Lääkkeet

1200

Mormonit, miksi saatte syödä lääkkeitä, mutta ette juoda kahvia ettekä teetä? Eikö tässä ole ristiriitaisuus?

7

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ent. mormoni

      Lääkkeiden väärinkäyttö ei ehkä ole kovinkaan harvinaista. Minun vaatimattomaan sujomen mormoniotantaani kuuluu 2 henkilöä, joille lääkkeet ovat ongelma - tai ehkä ei, koska he eivät itse sitä tiedosta.

      Niinkin vaatimatonta lääkettä kuin Coldrex pystyy näämmä väärinkäyttämään, jos sitä syö läpi vuoden jokaiseen pikku aivastukseen tai pahaan mieleen. psyykenlääkkeillä saa tietysti paremmat tötsyt.

      Mormonien parissa on myös runsaasti syömishäiriöitä, lähinnä sairaalloista ylipainoa. Ruokaöverit vastaavat hyvinkin kohtuullista hiprakkaa, suklaasta ja muusta makeasta saa kunnon sokerihumalan, kunhan vaan kiskoo tarpeeksi suklaata napaansa.

      Kohtuuton virvoitusjuomien nauttiminen ei myöskään ole terveellistä. Ne on tarkoitettu vain satunnaiseen käyttöön, ei jokapäiväiseen.

    • manivesti

      Kahvi ja tee olivat Josephille alkoholin korvikkeita joten kielsi nekin. Lisäksi tee oli peräti epäamerikkalaista englantilaista hapatusta joten ei mikään ihme että Jeesus sen halusi kieltää.

      Mormonijohtajat taasen soisivat jäseniensä olevan hyväpalkkaisia kuten esim. lääkäreitä joten lääkkeiden käytön kieltäminen ei sopisi tästä kulmasta.
      Toki nyt tämän sarkasmin seassa sanon että mormonismi ei suopeasti katso huumeita eikä lääkeiden väärinkäyttöäkään joten lääkkeitä saa käyttää sairauksien hoitoon ja kyllä mormonit nimenuskovat lääketieteeseen ja lääkkeisiin sairaudenhoidossa eikä heillä ole mitään parannuskokouksia joissa huijarit väittävät että paikat kasvavat hampaisiin tai muuta vastaava humpuukia.

      American temperance reformers succeeded in the 1830s in no small part by identifying a substitute for alcohol: coffee. In the eighteenth century, coffee was considered a luxury item, and British-manufactured tea was much preferred. After the Revolution, tea drinking came to be seen as unpatriotic and largely fell out of favor. The way was open for a rival stimulant to emerge. In 1830, reformers persuaded the U.S. Congress to remove the import duty on coffee. The strategy worked. Coffee fell to 10 cents a pound, making a cup of coffee the same price as a cup of whiskey, marking whiskey’s decline. By 1833, coffee had entered “largely into the daily consumption of almost every family, rich and poor.”

    • Aattelepa

      ite!

    • Jos on sairas tarvitaan lääkkeitä, jotta paranisi. Hulluhan se on joka ei lääkärin määräämiä lääkkeitään söisi.
      Kahvi ja tee ovat ns nautiontoaineita, eivät lääkkeitä. Vaikka kyllä kofeiini tabletteja voi ottaa jos lääkäri niitä määrää. Ehkä ko henkilö voikin täten alottaa kahvinjuonnin lääkkeiden asemasta, niin että kaikkinainen toisen tuomitseminen on joka asiassa väärin, koska emme tiedä miksi ko. henkilö niin tekee.

      • 1200

        Lääkkeet ovat kuitenkin keinotekoisia, kemiallisia tuotteita, joista jotkut vaikuttavat esim. ihmisen mielialaan. Jos kahvia ja teetä (tai alkoholia, jne.,) ei saa käyttää mielialan muuttamiseen tai hyvänolon tuottamiseen, miksi siis on sallittua lääkkeiden muodossa muokata olotiloja? Toisaalta myös, jos kuumat juomat ovat kiellettyjä, eikö myös vaikkapa kuuman mustikkakeiton tulisi olla samassa, kielletyssä asemassa? Mikäli siitä pitää paljon, siihenkin voi kehittää riippuvuuden.


      • lääkärimormoni
        1200 kirjoitti:

        Lääkkeet ovat kuitenkin keinotekoisia, kemiallisia tuotteita, joista jotkut vaikuttavat esim. ihmisen mielialaan. Jos kahvia ja teetä (tai alkoholia, jne.,) ei saa käyttää mielialan muuttamiseen tai hyvänolon tuottamiseen, miksi siis on sallittua lääkkeiden muodossa muokata olotiloja? Toisaalta myös, jos kuumat juomat ovat kiellettyjä, eikö myös vaikkapa kuuman mustikkakeiton tulisi olla samassa, kielletyssä asemassa? Mikäli siitä pitää paljon, siihenkin voi kehittää riippuvuuden.

        No se pointtihan on edelleen se, että kahvia ja teetä nautitaan oman mielen mukaan silloin kun huvittaa. Lääkkeitä taas käytetään (tai pitäisi käyttää) lääkärin eli lääketieteen ammattilaisen ohjeiden ja määräysten perusteella. Jos jostain syystä kahvia ja teetä määrättäisiin jonkun sairauden hoitoon niin toki mormonikin niitä silloin voisi käyttää. Kofeiinitablettien korvaamista kahvilla en kuitenkaan suosittele (jos siis lääkäri olisi jostain omituisesta syystä sellaisia määrännyt, ei nyt äkkiä tule mieleen sairautta johon niitä tarvittaisiin ellei sitten jonkinlainen väsymysoireyhtymä) sillä kahvissa on lukemattomia muitakin haitallisia yhdisteitä kuin vain kofeiinia.

        Itse voisin vaikka marihuanaa polttaa lääkkeeksi jos sairastaisin sellaista tautia johon se auttaisi paremmin kuin muut lääkkeet.

        t. lääkäri ja mormoni.


    • Miten päin kirjaa...

      Sanoisin silti, että tälläkin uskonlahkolla on kaksinaismoralismia runsaasti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1495
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1102
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    7. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe