Valokuituverkon suunniteluhanke

Mokkkula

58

1797

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qqq2

      Vanhanaikaista kun langaton tekniikka kehittyy...

    • Php

      Pojat sai pelkästään tiedottamiseen yli 100 000€. Mielipidekysely yksi lähetettiin ja kylissä tunnin puheet. Siinä kaikki helpolla tuli rahat. Se on kimmon tapa minä ja kamut rahat pois.

      • nenä

        Onko tämä Kimmo se artjärven kimmo?


    • Php

      Sama jäbä. Artjärvellä se duunas monia projekteja. Mitään ei tullu valmiiks mutta rahat meni. Mm. Matkailuosuuskunta jossa oli itsekin hallituksessa, siitä tuli 300 000 takaisinperintä petosteluista, digiart, siinä paloi yli 60 000, muuta ei saatu kuin konsultilta muutama a4paperiarkki, kuplettifestarit, rahat hävis tappiot kunnalle, hirsikylä suureenkylään, metsään meni mitään ei tullu, rahaa meni. Kumma juttu mutta kaikki konsultit löytyivät aina protestilistoilta kun asian tarkisti. Sattumalta olivat vielä lahdesta kotoisin kuten itte kimmokin. Lopuksi vielä surullisenkuuluisa villihiisi jossa hän seuhtoi vahvasti mukana. Projekteja oli vielä paljon muitakin mutta mikään ei onnistunut. Onkohan Orimattila varuillaan?

      • nenä

        No nyt määkin hokasin, sama äijä pisti suurella rahalla pystyyn orimattilalle venäjän kieliset verkkosivut. En muuten olis tiennyt mut kaveri sanoi Koivulan grillikioskilla olevan mahoton määrä venäjän kilpisiä autoja, olivat kuulemma pietarissa nähneet netissä olan venäjänkieliset matkailusivut ja päättäneet heti lähteä olaan syömään lihiksiä. Kyllä kimmo on nyt saanut vipinää olaan.
        ps mitähän maksoi


    • Asian tarkistanu

      Ote projektiinkin on osallistunut protestilistan väkeä. Mitähän suunnittelevat?

      • nenä

        OTE projektihan nyt on kaiken arvostelun alapuolella aivan huuhaata.
        Tarkoitusko, no tietysti imee olan rahat konsulteille mitäs muutakaan.
        Olisi varmaan tullu halvemmaksi orimattilalaisille laittaa kimmo kotiin täydellä palkalla ja kielto ettei saa tulla töihin


    • huuhaa

      Sinne joutaa muukin Kimmon aiemman kunnan porukka, tollasen pomon alaisten törppöilyt ja sairaslomat maksavat orimattilalaisille viiden vuoden verran..

      • nenä

        Kerrotko Php vähä noista Matkailuosuuskunta, Digiart, Kuplettifestari pöhinöistä, alkoi kiinnostaa enemmänkin ton Artjärven porukan aikaansaannokset


    • Php

      Digiart oli vastaava hanke kuin nyt tämä valokuituhanke. Ainoa ongelma taisi olla että puhelinfirmat vetivät kaapelit ilmaiseksi. Saivathan pojat projektissaan mukamas paljon työpaikkojakin aikaiseksi. Me täällä artjärvellä emme tosin tajunneet mihin ne tuli. Koska konkreettista työtä eikä asiaa ei aikaan saatu.kasa paperia vain. Rahoittajille kuitenkin ilmoittivat 26 työpaikkaa tulleen. Matkailusta tekivät eräät silloiset päättäjät jopa rikosilmoituksen mutta syyttäjä totesi ettei voi tehdä mitään koska kirjanpidon pojat olivat hukanneet. Hassu juttu,ei edes kirjanpitorikosta.Toista miljoonaa taisivat hävittää. Ely vain peri takaisin osan rahoista kun ei ollut hyväksyttäviä selvityksiä rahankäytöstä. Kunta maksoi rahat takaisin vaikka matkailuosuuskunta oli kavaltaja.oikeuteen olisivat joutuneet mutta keskustapuolue sanoi että maksetaan takaisin kunnan varoista. Paellapannu taisi olla ainoa asia joka jäi konkreettiseksi asiaksi.tavaraa hävisi kymmenientuhansien edestä, polkupyöriä kanootteja, sekä alkoholia ostivat kori kaupalla. Paellapannu on muuten nyt jossain, kirjattu oiken tallessa olevaksi. On oltava edelleen kuntalaisten vuokrattavissa. Ritalalla taitaa olla paljon aineistoa ko.asiasta. Hän tutkii asiaa ollessaan päättäjänä täällä. Orimattilan on kyllä syytä olla tarkkana heppujen kanssa. Noista asioista voisi kirjan kirjoittaa niitä on niin paljon. Villihiisi jupakka on vähän samanlainen kun ovat täällä oppineet että kunta maksaa kaiken rötöstelyn. Hyväveli järjestelmän aatteen mukaan.

      • Hyvä muisti vielä

        Paellapannut taitavat olla sillä pitopalvelu yrittäjällä joka oli matkailussakin mukana. Yritti ostaa sitä ennen kuntaliitosta, mutta kunta ei silloin sitä halunnut myydä. Jollen väärin muista niin tarjosivat siitä tonnia rahaa. Nyt sitä voisivat vuokrata kaupungilta Orimattilalaisetkin yhdistykset, sillä se riittää todella isojen väkimäärien ruokkimiseen. Olikohan halkaisija toista metriä. Täytyypä mennä kysymään kaupungilta missä se nykyään kulkee. Tarvitaanhan sitä taas Artjärvipäivilläkin tänä vuonna.


      • Tietoo on

        Summa oli matkailuprojektissa 1,9 miljoonaa. Aika vähä paellapannusta.


      • Tiärän asian
        Hyvä muisti vielä kirjoitti:

        Paellapannut taitavat olla sillä pitopalvelu yrittäjällä joka oli matkailussakin mukana. Yritti ostaa sitä ennen kuntaliitosta, mutta kunta ei silloin sitä halunnut myydä. Jollen väärin muista niin tarjosivat siitä tonnia rahaa. Nyt sitä voisivat vuokrata kaupungilta Orimattilalaisetkin yhdistykset, sillä se riittää todella isojen väkimäärien ruokkimiseen. Olikohan halkaisija toista metriä. Täytyypä mennä kysymään kaupungilta missä se nykyään kulkee. Tarvitaanhan sitä taas Artjärvipäivilläkin tänä vuonna.

        Matkailujupakka maksoi 1,9 miljoonaa kunnalle.


      • Huh,huh
        Tiärän asian kirjoitti:

        Matkailujupakka maksoi 1,9 miljoonaa kunnalle.

        Niinku villihiisikii yhtäpaljon.


    • mokkula1

      Tässä hankkeen raportti viime kesältä: http://www.orimattila.fi/liitteet/894.pdf
      Hankkeen piti jatkua ensimmäisestä vaiheesta säästyneillä rahoilla muistaakseni vuoden loppuun. Tästä loppuosasta en ole huomannut mitään raportteja /tiedotusta.

      Verkko-osuuskunta Kuuskaista oli kiinnostunut rakentamaan kuituverkon, mutta homma taisi kaatua rahoitukseen. Kuntakaan ei ollut innokas takaamaan lainoja.

      Toivottavasti hommaa ei ole vielä täysin kuopattu kun tukirahaakin olisi vielä tarjolla.
      https://www.viestintavirasto.fi/ohjausjavalvonta/laajakaista2015-tuet.html
      Tuon tuen päättymisen jälkeen kuituun liittyminen syrjäseudulla tulee todella kalliiksi.

      Langattomat yhteydet kehittyvät, mutta ne eivät kilpaile kuidun kanssa samassa sarjassa. Kunhan 800 MHz 4G LTE verkko laajenee Orimattilankin syrjäkylille, tilanne paranee vähän, mutta eiköhän sekin ole kohta tukossa kun käyttäjien määrä kasvaa.

    • tarmo
    • Valokuitu

      Pojat sai helpolla rahansa. Nyt katseet muualle..

    • Nuuskija

      Kimmo ja sen kamut. Kuinkahan Hennassa alkaa luistaa projektit. Tarkistakaa osallisten taustat.

    • Kissa vieköön

      http://www.kotiseudunsanomat.fi/index.php/lukijalta/item/489-kunnan-miljoonatakaukset-uhkaavat-kaatua-veronmaksajille

      http://yle.fi/uutiset/laajakaistapaatokset_solmussa/7044151?ref=leiki-uu

      http://yle.fi/uutiset/laajakaistaan_sijoitetut_rahat_uhkaavat_menna_hukkaan/6948331?ref=leiki-uu

      Äh, toi Orimattilaankin haluttu kusikaista ei pystynytkään rakentamaan valokuitua talousvaikeuksien vuoksi ja homma kaatuu nyt veronmaksajien niskaan. Voe harmi kun Orimattilan ei ehtinyt lähteä lainantakuuseen täällä. Oltais saatu hieman korkeempi veroäyri! Heh. Tottamaar asia on vaiettu kuoliaaksi. hehkutettiin asiaa kylillä mutta sit kun mennään metsään niin ollaan hiljaa

    • Nuuskija

      Ihan perinteistä kimmomaista meininkiä. Koijarit oli taas messissä. Täällä on sen jokaisen projektin kumppanien taustat aina selvitettävä. En yhtään ole yllättynyt kusikaistoista.

    • Ei Hyvä

      Tästähän hommassa oli alunperin kyse:
      http://www.lvm.fi/web/hanke/laajakaista-kaikille

      Näitä valokuituhankkeita on paljonkin ympäri suomea. Osassa data jo liikkuu kuitua pitkin syrjäkylillä. Usein on perustettu paikallinen kuituosuuskunta hoitamaan hankkeen toteutus ja verkon ylläpito hankkeen jälkeen.
      Kuuskaista oli Orimattilan hankkeessa vain yksi mahdollinen vaihtoehto verkon rakentajaksi.

      Kiinnostaisi tietää että millä perusteella Aamos Oy:n Reijo Korhonen valittiin hankkeen suunnittelija-asiatuntijaksi. Ilmeisesti vahvoja näyttöjä löytyy kuituhommista jos valitaan suunnittelijaksi miljoonien eurojen kuituhankkeeseen.

      https://www.google.fi/#q=valokuitu osuuskunta

      • Kissa vieköön

        http://www.e-pages.dk/orimattilan/20/3

        Kyllä se on toi kuuskaista jota kaavailtiin olassa verkon rakentajaksi. Muita vaihtoehtoja ei kyllä ole tuotukaan esiin. Kun se sitoumus tuli kotiin niin olihan siinä liittymismaksu maksimissaan arvioitu etukäteen ja ne hinnat oli ihan suoraan kuuskaistalta.

        tuosta pidettiin tollainen seminaarikin...
        Asian johdosta pidetään valokuidun valtuustoseminaari Orimattilan, Nastolan ja Asikkalan valtuutetuille 3.4.2013 klo 18.00 Orimattilan yhteiskoulun auditoriossa. Seminaariin on kutsuttu Orimattilan, Nastolan ja Asikkalan valtuutetut, kunnanhallitusten jäsenet sekä kuntajohtajat. Lisäksi kutsuttuina ovat median edustajat. Valtuustoseminaarissa Kuuskaistan toimitusjohtaja Petri Naukkarinen esittelee ehdotuksen seikkaperäisesti sekä vastaa esitettyihin kysymyksiin.


    • it nörtti

      Todellista tarvetta valokuidulle on ainoastaan DSL tekniikan nopeiden yhteyksien ulkopuolella olevilla asiakkailla. Ja näillekin taitaa pienellä panostuksella kuulua melkein 4G verkko josta tuollaisiin nopeuksiin pääsee. No katsotaan mitä tapahtuu, mutta liittymishinta on mielestäni kova siihen hyötyyn nähden.

    • toinen nörtti

      Meillä täällä korvessa toimii 2Mbit/s ADSL. Nopeampaa ei saa miltään operaattorilta.
      Läppärissä on Saunalahden 3G mokkula jonka nopeus vaihtelee välillä 2-10 megaa. tuonne 10 megan tuntumaan pääsee yleensä vain aamuyöllä tukiaseman ruuhkaisuudesta johtuen. Tätä kirjoittaessa tein nopeustestin: 4,28Mbit/s / 1,58 Mbit/s ping 71ms. 4G yhteyttä ei saa tänne vielä edes suunta-antellilla.

      Töissä olen käyttänyt 4G yhteyttä useammassakin kaupungissa ja suuria vaihteluita on sielläkin. Parhaimmillaan 4G pelaa mainiosti, mutta usein nopeudet ovat olleet murto-osa liittymän maksiminopeudesta. Juuri tuo tukiasemien ruuhkaisuus on ongelma langattomissa yhteyksissä.

      Jos kuidun saisi maalla alle kahdella tuhannella eurolla, en kyllä pitäisi sitä kalliina, varsinkin jos sen voi maksaa erissä. Muistelkaapa mitä maksoi aikanaan puhelinkaapeleiden tuominen taloon ilmajohtoja myöten. Ja nythän näitä puhelinjohtoja ollaan kovaa vauhtia purkamassa pois.

      Ei nyt mokata tätä hommaa. Uskon että asiallisella tiedottamisella kuidun tilaajia olisi moninkertainen määrä verrattuna tuon edesmenneen hankeen saamiin sitoumuksiin. Itse olen mukana jos lähdetään suunnittelemaan osuuskuntaa Ormattilaan.

      • IT-pro

        Mitäpä nörtti sanoo, laitetaanko jo hihat heilumaan?


    • vesselixxx

      Sehän se ongelma on kun niitä tilaajia ei ole. Jos kylässä 400 asukasta ja n. 100 taloutta niin siinä tuo 2000 euroa ei välttämättä riitä jos tilaajia on se 4-5 taloutta. Jokainenhan saa hankkia kuidun pääasia on se ettei niitä aleta maksattamaan sellaisilla jotka ei sitä halua. Yhtäkkiä osuuskunta ei pärjää ja kaadetaan se kaikkien maksettavaksi. Kun se ongelma tuolla Keski-Suomessa on tiedossa. Velkainen ja rahaton osuuskunta koetti yhteiskunnan tuella rakentaa verkkoa joka oli isojen yritysten mielestä kannattamatonta toiminta-aluetta. Se että toimitaan osuuskuntana ei auta kannattavuuden suhteen.

      http://mattimuukkonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/52072-olipa-kerran-laajakaistahanke

    • Njet osuuskunnat

      On aivankuin Artjärven surullisenkuuluisa vesiosuuskunta Villihiisi. Muutama halusi ja kaikki meni persiilleen. Nyt kaadetaan kaupungille veronmaksajille.

    • it nörtti

      En malta olla vastaamatta vaikka tämä nyt menee ohi aiheen tuon nopeuden osalta. Eli tämä eka nörtti on sitä mieltä, että jos DSL linjassa 2 megaa tai 3-4G suunnilleen sama, niin se kyllä riittää normaaliin työntekoon. Ja ennen kuin kivitetään niin yrityksellä jonka järjestelmiin etäyhteys luodaan on suuria ongelmia jos tuollainen ei riitä. Puhdas VDI yhteys kunnolla optimoituna toimii keskimäärin 150kb kaistalla. Oli sitten RDP tai Ica. VPN yhteyksien käyttö etätöihin on jostain 10 vuoden takaa.

      Mutta jos joku yritys on tuon 2 megan päässä ja haluaa verkossa toimia omilla palvelimilla omasta toimipisteestä, niin silloin on kyllä ongelmaa. Ja tuo tonni on todellakin halpa hinta, kun 2-5 kk konesalimaksuilla sen kattaa.

    • vesselixxx

      Kun ei tässä laajakaista kaikille hankkeessa olekaan kyse siitä että joku kunnan keskusta-alue olisi edes tukikelpoista aluetta
      http://www3.jkl.fi/paatokset/kh/2012/30011400.1/htmtxt34.htm

      Esim. "Jyväskylän alueella valtion- ja EU:n tukikelpoinen hankealue sijoittuu valtaosin entisen Korpilahden kunnan harvaan asutuille alueelle. Kirkonkylä, 9-tien varsi ja Putkilahti eivät kuulu hankealueeseen. Lisäksi hankealueeseen kuuluu kaupungin luoteiskulmassa Nyrölän ja Vertaalan kylien lähialueet sekä pieniä raja-alueita kaupungin itäosissa."

      Yritykset sijaitsevat usein muualla kuin sillä harvaan asutulla alueella ja jos haluavat laajakaistan niin myös maksavat siitä sen hinnan millä kaupallinen operaattori sen tarjoaa. Jotkut yritykset ovat nyt ymmärtäneet että kun ovat taajamassa niin miksi maksaa itse kun pääosan voi maksattaa sillä veronmaksajalla. Ei todellakaan näin vaan kyllä se yritys vastaa tällöin omista investoinneistaan.

    • mummeli 1

      Joko olette saaneet taloyhtiöihin asuntokohtaisen nettiyhteyden, maksu menee automaattisesti vuokran yhteydessä. Se ikävä puoli siinä onmaksaa käytti tai ei. Tarkoitin vuokrataloja.

    • ei toimivaa verkkoa

      Nostetaas tätäkin aihetta. Kiinnostaisi tietää että miten hankkeen rahoittaja aikoo käyttää tehtyä suunnitelmaa. Vai aikooko mitenkään. Nyt alkaa olla viimeiset hetket verkon rakentamiseen jos tukirahoja halutaan käyttää. Vai olikohan hankkeen tarkoituksena hoitaa "helppoa" rahaa Aamos Oy:lle?

      • kuka mitä häh?

        Kyselevät ihmiset, että mitä muuten kuuluu kaupungin kovasti ajamalle valokuitukaapelihankkeelle? Onko tulossa mitään vastinetta 150.000 eurolle, jota hankkeeseen on jo uhrattu?

        Luin tuon uutisen juuri äsken kesäkuussa ilmestyneestä Olan ekstrasta. Pitäisiköhän kaupungin päättäjienkin jo ottaa asiasta selkoa?


    • Lada 1200

      Ihmettelenpä vaan, mitä tavallinen kuluttaja tekee moisella valokuituverkolla ??
      Ainakin Saunalahden Mega pelittää ihan mahtavasti puhelinverkonkin kautta. Mitä merkitystä on jollain sadasosasekunnin nopeuden lisäyksellä.
      Minulle kun tuli tuo kysely liittymisestä, se matkasi suoraan postilaatikosta roskalaatikkoon.
      Nyt en kyllä tajua että mistä ihmeestä jäin paitsi ? Monesti hitaus johtuu oman koneen suoritusnopeudesta ja se on heikoin lenkki, oli takana sitten millainen väylä tahansa.
      Ei se lada 1200 kulje moottoritielläkään kuin rapiat 125km/h ellei viritetä.
      Kaikkea turhaa markkinamiehet meille kauppaa, sellaista jota ilmankin tulee erinomaisesti toimeen.

    • kuka mitä häh?

      Itse ihmettelen enemmän että miten rahaa on voinut mennä tuon verran ja mitään vastinetta sillä ei ole saatu?!!!!!!!

    • _Stadi_

      Tiedoksi, että YK:n kehitysmaaksi luokitteleman Indonesian Balilla vedettiin valokuituverkkoa maahan pari vuotta sitten. Teiden vierissä oli traksoja ja äijiä kaivamassa niitä maahan.

      Että ihan hyvin teillä menee siellä landella.

      • puolensa

        Taatusti parempi elämänlaatu meillä täällä on, ei se valokuituverkko onnea tuo. täällä ei tartte kulkea nenä ahterissa.


    • Mukava naisimmeinen

      Valokuituverkon avulla voi häiriöttä katsella mm. televisiokanavia, jotka takuulla lataavat ja tökkivät vielä 4G-verkossakin.
      Ei se valokuitu olekaan tarkoitettu niille, jotka 3 vuotta vanhalla älypuhelimella päivittävät Facebookia tai lukevat Iltalehden otsikoita.

      • ikävä mieshemmoinen

        "Valokuituverkon avulla voi häiriöttä katsella mm. televisiokanavia". Totta. Ongelma onkin nyt vain se että eipä monikaan halua maksaa maltaita pelkästään viihdekäytöstä. Ne netin perustoiminnot: sähköposti, laskujen maksaminen jne. onnistuvat hitaammillakin yhteyksillä. TV-kuvan suurimmat ongelmat lienee haja-asutusalueella -- 50 taloutta joista 3 haluaa nopeammat yhteydet. Ihan kiva juttu, mutta eihän tuo ole isoille teleyhtiöille tai pienille osuuskunnille vain kannattavaa toimintaa tällöin.


    • nytkkaas

      Tulee varmaan

    • kurrexaa

      asiaa

    • onsetärkeetä

      Mihnä muuten viipyy Orimattilan valokuitu hanke? jos sopii kysyä vaan.

    • kurrexaa

      asiaa

    • karganda

      asiaa

    • kurrexaa

      asiaa

    • okgdvnl

      Asiaa

    • syyttäjä

      Tämä hanke olisi syytä tutkia ja katsoa mihin hanke rahat menivät ja kenelle.

    • akalaoa

      ????

    • fapsa

      omituista

    • aslaöapew

      ei oo linjaa näkynyt

    • dlaslalala

      kas

    • jjcvllvnk

      Rahat män

    • aslalalala

      kasvain

    • dfggfghhh

      oho

    • asassasas

      ei tullu kuitua

      • nykyaikaa

        Orimattila ampuu oman satelliittin kiertämään avaruuteen ja ei tarvita mithään valo kuituja kun tieto on kulkenu perille triljoonan sek.osassa. Se on myyntti valtti myös Hennan uusille tuhanssille asukkaille.


      • Anonyymi
        nykyaikaa kirjoitti:

        Orimattila ampuu oman satelliittin kiertämään avaruuteen ja ei tarvita mithään valo kuituja kun tieto on kulkenu perille triljoonan sek.osassa. Se on myyntti valtti myös Hennan uusille tuhanssille asukkaille.

        Onko Hennassa laajakaistaliittymä valmiina tontin nurkalla?


    • Anonyymi

      Hankkeesta on 10 vuotta ja mitään ei ole tapahtunu. JOku dna kans yritti valokuitua mutta ei sekään ole innostanu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe