Mikä rotu meille?

Koiraa harkitseva

Hei! Olemme jo pitkään miettineet koiran ostoa. Sopivaa rotua ei kuitenkaan vielä olla löydetty. Toivoisimme koiran olevan keskikokoinen. Liikuntaa pystymme tarjoamaan 1-2 tuntia päivässä. Koira joutuisi olemaan yksin kotona n. 8 tuntia. Tokoilu tai agility ei ole poissuljettua. Toivoisimme että turkki hoituisi mahdollisimman kohtuullisen helpolla: harjaus pari kertaa viikossa ja trimmaus joitakin kertoja vuodessa. Toivoisimme asiallisia vastauksia, kiitos:)

13

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lappari

      Suomenlapinkoira?
      Keskikokoinen,
      Voi pärjätä tuollaisella liikuntamäärällä etenkin jos on harrastusta joita mainitsitte.
      Oma lapparini ainakin pystyy olemaan pidempiäkin aikoja yksin(pentuna totuttamisesta kiinni)
      Vaikka turkki on paksu ja pitkä, niin se on helppohoitoinen harjaus kerran viikossa riittää (karvanlähtöaikana hieman tiuhempaan) ja trimmata ei tarvitse/saa.

      • Koiraa harkitseva

        Kiitos vastauksesta:)


    • Vivika

      Cockerspanieli. Se on keskikokoinen, pärjää mainitsemillasi liikuntamäärillä ja sen kanssa voi harrastaa agilityä ja tokoa. Voi olla 8 tuntia päivässä yksin kotona. Turkki harjataan pari kertaa viikossa. Trimmaus 3-6 kertaa vuodessa.

    • Ranskanbulldoggi

      Ranskanbulldoggi. Se on keskikokoinen ja lyhytkarvainen seurakoira. Ranskiksen kanssa voi harrastaa agilityä ja tokoa. 1-2 tuntia liikuntaa päivässä on riittävä määrä. Pärjää yksin 8 tuntia päivässä. Turkki on helppohoitoinen. Irtokarvat pyyhitään pois kostealla liinalla. Ei trimmausta. Värivaihtoehtoja on useita. Yleisin väri on musta.

      • mieti nyt vähän

        Jooooooo
        Googlaapa ranskanbulldoggi terveysongelmat, ja vasta sitten suosittele sitä muille.


    • ei tule pettymyksiä

      Teidän pitää lähteä miettimään MIKSI tahdotte koiran ja MIKSI ?

      Sen mukaan sitten - eli ensin pitää olla selvä tarkoitus koiran hankintaan, vartiointi, paimennus, näyttelyt yms mitä aijotte harastaa sen kanssa.

      Sitten etenette sen mukaan. Ja lähdette näyttelyihin katsomaan ja haastattelemaan sen rodun omistajia - siitä se lähtee.

    • Amorina

      Kultainennoutaja. Se on keskikokoinen. Pärjää tuolla liikuntamäärällä, tosin 2 tuntia likuntaa on parempi kuin 1 tunti. Pärjää 8 tuntia yksin kotona. Kultainennoutaja on miellyttämisenhaluinen rotu, joten se harrastaa mielellään agilityä ja tokoa. Turkki on helppohoitoinen. Se harjataan pari kertaa viikossa ja trimmataan muutaman kerran vuodessa. Sallitut värit ovat kulta ja kerma.

      Kultainennoutaja ei ole kovin terve rotu. Rodulla esiintyy epilepsiaa, silmäsairauksia, lonkkavikaa ja kyynärniveldysplasiaa. Pennun vanhempien terveystuloksista on syytä ottaa selvää. Elinikä 10-12 vuotta.

    • Bostoninterrieri

      Bostoninterrieri. Se on vilkas ja ystävällinen seurakoira. 1-2 tuntia liikuntaa päivässä riittää. Pärjää yksin 8 tuntia päivässä. Turkki on erittäin helppohoitoinen. Se harjataan kerran kuukaudessa. Bostonista ei lähde karvaa.

      Bostoninterrieri on Suomessa melko harvinainen rotu, joten pentua voi joutua odottamaan jonkin aikaa. Bostoni pysyy omistajansa lähellä, sillä ei ole taipumusta karkailuun. Bostoninterrieri on melko terve rotu. Sillä esiintyy silmäsairauksia ja epilepsiaa.

    • Labradorinnoutaja

      Labradorinnoutaja. Se on keskikokoinen ja lyhytkarvainen koira. Turkki on erittäin helppohoitoinen. Irtokarvat pyyhitään kostella liinalla. Labbiksen kanssa voi harrastaa monenlaista, esim. agilityä, tokoa, metsästystä ym. Rotu on jakautunut metsästys- ja näyttelylinjaan.

      Labradorinnoutaja viihtyy sekä kaupungissa että maaseudulla. Se on helppo kouluttaa, joten se sopii myös ensimmäiseksi koiraksi. Labradorinnoutaja on melko terve rotu, mutta joitakin sairauksia esiintyy. Rodulla on lonkkavikaa, silmäsairauksia ja kyynärniveldysplasiaa. Elinikä 10-14 vuotta.

    • Whippet

      Whippet. Whippet on keskikokoinen ja lyhytkarvainen vinttikoira. Turkki on helppohoitoinen. Se pyyhitään säämiskällä silloin tällöin. Kylmällä säällä ulkoillessa whippet tarvitsee takin päälle. Whippet on luonteeltaan lempeä ja mukautuvainen, joten se sopii hyvin ensimmäiseksi koiraksi.

      Whippet on hiljainen ja sopii myös kerrostaloasuntoon. Kaikki värit ja väriyhdistelmät ovat sallittuja. Yleisimmät värit ovat fawn, musta ja sininen. Whippet on terve rotu, sillä ei ole mitään perinnöllisiä sairauksia. Lisää tietoa rodusta löytyy osoitteesta www.whippetharrastajat.fi

    • nbmkhkkhjkhk

      Pilvin pimein rotuja..hiukan rajatumpaa saisi olla.

      Kromförländer tai kettuterrieri. Hyvä lenkkimäärä ja hyväkoulutteinen rotu agilityyn ja tokoon. Vehnäterrieri hyvä myös schapendoes samoin.

      Mutta muitakin on.. :)

    • Heihaloo

      Kaikki koirat koulutettuina pärjäävät 8 tuntia yksin kotona (yleensä nukkuvat sen ajan). Joten sen suhteen ei tarvitse rotua päättää.

      Ja harjaus pari kertaa viikossa myös riittänee kaikille koiraroduille, ja joitakin (lyhytkarvaisia) ei tarvitse edes viikottain harjata, joten sen suhteenkaan ei rotua tarvitse päättää.

      Mutta miksi itse haluatte koiran? Mihin tehtävään koira teille tulee tmv?

      Ja liikuntaa 1 tunti päivässä kuulostaa aivan liian vähältä KAIKILLE koiraroduille joten sen puolesta teille ei sovi mikään rotu. Jos teillä on tarjota koirallenne liikuntaa 1 tunt päivässä max 2 tuntia, niin en suosittele teille koiraa. Vai onko teillä sitten jotain muuta aikaa koirallenne? Mitä tekisitte koiranne kanssa, olisiko liikunnan (2 tunnin) lisäksi aikaa koulutukselle, ruokinnalle, ell.käynneille, seuralle, aivojumpalle yms...? Kaikki koirat tarvitsevat liikuntaa enemmän kuin tunnin päivässä, joten jos se on mahdollisesti maximi teille niin unohtakaa koirat. Toki usein pienemmät rodut tarvitsevat vähemmän liikuntaa ja aktiviteettia mutta saa heillekin liikuntaan varata aikaa ainakin sen 3 tuntia päivässä harrastukset yms siihen päälle. Ja isoille, energisille koirille liikuntaa saa tarjota jopa 8 tuntia päivässä. Vai onko mahdollisuus 2 tunnin hihnalenkkien lisäksi olla myös vapaana rajoittamattoman ajan omalla pihalla, siinä tapauksessa ehkä voitte harkita koiraa.

    • naomigoo

      Japaninpystykorva !! riittävä liikunnanmäärä , sopivan kokoinen , turkki ei ole trimmattava harjaus riittää :) ! mahdollisuus myös tokoon ja agilityyn.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1388
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1251
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1195
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1145
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      20
      1114
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1033
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    10. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1023
    Aihe