Kemijärven matkailu, tulevaisuus?

aika entinen

Viitaten Lapin Kansan uutisointiin. Kemijärvellä puhutaan matkailusta, mutta mitään ei ole käytännössä tapahtunut vuosikymmeniin. Vuoden 1980 luvun lopulta lähtien, ei ole ollut mittavaa toimintaa. Pieniä kehityshankkeita vain Eu:n kautta! Yksi hotelli ei pelasta paikkakunnan matkailua, vaan Suomu ja jos saadaan entisen ajan loistoon! Tälläisenä aikana kuten nyt, kun raha ei liiku, ei ole matkailulla hyviä aikoja odotettavissa..

83

753

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ovet säpissä

      Hotellin kannattavuus on kiinni siitä et onko asiakkaita. Ei oo näköjään ollu ko lappu on luukulla. Jos homma perustui pelkästään taivaan Tulien porukan majoittumisen varaan niin ei se yksin elätä ?

    • Korkea Otsa

      Jokaisen kylän ja vielä kuolevan kylän pitäis pärjätä matkailulla.
      Jo on isot luulot.

    • fg53

      Koko ajan tapahtuu jotain ja tapahtumia on pitkin vuotta. Kannattaa vähän seurata eikä aina valittaa. Ja mennä vaikka mukaan järjestelyihin, niin pääsee vaikuttamaan eikä tarvi täällä palstoilla märehtiä!

      • lewiskö

        Joo, kannattaisi käydä muuallakin katselemassa, onko esim. ylläksellä tai levillä porukkaa..? Saattaa olla enemmän väkeä..


      • niinpä niin

        Talkoilla ei leipää tienata, vaan tuottavalla työllä!


    • Inhottava realisti

      Joo! Kemijärvi on kaunis kesäkaupunki, mutta ei sitten muuta. Tosiasia on, että Kemijärvelle on tarkoituksella tultava. Tänne ei siis eksy vahingossa jos on jonnekin menossa koska emme ole reitin varrella.
      Meillä ei ole mitään erikoisuuksia jotka houkuttelisivat turisteja tänne. Kaikki mitä meillä on, löytyy muistakin Lapin paikkakunnista. Joten turha meidän on matkailulla hehkuttaa.

    • Venäläisille

      Kemijärven matkailun tulevaisuus on venäläisissä. Olen laskenut, että jonain viikonloppuna satoja autoja tulee Venäjältä Ne pitäisi saada pysähtymään ja jäämään Kemijärvelle. Turkiskauppa, Casino, merkkitavara- ja luksuskauppoja, Ikea, Suomu nousuun, mökkitontteja venäläisille, venevuokrausta venäläisille, kelkkasafareita venäläisille, metsästysmatkailua, keilahalli, Suomu-golf, Taivaantulet tai valot osa-II, muita elokuvantekijöitä, teollisuushallit täyteen, alihankintaa, ......

      • Inhottava realisti

        Kuvitella voi mitä tahansa, eikä se ole edes kiellettyä. Rakentaa voi mitä tahansa, se vaatii vain rahaa. Kunta tai valtio ei rahoittajiksi ala eikä yksityisiä rahoittajia löydy noin utopistisiin hankkeisiin. Voit toki unelmoida rauhassa mutta toteutukseen asti eivät unelmasi kehity.


    • totuus satuttaa

      Samanlaisia kesä/talvimaisemia on Suomi täynnä. Ei Kemijärvellä ole mitään sen kummampaa, jokainen pitää omaa kotiseutuaan kaikista kauniinpana. Se halutaanko Kemijärvestä tehdä Venäläisten suosikki lomakohde niin kuin Krim on on sitten toinen juttu, ainakin näinä aikoina kun katsoo uutisia.

    • tyristi

      Takaisin kuuskytluvulle ja telttailemaan. TeeBeen takana olis lysti makoilla ja aabeeceellä makkaralla.

    • 36miljoonaa

      Joku laittoi 36 miljoonaa euroa mökkien ja hotellin rakentamiseen. Nyt ei markkinoi paikkaa yhtään. Todella omituinen juttu.

      • bioluvil

        pyykkipäivät


    • uutta puhtia

      Giant-moottorikelkkaenduro on myös matkailutapahtuma.
      Kannattaa piipahtaa katsomassa mitä siellä tapahtuu ja tätäkin tapahtumaa voi kehittää toki vaikka viikon mittaiseksi Lumikenttien Kutsuksi!
      Miksi aina valitatte?Tehkää itsekin asian eteen jotain...edes ideoikaa jos teillä hyviä ideoita pulpahtaa niin aina niitä voisi testata ja niistä voisi syntyäkin jotain tuottavaa.

      • nysä

        poro rodeot ,poron sarviuutetta,ym muuta oheistuotteita.


    • ikävä juttu

      Täällä ollaan matkailua vastaan, koska Kempan syrjäytyneet pitää matkailualaa paikallisasukkaita nöyryyttävänä palveluammattina. Näiden syrjäytyneiden mielestä sellainen ei ole "valkoisen miehen" hommia, ainoastaan alarotusille tarkoitettua halpa-arvoista "paskaduunia"

      • Palvelijan apulainen

        Matkailuun liittyvät työt ovat aivan yhtähyvin kuin mitkä tahansa muutkin työt palveluammateissa.
        Turistit tykkäävät hyvästä palvelusta ja ovat kyllä jopa valmiita maksamaan siitä.
        Ainoa ongelma Kemijärven kohdalla on se, ettei matkailijoita ole eikä tule Kemijärvelle.
        Käytännössä tätä työtä ei ole.


    • valtion yhtiö

      Selvä osoitus siitä, että Finnair on vielä valtion omistama yhtiö. Kun Finnair yksityistetään, niin saadaan purettua vanhat rakenteet ja henkilöstömenot vastaamaan nykyaikaa. Sitä kautta alkaa tulla kilpailukykyistä hintatasoa.

    • en matkaile

      Lisää hörhöille:

      Moskovaan halvemmalla kuin Lappiin

      Aasiasta Suomeen lomalle tulevien kannattaa Helsingin sijaan lentää mieluummin vaikkapa Tallinnaan tai jopa Pariisiin. Tällä reittivalinnalla voi säästää useita satoja euroja.

      Tällaisen johtopäätöksen voi tehdä Matkalehden tekemästä hintavertailusta. Finnairilla lentävä pääsee huomattavasti edullisemmin tapaamaan pakkasukkoa Moskovaan kuin joulupukkia Lappiin, todetaan vertailussa.

      Matkalehden vertailussa selvitettiin myös tulevan joulun lentohinnoittelua. Pekingistä, Bangkokista ja Tokiosta Suomeen tulevien lentojen hinnat ovat yli tuhat euroa (matka-aika 15.-22.12.). Kalleinta on lentää joulupukin kotikaupunkiin Rovaniemelle, 1209 euroa, kun pakkasukon pakeille Moskovaan pääsee 903 eurolla. Myös muilla vertailun lennoilla on kalleinta tulla Suomeen.

      Sama linja on matkoissa Suomesta Aasiaan. Esimerkiksi syksyllä viikon matka Bangkokiin maksaa jopa 54 prosenttia enemmän kuin mitä se maksaa Oslosta. Oulusta tai Rovaniemeltä Helsingin kautta Finnairin vuorolla matkustava maksaa matkastaan (matka-aika 14.-28.10.) 933 euroa, kun taas norjalainen saa saman matkan 604 eurolla.

      Lapin kansa

    • Suomun asia

      Suomun keskus (idea: Oili Harjula) pitäisi toteuttaa, niin voisi tulla monta henkilöä, jotka ei muuten tule tänne lomailemaan!

      • nyrkit savessa

        puhujia ja pitäisi, pitäis tyyppejä kyllä riittää aina...kun PITÄISI pistää nyrkit oikeasti "saveen".....tuleepa kumman hiljaista....


    • pössikemppa

      Kemppaa pitäisi mainostaa maailman kaikista pösseinpänä kylänä.
      Pössit vois vaikka tehdä lyhytfilmiä Youtuubeen,kertomaan itsestään.
      Vois uteliaat tulla katsomaan,miten Pössilässä eletään.

      • punikki

        nythän niitä lennokkeja voitaisiin pistää alakurtille vakoilutehtäviin,tehdään suommusta oikea vakoilukeskus.


    • jees mies

      Niin kauan kun Kemijärvellä on matkaillusta vastaava Stau Pekkaa älää edes ajaatelko että näin ammattitaidoton kun hän on saa mmitään aikaisekkseen ainoastaan muutaman ihmisen irtisanoutumisen koska ei pysty kommunikoimaan yhdenkään ihmisen kanssa. Lisäksi kun keskkustellee esimiestensä kkanssa ainooastaan lakkimiehen välityksellä. Päättäjät nössöjä eivät uskalla tehdä mitääm Pekkalan suhteen. ssaamoo kskee Väänässtä uhoaa nyt se akka lähtee. Mutta ei vaan lähde. Mutta mitään eii tapahdukkaan. Miten käy iskelmä festareiden? Hallelujaa kuoleva kylä.

      • suohon

        Eiks se Pekkala oo roista.....mikä mukvampaa ku sekoilla täällä ja polkee kemijärveä vaan syvemmäle


    • kuolema koko kylälle

      Tosi asia on kuitenkin, että kakksi vuotta kaupungin ainooa taapahtumaa oli iskelmäfestarit. Toi rahaa kaupungille ja yrirräjille enemmänn kuin muut yhteensä. Mitä yteki kaupunki kkun yrittäjä otti takkiinsa niin käännettiin selkä. Nyt ensi kesän tapahtumasta ei mmitään tietoa.

    • oppimista

      Miksi Salla osaa ja satsaa 'kaikkeen', mutta Kemijärvellä ei, on suuri kysymysmerkki? On kai Kemijärvellä potentiaalisia voimia alkaa aivan positiivinenkin toiminta, ja ei asiat yhdestä henkilöstä ole koskaan kiinni.
      Esim. markkinointi-asia on sellainen, että sen oppimiseen olisi nyt kyllä vaikapa kursseja järjestettävä.
      Matkailu edistyy vain jotakin tekemällä, luontomatkailu etenkin. Luontomatkailuun tarvitaan myös fyysisiä ja henkisiä voimia yhdessä, ja ei pidä unohtaa mielikuva-asioita. Mielikuva-asiat eivät vaan oikein kohtaa tätä todellisuutta mikä luonto-matkailussa tarvittaisiin, sillä se näkemys mikä monilla on Koillis-Lapissa, on vähän 'outo'. Matkailijat eivät vättämättä ota 'sinun' mielikuvaa omakseen, vaan se on aivan toinen kysymys.
      Tätä mielikuva-asiaa olisi työstettävä tajuntaan, eikä ole aivan sama, kuka sitä työstä tekee.

    • sähköistä

      Lentokentät Rovaniemellä ja Kuusamossa, nyt sähköjuna yhteys. Missä matkailijat?

      • noin

        Kohta Suomun keskuksessa, tulevaT LENTÄEN, JUNALLA, JA PIKKUAUTOILLA.
        Junassa on tunnelmaa, kun on uusi ravintolavaunukin, lentokone on halpa ja nopea, pikkuatoilla voi katsella reittien varrella olevia nähtävyyksiä.
        Kaikille jotakin.


    • juna/auto ?

      Mitenkä se juna/auto Kemijärven laariin sataisi. Eikö ne lähde saman tien sillä autolla
      jatkamaan pohjoiseen, tai kuka minnekin ?

    • hiller

      Kemijärven elinkeinotoimiston kaveri joutaisi suomulle talonmieheksi.Jos paikka on auki.

    • luomustelu

      Laatikaa matkailun tehostamissuunnitelma, vaikkapa luottamusmiestem voimalla.

      • vihreäboonus

        Tuleva S-Market pysäyttää matkailijoita, se on hyvä! Mutta miten saadaan matkailijat pysymään paikkakunnalla, oheispalvelut?


      • nysä
        vihreäboonus kirjoitti:

        Tuleva S-Market pysäyttää matkailijoita, se on hyvä! Mutta miten saadaan matkailijat pysymään paikkakunnalla, oheispalvelut?

        nuita s-marketteja ,prismoja,city marketteja on isommissa kylissä en tiedä miten kurjalan s-marketti hätkähdyttää matkailijan ,sitä on rakennettu jo 3vuotta


    • suletueikanata

      Tämä on tulevaisuus matkailualalla, ei tarvita kuin pieni talouden notkahdus ja tässä on tulos:
      http://yle.fi/uutiset/pyhatunturi_oy_irtisanoo_ja_lomauttaa/7134708

      • kurjuutta jaossa

        Sano miten matkailuala eroaa muista aloista ? Kaikilla aloilla irtisanotaan ja lomautetaan, kun on matalasuhdanne. Samaa herkkua saatavana kaikilla aloilla.
        Matkailuala on kuitenkin yksi niitä harvoja aloja, joita täällä Lapissa voidaan tulevaisuudessa harjoittaa.


      • lue älä höpötä
        kurjuutta jaossa kirjoitti:

        Sano miten matkailuala eroaa muista aloista ? Kaikilla aloilla irtisanotaan ja lomautetaan, kun on matalasuhdanne. Samaa herkkua saatavana kaikilla aloilla.
        Matkailuala on kuitenkin yksi niitä harvoja aloja, joita täällä Lapissa voidaan tulevaisuudessa harjoittaa.

        edelleen:
        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/saksalaistoimittajilta-tyrmays--suomeen-ei-voi-tulla-massaturismia/2796868

        http://yle.fi/uutiset/matkalehti_lento_suomeen_jopa_yli_puolet_kalliimpi_kuin_muualle_eurooppaan/7122427


        täällä on puitu syyt miksi matkailu ei kannata:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12035197


      • tuppi ja käteinen
        lue älä höpötä kirjoitti:

        edelleen:
        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/saksalaistoimittajilta-tyrmays--suomeen-ei-voi-tulla-massaturismia/2796868

        http://yle.fi/uutiset/matkalehti_lento_suomeen_jopa_yli_puolet_kalliimpi_kuin_muualle_eurooppaan/7122427


        täällä on puitu syyt miksi matkailu ei kannata:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12035197

        Turismi on sen verran primitiivinen tulonlähde, ettei sen varaan kannata kansantaloutta laskea - saati sitten vääntää itkua siitä, miksi kylmään ja pimeään paikkaan ilman kunnon kulttuurinähtävyyksiä ei ole kovin suurta maksavien asiakkaiden tunkua.
        Ei Suomi sentään ihan vielä ole mikään banaanimaa, vaikka siihen monet tahot näyttävätkin pyrkivän.


      • rakoa löytyy aina
        lue älä höpötä kirjoitti:

        edelleen:
        http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/saksalaistoimittajilta-tyrmays--suomeen-ei-voi-tulla-massaturismia/2796868

        http://yle.fi/uutiset/matkalehti_lento_suomeen_jopa_yli_puolet_kalliimpi_kuin_muualle_eurooppaan/7122427


        täällä on puitu syyt miksi matkailu ei kannata:
        http://keskustelu.suomi24.fi/node/12035197

        Tuossako se sinun "jumalan sana" ? Jonkun toimittajan mielipide, se nyt ei mikään fakta ole.
        Massaturismia ei tänne voi koskaan tulla, siinä ei toimittajia tarvita sitä tietämään. Se vaan ei massaturismi ole ainoa matkailun ala. On paljon muitakin konsepteja, ja ne sopii Lappiin paljon paremmin kuin joku massaturismi.
        Kyllä on köyhää, jos päätökset yrittämisestä tehtäisiin, jonkun nettikeskustelun ja muutaman toimittajan kirjoittelun perusteella.
        Silloin ei olisi mitään missään. Ei olisi koskaan tullut ensimmäistäkään yritystä Suomeen.
        Kallista kun myydään, niin sitä myydään niille, joilla siihen on varaa.


      • sesonkityöläinen
        tuppi ja käteinen kirjoitti:

        Turismi on sen verran primitiivinen tulonlähde, ettei sen varaan kannata kansantaloutta laskea - saati sitten vääntää itkua siitä, miksi kylmään ja pimeään paikkaan ilman kunnon kulttuurinähtävyyksiä ei ole kovin suurta maksavien asiakkaiden tunkua.
        Ei Suomi sentään ihan vielä ole mikään banaanimaa, vaikka siihen monet tahot näyttävätkin pyrkivän.

        Turismi kasvaa alana edelleen maailmassa. Ylimielisyyteen on moni kaatunu. Rukkaset käteen ja töihin! Onko täällä OIKEASTI jollaki varaa paukutella henkseleitään....Sehän on vientiteollisuutta tuo turismi..., jotka tänne rahaa jättävät..


      • skimbaaja14

        Eipä hätäillä... kattellaan pidemmällä aikavälillä tulevaisuuteen. Merkit näyttävät hyviltä. Ulkolaiset tykkäävät Lapista. Tekijöitä kehiin!


    • Ei Helppoa

      Kun teillä on kesäloma miettikää mihin 8000 asukkaan kylään
      Suomessa menisitte lomailee,

    • Mikä neuvoksi?

      Matkailualalla on menossa raju kulttuuin muutos. Tunturikeskuksiin ei enää mennä entisessä laajuudessa. Meno on siistiytynyt, ihmiset hiihtävät ja tuovat mökkiin omat ruuat ja juomat.

      Isot keolmökit on pantu myyntiin, mutta ne eivät mene kaupaksi. Ihmekös tuo, sellaiset hollitallit vievät lämpöä harakoille, ne ovat peruskorjausiässä. Ei ole myöskään mielkästä seisottaa rahaa mokomissa sijoituskohteissa.
      Kannustematkailu on miltei pysähtynyt, kun edustusmenoja ei saa enää mistään ulosmitattua ts. ei saa vähentää verotuksessa.

      Seuraukset ovat kohtalokkaat tunturikeskusten matkailulle, joka on laskenut rahojaan runsaskätisesti levittelevien kulkijoiden varaan. Meistä selkäreppuihmisistä ei ole matkailuyrityksille taloudellista iloa tai riemua.

      Kotimaan lentoliikenne ei mannaa lupaa. Rahamiehet eivät pysähdy Kemijärvelle. Mutta se oma rauha täällä on. Kaikki, se rauha ja hiljaisuus, on vaikea tuotteistaa.

      Mutta jotenkin näkymätöntä se matkailu on 2000-luvulla ollut Kemijärven elinkeinopolitiikassa. Todella ne apsit, k-kaupat ja kapakat eivät ole syy tulla tänne.

    • Ihme ja kumma!

      Totta turiset. Olin viikolla 10 Saariselällä viikon. Sieltä puuttuivat kotimaan turistit. Liian vähän oli kaikkiaan turisteja. Iltameno oli vaisua. Laanilan monotansseissa oli kymmenkunta henkeä kerrallaan. Joku jopa tanssi. Hinnat olivat huipussaan. Eipä huvittanut juopottelu, kun mökissä oli halvat viinat. Mökkikin oli tuttavankauppaa, ettei siitä päässyt kukaan nylkemään liikoja.

      Baarimikko sanoi, että vauhtiviikot ovat vasta tulossa. Siis tulossa? Mitenkähän sen pääsiäistungoksen kanssa on, kun vappu pukkaa jo seuraavaksi ja lumi hupenee alta? Ei hyvin mene sielläkään.

      Suomu on näkymätön, mutta Kauppalehdessä tuntuu mainostavan silloin tällöin. Pyhällä ei tarvita kaikkia vakituisiakaan.

      Kansakunta on ikääntynyt, ihmisillä ei ole liikoja rahoja, bailauskulttuuri on ehtynyt tai notkahtanut. Hinnoittelu on posketonta ajoittain ja paikoittain. Mutta niistähän se raha pitää repiä, jotka vaivautuvat paikalle.

      Helsinkiläinen baarimikkko sanoi samaa pari kuukautta sitten Vaakunassa. Yökerho on pitänyt muuttaa päiväkerhoksi, lasten leikkitilaksi ja varastoksi. Mutta missä ovat päiväperhot?

      Nyt äkkiä eduskunta asialle: entisin eduin pitää saada sidosryhmiä juottaa ja syöttää ja verovähennykset päälle. Muutoin hukka perii Suomen ja ennen kaikkea Lapin matkailun.

    • kokeilua vaan

      Rohkeasti vaan kokeilemaan matkailu-alan yrittäjyyttä, siinä sen näkee!

      • lavat suoristu

        Nyt järvimatkailulla on mahollisuus ko yhteismettä-Oxvortin myllyjä ei tuu järvimaisemiin. Valtuusto on viisas !!!


      • putputputputputputpu
        lavat suoristu kirjoitti:

        Nyt järvimatkailulla on mahollisuus ko yhteismettä-Oxvortin myllyjä ei tuu järvimaisemiin. Valtuusto on viisas !!!

        Eikö suomessa ole järviä kuin kempassa??

        Mites olis vaikka saimaa?


    • uudella tavalla

      Kemijärvelle heti toimikunta laatimaan strategiaa, ja sen tulee olla muu kuin hallinnosta, sillä hallinnossa vallitsevat tietyt lainalaisuudet estävät puolueettoman suunnittelun.
      Täyskäännös.

      • lusmuilevakko

        Onhan meillä elinkeinojohtaja ja matkailuasiamies(nainen). Nekin pitäs kait saaha tekeen töitä. Siinä on toimikuntaa nokon.


      • uudella tavalla
        lusmuilevakko kirjoitti:

        Onhan meillä elinkeinojohtaja ja matkailuasiamies(nainen). Nekin pitäs kait saaha tekeen töitä. Siinä on toimikuntaa nokon.

        He ovat hallinnosta, ei toimi. Pityää olla toimikunta joka koostuu niistä, joilla on näkemystä yli hallinnon. Sekä nuorten ja naisten osuus huomioitava erityisesti.


    • mädätään keskenämme

      Kyllä tämä Kemijärven järvi on surkea Suomen järvimaisemien edustajana.
      Muualta löytyy kunnollisia järviä ja kalaakin muuta, kuin haukea. Varmaan kaikki jotka tätä järvijuttua kehuu, on tarkoittaneet sen vitsiksi.

    • kotipesän likaajat

      Kalaa tulee kun viitsii vain kalastaa.

      Tuskinpa muuallakaan kaljatuopin ääreen kalat nousevat.

      • Jaloa kalan on oltav

        Tuleeko siis lujasti taimenta ? Ei jänkäkoirille.


      • tuo..
        Jaloa kalan on oltav kirjoitti:

        Tuleeko siis lujasti taimenta ? Ei jänkäkoirille.

        Suomutunturi nousuun, se pelastaa kemijärven matkailun!


      • Omituista
        tuo.. kirjoitti:

        Suomutunturi nousuun, se pelastaa kemijärven matkailun!

        Kuinka, kun ei edes paikan omistajaa asia vaikuta kiinnostavan!


      • naapuri työllistetty
        tuo.. kirjoitti:

        Suomutunturi nousuun, se pelastaa kemijärven matkailun!

        Savukoskella riittää ulkolaisia...miksei Suomullakin...


    • joki sulaa..

      Matkailussa riittää tuulivoiman vastustajilla tekemistä, onkohan edes suomulla tai pyhällä ollut tupa täynnä. Pitkältä sillalta ei taida nähdä..?
      Lama on tullut matkailuun kaikkialle..

    • Ei koskaan sinne

      Sehän on teistä kiinni, miten matkailijat otetaan vastaan. Kemijärveläisille on noussu vissiin pissi päähän kotimaisesta sarjasta, joka todella oli hyvä, mutta maksavia turisteja ette selvästikään halua. Haukut vaan tulee päälle. Meitäkin on 10 hengen porukka eli jos saisi tuntea olevansa tervetullut, siitäkin tulisi yöpymisineen, ruokaostoksineen ym. Kun muita turisteja lasketaan päälle niin turha on vikistä, ettei matkailutuotto pelaa.

    • haukinousee

      TÄMÄ ON VIISAIDEN IHMISTEN KAUPUNKI JA ONNEN TYYSSIJA!

      Meillä n kauniita maisemia, metsiä, puita, järvi, joka on maailman kuulu kalaisuudestaan. Kalastusalueen luottamushenkilöiltä kysykää vaikka järvi ja joki kalastuksesta. Haukiviikoista puhumme nyt paljon. Siellä oli Isä Mitrokin kunniavieraana (entinen meppi, demari).

      Tulkaa Kemijärvellä kesällä, nauttimaan ihanista maisemistamme ja kalastamaan haukea, josta saa HYVÄÄ TERVEYS RUOKAA!

      Kemijärven Yrittäjillä käsittelyssä olevasta Suomun keskuksesta aina puhutaan täällä, mutta antaa yrittäjien tehdä Suomun keskusta, jos haluavat. Me muut katsomme nyt ennen kaikkea kalastusmatkailuun!

      • hullujakoolette

        Turha melskata, kun ei ole muuta kuin haukea tarjolla, sitä löytyy Suomen joka lätäköstä.

        Säälittävää jos Lapissa pitää jänkäkoiraa kalastella.


      • Anonyymi
        hullujakoolette kirjoitti:

        Turha melskata, kun ei ole muuta kuin haukea tarjolla, sitä löytyy Suomen joka lätäköstä.

        Säälittävää jos Lapissa pitää jänkäkoiraa kalastella.

        Hauki on nykyään herrojen herkku


    • Anonyymi

      Sanovat, että Kemijärvi on omituisessa maineessa. mitä jos tehdään siitä meidän matkailuvaltti? Sekopäiden kaupunki! Maine kiirii ympäri maailmaa, että siellä on "hullujen yhdyskunta". Siis ei oikeasti ole, mutta leikisti. Niinko on Amerikassa yksi paikkakunta, missä muka oli ufo, siellä käy turisteja ja tekevät asukkaista rikkaita, matkailu "mesta!" Oikeasti ei ole tietenkään ollut ufoja siellä, mutta se on kuvitelma, jonka takia tulee turistit kaikkialta.

      Kemijärveltä voisi tehdä matkailu videon, missä kaikki on ihan "hulluna". Matkailija kun kysyy kaupungilla ihmiseltä, että missä on rautatieasema, niin kemijärveläinen työtää kielen ulos ja saa plööh! Siis tällaista aivan pöljää. Kaupoissa myyjät ulisisivat kummasti. Sitten kaupunginvaltuusto menisi tuohon kaupungintalon eteen ja kaikki konttamaan maahan. Turistit kysyis, mitä ihmettä te teette, niin valtuutetut vastaisivat: "Etsimme tryffeleitä!" siis matkisivat leikisti tryffelisikoja.

      Lisäksi kaikki kemijärveläiset laittais samanlaisen vihreän lippiksen päähän. Miehet, naiset, lapset, vanhukset, ihan kaikki. Turistit ihmettelis, että miksi kaikilla on sama lakki. Jos kysyy, niin vastaus olisi vain, että kemijärveläinen vastaa: "Sshh... Seinilläkin on korvat!" Siis aivan tuommosta hei-hei hommaa, mutta siitä tulisi varallisuutta Kemijärvelle, turistit katsovat omituisia tapahtumia. Olisi vaikka ufoviikko kesällä ja ruokana "hullun humanoidin leike". Myytäisiin vaikka t-paitoja, joissa lukee Kemijärvi, täällä saat olla sekaisin! Tehdään huumoria tästä omituisuudesta.

      Lisäksi olisi perinnejuhlia, ihan keksittyjä, mutta Amerikan jenkki dollarituristit tulisi tänne katsomaan ja rahaa pistäisivät. Kemijärven kylissä olis kesäjuhlia, missä aivan pähkähulluja ohjelmia. Kaikki niitä naurais siellä ja sanoisivat, että kyllä ensi kesänä tullaan koko perhe taas katsomaan tätä outojen kaupunkia.

      Aletaan nauraa itsellemme, otetaan jo se meidän motto esiin, että UFO ELÄÄ JOKAISESSA MEISSÄ, HULLUUS ON VOIMA KEMIJÄRVEN!

    • Anonyymi

      Niin on jo 2010-luvulla oltu matkailusta huolissaan ja neuvojakin jaettu.

      Mutta olemmeko vieläkin lähtökuopissa onnentunne kainalossa?

      Nyt on kaikki superkallista. Silloin valikoidaan vain 1 Lapin-matka tuolla eteläisessä Suomessa. Sanokaa rehdisti, olisiko se valinta Kemijärvi.

      Kun tänne ei tultu halvan euron aikaankaan, miksi sitten nyt?

      Hiihto olisi kiva jos tietäisi, onko latuja vai pitääkö itse aurata.

      Harmi!

    • Anonyymi

      Vaihtakaa ainakin nykyinen, töykeä matkailusihteeri ammattitaitoiseen yleisöpalvelijaan.
      Nyt ei näin ole, kun on kunnalta joku Kampela mainostamassa Kemijärven haukiviikkoa.

    • Anonyymi

      Kemijärven matkailun yksi vetonaula voisi olla toimintapäivät, joissa olisi mukana esim. kotiseutumuseo sekä moottorikelkkamuseo. On niitä vanhoja koneita, jotka "papattavat" ja sitten on kuvanveistoviikko, että puusta tehdään patsaita. Miksi se loppui? Sitten oli Kaamostanssit, Ruska Swing ja mitä vielä, no ainakin Yukigassen. Miksi ne lopetettiin? Haukiviikoista puhutaan paljon, mutta se oli vain vähän aikaa, nämä tapahtumat on legendoja. Tietenkään unohtamatta joulunavausta, joka on joulun alku kaikille.

      • Anonyymi

        Nuo olivat hyviä tapahtumia. Turisteja ne eivät juurikaan vetäneet ja paikallista väkeä on nykyään niin vähän, ettei noita tapahtumia enää ole kannattanut taloudellisesti pitää.
        Kemijärvellä ei ole oikein mitä turistille esittää.
        Taajama on surkea. Palveluita vähän. Järvi pilattu säännöstelemällä ja metsäojittamalla. Hiekkarannat ja valtavat luonnoniityt ovat 3 metriä veden alla kesäisin ja talvella vesi laskee 7 metriä, joten jäällä liikkuminen olisi vaarallista turismin kannalta.
        Kelkkareitit ovat ankeissa pöpeliköissä niin, että Kemijärvi on hiljaisin kelkkailupaikkakunta pohjoisessa.
        Maastossa liikkuminen paljastaa valtavat metsähakkuut Kemijärven vaaramaisemissa.
        Ei ihme, että turisteja ei näy Kemijärvellä.
        Yhdellä matkailusihteerillä siis pärjätään oikein hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo olivat hyviä tapahtumia. Turisteja ne eivät juurikaan vetäneet ja paikallista väkeä on nykyään niin vähän, ettei noita tapahtumia enää ole kannattanut taloudellisesti pitää.
        Kemijärvellä ei ole oikein mitä turistille esittää.
        Taajama on surkea. Palveluita vähän. Järvi pilattu säännöstelemällä ja metsäojittamalla. Hiekkarannat ja valtavat luonnoniityt ovat 3 metriä veden alla kesäisin ja talvella vesi laskee 7 metriä, joten jäällä liikkuminen olisi vaarallista turismin kannalta.
        Kelkkareitit ovat ankeissa pöpeliköissä niin, että Kemijärvi on hiljaisin kelkkailupaikkakunta pohjoisessa.
        Maastossa liikkuminen paljastaa valtavat metsähakkuut Kemijärven vaaramaisemissa.
        Ei ihme, että turisteja ei näy Kemijärvellä.
        Yhdellä matkailusihteerillä siis pärjätään oikein hyvin.

        Kalastusmatkailu voisi olla turismin nousun perusta, mutta haukiviikotkin lopetettiin. Pitää luoda BRÄNDI, eli mistä Kemijärven tunnettavuus lähtee. Suomuun on pistetty rahaa valtavasti, onko auttanut? Nykyään on kalastusmatkailu "IN" ja se on myös meille yksi tärkeä perusta toiminnassa. Ennen haukea pidettiin roskakalana ja naurettiin, jos joku söi särkeä. Nyt ne on "herrojen herkkua". Kemijärvelle vain se Haukiviikko takaisin, kaikki muistaa, että itse Mitro eli "Isä Mitro" oli siellä kunniavieras (ent. meppi, demari).


    • Anonyymi

      Hietaniemen hirsihotellissa on tulevaisuus! Piirrustukset valmiina, rahat vain puuttuu?
      Hirsi osaamista paikkakunnalta ainakin löytyy.

      • Anonyymi

        Kukaan ei tule hirsihotellin takia Kemijärvelle. Uitossahan on jo hirttä ja hotellia, mitä on käyttäjiäkään.
        Tuosta vitostieltä suhaavat Kuusamoon, Pyhä-Luostolle Sodankylään.

        Pulma on sijainti. Rovaniemeltä on liki 90 km, Kuusamoon ja Sodankylään on toistasataa km. Ne vetävät kaiken mehun, kun sitten Sallakin vetää enemmän puoleensa.

        Olemme ei missään ts. olemme jääneet mopen osalle. Kemijoki säännösteli järven piloille, kauppala-maalaiskunta-taisto jakoi vähät voimavarat kahtia.

        Kaupunki ei ole 50 vuoden vanhaa statusta osannut hyödyntää vaan on pienentynyt kuin pyy.
        Nyt ylösrakennus on jumittunut. Elämme veloissa, aika ei suosi mitään nousuja. Olemme vanheneva näivettyvä kunta.

        Viihdyn henkkoht hyvin, kun minulla on varaa käydä ihmisten ilmoilla välillä. Mutta voi tämä olla ankea monen mielestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan ei tule hirsihotellin takia Kemijärvelle. Uitossahan on jo hirttä ja hotellia, mitä on käyttäjiäkään.
        Tuosta vitostieltä suhaavat Kuusamoon, Pyhä-Luostolle Sodankylään.

        Pulma on sijainti. Rovaniemeltä on liki 90 km, Kuusamoon ja Sodankylään on toistasataa km. Ne vetävät kaiken mehun, kun sitten Sallakin vetää enemmän puoleensa.

        Olemme ei missään ts. olemme jääneet mopen osalle. Kemijoki säännösteli järven piloille, kauppala-maalaiskunta-taisto jakoi vähät voimavarat kahtia.

        Kaupunki ei ole 50 vuoden vanhaa statusta osannut hyödyntää vaan on pienentynyt kuin pyy.
        Nyt ylösrakennus on jumittunut. Elämme veloissa, aika ei suosi mitään nousuja. Olemme vanheneva näivettyvä kunta.

        Viihdyn henkkoht hyvin, kun minulla on varaa käydä ihmisten ilmoilla välillä. Mutta voi tämä olla ankea monen mielestä.

        Jos täällä oltaisiin fiksuja, niin yritettäisiin hyödyntää paikkakunnan paskaa mainetta matkailussa, vähän Puolangan tyyliin. Hehän mainostavat olevansa maailman pessimistisin paikkakunta ja jopa BBC julkaisi siitä artikkelin.
        Kemijärvi taas voisi mainostaa olevansa Suomen paskin paikkakunta, sillä pääsisi valtakunnallisiin medioihin ja sitä kautta ihmiset kiinnostuisivat paikkakunnasta. Siinä asiasssa ei valehdeltaisi yhtään ja se on tosi tärkeää, kun ihmiset ensin miettivät, kuinka paska paikka tämä onkaan, ja sitten osa haluaisi nähdä, miltä tämä näyttää ja kokea tämän paskan ilmapiirin täällä. Siitä se lähtisi, ei maksaisi mitään kaupungille, kun kaikki on sitä mitä jo mainostetaan ja ulkopaikkakuntalaiset tulisivat sitä oikein katsomaan ja kokemaan, huonoa palvelua, huonoa majoitusta, huonoa ruokaa jne.
        Käännetään paikkakunnan paskuus, sen eduksi ja eletään sen maineen kanssa herroiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos täällä oltaisiin fiksuja, niin yritettäisiin hyödyntää paikkakunnan paskaa mainetta matkailussa, vähän Puolangan tyyliin. Hehän mainostavat olevansa maailman pessimistisin paikkakunta ja jopa BBC julkaisi siitä artikkelin.
        Kemijärvi taas voisi mainostaa olevansa Suomen paskin paikkakunta, sillä pääsisi valtakunnallisiin medioihin ja sitä kautta ihmiset kiinnostuisivat paikkakunnasta. Siinä asiasssa ei valehdeltaisi yhtään ja se on tosi tärkeää, kun ihmiset ensin miettivät, kuinka paska paikka tämä onkaan, ja sitten osa haluaisi nähdä, miltä tämä näyttää ja kokea tämän paskan ilmapiirin täällä. Siitä se lähtisi, ei maksaisi mitään kaupungille, kun kaikki on sitä mitä jo mainostetaan ja ulkopaikkakuntalaiset tulisivat sitä oikein katsomaan ja kokemaan, huonoa palvelua, huonoa majoitusta, huonoa ruokaa jne.
        Käännetään paikkakunnan paskuus, sen eduksi ja eletään sen maineen kanssa herroiksi.

        Kerrankin hyvä idea, varmasti toimisi, onhan tälläkin palstalla paikkakuntaa pidetty varsinaisena persemestana. Asiaa kannattaa tosiaan mainistaa ja hyväksi käyttää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrankin hyvä idea, varmasti toimisi, onhan tälläkin palstalla paikkakuntaa pidetty varsinaisena persemestana. Asiaa kannattaa tosiaan mainistaa ja hyväksi käyttää.

        Unohtamatta "hulluutta", olemme "Lapin hulluja"! Aivan sekopää kaupunki ja ylpeä siitä! Hullu oon eikä hävetä, tiu tu


    • Anonyymi

      Aivan sama tulevaisuus on täällä matkailulla, kuin tehtaallakin. Pöljät höpöttää tyhjiä palstalla vuodesta toiseen, muuta ei siinä tapahdu.

    • Anonyymi

      Pöyliövaaaran hyppyrimäellä kisat.

    • Anonyymi

      Taivaantulet tv-sarja antoi suurelle yleisölle Kemijärvestä paikkakuntana hyvin räkäisen kuvan.
      Useimpien paikallisten mielestä Kemijärvi sai sarjan myötä positiivista julkisuutta.
      Toisin kuitenkin kävi.
      Esim. Oulun suunnalta Kemijärvelle tv-sarjan pyörimisen aikoihin tulleet raksamiehet eivät suostuneet yöpymään keskustan alueella, kun kylä oli kuulemma hulluja täynnä.
      Olivat saaneet tuosta Taivaantulista sellaisen käsityksen.
      Niihin aikoihin sellutehdas pukkasi vielä kitkerää savua usein leirinta-alueen suuntaan.
      Tämä syvästi negatiivinen mielikuva on vielä monella Kemijärvellä käyneellä, vaikka tehdas räjäytettiin jo aikoja sitten.
      Monien paikallisten mielestä Kemijärvi on hieno talvikaupunki, vaikka Suomun lentomäki teki tasajalka-alastulon ja Suomun maine konkkakumpuna vankistuu.

    • Anonyymi

      8 vuotta sitten puhuttiin jo matkailusta. Keskustelujen tuloksena voisimme laatia Master Planin, toimivan strategian, SW OT-analyysin, aiesopimuksen hirsihotellista, Lohelan lohimajojen mainoskampanjatietoiskun, MestarinKievarin diskovirityssuunnitelman ja latujen ylläpitokartoituksen.

      Pistämmä mapit hyllylle ja kattomma verhonraosta, joko turisti käy pyyvykseen.

      Näin uutta vuotta ootellessa tänään olin jo näkeväni yhen turistantin, vaan saatto se vain olla Morkkaperän morsiamia.

      • Anonyymi

        Suomun ja Kaarinan majojen välinen ulkoilureitti oli kesäisin mainio etappi 80 luvulla.
        Sen voisi palauttaa takaisin hohtoonsa. Matkan varrella olleet avohakkuut ovat kehittäneet hiilinieluja, joita luonto kaipaa.


      • Anonyymi

        Joo, nämä Master Planit pyörivät päöttäjien pöydillä, mutta tuotteistaminen sakkaa.

        Toisaalta kalastus- ja luontoyrittämistä on ollut. Ymmärsin, että kannattavuus on Herrassa. Markkinointi täsmäkohteille on se pointti. Verkostuminen on kovan työn takana. Jossakin se osataan paremmin.

        Mahdollisuuksia on. Stressinpurun tarpeita on. Rahaakin matkailevilla on. Miten kombinoida nämä asiat - kas, siinä pulma!


    • Anonyymi

      Ensin sellutehas Patokankaalle ja sitten hirsihotelli Hietaniemeen. Siinä on Kemijärven mahdollisuus ja tulevaisuus..

    • Anonyymi

      Kyllä Kemijärvellä mm. luontomatkailuyrityksillä olisi jopa paremmat toiminnan mahdollisuudet kuin monilla muilla paikkakunnilla. Lunta riittää talvella monenlaisiin harrastuksiin ja kesällä taas vaara- a vesistömaisemat ovat suorastaan huikeat. On paljon ihmisiä, jotka haluaisivat viettää lyhyemmän tai pitemmän aikaa paikkakunnalla, jossa löytyy luonnonrauhaa. Enemmänkin on kyse siitä että löytyykö varsinkin paikallisia , mielellään nuoria yrittäjiä, jotka pistävät homman pyörimään. Toki majoitustilojakin tarvitaan, mutta niitå taas löytyy jo valmiina mm. Suomulta ja yhteistyötä tarvitaan yrittäjien kesken. Kaikki lähtee lopulta ihmisistä itsestään, huomataanko mahdollisuudet ja tartutaanko toimeen?

      • Anonyymi

        Höpötystä riittää, kun näkemykset kuin tynnyrin reiästä katsottuna. Totuus on sitten karumpi.
        Suomi on täynnä paikkakuntia joissa vesistöjä löytyy, koska aina on rakennettu vesistöjen äärelle. Vaaroja ja luonnonrauhaa löytyy kaikkialta , kaupunkeja lukuun ottamatta.
        Myös lumi on asia joka peittää joka talvi koko Suomen. Muihin paikkakuntiin verrattuna ei etuja tahdo löytyä, mutta isoa miinusta löytyy jo heti syrjäisestä sijainnista, Kemijärvi ei ole minkään suuuren kulkuväylän varrella, vaan syrjässä niistä, joten tänne joutuu varta vasten tulemaan, ja kun täällä ei turismia silmällä pitäen ole mitään, miksi tänne tultaisiin, niin turismi on sattuman varaista, käytännössä olematonta, sitä se on aina ollut, eikä muutosta ole tulossa.
        Mikäli täällä olisi ollut jotain sellaista miksi tänne kannattaisi investoida matkailuun, olisi se tehty jo aikaa sitten, mutta kukaan alasta jotain oikeasti tietävä ei ole nähnyt mitään järkeä siinä. Lapista löytyy paljon parempia paikkoja, joissa homma hoituu kannattavasti.
        Kemijärvi on aikansa elänyt, ei tänne ole tulossa sellutehdasta, eikä matkailun mekkaa, vaan täällä elää kitkutetaan syrjäkylän hiljaisuutta, ei se siitä mihinkään muutu. Mikäli muuta haluaa, kannattaa muuttaa muualle, sen on monet jo tehneetkin.


      • Anonyymi

        Niin että sitä luonnonrauhaa ? Kohta tuulimyllyjä joka vaaran laella. Niitä ne luonnonrauhan ystävät tulevat tänne ihailemaan vai ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6749
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4380
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2793
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1653
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe