Milloin lopettaa imetys

ei vielä väsynyt

Lapseni on nyt 2v 5kk ikäinen ja imee vielä rintaa monta kertaa päivässä, myös yöllä. Lapsi syö päivällä ihan hyvin ruokia mutta haluaa kuitenkin aina välillä rintaa. Lapseni ei ole imenyt päivääkään tuttia ja mieleen tuli että voisko nyt rinta olla tutin korvike? En haluaisi lopettaa vielä imetystä kun pikkuinen haluaa sitä niin kovasti ja onhan se maito kuitenkin hyväksi lapselle ?

12

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksi vain

      sairasta imettää noin isoa lasta. tolla menolla tissi on suussa viä eskarissa. sellasia äitejä kyllä on ja taas yksi tulossa

      • Tämän sanon

        Sairasta on ajatella, että se on sairasta. Sinun päässäsi se sairaus on. Ihmislajille on luonnollista imettää pitkään ja monissa maissa edelleen imetetäänkin. Vain tietyissä länsimaissa siitä on tehty sairasta. Ja ei, en ala väittelemään tästä asiasta, koska tiedän kyllä mitä siitä seuraa.


    • eräs vaan

      Lapsen hammasterveyden vuoksi keskitä imetys ruoka-aikoihin eli imetä vain ruuan jälkeen ikäänkuin jälkiruuaksi. Rintamaidossahan on paljon hyviä puolia, joten jos molemmat taaperion kanssa pidätte yhteisistä imetystuokioista niin jatkakaa ihmeessä niitä joko joka ruuan jälkeen tai pari kertaa päivässä.

      Yösyömistä tuon ikäinen ei tosiaankaan enää tarvitse, vaan pitkät kunnon katkeilemattomat yöunet. (Tietenkin muuama yö menee todella levottomana, kun vieroitat yösyömisestä).

    • ei vielä väsynyt

      Heippa

      Syötän vain ja ainoastaan lastani ruuan jälkeen, koska lapsen halu sitä vielä vaatii. Yösyötöstä ei ole mitään haittaa koska lapsi nukkuu samassa sängyssä. Ja kun yöllä haluaa maitoa niin lapsi kömpii itse imemään. Lapsi nukkuu, tai siis on nukkunut aina pitkät yöunet. Ei taida edes kunnolla herätä itsekään imetyksen aikana, vaan tekee sen puoliunessa.
      Vieroitus tulee käsittääkseni luonnon mukaan ja jää pois pikku hiljaa, ihan luonnostaan. En usko että vieroituksesta tulee mikään iso juttu. Moni tekee siitä ison jutun, niin kuin monesta muustakin asiasta.

      • LykkäätVäistämätöntä

        Tiedän 4-vuotiaan lapsen, joka on "väkisin" jouduttu vierottamaan rinnasta eli en laskisi tuon varaan, että "vieroitus tulee luonnon mukaan ja jää pois pikku hiljaa, ihan luonnostaan".
        Kyllä sinä joudut ihan omista lähtökohdistasi hänet tulevaisuudessa vierottamaan, vaikka lapsi ei tuosta saavutetusta edusta millään haluaisi luopua. :)


      • imettäjä
        LykkäätVäistämätöntä kirjoitti:

        Tiedän 4-vuotiaan lapsen, joka on "väkisin" jouduttu vierottamaan rinnasta eli en laskisi tuon varaan, että "vieroitus tulee luonnon mukaan ja jää pois pikku hiljaa, ihan luonnostaan".
        Kyllä sinä joudut ihan omista lähtökohdistasi hänet tulevaisuudessa vierottamaan, vaikka lapsi ei tuosta saavutetusta edusta millään haluaisi luopua. :)

        Mitä kamalaa siinä nyt on, että 4-vuotias on jouduttu vieroittamaan? Mitä sitten? Lapset ovat erilaisia ja äidit ovat erilaisia ja tilanteet ovat erilaisia. Useimmat lapset varmaankin tarvitsevat pientä pukkausta jossain kohtaa. Ei se liene perustelu imetyksen aikaiselle lopettamiselle. Useimmat taaperot tai sitä vanhemmat kuitenkin vieroittuvat osittain itsekseen, kun elämään tulee muita asioita. Viimeisen rajan toki joutuu usein äiti vetämään.


    • äitix

      Jos imetys on lapselle tärkeää eikä haittaa sinua, ei sitä tarvitse lopettaa. Jos ottaisimme mallia muista kädellisistä, imettäisimme 2-7 vuotta.

      Miksi ajattelet, että rinta on tutin korvike? Kyllä se on ihan toisin päin! Tutti on tehtaan liukuhihnalta tullut teollinen muovinkappale; on käsittämätöntä, että sen imeminen on ihmisten mielestä jotenkin normaalia ja imetys epänormaalia tai sairasta.

      Taaperolle rinnan imemisen tärkein syy ei enää ole ravinto vaan läheisyyden- ja lohdun- ja imemisentarpeen tyydytys. Nämä eivät ole vähäisiä tai turhia tarpeita! Niitä voi toki täyttää muillakin tavoin, mutta rinta on aivan luonnollinen tapa. Myöskään rintamaito ei lakkaa olemasta terveellistä ravintoa. Toisinaan sairas taapero ei edes voi syödä muuta, ja imetys voi säästää tiputukselta.

      Tässä vaiheessa voisi kuitenkin olla hyvä alkaa hieman rajoittaa imetyskertoja. On hyvä, että vieroittuminen käy mahdollisimman rauhalliseen tahtiin. Jos siltä tuntuu, voit alkaa jättää imetyskertoja pois. Lapsi oppii pian siihen, että rintaa saa esimerkiksi vain nukkumaan mennessä, herätessä, eron jälkeen ja kenties erityisissä tilanteissa lohduksi.

      Oli miten oli, usko ennen kaikkea omaa tunnettasi, äläkä välitä kehostaan vieraantuneiden, ahdistuneiden ja kateellisten panettelusta.

      • anti-apina

        Imetä sinä äpäröitäs vaikka 20-vuotiaiksi asti, jos kerran tunnet itsesi APINAKSI!


    • ei vielä väsynyt

      "Oli miten oli, usko ennen kaikkea omaa tunnettasi, äläkä välitä kehostaan vieraantuneiden, ahdistuneiden ja kateellisten panettelusta"

      Tätä ajattelutapaa olen noudattanutkin, kiitos sinulle kommentista!

    • maitoa vaan

      Imettele ihmeessä niin pitkään kuin lapsesi haluaa, jos siitä ei ole sinulle vaivaa. Kyllä se ennemmin tai myöhemmin vierottautuu. :)
      Hienoa että imetys on jatkunut jo noin pitkään. Annat lapsellesi ihanan tavan rentoutua ja hyviä muistoja.

      • hyi helvetti

        Hyviä muistoja paksun mamman lötkötissin lutkuttamisesta? Traumoja se saa!


    • huolestunut tyttö

      meille tulossa vauva! entiiä eikai imettäminen ole vaarallistakaan. ainakin liika tutti on pahaksi mielummin olisin halunnut ettei vanhempani olisi antanut niin paljon tuttia minulle, koska olen jotunut käyttämään 6 raudat ja vielä 2 raudat syksyllä tulossa ja noi raudat ei oo auttanut ees ja jos noi ei auta noi kahet raudat niin ei oo mitään keinoa saada hampaita hyväksi ::( niin epäreilua että on tuttihampaat mulla liika tutti on pahaksi ainakin :(( hammaslääkäritkin sano ettei auttanut yhtään noi ja jos noi ei auta sykysllä niin sit pitää kestää vaan huonoilla hampailla.;(( tyttö kesukuun 30 päivä 16v

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1605
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1439
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1348
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1334
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      37
      1275
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1218
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe