Matka syvälle Saksaan

matkall

Kuukauden reissu ympäri Saksaa. Ensin lento Berliiniin ja siitä Saksan oikeaa puolta alas Stuttgartin alueille, josta Sveitsin rajalle ja vasenta Saksan osaa takaisin Berliiniin.

Alkumatka meni oikein hyvin. Kunnes meille tuli kutsu Saksan ulkomaalaisvirastoon. Tiedustelimme Suomen suurlähetystöstä asiaa. Ensin oli että: Eu kansalaisen ei kuulu kyseisessä virastossa käydä ja myöhemmin "Se on Saksan käytäntö".

Saksan ulkomaalaisvirastossa sitten tulikin outoa ongelmaa. Olimme pärjänneet hyvin englannin kielellä kaikkialla tai auttavalla Saksan kielen taidolla. Mutta Saksan ulkomaalaisvirastossa ei haluttu ymmärtää.

Huvittava tilanne kun pöydän toisella puolella Saksalais virkailijat huutavat jotain ja me yritämme selvittää miksi olemme toimistolla ja mitä meistä halutaan.

Oudommaksi tilanne teki se että virkailijat eivät tuntuneet ymmärtävän millään että olemme Suomesta ja Eu kansalaisia. Ihan kuin he eivät tietäisi koko Eun olemassa olosta.

Asiakirjamme olivat Eu standardeja mutta virkailijat vain sanoivat että eivät kelpaa koska ne eivät ole Saksaksi. Tiedustelimme Suomen suurlähetystöstä asiaa ja Eu asiakirjat käyvät millä kielellä hyvänsä, ja Saksalais virkailijoiden olisi pitänyt ottaa vain kopiot niistä ja asia olisi ollut selvä.

Päivää myöhemmin Saksan ulkomaalaisvirastossa käymisen jälkeen. Heräsimme aamuyöstä Saksan polizein huutoon rappukäytävässä. Olimme majoittuneet puolituttujen Saksalais ystäviemme tiloihin. Polizei tuli sellaisella ryminällä, että rapun alaovi oli rikottu ja koko kolmikerroksinen talo heräsi huutoon. Polizeita oli ainakin neljä tullut paikalle. He veivät matka rahamme ja passimme. Passimme saimme kuitenkin takaisin myöhemmin neuvoteltuamme. Jouduimme kirjoittamaan kolmeen Saksan kieliseen paperiin nimemme joista emme tienneet mitä niissä luki, jotta saisimme passimme takaisin. Yhdestä paperista polizei sanoi englanniksi että menetämme kaikki oikeudelliset oikeudet valittaa tapahtuneesta. Emme saaneet omia kappaleita papereista. Polizei sanoi että meidän tulee mennä takaisin Saksan ulkomaalaisvirastoon selvittämään maassa oleskelun syy ja esittämään jotain asiakirjoja. Mutta päätimme seuraavana päivänä vaihtaa osavaltiota.

Yksi Saksalainen ystävämme oli aamulla paikalla mutta hän ei jostain syystä tullut ovelle auttamaan. Hän oli herännyt ja kuullut kaiken ja sanoi että polizein ei olisi pitänyt viedä rahojamme. Hän oli kuitenkin ollut liian väsynyt tulemaan ovelle, myöhemmin päättelimme että hän pelkäsi tulla ovelle.

Loppu matka meni taas ihan mukavasti vaikka raha olikin vähissä. Berliinissä etsimme yö elämää nähdäksemme Saksalaisten illan viettoa. Näimme vain polizeita, joihin yritimme pitää välimatkaa. Saksassa polizei voi tulla kadulla vastaan kysymään jotain, ja jollei vastaukset ole oikeita se on menoa. Etenkin jos vastaus pitää olla Saksaksi voisi ongelmia tulla. Jotenka yritimme pysyä erossa ongelmista.

Saksassa oli kivaa ja Saksalaisia oli eri lähtöön mutta vapaa maa tai edes lähellekkään pohjoismaata Saksa ei ole. Tunne Saksan ulkomaalaisvirastossa ja polizein rynnäkkö. Tuntui kuin olisi ollut juutalainen toisen maailmansodan Saksassa. Saksan ulkomaalaisvirastossa oltiin meitä kohtaan hyvin ilkeitä, että itkin jälkeenpäin. Tuntui hyvältä päästä lopulta ehjänä takaisin Suomeen.

5

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 27-v

      Mielikuvituksellinen satu! Kymmeniä kertoja eri puolilla Saksaa liikkuneena täytyy sanoa.
      Mikähän lienee motiivisi sepitelmään?

      • matkall

        Ikävä kyllä ei ole satu, vaan huonoa tuuria. Kyseinen kaupunki on Schwäbisch Gmünd. Kyseisestä toimistosta sai polizeit peräänsä myös jenkki turisti. Että jotain mätää toiminnassa on. Muissa kaupungeissa ei ongelmia ollut mutta vähän kummaksutti. Ja Eu asiakirjat olisivat pitäneet käydä, Saksan kielentaidon saavat vaatia mutta huvittavaa, jos ei haluta edes ymmärtää. Uskoit tai et mutta näin kävi.


      • 27-v
        matkall kirjoitti:

        Ikävä kyllä ei ole satu, vaan huonoa tuuria. Kyseinen kaupunki on Schwäbisch Gmünd. Kyseisestä toimistosta sai polizeit peräänsä myös jenkki turisti. Että jotain mätää toiminnassa on. Muissa kaupungeissa ei ongelmia ollut mutta vähän kummaksutti. Ja Eu asiakirjat olisivat pitäneet käydä, Saksan kielentaidon saavat vaatia mutta huvittavaa, jos ei haluta edes ymmärtää. Uskoit tai et mutta näin kävi.

        Teidän on täytynyt omalla käytöksellä ja toiminnalla provosoida poliiseja.
        Muuten tuo ei ole alkuunkaan uskottavaa.

        Saksalaiset pollarit ovat suoraviivaisempia kuin meikäläiset lepsut haalariniekat.
        Saksassa ei kannata ryhtyä kinaamaan edes naispuolisen pysäköinninvalvojan kanssa.
        Ystävällismielinen sovitteluyritys johtaa virkapukuisten järjestyspoliisien pikaiseen kutsumiseen.

        Oma, paljon harmittomampi kokemus tuon pysäköintimittarin hitaan panostuksen lisäksi.
        Olimme iltahämärissä tulossa autolla Ranskasta Saksaan.
        Toinen ajovalo oli sammunut ja mukana oli varapoltin.
        Saksan puolen rajalla pudotettiin eteeni puomi ja virkapukuinen heppu tuli kysymään passeja tai henkilöllisyystodistuksia.
        Annoin passit.
        Ukko ilmoitti, että ajovalo on korjattava.
        Esitin asian, että majoitumme 20km:n päähän ja vaihdan polttimon siellä.
        Ukko sanoi, ettei hän laske Saksaa epäkuntoista autoa.
        Ryhdy sitten riitelemään ukon kanssa kun puomi on edessämme ja ukolla on passimme sekä 9mm automaatti, pamppu japuhelin.
        Lankoni vaihtoi lampun ja matka jatkui.

        Kyllä siellä on vielä "joko-tahi" henkeä.
        Eikä se ole pelkästään pahasta!


    • Manne Matkustava

      Somali on aina somali vaikka olis kuinka monta Suomen passia. Luulis että olisit jo Suomessa tottunut virastokäytäntöihin. Ei ne muualla ole sen kummempia.

      • matkall

        En ole somali, olen gambialainen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      947
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe