Arvostan maanviljelijäin tukemista

Maatalous, tärkeä

Tänä päivänä on hienoa, Suomi on omavarainen ruoantuotannossa, about. Siinä pitää pysyä. Sääliksi käy vaan tätäkin tärkeätä työtä toteuttavien mielialat, kun tukiaisista puhutaan ja kirjoitetaan mitä lystää. Viitatkaa kintaalla.

18

264

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuluttelija

      Parasta tukemista olisi, että he saisivat kunnon hinnan tuotteistaan. Minulla ei olisi mitään sitä vastaan, että tuottajahintoja korottettaisiin. Mutta tämä kauppiaiden ja teollisuuden rosvojoukkio kuitenkin tekee sitten moninkertaiset korotukset. Osuuskauppaliike oli kerran maanviljelijöiden ja kuluttaijen asialla, mutta nyt se samanlainen välistä vetäjä kuin muutkin ja kerää runsaat rahat ties mihin.

    • voitapäälle

      Ruoka on kallista Suomessa jotain tarttis tehdä...tietysti ilmasto on sellainen ettei ole halpaa tuottaa ruokaa,mutta jostain kohdasta pitäisi kuluja pienentää, ettei kuluttajaparka joutuisi valitsemaan sitä halvempaa tuonitavaraa. Siis ei ainakaan ruoan hintaa voi nostaa..

    • humpuuukia

      Mitä Suomessa ei tueta ? Virkamies suojatyössä , kunnat . , työllistäminen , elinkeinotuet . Pakolaiset ja perhekodit , Lienee tuo maatalous mikä edes osin elättää itsensä kaikki muu kuormastasyöntiä .

    • bonus-uskovaiset

      Käykää vaan s-marketissa ja prismassa niin varmasti tuotttajat saavat vähemmän,ja ruoan hinta nousee!

      • Klim

        Hommatkaa elintarpeenne pimeästi ohi kaupan portaan! Voin taata
        että kannattaa.


    • Varoitus

      Juu.. mutta annappa arvoa vaikka tälle yhdelle niin kutsutulle kananpaskaviljelijälle arvostusta joka vuokraa ihmisiltä peltoja jotka on heikkoja eivätkä tajua mitä tekevät, esim, tuo Tikan paskaläjä vuokrasi sukulaiseltani 3 hehtaaria peltoa hintaan, 150€ vuosi, täysi hyväksikäyttö kyseessä.

      Ja pelloilla ei viljele mitään, niittää vain syksyllä ruohot ja lypsää valheilla Eu tukia.

      Että annapa tuolle arvoa, kaikki viljelijät kun ei rehtejä ole.

      • hhhhd

        Miltä kylältä?150 3 ha?


      • Varoitus
        hhhhd kirjoitti:

        Miltä kylältä?150 3 ha?

        Saarijärveltä.

        Ei oikein tunnu oikealta hinnalta per, vuosi.
        Luulisin ite että ko kylässä H/V olisi ehkä noin 199€.


    • kukko & kananen

      Lisää EU tukea maanviljelijä jusseille ja emänille munaa kunnolla.

    • weetty

      ...mitä yrittäjiä ne tällaiset tuki-jaakot ovat ? Autoja ja traktoreita keräilevät ja valittavat aamusta iltaan ...aina on puute jostain ---

    • dsvfsdfvs

      Eikös ne ole niitä kepulaisia?
      Kuin lammas heinätukko suussa huudetaan lisää.

      • Nimism.

        Sitä voi mennä koittamaan ihan vapaasti, jos se niin helpolta tuntuu, tuo maanviljely. Sehän on suurinpiirtein tehty jo mahdottomaksi toiminnaksi valtiovallan toimesta. Tilakoot pitää olla mielettömät, jos mieli pärjätä jotenkuten. Pienemmät perheviljelmät on kadonneet kannattamattomina ja maaseutu ylipäätään tyhjennetty viimeisten vuosikymmenien aikana. Ihmisten maalta-ajo on onnistunut lähes täydellisesti. Kaupunkiasumisen ihannointi ja esilletuonti ja sitäkautta kansalaisten aivopesu tuottaa tulosta ja maaseudun ihmisten lähes täydellinen unohtaminen, korkeintaan negatiivisessa mielessä esilletuonti mediassa jatkuu. Kyllä Suomessa on tapahtunut kummallisia asioita ja päättäjissä ollut todella lyhytnäköistä ja suoraansanottuna luokatonta väkeä viimeaikoina.


    • ulriikkis

      maajussit haisee ja inisee ... rahaa pullistelee tilit ja silti lisää huudetaan..ei puutu kuin heinätuppu suusta. Sitten ajetaan lietettä järvien rannat täyteen ja valitetaan ,kun vesistö saastuu !

    • ecyhe

      No ehkä esim lehmänpaskan haju tarttuu väkisinkin ja työtä tekevä hikoilee.

      Tuo on kyllä totta että lietelantaa ajetaan pelloille surutta ja paljon, sinne menee myös meidän kylällä joidenkin omakotitalojen likakaivojen sisältö eli ihan ihmisshit ja niissä pelloissa kasvatetaan leipäviljaa, no hyvin näyttää kasvavan vilja ihmsishitilläkin lannoitettuna.

      Muovin riekaleita maajussit jättävät luontoon suuria määriä, jos minä jättäisin esimerkiksi sata muovikassia tuonne tienvarteen lojumaan niin kyllä aivaan varmasti joku kyselisi perään kuka luontoa roskannut muovikasseilla, aina kun maajussit hakee pyöröpaalejaan peltojen laidoilta niin muovinriekaleita jää jälkeen ja repeytyy irti paalista ja jää lojumaan teiden ojiin ym. ja huomaattavsti enemmän kuin 100 muovikassia on ja tähän ei kukaan puutu millään tavalla.

    • hurge

      Maajussit kun ovat tyhmiä, eivät muuten maajusseja olisikaan, viisaampina olisivat jo lähteneet muualle kuin jäädä tonkimaan paskakasoja. Mennä touhottavat lippa vinossa eivätkä katso taakseen vaikka eukko kärrystä tiellle putoaisi.

      Pyydäpäs joku maajussi kaivamaan esimerkiksi talon salaojat tai jotain muuta pihallesi niin siitä syntyy sellainen kaaos että sellaista et ole koskaan ennen nähnyt, piha kuin pommien jäljiltä, ei mitään tolkkua että yrittäisi varoa pihan muita rakenteita ja istutuksia, koskaan en enää maajussia koneineen laske lähellekään pihaa ja tonttiani vaan otan hommaan ammattilaisen. Näkeehän se jo maajussien omista pihoista kuinka ne on käännetty mustalle mullalle ja saviliejulle kun ajetaan traktoreilla melkeinpä rappusille saakka ja tietookaan nurmikoista tai siisteistä pihoista kun ei osata ajaa sampoja reittejä vaan myllerretään nurinpäin koko valtakunta.

    • tehdas työläinen

      Mieluummin minä menetän verorahani maanviljelijälle kuin jollekkin elämätapatyöttömälle.
      Sitä paitsi suurin osa suomen metalliteollisuudesta palvelee maa/metsätaloutta.

    • Kunta Kinte

      Maatiloja voisi tuke antamalla niille nikkereitä apulaisiksi.

    • raakapeli

      Mitä noita tukemaan, ei niitä muitakaan pienyrittäjiä tueta jos yritys ei kannata, ei saa esim kukkakauppias tukea jos ei kauppa kannata eikä saa ruokakauppias tukea jos kauppa ei kannata, antaa mennä konkurssiin navettatilan jos ei kannata ilman tukea, peltotuet pois, ihan turhaan tuetaan kun vaan paalaavat heinät tai viljan paaliin ja työntävät lepikkoon että saavat peltotukia. Luonnon pilaajat!!

      Ostetaan maito eu:n alueelta siellä missä kannattaa ja laitetaan niilläkin tukirahoilla mikä jaetaan maanviljelijöille niin sitten työttömät maanviljelijät keräämään roskia, niitä muovinriekaleita ja paaliverkkoja joita ovat vuosikymmeniä metsiin jättäneet lojumaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      413
      4425
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      240
      2184
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1610
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      157
      1411
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      270
      1227
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1107
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1074
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1055
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      54
      969
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      953
    Aihe