asian huomannnut

artisti maksaa

Tuo Skoda/VW/Audi öljynkulutus tuntuu nousevan pintaan aika usein näillä palstoilla. Muutamalla ystävälläni on VAG ryhmän auto ja he raportoivat aivan samaa.

Osaako joku sanoa miksi VAG ryhmän autot syövät öljyä? Tuntuisi olevan ominaisuus joka on autotehtaan vika?

21

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tyhmän rohkea

      Mielenkiintoinen sivusto tämä http://www.skoda-octavia.fi/

      Täytyy kyllä olla aika rohkea joka uskaltaa ostaa takuuajan jälkeen auton jossa on TSI/TSFi tai DSG/S-Tronic on sen verran kallista jo Skodaakin korjata.

      Kukaan ei ilmeisesti ole kuitenkaan tietoinen Volkkareiden/skodien ongelmista, mitä näitä "pikku" puutteita nyt olikaan? DSG, öljynsyönti, jakopääongelmat, pakkasella jäätyvät ovet, sohjossa toimimattomat jarrupalat.

      On erittäin vaikea ymmärtää miksi kukaan haluaisi ostaa näin huonoa tuotetta. Mutta niin kauan kuin myynti sujuu, voitte olla kohtuullisen varmoja, että valmistaja siirtää vastuun ostajalle. Miksi korjata, kun voi myydä uuden?

      • sairaushan tuo on

        Nettimaailma on sairaista sairainta.
        Joku pettynyt ja säälittävä tapaus ottaa elämän tehtäväkseen moisen sivusto ylläpitämisen siinä toivossa, että autoliike tai maahantuoja hyvisi ja hiljentäisi moisen jutun. Naurettava usko, ei tämä sentään mikään jenkkilä ole.


    • Tero trollaa taas

      Juu mullakin on ystäviä, siis ihan oikeita ystäviä, eikä kennelkään ole moista ongelmaa.

    • Ei syö öljyä

      Eihän se muuten nouse kuin sinun provojesi vuoksi joita suollat 24/7. Etsisit töitä tai eukon mutta ei se noilla "lahjoilla" onnistu.

      Vastataan kuitenkin. 30.000 km vaihtovälillä öljyn taso tippuu mittatikun asteikon neljänneksen (mittatikun kuva monitoiminäytössä, fyysistä ei ole). Autolla ajettu 282.000 km. Suunnilleen saman verran tai vähän enemmän ovat vieneet kavereiden Vag-autot. Yhdessäkään ei ole tarvinnut lisätä.

      Ei noita taksimiehet ostaisi yhä enenevässä määrin jos ongelmia olisi. Ei muukaan myynti olisi hyvä.

      • kaltsu.

        Vanhan liiton taksimiehet elävät vielä menneessä maailmassa mersuineen, mutta tulevaisuudessa pirssit eivät ole enää ns. priimiumeja. Taksi-lainsäädäntö on Suomessa vielä jostain syystä jäljessä muusta maailmasta, mutta järjetöntähän se on, että taksit ovat kalliita mersuja, joilla kuskataan enimmäkseen älyvapaata porukkaa veronmaksajien kustannuksella.


    • tarinaa on
    • turbo-skoda

      Tehokas ja pienikulutuksinen tsi-moottori syö vähän öljyäkin, mutta muutenhan se on makea ajettava..siis kiihtyvyys ja vääntö uskomattoman hyvät..

    • tsi siksi niin

      Kusikin nousee myös pintaan ja päähän.

      Nouseehan se öljynkulutus esille, kun trolli sen nostaa. Omakohtaisia avautumisia on vähemmän. Täällähän jo auton mukana tuleva öljypullo riittää todisteeksi ongelmista. No, eipä ole Castroliin tarvinnut 24 tkm:n aikana turvautua. Isotehoisissa Vaggineissa tuo öljy lienee hupenevampaa, kun Audi-kuski painaa kaasua täydellä kuormalla. Onhan tätä "normaalia" öljynkulutusta luvattu myös Volvoihin jo ajat sitten.

      On autoissa vikoja ollut ennenkin, vaan eipä ollut nettiä. Olisi ollut 90-luvun lopulla enemmänkin tulostettavaa Peugeot 306:n laatuongelmista ja alustarakenteiden rikkoutumisesta muutaman kymmenen tkm:n aikana. Ei ole vastaavaa tullut Skodassa eteen.

      Omilla neittisivuilla on kiva askarrella. Kuluttajaviranomaisten kautta saanee kuitenkin paremman rahallisen vastineen kirjoittamilleen tarinoille.

    • eikä korjata

      toivottavasti on takuu muuten olet pian köyhä poika

      tsi ja turbo
      1.4 Turbo - Ylemmän ahtoputken (välijäähdytin - kaasuläppä) sisältä irtoaa pursketta joka tukkii ahtoputken. Seurauksena moottorin tukehtuminen ja käyntihäiriöt.

      1.2 & 1.4 Turbo / Twincharged - Polttoainesuuttimet jäävät vuotamaan suihkutussyklin jälkeen. Saattaa aiheuttaa autodetonointia moottorin sammuttamisen jälkeen tai estää käynnistymisen (tulpat kastuneet).

      1.4 Turbo - DSG (0AM) vaihteiston öljytiiviste asennettu tehtaalla väärin, johtuen tiivisteen muotoilusta. Aiheuttaa öljyvuotoa moottorin ja vaihdelaatikon välistä.

      1.4 Turbo - Turboahtimen imuletkun valmistusmateriaali liian pehmeä. Aiheuttaa resonanssiääntä erityisesti korotetulla tyhjäkäynnillä.

      1.4 Turbo - Lisälämmittimellä varustetun moottorin jäähdytysnesteletkut ovat asennettu väärin päin. Lisälämmittimeltä tuleva jäähdytysneste virtaa suoraan moottorin lämpötilasensorille.

      1.4 Turbo - Öljynpainesensorissa "klappia", resonanssi saattaa aiheuttaa virheellisiä hälytyksiä matalasta öljynpaineesta.

      1.4 Turbo - Turboahtimen hukkaportti jumiutuu, jolloin moottoriohjaimen pyytämää ahtopainetta ei saavuteta tai se ylitetään. Seurauksena moottorin vikatila. Turboahdin korvattava uudella.

      1.4 Turbo / Twincharged - Nokka-akselinsäätöyksikkö ei säädä nokka-akselia oikein kylmäkäynnistyksen aikana. Seurauksena mekaanista kolinaa. Nokka-akselinsäätöyksikkö vaihdettava parannettuun versioon.

      1.4 Turbo - Nokka-akselin keskimmäinen laakeri irtoaa paikaltaan itsestään. Laakerointi korvattava parannetulla versiolla ja nokka-akseli uusittava.

      1.2 & 1.4 Turbo / Twincharged - Polttoaineen korkeapainepumppu jumiutuu, estäen pumpun toiminnan. Polttoainepumppu korvattava parannetulla versiolla.

      1.2 & 1.4 Turbo / Twincharged - Öljynsuodatin tukeuttuu aiheuttaen öljynpaineen laskun. Suodatin ja moottoriöljy vaihdettava välittömästi.

      1.4 Twincharged - DSG vaihteiston kytkimen ohjausventtiili (Mechatronics) kuluu ennenaikaisesti. Seurauksena vaihto-ongelmia ja nykivää käytöstä. Ohjausventtiili korvattava parannetulla yksiköllä.

      1.4 Turbo / Twincharged - Käyntihäiriöitä johtuen likaisista sytytystulpista. Syynä "liiallinen käsittely". Korvattava uusilla.

      1.4 Turbo / Twincharged - Polttoainesuuttimet vialliset. Viallisten suuttimien valmistuspäivämäärä 17.9.2009 - 27.11.2009. Suuttimet korvattava uusilla.

      1.4 Turbo / Twincharged - Turboahtimen kierrätysventtiili (by-pass) viallinen. Korvataan tarvittaessa parannetulla osalla.

      1.4 Turbo / Twincharged - Jakoketjun kiristinyksikkö jumiutuu, eikä saavuta enää säätöarvojaan. Aiheuttaa ajoituksen vääristymisen, mekaanista ääntä sekä mahdollisen moottorivaurion. Kiristinyksikkö korvattava uudella.

      1.2 Turbo - Jakoketju venyy itsestään valmistusmateriaalin poikkeaman takia. Aiheuttaa ajoituksen vääristymisen, mekaanista ääntä sekä mahdollisen moottorivaurion. Jakoketju ja kiristinyksikkö korvattava uudella.

      Luonnollisesti viat eivät koske kaikkia kyseisillä moottoreilla varustettuja autoja tai yksilöitä. Kuitenkin mm. näitä vikoja esiintyy yleisesti kyseisissä moottorityypeissä.

      Kyseessä on siis valmistajan tiedostamia yleisiä vikoja, mutta 1.2 TSI koneen venyvää jakoketjua lukuunottamatta millekkään niistä ei löydy varsinaista takaisinkutsu tai vaihtokampanjaa.

      Toisinsanoen takuuajan jälkeen menee virhevastuusta vääntämiseksi. Esimerkiksi "kolahtaneen" yläkerran (jakoketju / kiristin -> jako tarpeeksi pieleen) vaihtaminen normaaleilla tuntiveloituksilla ja osahinnoilla kustantaa suurinpiirtein 30-50% koko auton markkinahinnasta, iästä ja kilometreistä riippuen.

      • it-inssi

        Auton takia en ainakaan köyhdy, sillä autoon ei pidä laittaa kuin korkeintaan 10-15 prossaa nettotuloistaan.


      • tsi siksi niin

        "toivottavasti on takuu muuten olet pian köyhä poika"

        "Kyseessä on siis valmistajan tiedostamia yleisiä vikoja, mutta 1.2 TSI koneen venyvää jakoketjua lukuunottamatta millekkään niistä ei löydy varsinaista takaisinkutsu tai vaihtokampanjaa."

        Täytyy tuottaa trollipeelolle pettymys. Auto on tsi 1.2. Takuun jälkeenkin maksettavaa mahdollisesta ketjurempasta jää enimmillään muutama satanen. Öljynvaihdon hinta. Ja v. 2012 ketju on jo uusittua mallia.


      • osssss

        Kiitos ei VW kulkineet...


    • Po ski so listi
      • tsi siksi niin

        Ei tuki trollin suuta. Trollia ei kiinnosta. Se vaan trollaa. Ja Skoda on vitsi. Eikös se näin mene. Provoissa ei perusteita tarvita muutenkaan. Jo öljypurkki vakiovarusteena on raskauttavaa matskua...


      • Burning midnight oil

        "Luontainen öljynkulutus on ahdetuissa moottoreissa suurempaa"

        Tämä Volkkari-konserni huomioi asian laittamalla purkin öljyä mukaan. On se kamalaa.


      • Voi Oili, Oili
        Burning midnight oil kirjoitti:

        "Luontainen öljynkulutus on ahdetuissa moottoreissa suurempaa"

        Tämä Volkkari-konserni huomioi asian laittamalla purkin öljyä mukaan. On se kamalaa.

        Eipä minulle Yetin mukana tullut mitään öljypurkkia. eikä sellaista kyllä ole tarvittukaan.


    • alkup purkki talless

      Eniten Volkswagen-konsernin autoissa ilmenee öljynkulutusta niillä joilla on Toyota tai joku muu japsikulkine.

      Nimim. kokemusta useasta Skodasta ja VW:stä joihin ei öljyä ole tarvinnut lisätä huoltojen välillä.

      • osssss

        TSI kuluttaa vai mikä?

        TDI 1,9 ei tarvi TB öljyä aina lisätä ollenkaan ku 15 tkm vaihtoväli.
        Laittakaa öljynvaihto lyhyelle välille niin ei vesi muodostu sekaan sanovat korjaamoilla.
        Miettikää isse mitä vesi tekee moottorille?


    • Peruskauraa

      Minulle sanottiin huollossa että öljyä alkaa kulumaan reippaasti tuossa 180 000 kilsan jälkeen. Siinä myös syy miksi käytetty Skoda ei oikein myy.

    • paljon on muutakin

      Kyseinen vaihtestotyyppi on tuonut Audi-VW:lle huomattavan kalliiksi tullutta maineen menetystä. skodalla mainetta ei ole ollutkaan eikä tule olemaankaan

      Alla olevia vastaavia artikkeleita on eri puolella maailmaa.

      "Volkkarin DSG-vaihteiston menetetty maine"

      - http://www.taloussanomat.fi/autot/2014/01/04/volkkarin-dsg-vaihteiston-menetetty-maine/201317540/304

      "Volkswagenin piina: DSG-vaihteiston vialliset vuodet"

      "Tällä viikolla Volkswagenin takaisinkutsut laajenivat yleismaailmallisiksi. Kutsuttuihin 2,64 miljoonaan autoon sisältyvät jo Kiinan aikaisemmat kutsut tänä vuonna."

      "Nyt yhtiö sanoo korjaavansa DSG:tä vaihtamalla alkuperäinen synteettinen vaihteistoöljy mineraalipohjaiseksi. Sen pitäisi poistaa sähköhäiriöt vaihteistosta."

      - http://www.taloussanomat.fi/autot/2013/11/16/volkswagenin-piina-dsg-vaihteiston-vialliset-vuodet/201315962/304

      "VW-konserni kutsuu yli 2,6 miljoonaa autoa korjattaviksi ..... Myös Suomessa tuhansien autojen takaisinkutsu"

      - http://www.iltalehti.fi/autot/2013111417724245_au.shtml

      uusin octavia mainittu edellistäkin meluisammaksi,uraherkäksi tuulessa huojuvaksi sikakiikuksi

      • Sika kiikkuu ?

        Näin se jullinjunttimäntti kirjoitti taas aiheen vierestä. Ketjussa keskustellaan öljynkulutuksesta, mutta mitä tekeekään tämä skitsofreenikko? Laittaa päälle liturgiat kaikesta mahdollisesta höpönhöpöstä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1771
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1112
    Aihe