Pullonkerääminen

köyhä.

Haluaisin tietoa pullonkerääjän ammatista, tuloista, hyvistä vinkeistä keräämiseen jne.

18

765

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksi vinkki

      Kannattaa ensin suorittaa sopiva tohtorin tutkinto (estetiikka, teoreettinen filosofia, kulttuuriantropologia jne.) jonkin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa. Sitten voi keskustella ihmisten kanssa henkevästi pullonkeräysretkillään.

      • ItsekinPullojaKeränn

        Muistaankseni humanistisen tiedekunnan perusopintoihin kuuluu Pullonkeräyksen alkeet -kurssi (3 opintopistettä). Siitä saa hyvää tietoa nykyajan pullonkeräysstrategioista ja käytännön poimintatekniikoista.


      • Pullottaa minullakii
        ItsekinPullojaKeränn kirjoitti:

        Muistaankseni humanistisen tiedekunnan perusopintoihin kuuluu Pullonkeräyksen alkeet -kurssi (3 opintopistettä). Siitä saa hyvää tietoa nykyajan pullonkeräysstrategioista ja käytännön poimintatekniikoista.

        "Muistaankseni humanistisen tiedekunnan perusopintoihin kuuluu Pullonkeräyksen alkeet -kurssi (3 opintopistettä). "


        Samaa opintosuoritusta ollaan lanseeraamassa myös yhteiskuntatieteiden maisteriohjelmaan. Valmistuneiden maisterien havaitut realistiset työllistymis- ja toimeentulomahdollisuudet ovat tämän kaavailun maisteriohjelmaan tuottaneet.


    • Haloo?

      Miten pullonkerääminen liittyy korkeakouluihin?

      No, vastataan nyt kuitenkin. Ensinnäkin kannattaa asua isoimmassa mahdollisessa kaupungissa, mutta ei missään hienostoalueella, vaan lähellä slummia. Suomessa lähinnä Helsinki kelpaa. Ota huomioon että kilpailijoita on paljon. Tulot nousevat maksimissaan noin 500 euroon kuussa, kesäisin parhaimmillaan lähelle tuhatta. Tämä kuitenkin vaatii käytännössä kaiken ajan käyttämistä keräämiseen, milloin ei nuku. Ja nukkua kannattaa noin aamukuuden ja iltapäivän välillä koska tuona aikana ilmestyy vähiten kerättävää. Tutki taskulampulla kaikki roskikset ja pusikot. Metsiköistäkin kannattaa kesäisin etsiä. Kysy juopottelevilta porukoilta, onko tyhjiä kanistereita. Antavat yleensä ne. Kierrä myös koulut ja opistot jos uskallat (nykyaikana oppilaat juovat paljon limpparia ja energiajuomaa koulupäivän aikana!). Kauppojen auloissakin noita juodaan.

      Mutta kaiken a ja o on, että olet nopeampi kuin muut kerääjät. Hanki siis polkupyörä tai potkulauta. Kapakoiden nurkilla voi saada turpiinsa joten kannattaa varoa... Eikö sinun kuitenkin kannattaisi harkita koulutusta? Itse olin kerääjä pari vuotta tyhjän päällä ja voin sanoa, että aika raskasta niin henkisesti kuin fyysisestikin tuo oli. Sain kuitenkin koulutuspaikan ja pääsin töihin, jolloin kerääminen loppui. Olisin voinut pienissä määrin jatkaa mutta jätin pullot köyhille.

      • Jep.jep

        Asiantunteva ja järkevä ehdotus tässä. Myös joidenkin kerrostalojen pihoilta löytyy kesäisin ja talvisin. Siellä yleensä muut kerääjät eivät kiertele.


    • gfdgfdsgfdgsd

      Ota esille kaikkien paikallisten opiskelijajärjestöjen nettisivut. Katso kalentereista kaikki ulkoilmatapahtumat (=ei pullojen keräystä järjestäjän toimesta). Sitten vain kiertelemään.

    • Pulloton posti

      "Haluaisin tietoa pullonkerääjän ammatista..."

      Vähätuloisena opiskelijana laskeskelin kerran, että sellainen ruoka, jolla hyvin elää, on nykyään jo niin halpaa, että päivittäisen ravinnontarpeensa voi kustantaa pulloja keräämällä. Kaupoissahan on lisäksi niitä halpoja tarjouksia, kun tuotteen viimeinen käyttöpäivä alkaa lähestyä.

      Pullonkerääjänkin ammattiin ja elämätapaan vain liittyy se oheisilmiö, että ihminen alkaa pian näyttää siltä, mitä hän elääkseen tekee. Tämä nyrkkisääntöhän pätee muidenkin toimeentulomuotojen kohdalla.

      Kun tarkkailin opiskelukaupungissa pyöräillessäni näiden pullonkerääjien habitusta, luovuin oitis suunnitelmastani alkaa hankkia lisätuloja heidän tavallaan.

    • Pullo-Olli

      Tuolla tulikin jo aiemmin sopivia tutkintoja mainittua mutta laitetaan tähän vielä muutama varavaihtoehto niille eli kaikki humanististen tieteiden tutkinnot, biologi, taiteet, yleinen kasvatustiede... Ja eikun keräämään. Biologin pätevyydellä pulloja kerätessään voi tarkkailla samalla luonnon ihmeitä.
      Ammattikorkeakoulututkinnoista on hyvä mainita tradenomit eli sillä voi todistetusti päästä marketin pullonpalautukseen työskentelemään. Sehän on melkein kuin pullonkerääjän jatkotutkinto. Voi ottaa vastaan kerääjien pulloja ja olla vähän niinkuin pullonkerääjien ylipappi.

      • Hei vaan

        Itse kerään kaikki pullot mitkä sattuvat silmään osumaan mutta en varsinaisesti kerää niitä työkseni. Roskiksia en missään nimessä penkoisi. Ja ulkonäkö pullonkerääjillä on yleensä suttuinen juuri siitä syystä, että huonot vaatteet kannattaakin laittaa roskisten penkomista varten päälle. Joskus myös pullot ja tölkit vuotavat tai ovat paskaisia. Palautan etsimäni pullot kerran viikossa ja niistä kyllä tulee ihan mukava miinus sen päivän kauppalaskuun.


    • EntinenPullonkerääjä

      Pullonkerääjän ammatista en tiedä, mutta tietenkin varhain aamulla kannattaa olla liikkeellä, koska illan ja yön aikanahan ne ilmestyy teiden varsille. Meillä päin ei ollut tavatonta kerätä pulloja lapsena. Serkkuni ja sisareni kanssa tavattiin kerätä pienen kunnan kirkonkylän alueelta noin kello 7 aikaan kesäisin. Ihan kivaa hommaa. Kerran löydettiin puun oksasta pussillinen tyhjiä kaljapulloja. Saatiin hyvät rahat. Kun kierteli useampana päivänä ympärinsä, oppi mistä löytyy eniten pulloja. Nykyään nuoret ei pidä tölkkien eikä pullojen palautusrahoja minään, ei kelpaa, ruttaavat mieluiten.

      • manuze

        Heh. Hyvä aihe yliopistopalstalle. Tosin, kyllähän kierrättäminen ja luonnon puhtaanapito kuuluu joillekin aloille...


    • Opiskelija.

      Löysin viime kesänä konserttipaikan takaa nurmikolta ison säkin joka oli täynnä tyhjiä tölkkejä. Kun ei ollut missään kielletyllä alueella niin nappasin mukaan. Tuli mukavat rahat melkein 30 euroo siitä pussista.

    • Kunnon töissä olen

      Onko mukava tonkia paskasia pulloja ja roskiksia muutaman euron takia? Oikeilla töillä tehdään oikeat rahat.

      • pwu8wu8etf

        Millä oikeilla töillä? T. Väitöskirjaa viimeistelevä humanisti, jolla käytössä 3€ / päivä.


      • Moi!

        Sinä joka olet sinä mieltä että teemme paskaista työtä muutaman euron tähden. Keräsin esim. viime kesänä kaksien festareiden aikaan yhteensä noin 1000 euroa, ja muutenkin kesän tienestit yhteenlaskettuna lähentelevät 3000 euroa. Joka päivä iltalenkillä kerää sen muutaman euron vaikkei etsisikään mitään.


    • tässäpaikkoja

      Paras on varmaan joku festeri tai rokki alue, mutta siellä on sata varmasti muitakin keräilijöitä joten osa menee muille. Toinen sitten on joku iso kaupunki keskustan baarien edustat siinä 22-24.00. Täälläkin on kilpailjoita, mutta alue on paljon laajempi joten jos joku on jossain baarin edustalla kyttäämässä löytää kyllä baarin jossa ei ole ketään. Sitten on jotkut puistotkin joskus ja jotkut fribeegolf radat ainkain kuumalla helteellä voi olla hyviä. Sateisinä päivinä ei kannata noille paikoille vaivautua.

      • automies87

        Kaikenlaiset tapahtuma-alueet. Kunhan muistaa ettei minnekään suljetuille alueille tunkeudu, siitä voi tulla pahasti rapsuja. Mutta kaiken muun voi yleensä viedä, roskiksista, jätelavoilta, mitä vaan löytää. Yleensä tosin keräävät itse Palpan läpinäkyviin säkkeihin ja auto hakee ne seuraavana päivänä mutta osa menee kuitenkin vahingossa ihan tavallisiin roskiksiin. Itse olen muutaman halvan auton ostanut pullorahoilla :D


    • Anonyymi

      Innostus pullojen keräilyyn tulee varmaan osittain sieltä ihmisen historian alkuhämäristä kun metsästys ja keräily olivat nukkumisen ohella ihmisen tärkeintä päivittäistä toimintaa. Joillakin ihmisillä nuo vietit ovat vielä jostain syystä voimakkaammat kuin toisilla. Rahoillehan tuolla hommalla ei pääse, jos juuri ja juuri saa ruokarahat niin hyvä sekin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1916
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe