Suomen tuulivoimatavoite jäämässä haaveeksi

Haitat/Hyödyt

Syynä valitukset ja paperisota - "kiitos" Suomen raskaan byrokratian.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tuulivoimatavoite-jaamassa-haaveeksi---syyna-valitukset-ja-paperisota/2817522

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kartta--tuleeko-sinunkin-nurkillesi-jattilaismyllyja-/2817532

43

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Syöttötariffi

      "...mutta, nyt monet yritykset alkavat nostaa käsiä pystyyn."
      "Ei ihme, että ihmiset ovat käärmeissään."
      "Mutta jos mietitään mistä tämä kansalaisvastutus sitten kumpuaa?"

      Onko nyt yritetty tarjoilla "sontaa" kultatarjottimella?

    • tuuliparoni

      Kansalaiset ovat vähitellen alkaneet tiedostamaan tuulimyllykusetuksen todelliset kustannukset.

    • Luonto kunniaan

      Hirvittävää luonnon raiskaamista! Meret ja suuret erämaat ym. sijoituspaikkoina vielä jotenkin ymmärtää, mutta kuinka moni kunta on rahan ahneuksissaan lähtenyt kaavoittamaan alueita tutkimatta haittavaikutuksia/kuuntelematta asukkaita. Ihmisten asuminen ei rajoitu vain asuinrakennukseen ja seinien sisäpuolelle, vaan monesti sen lähiympäristö laajastikin on hyvinkin mieluinen ulkoilu-, marjastus-, metsästys- ym. alue. Miten eläimistö? Maiseman raiskaus? Kuinka monen kesämökin rakentamishaaveet ovat uhattuna? Kaikki kunnan päättäjien asiantuntemattomuuden takia. Maankäyttö tuulivoima-alueella ja sen laajallakin lähialueella on miltei hengenvaarallista. Kiinteistöverot ja tariffimaksut kaikki valtiolle!

    • tlk jäsen

      vesi ja kaukolämmöllä kw- tuttohinta noin 5,5c/kw, maalämmöllä hieman alempi, tuulivoimalla tuotettu kw-hinta 10,5c/kw monet haitat luonnolle, eläimistölle, ja asujamistolle ja jopa vaaralliset siipijään irtoamiset, meluhaitat ja jatkuvat, jatkuva ttietoisuus,että siellä ne bisnesmannien väkkärät raha(lla)a jauhaa, mutta kenen ja kenelle?

    • Rumia hökötyksiä!

      Järkyttävä miten rumia hökötyksiä! Jo pelkästään noiden näkeminen pelottaa ja saa yöunet karisemaan. Tietoisuus siitä että tuollainen mylly pyörii jossakin on kuvottava tunne. Nekin ovat jo terveysriskejä! Ja nekö pitää vielä jonkinlaista meteliäkin - uskomatonta? Miten nyt käy Suomen sekä kotimaan että ulkomaan turismin? Täällä "häkkyräkylässä" ei kukaan halua lomailla saatikka tulla kaempaa. Saako noita yleensä enää saa tänä päivänä rakentaa ja olemassa olevat kalliit rakennelmat joudutaan purkamaan mm. terveyshaittojen vuoksi, niin kuka maksaa kaiken?

    • tltk jäsen

      Ei ne konkkaan menneet purkamisia maksa, maksaja on kuntalainen joka tuuleen hurahti ja bisnesmanneille rahat

    • Haloo1

      kunnanpäättäjät, ottaisitteko yhtäkään "humputtajaa asuntonne näköetäisyydelle, no metsäänhän ne, aivan, maakunnan parhaaseen metsä -luontoon, menisitttekö marjastamaan, metsästämään, lennkeilemään tuulivoima-puiston alle, ette, -toistakertaa.

      • Tästä kuullaan vielä

        On tosiaan vastuuntunnotonta ja tyhmää yrittää työntää hökkeleitä toisten asuntojen läheisyyteen. Jokainen, joka niitä hinkuu voisi tosiaan miettiä haluaisiko omalle nurkilleen sellaisia. Tiedän Pohjois-Pohjanmaalta yhden pitäjän, jossa k...


    • järkee vai eii

      JOS, 4,5-5,5c/kw hintaan maa, vesi-ja kaukolämmöllä voidaan sähköa tuottaa, onko wiisasta maksaa 10,5 c/kw tuulivoimasta?, vain ja siksi että EU-ilmaston pienhiukkasten saaste-tilasto kaunistuu ja , että jotain ollaan tehty ja tekevinään saasteelle, jota liikenne -ja kivihiilivoimalat ylläpitää ja lisää, sieltä päästä olisi kai ilmaston- siivous alettava, ei kuntakansalaisen kukkarosta ja tuuleen euroja kylväen.

    • Woimaaa!

      Tuulivoiman hyötysuhde on kovimmilla talvipakkasilla tasan nolla, koska ei tuule.

      Viherpiipertäjiltä kun kysytään sähköntuotannosta, niin vastaus on tämä:

      Ydinvoima: ei, koska jäteongelma
      Hiilivoima: ei, koska saastuttaa ilmaa
      Vesivoima: ei, koska aiheuttaa ympäristön muutoksia, eikä kalat pääse ylös jokiin
      Tuulivoima: ei, koska rumia, äänekkäitä jne. Muuten joo.
      Aurinkovoima: joo.

      Lähtökohtaisesti sähkön varastoiminen on isommassa mittakaavassa mahdotonta. Siksi tuulivoima ei käy meille, ei myöskään aurinkovoima - ihan samasta syystä.

      Atomivoimalan kapasiteetti on aina sama, lisäksi se tuottaa sähköä koko ajan täysillä taikka ei ollenkaan.

      Vesivoimaa meillä olisi täysin mahollista lisätä, mutta ei juuri minun kotikonnuilla, eikä helsinkiläisen vihertäjän mielestä missään, kun kalat törmää padon seinään.

      Suora sähkölämmitys kiellettävä, niin ei tarvi kulutushuippuihin enää kiinnittää huomiota. Asuin- ja liikehuoneistot täysin varaavaan lämmitysmuotoon, kiitos!

      • maassa on lämpöä

        ...unohtamatta maalämpöä, käy pieniin ja suuriin kiinteistöihin, mlp vastustaa kaukoläpö-tuottajat koska on tasaveroinen, joissakin tapauksissa esm maaseudulla edullisin.


    • Jotain järkeä

      "-Voi hyvin käydä niin, että yli puolet näistä Suomen hankkeista jää kokonaan toteutumatta, Holttinen arvioi."

      Jos alle puolet toteutuu, niin siinäkin on jo monta liikaa. Ei ole rahaa!!!!!! Onneksi! Koko tuulivoimajuttu on yksi maailman typerimmistä hankkeista. Kriisi-/kriisiytyvät kunnat ovat juoksemassa perhosten perässä.

    • 666-

      ajatelkaa positiivisesti,ilmasto lämpenee kuluu vähempi energiaa,sähkön kulutuslaskee,mutta hinta tuleenousemaan kunkulutuslaskee,

      • Kaikki turhaan

        "Hallituksen kaavailema kuntien voimalaitosten kiinteistöverotulon puolittaminen vähentäisi kuntien kiinnostusta edistää tuulivoimainvestointeja."

        Toivottavsti kuntien kiinteistöverotulot ja tariffit menevät jatkossa kaikki valtiolle niin että vouhotus tuulivoimaloiden ympärillä kunnissa loppuu.


    • Kuntaisillä tuulee

      Ja se vielä, että tuulibisnesmannilobbarit vaativat kuntajohtoa kaavoittamaan tuulipuisto alueen-itselleen, entäs sitten kun homma kusee, kaavanpurku on mutkallnen juttu vaatii kalliit käräjät ja kuntaköyhä maksaa

    • ei tuulivoimaa

      JO on aikoihin eletty. Hallitus kantaa selkä vääränä euroja Etelä-eurooppaan. Suomessa saksalaiset suursijoittajat raiskaavat lähimetsämme tuulivoiman nimissä ja Suomen halltus vielä tukee tätä touhua avokätisesti. Ei ole ihme, että Suomen talous on kuralla.

    • Kauniit maisemat
    • vastatuuli1

      niin on tuulet, vaan kuntajohto ilman perusteita takkiauki lähtenyt tuulenkäyvien mukaan, tarkemmin jo edellinen k-vaikuttaja/t lähti ja alullepani tuuleen puhumisen.

    • Kannattamatonta
    • Haloo!

      Toivottavasti kuntapäättäjät näitä lukee ja valaistuu"

      • Liianko vaikeaa

        Täytyy osata lukea ja vieläpä ymmärtää.


    • Inhimillisyys
    • ei mitään järkee

      tottakai rakennetaan veronmaksaja maksaa, nyt tuuliväkkärät pyyhkii jo metsä- energiaa matalaksi;

      Tuulivoiman tuet ensi kertaa yli metsähakkeen tukien

      Huhti-kesäkuussa syöttötariffijärjestelmän mukaisia tukia maksettiin tuulivoimalle 5,9 miljoonaa euroa ja metsähakkeelle 2,7 miljoonaa, kertoo energiamarkkinavirasto.

    • copy8

      "Salon ja Paimion kaupunkien rajamaastoon kaavailtu Huso–Pöylän tuulivoimapuisto on herättänyt paimiolaisissa kiivasta vastustusta.

      Huso–Pöylän puolesta ry:n järjestämä Paimion tuulivoimailta alkoi Kansalaistuulivoimayhdistyksen puheenjohtajan Kalevi Nikulan esityksellä, jossa tuulivoima lytättin raskaasti lobatuksi ja tuetuksi energiamuodoksi, jonka puutteita ja ongelmia piilotellaan.

      Raskauttavin esitys kuultiin kuitenkin VTT:n meluasiantuntijalta Denis Siposelta, joka on tutkinut tuulivoimalamelua.

      Siposen viestin ydin kuului, että tuulivoimalasta lähtevä ääni on nyt tutkitusti todettu poikkeuksellisen häiritseväksi. Tähän vaikuttavat Siposen mukaan monet erittäin monimutkaiset ilmiöt, kuten amplitudimodulaatio ja matalataajuinen melu.

      Paimion tuulivoimaillassa ei valitettavasti kuultu tuulivoimayhtiön edustajan puheenvuoroa. Nyt Suomen tuulivoimayhdistyksen toiminnanjohtaja Anni Mikkonen jäi tuulivoiman puolestapuhujana yksin."

      TS

    • Humpuukia
    • tuulella ei ystävää

      lisäksi se, että edullisimmillaan em kaukolämpö, maalämpö kw tuottaminen maksaa 2,5-3,5 c/kw, tuulivomalla tuotettu 10,5 c/ kw, erotuksen maksaa veronmaksaja tavalla ja toisella

    • nain on näkymä

      Niin!, mutta kun tuulellakäyvät lobbarit kutsuu kunnantalolle tai kylätalolle kuntalaiset kuulemaan ja hyvät pullakahveey´t päälle ja supliilkki puhuja puhuu asiasta josta kuntalaisella ei ole MINKÄÄNLAISTA käsitystä, niin rahapaskakasa on valmis ja se haisee kymmeniä vuosia niin visuualliseti kuin taloudellisesti, ymmärtäkää kuntapäättäjät, että vaatikaa tuulivoimayhtiöltä "mustaavalkoisella mika vuosituotto kunnalle pitää tull, ettei kuntaveroilla tuuleen puhalleta, pitää saada tuottoa, ottakaa sanasta miestä sarvesta härkää mitä lobbarit lupaa, sitä ne ei paperille kirjoita" Pyhännän kunta´kin on em asialle myöten ilman mitään konkreettista näyttöjä ja perusteita, ko tuulipuistohanke on nyt jo eronneen kuntaisän "patsashanke, jota kuntalaiset ja pojat maksaa ikänsä.

    • Porin porua

      Porin Peittoon korpeen ja Pahamäkeen nousevat yli 200-metriset tuulivoimalat ovat saaneet lähiseudun asukkaat takajaloilleen.

      Voimaloiden melu-, valo- ja näköhaittojen katsotaan olevan paljon pahemmat kuin mitä annettiin ymmärtää. Ihmiset katsovat tulleensa höynäytetyiksi.

      Kellahden Rantatien varrella Porin Ahlaisissa pienen ikänsä asunut Timo Pohjola sanoo sarkastisesti, että taitaa olla aika pistää sukutila myyntiin. Samaan hengenvetoon mies kuitenkin huokaa, että tuskin sitä kukaan suostuisi ostamaan.

      Pohjolaa häiritsee heti talon takana avautuva näkymä. Yhdellä ja samalla seisomalla näkee neljä massiivista tuulivoimalaa, joiden siivet tuntuvat kohoavan pilviin asti.

      - Ei se näkymäkään niin paha ole kuin ääni. Myllyistä kuuluu jo nyt uskomatonta huminaa, vaikka niistä on vain pari kerrallaan käynnissä. Ihan kuin suihkari lentäisi yli, Pohjola kuvailee.

      - Kun koko tusina saadaan kesällä käyttöön, kuulostaa se varmaan jo Hornetin ujellukselta, yhtyy Helena Pohjola äimistelyyn.

      Pahinta elämä on öiseen aikaan. Tyynellä kelillä ääni tulee rakenteiden läpi sisälle asti.

      - Ilman korvatulppia ei saa nukuttua ollenkaan, ja kaiken kruunaa myllyjen huipulla vilkkuva valoshow. Se on ainakin varma, että makuuhuoneet pitää muuttaa toiselle puolelle taloa, mikä taas vaatisi ainakin väliseinien siirtämistä, Helena Pohjola tiivistää.

      Eläimet levottomia

      Pohjoloilla on toistasataa lammasta, joiden ulospääsyä pariskunta odottaa kauhunsekaisin tuntein.

      - Pelko on, että eläimet vauhkoontuvat. Niiden aistit ovat nimittäin ihan eri luokkaa kuin meillä ihmisillä. Koirastakin on tullut ihan levoton sen jälkeen, kun ensimmäinen mylly pistettiin käyntiin.

      Timo Pohjola vannottaa, ettei hänellä sinänsä ole mitään tuulivoimaa vastaan, mutta Peittoossa se on hänen mukaansa väärässä paikassa.

      - Meiltä on matkaa lähimpään voimalaan vain 700 metriä, mikä on ihan liian vähän. Miksi ihmeessä niitä ei sijoitettu merenrantaan Meri-Poriin, missä tuulisi enemmän ja missä teollisuuskin olisi ollut lähempänä, hän kysyy.

      - Ikävä sanoa, mutta meitä vedettiin höplästä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan voimaloiden piti olla huomattavasti pienempiä ja niiden rakenteidenkin erilaisia, Helena Pohjola sanoo.

      "Pässiä narussa"

      Esivanhempiensa jo 1800-luvun lopulla rakentaman savutuvan perheelleen kodiksi laajentaneen ja kunnostaneen Anita Rantasärkän talo sijaitsee lähempänä Peittoon tuulivoimaloita kuin kenenkään muun. Maanmittari Viljo Määttäsen vuonna 1937 tekemää vanhaa viljelykarttaa hyväkseen käyttäen hän laskee, että matkaa talon kulmalta myllylle tulee vain 500 metriä.
      Anita Rantasärkän ja hänen miehensä Esko Ranta-Pantin talolta on lähimpään voimalaan matkaa ainoastaan 400 metriä.
      Anita Rantasärkän ja hänen miehensä Esko Ranta-Pantin talolta on lähimpään voimalaan matkaa ainoastaan 400 metriä.

      Rantasärkkä sanoo olevansa syystäkin harmissaan.

      - Onneksi vanha äitini nukkui pois vuosi sitten, eikä hänen tarvinnut enää kärsiä ylimääräisestä näkö- ja melusaasteesta. Jos hän olisi minua tuolla peräkammarissa synnyttäessään edes ounastellut jotain tuollaista, niin toimenpide olisi tuskin sujunut niin kivuttomasti kuin sujui, Rantasärkkä maalailee.

      - Kun Avellanin kartanon nykyiset omistajat myivät voimaloiden alla nyt olevan alueen, vakuutettiin kaupungilta, että sinne nousee teollisuusalue. Minusta tuulimyllyt ovat jotain ihan muuta. Tuskin edes kaupungin päättäjillä oli oikeaa tietoa käytettävänään, kun he antoivat luvan niiden pystyttämiseen, hän ihmettelee.


      Anita Rantasärkkä esittelee päiväkirjaansa, josta kaikki Peittoon tuulivoimaloihin liittyvä löytyy tarkasti kirjattuna. Arkistoissa on myös laaja lehtileikkeiden kokoelma.

      - Meille ilmoitettiin, että voimaloiden ääni vastaa jääkaapin tai ilmalämpöpumpun hurinaa, mutta jo nyt tiedetään, että totuus on jotain ihan muuta. Kyllä meitä herkkäuskoisia on vedetty kuin pässiä narusta.
      Simo Elorannan mukaan maailmaan mahtuu vilinää. Kuuroksi ilmoittautuva mies sanoo välttyvänsä valosaasteelta kääntämällä päänsä toiseen suuntaan.

      • okjuttu

        Ainahan kun jotain uutta tulee maailmaan tai kotiseudulle niin on just nämä tietynlaiset ihmiset jotka vääristelee ja suurentelee asioita.Ja monta kertaa ne on eläkkeellä olevia duunareita, se vaan tahtoo olla että yrittäjät joilla on laajempi maailman katsomus kuin duunareilla osaavat suhteuttaa asian oikeisiin mittasuhteisiin.
        Ja oli kyse sitten tuulivoimasta tai vaikkapa kiven louhinnasta niin tämä lupaprosessointi on mennyt jo vähän liian pitkälle samoin kun valittamisen helppous/halpuus.
        Tästä on todisteita kun kallionlouhintapaikan ympäristöluvasta oli tullut valitus niin yrittäjä oli soittanut valittajalle ja sanonut että hän laittaa valittajan tien kuntoon omin kustannuksin niin valittaja oli vetänyt asian pois.Eli kateus se vaan kansaa liikuttaa, oli asia sitten mikä tahansa..
        Ja kun nuo Porin myllyt on pyörineet jonkin aikaa niin monikaan ei enää edes huomaa niitä jonkin ajan jälkeen, ja liikenteen melu ei haittaa mitään vaikka sitä kuuluu melkein joka torppaan...:)


      • Monenlaisia
        okjuttu kirjoitti:

        Ainahan kun jotain uutta tulee maailmaan tai kotiseudulle niin on just nämä tietynlaiset ihmiset jotka vääristelee ja suurentelee asioita.Ja monta kertaa ne on eläkkeellä olevia duunareita, se vaan tahtoo olla että yrittäjät joilla on laajempi maailman katsomus kuin duunareilla osaavat suhteuttaa asian oikeisiin mittasuhteisiin.
        Ja oli kyse sitten tuulivoimasta tai vaikkapa kiven louhinnasta niin tämä lupaprosessointi on mennyt jo vähän liian pitkälle samoin kun valittamisen helppous/halpuus.
        Tästä on todisteita kun kallionlouhintapaikan ympäristöluvasta oli tullut valitus niin yrittäjä oli soittanut valittajalle ja sanonut että hän laittaa valittajan tien kuntoon omin kustannuksin niin valittaja oli vetänyt asian pois.Eli kateus se vaan kansaa liikuttaa, oli asia sitten mikä tahansa..
        Ja kun nuo Porin myllyt on pyörineet jonkin aikaa niin monikaan ei enää edes huomaa niitä jonkin ajan jälkeen, ja liikenteen melu ei haittaa mitään vaikka sitä kuuluu melkein joka torppaan...:)

        "Ja monta kertaa ne on eläkkeellä olevia duunareita, se vaan tahtoo olla että yrittäjät joilla on laajempi maailman katsomus kuin duunareilla osaavat suhteuttaa asian oikeisiin mittasuhteisiin."

        Vai on yrittäjillä laajempi maailman katsomus kuin duunareilla ja osaavat suhteuttaa asian oikeisiin mittasuhteisiin.

        Tähän täytyy vain todeta, että on monenlaisia yrittäjiä - niitäkin joiden touhuissa ei ole päätä eikä häntää.


      • okjuttu"
        okjuttu kirjoitti:

        Ainahan kun jotain uutta tulee maailmaan tai kotiseudulle niin on just nämä tietynlaiset ihmiset jotka vääristelee ja suurentelee asioita.Ja monta kertaa ne on eläkkeellä olevia duunareita, se vaan tahtoo olla että yrittäjät joilla on laajempi maailman katsomus kuin duunareilla osaavat suhteuttaa asian oikeisiin mittasuhteisiin.
        Ja oli kyse sitten tuulivoimasta tai vaikkapa kiven louhinnasta niin tämä lupaprosessointi on mennyt jo vähän liian pitkälle samoin kun valittamisen helppous/halpuus.
        Tästä on todisteita kun kallionlouhintapaikan ympäristöluvasta oli tullut valitus niin yrittäjä oli soittanut valittajalle ja sanonut että hän laittaa valittajan tien kuntoon omin kustannuksin niin valittaja oli vetänyt asian pois.Eli kateus se vaan kansaa liikuttaa, oli asia sitten mikä tahansa..
        Ja kun nuo Porin myllyt on pyörineet jonkin aikaa niin monikaan ei enää edes huomaa niitä jonkin ajan jälkeen, ja liikenteen melu ei haittaa mitään vaikka sitä kuuluu melkein joka torppaan...:)

        onkojo osakket tuuleen ostettu


      • lounatuulen laulu
        okjuttu kirjoitti:

        Ainahan kun jotain uutta tulee maailmaan tai kotiseudulle niin on just nämä tietynlaiset ihmiset jotka vääristelee ja suurentelee asioita.Ja monta kertaa ne on eläkkeellä olevia duunareita, se vaan tahtoo olla että yrittäjät joilla on laajempi maailman katsomus kuin duunareilla osaavat suhteuttaa asian oikeisiin mittasuhteisiin.
        Ja oli kyse sitten tuulivoimasta tai vaikkapa kiven louhinnasta niin tämä lupaprosessointi on mennyt jo vähän liian pitkälle samoin kun valittamisen helppous/halpuus.
        Tästä on todisteita kun kallionlouhintapaikan ympäristöluvasta oli tullut valitus niin yrittäjä oli soittanut valittajalle ja sanonut että hän laittaa valittajan tien kuntoon omin kustannuksin niin valittaja oli vetänyt asian pois.Eli kateus se vaan kansaa liikuttaa, oli asia sitten mikä tahansa..
        Ja kun nuo Porin myllyt on pyörineet jonkin aikaa niin monikaan ei enää edes huomaa niitä jonkin ajan jälkeen, ja liikenteen melu ei haittaa mitään vaikka sitä kuuluu melkein joka torppaan...:)

        No mutta rehellisyyden nimissä jokainen varmasti tajuaa, että tuulivoimaloista hyötyvät eniten tuulivoimayhtiöt. Yksi tuulimylly tuottaa tuulivoimayhtiölle vähintään 600 000 euroa per vuosi! Ajatelkaa! Ei ihme, että voimaloita pyritään saamaan joka nurkalle piittaamatta paikallisista asukkaista, piittaamatta ympäristölle aiheutuvasta tuhosta ja varmasti myös piittaamatta siitä, onko näistä myllyistä todellista hyötyä vai ei. He ovat röyhkeitä rahastajia. Maksajina ovat tavalliset suomalaiset veronmaksajat! Toiseksi tuulivoimaloista hyötyvät myös ne maanomistajat, joiden maille tuulimyllyt nousevat. Mutta ne ovat pikkurahoja, mutta kiinnostavat tietysti joitakin maanomistajia. Kolmanneksi kunta hyötyy jonkin verran, mutta ei läheskään niin paljon kuin tuulivoimayhtiö.

        Kun syöttötariffi luotiin, oliko se vuonna 2011, niin sen jälkeen tuulivoimaraiskausaluehankkeita on noussut kuin sieniä sateella. Röyhkeät ahneet ihmiset haistavat rahan ja kaikki on kaupan.


      • kenelle töitä???
        lounatuulen laulu kirjoitti:

        No mutta rehellisyyden nimissä jokainen varmasti tajuaa, että tuulivoimaloista hyötyvät eniten tuulivoimayhtiöt. Yksi tuulimylly tuottaa tuulivoimayhtiölle vähintään 600 000 euroa per vuosi! Ajatelkaa! Ei ihme, että voimaloita pyritään saamaan joka nurkalle piittaamatta paikallisista asukkaista, piittaamatta ympäristölle aiheutuvasta tuhosta ja varmasti myös piittaamatta siitä, onko näistä myllyistä todellista hyötyä vai ei. He ovat röyhkeitä rahastajia. Maksajina ovat tavalliset suomalaiset veronmaksajat! Toiseksi tuulivoimaloista hyötyvät myös ne maanomistajat, joiden maille tuulimyllyt nousevat. Mutta ne ovat pikkurahoja, mutta kiinnostavat tietysti joitakin maanomistajia. Kolmanneksi kunta hyötyy jonkin verran, mutta ei läheskään niin paljon kuin tuulivoimayhtiö.

        Kun syöttötariffi luotiin, oliko se vuonna 2011, niin sen jälkeen tuulivoimaraiskausaluehankkeita on noussut kuin sieniä sateella. Röyhkeät ahneet ihmiset haistavat rahan ja kaikki on kaupan.

        Ovatko nämä tuulivoimayhtiöt ulkolaisia, niinkuin ydinvoimala rakentajatkin?


      • ed vast
        kenelle töitä??? kirjoitti:

        Ovatko nämä tuulivoimayhtiöt ulkolaisia, niinkuin ydinvoimala rakentajatkin?

        Useat ovat ulkomaisia, on myös suomalaisia.


      • vain 1 totuus
        lounatuulen laulu kirjoitti:

        No mutta rehellisyyden nimissä jokainen varmasti tajuaa, että tuulivoimaloista hyötyvät eniten tuulivoimayhtiöt. Yksi tuulimylly tuottaa tuulivoimayhtiölle vähintään 600 000 euroa per vuosi! Ajatelkaa! Ei ihme, että voimaloita pyritään saamaan joka nurkalle piittaamatta paikallisista asukkaista, piittaamatta ympäristölle aiheutuvasta tuhosta ja varmasti myös piittaamatta siitä, onko näistä myllyistä todellista hyötyä vai ei. He ovat röyhkeitä rahastajia. Maksajina ovat tavalliset suomalaiset veronmaksajat! Toiseksi tuulivoimaloista hyötyvät myös ne maanomistajat, joiden maille tuulimyllyt nousevat. Mutta ne ovat pikkurahoja, mutta kiinnostavat tietysti joitakin maanomistajia. Kolmanneksi kunta hyötyy jonkin verran, mutta ei läheskään niin paljon kuin tuulivoimayhtiö.

        Kun syöttötariffi luotiin, oliko se vuonna 2011, niin sen jälkeen tuulivoimaraiskausaluehankkeita on noussut kuin sieniä sateella. Röyhkeät ahneet ihmiset haistavat rahan ja kaikki on kaupan.

        vei sanat suustani, joten en kirjoia pitempään


    • Väärin sijoitettu
    • Voimaloita tarvitaan

      Joo eipä noita voimaloita tarvi, Kun töpselistä tulee sähköä.Mutta on se vain kumma kun voimaloita ei sais rakentaa,sitte kun on yksipäivä ettei tuu sähköä niin ollaan jo aivan paniikissa.Ei enää olla päreenvalossa, ja vähä huonosti nämä tietokonneetki toimis.

    • tänään tilanne

      pärevalo oli aikansa, nyt on uusi aika ja mahdollisuus kaikenlaiselle voimalle ja siihen tilaan iskee bisnesenkelit, kuten tuulellakäyvät ja ottavat kuntain kassasta vero- rahat

    • tässä on totuus
    • Haittoja vähätellään
    • tiedä, älä usko
      • wild wind

        Huoh, olipa surullista katseltavaa. On se kumma, kun kaikki kokemukset osoittavat, että tuulimyllymelu on haitallista ja lisäksi tuulimyllyt ovat todella rumia maisemassa, niin on vielä päättäjiä, jotka eivät ota kuuleviin korviinsa ihmisten huolta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe