naisen euro on 80 senttiä?

mmm45

Tottakai samasta työstä sama palkka, jos myös henkilökohtainen työpanos on samanlainen. Palkkaa ei voi maksaa sukupuolen mukaan. On kuitenkin väärin verrata miesten ja naisten keskimääräisiä palkkoja toisiinsa, jos ei samalla katsota minkälaista työtä he tekevät. Kärjistettynä esimerkkinä tämä: miehet ovat lentäjiä ja naiset lentoemäntiä, miehet työskentelevät kaivoksissa ja naiset kirjastoapulaisina. Ei kai kukaan voi vaatia, että heille maksettaisiin samaa palkkaa. Kernaasti naisia enemmän johtotehtäviin, mutta ei se ratkaise palkkatilasto-ongelmaa, koska johtajia on niin vähän. Jotta tilastot saataisiin kuntoon eli keskimäärin sama palkka miehille ja naisille, pitää naisten hakeutua lentäjiksi ja kaivostyöhön. Ruotsissa on yritetty saada naisia kaivostyöhön, koska naisten käyttämät koneet pysyvät paremmassa kunnossa, mutta naiset eivät mene niihin töihin. Venäjällä naisia on paljon kaivostyössä. Lentäjiksi naiset pystyvät siinä kuin miehetkin, mutta vastuu on niin suuri etteivät naiset halua. Pitäisikö asettaa kiintiöt siihen niin että 40% lentäjiksi koulutettaviksi otettavista olisi kumpaakin sukupuolta ! Tulisiko palkkatilastot tällä tavalla korjattua. Pitääkö naiset pakottaa tehtäviin joihin he eivät halua, jotta saadaan tilastot kuntoon. Hyvä että naisia on hakeutunut linja-auton kuljettajiksi ja miehiä kaupan kassoille. Tähän pitää naisia kannustaa enemmän. Palkat määräytyvät markkinoilla - ei itkemällä julkisuudessa. Tilastoilla annetaan nyt väärä kuva, että naiset saavat samasta työstä pienempää palkkaa kuin miehet. Näinkin voi tietysti jossain tehtävissä olla ja se pitää korjata, mutta se että naisen euro on 80 senttiä on väärää tilaston käyttöä eli valhe - emävalhe - tilasto -tyyliä. No on sillä huomiota asialle tietysti saatu eli hyvä markkinointikikka. t. Anssi Laakso, Turku

38

400

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tottahantuo

      Silti jo nyt suhteessa työaikaan, naisen euro on yli euron ja eläke-etu huomioiden paljon yli. Kaiken huippuna naiset saa vielä paljon useammin leskeneläkettä, joka olisi pitänyt poistaa aikoja sitten.

      • tasa-irvikuva

        Rakenteellista syrjintää ja vinoumaa ei millään nähdä leskeneläkkeissä, vaikka niistä 80 % menee naisille. Ei vaadi feministi sukupuolivaikutusten arviointia tässä tapauksessa.

        Feministi on ihan hiljaa eikä kommentoi. Kauanko annetaan feministin selvitä tällä pää pensaaseen - taktiikalla?


      • aina_yksin

        Leskeneläke on ylipäätään aivan käsittämätön käytäntö. Ihmiselle maksetaan siitä että hän on jäänyt yksin? eli tekemään sitä mitä moni mies ja nainen joutuu tekemään koko elämänsä vasten omaa tahtoaan? Miksei yksinäisille miehille ja naisille makseta mitään yksinoloeläkettä.


    • kiintiötkiintiöt

      Huomio halutaan viedä tuohon feminismiin tässäkin asiassa.Antti Laakso puhut täyttä asiaa,harvinaista että joku osaa vielä sanoa asiat niinkuin ne oikeasti ovat. Vaaditaan muuten tasa-arvon nimissä yliopistoon sukupuolikiintiöt koska valtaosa yliopistopaikoista täyttää naiset. Eihän tämä ole mitenkään tasa-arvoista. Eikös nykynaiset vaadi sitä tasa-arvoa jokapaikassa,mennään sitten siihen. Kyllä olisikin paljon korjattavaa tiedossa.

    • ei oo tosi....

      Jos naiset saavat samasta työstä vähemmän palkkaa kuin miehet niin ehkä kannattaisi vain palkata halpoja naisia töihin????. Missä mättää.?. Nykyisessä kustannustehokkaassa mailmassa tuntuisi näin tapahtuvan koska saman työpanoksen saa 20% halvemmalla?. Mies johtajat nyt naisia rekrytoimaan joukolla ja kalliit miehet pois!!.

      • tekisivätkin

        Tulipahan taas todettua, että akoilla menee suurin osa ajasta juoruamiseen ja puolet töistä sellaisia mitä eivät suostu tekemään kun liian raskasta tai saavat aikaiseksi vain murto-osan siitä mitä miehet. Selän takana kuitenkin haukkuvat kaikki miehet.


    • Miehet tosiaan valitsevat vaarallisempia hommia, ovat kunnianhimoisempia ja tekevät enemmän ylitöitä.

      Ja syy on seuraava: Mies kokee ettei hänellä ole arvoa, jos hänellä ei ole rahaa, statusta tai molempia. Ensin pitää raataa, että saa naisen, ja sitten pitää raataa, että saa pitää sen.

      Naisella on vagina, naisen ei tarvitse boostata oman arvon tuntoaan. Naiset kilpailevat kauneudella. Kauneus on monille naisille tärkein asia maailmassa. Sillä yritetään pyydystään parhaiten menestyvä uros.

      Siksi maailma onkin epäreilu. Aivoihinsa panostava nainen ei saa miehiltä arvostusta, eikä mies saa arvostusta olemalla hyvä toisia kunnioittava ihminen, vaan miehen täytyy menestyä ja menestyksen hinta on usein kusipäisyys ( ei aina, mutta usein se on helpoin tie menestykseen).

      Eli miehet tienaavat enemmän, koska heidän on pakko. Jos ei menesty, ei saa naista.

      Naiset tienaavat vähemmän, koska parhaiten pärjää kun panostaa kauneuteensa. Älyllä voi saada hyvän tienestin, mutta kauneudella voi periä kokonaisen omaisuuden.

      • 76984

        Suunnilleen noin.


    • hohoijaaaaa

      Tasa-arvo on kaukana jo muutenkin nykyään. Tyhlänpuhujat haluaa nostaa eläkeikää ja nuoria työttömiä naisia ja miehiä pilvin pimein? Mikä näitä narraajia vaivaa. Tasa arvosta jaksavat aika ajoin Irvistellen kyllä paasata.(pääkanisterista lähtien) Ei mitään järkeä nyky ns. päättäjillä EU,n juoksupoikia ja tyttöjä koko sakki. Kyllä itse osaavat keinotella omaan kukkaroon kaiken kyllä kansa maksaa. Kuinka pitkään???

    • Saitsukone!

      Se 80 senttiäkin on liikaa, 60 senttiä riittäisi aivan hyvin. Olen isossa yrityksessä töissä ja siellä on päivittäin naisilla tapana venyttää 10 minuutin kahvitauko 25 minuuttiin, sitten veskiin maalaamaan naamaa ja pari tuntia päivässä menee muiden asioiden juoruamiseen ja hihittelyyn (25-55 vuotiaita). Kotiinlähdön aikaan mennään taas veskiin ja vaatteita vaihtaan 15 minuuttia vähintään ennen kuin duuni loppuu.
      Sorry vaan naiset mutta tää on valitettavasti totta. Meidän duunissa poikkeuksen tekee pari naista jotka painaa duuninsa mitään valittamatta ja ovat jämptejä. On ihan naisten oma vika tää epäoikeudenmukainen palkka vääryys.
      Niin ja noita sairaspäiviä tulee naisille ainakin meillä paljon enemmän kuin miehillä. Vähän koskee johkin ranteeseen tai jalkaan niin saman tien on lekuri aika varattu. Sorry vaan.

      • 19+7

        Tyhmä paljon työtä tekee...


      • Toden totta!

        Olin kerran väliaikaisessa työssä verotoimistossa. Asiakaspalvelu oli olematonta, sillä juoruporukka istui lähes jatkuvasti kahvihuoneessa. Pienikin asia lykättiin seuraavaan päivään muka työkiireitten takia, mutta ainoa tarkoitus oli hyppyyttää ja nöyryyttää tavallisia kansalaisia.

        Se on sitä vallankäyttöä, mistä naiset nauttivat paljon enemmän, kuin miehet. Näitä kansankiusaajia istuu jo 800 000 eri virastoissamme.
        Sen verotoimiston porukan normaali kahvitauko kesti n 3 tuntia, joten voitte siitä laskea työpaikallaoloajan, kun päivittäinen työaika oli 7 tuntia ja kahvitaukoihin meni 2 x 3 tuntia /pv. Nämä olivat todellisia palkannauttijoita, sillä työnteosta ei ollut puhettakaan.
        Sekin vähä, mitä tehtiin oli yritysten tahallista ajamista konkurssiin laittomilla veropäätöksillä, mitä kieltäydyttiin oikaisemasta. Sillä aikaa, kun valituksia käsiteltiin tai tapeltiin oikeudessa, oli yrittäjä jo kaadettu.
        Minullekin tehtiin aikanaan 12 laitonta veropäätöstä, millä varastettiin 7 miljoonan varallisuus ja tehtiin 200 työtöntä. Ja asialla tietty demarifeministit.

        Siten meidän sosialistimme huolehtivat työllisyydestä - tappamalla työpaikkoja!
        Näillekin rikollisille, jotka eivät joutuneet mihinkään vastuuseen teoistaan, on juossut täysi palkka ja ikälisät koko ajan.

        Maahan pitää saada lait, millä toisille tahallisesti vahinkoa aiheuttavat viranhaltijatkin voidaan tuomita täyteen vahingonkorvaukseen ja menettämään virkansa.
        Koko viranhaltijan perheen omaisuus ja tulot heti ulosottoon, niin eiköhän vastuuttomienkin virka-akkojen asenteet muutu.
        Maamme pahin ongelma on feminismi, millä suojellaan rikollisiakin naisia kaikkialla.


      • Pitkäaikatyötön

    • Naiset ylipalkattuja

      Yrittäjänä ja yrittäjäsuvun jäsenenä tiedän, että naiset ovat selvästi ylipalkattuja, jos otetaan huomioon heidän todellinen työpanoksensa.
      Esim 1
      Jos laitat samaan työpisteeseen 3 naista, on siellä kohta kova keskinäinen kalapaliikki, kun kaksi yrittää kiusata ja syrjäyttää juonillaan ryhmän parasta työntekijää. Siinä jää työnteko vähimmälle huomiolle, kun kanalauma hakee nokkimisjärjestystä.
      Esim 2
      Yritys otti työhön nuorehkon naisen.
      Hän oli jatkuvasti jollain palkallisella lomalla seuraavat 6 vuotta ja varsinaista tehokasta työaikaa hän teki tämän 6 vuoden aikana vain 2 viikkoa.
      Kyseinen yritys ei ole sen jälkeen palkannut yhtään naista "töihin".
      Esim 3
      Kun verrataan naisen ja miehen todellisia työaikoja samassa työssä, niin naisten työsuorite on korkeimmillaan 70% miesten työsuoritteesta, sillä naiset ovat saikulla pienimmästäkin mahanpurusta ja jäävät kotiin myös lasten sairastuttua, koska eivät luota miehiinsä, vaikka isät jäisivätkin hoitamaan sairasta lasta.
      Edellä mainituista syistä naisten palkka pitäisi olla korkeintaan 70% miesten palkasta.
      Viimeisen 20 v aikana ei yritykseemme oli palkattu yhtään alle 50v naista. "Yli-ikäiset" naiset on koettu vastuuntuntoisiksi ja ahkeriksi työntekijöiksi, mutta heitä ei voi olla kuin yksi kerrallaan, ettei synny kanaparven ongelmia. Tietty heidän katselemisessaan ja jäkätyksen kuuntelemisessa on joskus hermot koetuksella.
      Suomalaisen naisen asenne, että hän on maailman viisain otus, tuottaa hyvin usein ongelmia ympärillä olevien kanssa.

      • miesvalt työpaikka

        Varmaan tuon takia meidänkin työpaikalla on hyvin vähän naisia, korkeintaan väliaikaisesti käy joku nuorempi nainen kokeilemassa työntekoa mutta yleensä he häipyvät varsin pian, nopein tyttö taisi jaksaa olla vain kaksi päivää "miesten" töissä...


      • NäinMeillä

        "Yritys otti työhön nuorehkon naisen.
        Hän oli jatkuvasti jollain palkallisella lomalla seuraavat 6 vuotta ja varsinaista tehokasta työaikaa hän teki tämän 6 vuoden aikana vain 2 viikkoa.
        Kyseinen yritys ei ole sen jälkeen palkannut yhtään naista "töihin"."

        Tämä lienee joku urbaani legenda. Kukaan ei voi olla 6 vuotta "palkallisella lomalla". Vanhempainvapaat ja hoitovapaat eivät ole palkallista lomaa vaan lakisääteisiä vapaita joilla ei saa täyttä palkkaa varsinkaan jos niitä pitää peräkkäin monta. Korvaus niiltä ajoilta perustuu edellisen vuoden ansioihin joten varsinkin ketjutettuna vanhenpainvapaiden korvaus laskee nopeasti aika pieneksi. Hän ei myöskään ole voinut tehdä vain 2 viikkoa tehokasta työaikaa sillä jo pelkkä koeaika on ollut tätä pidempi.
        Ymmärrän ongelman kutta se ei liioittelemalla korjaannu, päinvastoin.


      • 79038456305

        Ei paranekaan liioittelemalla. Työnanataja ainoastaan menettää noissa sinun lakisääteisissä vapaissasi. Mitään hyötyä ei naisesta sille ole eikä tule ja alle 45 v. nainen on aina riski, koska heti kun tämä saa ensimmäisen vakinaisen, hyväpalkkaisen työnsä, tämä alkaa raskaaksi. Ihan työnantajaa tai ketään muuta ajatelematta.

        Se on häpeämätöntä muiden hyväksikäyttöä., ei mitään muuta.


    • Höpönlöpöä

      Niin, entäpä eläkeikä? Ja eläkkeen laskennassa käytetty eliniän ennuste. Siinähän ei nykyisellään oteta sukupuolta huomioon. Kuitenkin jos tasa-arvosta halutaan puhua, niin miesten tulisi päästä 2-3 vuotta naisia aikaisemmin eläkkeelle tai saada suurempaa eläkettä (käytettävä naisia alhaisempaa elinaja ennustetta). Eikö näin, ihan vain jotta tasa-arvo toteutuisi?

      • paljonaiemmin

        Akat elää 6 vuotta pitempään, miehillä menee yleensä myös vähintään puoli vuotta armeijassa, sekin pitäisi hyvittää tai tehdä myös akoille pakolliseksi tai vapaaehtoiseksi molemmille.


    • ihanoikeinkoska

      Naisen asepalvelus on 0 vrk.

      • retuyhtryrer

        kertausharjoituksissa n. sama.


    • Pitkäaikatyötön

      Sukupuolten välisessä tasa-arvossa olisi syytä huomata myös työttömyyden epäreilu jakautuminen. Työttömyyskorvausta maksetaan erittäin tasa-arvoisesti sukupuolesta riippumatta, mutta työttömyys koskettaa enemmän miehiä. Palkkaerot eivät siis kerro koko totuutta.
      Vaikka työikäisten keskuudessa naisten työllisyysaste on miehiä pienempi, he eivät ole yhtä hyvin työmarkkinoiden käytettävissä; Myös naisten työttömyysaste on pienempi. http://ek.fi/wp-content/uploads/naisetmiehet_maaliskuu2013.pdf (sivut 5 ja 6) Tilasto lisäksi vääristyy siksi, että asevelvollisuutta suorittavat eivät ole työttöminä eivätkä töissä.
      Naiset valitsevat miehiä useammin kotiin jäämisen.

      • 7474605

        Joskus kauan sitten valtion (sosialistinaisten) laipä oli kapea mutta pitkä. Kun taas yksityisellä leipä oli epävarmempi, mutta sitä riskiä vastaan myös ajoittain leveämpi.

        Nyt nämä elätit ovat onnistuneet vääristämään asian siihen suuntaan, että julkisen palkka on laskukaudella vähintään sama, mutta myös työpaikka on varmempi. Onnittelut SDP:lle ja koko muulle vihervasemmistolle työmotivaation tappamisesta. Olette päässeet tavoitteeseenne.


    • jokufgggg
      • j890804

        Jos tietää palkkoja tilastoitavan, yksi halvimmista rahansaantikeinoista todella on ilmoittaa omat ansionsa alakanttiin. Siihen ei mene kuin minuutti ja tuotto voi uran aikana olla vähintään kymmeniä tuhansia euroja. Siitä on saatavilla tuntipalkka, johon ei moni pääse. Jo muutaman tunnin valitus somessakin on antanut laskennallisesti hurjia tuntipalkkoja naisille.

        Tämä Ukko.fi:n Sanna Laitinen ei myöskään vaikuta miltään puolueettomalta tilastoijalta (selvä bias).


      • laskuttaane

        Huorat laskuttaa melkoisia summia eivätkä maksa edes veroja, kumma kun femakoilla ei ole mitään halua puuttua siihen, asiakkaita sen sijaan haluavat rangaistavan. Yleensä kuitenkin sitä myyjää pidetään isompana rikollisena jos laittomasta toiminnasta kyse.


      • laskuttamatta.ei.menesty

        Riski toiselle, tuotto itselle. Ihan rationaalista. He ovat kuitenkin liikenaisia.


      • mikässiinä

        Maksakoot vaan verotkin, noista palkoista sitä kuuluu maksaakin melkoisesti, saadaan Suomen talous kuntoon.


    • ei_se_määrä

      Ja pitkäaikaistyöttömän 20 senttiä.

    • "Jotta tilastot saataisiin kuntoon eli keskimäärin sama palkka miehille ja naisille, pitää naisten hakeutua lentäjiksi ja kaivostyöhön. "

      Höpötihöö.

      Jotta naiset saisivat saman verran vuosiansioita kuin miehet, heidän tulisi tehdä saman verran työtä.
      Eli työtunteja.

      Tämä kun huomioidaan, niin naiset ja miehet ovat Suomessa samanpalkkaisia.


      Eli mitään korjausta ei tarvita.

      Naiset vaan ovat laiskoja eivätkä viitsi tehdä niin paljon työtä kuin miehet.

      • 8732890

        Feministi epäilemättä sanoo tähän, että naisten laiskuus johtuu rakenteista. Ei voi sanoa naisen syntyneen laiskaksi, vaan struktuuri estää naista työskentelemästä samoja tunteja.

        Samaten naiset ovat töitä tehdessäänkin tuottamattomampia työtunteihin nähden. Ainakin teollisuudessa. Mutta sama raha pitää tulla.

        Jos joku ei vielä ole ymmärtänyt miksi feminismi on vasemmistolainen ideologia, niin varmasti nyt ymmärtää. Voin vain toivoa oikeaa äänestyspäätöstä kunnallisvaaleissa. Vaikka se p.illu miten hurmaisi


      • 8732890 kirjoitti:

        Feministi epäilemättä sanoo tähän, että naisten laiskuus johtuu rakenteista. Ei voi sanoa naisen syntyneen laiskaksi, vaan struktuuri estää naista työskentelemästä samoja tunteja.

        Samaten naiset ovat töitä tehdessäänkin tuottamattomampia työtunteihin nähden. Ainakin teollisuudessa. Mutta sama raha pitää tulla.

        Jos joku ei vielä ole ymmärtänyt miksi feminismi on vasemmistolainen ideologia, niin varmasti nyt ymmärtää. Voin vain toivoa oikeaa äänestyspäätöstä kunnallisvaaleissa. Vaikka se p.illu miten hurmaisi

        "Feministi epäilemättä sanoo tähän, että naisten laiskuus johtuu rakenteista. "

        Niin se johtuukin.
        Meinaan työaikarakenteista.
        Naiset tekevä't pääasiassa toimistotyötä, virastoissa yms.
        Eli tavallisen 8h päivässä tms.
        Heillä on myös usein pitkät vuosilomat yms.

        Tämä on selittävä tekijä palkan maksulle.

        Mutta se ei ole peruste palkkojen muutokselle, sillä naiset tekevät vähemmän työtä.
        Oli feministi , sovinisti tai realisti,
        niin naisten vuosityötunnit eivät ole läheskään samalla tasolla miesten vuosityötuntien kanssa.

        "Ei voi sanoa naisen syntyneen laiskaksi, vaan struktuuri estää naista työskentelemästä samoja tunteja."

        Ei kukaan sano heitä syntyneiksi laiskaksi.
        He eivät vaan tee samaa määrää työtunteja.

        -----> palkan maksuun ei tarvita muutosta, koska maa on sukupuoleen katsoessa samanpalkkainen.

        (ihan kuriositeettina kysyn, että mikä hiton struktuuri on se jokin mystinen asia joka estää naisia tekemästä työtä? Ei se miehiä estä.)

        "Samaten naiset ovat töitä tehdessäänkin tuottamattomampia työtunteihin nähden. Ainakin teollisuudessa. Mutta sama raha pitää tulla."


        Naiset ovat käsittääkseni enemmän sairaana yms.

        "Jos joku ei vielä ole ymmärtänyt miksi feminismi on vasemmistolainen ideologia, niin varmasti nyt ymmärtää. Voin vain toivoa oikeaa äänestyspäätöstä kunnallisvaaleissa. Vaikka se p.illu miten hurmaisi"

        Pillu maksaa.
        Pillulla saa ja ratikalla pääsee.

        Jos lasketaan naisen kaikki elinikäiset ansiot, eläkkeet yms mukaan, on naisen euro tosiasiassa 115 senttiä.

        Miehet maksavat taasen noin 61% tuloverosta, joten naisten osuudeksi jää 39%.

        Reilua?


    • Tasa-arvoistaja

      Faktoja joita feministit eivät halua kuulla:

      Totuus palkoista ja palkka erosta - http://www.miesasia.fi/2014/12/tilastokeskuksen-palkkaerovertailut.html

      Eläkkeet ja miten ne jakaantuvat todellisuudessa - http://www.miesasia.fi/2015/12/elakkeen-vaikutus-miehen-ja-naisen.html

      Armeijan vaikutus miesten elinikäisiin ansioihin - http://www.miesasia.fi/2014/09/asevelvollisuuden-vaikutus-miesten.html

      Loppuun vielä totuus ja hinta paljon väkivalta joka kohdistuu miehiin maksaa EU:lle vuosittain - http://www.miesasia.fi/2014/12/miehiin-kohdistuvan-vakivallan-hinta.html

      • 456657465

        Kohta 3 on räikeä epäkohta. Naiset saavat äitiydestään aivan liikaa. Mutta ei maata voi jättää suojattakaan. Sen varaan naiset laskevatkin. Miehiä yksinkertaisesti aina kiinnostaa enemmän suojella itsemääräämisoikeuttaan. Perhettä tai ilman. Josta syystä näitä asioita ei naisille pitäisi antaakaan pois. Tämänhetkinen hallitus onnistui pitämään sekä puolustuksen että sisäisen turvallisuuden miesten käsissä, joten ulkopuolista uhkaa ei tarvinne pelätä. Selkäänpuukottajia sitäkin enemmän.

        Viimeisestä en niin välittäisi, jos meillä <2008 perustuslaillisen tasavallan mukaisesti kohdeltaisiin ihmisiä samalta viivalta. Tietenkään näin ei enää ole, vaan toiset ovat tasa-arvoisempia kuin toiset. _Halonen & co luotti siihen, että vallan siirtyessä poiskin, eivät uudet vallanpitäjät kostaisi heille. Aika oikein näyttivät arvioineen.

        Naiset nauravat paskaista naurua lukiessaan tätä, mutta sellaista se on. Internet on avoin.


    • yrjklhhguyf

      "naisen euro on 80 senttiä? "

      Kun pituuseroja katsoo (ja jos saa sanoa?), naisen metri ainakin on 80 cm.

    • tarviiMittarin
      • samallamitalla

        Akathan ovat aina katsoneet oikeudekseen lyödä miestä, joten eikun samalla mitalla takaisin, kummallisinta että sivulliset tulossa aina akkojen avuksi jos mies puolustautuu, mutta akat saa lyödä aivan vapaasti jos mies ei puolustaudu. Kytätkin vie lähes aina miehen putkaan vaikka akka syyllinen tappeluun ja Suomessa tutkitustikin akat miehiä väkivaltaisempia lähisuhteissa.


    • SaakoSanoa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      66
      3193
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      548
      3026
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2295
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1992
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1815
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      305
      1805
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1592
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      102
      1302
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1218
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      23
      1205
    Aihe