissa ei välttämättä lue mitään, ainakaan niissä ei saisi lukea, mutta syksyllä lääkärin vaihdon jälkeen eri lääkäri lopetti lääkkeen kirjoittamisen. Minä en ole uhkaillut myöskään ketään.
        Tämä täytyykin ottaa heti ajan saatua puheeksi, että miten perättömän merkinnän kanssa sitten menetellään.

        Ja olet oikeassa siinä, että mielipiteilläni ei ole merkitystä, siksi en äänestäkään. Katsos, kun vain äänestämättä voit vaikuttaa. Näin toimii demokratia.

        Kukin tallaa tyylillään. Toiset kapinoi ja toiset alistuu.

        Menen nukkumaan. Hyvää huomenta.

        Missään maailmassa ei toimi vielä oikea eli suora demokratia, joten on pakko tyytyä puolittaisesti toimivaan demokratiaan Pohjoismaissa ja Euroopassa ja Suomessa, eli äänestä nyt ihmeessä, se on se ainoa tapa vaikuttaa todella vielä.

        Odota kaikessa rauhassa, kunnes tämä netin ja henkilökohtaisten mobiililaitteiden suoma mahdollisuus saadaan toimimaan niin että me kaikki voimme äänestää suoraan netin kautta.

        Näin toimii tällä hetkellä demokratia, vajaasti, vielä, mutta paljon paremmat ajat ovat tulossa, usko pois vaan.


      • -.-

        Kumma, että se, saako apua, riippuu mielenterveysongelmaisen käytöksestä. Sen nyt ei vaan pitäisi mennä niin, että jos lekuri ei tykkää henkilön persoonasta, se ei saa vaikka kipulääkettä samoihin kipuihin kun joku toisella luonteella oleva, jolla samat kivut.


    • Kipinä

      Periaatteessa papereissahan lukee kaiken näköistä, ensimmäisistä käynneistä lähtien, riippuu hyvin paljon siitä että onko sama "pulju" kyseessä. Jos on niin kuka vain näkee ne paperit sieltä, siis sinun hoitava lääkärisi.

      Sitten jos olet vaihtanut ihan täysin hoitopaikkaa niin silloin vaaditaan sinun suostumus tietojen siirtämiseen.

      Esim. mitä todennäköisemmin sinun papereissa on maininta tästä: 2010 viiltelin kännissä vitutuksissa kädet täyteen vekkejä. Samana vuonna otin näitä betasalpaajia protestiksi 30x40mg=1200mg=toksikaatio oluen kanssa ja soitin itselleni ambulanssin.
      Eli lääkkeiden väärinkäytöstä on siis sittenkin merkintä (todennäköisesti). Aikasempi korjaukseni siis ei ollutkaan paikallaan.

      Tuossa on mahdollisesti se suurin syy miksi sinulle ei määrätä Bentsoja.

      Sitten uhkailusta, sanoit itsekkin näin: Kun minulta lopetettiin bentsot, kerroin uudelle työryhmälle aikovani vahingoittaa itseäni teräesineellä ja palaavani vanhaan elämäntyyliini, juomaan alkoholia ja odottamaan milloin tapan jonkun tai itseni.

      Tästäkin on maininta että olet mahdollisesti itsetuhoinen ja bentsojen saaminen vaikeutuu entisestään.

      Lääkäreillä on tarkat säädökset siitä että kenelle saa antaa opiaatteja ja benstoja sun muita. Itsetuhoisille ja väärinkäyttäjille niitä ei anneta.
      Ikävä kyllä olet todennäköisesti omalla käytäkselläsi sabotoinnut itseäsi ja oikean lääkityksen saamista.

      Agressiivinen kielenkäyttö ja elekieli tulkitaan terveyden hoidon piirissä uhkaavaksi käytökseksi.

      Toiset kapinoi ja aiheuttaa itselleen enemmän harmia. Päätä kun hakkaa betoniseinään niin se seinä voittaa.

      Toiset "alistuu" ja ymmärtää että systeemi on mikä on, yrittää navigoida ja saada lääkärit näkemään "omalta" kannaltaan asian.

      Sinun tulee miettiä myös sitä miten ilmaiset asiat. Kaikki on siitä kiinni millaisessa paketissa ne asiat esitetään.

      Mutta toivottavasti saat tarvitsemasi lääkityksen ja pystyt olemaan onnellinen viellä joku päivä. Ota rennosti.

      • h6hy64yh35t43h4h5

        Tiedän, että papereissani lukee nuo lääkeyliannostukset ym. koska olen pyytänyt aikoinaan potilastietoni itselleni, sillä tein myös valituksen ko. instanssista potilasasiamiehelle epäpätevän henkilökunnan vuoksi. Tämä on myös osaltaan yksi syy, miksi aluetyöryhmääni vaihdettiin.

        Sain lääkkeet juurikin siksi, että itsetuhoisuuteni loppuisi. Tässä maassa ainoat vaihtoehdot ovat uhkailu, uhkailun toteutus, tai alistuminen. Sieltä valitset itsellesi passeleimman. Mä en rupee lääkäreiden persettä nuolemaan, että saan lääkkeeni.

        Toivon myös itse, että saan lääkkeeni tänä keväänä. Uutta aikaa ei ole vieläkään tullut ja veikkaanpa, että taannoinen kirjallinen valitukseni on saanut nihilistit loukkaantumaan. Eiköhän tuo lähi päivinä tule.


      • parempaa odotellessa

        Samaa mieltä monessa asiassa, positiivinen elämän asenne auttaa aina. On oikeasti pakko ajatella näin, muuten ei elämästä selviä.


    • ei enään

      Et tule ikinä saamaan Betsoja vaan ennemin lähetteen pakkohoitoon.Kukaan joka yrittänyt lääkkeillä itsemurhaa ei tule saamaan ikinä kunnon lääkkeitä enään muuta kuin laitoksessa,

      • Mies 25-vuotta

        Se että ei määrää bentsoja niitä tarvitseville on sama kuin lääkäri ei suostuisi määräämään lääkettä sydänvikaiselle tai insuliinia diabeetikolle. Kyseessä on mielesestäni törkeä heitteillejättö. Harkitsen seuraavalla kerralla kertovani tämän suoraan lääkärille ja katson mitä tapahtuu.


      • Mies 25-vuotta
        Mies 25-vuotta kirjoitti:

        Se että ei määrää bentsoja niitä tarvitseville on sama kuin lääkäri ei suostuisi määräämään lääkettä sydänvikaiselle tai insuliinia diabeetikolle. Kyseessä on mielesestäni törkeä heitteillejättö. Harkitsen seuraavalla kerralla kertovani tämän suoraan lääkärille ja katson mitä tapahtuu.

        Jos en sittenkään saa asioitani eteenpäin monen vuoden jankkaamisen jälkeen niin sitten harkitsen vakavasti sitä vaihtoehtoa kerron lääkäreiden nimiä julkisuuteen.


      • Mies 25-vuotta
        Mies 25-vuotta kirjoitti:

        Jos en sittenkään saa asioitani eteenpäin monen vuoden jankkaamisen jälkeen niin sitten harkitsen vakavasti sitä vaihtoehtoa kerron lääkäreiden nimiä julkisuuteen.

        Tai ainakin ilmoitan että tämä oli sitten tässä ja yritän pärjätä tästä edespäin omin neuvoineni. Sehän ei tietysti lääkäreitä varmaankaan haittaisi pätkääkään.


      • 4+2
        Mies 25-vuotta kirjoitti:

        Tai ainakin ilmoitan että tämä oli sitten tässä ja yritän pärjätä tästä edespäin omin neuvoineni. Sehän ei tietysti lääkäreitä varmaankaan haittaisi pätkääkään.

        Aika kumma juttu etten itsekkään saa bentsoja vaikka mitään väärinkäyttöä ei ole koskaan tapahtunut enkä ole uhkaillut lääkäreitä enkä yrittänyt itsemuhaa edes lääkkeillä tai muutenkaan. Jotenkin on kuitenkin sellainen tunne että olen jatkuvasti epäilyksen alaisena vaikka en ole antanut mitään syytä sellaiseen.


      • 4+2
        4+2 kirjoitti:

        Aika kumma juttu etten itsekkään saa bentsoja vaikka mitään väärinkäyttöä ei ole koskaan tapahtunut enkä ole uhkaillut lääkäreitä enkä yrittänyt itsemuhaa edes lääkkeillä tai muutenkaan. Jotenkin on kuitenkin sellainen tunne että olen jatkuvasti epäilyksen alaisena vaikka en ole antanut mitään syytä sellaiseen.

        Tosin joskus käytin alkoa reippaamman puoleisesti ja tein sen virheen että menin kertomaan sen lääkäreille. Siinä ehkä yksi mahdollinen syy. Olen tehnyt varmaan vielä senkin virheen että olen antanut luvan siirtää hoitotietoni eteenpäin.


      • h6hy64yh35t43h4h5

        Ensinnäkin lukisit tekstini huolella. Sieltä tulee ilmi, että olen saanut bentsoja lukuisien brutaalien tekojen jälkeen.

        Siellä myös lukee, että olen koittanut mennä vapaaehtoisesti suljetulle, mutta minua ei otettu, koska olen liian terve.

        Tee sama perässä ja katsotaan joudutko osastolle.


      • äläpuhupaskaa

        Miksiköhän sitten määrätään kuitenkin esim lyricaa, joka ei itseäni ainakaan auttanut ja sitä piti syödä päivittäin, pelkäsin riippuvuuttakin. Sillä kuitenkin saa hengen pois ja pään sekasin helpommin.


    • 4+2

      Nähtävästi kun kerran joutuu jossain asiassa mustalle listalle niin sieltä on mahdon enää koskaan päästä pois.

    • Kipinä

      Alkoholin käyttö vaikuttaa vahvasti opiaattejen, bentsojen, sun muiden lääkkeiden saamiseen. Alkoholin käyttäjillä on suurempi riski sekakäyttöön ja väärinkäytöksiin, sen lisäksi monia lääkkeitä ei saa ottaa ollenkaan alkoholin kanssa.

      Sydänvikainen todennäköisesti kuolee jos ei saa lääkkeitä, sama koskee diabeetikkoa joten se ei ole todellakaan sama asia.
      Totuus on se ettei ihminen voi kuolla pahaan oloonsa. Ainoastaan jos itse tekee jotain asialle.

      Ennen kaikkea sinun pitää puhua rauhallisesti, esittää asiasi mahdollisimman asiallisesti. Kerrot oman näkemyksesi että olet kokeillut monia lääkkeitä eikä niistä sinun mielestäsi ole apua sinun tilanteessasi ja kerrot mahdollisista sivuvaikutuksista. Sitten sanot että tiedät että bentsoista on ollut apua sinulle mutta jostain syystä sinulle niitä ei määrätä vaikka näet että ne ovat ainoa apu ollut tähän musertavaan ahdistukseen. Kuvaile mahdollisimman hyvin tuntemuksiasi. Voit yrittää kysyä asiallisesti ja suoraan että miksi sinulle niitä ei määrätä vaikka niistä on toistaiseksi ollut paras apu?

      Lääkäri ei välttämättä kerro papereissakin olevista epäillyistä mahdollisiin väärinkäytöksiin ja niin edelleen.
      Voit toki yrittää itse ehdottaa sitä että pienillä annoksilla ja rajattu määrä kerralla apteekista, esim. viikon tai kahden annokset vain kerralla.
      Älä vaikuta liian obsessoituneelta lääkkeisiin, se herättää epäillyksiä ja mahdollisesti saa lääkärit varautuneeksi niiden määräämisen suhteen.

      En tiedä miten tunnet lääkkeitä kohtaan mutta jos et niitä miellelläsi ottaisi, siis jos vain pystyisit olemaan ilman niin ilmaise se!
      Sano että et mielelläsi söisi mitään lääkkeitä jos vain pärjäisit ilman. Ilmaiset kuitenkin sen että et pärjää ilman niitä koska ahdistus on niin musertavaa. ( muitakin tunteita toki kannattaa kuvailla ).


      Huomautan että nämä ovat vain neuvoja siihen miten itseään kannattaa ilmaista!
      Esimerkkejä lähinnä miten ehkä kannattaisi ilmaista itseään.
      Valehteleminen ei mielestäni kannata koska se voi hankaloittaa asioita entisestään ja siitä jää niin helposti kiinni.

      Toisten ihmisten kanssa ja varsinkin lääkäreiden, hoitajien kanssa on tärkeää miten itsensä ilmaisee, vaikka ei näkisi asioita samalla tavalla. Se miten sen ilmaisee on tärkeää.
      Monet eivät tunnu ymmärtävän miten tärkeää on esimerkiksi kuvailla tuntemuksiaan asioista, miten tärkeää on myös kertoa siitä mitä ei tunne!
      Jos et ole masentunut, mainitse se mutta voit myös ilmaista että ainoa asia mikä sinua surettaa / masentaa / huolettaa on se ettet tunne saavasi tarvitsemaasi apua, koitat selittää että et ole hyvä ilmaisemaan itseäsi ja monet voivat käsittää sinut väärin.

      Asioita voi katsella niin monella tapaa ja ne voi ilmaista myös monella tapaa.
      Vihankin voi verhota silkkihansikkaaseen.

      Toivon vain että kaikki saisivat tarvitsemansa avun.

      • Kipinä

        Sanon viellä sen että voi mennä pitkäänkin ennen kuin saat mahdolliset lääkkeet mitä tarvitset, ne epäillykset eivät ihan hetkessä katoa. Älä lannistu heti.
        Pitää muistaa että lääkäri on vastuussa hoidostasi ja myös siitä jos sinusta tulee lääkeriippuvainen / väärinkäyttäjä. Pahimassa tapauksessa lääkäri voi menettää työnsä.


      • Mies 25-vuotta
        Kipinä kirjoitti:

        Sanon viellä sen että voi mennä pitkäänkin ennen kuin saat mahdolliset lääkkeet mitä tarvitset, ne epäillykset eivät ihan hetkessä katoa. Älä lannistu heti.
        Pitää muistaa että lääkäri on vastuussa hoidostasi ja myös siitä jos sinusta tulee lääkeriippuvainen / väärinkäyttäjä. Pahimassa tapauksessa lääkäri voi menettää työnsä.

        No varmaan sitten teen kuten neuvoit ja ei minun tarvitse alkaa mistään asioista valehtelemaan koska asia on juuri niin etten mielelläni käyttäisi lääkkeitä jos ei ole aivan pakko.

        Kuitenkin on tärkeää että jos olo käy ihan sietämättömäksi että silloin saa sellaista lääkettä josta on paras mahdollinen apu. Se vihan tunne kumpuaa siitä kun koen ettei minua ole vielä koskaan psykiatrien/lääkäreiden toimesta otettu riittävän vakavasti.


    • Mies 25-vuotta

      "Totuus on se ettei ihminen voi kuolla pahaan oloonsa. Ainoastaan jos itse tekee jotain asialle."

      Kyllä voi jos elämänlaatu heikkenee niin dramaattisella tavalla että päätyy tekemään itsarin.

      • 18+8

        Kieltämättä huomaa tältäkin palstalta paremmin kuin hyvin miten lääkäreiden aivopesemiä lampaita suurin osa ihmisistä tuntuu olevan. Uskotaan aina 100% kaikkia mitä lääkäri sanoo eikä koskaan käytetä omia aivoja ja kyseenalaisteta mitään mitä lääkärit sanovat.

        Eikö kellekkään ole koskaan tullut mieleen että lääkärit määrävät ssri-lääkkeitä ja neuroleptejä vain sen takia kun niistä saa parhaat bonukset lääkefirmoilta eli hynää tulee ovista ja ikkunoista. Viis potilaiden hyvinvoinnista.


      • posetiivari iivari
        18+8 kirjoitti:

        Kieltämättä huomaa tältäkin palstalta paremmin kuin hyvin miten lääkäreiden aivopesemiä lampaita suurin osa ihmisistä tuntuu olevan. Uskotaan aina 100% kaikkia mitä lääkäri sanoo eikä koskaan käytetä omia aivoja ja kyseenalaisteta mitään mitä lääkärit sanovat.

        Eikö kellekkään ole koskaan tullut mieleen että lääkärit määrävät ssri-lääkkeitä ja neuroleptejä vain sen takia kun niistä saa parhaat bonukset lääkefirmoilta eli hynää tulee ovista ja ikkunoista. Viis potilaiden hyvinvoinnista.

        Eli ovat myyneet sielunsa ja perseensä saatanalle. Pelkkiä faustuksia siis.

        Tulevat kärisemään helvetin tulessa vielä.


    • Kipinä

      Ihminen ei kuole siihen tunteeseen, se kuolee ainoastaan jos päättää tappaa itsensä (fyysisesti). Tunteeseen ei kuole vaikka miten pahalta tuntuu, sinä et koe fyysistä kuolemaa tunteen takia.
      Vaikka se sinun elämänlaatusi laskisi miten alas tahansa, sinä et kuole muuta kun fyysisiin syihin. Itsemurha päätös on fyysinen "syy".

      Ei täällä ole kukaan uskonut 100% siihen mitä lääkärit sanoo, tuskin kukaan muu kun idiootti tekee niin.
      Luitko edes mitä täällä kirjoitellaan?

      Tuskin kukaan tähän ketjuun osallistunut on aivopesty lammas että voisit hieman miettiä mitä kirjoittelet.
      Suurin osa lääkäreistä vetää hatusta diagnooseja, varsinkin psykologiassa.
      Seuraavaksi arvotaan hatusta lääkkeet...

      Kaikki taitaa tajuta sen että lääkärit usein juuri määräävät lääkkeitä mitkä ovat lääkefirmojen tukemia, eli rahaa kilahtaa tilille.

      • Kipinä

        Toki voi väittää että koska ei saannut asianmukaista lääkitystä niin päätyi itsemurhaan. Mutta loppupelissä se on oma päätös. Sydänpotilas ei voi päättää että enpäs kuole ilman lääkkeitä, eikä diabeetikko jos ei saa insuliiniaan...


      • Mies 25-vuotta

        Myönnän etten heti lukenut ihan kaikkia tekstejä läpi ja ehkä välillä vihan tunne menee hieman yli kun ei koe saavansa tarpeeksi hyvää apua. Pystyn kyllä myöntämään omat virheeni ja pyydä anteeksi jos tuli loukattua jotakuta. Kumpa vain lääkäritkin voisivat joskus myöntää tekevänsä virheitä.


    • Kipinä

      Se on ymmärrettävää että tunteet menee välillä yli äyräiden varsinkin kun tuntee ettei kukaan kuuntele ja ei saa kaipaamaansa apua jne. Ei siinä mitään, ylilyöntejä tapahtuu.

      Sen kun näkisi että lääkärit myöntäisi että hekin tekevät virheitä.

      Toisaalta sitten monilla ihmisillä haihtuisi se kuvitteellinen harhakuva siitä ettei lääkärit olekkaan Yli-ihmisiä jotka ovat erehtymättömiä. Eihän sellaista voi sallia tässä yhteiskunnassa jossa palvotaan Näyttelijöitä, Muusikoita, Lääkäreitä, Rikkaita kun jumalia...

    • Mies 25-vuotta

      Niin, ehkä lääkärille virheiden myöntäminen olisi suunnilleen sama kuin myöntäisi oman amattitaidottomuutensa.

      • Mies 25-vuotta

        Totuus on kuitenkin se että kaikki ihmiset tekee virheitä, myös lääkärit haluttiin sitä ääneen sanottavan tai ei.


    • Kipinä

      Se on mahdollista että asiat nähtäisiin niin jos lääkäri myöntäisi virheen hänen katsottaisiin olevan ammattitaidoton ja kykenemätön tekemään työtään. Todennäköisesti voisi johtaa niihin potkuihin myös.
      Onhan se väärin ettei myönnetä niitä virheitä sen takia että pelkää oman perseensä puolesta.

    • hhjygghjj

      Uskomattoman hyvää äidinkieltä ja ajatuksen juoksua ihmiseltä jolla tuntuu olevan enemmän kuin "fair share" ongelmia! Kiinnitinpä vain huomiota... Mutta tsemppiä, toivottavasti saat tarvitsemasi avun! :)

      • h6hy64yh35t43h4h5

        Juu, no kiitos jos postaustani tarkoitit. :)

        Olen aina ollut hyvä kirjoittamaan ja pidän siitä. Taiteesta kirjailu lähinnä omaa sydäntä ja kukaties joku päivä vielä kirjan jos toisenkin kirjoitan. Eihän se kielioppi nyt täysin hallussa ole ja kämmejä sattuu, mutta se kuuluu asiaan. Olen kuullut, että monet pitävät kirjoituksistani, sillä kirjoitan paljon erilaisia juttuja moniin eri paikkoihin.

        Jep. Nyt asiat on paremmin. Kiitos tsempeistä.


    • Kipinä

      Kertoo vain siitä ettei ole älystä eikä taidoista kiinni se että sairastuu psyykkiseen sairauteen.

      Itse toivoisin joskus että oma äidinkielen osaaminen ja verbaaliset lahjakkuudet olisivat sitä tasoa että osaisin ilmaista itseäni paremmin ja ajatuksiani.

      No kaipa se on pääasia että joku saa edes jotain selkoa kirjoituksistani ja puheesta.

    • Mies 25-vuotta

      Olin yleisen puolen lääkärillä ja esitin asiani kaikinpuolin asialliseen sävyyn mutta kävin kuten aina ennenkin. Ei voida määrätä bentsoja edes pientä ja rajoitettua määrää kun kuulemma kaikki tulevat niistä riippuvaiseksi.

      Lääkäri vielä ehdotti että keskustelisin asiasta päihdeneuvojan kanssa mutta kieltäydyin. Olisi kyllä tehnyt mieli suuttua oikein kunnolla kun on jo vuosien ajan yrittänyt saada apua eikä sitä Suomessa näköjään saa.

      • Mies 25-vuotta

        Kas kun ei laittanut suoraan lähetettä a-klinikalle.


      • Mies 25-vuotta
        Mies 25-vuotta kirjoitti:

        Kas kun ei laittanut suoraan lähetettä a-klinikalle.

        Voi olla että olisi laittanut jos olisin vielä enemmän näyttänyt tunteitani.


      • Mies 25-vuotta
        Mies 25-vuotta kirjoitti:

        Voi olla että olisi laittanut jos olisin vielä enemmän näyttänyt tunteitani.

        On se vaan hienoa kun lääkärit nähtävästi haluaa ajaa ihmisiä mieluummin tarttumaan vaikka viinapulloon.


      • Mies 25-vuotta
        Mies 25-vuotta kirjoitti:

        On se vaan hienoa kun lääkärit nähtävästi haluaa ajaa ihmisiä mieluummin tarttumaan vaikka viinapulloon.

        Niin, että oikein hienosti meni taas kun tulin vain entistäkin ahdistuneemmaksi tuon lääkärin käynnin jälkeen vaikka eihän niin kuuluisi olla, eihän?


      • Mies 25-vuotta
        Mies 25-vuotta kirjoitti:

        Niin, että oikein hienosti meni taas kun tulin vain entistäkin ahdistuneemmaksi tuon lääkärin käynnin jälkeen vaikka eihän niin kuuluisi olla, eihän?

        Sanon vielä sen että en minä kuitenkaan yhdenkään lääkärin takia alkoholistiksi ryhdy, vaan käännyn sitten mieluummin yksityislääkärin puoleen. Kyllähän sieltä täytyy asianmukaista hoitoa saada kun siitä joutuu maksamaan varmaan 50-100 euroa käynniltä.


    • Kipinä

      Tuota pelkäsinkin bentsojen suhteen, suomessa on alkanut vallitsemaan kukkahattu täti ilmapiiri että kaikki mikä potenttiaalisesti on riippuvuutta aiheuttavaa tai etäisesti huumaus aineeksi luokiteltavaa niin niitä on lähes mahdotonta saada.

      Kipulääkkeiden kanssa on samaa ongelmaa, ihminen joka kärsii hirveistä kroonisista säryistä ei saa asianmukaista lääkitystä koska pelätään riippuvuutta sun muuta. Suomen lääketiede on aivan naurettavaa, suoranainen vitsi.

      En tiedä onko ainoa vaihtoehtosi sitten yrittää etsiä lääkärin kanssa joku lääke joka mahdollisesti toimisi, lääkkeitä kuitenkin on aika paljon erillaisia.
      Tiedän kyllä ettei se lohduta paskaakaan asian suhteen.

      Suomessa lääkärit myös tuntuvat pelkäävän sitä että jos jostain tuleekin riippuvainen niin heitä syytetään siitä että on antanut niitä lääkkeitä...

      • h6hy64yh35t43h4h5

        Minulla on todellakin lääketiede hallinnassa, jopa paremmin kuin monella lääkärillä. Kärsin nimittäin myös noista kroonisista kivuista ja vasta 20 vuoden kipujen jälkeen sain miedointa PKV-lääkettä, joka auttaa jonkin verran. Kipuihinkin määrätään nykyään SSRI-lääkkeitä ja muuta hauskaa.

        Kipupolilla sitten sanottiinkin, että noita Panacodeja ei tule käyttää, mutta voin kirjoittaa jotakin masennuslääkettä. Kiitos lääketehtaiden monopolin.

        Taitaa olla varmaan kohta järkevintä ruveta kotikasvattajaksi. Sais lääkkeen sekä kipuihin, että ahdistukseen.

        Ja ei, en ole huumeidenkäyttäjä, vaikka tiedänkin erittäin paljon mm. lääkkeistä.


      • negatiivari iivari
        h6hy64yh35t43h4h5 kirjoitti:

        Minulla on todellakin lääketiede hallinnassa, jopa paremmin kuin monella lääkärillä. Kärsin nimittäin myös noista kroonisista kivuista ja vasta 20 vuoden kipujen jälkeen sain miedointa PKV-lääkettä, joka auttaa jonkin verran. Kipuihinkin määrätään nykyään SSRI-lääkkeitä ja muuta hauskaa.

        Kipupolilla sitten sanottiinkin, että noita Panacodeja ei tule käyttää, mutta voin kirjoittaa jotakin masennuslääkettä. Kiitos lääketehtaiden monopolin.

        Taitaa olla varmaan kohta järkevintä ruveta kotikasvattajaksi. Sais lääkkeen sekä kipuihin, että ahdistukseen.

        Ja ei, en ole huumeidenkäyttäjä, vaikka tiedänkin erittäin paljon mm. lääkkeistä.

        On se kumma juttu kun tarttee selvää ja suoraa kipulääkettä, niin ne tunkee jotakin vitun pään sekottavaa masennuslääkettä! Piti ihan vaihtaa posetiivista asennettakin välillä,emmä kuitenkaan typeränä kaikkea niele!


    • Mies 25-vuotta

      Yksi vaihtoehto on tietysti mennä ostamaan kadulta haluamiaan lääkkeitä vaikka se kyllä antaa sellaisen vaikutelman että on jo joku narkkari. Mutta entäs sitten kun näköjään olen jo nyt sellainen lääkäreiden silmissä. Eikä sitä lääkäreiden tarvitse tietää mitä teen vapaa-ajallani.

      • Mies 25-vuotta

        Siinäkin on vain se ongelma etten suoraan sanoen oikein tiedä että mistä ja minkälaisilta tyypeiltä kannattaa/uskaltaa mennä kyselemään ettei joudu vaikeuksiin. Eihän niistä lääkkeistä myöskään voi olla aivan varma onko ne jo vanhentuneita tai mitä ylimääräistä niihin on voitu laittaa.


    • Mies 25-vuotta

      Tuli mieleen vielä kysyä että onkohan maailmassa mitään maata jossa bentsoja saa ostaa ilman reseptiä? Jos on niin voisin alkaa harkita Suomesta pois muuttamista. Eihän kukaan tällaisessa kukkahattu tätien maassa jaksa elää paitsi juuri ne kukkahattu tädit.

      • h6hy64yh35t43h4h5

        Käsittääkeseni Euroopassakin on reseptivapaita bentsodiatsepiinejä. Espanjassa tai jossakin vastaavassa. Olen tuota kanssa mietiskellyt, mutta ei ole rohkeutta yksin muuttaa suureen maailmaan ja lääkkeitä ei saa tullin läpi mitenkään, jos meinais hakea vähän isomman satsin kotopuoleen.

        Ja ihan missä tahansa muualla päin nuita lääkkeitä kirjoitetaan paljon helpommin niille, jotka niitä tarvitsevat. Silti Suomessa on väkilukuun suhteutettuna hirveästi väärinkäyttäjiä. Eli väärinkäyttö ei johdu "liian hövelistä lääkkeiden määräämisestä".
        Jo Ruotsissa katkenneisiin luihin saa ambulanssissa kunnon mömmöt. Täällä on vähän sellanen Burana-periaate vielä.


      • h6hy64yh35t43h4h5
        h6hy64yh35t43h4h5 kirjoitti:

        Käsittääkeseni Euroopassakin on reseptivapaita bentsodiatsepiinejä. Espanjassa tai jossakin vastaavassa. Olen tuota kanssa mietiskellyt, mutta ei ole rohkeutta yksin muuttaa suureen maailmaan ja lääkkeitä ei saa tullin läpi mitenkään, jos meinais hakea vähän isomman satsin kotopuoleen.

        Ja ihan missä tahansa muualla päin nuita lääkkeitä kirjoitetaan paljon helpommin niille, jotka niitä tarvitsevat. Silti Suomessa on väkilukuun suhteutettuna hirveästi väärinkäyttäjiä. Eli väärinkäyttö ei johdu "liian hövelistä lääkkeiden määräämisestä".
        Jo Ruotsissa katkenneisiin luihin saa ambulanssissa kunnon mömmöt. Täällä on vähän sellanen Burana-periaate vielä.

        Tämä viesti on ilmeisesti miinustettu liian kipeän realismin toteamisesta? :)


    • Mies 25-vuotta

      Ennenhän Suomessa sai rauhoittavia myös paniikkihäiriöön mutta täällä ollaan nimenomaan menty paniikkihäiriön suhteen ssri-linjalle ja kivun suhteen siirrytty enimmäkseen pelkkään buranaan. Eli takapakkia ollaan otettu ja asia tuskin tulee muuttumaan ainakaan muutamaan vuosikymmeneen.

      • Mies 25-vuotta

        Minun elinaikanani on siis ainakaan Suomessa turha kuvitella saavansa tarvitsemaansa apua kuin korkeintaan yksityiseltä lääkäriasemalta jos sieltäkään.


    • 6+12

      Kuinkahan suuri todennäköisyys on joutua tullissa tarkastukseen jos tuo jostain ulkomailta kunnon lastin bentsoja? Haistaako huumekoirat bentsot?

      • salasana60

        Tähän bentsojen saantiin sen verran,et käytän 1-2 temestaa pvä:ssä siihen banacot 1-3 tarv.klotriptyl1-4tabl.pvä ja näillä on pärjättävä,minullakin vähensivät temestaa 1-2tabl. 1-3:sta ja apteekki valvoo etten varmaan saa niitä ennenkuin se tietty päivä.

        En ole koskaan ylittänyt annostusta 1-3,vaan niimpä vaan psykiatri päätteli,et riippuvuus niistä tulee.Huom .olen käyt.temestaa lähes 40v.samalla päivä annoksella.


      • salasana60
        salasana60 kirjoitti:

        Tähän bentsojen saantiin sen verran,et käytän 1-2 temestaa pvä:ssä siihen banacot 1-3 tarv.klotriptyl1-4tabl.pvä ja näillä on pärjättävä,minullakin vähensivät temestaa 1-2tabl. 1-3:sta ja apteekki valvoo etten varmaan saa niitä ennenkuin se tietty päivä.

        En ole koskaan ylittänyt annostusta 1-3,vaan niimpä vaan psykiatri päätteli,et riippuvuus niistä tulee.Huom .olen käyt.temestaa lähes 40v.samalla päivä annoksella.

        Lisäys vielä tuohon edelliseen,asuin ruotsissa aiemmin ja sain siellä eka reseptin temestaa,viispurkkia a.100kpl, apteekista ulos ja temesta oli peräti 2 1/2 mg .Siitä on jo tosin yli kymmenen vuotta,vaan kuitenkin huomaa heti,et miten ruotsi on ruotsi.

        Joten eikun sinne vaan jos ei muualta saa sitä mitä tarvitsee.
        Tuo temesta on nykyisin 1mg,siis paljon miedompi kuin ruottin lääkärin määrämä.


    • Mies 25-vuotta

      No mutta miten saan tuotua lääkkeet rajan yli ilman että joudun siitä vaikeuksiin? Täytyyhän siellä myös mennä ensin lääkäriä tapaamaan ja saada jotenkin selitettyä asiansa. Ei ole kaikkein helpointa alkaa sönkkäämään jotain enkuksi kun muutenkin sosiaaliset tilanteet ahdistaa aivan järjettömän paljon. Ruotsiksi en edes yrittäisi alkaa kertomaan asioitani.

    • Riippu

      Nämä mielenterveyspaskiaiset ovat sadisteja jotka ensi koukuttavat lääkkeisiin ja sitten ottavat pois ne ja nauttivat orkunpartaalla kun ihminen kärvistelee tuskissaan. Kaiken huippu oli kun setäni 79 vuotiaana oli käyttänyt varmaan 30 vuotta diapamia tms. stressiinsä ja sairastui sitten leukemiaan. Muutama kuukausi ennen kuolemaansa häneltä joku ryssä lekuri otti pamit pois, eli vaan suostunut enää määräämään uusia. Siinä tilassa olevalle voisi antaa vaikka poliisin takavarikosta valkeaa puuteria oloa ja mieltä helpottamaan. Uusiessani pameja lähetettiin mut psykiatrille takaisin juttelemaan, en mennyt enää enkä mene.Onneksi terkkarilekuri sentään uusi kun laitoin "asiallista" sähöpostia. Mut koukutettiin antamalla 4 X 100 5 mg pameja kun potkivat pois "hoidosta" kun panivat eläkkeelle.

    • dea or live

      Oma kokemus. Olin käyttänyt 20v. betsoja, kun menin mielenterveystoimistoon sanoi psykiatri tylysti en uusi näitä reseptejä. Lääkäri oli vaihtunut ja oli kuulemma tehnyt monelle samoin. Se oli shokki bentsot keralla pois, eihän näin voi tehdä se on vaarallista lopettaa vuosien lääkitys keralla. Tämän jälkeen elämä oli yhtä helvettiä,en voinut poistua koto ja sain paniikkikohtauksia monta kertaa ja hirveät viekkarit. Sitten oli pakko kääntyä yksityiselle lääkäriasemalle, josta sain vuoden lääkkeet heti. Tämä lääkäri oli hyvin vihainen tälle mielenterveys psykiatrille, että teki näin. Jouduin sairaalaan osastolle tämän lääkityksen lopetuksen johdosta.
      Ennen bentsojen lopetusta pystyi elämään lähes normaalia elämää ja olin onnellinen. Lääke oli xsanor paniikkihäiriöön 1mg päivässä ilman toleranssin nousua. Sitten tämä mt lääkäri oli tuhota minun elämäni, olin itsemurhan partaalla, mutta onneksi selvisin yksityisen lääkärin ansiosta.

      • posetiivari iivari

        Uskomatonta edesvastuuttomuutta lääkäriltä!

        Ensin opetetaan ihminen riippuvaiseksi jostakin lääkkeestä, ja sitten vedetään matto jalkojen alta pois.

        Tuo lääkäri pitäisi saada vastuuseen.


    • Mies 25-vuotta

      Juu, näyttää olevan ihan yleistä Suomessa tuollainen ihmisten kiduttaminen.

    • ben5zoskovitsi

      Onko helv.totta ettei nykyisin saa enää benzoja mistään? Itse olen aina saanut esim.15mg opamoxia ilman mitään mutinoita. Nytkö meininki on yhtäkkiä kaikkialla muuttunut? Ihan omituista, koska masennuslääkkeet eivät monillakaan ihmisillä auta lainkaan sos.fobiaan.

    • h6hy64yh35t43h4h5

      Sainpas viimein bentsoni takaisin ja nyt voin elää taas elämääni ja toteuttaa haaveitani pikkuhiljaa. :) Mul ois paljonkin positiivistä kerrottavaa tulevaisuuden suunnitelmista ja aijon niistä joskus kirjankin kirjoittaa. Olen nimittäin transsukupuolinen (prosessi kesken) ja tuo bentsojen lopettaminen teki myös katkon siihen trans-tutkimusjaksoon. Onneksi pääsen taas jatkamaan sitäkin.

      Kiitos vaan kaikille osallistujille keskustelussa, mutta joillakin ihmisillä tuntuu olevan niin hataralla pohjalla tuo tieto, kun puhutaan kolmiolääkkeistä. Se on joku paha tabu nykyään. Ihmiset ei kyseenalaista lääketehtaiden monopolia ja tehottomia ja kalliita lääkkeitä, joilla kamalat sivuvaikutukset. Ja kyllä aiheuttavat riippuvuutta siinä missä bentsodiatsepiinitkin. Joillekin ihmisille bentsodiatsepiinit ovat yksinkertaisesti ainoa toimiva apu ahdistukseen, sosiaalisten tilanteiden pelkoon ja paniikkihäiriöön.

      Jokaisella toki oikeus mielipiteisiinsä, mutta koska elämme vain yhden kerran, niin miksi joidenkin elämästä pitää tehdä sietämätöntä tämän nykyisen diktatuurin takia. Toki jokaisella ihmisellä on vastoinkäymisensä elämässä, mutta em. mt-häiriöt eivät niihin kuulu. Vaan ovat hoidettavissa oikealla lääkityksellä ja joillekin se keskustelu sopii tuntemattoman kanssa, mutta ei itselleni. Minulle ainoa toimiva lääke on pitkävaikutteinen bentsodiatsepiini.

      En mene niistä "humalaan". Alkoholia en edes käytä, kuten aijemmin kerroin. En hae niillä mitään muuta oloa, kun että pystyn toimimaan kuten normaalit ihmiset. Esimerkiksi tervehtimään iloisesti kaupan kassaa ja siitä tulee molemmille hyvä mieli. Ennen en päässyt edes kauppaan kunnolla ja kassalla en voinut puhua mitään ja se teki olosta entistä sietämättömämpää, kun ei voinut toimia, kuten normaalisti toimisi.

      Lääkkeet on patentoitu sen takia, että niitä kirjoitetaan ihmisille. Ei sen takia, että lääkärin tehtävä on sanoa, että hyi-hyi, olet huumeidenkäyttäjä, en kirjoita sinulle näitä väärinkäyttölääkkeitä.

      Hyvää kevättä ja toivottavasti muut saavat apua näihin ongelmiin myös. Tämän takia kuolee oman käden kautta suomessakin paljon porukkaa, kun ei saa ainoaa toimivaa lääkettä. Mä aijon ruveta puhumaan tulevaisuudessa asiasta vielä julkisesti. Pistäkööt vaikka vankilaan. :P

      • h6hy64yh35t43h4h5

        M-25. Suosittelen sulle yksityistä lääkäriasemaa. Kun varaat ajan varmista puhelimessa, että ei sellaista lääkäriä, joka ei sitoudu kirjoittamaan potilaalle bentsodiatsepiineja. Joidenkin lääkärien profiileissa nimittäin lukee suoraan niin.

        Pyydä joku vanhempi tai muu läheinen mukaan, jos et uskalla mennä yksin. Se nimittäin on luvallista ottaa läheinen mukaan tutkimushuoneeseen.

        Kirjoita pitkä ja tarkka lista elämästäsi, oireistasi ja siitä kuinka elämäsi valuu hukkaan, kun et saa ainoaa toimivaa apua mistään. Käyttäydy asiallisesti. Anna kirjoituksesi luettavaksi lääkärille, niin et unohda kertoa mitään tärkeää, jonka muistat vasta vastaanoton jälkeen.

        Ei se ota, jos ei annakaan, mutta suosittelen toimimaan näin! Nyt kun sain oman elämäni taas kondikseen, niin toivon kaikille ahdistuneille pelkkää hyvää.

        Viestini olivat vittuuntuneita aijempana ketjussa juuri sen takia, koska olin niin turhautunut tilanteeseen vaikka kaikkensa koitti tehdä asioille ja lopussa ei enää edes kyennyt tekemään mitään phobioidensa ym. takia.


    • Mies 25-vuotta

      "Viestini olivat vittuuntuneita aijempana ketjussa juuri sen takia, koska olin niin turhautunut tilanteeseen vaikka kaikkensa koitti tehdä asioille ja lopussa ei enää edes kyennyt tekemään mitään phobioidensa ym. takia."

      Sama juttu enkä kyllä korjaa käytöstäni ennekuin saan minulle kuuluvan lääkityksen.

      • Mies 25-vuotta

        Toisinsanoen kun voin pahoin niin itseni lisäksi joutuvat kärsimään ympärilläni elävät ihmiset.


      • h6hy64yh35t43h4h5
        Mies 25-vuotta kirjoitti:

        Toisinsanoen kun voin pahoin niin itseni lisäksi joutuvat kärsimään ympärilläni elävät ihmiset.

        Oletko nyt harkinnut tuota yksityisellä käyntiä?

        Suosittelen lämpimästi, että kirjoitat kaikki mieleesi tulevat asiat paperille ja otat vielä jonkun mukaan jos mahdollista. Ns. henkiseksi turvaksi.

        Must on niin väärin, että tää homma on tämmöstä.

        Ja mitä tuossa ylempänä luki myös, että joku syönyt 30 vuotta ilman tolen nousuja pienen määrän Xanoria, niin sitten lääkäri vaan päättää yhtäkkiä lakata ne seinään.
        Se on hoitovirhe, josta kannattaa ottaa yhteyttä potilasasiamieheen.

        Mut M-25 mietihän sitä yksityistä, ei toi julkinen toimi! Ohan se naurettavaa, et pitää maksaa suhteellisen suuri summa siitä että saa apua, mutta ite oon miettiny, et siirryn kohta yksityiselle kokonaan, koska julkisesta ei ole mihinkään. Ei mielenterveyshoidossa, eikä somaattisissa sairauksissa. Minunkin vakavaa suolistosairautta pidettiin lapsena laktoosi-intoleranssina paikallisessa TK:ssa, kunnes jouduin sitten veriarvojen mentyä tosi pahaksi taksilla nopeaa yliopistolliseensairaalaan kuulemaan kohtaloni suolistotulehduksesta.

        Pitäs viel joku duuni hoitaa itelle jostakin, ni vois olettaa, et työkyvyn ylläpitämiseksi työterveyslääkärit olisivat ymmärtäväisempiä.

        Zemii sulle ja muille samassa veneessä souteleville.


      • SanoRisti
        h6hy64yh35t43h4h5 kirjoitti:

        Oletko nyt harkinnut tuota yksityisellä käyntiä?

        Suosittelen lämpimästi, että kirjoitat kaikki mieleesi tulevat asiat paperille ja otat vielä jonkun mukaan jos mahdollista. Ns. henkiseksi turvaksi.

        Must on niin väärin, että tää homma on tämmöstä.

        Ja mitä tuossa ylempänä luki myös, että joku syönyt 30 vuotta ilman tolen nousuja pienen määrän Xanoria, niin sitten lääkäri vaan päättää yhtäkkiä lakata ne seinään.
        Se on hoitovirhe, josta kannattaa ottaa yhteyttä potilasasiamieheen.

        Mut M-25 mietihän sitä yksityistä, ei toi julkinen toimi! Ohan se naurettavaa, et pitää maksaa suhteellisen suuri summa siitä että saa apua, mutta ite oon miettiny, et siirryn kohta yksityiselle kokonaan, koska julkisesta ei ole mihinkään. Ei mielenterveyshoidossa, eikä somaattisissa sairauksissa. Minunkin vakavaa suolistosairautta pidettiin lapsena laktoosi-intoleranssina paikallisessa TK:ssa, kunnes jouduin sitten veriarvojen mentyä tosi pahaksi taksilla nopeaa yliopistolliseensairaalaan kuulemaan kohtaloni suolistotulehduksesta.

        Pitäs viel joku duuni hoitaa itelle jostakin, ni vois olettaa, et työkyvyn ylläpitämiseksi työterveyslääkärit olisivat ymmärtäväisempiä.

        Zemii sulle ja muille samassa veneessä souteleville.

        Mä aattelin lisätä vielä tähän oman mielipiteeni. Olen erittäin lääkemyönteinen ja tällä hetkellä lääkitykseni on aivan kohdallaan. Siihen kuuluu benzoista vielä Xanor 1mg aamuin illoin ja nekin depotteina. Käyttänyt olen Xanoria 25 vuotta, pahimpien annostuksien ollessa 6mg norminopeeta. Pikkuhiljaa ollaan tultu tähän annostukseen ja en Psykiatrilleni luvannut vielä purkua jatkamaan, koska hyödyn lääkkeestä selvästi.

        Tarkoitus olisi tulevaisuudessa ajaa alas koko Xanor sillä ajatuksella, että minulle jäisi vaan se levy lompakkoon, kun kirjastosta tulee lähtö (paniikki häiriö) mutta tilanne ei ole enää niin helppo, vaikka annosmäärä on näinkin pieni. Vaikutus lienee enää pelkkää vieroitus oireiden poissa pitoa, kun terapeuttisen tason pitämässä päällä perussairauteen.

        Xanor on tarvittavana todella käypä benzo mutta jos käyttö muuttuu vähänkin suuremmilla annoksilla päivittäiseksi niin 'helvetti' on auki. Pitkän sairausurani aikana en ole koskaan törmännyt näin nopeasti toleranssiaan nostavaksi benzoksi, joka on varmaankin sidonnainen sen tämän kaltaisen lääkkeen yllättävän rauhoittavaan ja euforisoivaan vaikutukseen.

        Jos joku lääke helpottaa oloa eikä koe mitenkään olevansa koukussa, niin; lääkkeet on kehitetty helpottamaan oloa. Ehkä muitakin intressejä on mutta se on jo toinen tarina. Xanorin kanssa minun avainsanani olisi: Tarvittaessa...


      • h6hy64yh35t43h4h5
        SanoRisti kirjoitti:

        Mä aattelin lisätä vielä tähän oman mielipiteeni. Olen erittäin lääkemyönteinen ja tällä hetkellä lääkitykseni on aivan kohdallaan. Siihen kuuluu benzoista vielä Xanor 1mg aamuin illoin ja nekin depotteina. Käyttänyt olen Xanoria 25 vuotta, pahimpien annostuksien ollessa 6mg norminopeeta. Pikkuhiljaa ollaan tultu tähän annostukseen ja en Psykiatrilleni luvannut vielä purkua jatkamaan, koska hyödyn lääkkeestä selvästi.

        Tarkoitus olisi tulevaisuudessa ajaa alas koko Xanor sillä ajatuksella, että minulle jäisi vaan se levy lompakkoon, kun kirjastosta tulee lähtö (paniikki häiriö) mutta tilanne ei ole enää niin helppo, vaikka annosmäärä on näinkin pieni. Vaikutus lienee enää pelkkää vieroitus oireiden poissa pitoa, kun terapeuttisen tason pitämässä päällä perussairauteen.

        Xanor on tarvittavana todella käypä benzo mutta jos käyttö muuttuu vähänkin suuremmilla annoksilla päivittäiseksi niin 'helvetti' on auki. Pitkän sairausurani aikana en ole koskaan törmännyt näin nopeasti toleranssiaan nostavaksi benzoksi, joka on varmaankin sidonnainen sen tämän kaltaisen lääkkeen yllättävän rauhoittavaan ja euforisoivaan vaikutukseen.

        Jos joku lääke helpottaa oloa eikä koe mitenkään olevansa koukussa, niin; lääkkeet on kehitetty helpottamaan oloa. Ehkä muitakin intressejä on mutta se on jo toinen tarina. Xanorin kanssa minun avainsanani olisi: Tarvittaessa...

        Kiitos keksusteluun osallistumisesta ja kokemuksen jaosta.

        Minulla myös kokemusta noista nopeista santuista, jotka toki auttavat erittäin hyvin paniikkikohtaukseen, mutta miinuksena lyhytvaikutteisia ja tulee pöhnäinen olo. Rivatrilissa vastaavaa ei ole, eikä pitkissä santuissakaan kohdallani. Jotkut taas saa pöhnän Rivoista ja Santut ei tunnu missään. Se on niin yksilöllistä. Mutta oon ehdottomasti sitä vastaan, että niitä syödään päihtymistarkoituksessa! Mua vituttaa ihmiset jotka kittaa niitä kaljan kanssa ja heikentää niitä oikeasti tarvitsevien mahdollisuutta saada lääkettä.

        Mulla käyttö on päivittäistä (~2 vuotta), mutta pienellä dosagella ja toleranssin nousua ei ole ollut havaittavissa, varmaan senkään takia, koska en niistä mitään oloja saa. Helpottaa vaan elämää hurjasti, kun voi olla vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa. Siihen ei mitkään altistamisterapiat ym. vastaavat ole kohdallani auttaneet, vaan pelkästään pahentaneet tilannetta.

        Parashan olisi, kun ei tarvitsisi syödä mitään lääkkeitä, mutta valitettavasti se on nyt mitä se on. Toivon itsekin, kun saan taas otetta elämästä kiinni ja löydän uusia intressejä elämästä ja saan saavutetuksi unelmiani. Esim. tuo em. sukupuoliprosessi, että jossain vaiheessa voitetut esteet ja vanhenemisen tuoma varmuus helpottavat oireita, eikä tarvitse ihan joka päivä ottaa lääkettä. Olen jo kerran vieroituksen kokenut ihan seinään lopettamalla, enkä siihen kuollut. Ei se kiva tila ollut, mutta kyllä siitä selviää.

        Tosin ei se ikäkään kaikkea paranna. Äitini on yli 60 vuotias. Sairastui paniikkihäiriöön joskus 30 vuotiaanam luuli kuolevansa. Päät ja kaikki kuvattiin, joutui käymään päivystyksissä ym. Mitään ei löytynyt. Kukaan ei tiennyt tuolloin paniikkihäiriöstä pienellä kunnalla. Lääkärit siis. Lopulta eräs lääkäri määräsi hälle alkuun 3mg lyhyitä santtuja ja Sepramia. Niistä sitten avun löysi ja ottaa nykyään enää todella harvoin puolikkaan millisen santun ja Sepramia joka päivä 10mg.


      • Mies 25-vuotta
        h6hy64yh35t43h4h5 kirjoitti:

        Oletko nyt harkinnut tuota yksityisellä käyntiä?

        Suosittelen lämpimästi, että kirjoitat kaikki mieleesi tulevat asiat paperille ja otat vielä jonkun mukaan jos mahdollista. Ns. henkiseksi turvaksi.

        Must on niin väärin, että tää homma on tämmöstä.

        Ja mitä tuossa ylempänä luki myös, että joku syönyt 30 vuotta ilman tolen nousuja pienen määrän Xanoria, niin sitten lääkäri vaan päättää yhtäkkiä lakata ne seinään.
        Se on hoitovirhe, josta kannattaa ottaa yhteyttä potilasasiamieheen.

        Mut M-25 mietihän sitä yksityistä, ei toi julkinen toimi! Ohan se naurettavaa, et pitää maksaa suhteellisen suuri summa siitä että saa apua, mutta ite oon miettiny, et siirryn kohta yksityiselle kokonaan, koska julkisesta ei ole mihinkään. Ei mielenterveyshoidossa, eikä somaattisissa sairauksissa. Minunkin vakavaa suolistosairautta pidettiin lapsena laktoosi-intoleranssina paikallisessa TK:ssa, kunnes jouduin sitten veriarvojen mentyä tosi pahaksi taksilla nopeaa yliopistolliseensairaalaan kuulemaan kohtaloni suolistotulehduksesta.

        Pitäs viel joku duuni hoitaa itelle jostakin, ni vois olettaa, et työkyvyn ylläpitämiseksi työterveyslääkärit olisivat ymmärtäväisempiä.

        Zemii sulle ja muille samassa veneessä souteleville.

        Täytyy kai siellä yksityisellä mennä käymään tässä kevään tai viimeistään alkukesän aikana.


      • h6hy64yh35t43h4h5
        Mies 25-vuotta kirjoitti:

        Täytyy kai siellä yksityisellä mennä käymään tässä kevään tai viimeistään alkukesän aikana.

        Käy ny hyvä ihme, äläkä turhaan kärsi pitempään.


      • posetiivari iivari
        h6hy64yh35t43h4h5 kirjoitti:

        Kiitos keksusteluun osallistumisesta ja kokemuksen jaosta.

        Minulla myös kokemusta noista nopeista santuista, jotka toki auttavat erittäin hyvin paniikkikohtaukseen, mutta miinuksena lyhytvaikutteisia ja tulee pöhnäinen olo. Rivatrilissa vastaavaa ei ole, eikä pitkissä santuissakaan kohdallani. Jotkut taas saa pöhnän Rivoista ja Santut ei tunnu missään. Se on niin yksilöllistä. Mutta oon ehdottomasti sitä vastaan, että niitä syödään päihtymistarkoituksessa! Mua vituttaa ihmiset jotka kittaa niitä kaljan kanssa ja heikentää niitä oikeasti tarvitsevien mahdollisuutta saada lääkettä.

        Mulla käyttö on päivittäistä (~2 vuotta), mutta pienellä dosagella ja toleranssin nousua ei ole ollut havaittavissa, varmaan senkään takia, koska en niistä mitään oloja saa. Helpottaa vaan elämää hurjasti, kun voi olla vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa. Siihen ei mitkään altistamisterapiat ym. vastaavat ole kohdallani auttaneet, vaan pelkästään pahentaneet tilannetta.

        Parashan olisi, kun ei tarvitsisi syödä mitään lääkkeitä, mutta valitettavasti se on nyt mitä se on. Toivon itsekin, kun saan taas otetta elämästä kiinni ja löydän uusia intressejä elämästä ja saan saavutetuksi unelmiani. Esim. tuo em. sukupuoliprosessi, että jossain vaiheessa voitetut esteet ja vanhenemisen tuoma varmuus helpottavat oireita, eikä tarvitse ihan joka päivä ottaa lääkettä. Olen jo kerran vieroituksen kokenut ihan seinään lopettamalla, enkä siihen kuollut. Ei se kiva tila ollut, mutta kyllä siitä selviää.

        Tosin ei se ikäkään kaikkea paranna. Äitini on yli 60 vuotias. Sairastui paniikkihäiriöön joskus 30 vuotiaanam luuli kuolevansa. Päät ja kaikki kuvattiin, joutui käymään päivystyksissä ym. Mitään ei löytynyt. Kukaan ei tiennyt tuolloin paniikkihäiriöstä pienellä kunnalla. Lääkärit siis. Lopulta eräs lääkäri määräsi hälle alkuun 3mg lyhyitä santtuja ja Sepramia. Niistä sitten avun löysi ja ottaa nykyään enää todella harvoin puolikkaan millisen santun ja Sepramia joka päivä 10mg.

        Ei paniikkihäiriössä ole muusta kysymys kuin negatiivisten tunnelmien yhteisvaikutuksesta. Jos synergia on energioiden(positiivisten) yhteisvaikutus niin onko mimergia tai minergia negatiivisten asioiden yhteisvaikutus, josta jää muistijälki vaikuttamaan aina laukaisten paniikkireaktion tai lihasten sulketumisreaktion?

        Pikkuhiljaa, kaikessa rauhassa läpi käyden, oppii kyllä elämässä kulkemaan läpi nämä paniikin laukaisevat tilanteet. Mutta ei kannata turhaan mennä susien luolaan, itse muistaakseni tuli jonkin verran sorkittua, ja tie oli väärä. Ei kannata, koska lopputulos ei ole hyvä.


    • h6hy64yh35t43h4h5

      Miten sul nyt menee? :(

      Mul o asiat iha hyvi ja menos mm. potilasasiamiehelle huomautukset ihan vaan periaatteesta. Suomessa tehdään hirveesti itsemurhii puutteellisen hoidon takia ja aina kun mul itel menee hyvin, ni mä haluun parhaani mukaan koittaa jeesata hädäs olevii ihmisii. Osa kritisoi suuresti tuota mun "aggressiivista" ja kyynistä tyyliäni kirjoittaa asioista, sillon ku mua ei auteta julkisel puolel terveydenhuollos, mut kukin hoitaa asiansa tyylillään. Ei se kukkahattutoiminta ois tuonu omalla kohdallani ainakaan lääkkeitäni takaisin.

      PS. Olen muuten lahjakas kirjoittaja ja pidänkin siitä ja olen jo kauan miettinyt, että kirjoita kirjan mm. tästä epäkohdasta suomessa. Eli ts. surkeasta terveydenhuollosta..

      Tuosta mun "uhkaavuudesta" on nyt monen muun lääkärin kommentti epikriisissä. "Potilas ei käyttäydy uhkaavasti, vaikka olisi erimielisyyksiä hoitohenkilökunnan kanssa". Ja ihan kirjallisena todisteena. ^^

      Taistelkaa nyt hyvät ihmiset oikeuksienne puolesta ja jos on jotain kysyttävää, miten kannattaa menetellä, ni vastaan mielelläni.

      Ootko sä käyny siel yksityisel viel miekkonen 25wee?

      Hyvää kevättä nyt kuitenkin kaikille tasapuolisesti. Ahdingos oleville ja myös kukkiksille. ;)

      -transnainen

      • sarska

        Hei,kertokaa minulle jokin hyvä yksityinen lääkäri,eipä tässä muuten jaksa enää näitten paniikkikohtausten takia,koska ne tulee yölläkin,sydän muljahtelee ja kylmä hiki valuu,nukun yleensä kolmisen tuntia aamulla aikasten,ja nyt vielä on pahentunu ne sosiaalisten tilanteiden pelot,lääkärit eivät auta,mistä apu??????


      • posetiivari iivari

        Kirjoita ihmeessä se kirja, siinä sulla vaikka koko lopuksi elämää elämän tarkoitusta.

        Itse taiteilen. Lue alempaa, myös kirjoittelen, moi.


    • sarska

      Hei, minulla sama juttu,vuosia sitten otettiin rauhoittavat pois,mielenterveyshoitaja oli lestis,ei tykännyt bentsoista,oli laittanu lääkärille että olen riippuvainen niistä,ihan omasta päästä oli keksiny,otin vain silloin kun tarves oli.Mulle määrättiin vain masennuslääkkeitä pahaan paniikkiin,jotka ei sopinut mulle,kokeiltu varmaan jo kymmeniä,miksi söisin niitä kun en ole masentunut eivätkä ne sopinut mulle.Ainoa auttava oli diapam 10mg,otin vain tarvittaessa.Se tässä eniten tympäsee kun en saa niitä enää ja oireet ovat pahentuneet,velipoika kuoli viimevuonna ja isä tänä vuonna.Surua on ollut tarpeeksi,olen kynyt lääkärissä,ei ole kuulemma miten minua auttaa,taas vaan masennuslääkkeitä ehotettiin,en suostunut ottamaan,suru on aina surettava jollain tavalla.Mutta paniikit ovat pahentuneet ja unttomuus,koska olen muutenkin aina nukkunut huonosti,illat ja yöt ovat tosi vaikeita,ja minulla myös krooniset hermo kivut.Pitäisi löytää jostain hyvä yksityinen lääkäri,tietääkö joku teistä sellaisen?pakko olisi saada apua jostakin.

      • Nuori lääkäri

        KÄYKÄÄ YKSITYISILLÄ JOS HALUATTE BENTSOJA JA KÄYKÄÄ UUSIMASSA RESEPTI AINA SAMALLA LÄÄKÄRILLÄ. TÄMÄ TAPA ON KAIKKEIN HELPOIN JA PARAS JA ÄLKÄÄ VÄÄRINKÄYTTÄKÖ KOSKAAN.


      • Opamox30mg
        Nuori lääkäri kirjoitti:

        KÄYKÄÄ YKSITYISILLÄ JOS HALUATTE BENTSOJA JA KÄYKÄÄ UUSIMASSA RESEPTI AINA SAMALLA LÄÄKÄRILLÄ. TÄMÄ TAPA ON KAIKKEIN HELPOIN JA PARAS JA ÄLKÄÄ VÄÄRINKÄYTTÄKÖ KOSKAAN.

        Meikäläisellä olis tässä kysymys, olen kans ahdistunut nuori mies 20v. Uskaltauduin itse vasta ahdistuksesta kertomaan lekurille huhtikuussa , josta olen kärsinyt noin yli puolet elämästäni.. Aluksi määrättiin ketipinoria sitte hypättiin sepramiin , propaliin ja escitalopramiin eli ssri ja neurolepteja. Lopulta mulle määrättiin opamoxeja koska pkv-lääkkeet ovat olleet AINOITA jotka ovat vieneet ahdistuksen ja paniikkikohtaukset pois. Ja nyt mulla kävi niin että mun mummi joka kävi mun kämppää hoitaas ku olin poissa kaupungista heitti mun opamoxit roskiin muiden VANHENTUNEIDEN buranoitten ja panadolien kanssa koska luuli niitä myös vanhentuneiksi.. Ja tässä se kysymys sitte tulee.. Mitä mun pitää tehä? En pärjää ilman mun bentsoja.. Meenkö vaan pyytää uutta respaa vai luuleeko ne mun väärinkäyttäneen niitä lääkkeitä? NEUVON TARPEESSA!!!


      • posetiivari iivari
        Opamox30mg kirjoitti:

        Meikäläisellä olis tässä kysymys, olen kans ahdistunut nuori mies 20v. Uskaltauduin itse vasta ahdistuksesta kertomaan lekurille huhtikuussa , josta olen kärsinyt noin yli puolet elämästäni.. Aluksi määrättiin ketipinoria sitte hypättiin sepramiin , propaliin ja escitalopramiin eli ssri ja neurolepteja. Lopulta mulle määrättiin opamoxeja koska pkv-lääkkeet ovat olleet AINOITA jotka ovat vieneet ahdistuksen ja paniikkikohtaukset pois. Ja nyt mulla kävi niin että mun mummi joka kävi mun kämppää hoitaas ku olin poissa kaupungista heitti mun opamoxit roskiin muiden VANHENTUNEIDEN buranoitten ja panadolien kanssa koska luuli niitä myös vanhentuneiksi.. Ja tässä se kysymys sitte tulee.. Mitä mun pitää tehä? En pärjää ilman mun bentsoja.. Meenkö vaan pyytää uutta respaa vai luuleeko ne mun väärinkäyttäneen niitä lääkkeitä? NEUVON TARPEESSA!!!

        Menet tietenkin ja kerrot mitä mummos teki vahingossa, niin tottakai niiden pitää kirjoittaa sulle uudet lääkkeet, eikö?

        Helpointa on kertoa totuus, tietenkin sillä varauksella ettei kerro totuutta vihan kautta.


    • Hyviä neuvoja

      www.benzo.org.uk/amisc/finnishmanual.pdf

    • posetiivari iivari

      Minusta aloittajan ongelma on tuo fyysinen oire eli kusilukko koska sehän se pakottaa jäämään neljän seinän sisälle kotiin.

      Kusilukon aukaisee vain bentsot koska vain bentsodiatsepiinit laukaisee lihasjännitykset ja lihasjännitys se on virtsarakonkin sulkijalihas.

      Itse kärsin aikoinaan samasta oireesta paljon nuoruudessani ja vasta kunnes opin kanavoimaan sisässäni vellovan raivon ja vihan jotka laukaisivat kusilokkoni reaktion, ymmärsin lopulta koko ongelman johtuvan vain kodin rauhattomuuden ilmapiiristä kun ei ollut saanut toimittaa edes tarpeitaan rauhassa vessan puolella.

      Monet asiat selviävät vasta monien vuosien, jopa vuosikymmenten jälkeen, mutta ei kannata pilata omaa elämäänsä väärällä asenteella Meillä kaikilla, myös lääkäreillä, on omat skitsomme ja "rasitteemme", voitte uskoa.

      Oikea elämän asenne on positiivinen asenne, muuta mahdollisuutta ei ole. Jos lähtee "pimeälle puolelle", niin tälle tielle ei loppua tule, silloin olet aina vastakarvaan, olet agressiivinen, vihaat, haluat lopulta tappaa jonkun, olet valmis siis pahaan.

      Luuleeko aloittaja, että yhteiskunta katsoo tällaista asennetta hyvällä?

      Ei varmasti. Ei onnistu, tietenkään.

      Toivon aloittajalle ja kaikille muille saman ongelman kanssa painiskelevalle hyvää ja asenteellisesti oikeaa jatkoa, elämä on lahja, ihan pienet asiat siinä voivat olla jo niiiiiiiiiiiiin ihania kun ne vaan osaa niin ottaa. Jo pelkästään tämä tänne sosiaaliseen mediaan kirjoittaminen, omilla sormilla näppiksille, jokainen kirjain erikseen tarkasti kirjoitettuna, netin välityksellä, avaruuden läpi sekunnissa singahtaen kaikkien luettavaksi on uskomaton ihme, josta esi-isämme kivinuijat kädessä matoja kivien alta tonkiessaan eivät olisi koskaan osanneet uskoa.

      Mutta totta nämä kaikki elämän ihmeellisyydet ovat.

      Miksi emme siis nauttisi kaikesta tästä?

      Minä aiankin nautin, täysin siemauksin.

      Olen aivan mahdottiman tyytyväinen omaan osaani.

      Olen löytänyt elämän tarkoituksen, ja tiedän rajani. En siis hypi muiden silmille. Eihän siinä ole mitään järkeä?

      Mitäpä muuta. Oikea asenne, siitä se lähtee, ei jatkuvasta valittamisesta koska se vain myrkyttää koko elämän. Hoida se "kusilukko"-ongelmasi kuntoon hyvän psykoterapian ja keskustelujen kanssa, ajan kanssa pois itseltäsi, niin sulla on vielä koko mielettömän mielenkiintoinen elämä edessäsi, olet vielä niin nuorikin.

      • se sama transu.

        Kiitti kommentist, oon toi aloittaja. Mun ongelma ei oo kusilukko jos rehellisesti snaotaan, mut se o aollu mul aina. Neuropsykon testejen mukaa, mullo AD/HD joho oon nyt ilma lääkitystä, enkä oo voinu keskittyy ikin oikee mihkää. Ja tosiaa potilasasiamiehen kaa o nyt koht valitukset menos psykaitrista Valviralle. Iha aiheesta.

        Kiitos, et haluut ivlpittömästi auttaa, mut mullei oo psykoterapiast apuu, eikä muust keskustelust, koska (no joo jätän selittämättä, ku siit tulee vaan ylimielisiä kommentteja). Ja neuron paperit myös sano, et oon poikkeuksellisen lahjakas älyllisesti, mut keskittymisongelmat häirihtee sit mun juttujen toteutumista. Mä pyysin neurolle pääsyy useit vuosii. Sit ku psykiatri viahtu, sain lähettee heti. Tän takii teen edellisestä psykiatrista valituksen. Mukana oli myös kunnianloukkauksia kohtaani.

        Sitte sellane, et... No joo, unohin mitä mä olin kirjottamas, mut sit ku oon saanu asiani taas kunnol reilaan, ni mä kerron oikeesti mitä mä oon ajanu takaa täl kaikel. Niinjoo, mun piti kertoo, et se minkä takia mä taistelen näiden aisoiden puolesta on se, et ihmiset tappaa, käyttää aineit ym. sen takia, koska systeemi kusee.

        Et sä voi esim. musta kertoa, et se on vaan mun asenne se ongelma. Mul on ollu 20 vuotta krooniset kivut. Sain 2 vuotta sit lääkkeet vasta siihe. Mul on noi muut ongelmat, tarkkaavaisuus ym. Sit mä oon transu, jonka takia olin kaapis kaua. Mua ei masenna, oon aina vaa ahistunu ollu. Mul o unelma löytää ihana trans-ihminen joskus kumppaniksi ja jättää tän kaiken kakan ajattelu pois täysin. Mut mul on myös missio. Ja se on se, et mä koitan auttaa muita ja ihteeni taistelemalla tiettyjä vääryyksiä ja monopoleja kohtaan. Hankalaahan se on, mut mä yritän.

        Kiitos paljon viel kerran ja toivottavasti ette suutu siit, et oon kyyninen yhteiskuntaa kohtaan. Ihminen on yhteiskunta ja yhteiskunta on ihmiset. Me ollaa kaikki erilaisia ja erilaisilla tarinoilla.

        :)


    • ahdistunut84

      huh.
      Tuttua tekstiä. En ihan kaikkea tässä kerkennyt vielä lukea..
      Bentsoja pitkällä kuurilla ei saa koskaan lopettaa seinään.. Itse kokeilin, tai loppu välillä rahat niin kouristuksia sain ja pahoja! Itse tekisin ilmoituksen valviraan vai mitä näitä nyt onkaan.. noh valituksen lääkäristä. Lukee vielä joka paikassa, että hidas pudotus bentsoille!!
      Söin aikoinaan yli 8-vuotta bentsoja päivittäin ja älyttömiä määriä, kun siinä oli siis pamit ja rivatril unilääke bentso.. yli 2v meni pudottaen.. Ensin avolla n. 1v ja reilu puol vuot katkol.. Siitä vielä 1,5v ilman bentsoi eikä kroppa tottunut vieläkään..
      Kyllä bentsoista saa pahimmat viekkarit ikinä!!
      Olen lopettanut 2v temgesic 0.4x4/pv lääkityksen kahdessa viikossa.. Tietty kuvotusta ym. ,mutta ei aivan järkyttävää henkistä paskaa oloa.. Se AHDISTUS on hirveää!!...
      Bentsot on todella hyviä lääkkeitä ahdistukseen/paniikkiin.. , mutta pitkällä ajalla ne kääntyy itseään vastaan ja pahasti. Alkavat aiheuttaa oireita.
      Toleranssi kasvaa huimaa tahtia jne...
      ..nyt aloitin pari v sitte rivatrillin uudelleen 2x2mg annoksella nyt. Nostettu pari kertaa. Nyt vain pitäisi muistaa miten niitä syödä etten ole kusessa taas..
      Ei vaan ole muuta lääkettä joka auttaa... Pystyy kauppaan eikä ole syömättä kun on niin hirvee mennä.. huoh...
      Nyt taas joku uusi lääkäri haluaa sitten lopettaa noikin... Ahdistaa jo ajatus. Ei se vieroitus vaan tietäen että loppuelämä on pelkkää ahdistusta!
      Käynyt mielessä huumeet, joilla saisi itsensä "normiksi".. , mut ei... siitä vasta soppa syntyis..
      Tottakai nämä rauhottavat on todella koukuttavia jne, mutta kun ne helv** lääkärit vaan tajuaisi ettei kaikki pysty olemaan tässä ahdistavassa maailmassa...
      Rauhottavien avulla pystyn tekemään työt,koulut jne. Varsinkin alkuun ottaa, että tutustuu muihin jne, sitten jopa pystyy olee ilman.. Tota ei vaan ne tajua..
      Haluaa näköjään etten aloita mitään vaan homehdun tähän ahdistavaan kämppään..
      Nyt taas lekurina joku ssri-hörhö.. niitä suosittele kellekkään..
      Nyt mie ymmärrän kouluammuskelijoita!! Zoloftia jenkeis ja suomes vastaavia ryynejä.. Tekee tunteettomaks, vihaseks ym hirveet... Itsestäni tuli aika zombi tunteitte kanssa.. Ei ois tuntunu miltää tappaa joku, pelottavaa sellanen...
      Vielä pahempi kun niitä tyrkytetään joka hiton vaivaan... äh.

      • se sama transu.

        No mullehan nyt yritettiin tunkee AD/HD:seenki SSRI:t xD . Ootan nyt syksyn ajan hitaita tutkimuksia julkisel, ku ei oo yksityisel rahaa mennä hakee metyylejä. Ja pitäs laser-epilointeihin säästää SOSSURAHOISTA. 620€ kerta toimistomaksu. Myös rivat haen yksityiseltä. Annoshan on 1,5mg päiväs, eli aika pieni, mut välill otan enemmän ja tämän oon myös yksityisellä sanonu ja ne on ymmärtäny homman, ku oon selittäny tasan tarkkaan, että minkä takia niit joudun käyttää. Mullei oo kääntyny koskaan itseään vastaan nuo lääkkeet ja tiedän paljon nettikeskustelujen pohjalta ihmisiä, jotka on syöny 20 vuottakin päivittäin bentsoja, eikä tolet oo noussut, tai tullu paradoksaalisia vaikutuksia. Huvittavaa, että nämä lääkärit käyttävät tilastoja pohjanaan, esim. "80% bentsojen päivittäiskäyttäjistä, tekee sitä ja tätä". mut sit unohdetaan se 20%, tai sitä ei huomioida. No Valviralle ei potilasasiamiehen mukaan kannata valittaa, ku ne käsittelee lähinnä kuolemantapauksia ym. ei bentsoista johtuvia. Eli aluetyöryhmä tai joku tollanen se oli minne mun kehotettiin valittaa ja päätöstä pitää venata noin vuosi, mut ei mua haittaa, kunhan psykopaatti psykiatri saa selittää kuset housuissa, miten on käyttäytynyt ja samoin saikkuni (entinen). Sen jälkeen, ku oon saanu transsukupuolisuuden ja AD/HD jutskat kuntoon, ni en enää ikimaailmassa mene julkiseen sektoriin "hoitoon". Ainoastaan somaattisissa vaivoissa kuten umpisuolen tulehdus, mut muuten en.

        Mä oon myös aina ymmärtäny noita, joilla sit mitta täyttyy. Mua ei tarvi sen takia pelätä, et jotain radikaalia tekisin, mutta koitan sitten ihan virkamiesreittejä pitkin muuttaa vaikka yksin tätä systeemiä, että tulevilla potilailla ois helpompaa. Näin kehotti potilasasiamieski. Edellisen viestin typoilut johtui tosiaan suuresta tunnekuohusta ja keskittymishäiriöhän mul on. En aina jaksa korjailla viestejä. Tai no tarkastella, onko siel kirjotusvirheitä.

        Yksityiselle pitääkin taas kohta varata aika. :) En mä niit nappeja huvikseni popsi ja sitäpaitsi oli huvittavaa tänäänkin ja eilen katsoa parvekkeella tupakoidessa, kun jka puolella "juhlittiin" stereot soitti yhteen asti yöllä täysiä naapurissa ja harkitsin poliisin soittoa, mut harvoinpa ne tulee edes katsomaan tilannetta. Kalja on kyl hyväksyttävää, mut tossaki ryypätään joka päivä ainakin kolmes asunnos ja eka on hauskaa ja illal/yöl ne tappelee. Alibist saa sit aina välil lukee näit juhlafiiliksen jälkimaininkeja.

        Mä oon kuitenkin niin tyytyväinen täl hetken, et pystyn bentsojen avulla jatkaa transprosessia ja jopa potilasasiamies oli sitä mieltä, että kyllä ahdistunut ja pahoista sos. phobioista kärsivä tarvitsee lääkkeensä. Bentsot. Ja jos niitä lasketaan tulevaisuudessa, jos muuten paranee ja saa itseluottamusta (itseäkin kiusattu paljon ja sit tuo sukupuoli-identiteetin ristiriita syö itseluottamusta) niin siihen ei masarit auta, kun ei ole masentunut ja mikään altistumisterapia ie ole koskaan mua auttanut vaan pahentanut tilannetta. "paniikkikohtaukset" on kroonista huimausta, vapinaa ja tärinää ym. eikä mitään 5 minuutin kohtauksia kerran viikossa tyyliin. Vaan ku ei ne julkisel usko. Sitku mä paranen viel vähän lisää ja saan unirytmit ym. kuntoon, niin valotan tätä asiaa kirjan muodossa. Sen mä olen päättänyt.

        Pitäkää ihmiset puoli oikeuksistanne ja muistakaa, että potilasasiamies osaa auttaa ja tuntuu levan asioista enemmän kärryllä, kuin lekurit.

        Kiitti kaikille tukijoille, jotka ei heti leimaa rauhoittavia tarvitsevia ihmisiä narkomaaneiksi tai väärinkäyttäjiksi. Tuetaan toinen toisiamme.

        Kuulostan ihan hipiltä. ;)


      • se sama transu.
        se sama transu. kirjoitti:

        No mullehan nyt yritettiin tunkee AD/HD:seenki SSRI:t xD . Ootan nyt syksyn ajan hitaita tutkimuksia julkisel, ku ei oo yksityisel rahaa mennä hakee metyylejä. Ja pitäs laser-epilointeihin säästää SOSSURAHOISTA. 620€ kerta toimistomaksu. Myös rivat haen yksityiseltä. Annoshan on 1,5mg päiväs, eli aika pieni, mut välill otan enemmän ja tämän oon myös yksityisellä sanonu ja ne on ymmärtäny homman, ku oon selittäny tasan tarkkaan, että minkä takia niit joudun käyttää. Mullei oo kääntyny koskaan itseään vastaan nuo lääkkeet ja tiedän paljon nettikeskustelujen pohjalta ihmisiä, jotka on syöny 20 vuottakin päivittäin bentsoja, eikä tolet oo noussut, tai tullu paradoksaalisia vaikutuksia. Huvittavaa, että nämä lääkärit käyttävät tilastoja pohjanaan, esim. "80% bentsojen päivittäiskäyttäjistä, tekee sitä ja tätä". mut sit unohdetaan se 20%, tai sitä ei huomioida. No Valviralle ei potilasasiamiehen mukaan kannata valittaa, ku ne käsittelee lähinnä kuolemantapauksia ym. ei bentsoista johtuvia. Eli aluetyöryhmä tai joku tollanen se oli minne mun kehotettiin valittaa ja päätöstä pitää venata noin vuosi, mut ei mua haittaa, kunhan psykopaatti psykiatri saa selittää kuset housuissa, miten on käyttäytynyt ja samoin saikkuni (entinen). Sen jälkeen, ku oon saanu transsukupuolisuuden ja AD/HD jutskat kuntoon, ni en enää ikimaailmassa mene julkiseen sektoriin "hoitoon". Ainoastaan somaattisissa vaivoissa kuten umpisuolen tulehdus, mut muuten en.

        Mä oon myös aina ymmärtäny noita, joilla sit mitta täyttyy. Mua ei tarvi sen takia pelätä, et jotain radikaalia tekisin, mutta koitan sitten ihan virkamiesreittejä pitkin muuttaa vaikka yksin tätä systeemiä, että tulevilla potilailla ois helpompaa. Näin kehotti potilasasiamieski. Edellisen viestin typoilut johtui tosiaan suuresta tunnekuohusta ja keskittymishäiriöhän mul on. En aina jaksa korjailla viestejä. Tai no tarkastella, onko siel kirjotusvirheitä.

        Yksityiselle pitääkin taas kohta varata aika. :) En mä niit nappeja huvikseni popsi ja sitäpaitsi oli huvittavaa tänäänkin ja eilen katsoa parvekkeella tupakoidessa, kun jka puolella "juhlittiin" stereot soitti yhteen asti yöllä täysiä naapurissa ja harkitsin poliisin soittoa, mut harvoinpa ne tulee edes katsomaan tilannetta. Kalja on kyl hyväksyttävää, mut tossaki ryypätään joka päivä ainakin kolmes asunnos ja eka on hauskaa ja illal/yöl ne tappelee. Alibist saa sit aina välil lukee näit juhlafiiliksen jälkimaininkeja.

        Mä oon kuitenkin niin tyytyväinen täl hetken, et pystyn bentsojen avulla jatkaa transprosessia ja jopa potilasasiamies oli sitä mieltä, että kyllä ahdistunut ja pahoista sos. phobioista kärsivä tarvitsee lääkkeensä. Bentsot. Ja jos niitä lasketaan tulevaisuudessa, jos muuten paranee ja saa itseluottamusta (itseäkin kiusattu paljon ja sit tuo sukupuoli-identiteetin ristiriita syö itseluottamusta) niin siihen ei masarit auta, kun ei ole masentunut ja mikään altistumisterapia ie ole koskaan mua auttanut vaan pahentanut tilannetta. "paniikkikohtaukset" on kroonista huimausta, vapinaa ja tärinää ym. eikä mitään 5 minuutin kohtauksia kerran viikossa tyyliin. Vaan ku ei ne julkisel usko. Sitku mä paranen viel vähän lisää ja saan unirytmit ym. kuntoon, niin valotan tätä asiaa kirjan muodossa. Sen mä olen päättänyt.

        Pitäkää ihmiset puoli oikeuksistanne ja muistakaa, että potilasasiamies osaa auttaa ja tuntuu levan asioista enemmän kärryllä, kuin lekurit.

        Kiitti kaikille tukijoille, jotka ei heti leimaa rauhoittavia tarvitsevia ihmisiä narkomaaneiksi tai väärinkäyttäjiksi. Tuetaan toinen toisiamme.

        Kuulostan ihan hipiltä. ;)

        Ja nykyään pystyn kulkemaan meikeissä ja korkkareis julkisil paikoil. Olemaan parvekkeella naisten alkkarit päällä. Ei mua haittaa, jos joku kuittailee asiasta Koff-tölkki kädessä ivallisesti röhöttäen.

        On kiva, kun pystyy nauttimaan normaalista elämästä ja joillekin siihen on apu vain rauhoittavista. Sen takia tein tämän ketjun ja tuntuikin olevan aika tulenarka aihe. Olisitteko kirjoittaneet samanlaista fuulaa 20 vuotta sitten? Tuskin.

        Meenpä haukkaamaan nyt raitista ilmaa ja kuuntelemaan, kun naapurissa itketään ja huudetaan sallittujen ja hyväksyttyjen aineiden avulla. Hehe.

        Hyvää kesän jatkoo kaikille, kurkkailen tänne aina välillä. Sais tää helle jo loppua, et saa talvella sitten funtsia, et oispa jo kesä ja helteet!


    • loputon ahdistus

      "Bentsot on todella hyviä lääkkeitä ahdistukseen/paniikkiin.. , mutta pitkällä ajalla ne kääntyy itseään vastaan ja pahasti. Alkavat aiheuttaa oireita.
      Toleranssi kasvaa huimaa tahtia jne... "

      Kerrotteko lisää tästä??
      Kuinka voi käyttää *väliaikaisesti* lääkkeitä, jotka vie heti mennessään ja joita ilman ei voi olla sen jälkeen kun niitä on alkanut käyttämään?????? Tätä yhtälöä en ole ikinä tajunnut.

      Julkisella sektorilla on viimeisen vuoden aikana tapahtunut suuri muutos suhteessa bentsoihin. Ensin ihmiset saadaan koukutettua niihin lääkkeisiin, ja sitten myöhemmin syytetään, yllätys yllätys, lääkkeiden käyttäjää.
      Ihan oikeesti: jos joku pysyy hengissä seuraavaan päivään bentsojen avulla, niin Mitä Väliä jos ne vähän aiheuttaa sekavuutta ja väsyttää???????? Eikö kaikista tärkeintä ole se, että kykenee elämään?

      V-tuttaa suuresti, että vaikeaankin ja krooniseen ahdistukseen määrätään jotain höpöhöpö Ketipinoreita ja sikakallista Lyricaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe