työkkärin työtarjous

työnhakija

sain postissa työtarjouksen. Kyseinen työ on kesätyö ja palkkakin huomattavasti vähemmän kuin mitä saan nyt ansiosidonnaista. Olen ilmoittanut että haen pitkäaikaista kokopäivä työtä. Siis mitä järkeä tässä nyt taas on? Onko mahdollisuuksia kieltäytyä?

69

9703

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..................

      On pakko hakea, jos paperissa lukee, ett tulee seuraamuksia hakematta jättämisestä. Yleensä lukee, jos on vaan tiedoksi annettu.

      • ...............

        Ei ole pakko hakea kun ei ota yhteyttä siihen kirjeen sisällä olevaan paperilla olevaan yhteystietoon ja ei mainitse mitään TE-Toimistossa asiasta. (Tällöin ei siis mene katki tuet, eikä ne virastoissa tiedä onko henkilö x saanut edes kirjettä.)


    • Byro B

      Ei apvrahaasi lasketa uudelleen, jos olet alle 1/2 vuotta töissä ja nyt on tämä uusi sääntö, ett saman vuoden ei lasketa pvrahaa uusiksi. Voit siis mennä hetkeksi töhin ja palata hyvälle pvrahalle työpätkän jälkeen.
      Eikä he Sua välttämättä töihin ota, jos olet vastahakoinen haastattelussa! Mutta suosittelen hakemaan, jos et tykkää karenssista...

    • luuseri ja työtön-

      En ole koskaan saanut työtarjousta työkkäristä. Kuitenkinolen 15 vuotta ollut työtön-

    • ei pelkoa

      Eipä sitä nykyään joudu palkkatöihin jos ei halua. Jos pääsee haastatteluun saakka, olet vaan passiivinen etkä yhtään kiinnostunut, niin et taatusti tule valituksi.

      Orjatyöt onkin sitten ihan eriasia.

    • semmostaseon

      Jep, samalla kun pistät palkkatoivoteen tarpeeksi korkealle, niin eipä tarvi haastatteluun asti mennä :P

      • Kokemusta on

        Samalla kannalla. Pistä hakemus, JOS satut pääsemään haastatteluun asti, niin esitä sellainen palkkatoive, jolla tulotasosi ei tipu. Voit myös tuora rehellisesti esiin sen, että saat tällä hetkellä sen verran hyvää ansiosidonnaista, että sun ei kannata pienemmällä liksalla töihin lähteä... niitä pakotettuja hakijoita on PALJON, ei todellakaan pelkoa, että olisit ainut ja että olis pakko mennä nälkäpalkkaiseen työhön huonontamaan ansaittua ansiosidonnaista!


      • Karenssia pukkaa

        Paitsi että siitäkin voi pamahtaa karenssia.

        Riittää että työnantaja ilmoittaa työkkäriin että hänen mielestään yritit vältellä töitä korkealla palkkatoiveella.


    • Työttömyysmono Oyj

      Itse sain myös työtarjouksen.

      Olen koulutukseltani merkonomi/datanomi ja minulle työkkäri ehdottaa jotain autonpesijän työtä jossain huoltamolla.

      Sain tarjouksen eilen yöllä NetPostiin. Kello 23.00 ja tarjouksessa luki että ota yhteyttä työnantajaan välittmösti ja ilmoita yhteydenotosta TE-toimistoon. No minä soitin kello 23 työnantajalle, ei hirveästi tykännyt :D

      Kerroin, että piti soittaa välittömästi. Ja sain kirjeen yöllä NetPostiin. Sanoi että asia selvä, pakko mennä nukkumaan. Ei kysynyt edes yhteystietoja tai muuta, sanoi vain, että miettii asiaa. Laitoin työkkäriin heti että työnantajaan oltu yhteydessä, miettii työhön otettavaa.

      Työkkäristä laittoivat tänään: Ok, asia selvä.

      Ja jatkan taas työttömyyttäni hyvin mielin, töihin en mene, koska ei ole järkevää. En halua rahaa. Vähätkin riittävät. Sitä paitsi täältä pienestä kunnasta ei töitä edes ole eikä ole rahaa edes liikkua suureen kaupunkiin.

      • *repesin*

        Kerrassaan ihailtavan aktiivista toimintaa ;D


      • fantastista
        *repesin* kirjoitti:

        Kerrassaan ihailtavan aktiivista toimintaa ;D

        fantastista


      • Tätiä alkaa jo kyrsiä

        Kohdallasi työnhakuvalmennus ilmeisen välttämätön mutta lieneekö riittävä aktivointitoimi.


      • halooo halooo

        Miten olit yhteydessä työkkäriin? Mulle tuli sama lappu ja yritin olla heti yhteydessä työkkäriin, mutta ei ne perkeleet vastaa siellä puhelimeen. 25 min jonotusmusan kuuntelu on jo kohtuutonta ja olis helpompaa, jos niille vois jättää soittopyynnön tai tekstarilla viestitellä.


      • Kurssi,olehyvä!
        halooo halooo kirjoitti:

        Miten olit yhteydessä työkkäriin? Mulle tuli sama lappu ja yritin olla heti yhteydessä työkkäriin, mutta ei ne perkeleet vastaa siellä puhelimeen. 25 min jonotusmusan kuuntelu on jo kohtuutonta ja olis helpompaa, jos niille vois jättää soittopyynnön tai tekstarilla viestitellä.

        Nykyisin ilmoitetaan kirjautumalla itsepalveluun, jossa lukee asioita mitä pitää tehdä, sinne vaan kirjaat että haettu ja kuittaat. Voit myös tarjouksen virkailijalle laittaa sähköpostia.


    • PAKKO hakee!

      >En ole koskaan saanut työtarjousta työkkäristä. Kuitenkinolen 15 vuotta ollut työtön<

      No älä huoli, kohta tulet saamaan. nimittäin TE-toimisto tehostaa vuoden 2014 aikana työtarjousten määrää tuntuvasti.

      Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että työnhakijoille tulee yhä useammin työtarjouksen sisältävää postia TE-toimiston kautta.

      Työnhakijat saavat tänä vuonna tiuhaan postia työ- ja elinkeinotoimistolta. Kuoresta paljastuu työtarjous, josta ei kannata kieltäytyä.

      TE-toimistot patistavat jatkossa yhä hanakammin työtöntä työnhakijaa hakemaan tiettyä avointa työpaikkaa. Kehotus voidaan antaa myös puhelimitse.

      Työtarjous lähetetään, jos TE-toimiston asiantuntija katsoo, että työnhakijan koulutus, työkokemus ja ammattiosaaminen vastaavat avoimen työpaikan vaatimuksia.

      Työttömän täytyy hakea TE-toimiston osoittamaa työpaikkaa tai työttömyysturva menee.

      Työnhakijoille tullaan tarjoamaan myös muita kuin oman alan paikkoja kotinurkilla. Työpaikka voi sijaita työssäkäyntialueen ulkopuolella eli yli 80 kilometrin säteellä kotoa.

      Ammattisuoja kestää VAIN 3 kuukautta työttömyyden alettua, sen jälkeen on otettava vastaan mikä tahansa työ!!!!

      Työtarjouksia tehdään avoimien paikkojen lisäksi myös palkkatukityöpaikkoihin!!
      ja näköjään kesätöihinkin?!

      Työtarjouksen saaneen pitää ottaa yhteyttä työnantajaan ja ilmoittaa TE-toimistolle yhteydenotostaan määräajassa eli 5 päivässä.

      Työnhakijan menettely työtarjouksen saatuaan:
      Työnhakija saa työtarjouksen 1-luokan iPost-lähetyksenä (ent. eKirje), ja hänen on otettava yhteys työnantajaan viiden arkipäivän kuluessa työtarjouksen päiväyksestä. Jos työtarjouksessa on erikseen ilmoitettu työpaikkaa koskeva hakuaika, hakuaikana tapahtuva yhteydenotto työnantajaan katsotaan riittäväksi. Työtarjouksiin ei vakuutusoikeuden ratkai-sukäytännön mukaan sovelleta hallintolain (434/2003) 59 §:n mukaista seitsemän päivän tiedoksisaantiaikaa."

      • ka-renssi

        Jos eivät puhelimitse tavoita, ei saa karenssia, vaan joutuvat sitten lähettämään kirjallisen työtarjouksen postitse ennen kuin voivat karenssia antaa. Tämä kysytty TE-toimistosta virkailijalta. Toki sen ja sen alkuisiin numeroihin olisi "hyvä" vastata samantien että olisi heti tavoitettavissa, mutta jos puhelu menee ohi, niin ei hätää, sama lappu tulee sitten parissa päivässä postise ja pääset hieman vähemmän hektisissä oloissa tutustumaan työtarjoukseen kun luurin ääressä.

        Tietysti jos puheluun vastaat, niin asia ratkaistaan heti puhelun aikana ja karenssi voi paukkua jo puhelustakin.


    • anna olla

      On todellakin mahd. kieltäytyä. Haet paikkaa, ja kerrot heti että tämä on työkkärin langettama pakkopaikka, eli et ole oikeasti hakemassa, etsit oman alan töitä. Niin minäkin tein. Eipä ole kutsua haastatteluun kuulunut.

      Huvittavinta on se, ettei TE-keskuksen ladylinjalla ole mitään hajua mistään, ei edes siitä, minkä alan töitä haet. Itselleni tyrkytettiin tammikuussa jo parin kk:den työttömyyden jälkeen alemmman koulutustason paikkoja kausityöhön, vaikka varsinainen haku oman alan paikkoihin käynnistyi vasta hetki sitten. Tuntuu, ettei heillä ole mitään tietoa työnhakijan toimialasta tai siitä, millä tavalla hakuprosessit siinä etenee.

      Unohda koko juttu. Käyt uhkailemassa pari kertaa kantelulla ja oikeusjutulla, niin tästä jää merkintä tietoihisi, eivät uskalla enää lähettää sinulle mitään, kun tietävät että sinulla on myös hyvät perusteet kanteluusi. Koska itse tietävät hyvin sen miten huonosti asiat organisaatiossaan hoidetaan. Ja heillä on koko ajan pelko siitä että lähtee paikka alta :)

      Joten voit arvata, niin kurjaa kuin tämä työttömyys onkin, vielä kurjempaa olisi istua töissä TE-toimistossa, tajuten että omalla työllään ei ole mitään merkitystä.

    • pumpuliPuu

      On tdellakin mahdollisuus kieltäytyä. Mutta jos olet ollut jo pitkään (yli 2 vuotta) työttömänä on sinun kai itsesikin takia hyvä suostua jo johonkin tarjoukseen.

      Itse olen ollut työttömänä puoli vuotta, hakenut mitä vaan paikkoja jo viimeisen kaksi kuukautta, kun meinaa hermot mennä. Mutta tuokin miten kestää työttömyyden on henkilökohtaista... kaikilla on oma aikansa.

      • ei voi

        Jos siinä paperissa uhkaillaan seuraamuksista niin ei todellakaan voi kieltäytyä.


      • fdgsfgdfhf

        "Suostua tarjoukseen"? Yritä nyt tajuta, että työnhakumääräys ei ole työtarjous, joka on valmiina otettavaksi, hakijan suostumus vain puuttuu. Työnhakumääräys on määräys hakea jotain virkailijan netistä nappaamaa työtä, niiden satojen muiden hakijoiden kanssa.


    • työtön

      Siis mitä tuo meinaa, että jos uhkaillaan ei voi kieltäytyä? Eiköhän se karenssi sieltä napsahda jos et tee mitään luki paperissa mitä tahansa. Minulle on tullut nyt 2 työtarjousta lyhyen ajan sisällä. Kummassakaan ei ole lukenut mitään seurauksista. Pitää vaan ilmoittaa kun on hakemuksen jättänyt. Jotenkin huvittavaa nämä Mollin sivuilla olevien työpaikkojen tyrkkäys vaikka on sovittu oma-aloitteisesta hakemisesta.

      • Työtön

        Aikanaan kun työvoimahallinnosta lähettivät työhönosoituksia, niin olivat työkkäristä laittaneet mukaan valmiiksi tulostetun palautelomakkeen työnantajalle toimitettavaksi, jossa yksi kohta oli rasti ruutuun vaihtoehtona "kieltäytyy työstä".

        Siis työnantaja pystyi niin halutessaan laittamaan tähän kohtaan rastin ruutuun, niin työkkärissä ei tarvittu sen enempää miettiä karenssin aikaan saamiseksi.

        Työnantajakin ihmetteli tätä käytäntöä, sillä työnantajaosapuoli oli vain laittanut paikan hakuun Mol.fi -sivustolle. Onneksi ei kuitenkaan käynyt niin, että työnantaja olisi rastittanut tämän kohdan.


      • totuus auttaa
        Työtön kirjoitti:

        Aikanaan kun työvoimahallinnosta lähettivät työhönosoituksia, niin olivat työkkäristä laittaneet mukaan valmiiksi tulostetun palautelomakkeen työnantajalle toimitettavaksi, jossa yksi kohta oli rasti ruutuun vaihtoehtona "kieltäytyy työstä".

        Siis työnantaja pystyi niin halutessaan laittamaan tähän kohtaan rastin ruutuun, niin työkkärissä ei tarvittu sen enempää miettiä karenssin aikaan saamiseksi.

        Työnantajakin ihmetteli tätä käytäntöä, sillä työnantajaosapuoli oli vain laittanut paikan hakuun Mol.fi -sivustolle. Onneksi ei kuitenkaan käynyt niin, että työnantaja olisi rastittanut tämän kohdan.

        Itse ilmoitin juuri hetki sitten pakkohaussa että etsin oman alani töitä ja otan ensisijaisesti vastaan niitä, mutta että hain nyt kuitenkin kun olin pakotettu. Kerroin rehellisesti asian niin kuin se on. Kukaan työnantaja ei ota hakijaa joka kertoo pakosta hakea paikkaa. Vastapuoli oli hyvin ymmärtäväinen ja keskustelu loppui siihen. En siis varsinaisesti kieltäytynyt, mutta ilmoitin missä seison. Ja näin se on tehtävä jos elämässään jotain haluaa.


      • Byro B
        totuus auttaa kirjoitti:

        Itse ilmoitin juuri hetki sitten pakkohaussa että etsin oman alani töitä ja otan ensisijaisesti vastaan niitä, mutta että hain nyt kuitenkin kun olin pakotettu. Kerroin rehellisesti asian niin kuin se on. Kukaan työnantaja ei ota hakijaa joka kertoo pakosta hakea paikkaa. Vastapuoli oli hyvin ymmärtäväinen ja keskustelu loppui siihen. En siis varsinaisesti kieltäytynyt, mutta ilmoitin missä seison. Ja näin se on tehtävä jos elämässään jotain haluaa.

        Työnantajille tämä työtarjoustouhu tietää turhaa hommaa, kun pakotetut hakevat hommia, joihin eivät sovellu t halua. Se johtaa siihen, ett taas menee muutama homma tuttavapiirin kautta jollekin ja mol-sivuilla on ainavaan vähemmän todellista haettavaa.


      • dfgfhfgjhjgdjg
        Byro B kirjoitti:

        Työnantajille tämä työtarjoustouhu tietää turhaa hommaa, kun pakotetut hakevat hommia, joihin eivät sovellu t halua. Se johtaa siihen, ett taas menee muutama homma tuttavapiirin kautta jollekin ja mol-sivuilla on ainavaan vähemmän todellista haettavaa.

        Työkkärin määräykset hakea paikkoja sokkoammuntana tuhlaavat myös työnantajien aikaa. Kannattaisi tehdä jonkinlainen aloite/adressi työnhakijoiden ja työnantajien yhdessä, jossa ohjeistettaisiin työkkäriä olemaan tuhlaamatta kummankaan osapuolen aikaa. Aika on rahaa. Jos työnantajalla ei olisi juuri ajan puutetta, hänen ei tarvitsisi ketään työntekijäksi palkatakaan, vaan tekisi hommat itse. Ei siihen tarvita pakkohakijoita tasapainottelemaan rehellisyyden ja taloudellisen seuraamuksen teräväharjaisella aidalla. Amatöörinäyttelijän kokemustahan se kyllä antaa työnhakijoille. Voisihan sitä sitten pyrkiä vaikka teatteriin. Tai ainakin kesäteatteriin. Paitsi tietysti niillä paikkakunnilla, joissa kaupungin kesäteatterikin palkkaa ammattinäyttelijöitä ulkokunnista tai maksaa omille tutuille ja sukulaisille näyttelemisestä, ohjaamisesta jne.

        Niiden kutsuminen "työtarjouksiksi" pitäisi saada lopetettua. Tarjoushan olisi kyseessä, jos työkkäri ja työnantaja olisivat keskenään valikoineet sinut parhaimmaksi ehdokkaaksi ja sinulle nyt tarjottaisiin työtä. Vain sinun suostumuksestasi riippuisi, aloittaisitko työn. Työkkärin kirjeet ovat vain kopioita mollin sivuilta, joita he lähettelevät sattumanvaraisesti kenelle vain mieleensä juolahtaa. "Työnhakuvaatimus" olisi parempi termi.


      • Kätevä vinkki
        dfgfhfgjhjgdjg kirjoitti:

        Työkkärin määräykset hakea paikkoja sokkoammuntana tuhlaavat myös työnantajien aikaa. Kannattaisi tehdä jonkinlainen aloite/adressi työnhakijoiden ja työnantajien yhdessä, jossa ohjeistettaisiin työkkäriä olemaan tuhlaamatta kummankaan osapuolen aikaa. Aika on rahaa. Jos työnantajalla ei olisi juuri ajan puutetta, hänen ei tarvitsisi ketään työntekijäksi palkatakaan, vaan tekisi hommat itse. Ei siihen tarvita pakkohakijoita tasapainottelemaan rehellisyyden ja taloudellisen seuraamuksen teräväharjaisella aidalla. Amatöörinäyttelijän kokemustahan se kyllä antaa työnhakijoille. Voisihan sitä sitten pyrkiä vaikka teatteriin. Tai ainakin kesäteatteriin. Paitsi tietysti niillä paikkakunnilla, joissa kaupungin kesäteatterikin palkkaa ammattinäyttelijöitä ulkokunnista tai maksaa omille tutuille ja sukulaisille näyttelemisestä, ohjaamisesta jne.

        Niiden kutsuminen "työtarjouksiksi" pitäisi saada lopetettua. Tarjoushan olisi kyseessä, jos työkkäri ja työnantaja olisivat keskenään valikoineet sinut parhaimmaksi ehdokkaaksi ja sinulle nyt tarjottaisiin työtä. Vain sinun suostumuksestasi riippuisi, aloittaisitko työn. Työkkärin kirjeet ovat vain kopioita mollin sivuilta, joita he lähettelevät sattumanvaraisesti kenelle vain mieleensä juolahtaa. "Työnhakuvaatimus" olisi parempi termi.

        Ylipäätään näihin paikkoihin haettaessa kannattaa mainita: "Sain tiedon paikasta te-toimiston lähettämästä työtarjouksesta" ... voi olla, että kun näitä hakemuksia tulee satoja ja samalta henkilöltäkin monta kertaa muutaman viikon välein, niin työnantaja kieltää jatkossa näiden "työtarjousten" lähettelyn.. ;D


      • Byro B
        dfgfhfgjhjgdjg kirjoitti:

        Työkkärin määräykset hakea paikkoja sokkoammuntana tuhlaavat myös työnantajien aikaa. Kannattaisi tehdä jonkinlainen aloite/adressi työnhakijoiden ja työnantajien yhdessä, jossa ohjeistettaisiin työkkäriä olemaan tuhlaamatta kummankaan osapuolen aikaa. Aika on rahaa. Jos työnantajalla ei olisi juuri ajan puutetta, hänen ei tarvitsisi ketään työntekijäksi palkatakaan, vaan tekisi hommat itse. Ei siihen tarvita pakkohakijoita tasapainottelemaan rehellisyyden ja taloudellisen seuraamuksen teräväharjaisella aidalla. Amatöörinäyttelijän kokemustahan se kyllä antaa työnhakijoille. Voisihan sitä sitten pyrkiä vaikka teatteriin. Tai ainakin kesäteatteriin. Paitsi tietysti niillä paikkakunnilla, joissa kaupungin kesäteatterikin palkkaa ammattinäyttelijöitä ulkokunnista tai maksaa omille tutuille ja sukulaisille näyttelemisestä, ohjaamisesta jne.

        Niiden kutsuminen "työtarjouksiksi" pitäisi saada lopetettua. Tarjoushan olisi kyseessä, jos työkkäri ja työnantaja olisivat keskenään valikoineet sinut parhaimmaksi ehdokkaaksi ja sinulle nyt tarjottaisiin työtä. Vain sinun suostumuksestasi riippuisi, aloittaisitko työn. Työkkärin kirjeet ovat vain kopioita mollin sivuilta, joita he lähettelevät sattumanvaraisesti kenelle vain mieleensä juolahtaa. "Työnhakuvaatimus" olisi parempi termi.

        Osasit ilmaista hyvin sen, mitä minä meinasin.


      • Oikeutta työttömille.

        Ei ne MOLlin sivulla olevat tyrkkäyspaikat ole kohteita joihin pitäisi hakea. Ne on poimittu sinne sen takia, että niiden avulla TE toimisto tarkistaa oletko yhtään hereillä ja käynyt edes omilla sivuilla. Mulla on ollut tasan yksi täysin sopimaton tyrkkäyspaikka sivuilla. Ei tullut edes mieleenkään hakea paikkaa. Laitoin paikan mieleen niin tiedän sitten jos siitä jotain kysytään kun soittavat.


    • fiodgmjdk

      Jos lukee, että pitää hakea niin hae paikkaa. Jos tulee kutsu haastatteluun, mutta et sinne kuitenkaan töihin halua, niin mene haastatteluun, ja ole olevinasi hieman "surkea" tähän hommaan

    • Ok Metic

      Sain aikoinani työkkäristä ihan oikean työpaikkatarjouksen omalle alelleni ja jopa itsekin totesin työpaikan olevan mielenkiintoisen ja kohtalaisen hyvin palkattukin.

      Mutta kyljessä tuli lomake joka piti antaa työnantajalle työhaastattelun yhteydessä, että olenko käynyt työhaastattelussa ja olenko ollut kiinnostunut työpaikasta. Ja tuo lappu sitten pilasi hyvän työpaikkahaastattelun, kun työhönottaja nokkiinsa siitä, että hänen tulee moisia lappuja allekirjoitella. Ja ihan varmasti ihmetteli, että minkä rikollisen työkkäri työhaastatteluun lähettäneet, kun tuollaisiin lappuihin tulee vastailla.

      • Työtön

        Minulle kävin vastaavasti, sillä kun olin saanut työhönosoituksen työkkäristä ja sen jälkeen päässyt työhaastatteluun, esitin työkkärin lähettämän vastaavan lomakkeen haastattelijalle.

        Sen jälkeen työnantajan edustaja ihmetteli työkkärin lomaketta ja ehdotti, että voidaan aivan hyvin olla pitämättä haastattelua. Totesin kuitenkin, että haastattelu kannattaa kuitenkin pitää, niin kukaan työkkärissä ei pääse väittämään, että en olisi hakenut työpaikkaa oikeasti. Pyysin myös, että työnantaja ei ilmoittaisi työvoimahallintoon, että olisin kieltäytynyt työstä.

        En kuitenkaan päässyt tähän työpaikkaan ja käsitykseni mukaan tähän oli nimenomaan syynä työvoimahallinnon lähettämä työhönosoitus lomakkeineen, mitä työnantajan edustajakin ihmetteli.


      • Kateelliset lehmät?
        Työtön kirjoitti:

        Minulle kävin vastaavasti, sillä kun olin saanut työhönosoituksen työkkäristä ja sen jälkeen päässyt työhaastatteluun, esitin työkkärin lähettämän vastaavan lomakkeen haastattelijalle.

        Sen jälkeen työnantajan edustaja ihmetteli työkkärin lomaketta ja ehdotti, että voidaan aivan hyvin olla pitämättä haastattelua. Totesin kuitenkin, että haastattelu kannattaa kuitenkin pitää, niin kukaan työkkärissä ei pääse väittämään, että en olisi hakenut työpaikkaa oikeasti. Pyysin myös, että työnantaja ei ilmoittaisi työvoimahallintoon, että olisin kieltäytynyt työstä.

        En kuitenkaan päässyt tähän työpaikkaan ja käsitykseni mukaan tähän oli nimenomaan syynä työvoimahallinnon lähettämä työhönosoitus lomakkeineen, mitä työnantajan edustajakin ihmetteli.

        Näillä te-toimiston ämmillä tuntuu olevan oikein elämäntehtävä hankaloittaa ihmisten työllistymistä, jotkut soittelee niille työnantajille "ihan vaan kyselläkseen, että onko se muka oikeasti tulossa sinne jne"...


      • fgfghfghfgjghj
        Kateelliset lehmät? kirjoitti:

        Näillä te-toimiston ämmillä tuntuu olevan oikein elämäntehtävä hankaloittaa ihmisten työllistymistä, jotkut soittelee niille työnantajille "ihan vaan kyselläkseen, että onko se muka oikeasti tulossa sinne jne"...

        Tuollaisesta kannattaa aina tehdä valitus. En tiedä, minne. Tahallinen työnsaannin sabotoimisyrityshän tuo on. Virkavirhe? Rikos?


      • pertti77
        Työtön kirjoitti:

        Minulle kävin vastaavasti, sillä kun olin saanut työhönosoituksen työkkäristä ja sen jälkeen päässyt työhaastatteluun, esitin työkkärin lähettämän vastaavan lomakkeen haastattelijalle.

        Sen jälkeen työnantajan edustaja ihmetteli työkkärin lomaketta ja ehdotti, että voidaan aivan hyvin olla pitämättä haastattelua. Totesin kuitenkin, että haastattelu kannattaa kuitenkin pitää, niin kukaan työkkärissä ei pääse väittämään, että en olisi hakenut työpaikkaa oikeasti. Pyysin myös, että työnantaja ei ilmoittaisi työvoimahallintoon, että olisin kieltäytynyt työstä.

        En kuitenkaan päässyt tähän työpaikkaan ja käsitykseni mukaan tähän oli nimenomaan syynä työvoimahallinnon lähettämä työhönosoitus lomakkeineen, mitä työnantajan edustajakin ihmetteli.

        "En kuitenkaan päässyt tähän työpaikkaan ja käsitykseni mukaan tähän oli nimenomaan syynä työvoimahallinnon lähettämä työhönosoitus lomakkeineen, mitä työnantajan edustajakin ihmetteli. "

        Saattaa lomake hämäännyttää haastattelijaa. Eli haet paikkaa koska on on pakko? Esität kiinnostunutta vain sen takia koska sinun pakotettiin hakemaan paikkaa karenssin uhalla?

        Jos kyse sellaista b-luokan työpaikasta tukityö tms. juttu niin työnantaja voi hyppiä iloisena kun sinulla te-toimiston lappu kädessä: sinua nimittäin voidaan pompottaa mielinmäärin koska et halua saada karenssia.


    • maalaisjärki hoi

      Älkää viitsikö väärää tietoa levittää, eihän työtä jossa palkka on ansiosidonnaista pienempi tarvitse ottaa vastaan!!

      • Karenssia tarjolla!

        Tuon jos kerrot syyksi työstä kieltäytymiselle, takaan että saat 3kk karenssin 140 prosentin varmuudella. Lisäksi toimeentulotukeasi leikataan välittömästi 20 prosenttia, seuraavasta kieltäytymisestä toiset 20 prosenttia. Alkaa työt maistua jopa alle tonnin bruttopalkalla.


      • TE virkailijan veli

        Kokopäiväinen palkka- tai palkkatuettu työ on karenssin uhalla otettava vastaan, vaikka palkka olisi selvästi ansiopäivärahaa pienempi. Osa-aikaista työtä ei tarvi ottaa, jos sen palkka plus soviteltu ansiopäiväraha yhteensä ovat kokonaan työttömän ansiopäivärahaa pienempi.


    • TE- psykiatri

      Se edeleen ihmetytää miten te-toimiston virkailia
      voi toimia psykologina ja psykiatrina sillä vakansilla
      Otin loparit sairaala työstä aika rankka paikka
      sain karenssin vaikka työnantaja sanoi
      että työ ei sovi todelakaan kaikille
      ilmoitti asiasta työkkäriin että karenssia ei annetaisi juuri sen takia
      huom alan ammatilainen
      te-toimisto oli hieman eri linjoilla
      ei pätevää syytä
      karenssi
      eli ne tietää paremmin kuin sun työnantajasi alan vaatimuksista ja
      ongelmista mitä voi tulla eteen
      kaikki työ sopii kaikille ja siitä periaatesta ei tinkitä

    • Taasnäitä

      Töistä voi kieltäytyä niin monella tavalla. Kun kysytään miksi edellinen työsuhde päättyi niin voit kertoa, että oli vähän alkon kanssa ongelmia. Jos olet nainen niin ota lapset mukaan työhaastatteluun. Kumpikin on takuuvarma keino.

    • Järki käteen.

      Tuossa vaiheessa kyllä ottaisin yhteyttä johonkin työsuojelu lakimieheen tai johonkin vastaavaan sillä ei työkkärillä ole oikeuksia tehdä ihan mitä huvittaa sentään ja lähtisin taistelemaan oikeuksistani. Pyytäisin työnantajaa kirjoittamaan todistuksen työpaikan vaatimuksista ja todellakin lakimiehen kanssa menisin työkkärin virkailijan eteen kysymään asiasta, että oletko nyt aivan varma siitä karenssista. Olen myös samaa mieltä siitä, että joku ehdotti sitä adressia, että tarpeeksi työttömiä vaan ja joku aloite pystyyn ettei nyt hemmetti mikä tahansa työ sovellu kelle tahansa, sehän on jo vaarallista lähteä mille alalle vaan jos ei ole ees kokemusta vaikkapa kirurgiksi ja leikkaanpa tästä nyt potilaan ja oho leikkasin väärän verisuonen ja potilas kuoli. Onko silloin työkkäri vastuussa työttömän laittamisesta väärälle alalle? Onneksi sentään työnantajilla on järkeä päässä etteivät ota alalle.

    • Massiv

      Olen ollut n. 2,5 vuotta työttömänä (en putkeen) ja sinä aikana minulle on tungettu "työtarjouksia" paikoista joilla ei ole mitään tekemistä koulutukseni kanssa. Nuo paikat ovat kuitenkin olleet aina jotain tyyliin "ABC:n kassamyyjä", eli sellaisia jotka eivät vaadi koulutusta ja soveltuvat kaikille jotka ovat lukea ja laskea. Eli ei työkkäri ole autonkorjaajaa pakottamassa kirurgiksi tai merkonomia laivan kapteeniksi.
      Tuollaiset puheet molempien osapuolien ajan tuhlauksesta voi siis unohtaa.

      Ja kyllä eipä noita tarjottuja töitä tarvitse hakea jos viitsii vähän valehdella. Kertaakaa en ole vielä työhön tai työharjoitteluun päätynyt johon en itse olisi halunnut.
      Kun työkkäriltä tulee työtarjous tai useampi, venailet pari päivää, et ota yhteyttä yhteenkään paikkaan ja sitten annat vain selvitykset paikkojen hakemisesta netin kautta tai puhelimitse. "En ole ainakaan vielä saanut kutsua haastatteluun", "En saanut paikkaa, meni kaiketi jollekin muulle", "Odottelen yhteydenottoa vielä tuosta yhdestä paikasta". Kaikki ovat toimineet ja toki työkkärin täti alkaa jossain vaiheessa turhautua/vihastua ja käskee hakemaan töitä oman alan ulkopuolelta ja miten täytyy hakea töitä jottai tuet pysyvät voimassa ja blaablaablaa. Sitten joskus välillä heittää että olen itse hakenut tälläistä ja tälläistä paikkaa, mutta eivät ottaneet tai juuri tällä hetkellä eivät voi tarjota työtä.
      Epätoivoisin yritys oli joskus kun tuli kolme tarjousta postissa ja viikon päästä piti käydä toimistolla uusimassa työnhaku. Siellä kysyttiin että otinko yhteyttä ja hämmästelin että mistä paikoista on kysymys, onko minulle jotain sähköpostin kautta lähetetty vai. Tähän vastattiin että postin kautta, sanoin että ei ole näkynyt ja pienellä epäilevällä äänensävyllä virkailija hyväksyi asian ja heitti 1,5kk työnhakua lisää.

    • kinski

      Mikä on työkkärin tämä "esitelty työpaikkaan" näkyy omilla sivuilla, ei kaiketi sama kuin työtarjous?

    • Työtarjous Oyj

      Minä sain neljän vuoden työttömyyden aikana vain yhden työtarjouksen. Työttömyys jatkuu.

    • myy1

      Tarkistaako työkkäri ihan oikeasti oletko hakenut paikkaa, josta ovat sinule työtarjouksen tehneet ja olet heille raportoinut hakeneesi, vaikket olisikaan?

    • Kaunis mieli

      Itse olen muutama vuosi sitten työttömänä ollessani lähettänyt työkkärin työtarjouksiin hakemukset sähköpostissa, jolloin "lähetetyt"-kansiosta löytyy tarvittaessa todisteet siitä, että haettu on. Epäselvissä tapauksissa on kaikkein selvintä, että sinulla on mustaa valkoisella. En usko että monetkaan työkkärin tädit uskovat pelkkään sanaasi, ellei ole kirjallisia todisteita hakemisesta.

      Ihan yleisneuvona: kannattaa aina olla kärppänä työvoimaviranomaisten kanssa, aina olla todisteet kaikesta (nauhoitukset tai kirjalliset) ja -aina askeleen edellä. Ikävää, mutta aiheellista. Nämä virkailijat työnsä puolesta kyttäävät pienintäkin tilaisuutta saada langetettua karenssi, se on heidän työtään ja monet sitä antaumuksella tekevätkin.

      Ja todellakin, itse en ainakaan palkkaisi työnantajana hommaan sellaista, josta näen, että on pakotettu karenssin uhalla hakemaan ko. työtä työkkärin kautta. Näinä aikoina varmasti hommaan kuin hommaan löytyy aidosti siihen haluava ja hakeva.

      Tietenkään itse haastattelussa ei saa viitata mitenkään siihen, että "ne pakotti hakemaan", koska siitäkin voi napsahtaa karenssi. Esim. vienot vanhan viinan löyhähdykset, pieni parran sänki, vähän epämääräiset vaatteet ja bimbot vastaukset riittävät, parin pv:n pesemättömyys, pitkät kynnet ja ilmiselvä "pihalla"oleminen puhuvat kyllä puolestasi.

    • Työstähän

      tuokin käy. Taidat olla ihan "ammattilainen" työn välttelyssä.
      Ei ne työkkärin mammat työtään tee ihmisiä kiusatakseen, vaan ihan saadakseen myös voita leivälleen ja osa ihan halusta todella auttaa ihmisiä.

      • Iki Työtön

        Kaunis mieli edellisessä pikemminkin antoi neuvoja, kuinka kannattaa varautua, jos työkkärissä tekevät vahingossa tai jopa tahallaan virheellisiä päätöksiä työnhakijan vahingoksi.

        Jos on vähänkään asioinut työvoimahallinnon kanssa, niin kannattaa ymmärtää, että työvoimahallinnosta kyllä annetaan karenssia heti, jos siihen heidän mielestään on pienintäkään syytä. Tai epäselvässä tilanteessa vähintään pyydetään työnhakijalta selvitys ja keskeytetään tukien maksu siihen asti, kunnes työnhakija on vastannut selvityspyyntöön ja asia on käsitelty.


    • ...............

      No kun kirjepostista on kyse niin et ota yhteyttä siihen työtarjouksessa olevaan yhteystietoihin ja et mainitse asiasta mitään TE-Toimistossa niin silloin ei ole mitään hätää.. Ei mene siis katki tuet, virastoissa ei tiedä oletko edes saanut postia ja työtarjouksessasi oleva työantaja ei voi täyttää sitä työtarjouksessasi olevaa lomaketta TE-Toimistoon.
      Jos kumminkin menet ottamaan yhteyttä työtarjouksessasi olevaan työnantajaa ja kieltäydyt hommista niin silloin menee tuki karenssille.

    • Kaunis mieli

      Tarkennuksena, -en kannata lusmuilua, mutta toisaalta myöskin pakottaminen/holhous saa ihon kananlihalle. Työnteon tulee aina olla tekijälleen rahallisesti kannattavaa. Nykyisin esim. ammatti-ihmisiä pakotetaan karenssin uhalla työharjoittelemaan ammattia liki ilmaiseksi, jossa on ennen työttömyyttään toiminut vuosikaudet tai pilipali-kurssi karuselliin. Yritykset pyörittävät toimintaansa harjoittelijoiden turvin. Pitäisikö siis vain lammasmaisesti ja kyykytettynä mennä orjahommiin vai yrittää vain selviytyä ns. kepulikonstein. Ei jää montaa vaihtoehtoa.

      Kannatan kansalaispalkkaa eli perustuloa. Se on aatteellinen vallankumous. Hallintoalamaisista, holhokeista, objekteista, tulisi omasta elämästään itse päättäviä, subjekteja. Loukut avautuisivat: työn tekeminen todella lisäisi aina hyvinvointia ja tuloja eikä enää uhkaisi kansalaisen taloutta, kuten nykyjärjestelmässä. Ihminen voisi kehittää itseään tai tehdä työtä, tarpeen mukaan, eri elämäntilanteissa joustavasti, itselleen sopivasti, perustulon turvaamana. Nöyryyttäminen luukuilla loppuisi: opiskelija ja työtön voisivat huoletta valita. Kotiäiti ja eläkeläinen niin ikään. Epävarmakin kokeilisi yrittäjyyttä, kun olisi selkänoja. Luovuus vapautuisi, tasa-arvo kasvaisi, kyykyttäminen vähenisi, vapaa-aika lisääntyisi. Vapauden myötä henkinen hyvinvointi paranisi. Perheongelmat vähenisivät, kun vanhemmat voisivat mitoittaa työtä ja perheestä huolehtimista tarpeen mukaan. Määräaikaisuus ja pätkätyöllisyys eivät olisi uhka, vaan mahdollisuus. Viranomaisten tarve vähenisi julkisella sektorilla. Kansalaispalkka toteutettaisiin kiristämällä keski-ja suurituloisten verotusta. Se olisi noin 500 e kuukaudessa. Asumistuki, lapsilisä ja eläke säilyisivät ennallaan.

    • Työnteon arvo

      Minustakin työnteon tulee olla tekijälleen kannattavampaa kuin kotona hengailu. Kansalaispalkkaan en sen vuoksi uskokaan. Mitä enemmän olen tätäkin palstaa lukenut, niin sitä enemmän uskon, että ihminen on perusluonteeltaan laiska ja itsekäs. Kuinka monen tehdastyöläisen tai suorittavaa työtä tekevän ihmisen uskot enää tekevän työtään jos saman summan saa kotona itseään toteuttaen? entä kuka hoitaisi lapsiamme? (lastenhoitajien palkat ovat todella surkeita) vanhempien toteuttaessa itseään kotona.
      Elämässä ei muutenkaan voi aina tehdä juuri niin kuin itseään huvittaa. Välillä voi joutua tekemään myös ei-niin-kivoja-juttuja. Toisekseen ei meille kaikille riitä niitä luovia ja kivoja töitä..niistä on jo tällä hetkellä hirvittävä kilpailu.

      Mielestäni palkkoja ja erityisesti matala-alojen palkkoja tulisi nostaa ja vastaavasti korkeita palkkoja laskea, tällä päästäisiin lähemmäs tasa-arvoa.

      Työstä saa kuitenkin palkan lisäksi myös toisenlaista arvoa. Työtä on helpompi saada töissä ollessa ja työnantajatkin katsovat suopeammin sitä, että on kuitenkin tehnyt työtä, on se sitten miten lyhyt tai osa-aikaista. Kelasta saa myös soviteltua päivärahaa, mikä kannattaa myös selvittää- Näiden vuoksi suosittelisin aloittajalle kuitenkin hakemaan paikkaan.

      • Eläkettä odotellessa.

        Meitä työttömiä on moneen junaan. Itse kuulun siihen joukkoon, joka on velvollisuutensa n. 40 vuoden työuran ansiosta tehnyt tämän maan hyväksi. Päätin siis irtisanoutua suoraan eläkeputkeen kun siihen on vielä iän puolesta mahdollisuus. Olen toki muka työnhakija mutta edelleen vuoden työttömyyden jälkeen suunnitelmassa lukee, etsii vain oman alan ja omaa työkokemusta vastaavaa työtä.
        Tämän hakutekstin halusin ja sain myös läpi ongelmitta.
        Ainuttakaan oman alan paikkaa tai mitään työtarjouksia ei ole tullut, hyvä niin koska töihin en enää 60v iässä mene.


    • työtön mummo

      minullekin tuli työtarjous vaikka oli sovittu että etsin itse vakituista kokoaikatyötä ja työn haku voimassa lokakuulle. edellinen työtarjous oli sinänsä ok määräaikainen vuoden loppuun. hain ja laitoin piilokopiona myös työkkärin naiselle. nyt tuli toinen työtarjous joka kestäisi vaan yhden kuukauden ja soitinkin ja kyselin että tosissaanko ovat että kaikki tuet poikki kuukauden takia ja sitten uudet ilmoitukset, sanoi että heidän on tarkoitus työllistää. ymmärrän asian mutta onko nyt järkeä lähettää kuukauden työtarjouksia!!

    • Ihalaine

      Suurin osa niistä työttömistä, jotka haluavat päästä töihin haluavat tehdä sellaista työtä johon heillä on kokemusta, koulutusta tai kiinnostusta. Ei ole työkkärin henkilökunnan tai muidenkaan ei työttömien älyllisesti rehellistä vaatia työttömiltä muuta, koska melkein kaikki työssäkäyvätkin haluavat tehdä koulutustaan, kokemustaan tai kiinnostustaan vastaavaa työtä -jos nyt haluavat töitä tehdä, sillä onhan myös töissäkäyvissäkin sellaisia jotka mieluummin olisivat työttömiä, ennenaikaisella eläkkeellä tai muuten pois työelämästä kuin töissä. On ok, jos työtön omasta vapaasta tahdostaan hakee sellaista työtä josta ei ole kiinnostunut mutta valittaessa kyllä ottaa sen vastaan. Mutta yhteiskunnan ei pidä työttömiä tähän pakottaa, koska eihän se myöskään pakota töissäkäyviä tähän.

      Karkeasti ottaen hyvä työmotivaatiotesti työttömille on se, että jos vapaasti voisit valita niin olisitko mieluummin työtön vai siinä työssä (jos työttömyyttä edelsi joskus jokin työ) ja sillä palkalla ennen kuin jäit työttömäksi? Oma vastaukseni on että kyllä.

      • fuk

        Se näissä työtarjouksissa eniten risoo, että sinulle tarjotaan työtä josta tiedät, että omat rahkeet eivät riitä. Kyllä sitä itseään osaa sen verran realistisesti arvioida ilman alemmuuskompleksia, että millaisessa työssä tulee pärjäämään.

        Toisinaan saatetaan tarjota työpaikkaa, jossa olet jo aiemmin ollut. Siellä jos on sitten ollut jonkin sortin ongelmaa, niin pakko hakea ja toivoa, että ei pääse töihin.


    • viheltelijä

      työnteko on hullujen hommaa..fiksu mies istuskelee sohval ja kuuntelee lintujen viserrystä ja koittaa säveltää mukana huuliharppunsa kans

    • ei ymmärrä

      Sain työtarjouksen ja työkkäri meinaa pistää minut tekemään samaa työtä mikä vastaa omaa koulutustani, tosin ei niin paljon vastuuta eli alempi tutkinto, pienemmällä palkalla. Paikka on palkkatuettu isoimmalla mahdollisella rahalla. Eli työnantaja saa koulutetun työntekijän, vielä rahaa siitä ja kaiken lisäksi ammattilaisen. Kyseisessä työssä teen siis samoja asioita mitä ammattini vastaa, mutta tälle paikalle voisi mennä ihan kuka vaan perehtymään työhön, koska se ei kuitenkaan vaadi kokemusta. ( Tiettyjä asioita ei voi tehdä, mitä taas minä ammatin omaava voisin tehdä). Tämän työn oikea tarkoitus on antaa henkilölle mahdollisuuksia oppia alasta siten, että työparina toimii alan ammattilainen. Minä en tätä tukea tarvitse koska osaan hommat itsenäisesti. Joku sellainen joka kipeästi tuota paikkaa oikeasti tarvitsisi, jotta voisi alaa opiskella, saaden kokemusta ja mahdollisuuden kyseiselle alalle päästä(katsotaan hyvällä kokemusta pääsykokeissa) menettää siihen mahdollisuuden jos minut palkataan. Menen miellläni tuohon työhön, mutta haluan myös ammattitaitoani vastaavan palkan. Jos kaikki ammattilaiset jotka eivät omalta alalta ole työtä saaneet palkattaisiin tuolla tavoin oman alan töihin olisi se väärin järjestelmää kohtaan. Sillä sillon saadaan halvempi ja osaava työntekijä eikä palkata enää oikealla palkalla tekijää, koska voidaan työntekijä halvemmallakin saada. Tottakai tuollaisessa tapauksessa työnantaja tahtoo sen ammattilaisen, joka on oikeasti väärin. Tätä työkkärissä ei tajuta. Miksi ihmeessä eivät tarjoa oman alan töitä vaikka sitten palkkatuetusti.

    • todiste_kerääjä

      Kyllä ne minulla laittoivat poikki tuet, vaikka oli Itellan kirjallinen todistus, että työnhaunosoitus ei tullut määräajassa perille Itellan lakon takia. Hassuinta tässä oli, että olin itse hakenut omaloitteisesti ko. paikkaa aiemmin. Näytin TE-keskuksessa todisteet. Silti tuet oli katki 3 viikkoa, koska jonkun työttömyysryhmän piti ensin palaveerata.

      Menetin tuon työpaikan, koska minun piti soittaa kesken hakuajan työpaikkaan ja kysyä rekrytoinnin tilaa. Muuten en olisi saanut tukia takaisin. Kerroin myös TE-keskukseen, että olivat minusta kiinnostuneita siihen saakka, kunnes jouduin teidän takia pyytämään kirjallisen todisteen hakemuksen ja haun tilasta. Minulle ei vaivauduttu vastaamaan TE-keskuksesta mitään!

      Onneksi olen nyt töissä. Sain paikan, vaikka laitoin hakemuksen hakuajan jälkeen.

    • iiixxz

      Teemme tutkimusta työnhakuun ja työelämään liittyen, ja olisi tosi kiva kuulla työnhaun haasteista sekä samalla kartuttaa niitä ainesosia, joista sisäinen palo tehdä töitä syttyy. Tutkimus löytyy ao. osoitteesta, ja vie aikaa noin 5-10 min. Panoksesi on arvokas!

      https://www.webropolsurveys.com/S/B885D98D10547D1C.par

      Kiitos osallistumisestasi!

      • vbvnbnbnmvbh

        Vai että löytyi taas yksi, joka suunnittelee hyötyvänsä taloudellisesti työttömistä työnhakijoista! Kuule, me emme tarvitse sinun 'palveluitasi', millään hinnalla. Laadi mieluummin neuvontapalvelu työkkärin muijia, virkamiehiä, valtuutettuja ja kansanedustajia varten, ja yritä auttaa heitä tekemään työnsä paremmin: kansalaisten hyväksi, ei suuryritysten.


    • kenen vika

      Onko kukaan kärsinyt samanlaista VÄÄRYYTTÄ? Työkkäri oli muka lähettäny kirjeen ja tarjonnu työpaikkaa.vaan koskaan ole saanu sitä kirjettä!! joko posti hukannut tai pudottanut väärään postiluukkuun. Minua ei kuitenkaan uskota sanotaan että "kyllä posti on luotettava". Rahani on katkaistu ja liitto ei voi asialle mitään. Asiaa tutkitaan ja päätös tulee sitten kun tulee. Rahaa ei tule mistään, kai menetän asunnonkin kun vuokraa en pysty maksamaan. Ruokaan ei tule rahaa ja laskutkin erääntyy. Olen vasta 5viikkoa ollut työttömänä ja olen vastannut kymmeniin työnhakuilmoituksiin mutta ei ole tärpännyt. niin miksipä en olisi vastannut tähän jos kirjeen olisin saanut. Ja ihmettelen kun kaverit ovat olleet vuosia työttömänä ja eivät ole saaneet ainuttakaan työtarjousta. Onko tämä oikein??

      • mcösmcös

        Pidä puolesi! Älä anna liiton unohtaa asiaasi. Mene heti hakemaan toimeentulotukea! Se melko varmasti peritään takaisin, kun saat ne rahat, jotka nyt jäävät saamatta, joten varaudu siihen. Et saa jäädä rahattomaksi tuollaisen postijutun takia. Ohjaa työkkärin kirjeet NetPostiin, niin niistä tulee välittömästi ilmoitus sähköpostiin.


      • WTF?
        mcösmcös kirjoitti:

        Pidä puolesi! Älä anna liiton unohtaa asiaasi. Mene heti hakemaan toimeentulotukea! Se melko varmasti peritään takaisin, kun saat ne rahat, jotka nyt jäävät saamatta, joten varaudu siihen. Et saa jäädä rahattomaksi tuollaisen postijutun takia. Ohjaa työkkärin kirjeet NetPostiin, niin niistä tulee välittömästi ilmoitus sähköpostiin.

        Pisti silmääni tuo yllä oleva tapaus, jossa posti hukkasi kirjeesi TE-keskukselta.. Miten tapauksesi päättyi? Itse taistelen juuri samasta aiheesta kyseisen viraston kanssa.. Uskomatonta, miten ihminen voidaan laittaa tälläiseen ahdinkoon, kun posti, joka muutenkin hukkaa kirjeitä tämän tästä, onnistuu taas kadottamaan jotain ja sitten selitellään lausunnossa, että ei näyttöä postin logistisista ongelmista.. !! Tässä tilanteessahan on kyse sana vastaan sana, ei minulla ole sen paremmin "todisteita" postin mokasta kuin ei heilläkään siitä etten kirjettä ole saanut?! Kuinka pitkälle tälläinen asia on vietävä, että oikeus tapahtuu.. On kyllä näemmä totta, kuten yllä jo moni mainitsikin, että siellä tartutaan kyllä heti pienimpäänkin oljenkorteen, jolla saadaan karenssi päälle.. Heidän työtäänhän se on, mutta onko tässä touhussa enään mitään järkeä..kuten ei missään muussakaan valtion touhussa..


      • karenssitarinat
        WTF? kirjoitti:

        Pisti silmääni tuo yllä oleva tapaus, jossa posti hukkasi kirjeesi TE-keskukselta.. Miten tapauksesi päättyi? Itse taistelen juuri samasta aiheesta kyseisen viraston kanssa.. Uskomatonta, miten ihminen voidaan laittaa tälläiseen ahdinkoon, kun posti, joka muutenkin hukkaa kirjeitä tämän tästä, onnistuu taas kadottamaan jotain ja sitten selitellään lausunnossa, että ei näyttöä postin logistisista ongelmista.. !! Tässä tilanteessahan on kyse sana vastaan sana, ei minulla ole sen paremmin "todisteita" postin mokasta kuin ei heilläkään siitä etten kirjettä ole saanut?! Kuinka pitkälle tälläinen asia on vietävä, että oikeus tapahtuu.. On kyllä näemmä totta, kuten yllä jo moni mainitsikin, että siellä tartutaan kyllä heti pienimpäänkin oljenkorteen, jolla saadaan karenssi päälle.. Heidän työtäänhän se on, mutta onko tässä touhussa enään mitään järkeä..kuten ei missään muussakaan valtion touhussa..

        Voisin olla kiinnostunut tarinastasi ja tuoda sen julki tulevan blogin kautta. Jos haluat kertoa yksityiskohdat, niin ota yhteyttä karenssitarinat at gmail.com

        Tapauksesi tuo lisää todistetta omaan näkökantaani, että työvoimaviranomaiset käyttävät väärin valtaa ja lukevat yksipuolisesti työttömyysturvalakia. Heillä ei ole halua, eikä tahtoa katsoa asioita työttömän kannalta, vaan aina vain kielteisellä ja pahimmalla tavalla. Näin vääristyy oikeus ja totuus jää kertomatta.

        Tämä käytäntö pitää muuttua! Työttömillä on samat oikeudet kuin muillakin. Työttömyys ei ole veruke, että normaali oikeuskäytäntö kumotaan.


    • Masa-78

      Olen aikanaan opiskellut alalle jota en ole koulun jälkeen tehnyt yhtään vaan olin 20vuotta ihan toisen alan hommissa koska ala mihkä valmistuin ei kiinnostanutkaan yhtään.Nyt jäin vuoden alusta työttömäksi ja olen hakenut oma-aloitteisesti eri alan töihin paitsi tähän alaan mistä valmistuin.Nyt sitten tuli työtarjous työkkäriltä juuri tämän alan hommiin mistä olen valmistunut ja ei kyllä motivoi yhtään tämä homma.Täytyy soitella sinne maanantaina ja jutella sillain ettei tarvii mennä koska tämä ala ei kiinnosta yhtään vaan olen hakeutunut ihan toisenlaisiin hommiin.

    • JSK2016

      1. Tarkkaile Oma asiointi-palvelua, jossa kaikki tarjoukset näkyvät heti kun ne lähetetään

      2. Ota yhteys siihen paikkaan

      3. Kuittaa tarjous Oma asiointi-palvelussa tai ilmoita työkkäriin

      4. Jos tulee selvityspyyntö, niin ilmoita lyhyesti "olen hakenut tätä paikkaa ja olen valmis kokoaikatyöhön"

      Onhan ne tarjoukset tympeitä. Niiden kanssa pärjää kun muistaa nuo neljä kohtaa. Älä tee elämästäsi vaikeampaa.

    • Seuraamuksia
    • Huvittunut

      minullekkin tuli kesken karenssin, samanlainen paperi... oli ihan kertoneet niin ja niin pitkän ajan ja oli viel voimassa työkkäristä tulee ilmoittamattomaan hakemukseen ja työttömän rahan tilanteen poikki laittamiseen... olin sillee että karenssi vielä päällä eikä tule rahaa vaikka kuinka hakisin :D itsehän edes sossultakaan apua saanu vaikka hain HAHA... kumminkin oli hauskaa soitin niin sanotulle henkilölle paperista saamistani tiedoista. Sieltä tuli jotain muminaa luurin toisesta päästä. en jääny kyselee vain tajusin että siellä oli taas töppäilty nimissä XD eihän se haittaakaan tee vaikka lisäävät mutta eihän se oikein elämääni edistä se pitkittäminenkään. Se asia taitaa olla niin että nytten ovat tajunneet että palkat laskevat heidän viroissaan niin pitää oikeasti rupeamaan tekemään töitä kun on niin kummallisen hiljasta ollu näitten virastojen ahdisteluista.

    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe