Koiran vaativa ihosairaus

Se vain RAAPII

Koirani on tulossa vanhaksi ja alkanut sairastella. Sehän on tietysti odotettavissa, mutta sillä on mm. ihosairaus joka vaatii TODELLA paljon hoitoa, kuten jatkuvaa pesemistä, rasvausta ja turkin ajelua. Teen töissä pitkää päivää ja nyt tämä koiran hoito on alkanut todella ottaa koville. Se raapii itseään paljon, mitä on lähes mahdotonta estää, eikä iho siis pääse paranemaan. Koira ei ole vielä kovin vanha kuitenkaan (10 v) joten voi elää vielä pitkäänkin.

En tahtoisi sitä lopettaa, mutta tilanne alkaa tuntua ylivoimaiselta. Koira myös selvästi kärsii ainakin jonkin verran, se esim. vinkuu jatkuvasti (etenkin kun raapii itseään), paitsi ne hetket kun se nukkuu. Se on myös alkanut laihtua ja tuntuu, ettei se enää voi edes keskittyä mihinkään muuhun kuin ihonsa raapimiseen. Lääkärissä on käyty useampikin kerta, mutta tilanne ei vain parane, koska se raapii. Sillä on siis todettu atoppinen ihottuma. Tietysti kiellän sitä raapimasta ja yritän keksiä sille muita virikkeitä, mutta kun olen joka päivä töissä 8-9 tuntia niin tietysti sillä aikaa se pääsee raapimaan vaikka kuinka paljon. Huh. Mitähän tässä voisi tehdä? En takuulla saa ketään myöskään moneksi tunniksi joka päivä sitä vahtimaan...

36

3337

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • witsku

      Kuulostaa erittäin kurjalle. Mitä ruokaa koira syö ja mitä käytätte "sisäisenä" hoitona?

    • Se vain RAAPII

      Witsku, se syö enimmäkseen kuivamuonaa, jota eläinlääkäri suositteli (Virbac senior dog) mutta myös koirapuuroa, jota teen sille (laitan siihen riisiä, tattaria ja jauhelihaa). Sekoitan ruokaan kalanmaksaöljyä lääkärin ohjeen mukaan, mutta ei näyttäisi olevan mitään vaikutusta, paitsi että turkki on vähän kiiltävämpi ja muutenkin paremmassa kunnossa kuin ennen.

    • witsku

      Jätä tuo nappula kokonaan pois ja anna pelkästään raakaa lihaa ja yhtä hiilaria esim. riisiä. Lisää joukkoon perusrypsiöljyä 1rkl sekä merileäjauhetta 1tl/ateria. Lihaa laita reilusti enemmän kuin hiilaria, esim. 3/4. Myös maitohappobakteerit ehdottomasti käyttöön. Älä pese koiraa enään yhtä usein, harjaa mieluummin useammin. Jatka näin muutama kuukausi ja tosiaan koita pitää hiilarit minimissä.

      http://www.lemmikkistore.fi/islamer-merilevavalmiste-p-6576.html

      http://www.lemmikkistore.fi/inupekt-forte-tabl-suoliston-hyvinvointiin-p-2604.html

      Jos kuitenkin haluat antaa myös nappulaa, osta mahdollisimman hiilaritonta esim. Orijen, Acana tai Taste of the wild.

      Tsemppiä jatkoon! :)

    • Se vain RAAPII

      Kiitos vinkeistä! Olen lähinnä noudattanut eläinlääkärin ohjeita, kun itsellä ei ole oikein asiantuntemusta tällaisesta... Pesu yhdistettynä rasvaukseen helpottaa koiran oloa ja rauhoittaa ihottumaa hetken hetken mutta pian ihottuma on taas yhtä paha. Pesutiheydestä olemme myös keskustelleet eläinlääkärin kanssa, kun olin sitä mieltä ettei niin kauhean usein pitäisi pestä ja hän oli kyllä samaa mieltä. Mutta jos pesut jättää harvemmaksi kuin kahdesti viikossa niin tilanne pahenee heti nopeasti.

      • Koirallinen00

        Millä koirashampoolla peset?
        Minulla oli atoppinen koira monta vuotta, allergian syynä huonepöly. Hoitona oli koiran peseminen Virbac Etiderm -shampoolla (saa ell:istä) sekä kortisonilääkitys. Kortisonia yritimme vaihtaa lääkkeeseen nimeltä Atopica, alussa toimi mutta sitten teho hävisi. Lisäksi atopica oli tosi kallista, paketti maksoi 130e ja koira söi sitä reilu kuukauden, siis yhtä pakettia!
        Meillä pysyi raapiminen hallinnassa noilla, pestäkään ei tarvinnut kovin usein.
        Koirallasihan voi olla myös ruoka-aineallergia, omani söi nappuloina ell:stä saatavaa Hill's Id Caninea (oli lisäksi herkkävatsainen ja tuo oli ainoa nappula joka sopi siihen), se ruoka ei ainakaan aiheuttanut lisäkutinoita.


    • Atoopikko

      Meidän koiralla on attooppinen iho ja on välillä aika hurjana, kova pakkanen tekee pahaa jälkeä. Ja koira on allerginen ihan kaikelle, niin nauta- kuin riistalihalle ja kuivapapanoille. Pahinpaan vaiheeseen saatiin joku shamppoo, jolla koiraa hierottiin ½ h ja sitten huuhtelua vedellä tunti päälle ja jatkohoidoksi ihmiselle tarkoitettu kortisoniliuos. Ja sen jälkeen koiraa ei ole saanut pestä ollenkaan.

      Talven pakkasissa iho alkoi taas paikoin punoittaa ja karva lähteä. Mutta pakkasten lauhduttua koira on taas suht kunnossa. Ja kyllä meillä oli syksyllä valmiiksi mietitty, että jos koiran iho menee tosi huonoon kuntoon, niin sitten meidän on vaan pakko antaa sille piikki, vaikka sillä muuten olisi vielä elinvuosia. Onneksi oli leuto talvi ja nyt koira voi hyvin.

    • kiinnostaa tietää

      Mielenkiinnosta kysyisin teiltä joilla atoopikko koiria on, minkä rotuisia koirat on ja mikä ruokinta on ollut pennulla synnyinkodissaan ja teidän luokse muutettuaan? Myöskin pesukertojen määrä kiinnostaa.

      • Koirallinen00

        Minulla oli rotu suomen ajokoira. Pesukertojen tiheyttä en muista, koira lopetettiin 9-vuotiaana noin 1,5 vuotta sitten (muista sairauksista johtuen). Muistaakseni pestiin vain silloin jos oli selvästi likainen tai sitten jos rupesi raapimaan enemmän, silloin shampoopesu rauhoitti ihoa.
        Pentukodista en muista yhtään ruokinta-asioita, mutta elämänsä viimeiset vuodet koira söi sitä Hill's Id Caninea. Allergisille on olemassa ihan omiakin nappuloita, esimerkiksi Golden Eagle hypoallergenic -sarja. Kun minun koirallani selviteltiin allergian syytä, kokeiltiin myös ruokavaliomuutoksia, joten koira söi varmaan tusinan verran erimerkkisiä nappuloitakin. Näitä merkkejä en kyllä muista ollenkaan.


      • Koirallinen00
        Koirallinen00 kirjoitti:

        Minulla oli rotu suomen ajokoira. Pesukertojen tiheyttä en muista, koira lopetettiin 9-vuotiaana noin 1,5 vuotta sitten (muista sairauksista johtuen). Muistaakseni pestiin vain silloin jos oli selvästi likainen tai sitten jos rupesi raapimaan enemmän, silloin shampoopesu rauhoitti ihoa.
        Pentukodista en muista yhtään ruokinta-asioita, mutta elämänsä viimeiset vuodet koira söi sitä Hill's Id Caninea. Allergisille on olemassa ihan omiakin nappuloita, esimerkiksi Golden Eagle hypoallergenic -sarja. Kun minun koirallani selviteltiin allergian syytä, kokeiltiin myös ruokavaliomuutoksia, joten koira söi varmaan tusinan verran erimerkkisiä nappuloitakin. Näitä merkkejä en kyllä muista ollenkaan.

        Huomauttaisin vielä että kortisoni (pilleri) on yleinen lääke kutina-allergian hoitoon, sillä myös meillä mentiin monta vuotta. Se ei ole kyllä "suositeltava" lääke haittavaikutuksiensa takia.


    • Kutinaa

      Itse huomasin että nuo jatkuvat pesutkin alkoi ärsyttämään koiran ihoa,vaikka ensin näytti,että on apua.Pelkälle raakaruualle vaihdettuani koira on voinut kohtalaisen hyvin,vuodenajoista riippuen pieniä raapimisjaksoja,mutta ei enään pahoja.Ja koirani on saksanpaimen.

    • Se vain RAAPII

      Kiitos todella paljon kaikille vastaajille! Viime aikoina olen itsekin pessyt tuolla Virbac Etiderm -shampoolla, aiemmin ihan tavallisilla koirashampoilla pesin mutta eläinlääkäri suositteli vaihtamaan. Tuo erikoisshampoo kyllä auttaa kutinaan ja hilseilyyn paremmin mutta ei sekään ihmeitä tee, koska kutina palaa jonkun ajan kuluttua pesusta. Talvella ihottuma on jonkin verran pahempi (kuten atopiassa tavallisesti) mutta suurta eroa kesaikaan ei ole. Koira on irlanninsetteri.

    • Iku

      Hei! Vielä kakkanäytteitä tutkittavaksi useilta päiviltä,Kuopiossa on monet,joka tutkii,mikä voisi olla,ei ole kallista.

      • Iku

        Sori, siis vie kakkanäytteitä tutkittavaksi,Kuopiossa on movet,en tiedä onko muualla,syy voi löytyä siitä.


    • Itse tekisin sen

      päätöksen, että lopettaisin koiran, kun tilanne on tuollainen ja noinkin pahana koiran iho-ongelma. Koirakin tuossa kärsii eikä varmastikkaan enää nauti elämästään.

    • Se vain RAAPII

      Iku: Koiran uloste on tutkittu joku aika sitten eikä siitä löytynyt mitään poikkeavaa. Ihosta on välillä löytynyt sientä ja/tai bakteeria, joka siihen helposti tarttuu kun iho ei pääse paranemaan. Niihin sitten on erikseen lääkkeet.

      Toiselle vastaajalle: Lopettamista olen kyllä joutunut vakavasti harkitsemaan, mutta sitten välillä on parempia jaksoja, johtuen esimerkiksi vuodenajoista ja ihan päivästäkin. Ei koira ihan apaattinenkaan ole ja lähtee kyllä mielellään esim. lenkille; nauttiiko se sitten elämästä vai ei, siihen on vaikea vastata.

      • Lopetus asiassa

        kannattaa miettiä miltä koiran oireet tuntuisi itsellä. Erona se, että koiran voi päästää pois kärsimästä. Sitten pohdit itseäsi ja jaksamistasi.

        Lopettaminen on aina raskas päätös, mutta monesti, jos sitä harkitsee niin se voi olla se oikea päätös. Koiran omistajan on oltava epäitsekäs ja osattava päästää irti, kun on sen aika.

        Sinä itse tunnet koirasi ja itsesi parhaiten. Sinä tiedät milloin on aika päästää koira pois kärsimästä.


    • MisaLii

      Minulla on 6 kk vanha amerikan pitbull terrier. Silläkin on todella rajuja iho-oireitä ja raapii itseään koko ajan.
      Pentu oli noin 10 vko vanha kun oireet alkoivat ja koko ajan vaan huonompaan suuntaan vaikka jo toista antibioottikuuria syö ja Malaseb Vet lääke shampoolla pestään ihoa niin ei meinaa kutina hellittää.
      Raapii niin paljon että iho on päästä, silmien ympäriltä, kuonosta ja tassuista melkein kokonaan karvaton ja punoittaa paljon ja on verillä. Ja raapiminen on niin rajua että haittaa jo meidänkin yö unia.

      Ruokana annan Brit Care Junior Large Breed hypoallergeenista lammas-riisiä.
      Tiedän että jos kyseessä ruoka-aine allergia niin edistysta tapahtuu hitaasti.

      Itsellänikin aika toivoton olo on kun ei mikään tunnu auttavan.

      Mitähän tässä pitäisi nyt tehdä? Onko kellään mitää vinkejä kuinka hoitasin ilman eläinlääkäri käyntejä pentua kun on jo aikas huomattava summa mennyt noihin käynteihin?!

    • Se vain RAAPII

      Hei MisaLii!
      Harmi että sinullakin on tuollainen tilanne, etenkin kun koira on pentu vielä. Pibullterrierillä on varmaan aika lyhyt turkki, mikä helpottaa iho rasvaamista ja hoitoa muutenkin. Oletko koittanut kortison-voidetta? Saattaa auttaa oireisiin nopeastikin.

      Omalla koiralla taas turkki on pitkä joten rasvaaminen on hankalaa ja turkki on pidettävä pahimmista alueista lyhyenä, eli sitä pitää trimmerillä ajella. Omakin koira raapii tietyt alueet, kuten kaulan, usein verille eli iho menee rikki ja hieman vuotaa verta sitten. Kaulassa olen välillä pitänyt sideharsoa, jottei se raapisi samaa paikkaa aina uudestaan ja myös siksi, ettei vuotava kohta sotke paikkoja kuten mattoja ja sohvaa. Onneksi se antaa harson olla paikallaan eikä yritä repiä sitä pois.

      Onko koirallasi joku diagnoosi iho-oireisiin, kuten atopia?

      • MisaLii

        Yksi eläinlääkäri epäilee ruoka-aine allergiaa ja toinen atooppista dermatiittia eli atooppista ihoa. Kortison voidetta en ole vielä kokeillut. Se on nyt sitten seuraava kokeilu.
        Onko siinä mitää rajoituksia sen käytössä vai voiko sitä laittaa ihan joka päivä ja saako sitä apteekista ilman reseptiä? Kyseessä kuitenkin on vielä pentu niin en ole vielä kokeillut mitään kortisoni pitoisia lääkkeitä tai voiteita kun olen kuullut että ne ei suotavia ole nuorelle pennulle.
        Kaksi antibiootti kuuria koiralle on määrätty joista juuri nyt syö sitä toista mutta ei ainenkaan ne tunnu helpottavan koiran oloa ollenkaan. :(


    • Se vain RAAPII

      Kortisonia ei saisi käyttää jatkuvasti vaan (saamieni ohjeiden mukaan) max. kaksi viikkoa peräkkäin koska se ohentaa ihoa. En tiedä ovatko suotavia pennulle, mutta niitä saa eri vahvuisia, esim. 1 % tai 2,5 % ja niitä voi laimentaa tavallisella perusvoiteella. Kyllä varmaan saa ilman reseptiäkin mutta omalla koiralla on kortisonivoide-resepti joka on uusittu muutamaan kertaan.

      Miksi se saa antibiootteja, onko sillä todettu bakteeritulehdus? Jos se on esim. sienitulehdus tai sitten juuri se ruoka-aineallergia niin ei siihen antibiootit ikävä kyllä auta. Oma koira söi myös antibioottikuurin joku aika sitten ja bakteeritulehdus lähti sillä, mutta nyt sille määrättiin turkkiin laitettavaksi uudenlaista lääkeainetta, koska siltä löytyi sienitulehdus ihosta. Varsinaiseen ongelmaan eli atooppiseen ihottumaan eivät tietenkään antibiootit tai sienilääkkeet auta... Mutta en siis tiedä onko sun koiralla atopia vai mikä. Voi myös kestää pitkäänkin ennenkuin löytyy että mille se oikeastaan on allerginen, vai onko monelle eri ruoka-aineelle.

      • MisaLii

        Kyllä pennulle tuli joku bakteeri tulehdus ihoon joka johtui siitä kun raapii. Iho oli kainaloiden alta ja rintakehästä kostea koko ajan ihankuin olisi hikoillut. Ja nykyään pestään pentua 2 kertaa viikossa Malaseb Vet lääke shampoolla juuri sen tulehduksen takia.
        Mutta soitan huomenna eläinlääkäriin ja kysyn mitä mieltä ovat siitä että jos hommaan sitten sen kortisoni voiteen ja kokeillaan olisiko siitä apua.


    • Se vain RAAPII

      Okei, no hyvä että on sentään löytynyt se tulehduksen aiheuttaja (eli bakteeri). Omallakin koiralla iho on välillä raapimiskohdista kostea, varmaan juuri siksi että iho on rikki eikä pääse "umpeutumaan" raapimisen takia.

      Toivottavasti pentusi tulee kuntoon! Nuorella koiralla tuollaiset vaivat ovat vielä ikävämpiä kun sillä voisi olla vielä pitkä, mukava elämä edessä.

    • ei enää raavita

      Kannattaisi kokeilla ap vielä settiä joka meillä toimii. nappulat puruluut pois. teet vain tattari puuroa johon sekoitetaan vihannessekoitus tai keittojuures pussi mukaan vain kanan lihaa. nauta lammas ja kaikki sorkka eläimet aiheutti meillä atopiaa. apteekista saa jauhetta jossa on kivennäisaineita ja hivenaineita sekä öljy sekoitetta. ruoka tulee saman hintaiseksi kuin nuo 8 euron ruuat . teen koko viikon satsin ja pakastan ruoka köntit sitten viikkoa varten. jauheen sekoitan kun on sulanut ruoka. näin meilllä ja päästiin kierteestä irti . ei kortisonia enää eikä antibiotteja. korvat puhdistan tarkistan noin 14 pv välein. välillä tarvitaan puhd.ainetta väliin ei. koira on ainakin meillä toipunut kun en vie enää eläinlääkärille ja osta mitään valmis nappuloita enkä noita käsiteltyjä lihoja. Kokeile vielä tätä. meillä tuli yht.äkkiä taas leikkivä koira esiin. 5v täytti justiinsa.

      • goit

        Kaikki teollinen ruoka pois. Kalkkunan lihaa, perunaa ja kasviksia keitettynä.
        Viacitan Plus kapselit, valkosipuli-kreikanhernetabletit ja sekavihannestabletit. Ei nameja ei mitään muuta.


      • goit

        Kaikki teollinen ruoka pois. Kalkkunan lihaa, perunaa ja kasviksia keitettynä.
        Viacitan Plus kapselit, valkosipuli-kreikanhernetabletit ja sekavihannestabletit. Ei nameja ei mitään muuta.


      • 113
        goit kirjoitti:

        Kaikki teollinen ruoka pois. Kalkkunan lihaa, perunaa ja kasviksia keitettynä.
        Viacitan Plus kapselit, valkosipuli-kreikanhernetabletit ja sekavihannestabletit. Ei nameja ei mitään muuta.

        Ei perunaa. Peruna sulaa huonosti. Mieluummin riisiä tai kauraa. Multivitamiini ok, muut tabletit aika turhia..


      • goit
        113 kirjoitti:

        Ei perunaa. Peruna sulaa huonosti. Mieluummin riisiä tai kauraa. Multivitamiini ok, muut tabletit aika turhia..

        Peruna on sulanut hyvin. Riisistä ripuli ja kauran oksensi. Koirallani oli myös tassut aivan punaiset karvoitus mukaan lukien ennen kuin aloitin ed. kertomani ruokavalion ja vitamiini- ja lisäravinnekuurin.
        Nyt on todella kauniit tassut ja iho.
        Jotta tällainen tapaus. Lääkäri valvoo että poika voi hyvin.


    • Roniska

      Minullakin on atopiaan taipuvainen koira ,joka aina talvella juuri kärsii kutinoista ja iho-ongelmista myös, välillä enemmän ja välillä taas vähemmän ihan riippuen minkälainen talvi sattuu olemaan.Ja tämä talvi on nyt ollutkin taas vähän helpompi kuin toissatalvi,jolloinka koirani kainaloihin ja sen selkäänkin tuli märkivää ja punertavaa ihottumaa ,joka kuitenkin parani aika nopeasti kuntoon,kun laitoin Echinaforstippoja keitetyn veden joukkoon ( puoli kahvikupillista vettä ja suunnilleen noin 12-14 tippaa Echinaforssia).Ja kastoinsitten pumpulin siihen sekoitukseen ja sillä sitten taputtelin sitä liuosta noin kolmisen kertaa päivässä näihin ärtyneisiin kohtiin,niin aika pian ne alkoivat siitä parantua.En tiedä auttaako se kaikkia koiria,mutta minun koiralleni se on ollut aika hyvä rohto ja auttaa siihen kutinaankin hillitsevästi samalla myös.Echinaforssia löytyy kauppojen luontaistuotehyllyistä ja se on sellaisessa pienessä pullossa olevaa uutetta.Kannattaa ainakin kokeilla.

    • pilleriveto

      meilläkin raavittiin, kunnes kilpirauhashormonin annostus saatiin kohdalleen ja kortisonia joka toinen pöivä.
      Tehohoito aloitetiin niin että Ensin pesin Virbac etiderm shamppoolla joka toinenpäivä viikonan sitten kerran viikossa kuukauden ja nyt kerran kuukaudessa. Tyroksia on puolitoista pilleriä päivässä ja 12 mg koritsonia jokatoinen aamu. Kutina on pysynyt poissa. Välillä raskaan koiran aqualan plussalla, jotta iho pysyisi pehmeänä. Koiralta tosin tippui kutinakautena karvat eivätkä ole kasvaneet takaisin, mutta muuten virtaa riittää joten onhan noita kaljuja ihmisiäkin. Hurtta on 12 vuotta ja tuntuu olevan yhä tarmoa täys.
      Joten raapijan hoitajalle kärsivällisyyttä ja onnea oikean lääkeyhdistelmän löytämiseen

    • Se vain RAAPII

      Kiitos jälleen kaikille vastaajille!!

      Olen nyt muuttanut koiran ruokavaliota siten, että olen vähentänyt hiilihydraatteja (en esim. enää anna sille purutikkuja kuten ennen) ja lisännyt tuoretta lihaa. Kalanmaksaöljyä annan yhä ruuan mukana, koska aiemmin havaitsin sen vaikuttavan turkin kuntoon myönteisesti (turkki tuli kiiltävämmäksi ja myös syvemmän väriseksi).

      Koira sai kortisonipilleri-reseptin (vihdoin!) tällä viikolla ja nyt on kuuri aloitettu toiveikkaana.

    • MisaLii

      Meillä on apu löytynyt homeopaattisista lääkkeistä. ei raavi enää juuri ollenkaan, turkki kiiltää, ja ihottuma kohdat parantunut todella nopeesti. Suosittelen itse tätä hoitomuotoa koska on paljon hellempi koiran elimistölle kun ns. "kovat lääkkeet" kuten antibiootti ja kortisoni. Nyt voi minun koira paremmin kuin koksaan mistä olen todella iloinen. :)

    • Tyuiopå

      Suosittelen, ettet lopeta koiraa ennenkuin kokeilet tuoreruokintaa. Nappuloissa on nimittäin varastopunkkia, joka allergisoi. Kaikki nappula pois!
      Eläinlääkäreiltä ei saa kunnon ohjeita, kun itse myyvät niitä kalliita erikoisruokia.
      Vaihda kalanmaksaöljy kalaöljyyn.
      Huolehdi, että koira saa ruuastaan luonnollista, tuoretta eläinrasvaa myös.
      Tuolla ylempänä hyviä ohjeita tuoreruokinnan aloittamiseen, ensin vain muutamaa ruoka-ainetta ja sitten tilanteen parannuttua lisäilet yksi aine kerrallaan tarkkaillen, tuleeko reaktiota.

    • jutta1

      Meillä kohta 3-vuotias labbis ja eilen todettu atopia- kaikki ruokavaihtoehdot kokeiltu ja eivät tehonneet joten nyt meilläkin: kortisonilääkitys 130e/kk:ssa, pesut 1- 2 kertaaa viikossa, rasvahappolisät ja allerigaruoka ankkaperuna ja broitskua... eilinen lääkärireissu maksoi 330e .. Raapii, vinkuu, raapii raapii ja puree jalkojaan... Tänään aloitetaan lääkitys ja pesu. Toivottavasti auttaa

      • Makke85

        Meillä nyt 7v Cockeri joka on kutissut enemmän ja vähemmän 2-vuotiaasta saakka. Kaikkea on kokeiltu: syöty antibiootteja, kortisonia, atopicaa, antihistamiinia. Pesty malasebilla ja virbactilla. Kokeiltu kaikki eliminaatiodietit. Kokeiltu paikallishoitona kortisonia. Mikään ei auta... Koiran ihottuma on vuosien varrella vain pahentunut ja levinnyt; nyt sitä on kainaloissa, korvissa ja anturoiden välissä. Koira on viimeiset 6kk kutissut taukoamatta. Haluan tehdä koiralle vielä allergiatestit iholle ja verestä, mutta ei vaan löydetä ihotestaukseen eläinlääkäriä. Jos ei syy selviä ja kutina helpota ja ihottuma häviä niin koira lopetetaan. Ei se tee muuta kuin syö, nukkuu, kutisee ja käy lenkillä. On alkanut käyttäytymään vuosien varrella aggressiivisesti eikä jaksa leikkiä kun pienen hetken. Toivottomalle tuntuu...


      • 116
        Makke85 kirjoitti:

        Meillä nyt 7v Cockeri joka on kutissut enemmän ja vähemmän 2-vuotiaasta saakka. Kaikkea on kokeiltu: syöty antibiootteja, kortisonia, atopicaa, antihistamiinia. Pesty malasebilla ja virbactilla. Kokeiltu kaikki eliminaatiodietit. Kokeiltu paikallishoitona kortisonia. Mikään ei auta... Koiran ihottuma on vuosien varrella vain pahentunut ja levinnyt; nyt sitä on kainaloissa, korvissa ja anturoiden välissä. Koira on viimeiset 6kk kutissut taukoamatta. Haluan tehdä koiralle vielä allergiatestit iholle ja verestä, mutta ei vaan löydetä ihotestaukseen eläinlääkäriä. Jos ei syy selviä ja kutina helpota ja ihottuma häviä niin koira lopetetaan. Ei se tee muuta kuin syö, nukkuu, kutisee ja käy lenkillä. On alkanut käyttäytymään vuosien varrella aggressiivisesti eikä jaksa leikkiä kun pienen hetken. Toivottomalle tuntuu...

        Jos kutina johtuu ruoka-aine allergiasta niin ei siihen paljoa lääkepesut tai antibiootit auta. Tottakai se kutisee jos allergeenejä syöttää. Eli katsopa vähän ruuan tuoteselostetta ja mieti mikä voisi kutista. Vihje: koira on lihansyöjä.


      • VAUVAÖLJYÄ koitan tu
        116 kirjoitti:

        Jos kutina johtuu ruoka-aine allergiasta niin ei siihen paljoa lääkepesut tai antibiootit auta. Tottakai se kutisee jos allergeenejä syöttää. Eli katsopa vähän ruuan tuoteselostetta ja mieti mikä voisi kutista. Vihje: koira on lihansyöjä.

        VAUVAÖLJYÄ PURKILLINEN tekeepi ihmeitä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe