Milloin hankkia ensimmäinen oma hevonen?

EmmaKIA

Itse toivon että, te jotka olette hankkimassa ensimmäistä omaa hevosta, että oletteko te oikeasti siihen valmiita. Lähinnä tarkoitan lapsia / nuoria, jotka vonkaavat vanhemmiltaan omaa hevosta, ja kertovat kuinka pitäisivät siitä huolta jne. En todellakaan tarkoita kaikkia, mutta saattaa olla, että kyseinen nuori on harrastanut hevosia vasta vaikka n. vuoden säännöllisesti, jolloin hän ei vaan kertakaikkiaan voi olla valmis omaan hevoseen. Toivon, että oikeasti mietitte sitä, että koska se oma hevonen oikeasti on ajankohtainen! Eikö esim. vuokra- / puoliylläpitohevonen riitä. Nykynuorista on tullut oikeasti lellipentuja, jotka vaativat kokoajan vanhemmiltaan lisää; Ensin pitää päästä ratsastamaan, sitten vuokrahevonen, sitten sillä vuokrahevosella pitäisi päästä useammin kuin esim. 1 viikossa, sitten vielä useammin, sitten toinen vuokrahevonen ja sitten oma hevonen. Enkä nyt siis halua tänne mitään paskamyrskyä, vaan toivon että kaikki oikeasti miettii milloin sen oman hevosen hankkii. Ja mielestäni vanhempien pitäisi olla tiukempia, sillä hevoseen tarvitaan todella kova vastuu, jota ei suurimmasta osasta nuorista löydy.

21

3633

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hevosnainen90

      samaa mieltä! hevosia on pitänyt harrastaa oikeesti monta vuotta ennen kuin oman hevoseen on valmis. Se että netistä katsotaan vähän tietoa ja lukee kirjasta, ei tee omaan hevoseen soveltuvaa hevosihmistä. Ylläpitohevonen kannattaa hankkia ennen omaa hevosta. Ja jos nuoren vanhemmat antaa lapselleen hevosen, tulisi sen olla opetusmestari, ei mikään lämppäri, joka on seissyt paikoillaan kauan, tai joka ei osaa mitään. Mitään ex-ravuria ei missään nimessä pitäisi hankkia vuoden tai kaksi ratsastaneelle.

    • ......

      Ei hevosen omistuksessa vaikuta kokemus, vaan enemmänkin taustajoukot ja rahatilanne.

      Jos on rahaa, voi viedä hevosen ammattilaisten pitämälle tallille, ostaa ammattilaisen tekemän ruokintasuunnitelman, palkata ratsuttajan ja käydä valmennuksissa vaikka päivittäin.
      Aloittelijakin voi pärjätä tällöin oman hevosen kanssa.

      Tai nuorten tapauksissa myös vanhempien taidot vaikuttaa. Jos vanhemmat tietää hevosista ja on valmiit sellaisen pitämään, ei nuoren taidoilla ole väliä, kun vanhemmat voi auttaa.

      Mitä vähemmän on rahaa, sitä enemmän pitää olla taitoa. Ja tietysti taitoa tarvitaan enemmän, mitä itsenäisemmin yritetään toimia. Omassa tallissa tietyti taitojen tulee olla "huipussaan".
      Nuorilla jos vanhemmat ei hevosista ymmärrä, pitää nuorella olla taitoa vaatia riittävää hoitoa ja ymmärtää omat taitonsa.

      Hyvin usein ongelmat syntyy siitä, kun yliarvioidaan omat taidot.




      Ylläpitohevonen vaatii samat tiedot ja taidot kuin omakin hevonen, oikeastaan vielä enemmän taitoa, koska ssiinä ollaan vastuussa toisen hevosesta. Yp-hevonen ei ole siis mikään "harjoittele hevosen omistamista" -juttu.

    • mielipiteitä..

      Minä olen eri mieltä. Minusta kaikkein tärkeintä on se, että ihminen ymmärtää millaista arki oman hevosen kanssa on, vastuuntunto, sekä aito halu pitää hevosesta mahdollisimman hyvää huolta. Nöyryys, uskallus pyytää apua.
      Kaikki riippuu paljolti myös siitä, miksi haluaa oman hevosen hankkia, mihin haluaa sen kanssa pyrkiä, mitkä ovat tavoitteet. Jos haluaa ensisijaisesti kehittyä ratsastajana ja kilpailla, on järkevää hankkia varma ja osaava hevonen. Jos taas haluaa hankkia hevosen ystäväkseen ja rennosti harrastella, on järkevää hankkia sellainen hevonen, joka tuntuu itselle oikealta. Hevosen omistaminen ei ole rakettitiedettä.
      Uskoisin, että kun on valmis sitoutumaan hevoseen ja ennen kaikkea löytää itselleen hevosen, jonka kanssa synkkaa ja on hyvä olla, sekä löytää ympäriltään osaavempia hevosihmisiä, joilta voi tarvittaessa pyytää apua, pärjää aivan varmasti!

    • gdlsfkapspfgfv

      Itse olen harrastanut ratsastusta lähemmäs 5 vuotta, jonka aikana olen käynyt tunneilla ja ratsastellut itsenäisesti. Minulla on myös ollut useamman vuoden ajan hoitohevosia, ja olen myös vuokrannut ja ylläpitänyt erästä ponia kesäisin. Maastakäsin olen ihan haka hevosten käsittelijä ym, ja tunnistan perus sairaudet yms, selästä käsin pitää vielä treenata, mutta niinhän kaikkien harrastajien pitää... Ja nyt, olen jo usean vuoden unelmoinut omasta hevosesta, mutta nyt se olisi ihan oikeasti suunnitteilla.

      Meille saattaisi olla yksi hevonen tulossa, mutta se ei ole vielä varmaa. Mikäli se kuitenkin meille tulisi, saisi se luultavasti tallipaikan naapuritalliltamme, jonne on matkaa meiltä ehkä 50 metriä, joten pääsen tarvitaessa vaikka kesken yötä tarkistamaan hevosen voinnin. Voin myös autella tallitöissä ym.

      Kävisin oman hevosen kanssa niin tunneilla kun valmennuksissakin, aina kun mahdollista, ja apua löytyy pulmatilanteisiin monelta oman hevosen omistavalta kaverilta ja tutulta, myös sukulaisilta ja tallinomistajilta ym... Eli en olisi oman hevosen kanssa yksin.

      Mielestäni siis pärjäisin oman hevosen kanssa (en nyt tässä ala väittämään että pärjään jonkin 2 vuotiaan täykkäriorin kanssa ilman apuja tms...). Enkä omasta mielestäni ainakaan kauheasti yliarvioi itseäni .. :'D.. Tajuan kyllä tuon että tosi monet vanhemmat hankkivat lapselleen hevosen koska ne haluu, ja itsekkin tunnen monta tällaista henkilöä... En kyllä vain käsitä mitä kyseisten henkilöiden vanhemmat ovat ajatelleet, varsinkaan kun he eivät hevosista tiedä mitään, ja hevoset asustaa jossain pienillä yksityistalleilla, missä ei tosiaankaan ole apua saatavilla / hevosen omistajat eivät kehtaa apua pyytää....

    • ....

      Minä itse 12-vuotiaana sain sen oman hevosen, eikä ongelmaa ollut. Vanhempani eivät tietänet hevosista suoraan sanottuna mitään, mutta apua sain tarpeen tullessa naapurista. Kuitenkin itse en ollut vielä silloin kauhean kokenut, mutta puuttuva kokemus syntyi silloin, kun oma poni tuli.

    • Anonyymi

      Moi. Olen 12 vuotias tyttö ja olen säästä ässä rahaa pikku poniin, olin ratsastanut 9 vuotta ja säännöllisesti 5 vuotta samalla tallilla ja omistanut kaksi vuokra poni Aki ja tietty omilla rahoilla maksoin, olisinko teidän mielestä valmis hankkimaan ystäväni kanssa ponin jossa molempien vanhemmat auttaisivat

      • Anonyymi

        Uskon että olet vielä liian nuori omaan poniin. Odota pari vuotta ja ajattele asiaa sitten uudestaan. :)


      • Anonyymi

        Siis jos saat apua ja vanhempasi ja ystäväsi vanhemman tietää hevosista ja teillä olisi aikaa ja rahaa niin joo sillä ette ole ikinä valmiita jos ette ikinä sitä saa joten kyllä☺️


    • Anonyymi

      Moi! Mä halusin tuoda oman näkemykseni. Kaikkien eläinten pidosta on tehty jotain raketti tiedettä. Ei,kukaan ei ole seppä syntyessään. Tekemällä oppii. :) Omaan hevoseen on mielestäni valmis kun osaa PERUS ratsastuksen (miten lähdetään liikkeelle,ravi,laukka,pysähdys :D) ja jos on tuttu ihminen keltä saa neuvoja/apua ynm. Niin hevos kaupoille vain 🐎💖

      • Anonyymi

        "Omaan hevoseen on mielestäni valmis kun osaa PERUS ratsastuksen"

        Veikkaisinpa että ratsastustaito ei liity kykyyn hoitaa hevosta oikeastaan mitenkään.
        Esimerkiksi isoisälläni oli useita hevosia, jotka voivat hyvin eikä pappa tietääkseni ikinä käväissytkään hevosen selässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Omaan hevoseen on mielestäni valmis kun osaa PERUS ratsastuksen"

        Veikkaisinpa että ratsastustaito ei liity kykyyn hoitaa hevosta oikeastaan mitenkään.
        Esimerkiksi isoisälläni oli useita hevosia, jotka voivat hyvin eikä pappa tietääkseni ikinä käväissytkään hevosen selässä.

        No sit vaan pulla ponia etsimään jos ei meinaa töitä hevosella tehdä. Tai sitten ostat vaikka hamsterin


    • Anonyymi

      Moi oon 10vuotias ja oon ratsastanu jo yli vuoden ja oon hankimassa omaaponia :) osaan jo paljon hevos juttuja ja tiiän hevosista paljon tai oikeestaan melkeen kaiken.oon jo täysin valmis omaan poniin koska oon käyny heppa kerhossa ja pärjään hevosten kaa hyvin ja mulla on paljon hevos taitoja. mun mielestä ei kannata hankkia kuitenkaa omaa hevosta ponia jos ei vielä tiiä niistä paljoo tai oo ratsastanu kauaa kun siinä on niin iso vastuu tai jos ei osaa käsitelä niitä!!! mut mun poni on kilpaponi ja sen rotu whels poni:)

      • Anonyymi

        Olet hankkimassa omaa ponia. Miten sinulla on niin paljon rahaa? Minäkin olen 10 v. ja haluaisin oma ponin, mutta minulla ei ole rahaa eikä tallia eikä hoitajaa sille eikä mitään. Mitä teen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet hankkimassa omaa ponia. Miten sinulla on niin paljon rahaa? Minäkin olen 10 v. ja haluaisin oma ponin, mutta minulla ei ole rahaa eikä tallia eikä hoitajaa sille eikä mitään. Mitä teen?

        Voisit pyytää esim hoitoponia!


      • Anonyymi

        Vuoden ratsastanut ei voi mitenkään olla tarpeeksi kokenut!
        Kokeile vaikka hoitoponia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuoden ratsastanut ei voi mitenkään olla tarpeeksi kokenut!
        Kokeile vaikka hoitoponia

        Niinpä! Ja mielestäni et ole valmis vielä edes hoitoponiin.


      • Anonyymi

        En usko että tuolla kokemuksella pärjää kovinkaan pitkälle. Olen 7 vuotta harrastanut hevosia ja olen nytten noin puoli vuotta hoitanut/ratsastanut kaverini suokkia pari kertaa viikossa. Voin sanoa että itsellekkin toisi haastetta jos ihan yksin pitäisi alkaa hevosta hoitamaan vaikka olen tehnytkin hommia hevosalalla niin ravi kuin ratsupuolella noin parisen vuotta bonarina osaan hieman hieroa hevosta ja kiinnittää irtokengän. Onneksi tehdään kaverin kanssa tiivistä yhteistyötä hevosen hyvinvoinnin eteen molemmat aina inffotaan toisillemme miten hevonen on toiminut, ja jos on jotain epäkohtia lihakset on jäykkänä ja olen niitä hieronut taikka kenkä on lähtenyt irti ja olen laittanut sen takasin, hevosella on kuumetta, hevonen on saanut laaseri hoitoa tänään taikka ruokinnassa pitäisi jotain muuttaa jne....


    • Anonyymi

      Heti, kun saa ensimmäisen opintotuen.

    • Anonyymi

      Mä olen ratsastanut tuskin puoli vuotta mutta alan jo haaveilla että sitten aikuisena muutan rauhalliseen paikkaan pyydän jotakuta auttaa tallin rakentamisessa ja sitten tietysti hankkia se hevonen mutta ongelmana on että en ole varma löytyykö sitten joka päivä lannanluonnille ja hakemaan hevonen ulkoo sisään olen siis tavallinen heppatyttö jonka sydän on täynnä hevosia mutta siis kannattaako ostaa oma hevonen vai vaan jatkaa ratsastuskoulussa käyntiä?? En miljonäärin perheessä kyl elä

      • Anonyymi

        Suosittelen hoitohevosta, en ainakaan oikein itse välitä ratsastuskoulujen vuokra hevosista joilla ratsastaa toistakymmentä eri henkilöä viikossa. Kannattaa katsella jotain pikkutalleja josko niistä saisi kivan vuokrahevosen millä olisi mahdollisimman vähän vuokraajia joten hevonen olisi mahdollisesti useammin käytettävissä ja mahdollisesti pysyt paremmin kärryillä siinä miten ja mitä hevosella ollaan tehty ja miten hoidettu ja syötetty yms tämä saattaa olla jopa halvempikin vaihtoehto kuin vuokrata ratsu ratsukoulusta. Itse hoidan/ratsastan kaverini suokkia ja meillä on tiivis yhteistyö hevosen hoitoon ja liikuttamiseen molemmat inffotaan toisiamme aina miten on mennyt jne.


    • Anonyymi

      Sitte.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2612
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1988
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1786
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe