KANKAANPÄÄ JA LAVIA LIITOSHANKKEISSA VAI...

EI EI

HERÄTKÄÄ ny Lavialaiset, ei kankaanpää pysty hoitamaan edes omiensakaan asioita saati sitten liitoskuntalaisten, sama vanhusneuvosto vänkää ja syyttelee lautakunnissa ja hoitaa pääasiassa vain omanedun nimissä asioita jos yleensä hoitaa.
Eivät muista missä lautakunnassa ovat tai milloin pitää jäävät, eli kokoajan tarttis olla joku perään kattomas ja mitä sairaanhoitopalveluiden puolelle tulee niin se on ihan retuperällä päättäjien taidottomuudesta johtuen. Ei kankaanpää pysty tarjoamaan lavialaiselle muutaku lämmintä kättä jos sitäkään.

42

560

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En muista kuulunko

      Kankaanpään ei kannata sekaantua Lavian liitos hankkeisiin , selvitelkööt Porin kanssa. Eikä Lavialaisten kannata uskoa Kankaanpääläisten päättäjien höpinöihin ne ei muutaku vedättää Kake etunenäs.

      • Ei kiitos !

        Jos K:pää ottaa Lavian tilanne etenee, niin että syntynyt uusi kunta on parin vuoden kuluttua konkurssikypsä. Parasta Kankaanpään olla vaan itsenäisenä, mitään pakkopykälää ei saa käyttää.


      • Ymmärrystä asiaan

        Osallistukaa hyvät ihmiset huomenna tiistaina klo 18 tiedotustilaisuuteen koskien Kankaanpää-Lavia yhdistymisasiaa tilaisuus on uusitussa Auditoriossa. Nyt on mahdollisuus kuulla ja kysyä talous- ym. asioita. Juhantalo ja Kivelä ajavat Laviaa Kankaanpään osaksi kuin käärmettä pyssyyn. Tuovat esille vain heidän intresseihinsä sopivia asioita. Mielipiteeni on ei Laviaa Kankaanpään lisäksi. Jos em. herrat saavat tahtonsa läpi tulemme kokemaan konkurssin hyvin pian.


      • Ei kiirettä

        Eii kannata nyt hötkyillä pikaliitosta, uusi kunta ei ole kuitenkaan elinkelpoinen.
        Vahinkoa kyllä tulee, se on selvä, ja jatkossa asiat vaikeutuvat hoitaa j. Mm.
        Lavialaisille Ja Kankaanpääläisille virkamiehille tulee 5 vuoden irtisanomissuoja,
        ja seuraavan kuntaliitoksen jälkeen sitten 10 vuoden suoja. Ei taida olla muuta todellista syytä kuntaliitos hinkuun, kuin valtapoliittinen yrittää säilyttää Kankaanpää
        uutena kuntakeskuskuntana kartalla. Muutaman vuoden kuluessa on valtion kuitenkin jo viimein ratkaistava, minkalainen kuntarakenne maahan tulee. Utopinen Kankaanpää-Lavia liitos ei täytä mitään valtion uusien kuntien kriteereitä.


      • Veronmaksaja Laviast

        Justtiin niin... Kankaanpääläisset lupaa aivan mitä vaan, mutta koskaan mikään ei toteudu. Miten kävi pelastuspuolella. Kaksi virkaa viety Kankaanpäähän Laviasta. Kylmä asema vain. Ne päättäjät, jotka vetoavat tunteeseen, että pitää liittyä Kankaanpäähän. Ajattelevatko he oikeasti Lavialaisten etua? Eivät varmasti tai sitten ovat jo tosi ymmärtämättömiä asioista.
        Laviaa pakotetaan Kankaanpäähän, että saataisiin perussuomalaisten valta alas. Laviastahan tulisi vain kokoomuslaisia ja keskustalaisia siirrossa. Pori ei taas mistään hinnasta hyväksy Laviaa, kun sieltä ei tule heille yhtään demaria.
        Herätkää nyt ihmeessä ja puhukaa oikeilla asioilla kiertelemättä Satakuntalaiset.


    • 19+5

      Turha välivaihehan tuo liitos olisi, Kankoonpee on muutaman vuoden kuluttua kuitenkin Porin laitimmainen kaupunginosa.

    • MÖRRI

      Kankaanpääläisistä ei koskaan tule porilaisia!!!!!!!!!!!!!!
      Lavialaiset voi mennä mihkä tykkää!!!!!!!!!

    • hahhahahah

      Kyl kake hoitaa kpään poriin sille ei muu kelpaa. Elättelee vielä haaveita Arkkadian mäelle ja laskee tarkasti mistä äänet saa :)

      • Poriin vaan

        Käsitykseni mukaan Lavian liittymistä Kankaanpään kanssa tavoittelee etupäässä "Kake" kyljessä Kivelä. Lavian valtuustossa on eniten kepulaisia kakkosena kokoomuslaiset muita ei sitten mainittavasti ole. Yhdentymisessä lisävoimaa sasivat edellämainitut "Kaken ja Kivelän joukot. Näinolle perususomalaiset menettäisivä johtoasemansa tulevassa valtuustossa, eivät ole kovin innokkasti ajamassa yhdistymistä. Demarit taas ajattelevat taloudellista puolta Lavia olisi melkoinen taakka 4 milj hyvitys ei paljon lämmittäisi.


      • näin nähtävä

        Kakelle Kankaanpää-Lavia vaihtoehto on tähtäimessä, voittaa enemmän lisää keskustalaisia valtuustoon voittamaan perusuomalaiset.


    • Juuras

      Kumma tämä velkakeskustelu; Lavialla oli velkaa (tilinpäätös 2012) 1 761 € / asukas, joten kokonaisuudessa noin 3,4 milj.euroa. Liitosavustusta taas olisi tulossa 2,3milj.euroa joten velkaa jäusi noin 580 €/ asukas.

      Kankaanpään velka oli samaan aikaan 2 088 € / asukas ja Porin 2 601 € / asukas. Vaikka Lavian velka on tuosta noussut, ei Lavia liittyminen velkoineen meidän taloutta kaada vaan oma jo olemassa oleva velka jolle ei ole tehty mitään. Liittyvän kunnan kaikkien velkojen maksamisen vaatiminen on aika halpaa valtion lypsämistä.

      • maksukyvykkyys

        Mikä lienee Lavian velanmaksuky? Kattoppas tilastoa siitä. --> Kankaanpääläiset maksaa


    • 1+19

      Viime kunnallisvaalien alla sanoi eräs nykyinen valtuutettu, ettei mistään tarvi säästää. Kyllä virkamiehet rahat jostain hankkii.
      Tällaisia viisaita päättäjiä meillä.

    • Kreikan renki

      Ei semmosilla kyläkoulujen lakkautuksilla mitään säästetä, kun sit taas hussataan rahaa kaike mailman olemattomiin liitosselvityksiin. Ei kankaanpääs ole minkään sortin meininkiä tehdä mitään asiallisia säästö suunnitelmia. Kaikki valtuutetut tai ainakin suurin osa on vaan täynnä sitä omaa valtuutettuna oloonsa, mutta eiköhän ens vaaleis hiukan porukan luulis menevän vaihtoon.

    • turhakkeet pois

      Kyläkoulut, talkoohenki, yhteisöllisyys kunniaan ja seminaarit, selvitykset , laivamatkat, juopottelut, turhanpuhuminen pois.

    • laviootti

      Konsulttien kertomaa ilosanomaa:

      Jos saadaan olla omilla vero% nousee 35:een.

      Jos liitytään Kankaanpäähän niin nousee 27:een.

      Jos liitytään Poriin vero% laskee heti nykyisestä ja on rahaa käytettäväksi Lavian kauppoihin.

      • Kankaanpään kalifi

        Taitaa olla nämä kortonki-konsulenttien juttuja. Pori; Länsirannikon Eldorado ja Suomen Dubai... Liitetään samantein Kreikka Poriin. Veroprosentti senkun laskee.


      • kansanäänestys
        Kankaanpään kalifi kirjoitti:

        Taitaa olla nämä kortonki-konsulenttien juttuja. Pori; Länsirannikon Eldorado ja Suomen Dubai... Liitetään samantein Kreikka Poriin. Veroprosentti senkun laskee.

        Tämä on kuntaliiton FSG:n edustajien näkemys. Lavialaisille jää 300 000 euroa vuosittain omaan käyttöön lisää kun liitytään Poriin.

        Pitkällä aikajänteellä kyllä siellä veroprosentit nousee mutta ei koskaan yhtä paljon kuin Kankaanpäässa.

        Eikö ole parempi kankaanpääläisten ja lavialaisten kannalta, että Lavia liittyy Poriin.
        Pohjois-Satakunta henki ei korvaa euroja kun edellytykset on ajettu loppuun. Lavia velkaantuu joka vuosi lisää.

        Vaaditaan kunnallinen kansanäänestys!


      • ihmetystä
        kansanäänestys kirjoitti:

        Tämä on kuntaliiton FSG:n edustajien näkemys. Lavialaisille jää 300 000 euroa vuosittain omaan käyttöön lisää kun liitytään Poriin.

        Pitkällä aikajänteellä kyllä siellä veroprosentit nousee mutta ei koskaan yhtä paljon kuin Kankaanpäässa.

        Eikö ole parempi kankaanpääläisten ja lavialaisten kannalta, että Lavia liittyy Poriin.
        Pohjois-Satakunta henki ei korvaa euroja kun edellytykset on ajettu loppuun. Lavia velkaantuu joka vuosi lisää.

        Vaaditaan kunnallinen kansanäänestys!

        niin miksei saa äänestää?


      • LaviaKpäähäntietysti
        ihmetystä kirjoitti:

        niin miksei saa äänestää?

        Joku aika sitten varsinkin SDP julisti Kankaanpäätä Pirkanmaalle ajaessaan sitä, että kuntaliitoksia on pakko tehdä! Nyt kuntaliitosta vastustetaan siksi, että oma puoluepolitiikka kärsisi. onneks vaaleissa päästään näyttään mitä mieltä meidän työväen puolueen paikallispolitiikasta ollaan.

        Ymmärtääkseni kaikkien kuntien talous on keskimäärin samassa kunnossa kuin Kankaanpään, joten tulevaisuuden kauhukuvilla on turha pelotella Lavialiitoksessa. Talous romahtaa ja palveluja kai pitää karsia joka kunnasta lähivuosina. Yli varojen ei voi loputtomiin elää.


    • Turhalesota

      Kyllä alkaa epäilyttämään kun Kake ja Kivelä kirjoittelee konkurssikypsän Lavian autuudesta koko sivun verran kumpikin.. Ettei vaan Lavian valtasuhteet ole se perimmäinen syy? Taloudesta ja kankaanpääläisten maksukyvystä viis kun oma vaikutusvalta kasvaa. Onko näin ymmärrettävä? Ei minun rahapussi kestä 4%:n veronkorotusta.

      Miksi ei tästä voida äänestää? Miten nyt demokraattisia vaikutuskeinoja hyljeksitään? Onko äänestäjien mielipiden tärkeä vain silloin kun epäillään sen olevan "oikea".

    • Vihtilä j-vi

      Laskeskelin, että 4%:n veronnosto Lavian vuoksi aiheuttaa vuosittain kankaanpääläisille n. 2,1 miljoonan euron ylimääräisen verorasituksen.

      Se on pois kulutuksesta, joten seurannaisvaikutuksena on työttömyyttä ja paikkakunnalta pakoa. Pahan kierre vain jatkuu.

      • Onkojärkeevaiei

        Näin se kaupunginarkktitehtikin kirjoitteli Seutuun. Hiljaiseksi vetää liitoksen kannattajien logiikka.

        Ei ole paljon järkeä liittää Laviaa Kankaanpäähän ellei saada yhtä suurta liittymisavustusta kuin Pori.


      • uusi pallo
        Onkojärkeevaiei kirjoitti:

        Näin se kaupunginarkktitehtikin kirjoitteli Seutuun. Hiljaiseksi vetää liitoksen kannattajien logiikka.

        Ei ole paljon järkeä liittää Laviaa Kankaanpäähän ellei saada yhtä suurta liittymisavustusta kuin Pori.

        Kiveläkin kirjoittelee taas laveasti Seudussa Lavian tuomasta autuudesta ja epäilevien pahansuopaisuudesta. Kuka uskoo? Velka veli otettaessa ja velipuoli maksettaessa, näin soon. Jos yli 60 eläköityy ja joudutaan ottamaan suurimmalle osalle korvaava henkilö tilalle niin että nettovähennys eläköitymisen kautta on 9 henkilöä =300 000€ niin ei sillä kateta liitoksen tuomaa 12miljoonan velkaa koskaan. Miksi ei esitellyt kaupungihallituksen puheenjohtajan roolissa uutta talousohjelmaa Kaken kanssa, jolla saadaan 12 miljoonaa kasaan.

        Kunnanjohtajakin joutu pyörtämään entisiä kirjoituksia, kuinka huono kumppani Lavia on. Nyt on löytynyt kristallipallo, josta löytyy vastaukset rahoitusongelmiin. Onkohan pohjalla nimikirjaimet K. J.


    • Talouspäällikkö

      Kankaanpäätä esitellään kuntakeskukseksi ja siihen liitettäväksi naapurikunnat.
      Kuntaliitoksissa tulisi, myös huomioida, miten yhteydet maanteitse ja palveluineen toimii. Kuntaliitoksissa tulisi ensin tutkia miten kartallisesti olisi kuntaliitos kannattavaa. Monet kunnat eivät ole tutkineet riittävän hyvin miten kalliiksi voi kuntapalvelut tulla, jos palveluja joudutaan pitkille etäisyyksille tarjoamaan. Menot voivat olla hyvinkin kalliit järjestää kaukaisen matkan sivukyliin. Monet vanhukset asuvat sivukylissä ja Sote palveluja voidaan joutua tarjoamaan, jopa päivittäin. Olen entisenä talouspäällikkönä mainittuja asioita tutkinut ja huomannut, että eräiden kuntaliitosten yhteydessä, ei kyetäkään vastaamaan kuntayhtymän Sote palveluista lain mukaisesti.

    • Taloupäällikkö

      Kuntakeskukset eivät usein halua kuntaansa uusia liitettäväksi. Sellaista kuntaa, jossa talous kuralla. Myös kunnan asiat on pitemmän aikaa hoidettu erittäin huonosti.
      Suuri pelko on, että mainittu liitoskunta jatkaisi huonoa toimintaansa ja uudelle kuntakonsernin muuttaminen ei aina helposti onnistu. Lavia on keikkunut Kankaanpään ja Porin suuntaan, mutta ei kummallakaan ole enemmälti kiinnostusta ottaa liitettäväksi heille kuntaliitoksena. Vaikea on vastata enemmälti perusteista, koska toinen vanhemmistani on Kankaanpäästä ja olen paluumuuttajana Porissa.

      • Honkajoelta

        Hyvä eläkkeellä oleva talouspäällikkö sieltä tunturilapista. Ahaa, Poriin muuttanut.
        Tervetuloa toimikuntaan kultaliitos järjestelyyn. Onko vielä valtion suuntaan asiat avoimena. Rahan siirtämiseksi valtion taskusta kuntaliitoksen toteutuksen tukemiseksi?


    • TosiON

      LEPISTÖ oli aikoinaan oikeassa kun liitos Parkanon ja Jämijärvenkanssa olisi tullut liitosrahaa 5 miljoonaa ja Parkanolla oli pussissa 8 miljoonaa puhdasta rahaa. Silloin ei kelvannut. Nyt kelpaa yli 10 miljoonan velka. Koffelia touhua. Pistäkää pellolle tommoset puheenjohtajat kun ajavat Kankaanpään konkurssiin.

      • MyyntiinVatajankoski

        Millä korvaamatonta korvaa?

        Ei muuta kuin Vatajankoski myyntiin niin saadaan Lavian velat maksuun.


    • Kyrön Kalle

      TosiON on harvinaisen oikeassa... vaikka toisaalta turha se enään on vanhoja kaivella. Kankaanpään talous ajautuu joka tapauksessa konkurssiin ja jos lavialiitos tulee niin sitä nopeammin. En ymmärrä miksi Juhantalo/Kivelä niin kovalla hurmoksella yrittävät laviaa liittää kankaanpäähän. Ei kankaanpäässä asiat todellakaan ole sellaisessa mallissa, että kestäisi lisävelkaa yhtään. Palveluista karsitaa jatkuvasti ja jos muuten ei saada toimipisteitä kiinni niin tehdään sisäilmakartoitus ja todetaan homeessa on ja putiikki kiinni ja palvelu muualle. Nyt kankaanpääläisten palvelut jo ovat paljolti muualla , pankkiasioita ei voi hoitaa kuin tiettynä päivänä tiettyyn kellonaikaan jos ei satu olemaan nettiyhteyksiä, ely-asiat hoidetaan porissa , lomituspalvelut hoidetaan honkajoelta käsin , rahakirstun vartija käy tampereelta ja maksaa tietenkin veronsa sinne. Edellä mainitut seikat eivät innosta politikkoja muuhun kuin omanedun tavoitteluun.

    • nälkämaa

      lykätään se Lavia vaan sinne Kankoonpeen puohon, ei siellä paljon haise kun ei ole mitä syödä...!

    • majuri jumalan armos

      Kivelälle kuulemma luvattu kesämökkitontti karhijärven rannasta jos hoitaa Lavian Kankaanpäähän.

    • JepJooJep

      Lavia menee Poriin.
      Lykätään Jämijärvi, Honkajoki ja Karvia pirkanmaan suuntaan.
      Pomarkku ja Merikarvia Poriin.

      Kankaanpää jää yksin.

      Seuraavaksi lopetetaan varuskunta, onhan sillä jo hyvää yhteistoimintaa Porin Prikaatin kanssa, siirretään loputkin sinne.

      Kohta saadaankin äänestää dumpataanko tämä velkainen kaupunkimme Poriin vai Pirkanmaahan, jos se enää kenellekkään kelpaa.

    • Joku muuu

      Kyllä vaatii pokkaa siltä joka nyt ryhtyy tai pyytää kuntaliitosneuvotteluihin kankaanpäästä, toivottavasti joku ottaa yhteyttä arkarianmäelle ja pyytää jatkoaikaa lavialle jos sen sopimuksen sais paremmaksi tai jtn...? Nekatiivinen päätös jokatapauksessa tulevia liitoksia ajatellen!!!,!!!!

      • Ollaa_ko_Ellunkanat

        Juhantalon politiikka on tämän kuntaliitoksiin kykenemättämyyden takana. Hyvät liitokset tyrmää, ellei saa olla ylin päsmäri ja heikommissa sopimukset laaditaan niin yksipuolisiksi etteivät muut voi kannattaa..

        Samaan aikaan seudunkin levikkialueella Mouhijärvi ja Suodenniemi ovat liittyneet ilman dramatiikkaa ja sopuisasti Vammalaan. Myös Kiikoisissa on kahtiajakautuminen liitoksen jälkeen Vammalaan johtanut selkeään eheytymiseen.

        Kyllä tämä mietityttää.. Vaatiiko kehitys sukupolven vaihdosta kuten maatiloilla.


    • Sammuvat tähdet !

      Miksi tämä Kivelä oli niin innokas Lavian liittymisestä Kankaanpäähän ?

      - Oliko syynä Kaukon pelko ?
      -Oliko Laviasta luvattu jotain ?
      -Miksi yleensä Kivelä on johdossa, tallooko hän Kähkösen,Lehtisen ja Tuomalan suon rakoon ?
      -Herra on aika kallis Kankaanpään kaupungille
      -Koskas on kivelän seuraava rahastus anomus kaupungilta Mailalle, onko mitään järkeä ?
      -

    • pansia

      Juu kalliiksi tulee em. kaupungille, mutta ei tosiaan voi kun ihmetellä, kun esim Tuomalallakin on vuosien kokemus, että miksi tämä kyseinen henkilö on johdossa??????????

    • veronmaksaja..

      Johtavan senioripoliitikon heikko talouspolitiikka kahdelta edelliseltä kaudelta johti Lavia-liitoksen hylkäykseen pääosin taloudellisesti mahdottomana.

      Ironista, eikö totta.

      Peiliin katsomisen paikka?

    • Hopi hopi...

      Kankaanpää tulisi liittää Poriin, niin pääsisitte kepu- ja persu-valtuutetuista eroon. Porin kaupunginvaltuustossa mainitut kuuluvat pienryhmiin.

    • Kertarytinä

      Mun mielestä Lavia, Kankaanpää, Pori ja kaikki muut Suomen kunnat tulisi liittää Helsinkiin.

    • jaakkoilmari

      Eipä tainnut Lavia kelvata Porillekkaan..

    • Jaha iso saappainen

      Poriin pohjoisesta muuttanut isokenkäinen talousjohto hymyili ja vastaili, miten tulisi aloittaa aakkosien opilla kuntaliitos. Näin se alkaa, kartta esiin ja tutkimaan. 1) Porin karttaa vai ympyrää laajentamalla, siitä vaan jos ympyrän sisälle mahtuu liitettävä kunta. 2) Miten valtio rajoittaa kuntaliitoksen?. 3) Kuntaliitokseen voidaan pakottaa vain velkajärjestelyyn kaatuva.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe