AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / Nilsiän helluntaiseurakunta

Nilsiän helluntaiseurakunta

34 Vastausta 669 Lukukertaa
Hei!
Olen ehkä muuttamassa Nilsiään ja haluaisin tietää paikallisesta seurakunnasta, onko kellään kokemuksia?
Ei ole!

Mutta Nilsiä on ankea paikka. :)
Mölkerö möläyttelijä....:))
Naulan kantaan osuttu, nimim "oot"! :)

Joka hallitsee kielensä hallitsee koko ruumiinsa. Tämä minulta puuttuu! :)
Olen käynyt siellä muutamia kertoja. Tunnen myös muutamia seurakuntalaisia erittäin hvyin. Pieni seurakunta on se on, mutta niin on itse paikkakuntakin.
seurakuntaan kuuluu noin 50 jäsentä. Kolme vanhinta ja hyvä ääninen evankelista. Nuoria on muutamia. Nilsiän helluntaiseurakunta on turvallinen ja kotoisa seurakunta johon on helppo tulla sisään. Paikkakunnan muu uskonnollinen elämä on myös vireää ja esimerkiksi kansanlähetys ja luterilainen seurakunta tekee yhteistyötä helluntaiseurakunnan kanssa. Nilsiä on körttipitäjä ja suhtautuminen helluntalaisiin on ystävällistä. Tilaisuuksissa käy myös yllättävän paljon ihmisiä seurakunnan ulkopuolelta. Nilsiän helluntaiseurakunta tekee myös yhteistyötä paikallisen kan kodin kanssa. Käy itse tutustumassa ja katselemassa
Paljon on myös yhteyksiä Kuopion Eelimiin.

Kaunis pieni paikkakunta.Puhdas luonto , ja tietysti Tahko lähellä, mikä tuo apljon turisteja ,varsinkin Venäjältä.
Mitä yhteyksii Kuopion eelimiin on?

http://www.jeesusonherra.se/laulutaustoja.htm
Kaunis pieni pitäjä, joka on kuuluisa hevosrosvoistaan. Nykyisin vaan tuo "rosvous" täytyy päivittää, modernisoida ajan vaatimusten mukaan, kulttuurisesti tietenkin. Kun Nilsiään saapuu matkalainen muualta, on hänen kuulemma käännettävä reppunsa rintapuolelle, ettei rosvot pääse huomaamatta kähveltämään muukalaisen eväitä.

Kyllä helluntailaisuus varmaan tällaiseen kyläyhteisöön sopii. Ja onhan Tahko täynnä julkkiksia ja paljon venäläisiä separatisteja ja muita maanomistajia, mille kaupunki on myynyt itseään. Paavo Ruotsalainenkin on varmaan jo useaan kertaan haudassaan kääntynyt.
Veijareille tosi otollinen paikka sopeutua niin kauniiseen luontoon ja mentaliteettiin.
Ei muuta kuin evankeliumia julistamaan!
>>>Nilsiään saapuu matkalainen muualta, on hänen kuulemma käännettävä reppunsa rintapuolelle, ettei rosvot pääse huomaamatta kähveltämään muukalaisen eväitä.<<<

Olin kerran joitakin vuosia sitten autolla matkalla. Olimme ottaneet eväitä ja pysähtyneet matkan aikana ostamaan lisää herkkuja mm. mansikoita.
Ajettuamme jälleen pitemmän matkan päätimme pysähtyä einehtimään. Minua houkutteli vasta ostetut mansikat laukussamme. Pysäytimme auton ja aloimme kaivamaan autosta eväitä mutta ne olivat poissa. Koko laukku eväineen oli tipotiessään. Emme olleet Nilsiässä mutta eväät olivat viety tai ne olivat jääneet edelliselle pysähdyspaikalle. Arvatkaa harmittiko kun kahvipullokin oli siinä kadonneiden tavaroiden joukossa.
Täälä aloittajalle tietoa NIlsiän Helluntaiseurakunnasta:

http://www.nilsianhelluntaiseurakunta.fi/toimintakalenteri.php
Tässä Nilsiän hell.srkunnan sivuilta virkistävä kertomus uskoontulosta:

Pirkko Rautiainen
OLKOON SE SITTEN NIIN!

- Ajattelin, että nyt taisi tulla minun kohdalle se "elokuun viimeinen päivä!"
- Railakasta nuoruuttaan elävä Pirkko oli liftaamassa opiskelupaikkakunnalleen Keski-Suomeen, kun kaksi nuorta miestä poimi hänet autoonsa. Rehevään tyyliinsä Pirkko iski juttua kysyen miehiltä, josko nämä olivat vaikkapa tanssireissuilta tulossa.
- Pojat katselivat toisiaan, keräsivät kai rohkeutta. Sitten toinen kysyi minulta hyvin vakavana, että onko minun taivasasiani kunnossa?
-Tuohon aikaan kerrottiin paljon juttuja siitä, mitä kaikkea nuorille liftareille oli tehty ja Pirkko säikähti sydänjuuriaan myöten. Kömpelö keskustelunavaus varmisti kuitenkin sen, että asia jäi Pirkon mieleen. Pojat olivat nimittäin uskovaisia ja halusivat siitä jotenkin liftarillekin kertoa.

Olkoon se sitten niin
- Pirkko Rautiainen, paljasjalkainen juankoskelainen, kasvoi työläisperheessä, jossa uskomisen asiat rajoittuivat lähinnä joulun ja pääsiäisen viettoon. Elämänjanoinen tyttö ryntäsi nuoruuteen kesken lapsuuttaan.
- Kokemusta kertyi ja meno tuli tutuksi. Kuusitoistavuotiaana tapasin Manun ja siitä saakka olemme yksissä olleet.
- Jälkeenpäin voin sanoa, että kaiken touhun keskellä kannoin sisälläni sellaista selittämätöntä kaipausta, haavetta kai jonkinlaisesta puhtaudesta. Se lienee se iankaikkisuus meidän ihmisten sisällä.
Uskonasioita ei siis tuputettu Pirkolle toisten taholta, vaan sanaton huuto nousi tytön omasta sielusta.
- Kun meidät keväällä -77 vihittiin Manun kanssa, sanoi pappi puheessaan, että Jeesus olkoon kotinne pää. Tietämättä mitä se voisi merkitä sanoin mielessäni, että olkoonkin se sitten niin.

En ymmärtänyt höikäsen pölähtävää
- Jotakin merkillistä tapahtui, kun tuttavan tuttu kutsui Pirkon hengelliseen telttakokoukseen.
- En totisesti ymmärtänyt höikäsen pölähtävää siitä, mitä siellä tapahtui tai mistä siellä puhuttiin, Pirkko tunnustaa. Mutta siitä huolimatta ilta jätti jälkensä.
- Yö meni asunnolla valvoessa ja seuraavan päivänä olin harjoittelupaikassanikin jotenkin itkuinen ja herkällä paikalla. En tiennyt mitä minussa tapahtui. Työnantaja lähetti minut loppupäiväksi kotiin. Hän oli uskovainen ja sanoi minulle, että Jumala kutsuu sinua. Selvitä asiat hänen kanssaan.
Asunnollaan Pirkko teki inventaariota elämästään.
- Rukoilin ja sanoin: Tule Jeesus minun sydämeeni ja anna minulle kaikki syntini anteeksi.
Taistelu laantui ja Pirkko tiesi astuneensa oikealle tielle.
- Tässä ajassa on niin mielettömästi kaikkea levottomuutta ja pelkoa. Minusta on hienoa, kun Jeesus itse sanoo: Älköön teidän sydämenne olko murheellinen ja levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Siltä pohjalta on hyvä ponnistaa, vai mitä? toteaa Pirkko pontevaan tapaansa.
Hyvä ääninen evankelista ; ) Anja Huotarilla onkin todella kaunis ääni. Siellä kerran käyneenä ja siitä kokemuksena voin sanoa että mene johonkin toiseen srk.aan...
ei ole huotarin anja vaan Hyppölän Sakari. Anjalla ei kyllä ole laulu halussa :)
Makuasioista ei voi kiistellä. Kyllä monet Anjan lauluista pitää.
Kuka tämä Hyppölä on? Evankelistana tuntematon ainakin minulle...
Hei!
Onko Nilsiässä vapaaseurakuntaa?
http://www.rautavaarankotisrk.fi/index.php?pinc=1

Nilsiää lähellä pieni kotiseurakunta jos sellaista kaipaa.
On hieman yllättävää, että niinkin pienellä paikkakunnalla, kuin Rautavaara, toimii kaksi helluntaiseurakuntaa. Siellä toimii Helluntaiherätykseen kuuluva Rautavaaran helluntaiseurakunta ja lisäksi tämä Rautavaaran Kotiseurakunta. Tätä kotiseurakunta johtaa saarnaaja Niilo Ylivainion veljenpoika, Juhani Ylivainio, joka toimi aikaisemmin muistaakseni Rautavaaran helluntaiseurakunnan saarnaajana. Helluntailaisten opillisten riitojen seurauksena tarvitaan näinkin pienellä paikkakunnalla kaksi helluntaiseurakuntaa.
Aloittajalle, joka hakee seurakuntaa Nilsiästä, niin ei se srk ole millään hyllyllä. Valitsenpa tuon. Tuo näyttää hyvältä. Jos olet kastettu lapsena niin kuulut automaattisesti edesmenneen Paavo Ruotsalaisen ev.lut.srk:aan. Jos olet uskovien kasteella käynyt, ei pitäisi olla mitään ongelmaa, tuskin siellä Nilsiässä on muuta kuin helluntaiseurakunta. Jehovalaisista en tiedä, heitäkin siellä varmasti on. Tähän sanon vain, älä missään nimessä edes katso sii hen pimeyteen. Mormoneja siellä ei varmasti ole, mutta sama ohje kuin jehovalaisista. Baptisteja ja metodisteja voi olla muutama. Sinun asenteesi ei auta heitä nousuun, jote unohda. Ortodokseja on varmasti, luulen kuitenkin ettei Sinulle ole edellytyksiä tähän tuhatvuotiseen kirkkoon. Sivusta seuranneena se on syvällistä Ikonikuvapalvontaa, jota tulee ymmärtää. Joutunet rippikouluun.

Pelkästään tuo sinun kummallinen kyselysi seurakunnasta osoittaa että hapuilet todennäköisesti ja haet hyväksyntää itsellesi ja näkemykseesi, lienetkö hieman itsekeskeinen? Nilsiästä on kyllä lähtöisin helluintaiherätyksen suurimpia guruja, jo edesmennyt, Eino Ahonen ja nykyajan guru tohtori Leevi Launonen. Siunausta nyt vaan. Mahdollista on myös jättäytä Allieanssiseurakunnan jäseneksi, jonka jäsen minä olin pitkään jättäydyttyäni hell.srk:sta pois (se olisi pitkä tarina) Nyt kuulun ev.lut.srk:aan.
Kyllä on hyvä tiedustella ja kuulostella minkälainen mikin seurakunta on? Nykyään kun on kaikenlaista hömppää liikkeellä. Osoittaa tervettä järkeä ja harkintaa ja toki sitä ihan mielenkiinnostakin voi kysellä, että pääsee nopeammin tutustumaan paikkakuntansa uskovien toimintaan.
Onko bussiyhteyksiä Nilsiän sivukyliltä keskustaan?
Matkahuollosta saa tarvittavat tiedot aikatauluineen. Googlaa vaikkapa lähin Matkahuolto, Nilsiä, eiköhän löydy jotain.
Tervehdys!
Jumala johdattaa jokaista, kuka rukoillen totisella
sydämellä Häneltä johdatusta kysyy, esim. Srk. Asioissa..
Suosittelen että, anoa Jumalalta jotakin armolahjaa ja eikun vahvistamaan/virkistämään Kristuksen ruumista, missä se palvelustyö sitten odottaakaan,, Kylvetään ja kastellaan, niin Jumala on luvannut antaa kasvua (kaikkialla)
Kävin paikalla muttei ollut vastaanotto kovin mukava, kukaan ei huomioinut eikä tervehtinyt.. ei tuntunut kodilta, ihmiset kuiskivat toisilleen ja katselivat nenänvartta pitkin... kovin on ylpeitä ihmiset
helluntalaisuus yms on mielisairaus ..vaarallinen mielisairaus
sonvaarallinen riippuen siittä kuka puhuu
Paras kun itse menee tilaisuuksiin ja tutustuu.
olen käynyt ihmettelemässä ja katsomassa näitä porukoita..80 pros heistä eivät ole sopeutuneet normaalielämään ja ajautuneet heikoiila hetkillä turvaan näihi porukoihin..mikä parempi lie..ovat tavallaan parantuneet osa alkoholismista,huumeista rikollisuudesta...ja nytkuuluvat johonki..turvautuvat..ei omia voimia,,,heikompia yksilöitä normaali yhteiskuntaan eloon
Mene itse tutustumaan muutamia kertoja Nilsiässä esim. paikalliseen helluntaiseurakuntaan ennakkoluulottomasti, niin siinä se selviää kyseisen seurakunnan imago ja suhtautuminen Sinuun, wpoiew4.

Palstalla kun kysyt asiasta, niin saat palautteeksi hyvin paljon negatiivista infoa, jotka eivät anna todellista kuvaa seurakunnasta.

Jotkut saattavat tietää seurakunnasta jotakin. Ja jotkut puhuvat kuulopuheita ja huhuja, joita levittävät juoruämmäin ominaisuudessa edelleenkin..
Ei tuolla seurakunnan yhteystietosivuilla ainakaan ole mitään mainintaa Sakari Hyppölästä?!
On tullut kovasti muutoksia nimilistaan!!!!!!
onko tämä hyppölä vielä pastorina..?
toivottavasti ei
???
 /   /  /  /  / Nilsiän helluntaiseurakunta

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta