Taas koirat raatelivat ihmisen stadissa

Tappajat irrallaan

Jotkut amerikanbull-raatelukoirat purivat miltei hengiltä sylikoiraansa suojellen naisen Laakson sairaalan kalliolla Helsingissä. Nainen oli ulkoiluttamassa omaa pikkupiskiään, kun hänen koiranssa kimppuun kävi kaksi irrallaan ollutta rakkia, joita ja kolmatta kiinniollutta koiraa ulkoiluttamassa oli ollut toinen nainen. Miksi raatelukoirat olivat irrallaan? Poliisi takavarikoi tappajakoirat. Ne on lopetettava ja omistajakin...on saatava vastuuseen. Katso yle-uutiset näin Naistenpäivänä.

13

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyödytön rotu

      Tappajiksi perimältään syntyneet ja tappajiksi koulutetut koirat pitäis lailla kieltää ja omistajat linnaan.

    • Ei sylikoira

      Jossain artikkelissa luki isohko hysky,jonka nainen tosta vaan tempas syliin,pointsit hänelle.

    • jedgzjuhjbp

      Voi hitsivieköön tätä vauhkoamista!
      Ihan pakko kertoa kun 2pvää sitten sain omakohtaista kokemusta millaista se on kun koirat hyökkäävät. Kirjotan vaikka tiedän etukäteen että suurin osa teistä ei usko että näin tapahtui.
      2pvää sitten 3irtokoiraa hyökkäsi meitä kohti ja suoraan 6kg koirani kimppuun!
      En syytä koiria (vaikka sitä yhtä rähinän aloittajaa tekisi mieli syyttää), enkä syytä tilanteesta myöskään koirien omistajaa.
      Ai miksikö?
      Koirien omistaja on ensiksikin hyvä koirien omistaja, ja sen vain tiedän, olen huomannat asian(Täällä on vaikea kuvailla kaikkea). 1koirista oli erittäin kiltti bichon frise ja 2muuta olivat espanjan vesikoiria, emä ja tytär.
      Tilanne alkoi muuttua kun minä ja 2koiraani tulimme vastaan bisconia ja pennut juuri synnyttänyttä vesikoiraa. aikaisemmin kaikki oli mennyt hyvin, mutta nyt emällä hormoonitkin vaikuttivat ja koiramme rähisivät toisilleen. Tästä on nyt n.2vuotta.
      Ja koiramme eivät vieläkään siedä toisiaan, mutta rähinät saamme jo nopeasti loppumaan.
      Mun koirat ei muille rähise ollenkaan. hänen koirat herkästi rähisevät monille.
      2pvää sitten päästin koirani vapaaksi metsässä(hyi minua!). Hänenkin 3koiraa olivat samassa metsässä vapaana, mitä en siis silloin tiennyt.

      Kun näin ketkä minua lähestyivät, säikähdin, mutta mielestäni kokosin itseni kasaan nopeasti, huusin paikka sille koiralleni joka ei koskaan mielellään alistu vaan vastaa hyökkäyksiin. Ehdin laittaa remmin siis toiselle koiralleni ja tarkotus oli että huikkaan 3koiran omistajalle että se on minä joka täällä on, laita koirat kiinni. En vain ehtinyt edes nousta sen koirani luota jonka just sain remmiin, kun vierestäni suhahti hampaat irvessä koiralauma kohti arkaa, vapaana olevaa koiraani. Onneksi en ehtinyt kytkeä sitä koiraani, sillä oli mahdollisuudet yrittää pakoon. Ja oletin että heittäytyy selälleen. Mutta lähtikin karkuun ja kiljui aivan hädissään. Ja muuttui selvästi saaliiksi. No en voinut tehdä mtn koirani auttamiseksi, keskityin kytketyn koirani rauhallisena pitämiseen koska se olisi hyökännyt ja pahentanut kaikkien koirien mielialaa muuten. Sivusilmällä näin kuinka ne 3koiraa riepotteli ja purivat toista koiraani kunnes omistaja ehti juosten paikalle, karjas ja repi emä vesikoiran pois ja kytki kiinni. Tämä emä oli silmittömässä raivossa(sen näki silmistä) ja murisi matalaa hiljaista ääntä hyökkäys valmiina kokoajan, sen pentu perääntyi ja räksötti kaukaa ettei kukaan tulisi lähelle, biscon oli shokissa ja halus pois tilanteesta kun juttelimme omistajan kanssa. Sain kytketyn koirani pysymään rauhallisena ja käänsi katsetta pois päin emävesikoirasta, hyökkäyksen kohteena ollut koirani tärisi shokissa takanani. Onnistuin olemaan hillitty ja kun shokissa ollut koirani alkoi pelokkaana takaani räksöttämään, tilanne meinas kärjistyä uudelleen, mutta tönäsin shokkikoiraani ja sanoin:lopeta, rauhallisen jämäkästi, se katsoi syvälle silmiini, ja ekan kerran uskoi minua heti, ja tilanne rauhoittui uudelleen ja nyt tuon tapauksen jälkeen, se luottaa että hiljentymällä tilanne rauhoittuu. Tämä oli sillätavalla hyvä oppi sille koiralleni, nimittäin kumma kyllä nyt se luottaa minuun vielä paremmin kuin aikaisemmin.
      Miksi en syytä toista omistajaa, siksi että tuon tilanteen on voinut laukaista esim. hetken säikähdykseni kun huomasin ketkä meitä lähestyy, tai vahvemman koirani uho tai haastava asenne, tai 3koiran emän suojeluvaisto tai aran koirani säikähdys kun vaistosi minun säikähdyksen. Ja tuossa järjestyksessä epäilen mikä laukasi hyökkäyksen. Ja nyt tiedän että noita 3koiraa ei enään vapaana pidetä!

      • laumanjohtaja a ja o

        Ihminen laumanpäällikkönä on juuri se joka rauhoittaa tilanteen......
        Tuollaisessa hysteerisessä tilanteessa sait selvitettyä, ettei pelättävää ja turpa kiinni.

        Koirasi siis luotti sinuun lauman johtajana.
        Hienoa!


      • Hei itserakas mölli

        LINTUJEN PESINTÄAIKA, KOIRAIA EI PIDETÄ VAPAANA METSÄSSÄKÄÄN !!!!!!


    • ouwauhguzhg

      Jatkan vielä tuosta koiraani kohdanneesta hyökkäyksestä. Jos olisin rynnännyt pelastamaan arkaa koiraani joka oli kuin saalis noille 3koiralle, en olisi pystynyt hallita kytkettyä koiraani jolloin tilanne olisi kärjistynyt vielä enemmän ja en tiedä kuinka olisi tilanne silloin päättynyt. Onni on se ettei kumpikaan omistani hyökännyt vaikka kytketty koirani toki pariin otteeseen sitä yritti, toki halusi auttaa lauman jäsentään! Mutta kun koira on kerran hyökännyt se tekee sen helpommin uudelleen.
      Nyt joudun työstämään toisen koirani pelokkuutta joka seurasi tästä, ja toisen koirani helposti räjähtämistä kun haluaisi heti vastaantuleville koirille näyttää että hän kyllä puolustaa. Tilanne ei meillä kuitenkaan niin paha kuin voisi luulla.
      Kyllä tämä tästä, en luovuta! Tälläistä voi tapahtua!
      Se että koirani tapaavat vielä useimmiten mielellään muita koiria, johtuu siitä että hyökkäyksen aikana en joutunut paniikkiin(en tajua vieläkään kuinka siihen kykenin). Ja kun lähdimme pois en alkanut tutkimaan mitä vammoja koirani sai, kävelimme rauhassa kotiin, huomasin ettei koirani ontunut. Kotona tiesin että jos tutkin koirani, niin romahdan ja alan säälimään, joten mieheni teki sen. Onneksi tajusin pyytää mieheni tekemään sen. Ei jäänyt turhan suuria traumoja koiralleni.
      Seuraavana päivänä töissä vasta jouduin shokkiin, josta oli vaikea päästä yli kun mielikuvat tapahtumasta palailivat mieleeni.

      Joka tapauksessa joka ikinen koira voi pystyä tuollaiseen silmittömään raivoon tai mennä mukaan sellaiseen. Koirien luonto vain on sellainen. Elävät hetkessä, ja mieliala voi muuttua sekunnissa, niinkuin kävi tuolle kultaisen ihanalle,tasaisen rauhalliselle bichon friselle!

      Tuo hyökänneiden koirien omistaja on aivan yhtä järkyttynyt kuin minäkin tapahtumasta. Se riittäköön ns.rangaistukseksi!
      Kova työ hänelläkin nyt saada koiransa takaisin raiteilleen. Pelkäänpä että se emä vesikoira voi olla tästä eteenpäin häiriintynyt tapaus jonka takaisin raiteilleen saaminen voi olla lähes mahdoton tehtävä, koska näin koiran olemuksen hyökkäyksen jälkeen. Mutta minähän en toki tunne tuota koiraa niinkuin omistaja. Nyt vaan toivon että omistaja on rehellinen itselleen jos ei saa koiraa ruotuun ja toimii sen mukaan, eikä ummista silmiään!

    • jstipxhau8u

      Tuo hyökkäyksen kohteena ollut koirani selvisi lukemattomilla haavoilla, lukemattomilla kaljuiksi nypityillä kohdilla, ja seuraavana päivänä tosi jäykillä lihaksilla. Sisäisiä vammoja ei onneksi tullut.

      nuo hyökänneet olivat silmittömän raivon vallassa! Ja 1niistä ei halunnut luopua siitä mielentilasta millään! huolestuttavaa!

      Vuosi sitten meitä kohti hyökkäsi juoppojengin irti pidetty staffi, yksi juopoista oikein yllytti koiraa. Silloin meinasin napata koirani syliin. Onneksi en sitä tehnyt. vaan rauhotin salamana itseni ja päästi aran koirani vapaaksi, ja vastahyökkäysalttiile koiralleni sanoin: rauhassa(en tiedä miksi).
      No arka juoksi karkuun, staffi hyökkäs toista koiraani kohti joka jökötti paikallaan, korvat alistuvassa asennossa, staffi pysähty kuin seinään! Minä astuin staffia kohti ajatellen et varmasti tee meille mitään. Ja se toimi! Ihmettelen tapausta välillä vieläkin.
      Varsinkin kun staffi palasi juoppoomistajalleen kun sitä käskettiin, näin että koira pelkäsi omistajaansa. Epäilen että tuon koiran käsittelyssä on käytetty aika raakojakin menetelmiä(en voi kuitenkaan tietää).
      Mutta juuri tuollaiset koirat ovat yleensä niitä epävakaimpia.
      Meidän kohdalla oli joko onni tms mukana. Tai sitten se vain oli sen luontoinen staffi että sillä napsahti hetkeksi kun aloitti hyökkäyksen, mutta viisas tms että huomasi ja osasi lukea sekä koirani että minun eleistä että parempi luovuttaa/rauhoittua.

      En sitten tiedä!
      Mutta itse kyllä nykyään uskon että ei se rotu määrää millainen se koira on, vaan enimmäkseen se omistaja, ja/tai olosuhteet(niinkuin silloin kun 2vesikoiraa ja bichon hyökkäsivät koirani kimppuun)

    • piikille vaan !!

      Uhri oli kasvattaja.
      Oli nostanut huskynpennun syliinsä.
      Ilman tätä toimenpidettä olisi takuulla kuollut siihen jalkojen juureen.
      Itse olen sitä mieltä, että lopetukseen molemmat hyökänneet koirat.
      Ihan justiinsa. JOS siinä olisi ollut lapsi, niin mitä sitten ????

      JA NYT HUOMIO, se raadeltu kasvattaja joutui sairaalaan, niin pahat oli vammat. juttu etenee nyt syyttäjälle !!!
      PIENESTÄ siis ei ole kyse!!!

    • Piikille vaan
    • Kaikki saunan taa!

      Raatelijakoiraemäntä sai rangaistuksen ja kovat korvaukset ja koirat lopetetaan. Hyvä!

      • Usan malliin

        Kyllä lakia pitäisi muuttaa niin, että tällaisissa tapauksissa koira(t) katsottaisiin rikoksentekovälineiksi. Akka olis saanut 2-4 vuotta ehdotonta.


      • Olivat todenneet vaa
        Usan malliin kirjoitti:

        Kyllä lakia pitäisi muuttaa niin, että tällaisissa tapauksissa koira(t) katsottaisiin rikoksentekovälineiksi. Akka olis saanut 2-4 vuotta ehdotonta.

        Koirat äi vaarallisena takavarikkoon...toivottavasti poliisi lopetuttaa ne.


      • Caucasiansd

        Ei kai se raatelijakoiraemäntä mitään kovia korvauksia saanut, päinvastoin joutui maksamaan.
        En puhuisi tappajakoirista koska harvoin ne tappavat. eivät nytkään tappaneet. puhuisin tappelija-koira-roduista. Nämä on niitä viirusilmäisiä lihasposkisia koiria. niitä myydään nykyään paljon eivätkä ne sovellu koirapuistoihin. Jos puistossa on 15 koiraa ja äkkiä pölypilven keskeltä kuuluu rähinää, niin taatusti toisena osapuolena on tappelijakoira.
        sanon aina tappelijakoiran omistajalle että "älä tuo tuota puistoon." Jos silti aikoo tuoda, minä ja koirani lähdemme.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      93
      4397
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4366
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4036
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2947
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2571
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2133
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      341
      2112
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      204
      2069
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1685
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1452
    Aihe