Ukkohalla vai Paljakka?

keke3

Onkohan jollain kokemusta molemmista rinteistä? Kumpi olisi kiinnostavampi alle 3h tai max kahtena päivänä 3h lasketteluun pienten lasten kanssa? Pääsiäisen tienoilla poikettaisiin matkalla pohjoisemmaksi jos on vielä lunta. Muut palvelut eivät kiinnosta paitsi ehkä hiihtoladut...

9

4884

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keke3

      ...tai kolmas vaihtoehto vois olla Iso-Syöte, mutta enemmän kiinnostaa vertailu Ukkohallan ja Paljakan välillä.

      • käytyon

        Korkeuserot samoja. Paljakan rinteet suurinpiirtein samanlaisia kaikki, vaikeitakin kohtia niissä on. Osavat laskijat tykkää niistä enempi. Ukkohallassa on erilaisa rinteitä, helppo ja pitkäkin kokemattomille. Ukkohallassa monipuolisempi hiihtolatuvalikoima, helppoja ja mukavia latuja, toki vastamäkiäkin löytyy, jos etsii. Paljakasta löytyy erittäinkin vaikeita latuosuuksia. Visuaalisesti (alppikylä) Ukkohalla ehdottomasti parempi.


    • Hiihtäjä turisti

      Eikö Ukkohalla ja Paljakka ole samaa yritystä nykyään ja sama lippu käy molempiin keskuksiin vai miten? Ohikulkiessani poikkesin ravintola Ski Börriin jonka nimi oli kesän aikana muuttunut Paljakka Bistroksi. Taidanpa talvellakin ajaa paikan ohi, sillä Bistron ruokien etenkin pizzojen taso oli kyllä laskenut melkoisesti! Onko muilla vielä kokemusta uudistetusta paikasta?

    • Todella pettynyt

      "Uudistuneen" Paljakka Bistron "pizzat" oli kyllä kokemus sinänsä....... En muista milloin olisin syönyt noin huonon "pizzan"!!

    • 32232343424

      Ukkohallan kylpylän täytyy kyllä olla vitsi jos se on se siinä Saagassa olevat altaat.

    • Ukkohallafani

      Kannatan Ukkohallaa. Sympaattinen pieni keskus. Rinteet keskitasoiselle laskijalle tai lapsiperheelle mielestäni hyvät. Saatiin hyvää palvelua, eikä hisseissä tarvinnut jonottaa.

    • Paljakkalainen

      Aikanaan valitsimme Paljakan, kun hankimme lomapaikan. Ukkohallassa on palveluita selvästi enemmän kuin Paljakassa. Paljakan rinneravintolan uusi yrittäjä muuten on sama kuin Ukkohallassa. Ruuan olen testannut nyt pari kertaa ja se on valitettavasti huonompaa kuin ennen. Entinen yrittäjä pyörittää nyt Safari Hotelli Paljakkaa, joka on uudistunut ravintolamaailmaltaan ja myös ruoka on kohtuullisen hyvää.
      Valitsimme aikanaan Paljakan huomattavasti parempien (ja korkeampien) rinteiden sekä hyvien latujen vuoksi. Laduille tullaan Vuokatista vähälumisina talvina ja monet maajoukkuehiihtäjät käyvät hyväprofiilisilla laduilla. Vaaran päällä oleva latu aukeaa usein loka-marraskuun vaihteessa ja keväisin ladut ajetaan viimeistä kertaa yleensä vappuna. Huollon taso on huippua! Olemme joulut Paljakassa ja esim. pari kertaa on aattoyönä satanut lunta, mutta jouluaamuna on päästy juuri ajetuilla laduille.
      Viime talvena käytiin kerran Ukkohallassa laskettelemassa yhteiskortin avulla. Ei jaksettu olla tuntia pidempään, rinteet olivat ihmeellinen "patti", jossa kaikki rinteet olivat kallellaan oudosti. Ero Paljakan rinteisiin on valtava. Vähänkin kokeneempi laskija valitsee kyllä Paljakan.
      En muuten ole yrittäjä Paljakassa, vaan leipänsä ihan muista hommista Etelä-Suomesta ansaitseva palkallinen ;)

    • Syysihminen

      Kumpi on parempi ruska-aikaan? Paremmat retkeilymaastot ja -reitit? Retkeilijöinä meillä olisi pari 5-7 v lasta ja mummokin aikuisten lisäksi. Kuinka kaukana Paljakan luonnonpuiston merkityt reitit ovat hiihtokeskuksesta ja saako Paljakan kaupasta tavallisimmat ruokatavarat ja onko auki myös syyskuussa? Lomarengashan ilmoittaa kaupan olevan 26 km:n päässä, mutta luin jostain, että pieni myymälä on myös hiihtokeskuksessa.

    • Anonyymi

      Oltiin eka kertaa paljakassa matkailu autolla.lapset rinteissä.me hiihtämässä.ei voi ku kehua paikkaa.hiihtolaruja on joka lähtöön.samaten moottorikelkka uria.laskettelurinteet hyvässä kunnossa.näin koronan jyllätessä sopivan väljää.tullaan taatusti toistekkin

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5580
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1672
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1656
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1102
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      819
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe