Historian raskas taakka

avarakatsanto

Nyt kun Venäjä parasta-aikaa järjestelee uusia Mainilan laukauksia Krimillä, duuma lyö leiman presidentin aggressioille ja sotatoimet on jo alustavasti aloitettu niin pistääpä silmään medioiden (suomalaisten) keskustelupalstoilla suomalaisten näkemykset; kun Venäjä on taas paljastamassa todellisen karvansa niin eipä kansa tee eroa Venäjän ja edesmenneen ystävämme Neuvostoliiton suhteen. Kun toimintatavat ovat samat suurinpiirtein, oli kyseessä kapitalistinen Venäjä tai Hitlerin kanssa ystävänmaljaa kippaava Neuvostoliitto niin eihän siitä kansa tykkää. Puolissa vastineissa haukutaan Venäjää ja lopuissa kommunisteja, kaiken pahan alkuja ja juuria. Tarkoitan sanoa, että vaikka kommunisteilla - varsinkaan suomalaisilla - ei ole asian kanssa mitään tekemistä niin kansan syvien rivien silmissä kommunistit ovat taas leimattu demoneiksi ja paholaisiksi. Ei tee SKP seuraavissakaan vaaleissa tulosta.

Ja parantaako asiaa nykyiset vihervasemmistolaiset? Keulahahmonsa Arhinmäki sikailee ja sammuu olympialaisissa. Vähättelee tekojansa ja myöhemmin haukkuu olympialaiset siitä, että ne ovat rahan ja luonnon haaskausta. Kun itse ajattelen ministeri Arhinmäen lentomatkaa Sotsiin ja takaisin ja pohdin siitä koituvaa hiilijalanjälkeä ja laskua veronmaksajille niin väkisinkin tulee mieleen koko Arhinmäen olevan haaskausta niin veroja maksavalle kansalle kuin koko työväenliikkeelle. Pehmovasemmisto kaatuu myös seuraavissa vaaleissa.

Mitä jää työväenliikkeelle kouraan kohta muuta kuin luu? SDP? Sekin kohta oppositiossa ja hyvä niin. Oppositiossa voi sentään räksyttää vailla vastuuta ja kerätä irtopisteitä ja osallistua taas myöhemmin. Mutta mustat ajat on edessä työtätekeville.

103

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Noinhan se on, venäläinen ei pääse tavoistaan ja pyrkii aina olemaan muiden herrana. Siihen ei vaikuta kommunismi eikä kapitalismi joiskin nyt ovat asiat tavallistakin huonommin kun kommunistisen kasvatuksen entiset toverit ovat alkaneet käyttämään kapitalistisia mahdollisuuksia hallitsematta koko kenttää.

      Kommunismin aikana käytäntö kun opetti oman taskun olevan aina lähinnä ja sen, ettei muista tarvitse välittää koska valtiohan sen tekee.

      Ukrainan rajasopimus jonka Jeltsin aikoinaan teki länsivaltojen kanssa vaatinee Napo-Putinilta jonkun verran selitysharjoituksia ennen kuin hän sen uskaltaa laittaa varhemman Suomi-Neuvostoliitto hyökkäämättömyyssopimuksen kanssa samaan kansioon.

      • Kovin oli rasistinen kirjoitus sinulla. Minun kokemuksen mukaan ne harvat venäläiset jotka minä tunnen niin kukaan heistä ei halua olla herrani ja ylhäisyyteni.

        No, katsotaan miten Krimillä käy. Ylelläkö se tänään luki, että Venäjä voi voittaa Krimin mutta hävitä Ukrainan. Katsotaan miten käy. Mutta ihmettelen; Ukraina ollut varmaan Venäjän tärkein liittolainen ja pieni takaisku ja Putin & Venäjän hallinto oikein työntämässä veljeskansaa lännen/NATO:n helmoihin. Uskomatonta tökeryyttä. Täyttä ammattitaidottomuutta. Alkaako Putinin ote herpaantua julkisuuskuvasta huolimatta? No, tietysti ei NATO eikä EU voi ottaa jäsenekseen valtiota, jolla on riitaa rajoistaan ja jos Venäjä miehittää Krimin niin riitahan on loputon mutta kyllä Ukraina muuten tulee siirtymään lännen etupiiriin poliittisesti ja taloudellisesti.


      • LINNAMESTARI!

        MITÄ TODELLA TARKOITTAA KANSAINVÄLINEN OIKEUS JA LAKI?

        Voisitteko Te Toverit kertoa meille, että mitä Kansainvälinen Laki tarkoittaa? Kysyn tätä siitä syystä, kun VL:n Kansanedustaja Annika Lapintie on väittänyt siten, että VENÄJÄ rikkoo Kansainvälistä Lakia UKRAINA-tapauksessa. Kysyn nyt Teiltä Toverit vielä sitä, että jos Venäjän Korkein Johtajisto tulisi Suomeen yllyttämään suomalaisia mielenosoittajia kapinaan ja vallankumoukseen samalla tavalla kuin amerikkalaiset Republikaani- ja Demokraattipomot sekä EU-johtajiston jäsenet tekivät Ukrainassa ja jos sitten tapahtuisi vielä siten, että ns. laillisesti valittu Hallinto ja Presidentti syöstäisiin vallasta, niin miten TE luulisitte Suomen Valtarakenteen ja heidän kansainvälisten tukijoiden suhtautuvan tapahtumaan?

        Nyt kai kaikki ns. Laillinen Lainsäädäntö on sellaista, että sen on hyväksynyt jokin sellainen taho kuten Eduskunta eli Parlamentti siis sellainen hallintoelin, joka on jollain lainvoimaisella keinolla valittu kuten esimerkiksi Valtiovaaleilla. Niin ja nyt vielä Laki eli Lainsäädäntö edellyttää sitä, että laissa on olemassa jonkinlaiset rangaistusmääräykset ja että vielä on olemassa lainkäyttökeinot kuten Tutkintatoimi, Tuomioistuinlaitos, Syyttäjälaitos sekä vielä Vaho eli Vankeinhoitolaitos sitä varten, että Oikeusistuimen määräämät tuomiot voidaan panna täytäntöön.

        Haluan vielä kysyä Teiltä Toverit sitä, että mitkä Lakikuviot ns. Kansainvälinen LAKI voisi pitää sisällään. Onhan kuitenkin mahdollista se asia, että Moraalisäännöstö eli Kansainvälinen LAKI rL:stä voi tulla LAKI, mutta vain sillä edellytyksellä, että siitä tulee myös ns. Kansallinen LAKI siis SE pitää sisällään Lainsäädäntövallan, Tuomioistuinvallan, Tutkintatoimen, Syyttäjälaitos rL:n sekä vielä VAHO eli Vankeinhoitolaitos rL:n panemaan täytäntöön Tuomioistuimen määräämiä tuomiota kuitenkin LAKIKIRJA rl:n määräämällä tavalla.

        Onkohan se totta, että Kansainvälinen LAKI on vain ja ainoastaan Voittajan Oikeutta ja vielä Voittajan Määräämällä tavalla? Toivoisin vielä sitä, että Te Toverit kysyisitte esimerkiksi joltain Oikeustieteen Professorilta sitä, että mitä Hänen mielestään Kansainvälinen Oikeus voisi tarkoittaa. Nyt on myös se asia Hyvä ottaa kehiin, että miten Sodassa hävinnyt puoli voisi Kansainvälisen Lain nimissä kysyä oman oikeutensa perään. Mitä Te Toverit haluatte vastata erään Kulkurin ja Katunarrin uteluihin?


    • Taakka senkun kasvaa, nyt ne Moskovan virtsakallot ovat alkaneet leikkiä länkkärisankareita vaikka parempi olisi ollut pysyä hiljaa. Kyllä vikaa saa hakea itsestään jos ilman pyssyllä uhkaamista ei maailmasta selviä. Ei täällä parane alkaa vaatimaan mitään yksinoikeutta ajatella. Jos porukka ei viihdy Ukrainalaisella Krimillä niin Siperiaan mahtuu vaikka onhan sekin joltain alkuperäiskansalta varastettu.

      Mikseivät käyttäydy siten, ettei ulkomailla asuvilla kansalaisilla ole pelättävää. Tämä on signaali siihen suuntaan jottei ole terveellistä päästää venäläistä tänne asumaan. Ensin niiden olisi otettava ihmisten tavat ja lopetattava kuvittelemasta itsestään jotain mitä he eivät ole.

      Maksakoon myös ensin velkansa niin Ukrainalle kuin Suomellekin unohtamatta muita heidän toimistaan kärsimään joutuneita. En viitsi edes kirjoittaa tähän mitä heistä ajattelen koska tänne pääsyyn ei ole sitä 18v ikärajaa.

    • happotähde

      Älä valehtele "Työeläkeläinen". Moskova ei kulje Ukrainassa kaupungista toiseen ja erota vaaleilla valittuja valtuustoja. Uusnatsit sitä siellä tekevät.
      Äläkä työkäri saata meitä kiusaukseen. Itärajan takaa ei tule tässäkään kahinassa alueita. Sen minkä Suomen paukkuporvari aikoinaan menetti, se ei tule takaisin. Mikäli et sovi turkuus asumaan, mee Tuntsalle, Siellä on erämaata. Perusta ittelles ampumakerho ja käy sotaa inhaa itää vastaan. Varjele herra meitä, älä sotke sotiisi Suomen kansaa ettemme menettäisi lisää alueita. Ota puoluekamusi Putkinen mukaasi ja leikkikää sotaa. Kovilla tai ilman, Suomelle yksi lysti.
      Mikäli olet itse J. Putkinen, sodi ittes kanssa ryssän lyömistä.

      • Niin se vaan näyttää olevan, jos ei ole komu on uusnatsi. Enpä oiekin usko moiseen määrään uusnatseja mitä telkunkin uutiskuvissa on näkynyt Ukrainan videoissa. Kyllä uusnatsien määrä taitaa olla jopa pienempi kuin komujen.

        "happolähteen" on vain helpointa selittää itselleen maailmaa uusnatsien kautta sillä onhan joku syyllinen kommunismin loppumiseen ja kommunistit ainakaan eivät ole.


    • happotähde

      "happolähteen" on vain helpointa selittää itselleen maailmaa uusnatsien kautta ""

      Kirjoitustesi kaikki oleelliset osat keskittyvät työväen etujen polkemiseen. Ulkopolitiikkassa et näe muuta kuin eliminoitavan venäläisen väestön.
      Useat juttusi viestittävät marxilaisten eliminoimista tai vähintään kirjoitusten kriminalisoimista.
      Kaltaisesi ovat historiasta tuttuja mm. aatun oppikirjasta.

      • Jos venäläisväestö haluaa elää Ukrainassa on heidän viisainta muuttua ukrainalaisväestöksi tai palata Venäjälle. Näyttää olevan vaarallista pitää venäläisväestöä maassaan ainakin Venäjän naapurissa koska Napo-Putin on tulossa kohta "suojelemaan" jos joku hieman niille irvistää.

        Venäläisenä oleminen ei saa olla sen kummempaa kuin suomalaisenakaan eli maassa maan tavalla tai maasta pois kuten vanha viisaus kuuluu ja se koskee myös venäläisiä.

        Venäläisethän tässä eliminointia valmistelevat eivät ukrainalaiset, he haluavat venäläisetkin ukrainanlaisiksi.

        Minähän olen työväen reaalisten etujen kannalla mutta jos ne ylimitoitetaan joudutaan juuri nykyiseen tilanteeseen kun työn teettäminen tulee epätaloudelliseksi. Se on se korjattava asia.


    • älä valehtele!!

      "Minähän olen työväen reaalisten etujen kannalla"

      Koska sinä nyt olet muka jossain asiassa työmiehen puolella ollut?

    • tähteitä

      " Kyllä vikaa saa hakea itsestään jos ilman pyssyllä uhkaamista ei maailmasta selviä."

      Olisit kertonut asian niille, jotka aseistivat Ukrainan äärioikeiston Oikeaa Sektoria. Nämä järjestivät väkivallan ja kulkevat alueillaan suorittamssa etnistä puhdistusta. Ukrainan sadasta kansallisuudesta hyväksytään vain etniset ukrainalaiset puoluekamusi Halla-ahon oppien mukaisesti. Porvari lyö porvaria Ukrainassa. Tukemasi OS lyö kommunisteja ja demareita.

      Lopputulos voi olla äärioikeiston aloittamasta etnisestä sodasta, että sille tulee turpiin. Krimillä otetaan etnisyys todesta. Väestö irtaantuu Ukrainasta itsenäiseksi valtioksi, joka sekin on monikansallinen. Toivottovasti siellä äärioikeisto tulee poliittisesti eliminoiduksi.
      Olen sitä mieltä, että EU-pamput löivät kätensä paskaan järjestämällä Ukrainan kapitalistien keskellä väkivaltaisen välienselvittelyn.

      • Olen "älä valehtele!!" ollut työläinen yli 40 vuotta ja tiedän miten työt pitää järjestää. Tiedän myös mitä niistä voi maksaa, työn on oltava kannattavaa ja sitä se ei ole jos se ei enää kustannustensa vuoksi kelpaa markkinoille. Se tekee olosuhteet epäedulliseksi työläisille pitkällä tähtäimellä.

        Ukrainassa arvoisa "tähteitä" lienee tapahtunut varsin spontaani kansannousu koska johto ei kuunnellut enemmistöä vaan pelasi komutyyliin omaan pussiinsa. Nyt olisikin tärkeintä Venäjän pitää näppinsä irti jotta pystyttäisiin pitämään vapaat vaalit ilman painostuksia, miehitetyssä, edes osittain, maassa ei vapaista vaaleista voi puhua.

        Vapaat vaalit ja demokratia ovat tietysti kommunistisessa ja jälkikommunistisessa yhteiskunnassa tuntematon käsite koska kansahan voi aina valita väärin ja hyvät suunnitelmat raukeavat. Kansa ja demokratia ovat vaarallisia oikeille henkilöille joiden mielestään pitäisi olla, kuten komuaikaankin, kukkona tunkiolla.

        Mistä hitosta se äärioikeisto taas pulpahti? Nythän siellä on äärioikeistoa eli Napo-Putinin rynnäkköön valmistautuvia spetznas joukkoja varjelemassa Moskovan/Putinin etuja vieraalla maaperällä. Pitäisi varmaan lähettää paikalle YK:n rauhanturvajoukkoja jotka NATO varmaan saisi varsin nopeasti paikalle.

        Halla-aho ei ole mikään kamu minulle. Olisiko realismi aivan mahdoton vaatimus? Jos jotain väittää olisi syytä olla näyttöä!

        Krim sovittiin aikoinaan osaksi Ukrainaa ja se on syytä pitää siinä statuksessa. Venäjällä on lääniä ihan omiksi tarpeiksi mutta koko ajan se on muilta varastamassa vanhaan r y s s ä henkeen.


      • sitä saa mitä tilaa
        Työeläkeläinen kirjoitti:

        Olen "älä valehtele!!" ollut työläinen yli 40 vuotta ja tiedän miten työt pitää järjestää. Tiedän myös mitä niistä voi maksaa, työn on oltava kannattavaa ja sitä se ei ole jos se ei enää kustannustensa vuoksi kelpaa markkinoille. Se tekee olosuhteet epäedulliseksi työläisille pitkällä tähtäimellä.

        Ukrainassa arvoisa "tähteitä" lienee tapahtunut varsin spontaani kansannousu koska johto ei kuunnellut enemmistöä vaan pelasi komutyyliin omaan pussiinsa. Nyt olisikin tärkeintä Venäjän pitää näppinsä irti jotta pystyttäisiin pitämään vapaat vaalit ilman painostuksia, miehitetyssä, edes osittain, maassa ei vapaista vaaleista voi puhua.

        Vapaat vaalit ja demokratia ovat tietysti kommunistisessa ja jälkikommunistisessa yhteiskunnassa tuntematon käsite koska kansahan voi aina valita väärin ja hyvät suunnitelmat raukeavat. Kansa ja demokratia ovat vaarallisia oikeille henkilöille joiden mielestään pitäisi olla, kuten komuaikaankin, kukkona tunkiolla.

        Mistä hitosta se äärioikeisto taas pulpahti? Nythän siellä on äärioikeistoa eli Napo-Putinin rynnäkköön valmistautuvia spetznas joukkoja varjelemassa Moskovan/Putinin etuja vieraalla maaperällä. Pitäisi varmaan lähettää paikalle YK:n rauhanturvajoukkoja jotka NATO varmaan saisi varsin nopeasti paikalle.

        Halla-aho ei ole mikään kamu minulle. Olisiko realismi aivan mahdoton vaatimus? Jos jotain väittää olisi syytä olla näyttöä!

        Krim sovittiin aikoinaan osaksi Ukrainaa ja se on syytä pitää siinä statuksessa. Venäjällä on lääniä ihan omiksi tarpeiksi mutta koko ajan se on muilta varastamassa vanhaan r y s s ä henkeen.

        Säälittää jo kyllä täysin etukäteen ukrainalaisten puolesta.

        Kun Venäjä tekee sotilaallisen iskun Ukrainaan.

        Ei siinä kyllä Ukrainan asevoimilla ole minkäänlaisia mahdollisuuksia torjua venäläisten iskua.

        Mutta nythän ukrainalaiset saavat ihan sitä mitä ovat juuri itse tilanneetkin.

        Vai luuluko nyt joku ettei Venäjä reagoi yhtään mitenkän tuohon Janukovitshin surjäyttämiseen?


      • sitä saa mitä tilaa kirjoitti:

        Säälittää jo kyllä täysin etukäteen ukrainalaisten puolesta.

        Kun Venäjä tekee sotilaallisen iskun Ukrainaan.

        Ei siinä kyllä Ukrainan asevoimilla ole minkäänlaisia mahdollisuuksia torjua venäläisten iskua.

        Mutta nythän ukrainalaiset saavat ihan sitä mitä ovat juuri itse tilanneetkin.

        Vai luuluko nyt joku ettei Venäjä reagoi yhtään mitenkän tuohon Janukovitshin surjäyttämiseen?

        Ei Janukovitsin syrjäyttäminen ole tippaakaan Venäjän asia. Ukrainalaiset saavat valita itse ne joita maansa johtoon haluavat.

        Kun Ukraina on noin 70 vuotta ollut venäläisen soviethallinnon alla niin en usko heidän tippaakaan kaipaavan venäläisiä neuvomaan mitä tehdään.

        On venäläisten oma syy jos ympäröivät kansat eivät heitä oikein diggaa, venäläiset kun käyttäytyvät yleensä kovasti törkeinä jos eivät saa tahtoaan läpi. Muistamme vielä, tosin nykyään jo isiemme kertomana 1939 marraskuun viimeisen päivän jolloin me olimme Ukrainan tämän päiväisessä asemassa venäläisten vyöryessä rajojemme yli pyssyoineen ja tankkeineen ja pommeineen.

        Ukrainaa on autettava!


      • Mitä Janukovitshin
        sitä saa mitä tilaa kirjoitti:

        Säälittää jo kyllä täysin etukäteen ukrainalaisten puolesta.

        Kun Venäjä tekee sotilaallisen iskun Ukrainaan.

        Ei siinä kyllä Ukrainan asevoimilla ole minkäänlaisia mahdollisuuksia torjua venäläisten iskua.

        Mutta nythän ukrainalaiset saavat ihan sitä mitä ovat juuri itse tilanneetkin.

        Vai luuluko nyt joku ettei Venäjä reagoi yhtään mitenkän tuohon Janukovitshin surjäyttämiseen?

        syrjäyttäminen Venäjälle kuuluu? Sehän on vain ja ainoastaan Ukrainan asia. Reilut 30 vuotta sitten Suomessa Kekkonen jouduttiin taivuttelemaan allekirjoittamaan eropaperi. Ei siihen Neuvostoliittoa tarvittu soppaa hämmentämään. Meidän kommareittemme, lievästi sanottuna omituinen Venäjä-suhde, ei kyllä lakkaa hämmästyttämästä.


    • Ruuti on vielä märkää Krimillä ja odottaa kuivumistaan (äkkiäkös mustan meren rannalla leppea aurinko ja merituuli sen kuivattaa) eikä vielä kunnolla ole syttynyt mutta mediassa pauhuu; tänään on oltu huolissaan siitä, että Venäjä saattaa siirtää jossain välissä aggressionsa myös Suomen suuntaan. Venäläisillä on täällä paljon puolustettavaa; huonosti kohdeltuja venäläislapsia, kansalaisiansa yleensä, on liiketoimintaa ja maaomistuksia. Lisäksi kun kaikki tiedämme, että fasismi on Suomessa kovassa nousussa, ei liene mahdotonta ajatus venäläisistä rauhanturvaajista maassamme. Tähän aiheeseen liittyen kun taas luki keskustelupalstoja niin yksi vastine pisti silmään. Siinä sanottiin, että kerätään kaikki maailman venäläiset yhteen kasaan ja palautetaan Putinille.

      Mitä luulette, mahtaako tuon tapaiset kyyniset heitot kerätä kannatusta maailmalla? Ja jos keräävät kannatusta niin uskotteko syyn löytyvän eri maiden natseista ja fasistikansalaisista vai olisiko syy moiseen russofobiaan löydettävissä jostain muualta?

      Sääli sinänsä koko Venäjän aggressio veljeskansaansa vastaan. Venäläisten olot ja kunnioitus heitä kohtaan eivät parane missään puolella maailmaa ja on riskinä Krimin - ja kenties koko itä-Ukrainan - luisuvan samanlaisiksi hylkiöyhteiskunniksi kuin esimerkiksi Etelä-Ossetia ja Abhasia. Että tunnustus tulee ainoastaan venäjältä. Samoin kuin riippuvuus Moskovan hyvätahtoisuudesta talouskysymyksissä. Kurjuutta maailmassa on jo ennestäänkin. Pitääkö ihmisistä tehdä Ö-luokan kansalaisia Ö-luokan yhteiskuntiin oikein panssarivaunujen voimin?

    • tähteitä

      "Ukrainassa arvoisa "tähteitä" lienee tapahtunut varsin spontaani kansannousu koska johto ei kuunnellut enemmistöä vaan pelasi komutyyliin omaan pussiinsa. "

      Niin se varmaan alkuun tapahtuikin. Sitten siihen meni länsi ulkoa mukaan ja ohjasi äärioikestoa. Ulkolaiset porvarit tukivat Ukrainan äärioikeistoa. Tietyt porvarit tukivat Janunkovitshia, toiset Klitshkoa jne. Länsi on nalkissa äärioikeiston tukemisessa ja joutuu tekemään tavattomasti töitä pestäkseen kasvoinsa.
      Mihin Ukraina tarvitsee armeijan liikekannallepanoa. Provokaatioita varten kuten Maidanin aukiolla vai.....oliko se lännen temppu saada silläkin tavalla aihetta jauhaa Venäjän uhkasta ja kärjistää tilannetta.

      Siteerauksen kirjoittaja lähti ryssittelemään halla-aholaisten tyyliin ja puolustamaan Suomen porvarien liittoa Saksan fasismin kanssa. Hänen opeillaan ei Ukrainaa auteta.
      Mikäli rajojen yli ammutaan, jäljelle jää yksi ainoa vaihtoehto. Sekä Venäjällä että Ukrainassa työväenluokka julistaa yleislakon, vaatii ampumisen lopettamista sekä karistaa kummassakin maassa kapitalistiluokan hartioiltaan.
      EU:n maissa työläiset yhtyvät yleislakkoon ja pakottavat lännen kapitalistit vähintään pitämään näppinsä irti niin Ukrainasta kuin Venezuelasta ja muista itsenäisistä valtioista.

      • Moskovan toimet en liikekannallepanon saivat aikaan. Jos venäläiset olisivat jättäneet ukrainalaiset setvimään itse omia asioitaan niin ei liikekannallepanoakaan olisi tarvittu.

        Onhan nyt käynyt selväksi jottei neukut/venäläiset ole pysyneet vyokra-alueellaan vaan jatkuvasti miehittävät suurempua alueita Krimiltä. Pakkohan itsenäisen maan on siihen vastata. Toivon Moskovan pikku-ukon tulevan järkiinsä ennen kiun on liian myöhäistä ja täysi rähinä päällä.


    • Mutta ei niin pahaa etteikö jotain hyvääkin. Suomen NATO-jäsenyyden mahdollisuus kasvaa. Kansa näyttää ainakin medioissa entistä enemmän kannattavan liittoutumista vaikka iso osa edelleenkin vastustaa. Vastustajien ääni näyttää kyllä huomattavasti hiljenneen normaaleihin arkipäiviin verrattuna.

      Huomiona myös, että - näin kun kriisi on totta - ulkoasiainvaliokunnan pj Timo Soini on päättänyt poistua julkisuudesta hoidattamaan kipeätä nilkkaansa. Ja hyvä näin; sitten myöhemmin tilanteen rauhoituttua on hyvä palata jälkiviisastelemaan ja vitsejä heittelemään. Mutta tällä hetkellä kun tilanne niin sanoaksemme on päällä, varapuheenjohtaja Salolainen on hypännyt valiokunnan puikkoihin ja tuonut esiin Suomen harjoitustoiminnan NATO:n kanssa. Että sitä jatketaan ja syvennetään. Tämä on hyvä asia. Ehkä Venäjän toimista kuitenkin loppupelissä seuraa Suomelle jotain hyvää.

      • Näin..

        Yhteistyötä tulee tiivistää todella nopeasti Puolustusliitto NATOn kanssa ja varmistettava siitä että puolustus kysymme on hyvä. Toivottavasti tilanne ei lähde käsistä kun idän ihme uhoaa.


    • Asiantuntijat;

      "Asiantuntijan mukaan Venäjä on ollut globaalisti murheenkryyni jo pidemmän aikaa.

      – Maailman olisi pitänyt jo aikaisemmin huomata, että Venäjä on vastuuttomasti käyttäytyvä suurvalta."

      Kansa on tiennyt tuon jo pidemmän aikaa.

      • Venäjällä on sama ongelma kuin aiemmin Neuvostoliitolla, tsaarien ja keisarien Venäjästä en osaa sanoa mutta koska ne alvariinsa himoitsivat meidän kalavesiämme niin ehkä tuo suurvaltakompleksi periytyy sieltä asti.

        Venäjähän on suurvalta vain kahdella tavalla, omissa mielissään ja pinta-alaltaan. Se on myös suuri raaka-ainetuottaja lähinnä energiapuolella.

        Venäjä ei ole kuin keskinkertainen teollisuudessa eikä oikein kaupankaan alalla sitten laukkuryssien jotka täällä kiertelivät maalaisemäntien ilona.

        EU on väkimäärältäänkin huisisti isompi kuten myös bruttokansantuotteeltaan. Venäjällä sen sijaan suurinta on kommunismin jälkeen jättämät rauniot ja haave maailmanvallasta joka lienee Putinin päähän iskostunut jo KGB:n koulutuksen aikana.

        Venäjä sen enempää kuin NL:kaan ei ole koskaan pystynyt minkään maan kanssa luonnolliseen naapuruussuhteeseen kuten pohjoismaat vaan se on aina pitänyt pitää kätensä nyrkissä vaikka vaan housun taskussa jos ei ole uslkaltanut näkyvissä. Sen keino on uhkailu ja se tietysti tepsii pieniä maita kohtaan hyvin kuten Suomi n. 6 miljoonaa heidän ehkä 160 miljoonaa vastaan.

        Pienien naapureiden olisikin liittouduttava jonkin suuremman kanssa koska uusi Ukraina on aina mahdollinen arvaamattomistakin syistä, mitä milloinkin jonkun Putinin päähän pälkähtää. Tämä ainakin niin kauan kunnes nykyinen jälkikommunistinen hulabaloo loppuu ja sielläkin päästään vapaaseen demokraattiseen yhteiskuntaan jossa oppositionkaan lehtiä tai TV kanavia ei ahdistella.

        Nyt todella NATOTTAA!!!


    • Länsi taitaa sittenkin saada nokilleen aloittamassaan konfliktissa. EU ulkoministeri Tuomioja valtamedia vaikenee visusti Ukrainan väliaikaisen hallituksen päätöksestä "Ukraina ukrainalaisille". Se tarkoittaa samaa kuin Suomen äärioikeiston "Suomi suomalaisille" tunnus. Ukrainan hallitus sallii alueellaan vain Ukrainan kielen virkakielenä. Niinpä ei ole ihme, että mm. Krimin tataarit eivät katso suopein silmin uusia hallitsijoita.
      Yksi kieli - yksi kansa tunnuksesta ei ole pitkä matka muuhun etnisten kansanryhmien sortoon.

      Länsi on lirissä muutenkin. Se nosti valtaan äärioikeistolaisten hallituksen ja joutuu tukemaan sitä ja joutuu syyllistämään vihan vimmalla Venäjän kapitalismia. Lännen kapitalismi ei voi olla varma, jos Ukrainassa vaalien jälkeen jatkaa edelleen äärioikeiston hallinto, että haluaako se ollenkaan lännen kapitalismiin. Äärioikean johtajien lausunnot pysyvät "Ukraina Ukrainassa" ja haluavat eristää sen rotupuhtaana ukrainalaisena valtiona.

      Krimin autonomia, jossa etnisiä ukrainalaisia asuu 25 % väestöstä, ei halunnut luopua eri kielten oikeuksista mutta jossa ukraina tunnustetaan vähemmistökieleksi. Tataareille on luvattu oikeus olla hallinnossa ja kielellisesti turvattuna. Siis toisin kuin Kiovan hallitus.
      Krimin autonomian hallinto ei tunnusta Kiovaa siinä, että ukrainan kieli pakolliseksi ja muut syrjään.

      Suomeen jutulla on vaikutuksia. Suomen äärioikeisto on hissukseen, kuten av.katsanto esitti. Kiovan hallitus toteuttaa lähes 100 % Persujen linjauksia ja Tuomioja EU USA tukevat heitä. Tilanne on persuille riemuvoitto ja he odottavat hetkeä, jolloin Ukrainan veljespersut ottavat lännen rahat (25 mrd) ja potkaisevat sitten unionilaisia persuuksille.

      Mitään sotaa ei tule. Kiova menettää otetaan Krimiin entisestään. Krim voittaa demokratian puolustamisella ja luultavasti itsenäistyy. Kiovan hallinto saattaa kukistua ennen vaaleja. Maa menee konkurssiin, Suomen persut astuvat esiin: Hoitakaa unioniaiset aiheuttamanne sotkut. Erkki Tuomioja jää yksin selittelemään naton ja lännen puolusteluja ja puhuu vallitsevan olotilan ulkopuolelta.
      Ukrainan talousromahdus aloittaa uuden luvun ja siihen äärioikeisto panostaa.

    • pahku

      Paras ratkaisu Ukrainassa olisi, että kansa pystyttää sellaisen hallituksen, joka kansallistaa korvauksetta kansalta varastetut suuryhtiöt. Hallitus vaatii lähetettäväksi Ukrainan pankkiin kaikki oligarkkien ulkomaille siirtämä rahamuotoinen kansallisomaisuus. Näin Ukraina välttyisi talousromahdukselta. Sen jälkeen se torjuu sekä lännen että Venäjän valtapyyteet mutta rakentaa hyvät suhteet molempiin suuntiin.

    • Moskovan pörssi syöksyy, ruplan arvo romahtaa ja Venäjän keskuspankin on ollut pakko aloittaa kultavarantonsa myynti. Tänään se on joutunut myymään kaksi prosenttia valtakunnan kullasta, kuinkahan paljon huomenna? Putin vaikenee, onko länsi sittenkin tosissaan, eikö länsi annakaan enää Venäjän toimia mielensä mukaan kuten Georgiassa. Vaikka kukaan ei usko, että länsi olisi niin hullu, että sotilaallisesti puuttuisi Venäjän ja puolueettoman (puolueettomuus, mikä turva se yhteiskunnalle onkaan) Ukrainan kriisiin niin taloudellisessa sodassa Venäjällä ei ole mitään mahdollisuutta länttä vastaan. Venäjän talous vedetään viikoissa vessanpöntöstä alas jos lännessä niin halutaan. Toivottavasti tähän ei mennä. Se iskee myös meihin. Toisaalta Venäjän vastaiset pakotteet saattavat olla ainoa keino saada tilanne järkiintymään; ehkä maiden punaisella torilla toisi taas lähivuosikymmeniksi ihmiskunnalle rauhan Venäjän aggressioita vastaan.

      Niin tai näin; tilanne Krimillä on selvästi juuttunut ainakin hetkellisesti asemasotavaiheeseen. Kremlissä selvästi mietitään seuraavaa siirtoa. Toivottavasti siellä on viisaita pohtimassa. Mediassa on tänään esitetty, että Putin saattaa olla "irrallaan todellisuudesta". Pelottavaa eikö vain? Stalinhan oli myös vainoharhaisen pelokas ja äärimmäisen aggressiivinen mutta hänellä ei oikeastaan sentään ehtinyt ydinasetta olla omassa keinovalikoimassaan käytettävissään ennenkuin paholainen kutsui omansa kotiin.

    • parus

      Ukrainan väliaikaisen hallituksen kielipolitiikka on lähtölaukaus rasistiselle kansallisuuspolitiikalle. EU:n ja Ukrainan kansan tulisi nähdä siinä valtava vaara vastaiselle kehitykselle. "Yksi kieli - yksi kansa - yksi johtaja" on vaarallinen yhdistelmä ja on kaikkialla tuottanut turmiota.

      Realismi.
      Eu köytti itsensä Venäjän kapitalismin vastaisuudella tukemaan selvästi natsilaisen linjan alkua. Ainoa mitä EU on tarjonnut muutaman rovon lisäksi, se on tarjonnut Ukrainalle kuripolitiikkaa. Loppukin kansallisomaisuudesta tulisi luovuttaa kapitalisteille.
      EU tarjoaa sisäistä vapaakauppaa. Se tuhoaisi loputkin Ukrainan maataloudesta ja se joutuisi ostamaan lännestä sen ylijäämäviljaa. Toisaalta EU vastoin omia sääntöjään kieltää vapaakaupan Ukrainan-Venäjän välillä. Venäjä on myynyt koko ajan maakaasua alle maailmanmarkkinahinnan. EU:n pitäisi asettaa Venäjälle sanktioita VTO:n sääntöjen rikkomisesta ja vaatia että Venäjä perii taannehtivasti kaikki alennukset takaisin.
      Tässäkin Suomen ja luultavasti myös lännen media naruttaa kansalaisia Venäjän kaasukiristyksellä kun tosiasia on, että Venäjä on myynyt alehinnalla. Suomi ostaa Venäjän kaasua maailmanmarkkinahinnalla, eikä kukaan puhu kiristyksistä mitään.
      EU, Länsi ja Tuomioja puhuvat puuta heinää ja kiertävät tosiasioita. Ukrainassa on menossa äärioikeiston vallankaappaus ja sitä ei saa tukea.

      Kriisin ratkaisu.
      Ukrainan työväenluokka alkaa yleislakon ja vaatii uutta väliaikaista hallitusta ennen vaaleja. Hallitus kansallistaa oligarkkien omaisuuden korvauksetta. Uusi hallitus ei päästä Ukrainaan yhtä varvasta natomiehiä eikä myöskään eu-miehiä.
      Ukraina alkaa käydä kauppaa kaikkiin suuntiiin sitoutumatta Natoon, EU:hun tai Venäjän liittoon.
      Mikäli Eu tai Nato menee Ukrainaan aseiden kera, jäsenmaiden tulisi julistaa heti yleislakko. Sama, jos Venäjä tekee samoin.
      Ukrainalaisten pitäisi ehdottomasti tukea oman rasistihallituksen kaatamista yleislakolla.

      • kokslain

        "Toisaalta Venäjän vastaiset pakotteet saattavat olla ainoa keino saada tilanne järkiintymään; ..."

        Tällaisia puheita, kun Ukrainassa on kansallisuussorron alkavat elementit istuvan hallituksen taholta. Taitaa kirjoittajalla olla viimeisen taistelun aika mietteissä saada Venäjän kapitalismi vihdoinkin nujerrettua.Yllättävää, että sosiaalidemokraatti istuu tukevasti kapitalistisen maailman nato-armeijan satulassa.
        Ukrainan kapitalismin kriisiä ei aloittanut Venäjän kapitalismi. Todettakoon se julkisesti. Maidanin aukion asemiehet olivat lännen tukemia ja noudattivat lännen mustien voimien ohjeita.
        Lännen kapitalismi oletti, että se saa kivuttomasti Ukrainan raaka-aineet ja olisi lähellä Venäjän kapitalismin nujertamista.
        Krim luultavasti meni aiotun skenaarion ulkopuolelle. Länsi menetti sen ja Krimin aluehallinto toistaiseksi kohtelee kansallisuuksia yhdenvertaisesti toisin kuin Kiovassa.

        Ylipäänsä on hurttia tukea rasistista hallitusta. Ihmettelen suuresti ulkoministeri Tuomiojan kääntymistä Naton-EU:n propagandistiksi. Kaikki puheet menevät plussana Suomen äärikoikeiston laariin.


      • kokslain kirjoitti:

        "Toisaalta Venäjän vastaiset pakotteet saattavat olla ainoa keino saada tilanne järkiintymään; ..."

        Tällaisia puheita, kun Ukrainassa on kansallisuussorron alkavat elementit istuvan hallituksen taholta. Taitaa kirjoittajalla olla viimeisen taistelun aika mietteissä saada Venäjän kapitalismi vihdoinkin nujerrettua.Yllättävää, että sosiaalidemokraatti istuu tukevasti kapitalistisen maailman nato-armeijan satulassa.
        Ukrainan kapitalismin kriisiä ei aloittanut Venäjän kapitalismi. Todettakoon se julkisesti. Maidanin aukion asemiehet olivat lännen tukemia ja noudattivat lännen mustien voimien ohjeita.
        Lännen kapitalismi oletti, että se saa kivuttomasti Ukrainan raaka-aineet ja olisi lähellä Venäjän kapitalismin nujertamista.
        Krim luultavasti meni aiotun skenaarion ulkopuolelle. Länsi menetti sen ja Krimin aluehallinto toistaiseksi kohtelee kansallisuuksia yhdenvertaisesti toisin kuin Kiovassa.

        Ylipäänsä on hurttia tukea rasistista hallitusta. Ihmettelen suuresti ulkoministeri Tuomiojan kääntymistä Naton-EU:n propagandistiksi. Kaikki puheet menevät plussana Suomen äärikoikeiston laariin.

        Välihuomiona, että on niin sosiaalidemokraattien kuin muunkin työväenluokan etu, että Venäjälle tehdään täysin selväksi, että aseellinen puuttuminen itsenäisten naapurimaiden sisäisiin asioihin on kiellettyä. Täytyy tehdä selväksi, että tuonkaltainen räikeä kansainvälisen lain rikkominen aiheuttaa vakavia vastatoimia. Kyse on sitäkin vakavammasta asiasta kun ottaa huomioon Venäjän olevan YK:n turvallisuusneuvoston pysyvä jäsenvaltio.

        Kun aseellinen interventio on päättynyt, voidaan pohtia Ukrainan kriisiä poliittiselta näkökannalta. Että mikä on oikein ja suotavaa ja mikä väärin. Mutta ulkomaiset miehitysjoukot ensin ulos. Mieluummin vapaaehtoisesti mutta jollei se toimi niin kyllä nälkä porsaan kotiin ajaa.


    • Lännen kapitalismi kokemassa sittenkin poliittisen vararikon.

      Asevelisosiaalidemokraatti meni täysin metsään sekkauksen syissä että seurauksissa.
      USA:n lehdet ovat avoimesti kertoneet lännen mustien sotnioiden synnyttäneen äärioikeiston aseliikkeen mielenosoitusten yhteydessä sen jälkeen kun Janunkovitsthin hallitus ei lähtenyt EU-assosiaation tielle, samanlaisen kuripoltiiikan tielle kuin Kreikka ym.
      Pieleen meni siinäkin, että Venäjä kaatuu taloudellisesti. Lännen kapitalistien aiheuttama kriisi vaikeuttaa myös Suomen taloutta. Pistäpä laskua Brysseliin ja Washingtoniin.

      Monietninen Krim kieltäytyi hyväksymästä ukrainan kieltä ainoaksi sallituksi. Myös Venäjä, tataari ym. hyväksytään. Pistäpä viestiä Kiovaan, että kielisorto on kaiken muunkin rasismin alku. Krimillä ei tiettävästi ole puhdistettu kuntien valtuustoja kuten asemiehet Kiovan käskystä tekevät missä tekevät. Luultavasti itäisessä Ukrainassa alueet kieltäytyvät Kiovan persujen, äärikokkarien ja asevelisosialistien määräyksistä.
      Kiovaan noussut lännen nukkehallitus ei ehkä olekaan pitkäikäinen. Rehti tavallinen ukrainalainen ei helpolla muutu rasistiksi.

      Lännen provokaatiolausunnot Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan paljastuvat viikkojen mittaan maailman kansoille.
      Länsipropagandan valehtelu Venäjän kapitalismin uhalla, kun uhkaajana ja kriisin synnyttäjänä on lännen kapitalismi, on ennenkuulumaton.

      Länsi on seka-aviossa Ukrainan äärioikeiston kanssa ja joutuu peräytymään.
      Ellei peräänny, lännessä avautuu kaikenmaailman persuille ovet auki väkivallalle ja rasisminatsismin laillistamiselle.
      Heti tarttui Suomessa persukansanedustaja Immonen vaatimaan Venäjältä sotakorvauksia - aseveliporvarit yrittävät haudan takaa saattaa Venäjä sotasyylliseksi Suomen suojeluskuntaporvareiden tekosista.

      Ukrainan, Venäjän, EU:n jäsenmaiden ja USA:n työläisten tulisi julistaa yleislakko ja vaatia rasistit ja ulkomaiden kapitalistit veks Ukrainasta sekä Ukrainan kansaa ryövänneet kapitalistit luovuttamaan omaisuutensa valtiolle.

      Lännen kapitalismi julisti (poliittisen) sodan Venäjälle taistelukenttänä Ukraina.
      Länsi käytti apuna natsihenkisiä ukrainalaisia saadakseen selkkauksen aikaan.

    • Tänään en ole ehtinyt uutisia vielä seuraamaan mitä nyt hetki sitten vilkaisin mutta näyttää siltä, että Putin saattaa ymmärtää reaaliteetit. Että Venäjän ja lännen välinen konflikti ei toisi muassaan kuin murhetta eikä siitä Venäjä voi voittajana selvitä. Omana mielipiteenänin sanon, että Putinin vakuuttelut siitä ettei Krimiä olla liittämässä Venäjään niin tuskin kukaan sitä uskoisikaan. Krim ja kenties itä-Ukraina osana Venäjää lienee poissuljettu juttu koska senjälkeen Venäjä on valtio, jossa on kansainvälisesti tunnustamattomia osia liitettynä ja ongelmat tulisivat olemaan massiivisia. Sen sijaan Krim ja itä-Ukrainan "itsenäistyminen" omaksi hylkiöyhteiskunnaksi tunnustajinaan Venäjä ja kenties banaanivaltioita kuten Kuuba ja Nicaragua saattaisi tuon onnettoman maa-alan kyllä suoraan Kremlin hallintaan ja valvontaan ja tälläinenhän ei vielä ole poissuljettu juttu.

      Mutta pikaisia huomioita kuitenkin; Toivottavasti lännessä otetaan jatkossa paremmin huomioon Venäjän luotettavuus sopimuskumppanina. Ukrainan luopuessa ydinaseistaan vuonna - 94 Venäjä, USA ja Britannia yhdessä lupasivat taata Ukrainan valtiollisen koskemattomuuden. Tämän sopimuksen Venäjä rikkoi. Toivottavasti länsi nyt kiihdyttää nesteytetyn maakaasun terminaaliensa rakentamista ainakin EU:n alueella. Ja sokerina pohjalla huomasin Jussi Niinistön peräänkuuluttavan maamiinakiellon purkamista. Harvoin olen persujen kanssa samaa mieltä mutta tässä asiassa olen; järjetöntä kieltää puolustusaseita vaikkei maamiinat nyt yhtään sotaa itsessään ratkaisekaan. Puolustuksen apukeino ja peloite ne kuitenkin ovat.

      Ja vielä viimeisenä huomiona; toki Venäjän miehitysarmeija vielä Krimillä on ja selkkaus on avoin jopa verenvuodatukselle - toivon VILPITTÖMÄSTI ettei niin venäläinen kuin ukrainalainenkaan veri tuolla maankolkalla vuoda - mutta kyllähän paremmalta näyttää. Ehkäpä Timo Soinin nilkkavamma jossain välissä helpottaa ja hän voi taas palata hoitamaan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajan tehtäviä. Toivon parantumista Timolle.

    • enricom

      Asevelisosialistin kanta on selvä, faktoista riippumatta lännen valehtelun kannalla. Länsi rahoitti ja ohjasi mielenosoitusten äärioikeistoa väkivaltaan ja seurakset ovat tiedossa.

      Suomen median lännettymisen huippu.
      - Lännen rooli selkkauksen aiheuttajana kiistetään.
      - Putin yritettiin leimata mielenvikaiseksi
      - Janunkovitshistä tehtiin ainoa Ukrainan varoja varastanut konna
      - Kiovan hallituksen rasistimääräyksistä ei hiiskuta sanaakaan
      - Kiovan hallituksen toimesta aloitettu kuntien ja kaupunkien valtuustojen jäsenten
      putsaamisesta ei sanaakaan.
      - Venäjä miehittää Krimiä ja tuo sinne sotilaita ja sotakalustoa. Ei sanaakaan siitä,
      tuoko se sotilaita omalle alueelle.

      Ja sitten seurauksista
      - Krimin autonomia irtisanoutui Kiovan rasistimääräyksistä. Yksikin, kielimääräys,
      riittää. Luultavasti kaikkialla Ukrainassa syntyy vastarinta rasismia vastaan myös
      etnisten ukrainalaisten enemmistöjen alueella ja heidän toimesta. Luultavasti
      muuallakin Ukrainassa valtuustojen valtuutettujen poisajoa ei hyväksytä.
      - Ukrainan armeijan joukko-osastot kauttaaltaan (paitsi yksi, joka on tänään
      vallattu) siirtyivät Krimin aluehallinnon allle.
      - Media uutisoi venäläisten hyökänneen, pakottaneen ym. Krimillä kaikkeen
      mahdolliseen. Suomalaiselle viestitetään Venäjän armeijan olevan asialla.
      Sellaista faktaa ei ole esitetty. Ukrainan armeijan joukot ovat saattaneet tukea
      aluehallintoa ja siellä voi olla sotilaina etnisiä venäläisiä. Tiettävästi Venäjän
      laivasto on sijoittunut merellä niin, että Kiovalle uskolliset sotalaivat eivät ole
      päässeet liikkumaan.
      Venäjän armeija ja Krimillä/Ukrainassa asuvat Ukrainan etniset
      venäläiskansalaiset ovat kaksi eri asiaa.

      Lännen synnyttämä selkkaus on kesken.
      - Jotta se loppuisi, Kiovan hallituksen täytyy perua rasistiset lait.
      - Ellei se niitä muuta, kriisi jatkuu ja länsi on ennenpitkää äärioikeiston kanssa
      menossa maailman halveksunnan kohteeksi ja hornaan. Tilanne voisi johtaa
      sisällissotaan.
      - Jos Kiova peruu rasismilait, se merkitsee äärioikeiston ministereille potkuja ja
      sisällissodan pelko kasvaa. Paikallispersut ja muut suojeluskuntahenkiset
      muuttuvat terroristeiksi ja alkavat sisällisodan menetettyään aseilla saadun
      valtansa. Lännestä löytyy rahoittajia ja maailmalta lännen tarpeisiin vapaita
      terroristitaistelijoita ukrainalaisten lisäksi.

      Lännen julkinen kapitalismi synnytti Ukrainan kriisin, löi kätensä p..... ja yrittää mahtavalla propagandalla vierittää syyn Venäjän kapitalismin niskoille.
      Länsi on kärsinyt arvovaltatappion ja etsii tietä "kunnialliseen" vetäytymiseen.
      Länsi aiheutti Ukrainalle miljardivahingot ja yrittää vieläkin saada maata velkavangikseen.
      Lännen pitää maksaa aiheuttamansa vahingot sentilleen. Ukrainan ei pidä muuta hyväksyä.

      • Mitähän ne sinunkin faktasi ovat ”enricom”? Todennäköisesti Venäjän syöttämää puppua.

        Lännen vika tuo Ukrainan myllerrys ei ollut muutoin kuin mallin näyttäjänä normaalista elämästä jota jälkikommunistisen maan asukkaatkin alkoivat kaivata.

        En tunne Putinia henkilökohtaisesti mutta eivät hänen tempauksensa aina ainakaan ole ihan normaalista päästä peräisin. Myös lausuma uutispätkässä ”.... jos minä päätän väkivallan käytöstä se on laillista....” melko sanatarkasti muisteltuna. Tuo ei osoittanut normaalia pään toimintaa jos omat päätökset tekevät jotain lailliseksi vaikka ne muutoin eivät sitä olisi, taitaa olla hieman tsaarin vikaa pojassa!

        Onhan niitä muitakin oligarkkeja Ukrainassa kuin entinen pressa mutta niiden vuoro tulee myöhemmin jos eivät sopeudu uuteen hallintoon.

        Eipä jäänyt Neuvostoliitonkaan hallitukseen aikoinaan montaakaan kapitalistisen/keisarillisen/tsaaristisen Venäjän edustajaa. Tietystihän syrjäytetyn hallitsijan edustajat joutuvat uudelleen mittauttamaan kannatuksensa seuraavissa vaaleissa ja niihin mentäessä odottelemaan jäähypenkillä. Ei niitä sentään jälkikomuina taideta Siperiaan lähettää nääntymään.

        Aseistetut joukot/henkilöt jotka on kuvattu Krimillä ovat olleet ilman maatunnuksia ja venäläisten erikoisjoukkojen varusteissa ja univormuissa joten venäläiset ovat ne ainakin varustaneet ja antavat niiden mellastaa vapaasti. Kaverit eivät uskalla näyttää naamaansa joten sekin viestii väärällä asialla olemisesta, heidän olemisensa venäläisiä erikoisjoukkojen jäseniä on siis perin todennäköistä. Nyt pitää siepata muutama ja tutkia heidän alkuperänsä niin totuus paljastuu.

        Länsihän tuota selkkausta ei mitenkään aktiivisti lietsonut malliyhteiskunan esittämistä lukuun ottamatta ja tuskin sillä on mitään tekemistä edes äärioikeiston kanssa vaan se on ukrainalaisten nykytilaansa kyllästymisen osoitus. Tietysti komusuuntainen ajattelu syyttää kaikesta mikä on vastaan heidän ihanteitaan natseja ja muita äärioikeiston esiintymiä mutta kommunisti onkin aivan sokea sille mitä ympärillä tapahtuu. Siksihän se on häviämässä maan pinnalta kuten Suomestakin.


    • Hyvät uutiset - keskellä vakavia aikoja - jatkuvat.

      Sen lisäksi, että ovea NATO-jäsenyyteen on raotettu huomattavasti lisää, myös EU on tukemassa työllisyyttä. EU haluaa vähentää energiariippuvuuta Venäjästä ja tämä luo työpaikkoja eurooppaan; lisää biopolttoaineita, lisää eivenäläistä ydinenergiaa, lisää nesteytetyn maakaasun vastaanotto/jakelu-terminaaleja, lisää tuulivoimaa... ehkä aletaan oikeasti laskemaa turpeen hiilijalanjälkeä. Itse suhtaudun skeptisesti turpeenkäyttöön paitsi kriisitilanteessa mutta hyvä tutkia asiaa... vettä löytyy samoin kuin palavaa kiveä ja kivihiiltä (kaksi eri asiaa)...

      Toivottavasti tuosta Ukrainan sotkusta tulee jotain hyvää mikä palvelee meitä kaikkia.

    • pilpal

      Asevelisosialisti työntää yhä pahempaa sotkua. Ei mitään tolkkua.
      Ukrainan pitäisi pysyä mahdollisimman kaukana Natosta.

      Suurin opetus Ukrainan selkkaukselst on Suomelle. Suomen tulee katkaista välittömästi natoyhteistyö. Siitä voi seuraksena olla ruumiita.
      Jo selkkauksen kestäessä oikeistovoimat vaativat lisää asemäärärahoja kun kauppaa pitäisi lisätä mm. Venäjän kanssa.

      Halutaanko Nato määräämään meidän politiikkaammme itään ja länteen? Emme. Natossa puolustaisimme aseilla ainoastaan kansanvälisten suuryhtiöiden taloudellisia etuja ja lännen suorittaa kehitysmaiden rosvoamista.
      Haluammeko sellaista? Emme.

    • Venäjä arvostelee Suomea rasismista. Baltian maita Venäjä kritisoi vielä paljon kovemmin kuin Suomea mutta selkeästi aggressiot on nousemassa pohjoista kohti. Venäjä tarjoaa venäjän passia myös suomeen ja suomalaisille. Ongelmia lienee näköpiirissä, toivottavasti valtiovalta on valppaana. Paljon riippuu nyt EU:sta ja USA:sta kuinka Venäjän vihamielisyys naapureitaan kohtaa ja sen orastavat imperialismihaaveet romahdutetaan. Toivottavasti järki voittaa ja paha saadaan kitkettyä ennenkuin se leviää hallitsemattomasti.

      Historia kyllä osoittaa, että maailma yleensä rullaa hitaasti ja rauhallisesti eteenpäin mutta kun poikkeus sääntöön löytyy niin tapahtumat liikkuvat vauhdilla. Viimeksi varmaan joskus zhirinovskin menestyksen päivinä pohtinut viimeksi joutuuko Suomi vielä aseelliseen konfliktiin mutta nyt taas mietityttää; tuleeko liikekannallepano täälläkin jossain välissä ja toivottavasti karhumetsälle ei tarvitse yksin mennä. No, toivotaan kaiken hyvin päättyvän mutta varmaa lienee se, ettei Venjään vieläkään voi täysin luottaa naapurina.

    • Rupla jatkaa syöksymistään. Venäjän keskuspankki on joutunut käyttämään jo 4,5 prosenttia varallisuudestaan sen tukemiseen. Jos kriisi tästä jatkuu, Venäjällä on edessään todella suuria taloudellisia ongelmia. Se on tietysti suuri riski myös koko euroopan vakaudelle koska tunnetusti taloudellisissa vaikeuksissa painiskeleva suurvalta tuppaa siirtämään sisäpoliittiset ongelmat ulkopoliittisiksi...

    • klemp

      Asevelisosialisti puhuu kuusta kun tapahtumat vyöryvät maan pinnalla. Kohtako haluat lähteä keppi kainalossa uhoomaan itärajalle.

      Täsmälleen 30 luvun natsimielinen porvaristo asteli avarakatsannossa esille, joka onkin nimestään huolimatta kumpujen yön sankari. Ja niin täysin metsässä Ukrainan kriisin suhteen.
      Ukrainan hallituksessa istuu nyt niitä ministereitä, jotka palkkasivat Kiovassa asemiehiä ampumaan omia mielenosoittajia ja poliiseja. Lännen kapitalistit ratkovat Venäjän aiheuttamaa kriisiä. Missä mättää?
      Avarakatsanto toivoo taas suomalaisten työläisten tapattamista Vienan metsissä. Lännen kapitalismi vierittää omat murhatyöt Ukrainan selkkauksessa Venäjän kapitalismin niskoille.
      Länsi toivoi murhatöillä (politiikot EU:ssa ja Tuomiojakin tietävät sen varsin hyvin) Ukrainan huutavan Natoa sotaan Venäjää vastaan. Natolla meni kurat housuun. Venäjä ei suostunut syntipukiksi ja nyt yritetään peittää verisiä jälkiä.

      Aseveljen sekään toive ei toteudu, että Venäjän talous romahtaisi. Pieni pörssinotkahdus vei luultavasti enemmän lännen kapitalistien rahoja. Suomen pääoma on huolestunut omista sijoituksistaan, mikäli kriisi jatkuu.
      Aseveljellä täytyy olla patologinen venäläisviha. Vielä suurempi kuin persuilla. Venäjä ei kaadu eikä katoa kartalta, olipa sen yhteiskuntajärjestelmä mikä tahansa.
      Me emme saa enää antaa valtaa ryteille ja tannereille ja suojeluskuntalaisille. Heidän jäljiltään on liian paljon ristejä.

      • Koetahan nyt rauhoittua. Tässä kukaan ole tapattamassa suomalaista työväestöä tai Vienan metsiä valtaamassa. Eikä tässä olla edes natseja 30-luvulta. Patologinen ryssävihakin on vähän niin ja näin. Epäluulo ei ole samaa kuin viha.

        Jos vähän tarkastelet kirjoituksiani niin niissä toistetaan mitä mediassa lukee. Niihin omia näkemyksiäni (huom! näkemyksiä) lisäillen ja vähän värikkyyttä yrittäen aikaansaada. Jossain niissä myös kritisoidaan esimerkiksi juuri venäläisvastaisuutta. Sitä en kiistä ettenkö NATO:n kannattaja olisi mutta toisaalta kun vielä elämme vapaassa maassa niin lienen oikeutettu mielipiteeseeni. Alkaa epäilyttämään, että jos eläisimme sinunnäköisessäsi yhteiskunnassa niin mitkä sanktiot yhteiskunta minulle asettaisikaan tämänsortin mielipiteestä? Joten nyt jäitä hattuun sinullekin. Kaikki kirjoitukseni ovat suunnattu vain sitä asiaa vastaan, että Venäjä aseellisesti puuttuu naapurimaidensa tekemisiin. Oletko esimerkiksi pistänyt merkille etten pahemmin ole Ukrainan nykyhallitusta kehunut tai tunnustanut? Siitä huolimatta ulkomaisesten miehitysjoukkojen poistuminen Krimiltä ainakin omiin tukikohtiinsa on ensimmäisiä toimenpiteitä tämän sotkun selvittämiseksi.

        Mitenhän muuten - näin kevennyksenä - kirjoittelin joskus palstalla pilke silmäkulmassa tästä kirjasta; https://www.google.fi/#q=punainen porvoo
        Toivottavasti en toiminut ennustajaeukkona...


      • avarakatsanto kirjoitti:

        Koetahan nyt rauhoittua. Tässä kukaan ole tapattamassa suomalaista työväestöä tai Vienan metsiä valtaamassa. Eikä tässä olla edes natseja 30-luvulta. Patologinen ryssävihakin on vähän niin ja näin. Epäluulo ei ole samaa kuin viha.

        Jos vähän tarkastelet kirjoituksiani niin niissä toistetaan mitä mediassa lukee. Niihin omia näkemyksiäni (huom! näkemyksiä) lisäillen ja vähän värikkyyttä yrittäen aikaansaada. Jossain niissä myös kritisoidaan esimerkiksi juuri venäläisvastaisuutta. Sitä en kiistä ettenkö NATO:n kannattaja olisi mutta toisaalta kun vielä elämme vapaassa maassa niin lienen oikeutettu mielipiteeseeni. Alkaa epäilyttämään, että jos eläisimme sinunnäköisessäsi yhteiskunnassa niin mitkä sanktiot yhteiskunta minulle asettaisikaan tämänsortin mielipiteestä? Joten nyt jäitä hattuun sinullekin. Kaikki kirjoitukseni ovat suunnattu vain sitä asiaa vastaan, että Venäjä aseellisesti puuttuu naapurimaidensa tekemisiin. Oletko esimerkiksi pistänyt merkille etten pahemmin ole Ukrainan nykyhallitusta kehunut tai tunnustanut? Siitä huolimatta ulkomaisesten miehitysjoukkojen poistuminen Krimiltä ainakin omiin tukikohtiinsa on ensimmäisiä toimenpiteitä tämän sotkun selvittämiseksi.

        Mitenhän muuten - näin kevennyksenä - kirjoittelin joskus palstalla pilke silmäkulmassa tästä kirjasta; https://www.google.fi/#q=punainen porvoo
        Toivottavasti en toiminut ennustajaeukkona...

        Olisko tämä parempi linkki; http://kirjahylly.blogspot.fi/2011/11/antti-kauranne-punainen-porvoo-venajan.html


    • pirp

      Aseveljen ei tarvitse selitellä. Kirjoitusten laatu on selvä. - jospa tästä sukeutuis tilanne ja nato hyökkää Venäjälle ja me saatais Viena ja Kuolakin.

    • pian

      Missä viipyy kommarien selkeä tuomio idän toimille? idän ihme kuriin ennen kuin sattuu mitään vakavempaa. Läntisten Demokratioiden on huolehdittava ettei uho nouse idästä. Ukraina nopeasti EU/Naton jäseneksi niin tilanne rauhoituu.

    • porvarien sota

      USA ja Nato - Rauhan perikato. Tämä on vanha työväen- ja rauhaliikkeen tunnus ja hyvä sellainen.
      Aloitus ja sen tekijän viestit hälyttävät rehtiä väestöä katsomaan entistä tiukemmin natosuuntausta. Meille riittää yhden "natolaisliiton" synnyttämät vainajat. Emme halua toista kertaa samaa.
      Suomi hyväksyy vallitsevat rajat, käy kauppaa itänaapurin kanssa, ei vehkeile sen pään menoksi Naton tai muunkaan kanssa.

      Aloituksen kaltaiset äärioikeistolaiset hallitsivat palstaa muutama vuosi sitten ennen persujen jytkyä. Siellä suuri osa aloituksista oli "sotaan itää vastaan" ja natsirökäleet jätettiin saarnaamaan vihaoppia.
      Sitä ei saa enää sallia. Immoslaiset ja hallalaholaiset tulee ottaa käsittelyyn ja tunkea suolle. Viime ajat osoittavat, että natosotaopit ja suojeluskuntalaisopit vaarallisina kansalle ovat torjuttavissa. Demokraatit eivät saa antautua uusien rotuoppilaisten edessä. Jokainen sellainen aloitus ja viesti tulee perustellen kumota.

    • Krimillä vedetään henkeä. Viime aikojen uutisoinneissa ei oikeastaan muuta mielenkiintoista ole ollut kuin spekulointi Krimin liittämisestä Venäjään. En usko tapahtuvan mutta odotellaan ja katsellaan. Lisäksi on spekuloitu Venäjän ja EU:n talouksista mahdollisten kaupallisten sanktioiden voimaantullessa ja lopputulos on ollut aina sama; Venäjä on taloudellisesti huomattavasti riippuvaisempi EU:sta kuin unioni Venäjästä.

      Tänään kriisi on saanut myös jo farssin piirteitä; iltalehti uutisoi dosentti Johan Bäckmannin saaneen kutsun Venäjältä tulla tarkkailemaan Krimin "kansanäänestystä". Säästäisi petrolikuluja ja julistaisi etukäteen kotisohvaltaan kaiken menneen lain ja asetusten ja hyvien tapojen mukaisesti ja äänestysprosentinkin olleen yli sata. :)

    • callme

      Varsinainen farssi on EU:n puolelta huudettu kielto kansanäänestykselle. Kiovan äärioikea hallitus kieltää tietysti kansanäänestyksen kansan puolustamisen nimissä!!!!
      Antaa väen äänestää.
      EU:n linja on vaarallinen. Se merkitsee kansan tahdon kysymisen kieltämistä vaalien välillä ja olisi demokratiaa kaventava. EU:n pitäisi kääntää tykit Sveitsiä vastaan, jossa joka vuosi jokin kanttooni tai valtio järjestää kansankyselyjä.

      Ulkoministeri Erkki Tuomiojan tulisi sanoa selvästi, että kansanäänestys ei ole rikos.
      Nyt hän on sanonut päinvastaista.
      Myös Kiovan hallituksen säätämät rasismilait pitää vaatia kumottavaksi ennen eu-tukialainoja. Erkki tietää Kiovan metkut ja Suomen työväestö odottaa kantaa.
      Ellei Erkki tuomitse Kiovaa, se käänteisesti merkitsee natsilippujen hyväksymistä täällä kuten oli Maidanin aukiolla.

      Aseveljellä on kiire kieltää suomalaisen menemistä Krimille tulevana sunnuntaina. Miksi? Vapaa matkustus pitäisi sallia. Kansanäänestyksen tulosta tai laillisuutta tai äänten laskua yksi suomalainen ei muuta puoleen eikä toiseen.

      • Irrallinen huomio Erkki Tuomiojasta;

        Päivän paikallislehdessä oli juttua Porvoon seudullakin järjestetystä valtakunnallisesta Veteraanikeräys-tapahtumasta, johon otti osaa Porvoon reserviupseerikerho, Porvoon reserviläiset, Porvoon seudun Rauhanturvaajat ja Itä-Uudenmaan Maanpuolustuskilta. Keräyksen tuoton jakavat veteraaniyhdistykset- ja osastot eniten apua tarvitseville sotiemme veteraaneille, heidän puolisoilleen ja leskilleen. Eli apua annetaan sitä tarvitseville ja lehden mukaan ihmiset anteliaasti jakoivatkin omistaan. Itse häpeäkseni makasin lauantaina reporankana sohvan pohjalla ikävässä kanuunassa enkä keräykseen osallistunut. Venyi palaveri edellisenä iltana turhan pitkään. Korvaan sen toiste. No, asiaan; uutisessa oli juttua myös siitä, että järjestön aktiiveille tuli moni juttusille mielipiteitä vaihtamaan. Monet asiat nousivat esiin eikä vähäisempänä Ukrainan tilanne. Oltiin huolissaan Venäjän kehityksestä ja siitä, että Suomessa puolustusmäärärahoja leikataan. Mutta yhden vanhan reserviläisen lainauksen otan tähän ;" Ministeri Erkki Tuomioja tuntuu olevan ainoa, joka ymmärtää ja osaa puhua asioita. Hän on vanha konkari."

        Että kyllä Erkkikin osaa.


    • Aku Ankka-lehti on varmasti yksi maan pitkäikäisimmistä julkaisuista ja Akun kautta jo useampi sukupolvi on oppinut niin kielitaitoa kuin yleissivistystäkin. Ja suuntaus näyttää jatkuvan. Mieltä lämmitti suuresti tänään iltalehdessä uutisoitu juttu missä Aku ottaa kantaa Ukrainan tilanteeseen kansilehtensä voimin. Lehden väritys on sinikeltainen kuten myös Akun vaatetus. Aku seisoo sivakoilla ja yrittää päästä hiihtoladulle mutta eihän siinä sauvatkaan auta kun valtava karhu seisoo suksien päällä. Loistava kannanotto ja riittää hyvin. Lapset eivät siitä mitään ymmärrä eivätkä traumoja saa mutta vanhempia varmasti hymyilyttää. Joskus sitten myöhemmin voi lapselle pikuisen kertoa mitä asialla ajettiin takaa. Hatunnosto Aku Ankka-lehdelle.

      Iltalehti jatkoi Ukrainan tilannetta myös toisella vitsiuutisella; Johan Bäckmannin haastattelulla. Dosentti oli lähdössä Krimille toimimaan puolueettomana vaalitarkkailijana ja jo täältä kotomaasta osasi kertoa, että Krim kuuluu Venäjälle. Suomi maailmankartalle.

      Muuten rauhallista tuntuu vielä olevan.

    • päämelodoma

      Mahtaako Aku osata sille hiihtoladulle, jossa häntä vastaan tulee upporikkaan Roopen sijasta isomahainen venäläinen suurkapitalisti ja Aku saa tehtäväksi lähettää venäläisen oligarkin tervehdyksen Roopelle.

      Entä sellainen kuvaus, jossa Aku tapaa mutaan hakatun venäläiskielisen juutalaisen ja Ukrainan kansalaisen ja kun Aku yrittä ojentaa auttavaa kättä hän näkeekin plösömahan ja hakkaa sauvalla kurjuuteen syöstyä miestä.

    • jehnam

      Oli mahtavaa jos sinikeltainen Aku tulisi johtamaan urheiden suojeluskuntalaisten teloituskomppaniaa. Hän yksin johtaisi ja ampuisi punaisia ja punaiset olisivat kuvattu punavaatteissa hölmön ja typeryksen oloisiksi. Välillä Aku muiluttaisi vasemmistolaisia, laittaisi heitä vankilaan ja osoittaisi sormellaan itään.

      Seuraavassa osassa Aku ihailisi punavapaata Suomea ja katsoisi ohimennen vankilassa viruvia typeryksen ilem kasvoilla olevia vasemmistodemraeita.
      Loppu olisi Akun johtamaa hakaristein koristeltua armeijaa taistelemassa Vienan metsissä fasistisen isänmaan puolesta. Akun sinikeltainen viitta hulmuaisi.

      Kolmannessa osiossa, kuin tyhjästä, Aku loisi uuden suojeluskunta-armeijan. Taustan puussa näkyisi taulussa 2008. Sitten kovia sotakohtauksia hölmötyperyksen näköisiä vihollisia vastaan ja Aku nostaa vuoren huipulle kaksois-s lipun. Taustan hökkelin seinässä taulussa lukee "akuset asevelisossut Upalin huipulla".

      Aku varmaan hoitaa Roopen kanssa ilkeät venäläissyntyiset Ukrainasta hiiteen.
      Se voikin olla asevelisosialistien hartain toive. Entä Suomesta? Onko heillä sellaisia tarkoitusperiä!

    • Asemasotapäivä jälleen. Kuluukohan luppoaika linnoitustöissä vai puhdetöitä värkäten?

      Hiljaista tosiaan on; tiedonantaja ja SKP vaikenee edelleen, venäläinen kulttuurieliitti - kuulitte oikein, kulttuurieliitti - vannoo tukeaan ja uskollisuuttaan Vladimir Putinille ja hänen sotapolitiikalleen. Täällä kotimaassa kokoomus peräänkuuluttaa Suomen NATO-jäsenyyttä. Ilmeisesti puolue on huolissaan venäläisen kulttuurin saapumisesta maahamme. SDP vielä vastustaa julkisesti jäsenyyttä mutta tiedän, että ihan ruohonjuuritasolla myös siinä puolueessa löytyy kannatusta sotilasliittoon liittymisestä. Ajat voivat muuttua ja asemasotavaiheen rauha olla mennyttä vihollisen suurhyökkäyksen alettua.

      Odotamme lisää uutisia Krimiltä.

    • steka

      Varmastikin tämänpäiväinen eduskuntakeskustelu oli nokkosvellin syntiä asevelisosialisteille. Arvovaltaiset demarit toppuuttelivat räväköin sanoin Kokoomuksen natokiimaa. Myös Keskustan piirissä epäiltiin natoavioliittoa.

      • Toisaalta taas keskustelut ovat keskusteluja ja varsinkin tällaiset julkiset kalastuskeskustelut nyt yleensä myötäilee kansan kulloistakin mielipidettä eikä siis sinänsä ketään yllätä. Ei kokoomuksenkaan kanta. Sillä on pitkälti omanlaisensa kannattajakunta. Huomasit varmaan tänään sekä Norjan että Viron kehoittaneen Suomea liittymään sotilasliittoon. Norjalaiset toivottivat meidät tervetulleiksi yhdessä Ruotsalaisten kanssa ja virolaiset käyttivät vähän jyrkempää äänensävyä, että liittykää kun se vielä on mahdollista. Virosta kuuluu muutakin; he haluavat NATO-joukkoja baltiaan sekä myös ohjuspuolustusta. Rautaesirippia ollaan laskemassa. Toivottavasti tällä kertaa emme jää väärälle puolelle.

        Kaiken kaikkiaan olen sanomassa, että puheet ovat puheita ja vasta teot ratkaisevat. En näe mahdottomana, että yht`äkkiä - niks ja naks - eduskunnasta löytyisikin yhteisymmärrys liittoutumisesta ja jäsenhakemus jätettäisiin. Ehkäpä jo tällä vaalikaudella huolimatta juhlapuheista.


    • Talouspakotteet Venäjää vastaan näyttävät jo purevan veikkei niitä vielä odes edes asetettu; yle kertoo venäläisten pankkien ja suuryritysten alkaneen kotiuttaa kiirenkaupalla ulkomailla olevia varojaan. Venäläisten yritysten pörssiarvo on laskenut viidenneksen ja syöksy jatkuu. Miljardeja on jo menetetty eikä pakoitteita ole vielä edes asetettu. Ruplan arvo laskee kuin lehmän häntä ja lienee - jos asiat eivät muutu - pian Jeltsinin ajan roskavaluuttaa.

      Krimillä vielä rauhallista. Ironiset uutiset kuitenkin jatkuvat; Venäjä syyttää Ukrainaa tiedotusvälineiden häirinnästä. Ah, Venäjä; tuo vapaan median, sananvapauden sekä demokratian kehto siinä pikkuveljeä ohjeistaa pehmeään ja rakentavaan sävyyn.

    • raase

      Ukrainassa on äärioikeistolaisten vahva asema hallituksessa. Siellä ollaan poistamassa sananvapautta, kieltämässä vääränlaisia puolueita ja ah... niin rakasta natoa ottamassa vastaan.
      On ymmärrettävää suomalaisen äärioikeiston liman nouseminen kielen päälle. Venäjälle ollaan vihdoin laittamssa luuta kurkkuun ja ehkäpä vielä päästään kuin päästäänkin aluevalloituksiin. Nato ja Eu ovat topakkana. Ukrainan väestö ja raaka-aineet on aiottu ottaa ja vieläpä maksattaa ukrainalaislla pakkoverot siitä ihanuudesta.
      Mutta Suomen äärioikeiston kuolaushuume. Nato ja kehittynyt lännen kapitalismi saartaa vihdoin Venäjän kapitalismin. Esteitä jää tasan kaksi. Suomi ja Valkovenäjä.
      Kun Valkovenäjä on natotettu, alkaako sitten porvarisuomen ristiretki naton suojissa Venäjän raaka-aineiden haltuunotossa.

      Nyt luodaan kiihkounioni-isänmaallisuutta aivan kuin kiihkosuomalaisuutta 30 luvulla. Silloin syntyi maailmanlaajuisesti ruumiita. Välittääkö Suomen äärioikeisto ruumiista. Tuskin. Se haluaa lyödä päänsä uudelleen Karjalan mäntyyn.
      Kapitalismi kärjistää kriisejä siksi, kun talous yskii ja ihmisten huomio kiinnitetään pois siitä.

    • Ukrainan kriisillä on heijastusvaikutuksia myös Suomeen ja täkäläiseen ajattelumalliin. Tosin tiedonantajan sivuilta huomasin, että Ukrainaa kiinnostuneempiä siellä oltiin tulevasta vapusta. Mutta asiaan; puolustusministeri Haglund ilmoittaa Suomen maamiinojen edelleen olevan varastoissaan täysin käytettävissä. Tosin Haglund ei ole varma, että Suomen mahdollisesti joutuessa sotilaallisen iskun tai maahantunkeutumisen kohteeksi, otettasiinko niitä käyttöön koska silloin rikottaisiin Ottawan sopimusta. Toivottavasti kriisin tullen osataan laittaa Ottawan sopimus ja mahdollinen kansakunnan tuho vastakkain arvojärjestelyssä ja tehdä vaadittavat johtopäätökset.

      Mutta ajattelumallista piti puhumani; Haglund toivoo, ettemme joudu "niin vakavaan kriisiin" että olisimme puun ja kuoren välissä sen suhteen voimmeko miinoja käyttää mutta miinat siis ovat tarvittaessa käytettävissä ja niitä voidaan myös kotimaassa lisää valmistaakin. Enpä muista ihan heti, että onko kansainvälisen kriisin ollessa kyseessä, johtavat politiikot puhuneet koskaan näinkään reaaliajassa, että myös Suomi voi joutua sotaan. Siis aivan oikeisiin taisteluihin. Näen tämän positiivisena asiana; tässä maassa suuret ikäluokat - jotka vielä äänestyskäyttäytymisellä maata hallitsevat - ovat johtoportaasta kansaan työntäneet Venäjän ollessa kyseessä, päänsä syvälle maan alle piiloon ja hyssytelleet pelokkaina. Toki he ovat kasvaneet suomettumisen ajan maassa ja Venäjän pelko on varmasti heihin iskostunut munasjuuria myöten. Mutta ajat muuttuvat; asioista voi ja pitää pystyä puhumaan suoraan ja oikeilla nimillään. Pitää puhua realistesesti mm. Natosta, tuoda esiin hyvät ja huonot puolet. Ja vastavuoroisesti pitää puhua realistisesti liittoutumattomuudesta ja puolueettomuudesta. Että mikä loppujen lopuksi on painoarvo olla puolueeton tai liittoutumaton maa. Onko se automaattisesti tae, ettei joudu esimerkiksi ulkopuolisen sotilaallisen painostuksen kohteeksi. Otin nämä kaksi asiaa esiin koska sopinee ketjun aihepiiriin.

    • oujeeeeeeeeeeeeeeeee

      antaa vanjan vaan tulla jos uskaltaa......hahhaa ja raate toistuu.....ja summan ihantalan muistoissa uusi sukupolvi taistelee ................................

    • he he he

      Taas on joku peräkylän poika ääneesä. Pohjanmaalta tyhmyydestä päätellen. Jooh vasuri tulemaha jämptist rupemaha Jurvassaha ooh jooh.

    • Venäjä jäi YK.ssa yksin. Kaikki turvallisuusneuvoston valtiot olisivat tuominneet Venäläisten aggression ja veto-oikeutta maan oli tietysti käytettävä. Kiinalla luonnollisestikaan ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin joko tuomita asia tai pidättäytyä äänestämästä. Kiina pidättäytyi äänestyksestä mikä ei kenellekään varmasti tullut yllätyksenä.

      Venäjän marionettivaalit Krimillä ovat käynnissä ja kyllähän Krim on Ukrainalta pois. En vieläkään silti usko, että sitä liitetään federaatioon. Jännitys kiristyy itä-Ukrainan osalta.

      Mutta Venäjä siis jäi yksin. Ja ellei ihmettä tapahdu, se jää nyt yksin poliittisesti ja taloudellisesti ja edessä on ainakin taloudellisesti kovat ajat. Pakotteet kurittavat myös Suomea mutta eihän kansainvälisellä yhteisöllä ole vaihtoehtoja. Venäjää on rangaistava. Venäläisten talous tulee kärsimään suunnattomasti mutta yksi etu venäläisillä kuitenkin on länteen verrattuna; kärsivällisyyttä. Venäläiset ovat oppineet niukkuuden ja kurjuuden niin tsaarin, Neuvostoliiton kuin Jeltsininkin ajalta. Votka lämmittää ja omasta perunapellosta saa liemen höystettä. Mutta mielenkiintoista kuintenkin on, että Putinin aikaan Venäjälle on syntynyt myös pieni keskiluokka ja tämä keskiluokka ei kenties taloudellista kurjistumistansa niele purematta. Samoin voisi kuvitella, että Venäjän talouselämän piirissä käydään parasta aikaa kabinettikeskusteluja siitä kannattaako nykyisiä vallanpitäjiä tukea. No, niin tai näin; odotellaan nyt ensin "kansanäänestyksen" "tuloksia" ja Venäjän kantaa niihin.

    • maankierto

      "Näen tämän positiivisena asiana; tässä maassa suuret ikäluokat - jotka vielä äänestyskäyttäytymisellä maata hallitsevat - ovat johtoportaasta kansaan työntäneet Venäjän ollessa kyseessä, päänsä syvälle maan alle piiloon ja hyssytelleet pelokkaina."

      Sotien jälkeen entiset rintamamiehet suurella joukolla vaativat rauhanomaisia suhteita Neuvostoliiton kanssa ja että ei koskaan enää sotaa itänaapurin kanssa. Valtiovalta totesi virhelliseksi fasismiliiton ja rakensi rauhanomaiset suhteet itänaapuriin. Rintamasotilaiden lapset jatkoivat isiensä politiikkaa. Suomen talous kehittyi suotuisasti ja pysyttelimme irti lännen sotablokeista.

      1991 Neuvostoliitto hajosi ja Venäjä siirtyi kapitalismiin. Olisi voinut luulla että naapureina olevat kapitalistiset valtiot tulevat toimeen keskenään.
      Nyt tulevat esille "rohkeat" persut, jotka uskaltavat vaatia valtiovaltaa hakemaan Venäjältä sotakorvauksia, maamiinoja itärajalle ja ehkä sotilasjoukkojakin.
      70 luvulla oli ehkä yksi ainoa rohkea mies Tuure Junnila Kokoomuksesta. Hän vaati välirikkoa NL:n suhteisiin ja liittymistä lännen kapitalismin sotablokkeihin.
      Suuret ikäluokat onnistuivat vielä torjumaan Junnilan linjaukset.

      Kun Ukraina on liitetty Natoon ja EU:hun, Venäjä on saarrettu idästä paitsi Suomen ja Valko-Venäjän kohdalta.
      EU:ssa ja USA:ssa on mittava talouskriisi. Ne muodostavat myös rikkaimman maailmanosan mutta tarvitsevat paljon raaka-aineita tuottavia kapitalistimaita alleen. Venäjällä on raaka-aineita ja työvoimaa. Ukrainassa on raaka-aineita ja työvoimaa. Ne sopivat lännen kapitalismille.

      Sodanvaaran suhteen tilanne on sama kuin molempien maailmansotien edellä. Kapitalistiblokkien taistelu maailmanmarkkinoista johtivat silloin suursotaan. Sivujuonne 1939-1945 oli, että fasistisen Saksan kapitalistiblokki otti tehtäväkseen NL:n sosialismin tuhoamisen ja sen raaka-aineet.

      Arkuissa uinailleet aseveljet ainakin Suomessa näyttävät heränneen. Tuleeko natsien sijasta toinen liittolainen ja tuleeko taas mahdollisuus Vienan metsiin ja Kuolan malmeihin.
      Mikäli kapitalistiblokit ajautuvat suursodan uhkaan, eikö työväenluokan tehtävä ole kaikkialla pistää tehtaat seisomaan ja vaatia asetehtaita lopullisesti suljettaviksi.

    • Rintamalla hiljaista. Alustavat 2 vaiheen pakotteet langetettu ja Krimin kansanäänestys meni odotetusti ihan Saddamin Irakin tai pohjois-Korean malliin.

      Mutta irrallinen huomio; ajelin tänään itärajalle päin tuttuun kalakauppaan. Kauppa oli lähes autio; venäläiset asiakkaat puuttuivat tyystin yhtä pariskuntaa lukuunottamatta. Yleensä kauppa on tupaten täynnä ja pihalla on niin turistibussia kuin henkilöautoakin. Venäläinen henkilökunta oli vaisua eivätkä paljoa hymyilleet. Yleensä niin iloiset venäläisnaiset tiskin toisella puolen hymyilevät ja juttelevat minullekin. Tänään ei montaa sanaa irronnut ja vaikka minulle hymyilivät niin hetken päästä olivat kovin totisia. Vähän tuli surku; ei ole heidän eikä minun vikani isovenäläisyyden nousu maailmalla. Ei ole heidän eikä minun vikani, että suurvalta asein muuttaa valtiorajoja. Tavalliset ihmiset kärsivät.

      Mutta niin; mahtavatko venäläiset boikotoida EU-maata vai joko on nähtävissä ruplan alasajo? Että tavalliselle venäläiselle on liian kallista matkustaa? Voi sitä kurjuuden määrää kun kauppasota todella alkaa.

    • sekes

      "Voi sitä kurjuuden määrää kun kauppasota todella alkaa. "

      Pääministeri Katainen ja ulkoministeri Katainen ovat vannoneet että Suomi viedään lännen kapitalismin tueksi maksoi mitä maksoi. Lisäksi he ovat vannoneet, ettei heillä saa olla omaa kantaa eikä omia suhteita Venäjän kapitalismiin. Haiskahtaa hieman vuoden 1939 tilanteelle joiltain osin. Katainen kertoi myös, että Suomi ei ole puolueeton. Erkki ei vastusta. Hallitus on valinnut lännen kapitalistiblokin.
      Sosiaalidemokraatti Tuomiojan omituinen logiikka tökkii pahemman kerran. Hän vetoaa Ukrainan perustuslakiin Krimin alueen kansanäänestyksessä. Hän ei yhtään ole kiinnostunut, että edellinen hallitus ja presidentti kaadettiin Maidanin aukiolla ilman perustuslakia. Erkkiä ei kiinnosta myöskään Kiovan aloittama puoluepuhdistus uusnatsien hyväksi valtiollisista viroissa ja niiden alullepanema porvarillisen sekä kommunistisen puolueen kieltäminen.
      Olof Palme uskalsi seisoa Nelson Mandelan tukena. Ne olivatkin eri aikoja.

      Eikö muuten olisi syytä ottaa kapitalistioligarkkien omaisuudet yhteiskunnan haltuun niin Venäjällä, Ukrainassa, Krimillä kuin Suomessa ja unionissa.
      Kapitalistiblokit hierovat sotaa. Tiedä häntä. Eu on jo poliittisesti vienyt itsensä sellaiseen loukkoon, josta on vaikea perääntyä. Se haluaa Ukrainan....mitä seurannee.

    • " Katainen kertoi myös, että Suomi ei ole puolueeton. Erkki ei vastusta."

      Huomiosi oli hyvä ja hyvä, että otit sen esiin. Näin pääministeri tosiaan totesi. Itse peräänkuulutin joku rivi ylöspäin sitä, että asioista pitää pystyä puhumaan realistisesti ottaen esiin asioiden positiiviset ja negatiiviset puolet. Puhuin Natosta ja puhuin liittoutumattomuudesta ja puolueettomuudesta mutta yksi unohtui; se, että me emme ole puolueettomia tai liittoutumattomia. Me olemme poliittisesti liittoutuneita vaikka emme sotilaallisesti.

      Muuten ihmettelen hieman tuota Tuomioja-kritiikkiäsi. Tuomioja mielestäni on kyseenalaistanut Ukrainan nykyisen hallituksen, maidanin tapahtumat, peräänkuuluttanut asioiden selvittämistä, todennut etteu venäjä-vastaista Ukrainaa voi ottaa unionin siipien suojiin, jarrutellut venäjävastaisia pakotteita etc. Minusta Tuomioja on toiminut aika vastuullisesti ja rakentavasti tässä asiassa. Pääasia on kuitenkin se, ettei kansainvälinen yhteisö voi kertakaikkiaan sallia sitä, että asein vahvempi lähtee miehityksen tielle ja väkivalloin muuttamaan valtioiden rajoja. Tämähän on täysin kestämätöntä ja vastoin kaikkia kansainvälisiä sopimuksia ja YK:n peruskirjaa. Huomio ja reagointi tässä vaiheessa kohdistuu - ja täytyykin kohdistua - Venäjään; sen valtiona ja YK:n turvallisuusneuvoston pysyvänä jäsenvaltiona tekemiin rikoksiin kansainvälistä oikeutta vastaan. Tämä on pääasia. Myöhemmin täytyy selvittää mitä Ukrainassa tapahtuu ja mitä sen kansa haluaa.

    • KUVAMESTARI!

      LUOLAMESTARI!
      16.3.2014 12:07
      0
      Sulje
      Voisitteko Te Toveri AP kertoa meille, että mitä Kansainvälinen Laki tarkoittaa? Kysyn tätä siitä syystä, kun Kokkareiden TOIVO- ja KORVA-remmi rl on väittänyt siten, että VENÄJÄ rikkoo Kansainvälistä Lakia UKRAINA-tapauksessa. Kysyn nyt Teiltä Toveri AP vielä sitä, että jos Venäjän Korkein Johtajisto tulisi Suomeen yllyttämän suomalaisia mielenosoittajia kapinaan ja vallankumoukseen samalla tavalla kuin amerikkalaiset Republikaani- ja Demokraattipomot sekä EU-johtajiston jäsenet tekivät Ukrainassa ja jos sitten tapahtuisi vielä siten, että ns. laillisesti valittu Hallinto ja Presidentti syöstäisiin vallasta, niin miten TE luulisitte Suomen Valtarakenteen ja heidän kansainvälisten tukijoiden suhtautuvan?

      Nyt kai kaikki ns. Laillinen Lainsäädäntö on sellaista, että sen on hyväksynyt jokin sellainen taho kuten Eduskunta eli Parlamentti siis sellainen hallintoelin, joka on jollain lainvoimaisella keinolla valittu kuten esimerkiksi Valtiovaaleilla. Niin ja nyt vielä Laki eli Lainsäädäntö edellyttää sitä, että laissa on olemassa jonkinlaiset rangaistusmääräykset ja että vielä on olemassa lainkäyttökeinot kuten Tutkintatoimi, Tuomioistuin, Syyttäjälaitos sekä vielä Vaho eli Vankeinhoitolaitos sitä varten, että Oikeusistuimen määräämät tuomiot voidaan panna täytäntöön.

      Haluan vielä kysyä Teiltä Toveri AP sitä, että mitkä Lakikuviot ns. Kansainvälinen LAKI voisi pitää sisällään. Onhan kuitenkin mahdollista se asia, että Moraalisäännöstö eli Kansainvälinen LAKI rL:stä voi tulla LAKI, mutta vain sillä edellytyksellä, että siitä tulee myös ns. Kansallinen LAKI siis SE pitää sisällään Lainsäädäntövallan, Tuomioistuinvallan, Tutkintatoimen, Syyttäjälaitos ja Lainsäädäntövalta rL:n sekä vielä VAHO eli Vankeinhoitolaitos rL:n panemaan täytäntöön Tuomioistuimen määräämiä tuomiota kuitenkin LAKIKIRJA rl:n määräämällä tavalla.

      Onkohan se totta, että Kansainvälinen LAKI on vain ja ainoastaan Voittajan Oikeutta ja vielä Voittajan Määräämällä tavalla? Toivoisin vielä sitä, että Te Toveri AP kysyisitte esimerkiksi joltain Professorilta sitä, että mitä Hänen mielestään Kansainvälinen Oikeus voisi tarkoittaa. Nyt on myös se asia Hyvä ottaa kehiin, että miten Sodassa hävinnyt osapuoli voisi Kansainvälisen Lain nimissä kysyä oman oikeutensa perään. Mitä Te Toverit haluatte vastata erään Kulkurin ja Katunarrin uteluihin?

    • sekes

      " Pääasia on kuitenkin se, ettei kansainvälinen yhteisö voi kertakaikkiaan sallia sitä, että asein vahvempi lähtee miehityksen tielle ja väkivalloin muuttamaan valtioiden rajoja. "

      Olen samaa mieltä. Kapitalismin verinen historia on täynnä valtioiden paloittelua, alistamista jopa kansalaisten alistamista orjaksi ja hänen myymisensä markkinoilla karjan tavoin.
      Ukrainan kriisin kaikki osapuolet ovat sitoutuneet kapitalismiin. Yksikään osapuoli ei ole ensisijaisesti kinnostunut ihmisoikeuksista. Kiinnostuksen kohde on markkina-alueet ja raaka-aineiden saatavuuden turvaaminen. Jokainen osapuoli hyväksyy oligarkkikapitalismin, myös Krimillä.

      Siteeraukseen liittyen. Mikäli jokin kapitalismiryhmä aikoo suista vallasta toisen ryhmän, tapelkoot ryhmät keskenään eikä työläisiä tule vetää niihin mukaan.
      Rakennetaan kapitalisteille reservaatti, jossa saavat sotia keskenään mielensä mukaan.

      Lännen kapitalistiblokin näkövinkkelistä Janunkovitshin virhe oli torjua toistaiseksi EU:n tarjoama assosiaatiosopimus sekä hänen hallituksensa pidentämä Sevastopolin laivastotukikohdan vuokra-aika.
      Sevastopol on Venäjälle elintärkeä. Porvarillisen politiikan mukaan sotatukikohdat kuuluvat elämään siinä kuin sotakin. Sevastopol on Venäjälle ainoa, USA:lla niitä on lähemmäs sata maailmalla.

      Lännen kapitalistit saattavat saada poliittisesti köniin kun nostivat Kiovaan hallituksen, jossa äärioikeistolaiset ovat vallassa. Kiova rakentaa jo "suojeluskuntaa". Länsi halusi tukea ääriaineksia ja saada Ukrainan markkina-alueen suvereeniseen valvontaan.
      Näissä ääriaineksissa on voimia, jotka eivät kannata unioniin liittymistä. Niiden tunnus on: "Ukraina etnisille ukarainalaislle ja länsimaalaiset eivät kuulu heihin."
      Lännelle saattaa jäädä luu käteen. He saivat aikaiseksi äärioikeistolaisen hallituksen, Ukraina menettää etnisesti ei-ukrainalaisosan Krimissä (1/4 etnisiä ukrainalaisia) ja Venäjä saa pitää laivastotukikohdan kuten ennenkin. Muuta ei tapahdu. Paitsi että EU/Nato muuttuvat vaarallisiksi kun maailma huomaa niiden fiaskon. Kiovan nyk. hallitusta ja konfliiktia ei olisi tullut ilman lännen kapitalismin tukea.

      Kiihkoisänmaallisuutta nostetaan Ukrainassa, Krimillä, Venäjällä, EU:ssa ja Suomessa. Se on sodanlietsonnan esiaste. Missään mainituissa maassa työläisten ei pidä mennä siihen mukaan. Jos sota uhkaa tulla, palkkatyöläisten useamaalainen yleislakko estää sen.

    • LKP aloitettava!

      Hitker miehitti Reininmaan. Hitler liitti sudeettialueet Saksaan ja lopulta koko maan. Hitler valtasi Itävallan. Ja kaikki ilman varsinaista sotaa.
      Sen jälkeen hän hyökkäsi naapureita vastaan.

      Putin ja Abhasia. Putin ja Krim. Putin hyökkää naapureihin...? Hmmm...
      Mites se menikään se vanha sananlasku voissa paistamisesta?

    • Venäjän ilmavoimilla on Suomen lähialueella käynnissä suuret sotaharjoitukset, Suomen ilmavoimat ovat nostaneet valmiuttaan reagoidakseen mahdolliseen uhkaan, Yhdysvalloista kuuluu kehoituksia liittyä Natoon... Krimillä edelleen odotellaan, YK:n pääsihteeri matkustaa Moskovaan...

      Välihuomiona mielipide; Suomen Nato-jäsenyys saattaa olla aivan nurkan takana.

      • NATO:n pitää liittyä silloin kun akuutti uhka vielä odottaa tuloaan sillä jos jäsenhakemuksen jättää venäläisten ollessa yli rajan niin tuskin enää huolitaan jäseneksi.

        Nyt olemme nähneet miten Venäjä Aadolf Putinin aikana toimii joten eiköhän panna anomus vetämään ennen kuin on liian myöhäistä.


    • Ranska näyttää ottavan ensimmäisen todellisen Venäjä-vastaisen sanktion käyttöön. Maa harkitsee Mistral-sotaluskaupan peruuttamista. Nämä kaksi maihinnousualusta joilla olisi voinut kuljettaa kymmeniä helikoptereita, panssarivaunuja ja satoja sotilaita ja jotka olivat tarkoitettu vahvistamaan Venäjän itä-meren laivastoa, olisivat näissä olosuhteissa ollut suora riski euroopan vakaudelle. Venäjä ei kertakaikkiaan tarvitse modernia länsimaista sotakalustoa tukemaan jo ennestäänkin suunnatonta sotakoneistoaan.

      Hyvä pakote ja rauhan puolesta.

    • Krimin tataarit pakenevat niemimaalta Länsi-Ukrainaan, uutisoi yle. Heitä pakenee tällä hetkellä tuhansittain ja on pelko suurista pakolaismassoista. Tataarit muodostavat 12 prosenttia krimin väestöstä.

      Tataarit ovat nyt jäämässä uhreiksi Krimillä. Heidän ääntään ei ole kysytty. Kaikki varmasti myöntävät ettei Krimin kansanäänestys täyttänyt minkäänlaista laillisen äänestyksen meriittiä ja niin äänestysprosessi, siihen "oikeutetut", sitä "valvonneet" ja sen suoritustapa ollut sellainen, että sitä kansainvälinen yhteisö voisi hyväksyä ja tunnustaa.

      Tataarit ovat nyt ulkopuolisia omassa maassaan.Kansainvälisen painostuksen täytyy jatkua jo näiden ihmisten oikeusturvan vuoksi.

    • pamok

      Uutinen osoittaa, ettei tataareja pidetä Krimillä vastoin heidän tahtoaan.
      Krimillä tataarien kieli on julistettu viralliseksi kieleksi ukrainan ja Venäjän lisäksi. Miten lie Ukrainassa?

      Kiovan hallitus julisti Janun...kaatumisen jälkeen tunnuksen "Ukraina ukrainalaisille" natsityyliin tai persujen oikeistosiiven malliin.
      Toivottavasti kohtelevat nyt hyvin vieraskansaista ja -vääräuskoista väestöä.

      Jos he tulisivat Suomeen, luultavasti immoslaiset persut ja asevelisosialistiset nostaisivat äläkän "eläteistä" yms. Eli aloittaisivat ulkomaalaisvihan heitä vastaan.
      Tataareille tiedoksi. Tervetuloa Suomeen. Virallinen Suomi ja rehti työväestö häväksyy teidät.

      EU:n pitäisi painostaa Kiovaa ja jäsenmaitaan kieltämään rasismin ja muukalaivihan.

      • Että valloittaja antaa valloitettujen poistua valloitetuilta alueilta ja kaikki on ihan jees? No, mielenkiintoinen näkemys joskaan ei kovin yllättävä kommunistin suusta. Vahvemman oikeudellahan vallankumouksia tehdään.

        Natsit muuten myös antoivat juutalaisten aluksi poistua maasta.


    • Irrallinen huomio;

      Kansa kannattaa yhä enenevässä määrin sotilasliittoa Ruotsin kanssa. Näen tämän erittäin positiivisena asiana vaikka liitto vaikuttaisikin epätodennäköiseltä. Se nimittäin kuitenkin kertoo, että Suomen kansa alkaa nähdä, että jotain liittoutumista sotilaallisella tasolla on tapahduttava. Että yksin emme voi jäädä. Erittäin hyvää ja toivottavaa kehitystä.

    • pamok

      "Että valloittaja antaa valloitettujen poistua valloitetuilta alueilta .."

      Ei lie luettu lehtiä. Lännen politiikka johti Ukrainan kahtiajakoon ja Krimin itsenäisyysjulistukseen. Espanjassa Katalonia saattaa tehdä samoin.
      Ilman lännen sekaantumista Ukraina ei olisi hajonnut.
      Kun lännen politiikot munasivat pahemman kerran, turha siitä on syyttää Venäjän kapitalismia.
      Tanner on ja demariasevelipolitiikka on herännyt henkiin. Suuri vaara on olemassa. Tie kulkee sota- ja tuhopolitiikkaa kohti. Eipä olisi uskonut.

      Pitäisi ottaa onkeen. Suomen työväestön etu on pysytellä puolueettomana mutta rauhansovittelijana YK:n puitteissa.

      ps. asevelisosialistille tiedoksi. en ole kommunisti

      • En tiedä oletko komu mutta ajattelet kuin komu tai wanna be komu.

        Länsi eitehnyt mitään mutta Venäjä teki. Ensinhän kävi ilmi jotta ukrainalaiset huomasivat heitä vietävän taas Venäjän syliin ja siitä se riemu nousi jonka tuloksena pressa joutui luikkimaan maanpakoon.

        Venäjä laski jotta kukaan ei viitsisi alkaa sotaa jonkun Krimin vuoksi ja lähti sitä valtaamaan. Hiukan harmittaa jottei edes komppaniaa niistä venäjän tunkeutujista ammuttu malliksi.

        Nythän olemme taas saaneet uuden Kyproksen vaivoiksemme. Homma laukeaa kun venäläiset alkavat haluta vapaata maata ja politiikkaa suistaen Putinin Aadolfin tunkiolle.

        Kyllä on niin vietävästi alkanut NATOTTAA!!!


    • xel

      "Kyllä on niin vietävästi alkanut NATOTTAA!!! "

      Kai myös suojeluskunnittaa!!!!

    • Obama sen ääneen sanoi; Nato tulee jäsenvaltioidensa avuksi, muiden apuna käytetään kansainvälistä painostusta.

      Ainakin baltian maat todennäköisesti nyt hieman voivat hengähtää; NATO:n ydinsateenvarjon alla voi elää rauhassa ja turvassa.

    • tarkkis

      avarakatsanto ajatustensa suppeudessa horisee omiaan.
      Ottaako pattiin ettei päästy itärajalle aseiden kanssa.

      Pattiin taatusti ottaa presidentti Niinistön irtisanoutuminen EU-pakotteista. Niinistö haluaa tavata Putinia silloin kun on tarve ja että Ukrainan tapahtumien takia ei pidä ryhtyä tekemään Venäjästä vihollista.
      Niinistö antoi ymmärtää, että EU/NATO:n hommat Ukrainassa menivät myttyyn ja lakki pitää asettaa jälleen päähän.

      Mikä tämä ""Työeläkeläinen" on? Hänen mielestään sota olisi tullut aloittaa ja tappaa...nimenomaan venäläisiä. Onko demarikaverisi!

      • Kovin on hellyyttävää luottamuksesi presidentti Niinistöön. No, mies paikallaan hän toki onkin vaikka edelleenkin äänestäisin Lipposta. Mutta ei; Niinistö on realisti. Kun emme kuulu Natoon, meidän on keskusteltava kahden kesken Venäjän kanssa jos asiat niin vaativat. Tämä siis presidentin näkemyksenä. Huomioin itse hänen mainitansa Nato-jäsenyyden puutteesta. Niinistö on Naton kannalla, sen varmaan sinäkin myönnät.

        EU-pakotteista - mahdollisista - hän ei ole irtisanoutunut eikä hän edes pystyisi vaikka haluaisi. Presidentti ei tässä maassa päätä yksinään sen enempää ulko- kuin sisäpolitiikastakaan. Ja jos Venäjä alkaa uhkaamaan unionia niin sen jälkeen ei Suomikaan neuvottele kahden kesken.


    • Tilanne pahenee ennenkuin paranee.

      Ukrainassa pelätään venäläismielisten tämänhetkisten mellakoiden myötä, että Venäjä on soluttanut mellakoihin mukaan tunnuksettomia erikoisjoukkojaan aiheuttamaan provokaatioita ja panssarijoukot odottavat vain lähtökäskyä rajan takana. Tsekinmaalta kuului aamulla vaatimuksia lähettää moisessa tilanteessa Naton armeijat paikalle. Ukraina ei ole Naton jäsen joten en moiseen usko. Hienoahan olisi, että myös kumppania puolustettaisiin. Sota siis saattoi taas saapua oven taa.

      Mutta jos huonoin kävisi eli verenvuodatus ukrainalaisten ja venäläisten välillä niin vaikkei Natoon kemuihin liittyisikään niin lienee täysin varmaa, että aggressioille pistetään stoppi. Että pehmopakotteet muuttuvat todellakin pakotteiksi. Tätähän ei kukaan toivo. Rukoillaan siis rauhan puolesta.

    • putinilainen obama

      Unionilla ja lännellä on ongelma. Se ei saanut yllätysrynnäköllä Ukrainaa Venäjän kapitalismin vastaiseen rintamaan. Lisäksi EU on lirissä Kiovan äärioikeistolaisen hallituksen kanssa.
      Mitään sotaa siitä ei synny. Kiovan hallitus paljastaa rasistisen ja työväenvastaisen politiikan väestölle niin kuin edellinen hallituskin. Kiova munasi itsensä suuressa asiassa. EU vaati Venäjää perimään kaasusta maailmanmarkkinahintaa. Nykyhallitus kaatamalla Janun... hallituksen saa maailmanmarkkinahinnan. On selvää että maksu peritään. Kapitalisti ei jätä saatavia lojumaan.
      EU ja USA järjestivät mielestään hienon taloudellisen valloitususuunnitelman ja kun se meni myttyyn (Kiovan natsimielinen hallitus yhtenä syynä), alkoi valtaisa propagandasota Venäjän kapitalismia vastaan.
      Marisevat aikansa, Krim irtosi lopullisesti Ukrainasta mutta sotaa ei tule.

      Niinistö on porvari eikä ole minkään maan rahvaan puolella. Realistiporvarina hän asetti kysymyksen pääomien vallasta ja pääomien tuotosta. Sota ei edistäisi kumpaakaan asiaa. Työväenluokka voi yhtyä rauhanomaisen ratkaisun hakemiseen.
      Jos sota Ukrainassa syttyy, Euroopan työläisten velvollisuus on mennä yleislakkoon mukaanlukien Ukrainan ja Venäjän työläiset.

      • "Jos sota Ukrainassa syttyy, Euroopan työläisten velvollisuus on mennä yleislakkoon mukaanlukien Ukrainan ja Venäjän työläiset."

        Ei missään tapauksessa. Euroopan työväestö on täysin oikeutettu mielestäni lakkoilemaan ajaakseen omia etujaan ja taistellakseen pääomaa vastaan jos se omien intressiensä vuoksi on ajamassa työväkeä alas mutta euroopan työläisillä ei ole mitään syytä lakkoilemalla heikentää yhteiskuntaa ja näin tukea Venäjän sotakonetta ja sotapolitiikkaa. Päinvastoin; euroopan työläisten pitää seistä yhdessä rintamassa vastustamassa Venäjän aggressioita. Lakkoilkoon venäläiset ja toivottavasti lakko ulottuu myös armeijaan ja sotateollisuuteen. Me euroopan työläiset voimme kannustaa heitä ja parhaiten auttaa diktatuurin kaatamisessa siten, että pidämme euroopan voimakkaana. Ja se onnistuu työtä tehden, ei lakkoilemalla.


    • putinilainen obama

      Venäjän työläisillä on täsmälleen samat edut ajettavana kuin muidenkin maiden työläisillä. Imperialistinen sota ei auta heidän asemaa tippaakaan.
      Kiovan hallitus syyttää itäisen Ukrainan mielenosoittajia ja rakennusten valtaajia terroristeiksi. Paradoksin huomaat itsekin. Kiovan hallitus nousi valtaan samanlaisilla temmpuilla. Kiovan hallitus on siis terroristien hallitus. Istuva pääministeri oli yksi päätekijöistä Kiovan hallintorakennusten valtauksissa.

      Suomea ei uhkaa mikään, mikäli pysymme puolueettomana ja varsinkin jos katiivisesti olisimme mukana liennyttämässä ristiriitoja.
      Nato-liitto olisi lähes suoranainen sodanjulistus Venäjälle. Liitto Venäjän kanssa sodanjulistus Natolle.
      Katainen saattoi joutua solmuun reaaliteettien kanssa julistamalla olevamme puolueellinen ja Naton sotavoiman puolella. Hänen eronsa kesken hallituskauden saattaa johtua tästä. Hänelle voidaan räätälöidä unionivirka tai sitten hän jää johtamaan yrityksiään.
      Uuden hallituksen täytyy perua Kataisen kanta. Muuta tietä rauhan säilyttämisessä ei ole.

      • Kun Venäjä ja Putin pysyvät rauhallisesti rakentamassa maataan ilman uhoa ei NATO tai kukaan lännessä ole sitä uhkaamassa. Venäjä ei tarviotse uhoa vaan demokratiaa jonka Putin on sieltä vienyt lopullisesti ainakin toistaiseksi.

        Meidän liittymisemme NATO:n ei ole mitenkään haitaksi Venäjälle jollei se suunnittele hyökkäävänsä maahamme tai muuten aio meitä alistaa. Jo se, että Venäjä sanoo vastustavansa on aihe liittya juuri edellä mainitsemastani syystä.


    • Venäjä varoittaa Ukrainaa sisällissodan vaarasta. Sorrun populismiin ja jätän faktan; lähimpiä työtovereitani on noin seitsemänkymmentä ja tänään olen tavannut heistä noin kolmekymmentä. Kahvipöytäkeskustelujen yleisin aihe on ollut, että "vittu mitä kaksinaamaista paskaa venäjältä suolletaan. Kaikki tietää että ne oikein odottaa sisällissotaa verukkeenaan rynniä paikalle miehittämään vieras maa." Tästä näkemyksestä löytyy yhteisymmärrys. Eivätkä he kaikki persuja ole; yksi kuuluu jopa kokoomusnuoriin joka ei tullut valituksi ja yksi osa-aikaeläkeläinen, joka vanhana kapinallisena koskaan ei ole äänestänyt eikä äänestä. Kertomansa mukaan.

      Yhdyn edellisiin; vittu mitä kaksinaamaista paskaa.

      Yhden ainoa vakavasti otettavan venäläisen lausunnon näin tänään; keskusteluun Ukrainan tulevaisuudesta pitää ottaa mukaan myös maan venäjänkieliset. Näin tietysti kuuluu olla.

    • NATO-jäsenyys etenee.

      Tänään bongasin ainakin kolme positiivista uutista:

      1. Keskustan Sipilä kertoo ettei Natoon kannata hakea "kriisi päällä". Huomattavaa edistymistä keskustan suunnalta. Nato-jäsenyyttä ei enää suoraan torpata.

      2. Nato-jäsenyyden kannatus on suuresti kasvanut Suomen reserviläisten joukossa. Hyvä. He edustavat kansan syviä rivejä.

      3. Pääministeri Katainen ilmoitti omana kantanaan, että Suomen kannattaa liittyä sotilasliittoon. Kantahan ei ollut yllätys mutta hienoa, että mies voi vapaasti ilmaista mielipiteensä. Häntä kuunnellaan laajoissa piireissä.

    • rosa luxemburg

      "Kahvipöytäkeskustelujen yleisin aihe on ollut, että "vittu mitä kaksinaamaista paskaa venäjältä suolletaan"
      Miksi et puuttunut keskusteluun ja esittänyt suojeluskuntalaisen ryssänvihan aikojen olevan mennyttä kalua. Venäjä on kapitalistinen maa ja vaikka se on sitä, lännen kapitalismi tähyää niiden raaka-aineisiin. Kaasu varsinkin puhtaana energiana on tärkeä ja sitä Venäjällä on malmien lisäksi.
      Miksi et sanonut. että EU:n ja USA:n pakotteet vähäisinäkin iskevät Suomen talouteeen. Miksi et ihmetellyt lännen harjoittamaa Suomen rankaisemista!

      Fohg Rasmussen on Naton pääsihteeri. Hän oli Tanskan pääministeri 2003. Rasmussen oli aktiivisesti porvarina tukemassa USA:n hyökkäystä Irakiin Englannin sosialaalidemokraattipääministeri Blairin kanssa. Toissailtainen tv-dokumentti paljasti Rasmussenin olleen aktiivinen valehtelija USA:n puolesta Irakin olemattomista joukkotuhoaseista ja jonka perusteella Rasmussen vei Tanskan sotilaita imperialistiseen sotaan. Rasmussen valehteli eduskunnalle ja siten kansalle saadakseen Tanskan mukaan sotaretkelle.
      Nyt Rasmussen on Naton pääsihteeri. Hän voi olla sitä vain valehtelemalla edelleen.
      Rasmussen ei ole vielä osoittanut katumusta vuoden 2003 valehtelustaan Tanskan kansalle.

      Lännen kapitalismi synnytti Ukrainan kriisin aikomalla anastaa maan Venäjän kapitalismin vaikutusalueelta. Se teki sen tökerösti. Järjesti terroria Maidanilla ja nyut syyttää itäisen Ukrainan tapahtumia terrorismiksi.

      Miksi et kerro työporukallesi avarakatsanto, että Ukrainassa, Venäjällä, USA:ssa, EU:ssa ja Suomessa pitää kansallistaa kapitalistioligarkkien työläisiltä riistämä omaisuus ja sodanvaara vähenee lähes noillaan?

      Suomen porvarillinen poliittinen armeija tekee hirvittävän virheen lietsomalla ryssänvihaa ja hehkuttamalla Natoa.
      USA ja NATO - RAUHAN PERIKATO

      • "Miksi et puuttunut keskusteluun ja esittänyt suojeluskuntalaisen ryssänvihan aikojen olevan mennyttä kalua. Venäjä on kapitalistinen maa ja vaikka se on sitä, lännen kapitalismi tähyää niiden raaka-aineisiin. Kaasu varsinkin puhtaana energiana on tärkeä ja sitä Venäjällä on malmien lisäksi."

        Minä en lietso mitään venäläisvihaa vaan annan jokaisen itse muodostaa mielipiteensä. Minua ei kiinnosta suojeluskunta kuin mahdollisena militariakeräilykohteena.

        Sinänsä vuodatuksesi ei vastaa todellisuutta; ainoa, joka on öljyä ja kaasua varastanut on venäjä, joka liitti itseensä Krimin luonnonvaroineen. Länsi ei ole vienyt mitään Venäjältä eikä asein sitä koskaan teekään. Jo historia todistaa sen; jos Venäjä olisi haluttu lyödä lopullisesti polvilleen ja riistää sen luonnonvarat sotilaallisesti, se olisi tehty NL:n romahtamisen jälkeen Venäjän heikkouden vuosina. Näin ei tapahtunut joten miksi se tapahtuisi nyt kun Venäjä taas on vahva sotilaallisesti? Uskon, että kaikki maailman maat haluaisivat elää luotettavan ja suvaitsevaisen Venäjän kanssa rauhanomaista rinnakkaiseloa molemminpuolista kauppaa tehden mutta Venäjän nykyisen aggressiivisen sotapolitiikan aikana vastakkainasettulu on väistämätön. Kuten myös Suomen sotilaallisen liittoutumisen länteen. Kaikki tämä johtuu Venäjästä, ei meistä. Ja sen myös kansa alkaa pikkuhiljaa ymmärtämään.


    • rosalux

      Kataisen ja Niinistön pölvästit eivät ymmärrä vuodatustasi. He eivät lietso Venäjää Suomelle turvallisuusuhkana ja se on paljon heiltä.
      Vai olisiko takana se, että Putinin puolue on Kokoomuksen veljespuolue. Molemmat puolueet edustavat suurten pääomien valtaa.

    • Lisää tälläisiä ohjelmia. Puhun tietysti ylen Venäjä-illasta, jota itse valitettavasti en älynnyt katsoa mutta tämän päivän mediaa olen lukenut ja erityisesti kansalaismielipiteitä seuraten.

      Näin Nato-jäsenyyden kannattajana toivotan ehdottomasti tervetulleiksi tälläiset "keskustelu"tilaisuudet. Olen ymmärtänyt päivän annista, että Nato-jäsenyyden kannatus maassamme nousi taas. Loistavaa! Quislingit itse ajavat meidät läntiseen sotilasliittoon. Siellä sitä löytyy tappajaa, joille ruusuja antaa. :)

      Siis oikeasti loistavaa! Ei mitään väliä faktoilla. Kannatuksen kasvuun riittää muutama huru-ukko ja akka.

    • hurmia

      Pitää muistaa pari tosiasiaa.
      Krimin tapahtumat eivät olleet syy Ukrainan kriisiin vaan seuraus. Lännessä ei ole kiistetty Krimin kansaäänestyksen tulosta. On arvosteltu sitä, että Venäjä otti alueen valtakuntaansa. Pääsyy lienee ollut, koska Kiovan hallitus lähti laatimaan rasistisia lakeja persutyyliin.

      Rasismilaeissa jatkuu Ukrainan kriisi ja sen tulevaisuus. Ukraina on monietninen valtio. Valtiossa on yksi (voi olla useitakin kuten Sveitsissä) pääkieli mutta monia perinteisiä kulttuureja.
      Ei Ukrainaa voi ukrainalaistaa tai Suomea suomalaistaa kuten pääpersut esittävät ja yksi demari itärajan kulmilta. Antaa kaikkien kukkien kukkia myös suomenruotsalaisten. Jos ahvenanmaalaiset haluavat Ruotsiin, menköön. Miksi sitä estää!

      Tuomiojan luisuminen lännen voimakoneiston leiriin on vakava takaisku Suomelle. Ehkä Erkki joskus palkitaan teostaan prenikoilla.
      Mikään ei olisi estänyt Tuomiojaa ottamasta kantaa puolueettoman Suomen näkövinkkelistä ja tuoda tosiasiat esille Maidan tapahtumista ja asemiesten suorittamasta oikeistokaappauksesta lännen avoimella tuella.
      Tällainen puolueellisuus jättää Suomen ulkopolitiikkaan pitkäksi aikaa tumman läiskän ja ties minne se johtaa.

    • Mielenkiintoista.

      Päivän paikallislehdessä oli eri puolueiden kansanedustajia haastateltu eräässä kansainvälistä politiikkaa koskevassa tilaisuudessa ja silmiin pisti vihreiden kansanedustajan Anni Sinnemäen näkemykset; hän kertoi olevansa järkyttynyt - kuten muidenkin puolueiden edustajat - Venäjän voimapolitiikasta Ukrainassa vaikkei siitä yllättynyt. Hänen mukaansa Venäjän kehitys on ollut nähtävissä jo pitemmän aikaa. Mielenkiintoiseksi jutun tekee se, että hänen mukaansa Suomen turvallisuusuhat ovat olleet ilmaston muutos ja sen mukanaan tuomat ekologiset uhat. Nyt hänen mukaansa näiden uhkien lisäksi on tullut perinteinen sotilaallinen uhka, joka on otettava huomioon. "Meidän naapurimme on ottanut toiselta naapuriltaan maata sotilaallisella voimalla uhaten", Sinnemäki kertoo. Sinnemäki kertoo arvostavansa hyvin korkealle sitä, että Suomi vietiin EU:n jäseneksi. Ilman jäsenyyttä Sinnemäen mukaan muistuttaisimme paljon enemmän Ukrainaa ja Moldovaa.

      Mielenkiintoisia näkemyksiä vihreiden suusta. Nato-jäsenyydestä ei suoraan puhuttu, se piti tulkita rivien välissä mutta mielestäni viesti on aika selvä. En usko vihreiden torppaavan Nato-jäsenyyttä jos sitä haetaan.

      Mielenkiintoisena huomiona - joskaan ei yllättävänä - vielä Ilkka Kanervan tokaisu, että hän ei ole koskaan, eläessään, elänyt niin vaarallista aikaa kuin nyt. Hyvä, että Ile sen ääneen sanoi. Häntä arvostetaan ja häntä kuunnellaan.

    • hurmia

      Mitkä olivat avarakatsannon todistajat Venäjän agressiivisuudesta. Kaksi suomalaista kansanedustajaa mielipiteineen. He olisivat voineet olla otos kutka tahansa 2 ihmistä.

      Sotahaukka ja rääväsuinen antikommunisti, kokoomuksen oikean laidan heppu Kanerva pitää persujen äärioikeiston tapaan Venäjää edelleen neuvostoliittona ja uhoilee tämän tästä Venäjän bolsevismin lopullisesta tuhoamista. Suomelle olisi onneksi, jos Kanerva pysyisi seksiviesteissään ja räpläisi niitä poltiikan sijaan.

      Nyt äärioikeiston linja on syyllistää yksinomaan Venäjän kapitalistit mihinkään vaikuttavaan seikkaan katsomatta. He lietsovat 30 lukulaista "ei tuumaakaan" politiikkaa.
      Ukrainan kriisin osapuolet ovat: Ukrainan kapitalistiryhmittymät, USA:n, Venäjän ja EU:n kapitalistiryhmät. Jokainen osapuoli paukuttaa kovilla. Kussakin maassa, myös Ukrainassa, työväenluokka jää jalkoihin. Kukaan Ukrainan "auttaja" ei vaadi Ukrainan rosvokapitalisteja tilille, eivät liioin omissa maissa vaadi edes veronkiertoa kuriin.

      Suomessa agitoidaan Ukrainan kustannuksella vaarallista seikkailupolitiikkaa. ak olisi rehti, jos liennyttäisi sotahurmosta kaveripiirissään. Ukrainassakaan ei tule sotaa.

    • "Suomessa agitoidaan Ukrainan kustannuksella vaarallista seikkailupolitiikkaa. ak olisi rehti, jos liennyttäisi sotahurmosta kaveripiirissään."

      Ystävä hyvä; vaikka vaikutusvaltani kieltämättä on suuri niin politiikassa - menneitä kansanedustajia, nykyisiä kansanedustajia, lautakuntien jäseniä, kunnanhallituksen jäseniä, kunnanvaltuuston jäseniä - kuin työelämässäkin ja ay-liikkeessäkin niin yhteen en pysty; vaikuttamaan vihreiden kannattajien mielipiteeseen. Tunnen heitä kyllä; valtuustossa istuvia sekä ehdokkaana olleita ja aktivisteja. Mutta näihin naisiin minun vaikutusmahdollisuuteni ei yllä. He elävät omassa lintukodossaan eivätkä edes ovikellon soidessa, oven avatessa ja puna-armeijan virpoessa ymmärtäisi mikä Nato on.

      Ystäväni hyvä; en voi muuten auttaa kuin lupaamalla etten lietso mitään ryssävihaa. Kerron näkemykseni asiallisesti, kuuntelen toisten mielipiteitä ja pitäydyn faktoissa. Suomen medioissa esitetyissä faktoissa. Kiihkoilematta ja vihaa lietsomatta. Ainostaan isänmaan etua ja lastemme tulevaisuutta ajatellen.

      Mutta olen yllättynyt; en mielipiteestäsi Ilkka Kanervasta vaan siitä, että jätit Sinnemäen mielipiteen täysin noteeraamatta. Eikö tämän sortin mielipide vihreissä merkitse sinusta mitään?

      • Ja siltä varalta, että sarkasmini otetaan kirjaimellisesti niin tarkennan; minua kenties kuunnellaan mutta mitään keinoa minulla ei ole päättää mitä mieltä tai päätöksiä ihmiset tekevät.


    • Hyvät uutiset jatkuvat; iltalehti ja yle uutisoivat jo joka kolmannen suomalaisen hyväksyvän Nato-jäsenyyden. Määrä saattaa olla jo suurempikin, ainakin itse olen huomannut heidän, jotka ennen henkeen ja vereen vastustivat jäsenyyttä, vaienneen täysin. Toki eivät jäsenyyttä hehkutakaan mutta eivät enää niin kovin kiihkoile sitä vastaan. Tämä siis omina kokemuksina.

      Nato-jäsenyys lähestyy koko ajan. Julkisuudessa vastustajia on vielä enemmistö mutta voimasuhteet muuttuvat ja epäilemättä kulissien takana etsitään yhteisymmärrystä parasta aikaakin. Mutta kuten Elisabeth Rehn totesi Putinin uhkaavan ja pelottavan puheen jälkeen, Nato-jäsenyys on välttämätön.

      • Lisäksi yli 60 prosenttia olisi valmis hyväksymään Nato-jäsenyyden jos eduskunta, pääministeri ja presidentti olisivat kaikki jäsenyyden kannalla. Ja juuri näinhän tulee käymään; yhteinen ilmoitus Nato-jäsenyyden historiallisesta tarpeesta, muuttuneista olosuhteista lähialueillamme sekä lopullisesta integroitumisesta Eurooppaan... Pääsemisessä niihin pöytiin, joissa päätetään, hyödymme kaikki yhtenäisestä puolustuksesta, Natoa ei ole suunnattu ketään vastaan, hyvät suhteemme Venäjään tulevat jatkumaan karenssiajan jälkeen... etc.

        Pian voimme Nato-kumppaneille ilmoittaa, että Suomen enemmistö kannattaa jäsenyyttä.


    • hurmia

      "sekä lopullisesta integroitumisesta Eurooppaan.."
      Emme siis ole Euroopassa. Ja miksi vain Euroopassa olisi oltava. Eikö meidän pitäisi olla maapallolla ja osa ihmiskuntaa! Tiedä häntä.

      Mikäli natoinnostus tulee Ukrainan tapahtumista niin sen pitäisi kulkea toiseen suuntaan.
      Länsi; Nato ja "Eurooppa" valehtelee kriisistä mennen tullen. Suomen hallitus ja ulkoministeri Tuomioja jättävät kertomatta juutalaisvastaisuudesta sekä juutalaisuskovaisten ympärille rakentuneesta Jatsenjukin hallituksen mafiasta. Jatsenjuk, presidentti Turt... (mikä nyt olikaan), Tymoshenko, Klitscko ja monet muut syrjäyttivät asevoimin edellisen hallituksen ja pääsivät valtaan. Kaikki mainitut ovat kansan ryöstön avulla rikastuneita upporikkaita kapitalisteja. Venäjällä ei ollut kovinkaan paljon tekemistä rikollisista koostuneen hallituksen kaatamisessa ja toisen samanlaisen pystyttämisessä.
      On tyrmäävää, että Tuomioja siirtyi Natovoimien agotaattoriksi ja Venäjän syyttelijäksi tilanteessa, jossa USA:n ja EU:n kapitalisteja tukevat voimat olivat osallisina.
      Kommunistien toimitiloja rikotaan ja poltetaan, ammattiliittoja uhkaillaan, juutalaispogromeja tehdään, kaupunginjohtajia tapetaan vaimon silmien edessä, kommunisteja poistetaan valtuustoista, rasismilakeja säädettiin ensi päivinä yms..
      Tämäkö demokratiaa?
      http://pirona.fi/?p=2250

    • orake

      Länsi yritti ottaa Ukrainan natotukikohdaksi ja EU:n alusmaaksi äkkirynnäköllä ja kun lopputulos muuttui päinvastaiseksi, Venäjän kapitalismin syyttely alkoi tuotapikaa.
      Venäjän kapitalismi käytti tilannetta hyväkseen. Krimin kansalaisia ei tarvinnut pakottaa. He liittyivät Venäjään vapaaehtoisesti. Venäjä turvasi porvarillisen ajattelun mukaan Krimin suurena sotilastukikohtana hyökkäyksen Mustalta Mereltä sisämaahan.
      Luultavasti Krim ei joudu samanlaiseen talouskurimukseen kuin Ukraina, joka on ryövätty kaikenetnisten kapitalistien toimesta tyhjiin.
      Työläisten etuja kriisissä ei mikään taho ole puolustanut.

      USA aseistaa jo Kiovan hallitusta ja käy propagandasotaa tuomalla asekalustoa Baltiaan ja Puolaan. USA ei vaadi Maidanin asemiesten aseistariisuntaa eikä aukion valtauksen lopettamista. Jatsenjukilla on Kiovan tuki armeijan käskyttämisessä itäisen Ukrainan väestön kimppuun. USA tukee myös Syyrian terroristeja poliittisesti ja aseellisesti. Ukrainan hallitus koostuu oligarkkiterroristeista ja sen tueksi on mennyt Janunkovitshin hallituksen oligarkkeja.

      Jos kuka niin Nato ja lännen kapitalismi on syventänyt ja laajentanut Ukrainan kansan ahdinkoa. Mikäli Kiovan hallitus kaatuu, Naton helikopterit kuljettavat heidät länteen rahakasoineen. Mutta ilman sitäkään haliituksen upporikkaat eivät luovuta omistaan kolikkoakaan kansalle.

      Länsi on konna Ukrainan tapauksessa ja konnia ovat Suomessa ne, jotka kiihottavat natoon liittymiseen. Venäjä ei edistä kansanvallankumousta ja se on sen synti.

      • "Luultavasti Krim ei joudu samanlaiseen talouskurimukseen kuin Ukraina, joka on ryövätty kaikenetnisten kapitalistien toimesta tyhjiin."

        Krim valitettavasti tulee joutumaan taloudellisiin ongelmiin. Krimiä ei nimittäin tulla tunnustamaan osaksi Venäjää kuin Venäjän itsensä ja muutaman satelliitin taholta. Näin ollen Krimiin ei tulla investoimaan ja suurella todennäköisyydellä myös sellaiset yhtiöt, jotka sijoittavat Krimiin, tullaan asettamaan pakotelistalle. Kuuban saarto - olkoon oikeutettu tai ei - on hyvä esimerkki siitä, että ulkomaiset yhtiöt eivät voi maahan sijoittaa. Venäjällä toki on hieman pelivaraa mutta Krim ei tule menestymään taloudellisti paitsi jos Venäjä keinotekoisesti antaa sille tekohengitystä.

        Talouspakotteet ovat silti parempi vaihtoehto kuin verenvuodatus. Krimiä ei ole vielä loppuunkäsitelty.


    • alfa terra

      Mikään tarina ei ole luettu loppuun. Se on fakta.
      Ukraina on äärimmäisen riistokapitalismin malliesimerkki.
      Neuvostotasavaltana se oli vauraimpia. Työttömyyttä ei ollut. Maa toimi vilja-aittana ja itäosissa oli ja on voimakas teollisuus. Olipa taso mikä tahansa, kansalaiset saattoivat elää suhteellisen turvattua elämää.
      20 vuodessa maan kansallisomaisuudesta rahana siirtyi arviollta puolet lännen pankkeihin. Maa on rutiköyhä ja Kreikan tavoin vararikon partaalla. Kaksi merkittävää kapitalistiryhmää on hallinnut ja rosvonnut vuorotellen maata. Venäläismyönteisempi ja -vastaisempi. Nyt on vallassa venäläisvastainen kapitalistiryhmä ja joka omaa selviä äärioikeistolaisempiä piirteitä kuin koskaan ennen viimeisen 20 vuoden aikana. Työläisten kannalta on merkitystä porvarillisen demokratian asteella.

      Ukrainan ongelma ei ole se, mihin suuntaan maa luo suhteita tai pitää niitä yllä. Se ei ole myöskään palkkatyöläisten ongelma. Mikä on ongelma?
      Ongelma kuvattiin edellä. Ongelma on työn ja pääoman välillä. Erilaisia kulttuureja edustavat kansalaiset tulevat kyllä toimeen ellei kehitetä kansalliskiihkoisia liikkeitä.
      Palkkatyöläinen ei voi tukea kummankaan suunnan kapitalisteja. Jos maa pysyy kapitalismissa, työläisten etu on saada normaali porvarillinen demokratia ilman rotuoppeja tai kansallisuusvihaa. Maa pysyy monietnisenä. Se on fakta.

      Kiovan hallitus, jonka länsi pystytti ei kykene eikä haluakaan porvarillista demokratiaa. Se ei halua kitkeä korruptiota tai rikollista bisnestä eikä halua palauttaa maahan valtiolle varastamiaan ja toisten varastamia valtiolle kuuluvia varoja. Pyssymiehet puhdistavat valtuustoja "vääräuskoisista" hallituksen luvalla!
      Ukrainassa ottelu tulee käymään työn ja pääoman välillä. Ellei tule, mikään ei muutu kapitalistiryhmän vaihdoksista hallituksissa huolimatta.

      Suursotaa ei synny. Sisällissodan uhka on olemassa. Jos se syttyy, siitä tulee verinen.

    • Tänään osui silmään Ruotsin puolustusministerin - suokaa anteeksi etten muista nimeä ulkomuistista, Karin joku - ja ilmoitti ettei Ruotsi aio pysyä sivussa jos Suomea aseellisesti uhataan. Hän kertoi, että Ruotsi kunnioittaa solidaarisuus-sopimusta ja odottaa muidenkin tekevän näin jos Ruotsia uhataan. Niinpä niin, me emme ole puolueeton maa ja vaikka läntinen naapurimme onkin ajanut armeijaansa alas niin ei sovi unohtaa sen pohjoismaalaisittain valtaisia reservejä; hävittäjiä, ammuksia, tykkejä, laivastoa ja materiaalia. Ja ennenkaikkea se, että ainakin yksi maa on ilmoittanut seisovansa Suomen rinnalla. Ymmärtäähän tuon jo itsekkäistäkin syistä. Lausunnossaan hän totesi myös ettei solidaarisuuslauseke sulje pois pohjoismaista yhteistyön, EU-yhteistyön eikä mahdollista Nato-jäsenyyden tarvetta. Niinpä niin taas; Suomi ja Ruotsi hakevat yhdessä Nato-jäsenyyttä. Erittäin tärkeää olisi Ruotsin hakemus sotilasliittoon. Suomi ei voi jättäytyä silloin sivuun.

    • Päivän kaksi hyvää uutista;

      1. Suomi järjestää täyden valmiuden ottaa vastaan Nato-apua kriisitilanteessa. Suomi parantaa valmiuttaan ottaa vastaan lentokalustoa sekä sotilaita, laivastoa. Suomi myös auttaa kaluston ja sotilaiden huoltamisessa. Kyseessä ei ole askel Nato-jäsenyyteen mutta mielestäni erittäin positiivinen askel kansainvälisen yhteistyön ja ystävyyden saralla.

      2. Ruotsin ja Suomen sosiaalidemokraatit haluavat syventää keskinäistä puolustusyhteistyötään. Suomella ja Ruotsilla on hyvät ja läheiset suhteet kaikin tavoin ja niiden syventäminen on kummankin maan etu.

      Ei vallan huono uutispäivä mutta ei myöskään Venäjällä; Putin kuulemma saa kasvonsa juhlarahaan.

    • pikkukyyhky

      "Ja ennenkaikkea se, että ainakin yksi maa on ilmoittanut seisovansa Suomen rinnalla."

      Se maa on viestissä Ruotsi. Hyvä niin.Naton sotilaallista uhkaa vastaan meillä on ainakin Ruotsi tukea!
      Tiedämme että Nato on lännen kapitalismin sotilaallinen projekti pitää jäsenmaat kurissa sosialismilta tai siihen viittaavaltakaan. Jäsenmaan tukemisartikla tarkoittaa sosialistisen vallankumouksen tukahduttamista jossakin jäsenmaassa. Toinen tarkoitus on pönkittää jäsenmaiden kapitalismin taloutta muun maailman kustannuksella aseellisin voiminkin

      Hallituksen solmima natosopimus liittää tosiasiallisesti Suomen osaksi natoa.
      Naton hyökkäyksessä Venäjälle, maamme on uhrattu sen sotakoneiston alustaksi.
      Aikaisemmista vastaavista liitoista on huonot kokemukset.

      Onnistuuko lännen kapitalismi estämään vastaisen vapaan maailman syntymisen?
      Ei onnistu. Kapuloita se voi laittaa historian pyöriin ja aiheuttaa valtavaa vahinkoa mutta aseinkaan kapitalismi ei säily.

    • pienoiskyyhky

      "Ja ennenkaikkea se, että ainakin yksi maa on ilmoittanut seisovansa Suomen rinnalla."

      Se maa on viestissä Ruotsi. Hyvä niin.Naton sotilaallista uhkaa vastaan meillä on ainakin Ruotsi tukea!
      Tiedämme että Nato on lännen kapitalismin sotilaallinen projekti pitää jäsenmaat kurissa sosialismilta tai siihen viittaavaltakaan. Jäsenmaan tukemisartikla tarkoittaa sosialistisen vallankumouksen tukahduttamista jossakin jäsenmaassa. Toinen tarkoitus on pönkittää jäsenmaiden kapitalismin taloutta muun maailman kustannuksella aseellisin voiminkin

      Hallituksen solmima natosopimus liittää tosiasiallisesti Suomen osaksi natoa.
      Naton hyökkäyksessä Venäjälle, maamme on uhrattu sen sotakoneiston alustaksi.
      Aikaisemmista vastaavista liitoista on huonot kokemukset.

      Onnistuuko lännen kapitalismi estämään vastaisen vapaan maailman syntymisen?
      Ei onnistu. Kapuloita se voi laittaa historian pyöriin ja aiheuttaa valtavaa vahinkoa mutta aseinkaan kapitalismi ei säily.

      • "Tiedämme että Nato on lännen kapitalismin sotilaallinen projekti pitää jäsenmaat kurissa sosialismilta tai siihen viittaavaltakaan."

        Aika outo kommentti; eikö Naton seuraava pääsihteeri ole norjalainen sosiaalidemokraatti? Näin olin jostain lukevinani.

        Asiaa sivuten; sain aloitettu Kimmo Kiljusen "Maailman maat"-kirjan - joka käsittelee pääasiassa valtiolippuja ja heraldiikkaa - ja olen jo edennyt Islantiin asti. Ulkomuistista heitän, että Islanti sai ensimmäisenä naispresidentin mikä tietysti on jonkunnäköinen virstanpylväs. Mutta Islanti teki muutakin; ensimmäisenä Nato-maana se sai kommunistipresidentin.

        Nämä nyt ulkomuistista mutta eikö tuo näkemyksesi Naton sosialismikammosta ole aika kaukaa haettu. USA ja Nato löi kommunismin kauan sitten. Ei se enää demokratiaa uhkaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      128
      1874
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe