Maan ulkopuolinen elämä

tt tieto

Te jotka luulette löytävänne "marsilaisia". Ottakaapa huomioon ensinnäkin kaksi asiaa. 1. Etäisyydet ovat liian suuria - valovuosien päästä ei meille tulla. 2. Tärkeimpänä: Aikahaarukka voi olla mitä vain. Jos jossain on elämää, se voi olla pienen kehityksen alun tai viiveen tai nopeutuman takia miljoona vuotta jäljessä tai edellä, se että oltaisiin maan tasolla on erittäin epätodennäköistä. Niinkuin tiedätte muutama sata vuotta voi muuttaa paljon. Ajatelkaa tätä ennen höpinöitä.

18

372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ookoo6

      Ok.

    • 9+4

      Näistä asioista on täällä aiemmin keskusteltu aika perusteellisesti, esim. http://keskustelu.suomi24.fi/node/10274196. Joten ei kannata kerrata samoja asioita, jos on jotain uutta tietoa niin se on tervetullutta.

      • Kilmister

        Olen eri mieltä. Aina voi tulla uusia lukijoita ja kommentojia. Kyllä bittiavaruudessakin tilaa on. Jos juttu on sinulle tuttu, niin paina ohi vaan


      • 3+14
        Kilmister kirjoitti:

        Olen eri mieltä. Aina voi tulla uusia lukijoita ja kommentojia. Kyllä bittiavaruudessakin tilaa on. Jos juttu on sinulle tuttu, niin paina ohi vaan

        Tämä on sentään tiedepalsta eikä pelkkä rupattelupalsta. Tietävimmät kaikkoavat palstalta jos jatkuvasti jankataan samoja asioita.


    • 4t634y3ty34y34

      Täällä on vain omasta mielestään kaiken tietäviä kuten joku kollimaattori ja Valtaoja. Mitään kerrotavaa näillä ei kuitenkaan koskaan ole. Ei omia ajatuksia. Kyylävät palstalla eka, palstalla vika muiden viestejä ja niitä kommentoivat. Yleensä vielä päin persettä.

      • kvaak kvaak

        Tähän 4t634y... kommenttiin kun olisi sisältynyt vielä perusteluita, edes hivenen, niin ei heti automaationa tule mieleen: taas yksi räksyttäjä joka jostain ihmeellisestä syystä seuraa tiedepalstoja, vaikka ei ole oppinut tieteestä mitään, ei halua oppia tieteestä mitään, mutta haluaa arvostella (ja samalla näyttää idioottimaisuutensa) kaikkea oman käsityskykynsä yläpuolella olevaa tietoa räksyttämällä.


      • hgfvhgc
        kvaak kvaak kirjoitti:

        Tähän 4t634y... kommenttiin kun olisi sisältynyt vielä perusteluita, edes hivenen, niin ei heti automaationa tule mieleen: taas yksi räksyttäjä joka jostain ihmeellisestä syystä seuraa tiedepalstoja, vaikka ei ole oppinut tieteestä mitään, ei halua oppia tieteestä mitään, mutta haluaa arvostella (ja samalla näyttää idioottimaisuutensa) kaikkea oman käsityskykynsä yläpuolella olevaa tietoa räksyttämällä.

        "Ei omia ajatuksia"

        Tarkoittaa usein ylivalonnopeuksia, antigravitaatiota, ihmisten teleportaamista jne. Nehän ne vasta omia ajatuksia ovat.


    • jfyh

      "se että oltaisiin maan tasolla on erittäin epätodennäköistä."

      He ovatkin usein maan tasoa tuhansia vuosia, jotkut jopa miljoonia vuosia edellä
      mikä on erittäin todennäköistä.

    • Tähtien ikä on 1-10Mrd vuotta, voitaisiin ehkä sanoa keskimäärin 5Mrd vuotta.

      Parin kolmen ensimmäisen miljardin vuoden aikana (maailmankaikkeuden iästä) tähdet olivat todennäköisesti lyhempi-ikäisiä, suurempikokoisia ja kirkkaampia, ja niitä kuoli suhteessa nopeammin, kuin nykyään. Perustan olettamukseni ja väitteeni siihen, että suurin osa aineesta tuolloin oli vetyä. Ja siihen, että on huomattu, että stabiilit tähdet eivät pala niin kuumasti, eli sisältävät jo valmiiksi muutakin, kuin pelkkää vetyä.

      Näissä tähtien kuolemissa syntyivät ensimmäiset vetyä raskaammat atomit, ja ne vapautuivat avaruuteen kuoleman jälkeen tähtipölynä. Tämä tähtipöly on ollut rakennusaineena sen jälkeen syntyneille tähdille ja planeetoille.

      Vanhimmat löydetytt tähdet ovat samanikäisiä, kuin maailmankaikkeus, mutta planeetat ovat syntyneet vasta arvaten 3-5 miljardia vuotta niiden syntymän jälkeen. Tämä tarkoittaisi sitä, että vanhimmat planeetat, mikäli niiden tähdet ovat vielä elossa ja eivät ole tuhonneet niitä, pitäisi olla arvauksen perusteella 8-10Mrd vuotta vanhoja.

      Omamme on n. 4,5Mrd vuotta, eli noin tuplat siihen.

      Maan evoluutio on kestänyt tähän saakka noin 3Mrd vuotta. Ei ole tietoa siitä onko koko evoluutio tapahtunut Maassa vai onko jokin osa tullut ulkopuolelta, ja jos on, kuinka suuri osa. Suuri osa siitä mitä on ollut, on kadonnut massiivisissa myllerryksissä, ja osaa siitä voidaan tutkia fossiileina. Se osa eliökunnasta mikä nykyään on elossa, on suurelta osalta sukua toisilleen, johtuen mainituista joukkotuhoista.

      Jos homma on se, että tähdet elävät keskimäärin 5Mrd vuotta, jonka aikana ne synnyttävät itselleen planeetat, joista jokin ehkä voi pitää yllä elämää, ja siihen tilaan pääsy kestäisi noin 1,5-2Mrd vuotta, keskimääräisen tähden elinikä saattaisi juuri ja juuri riittää meidän (eläinkunta, kasvikunta) tasoisen elämän syntyyn.

      Tätä kolmen miljardin sykliä olisi ehditty viemään alusta loppuun noin kolmesti.

      Tämä tarkoittaisi sitä, että mikäli maan evoluutio ei alkanut täysin alusta tai minkään muunkaan planeetan evoluutio ei alkanut täysin alusta, tämä olisi kolmas täysi kierros (3Mrd sykli), versio 3 siis. Ja alaversioiden kanssa ehkä kuudes (1,5Mrd sykli eli joko aivan alku tai puoliväli). Ja jos elämä olisi jossain paikassa säilynyt ja kehittynyt tuhoutumatta, se olisi todennäköisesti noin tuplat meitä vanhempi.

      Onko vanhempi aina parempi. Se on hyvä kysymys. Ja onko evoluutio ajanut sitä samaan suuntaan, kuin täällä. Tarkoittaa käytännössä sitä, että vaikka olisi vanhempaa polvea, se ei välttämättä tarkoita sitä, että olisivat älyllisesti kehittyneempiä. Voi olla, että evoluutio on tehnyt niistä iässä mitattuna vaikkapa kuolemattomia, tai äärimmäisen tehokkaita lisääntymään, tai energiankäytössä äärimmäisen pihejä, tai moniruokaisuudessa vailla vertaansa olevia. Jokin niissä tulisi olla sellainen ominaisuus, joka olisi pitänyt lajit elossa tuplasti kauempaan, kuin täällä.

      • Ja tämä edelläoleva hajatelma perustuu oletukseen panspermiasta ja lokaliudesta. Lyhyesti siis siihen, että elämän peruspalikat olisivat kaikille yhteiset ja että lokaalisti olisimme ehkä versio kolme. Ja että myös jossain muualla voisi olla olemassa versio kolme tai jopa ensimmäisen version huipentuma. Paikka jossa synnyimme (aurinko ja aurinkokunta) olisi perinyt edes vähintään jotain edeltävästä/edeltävistä versiosta.

        Ellei näin ole, kaikki alkaa kaikkialla täysin nollasta, ei ole edeltäviä versioita, ja on täysin sattumanvaraista sattuuko edes sopivissa paikoissa ne epätodennäköiset asiat tapahtumaan, josta koko ketju saa alkunsa.


    • Ulcopuolinen

      Mitääh? Missä sellaista elämää on? Kerro pian.

    • tyhmä mies

      Olemme suuressa äärettömässä avaruudessa, jossa planeettamme paikka ja edes koko olemassaolo ei vaikuta siihen mitä elämää muualla on.
      Voit ajatella sen näinkin päin että me olemme kaukana tuhansien valovuosien päässä ja näinkin kaukana on elämää (siis me). Kai tuolla paljon lähempänäkin sitten voi olla.

      Koko kosmos ei voi olla muuta kuin ääretön. Ja äärettömässä tilassa on pakko olla ääretön määrä erillaista elämää. Uskon että 99,999% vähintäänkin on sellaista mitä ihmisen älyllä ei voi ymmärtää.

      Todennäkäistä on että meidän ymmärtämämme maailmankaukkeus on vain pieni osa isompaa kokonaisuutta. Esim. Virus yhden lokin mereen tiputtamassa paskassa, joka on vielä peräsuolessa matkalla ja irtautuu lokista viiden biljoonan vuoden kuluttua.

      Siellä pimeässä suolenmutkassa emme voi arvata mitään oikein ulkopuolisesta elämästä vaikka olisimme miljoona kertaa älykkäämpiä.

      Ja mitä se älykkyys on. Monien mielestä ihmiset eivät ole lainkaan älykkäitä. Uskon meidät tiedetään, mutta kontaktoiminen kanssamme olisi heidän mielestä turhaa aivan kuin itse menisimme kontalle keskustelemaan koppakuoriaisen kanssa.

      Oli miten oli niin hyvä tiedostaa että olemme aikakautemme alkuasukkaita, joiden tyhmyydelle nauretaan satoja vuosia.

    • ressu1

      vaikka joku sivilisaatio pystyisi tähtien väliseen matkailuun esim 10 % valon nopeudesta ei sillä menisi kun muutama miljoona vuosi kolonisoida varsin iso osa avaruuttaa....enkä usko että sivilisaatiot pystyisivät piettämään olemeassa oloaan...esim dysonin kehiähän etsitään...uskoakseni meidän galaksissa ei ole tähtienväliseen matkailuun kykeneviä sivilisaatioita...

    • jos vielä kuitenkin

      Lähtökohdat (alkuaineet) huomioiden on todennäköisintä että elämää on muillakin galaseilla olevien tähtien kiertolaisilla, ei pelkästään meidän aurinkokunnassa.
      Se lienee totta, että meidän on, välimatkat huomioiden, melko hankalaa todeta muualla olevien elämänmuotojen olemassaolo.

    • dfgdg

      Miksi porukka antoi miinusta, "tyhmän miehen" kirjoitukselle? Aivan asiallinen viesti, joka tod näk pitää paikkaansa.

      Me emme tiedä avaruudesta käytännössä yhtään mitään, tai murto-osan siitä. NASA tarkoituksella vääristelee tietoja ja valokuvia avaruudesta, pitääkseen ihmiset pimennossa. Tästä löytyy todisteita, kun hakee.

      Mm. kuusta ja marsista on löytynyt SELVÄSTI keinotekoisia objekteja/rakennelmia, jotka viittaa siihen, että jonkinlaisia tukikohtia niissä on(ollut).

      Avaruus on täynnä elämää ja matkustusmahdollisuudet paljon paremmat, kuin mitä me osataan kuvitellakaan. Meillä ei vaan vielä ole teknologiaa siihen.

      • Mene pois ja pysy.

        "Miksi porukka antoi miinusta, "tyhmän miehen" kirjoitukselle?"

        Koska se oli oikeasti tyhmän miehen kirjoitus, jollaisilla ei ole sijaa Tiedepalstoilla. Sinunkin harhaluulosi nasasalaliitoista ja kuurakennelmista ovat pelkkiä tyhmän miehen (tai naisen) harhaisia kirjoituksia joiden oikea paikka olisi huuhaapalstoilla. Mene siis sinne äläkä saastuta Tiedepalstoja vammaisella idioottipaskallasi. Tämä on Tiedepalsta ja täällä on tarkoitus keskustella Tieteestä, ei typeristä ja lapsellisista uskomuksista.


      • Mistä noita sikiää..
        Mene pois ja pysy. kirjoitti:

        "Miksi porukka antoi miinusta, "tyhmän miehen" kirjoitukselle?"

        Koska se oli oikeasti tyhmän miehen kirjoitus, jollaisilla ei ole sijaa Tiedepalstoilla. Sinunkin harhaluulosi nasasalaliitoista ja kuurakennelmista ovat pelkkiä tyhmän miehen (tai naisen) harhaisia kirjoituksia joiden oikea paikka olisi huuhaapalstoilla. Mene siis sinne äläkä saastuta Tiedepalstoja vammaisella idioottipaskallasi. Tämä on Tiedepalsta ja täällä on tarkoitus keskustella Tieteestä, ei typeristä ja lapsellisista uskomuksista.

        Tyhmyys korreloituu lukutaidottomuuden kanssa. Salkkarivajakki ei osaa lukea edes palstan otsikkoa, joka on TÄHTITIEDE, saati sitten ymmärtää että TÄHTITIETEESEEN ei kuulu kuusalaliitot eivätkä muut fantasiat.


    • 4t634

      Niin juuri. Sata vuotta sitten ei tiedetty Ubuntusta mitään ja tänä päivänä lapsikin osaa tehdä sillä vaikka mitä. Toista se on tuhannen vuoden kuluttua.
      Maailmankaikkeus ammottaa silloinkin vain tyhjyyttään ilman älykästä eloa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1799
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1132
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe