Rakastan laskiaispullia yli kaiken, mutta omista pikkupullistani tulee aina sellaisia jämäköitä ja tiukkoja, ei yhtään niin kuohkeita ja ilmavia kuin kaupoissa. Osaisko joku suoralta kädeltä kertoa missä vika... olen kyllä elämässäni leiponut paljonkin, mutta tässä kohdin menee aina sormi suuhun.
kiitos etukäteen vinkeistä!
Kuohkeita pikkupullia?
4
121
Vastaukset
- baakarii
liian paljon jauhoja on se mitä ensimmäisenä ajattelen. kuohkeita pullia saa kun taikina on vähän löysää. minulla meni vuosia ennen kuin sain sellaisia pullia kun halusin. nyt teen aina saman reseptin mukaan ei yhtään liika jauhoja.
- giganttipulla
Liian paljon jauhoja (jaksa vaivata vaikka toivottomalta näyttääkin), liikaa kananmunaa (puolita käyttämäsi määrä),lisää rasvaa ohjeen yläkanttiin tai hieman yli samoin hiivaa. Nostata hyvin (vähintään puoli tuntia) lämpimässä ja uudelleen pellillä ennen uuniin laittoa.
Mulla oikeastaan käy yleensä juuri toisin päin eli pullista tulee liiankin suuria ja kuohkeita, mutta kourani mukaan mä niitä pyöritän - en vain osaa ottaa huomioon taikinan kohoamista vielä uunissakin.
Mutta ainakin pullani kohoavat toisin kuin "mitätänäänsyötäisiin-pullat".
Pellillä pinnan voitelu vatkatulla kananmunalla ja päälle tietysi mantelilastuja ja raesokeria. Paista noin 200- 225 asteessa noin 12-13 minuuttia (pienet 8-10) tai kunnes pinta on kauniin ruskea - älä polta liian tummiksi. - Pulla Paavo
Ennen laitoin pullataikinaan pehmeää voita, mutta nykään pullorasvaa ja jopa öljyäkin on muutaman kerran tullut laitettua.
En tiedä onko pullorasvalla merkitystä asiaan, mutta jauhoja ei tarvitse laittaa niin paljon, kuin mitä voita käytettäessä joutui laittamaan.
Taikina koneella vaivatessa en lisää enää jauhoja, kun taikina ei enää tartu käteen kiinni, eikä tuolloin ole vielä tarvinut laittaa edes sitä määrää, mitä ohjeessa on.
Taikina saa kohota 1,5-2 tuntia ja vielä leipomisen jälkeenkin pellillä jokun aikaa ennen uuniin laittamista.
Pullat kyllä ovat rakenteeltaan pehmeämpiä, kuin mitä olivat voita käytettäessä ja varmaan myös jauhojen määrä vaikuttaa pullien pehmeyteen eli vähemmän jauhoja, niin pehmeämpiä pullia.
En tiedä vaikuttaisiko millään tavoin pullien rakenteeseen, jos pellille kaataisi tilkan vettä, jolloin pullat kypsyisivät hetken aikaa kosteammassa uunissa.
Eikös leipomossa pullat paisteta höyry uunissa, ainakin hirveä höyry uunista nousee, kun pullia sieltä otetaan ulos. - laita johonkin
astiaan noin 3dl vettä silloinkun laitat uunin lämpiämään
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 575580
Tappo Kokkolassa
Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap233557Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti
Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei281672Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?
Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei2061656- 781102
MAKEN REMPAT
Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna261088Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan
5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee49907Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille
Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel259836Välillä käy mielessä
olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.71819Mulla on kyllä
Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..35818