Miten jaksaisi pysyä positiivisena?

judy

Olen ollut ulosotossa jo pari vuotta. Ulosottomaksut ovat niin kovat että velka lyhenee tosi hitaasti. Vielä on noin 21 000 € maksettavaa ja maksan 600 €/kuukaudessa. Aikaa menee siis monta vuotta. Miten jaksaisi pysyä positiivisena tulevaisuutta ajatellen? Välillä tuntuu niin epätoivoiselta. Jokaisen lyhennyksen olen maksanut, yhtäkään lyhennysvapaata kuukautta en ole pitänyt, parina kuukautena olen maksanut 400 € jos on pitänyt jotain isompaa ostaa, ja onneksi olen saanut sen aina hyvin sovittua ulosottomiehen kanssa. Miten jaksaa vielä monta vuotta tätä samaa? Töitä onneksi on, tosin tämä työsuhde päättyy parin vuoden päästä mutta työttömänä ei ole ennenkään juuri tarvinnut olla. Kertokaa miten jaksatte??

48

1752

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jgjgjgkg

      kyllä se siitä itse olen maksanut yli 5 vuotta.
      Viimesiä kk menossa. Opettelee elämään niukemmin .
      Ei se raha sitä onnea tuo helpottaa vaan elämää

      • velkaqueen

        Jaksa vaan, kyllä sitten tuntuu hyvältä, kun on urakan hoitanut kunnialla. Kerran olen tuon homman paininut läpi n. 15 vuotta sitten, ja kyllä kannatti! No, nyt olenkin taas uudessa pississä (yritteliäs adhd-luonne kun olen...) 23 000 egen UO:lla, joka kasvaa korkoa ja kulua huimaa vauhtia. Sairastuin lisäksi syöpään ja menetin työkykyni kokonaan, on vitsit vähissä, kun ei ole maksuvaraa edes velkajärjestelyyn. Taisi tulla loppuelämän velkavankeus.


      • jamassa

        jgjgjgkg

        Paljonko olet maksanut tuona viitenä vuotena pois velkoja ja
        millä summalla kuukaudessa?


      • velkaaa
        velkaqueen kirjoitti:

        Jaksa vaan, kyllä sitten tuntuu hyvältä, kun on urakan hoitanut kunnialla. Kerran olen tuon homman paininut läpi n. 15 vuotta sitten, ja kyllä kannatti! No, nyt olenkin taas uudessa pississä (yritteliäs adhd-luonne kun olen...) 23 000 egen UO:lla, joka kasvaa korkoa ja kulua huimaa vauhtia. Sairastuin lisäksi syöpään ja menetin työkykyni kokonaan, on vitsit vähissä, kun ei ole maksuvaraa edes velkajärjestelyyn. Taisi tulla loppuelämän velkavankeus.

        Selvitä mikä on se velkajärjestelyn 0-ohjelma ja hankit tietysti lääkärintodistuksen sairaudestasi. Oletko ollut aikaisemmin velkajärjestelyssä ? Jos et, niin luulisi, että siihen pääset.


      • jgjgjgkg
        jamassa kirjoitti:

        jgjgjgkg

        Paljonko olet maksanut tuona viitenä vuotena pois velkoja ja
        millä summalla kuukaudessa?

        760-800 normi kk tietty loma ym rahoista enempi.
        10000-11000 € vuodessa, varmaan hiukan päälle 50000€ yhteensä maksanut.


      • velkaqueen
        jamassa kirjoitti:

        jgjgjgkg

        Paljonko olet maksanut tuona viitenä vuotena pois velkoja ja
        millä summalla kuukaudessa?

        En tiennytkään velkajärjestelyn 0-ohjelmasta, kiitos, otan tarkemmin selvää. Luulisi, että syöpäsairaan papereilla onnistuisi. Aikaisemmin makselin ulosottona n. 300 euroa kuussa suoraan palkasta mitattuna ja veronpalautukset päälle viiden vuoden ajan. Olihan se hiukan turhauttavaa, kun alkuperäinen velka oli kasvanut korkojen js kulujen takia melkein tuplaksi, mutta oli kyllä hieno tunne, kun sai kaiken lopulta hoidettua omalla työllä. Nousi omissa silmissä taas yhteiskuntakelpoiseksi :)


    • d fd

      Auttaisiko ajatus siitä, että velkaa on sellainen määrä ja maksuvaraa sellainen määrä, että velkasi ihan oikeasti lyhenee joka kerta, kun suorituksen teet?

      Ja toinen positiivinen asia on tietysti tuo työpaikkajuttu. Hieno homma, että töitä riittää.

      Tsemii!

    • satiiria bliis

      Kyllä se siittä.
      Olen alkanut uo maksuja suorittamaan viime vuosituhannella.
      Nyt vielä kolme vuotta jäljellä.
      Sinun 5 vuotta on lasten leikkiä minun 17 vuoteen.
      Kun olen maksanut voin sanoa että parhaimmat vuoteni menivät uo:n kanssa.
      Olis kannattanut lähteä heti "hinkuintiaan" ja pysyä siellä.
      Nyt on terveys mennyt vaikka olen vasta vajaa 50v.

      • orppes

        Paljon oli velkaa kun aloit maksamaan? Tuliko velka mistä tai minkä takia?

        Jos joku väittää ettei raha tuo onnea, on se kyllä melkoista paskapuhetta!


      • Suomi vainoaa
        orppes kirjoitti:

        Paljon oli velkaa kun aloit maksamaan? Tuliko velka mistä tai minkä takia?

        Jos joku väittää ettei raha tuo onnea, on se kyllä melkoista paskapuhetta!

        Ei raha välttämättä onnea tuo, mutta rahan puute kyllä syö viimeisetkin itsetunnon rippeet. Nykypäivänä kun ei pysty enää mitään tekemään ilman rahaa ei edes ylläpitämään normaaliin elämään kuuluvia sosiaalisia suhteita. Se on aivan hirveää, että ei voi käydä edes ystävien syntymäpäivillä kun ei ole varaa lahjaan tai juhlavaatteisiin. Ei voi käydä ystävien kanssa elokuvissa tai kahvilla ikinä ja niin edespäin. Joutuu lopettamaan kaikki harrastuksetkin kun ei ole varaa kamppailulaji harrastuksen kuukausi maksuun samalla loppuvat kaikki ystävyys suhteetkin.

        Pikkuhiljaa sitä muuttuu ihan mökkihöperöksi kun yrittää vuodesta toiseen selvitä pelkällä suoja osuudella kun ei ole varaa mihinkään muuhun kuin kotona istumiseen.

        Sitten sitä alkaa pikku hiljaa syrjäytyä ihan täysin siitä miten keskiluokka elää kun joku kaveri puhuu jostain ranskan reissusta tai hankinnastaan ei oikein osaa sanoa siihen mitään kun oma elämä koostuu siitä, että joutuu taistelemaan, että on edes varaa ruokaan ja vuokraan.

        Ihmettelen kyllä sitä miten ihmiset jaksaa ulosottoa vuodesta toiseen omalla kohdallani vuosien varrella on alkanut tuntua siltä, että menen pian ennemmin vankilaan istumaan. Pahempi vankila tämä neukku kuutio on minulle jo missä joudun kaikki päivät lusimaan ilman, että on varaa mihinkään. Tässä alkaa jo ihan katkeraksi muuttua koko yhteiskuntaa kohtaan.

        Tämäkin palsta on kaikenlaisia valtion kätyreitä ja hännystelijöitä täynnä, jotka tulevat heti haukkumaan kun hädässä oleva ihminen kertoo ahdingostaan.

        "Olis kannattanut lähteä heti "hinkuintiaan" ja pysyä siellä."

        Jeps näin on, koska Suomalaisesta viranomaisesta ei pääse eroon kuin muuttamalla ulkomaille tai kuolemalla. Suomalainen viranomainen ei ikinä myönnä virhettään vaikka kaikki ongelmasi johtuisivat heistä he voivat käsitellä asiaasi kuusikin vuotta ja esittää ja valehdella, että se on etusi.

        "Nyt on terveys mennyt vaikka olen vasta vajaa 50v. "

        Ulosotto on aika pitkälle tuhonnut meikäläisenkin terveyden sen lisäksi, että työt menivät vuosia sitten niiden pitää joka vuosi kiusata täysin varatonta. Ovat jo vuosia sitten saaneet masennuksen ja ahdistuksen sellaisille tasoille, että on tullut peruuttamatonta tuhoa terveydelle ja jos vähänkään saa itseä jaloille sitten tulee uusi yhteyden otto sieltä ja alkaa kaikki edistys kadota jos tässä enää edes on mahdollista saada itseään normaaliksi ihmiseksi.


    • judy

      Kiitos tsempeistä, eiköhän tämä tästä, välillä vain tuntuu todella turhauttavalta kun voisi tehdä monta mukavaa asiaa jos ei maksaisi ulosottoa, mutta kun ei voi. Itsepähän sössin asiani joten itsepähän myös hoidan ne. Haaveilen tietysti että voittaisin lotossa (enkä edes lottoa!). Kertaakaan en ole kuitenkaan ajatellut että jäisin vain työttömänä kotiin makaamaan. Satun vielä olemaan ammatissa jossa työttömyys ei taitaisi edes onnistua vaikka haluaisi! Kauankohan ulosottomaksuineen tuohon 21 000 €:on vielä menee? 5 vuotta? Eikö se ulosottomaksu pienene jossain vaiheessa vai muistanko aivan väärin?

    • Sama tarina

      Hieman samoja ajatuksia.

      Kaksi vuotta sitten aloin makselemaan ~ 27900 summaa ja nyt tuli joku välitiedoite ja vielä olisi 21200 jäljellä.

      Masentaa, harmittaa, hävettää, tekis mieli heittää hanskat tiskiin ja elän nyt jo niin niukasti kuin vain ihminen pystyy ja laitan sukan varteen jäljelle jäävästä palkasta. Onneksi on pitkäaikainen vakityö mutta palkka ei päätä huimaa ja kun 12 tuntisia vuoroja istuu niin joskus olisi kiva saada niistä kulutetuista tunneista hieman isompi korvaus käteen.

      Kaipa se tästä. Oma mokahan tämä ja suunta ei onneksi tässä kohdin ole kuin alaspäin mitä tulee velkasummaan.

    • karjalan kunnailla k

      Kahdessa vuodessa olen maksanut reilut 20000 euroa, mutta siltikin velkaa on vielä ainakin viideksi vuodeksi.

      On taito hallita omia raha-asioitaan. Minulla sitä taitoa ei ole koskaan ollut. Toivon kuitenkin kovasti, että kun tästä selviän (toinen uo-kierre) ei tarvitse enää velkavankeuteen tämän jälkeen joutua.

      Kyllähän se kirpaisee ja nolottaakin välillä kun kaverit ostelevat asuntoja ja uusia autoja. Jaksamista voisi helpottaa, jos rohkenisi kaikille kertoa, että hei, olen XXXXX ja olen rahaton. Keksin aina kaikenlaista, miksi en voi tiettyihin aktiviteetteihin osallistua.

      • jkljkljkl

        Sama täällä. Kesäkuussa vuosi täyteen uo:ssa ja silloin reilu 10 000 € maksettu ja 6 v ehkä jäljellä. Aino positiivinen asia on, että on vakituinen työ ja jos terveys kestää,niin joskus näistä eroon pääsee.


    • Stt

      Se auttaa jaksamaan, kun pitää omaa kirjanpitoa maksuista ja jäljellä olevista summista. Monta laskua olen saanut vetää yli, kun on maksettu pois. Postilaatikkoon tuleva maksukuitti on kuukauden kohokohta :)
      Kirjanpidosta näkee konkreettisesti, kuinka paljon mikäkin velka lyhenee.
      Pitää yrittää löytää ilo pienistä asioista ja rakkaasta harrastuksesta, joka on halpa, mutta palkitseva. Kannattaa etsiä itselleen jokin asia tai harrastus, josta kovasti tykkää. Tai kirjoittaa vaikka vihkoon positiivisia ajatuksia elämästä ja lueskelee niitä pahana päivänä oikein ajatuksella.
      Tämä auttaa minua paljon:

      Älä ole kiittämätön
      Riippumatta siitä, kuinka hyvin tai huonosti asiasi ovat, herää joka aamu kiitollisena elämästäsi. Jossakin muualla joku taistelee epätoivoisesti omasta elämästään.

      Kitkuttamista helpottaa, kun tekee ruokasuunnitelmat tilipäivästä tilipäivään ja jokaisena tilipäivänä ostaa pakastimen täyteen ruokaa. Vaikka sitä rahaa ei sitten paljon jääkään, onpahan ainakin ruokaa jokaiseksi päiväksi tilipäivien väliseksi ajaksi.

      • näin on

        Stt, hienoja sanoja.

        Ja sama homma, postilaatikkoon tuleva maksukuitti on, jos nyt ei kohokohta, niin sellainen mitä odottaa. Sen jälkeen vaan exceliin taas merkkaamaan kuinka paljon velat pvat vähentyneet.
        Ihan ulosoton alussa, silloin olin vielä niin sumussa ja shokissa, miten huonoon tilanteeseen asiat laskin, että en halunnut edes tuota ulosoton maksukuittikirjettä avata, mutta näin ne asiat muuttuu. Kun on perhana päättänyt hoitaa asiansa, niin sitten ne vaan hoidetaan. :)


    • karjalan kunnailla k

      Juu kyllä mullakin on vakityö, ei irtisanomisuhkaa ja ihan kohtuupalkka. Mutta jotenkin sitä kuvitteli, että tässä iässä (40 ) asiat olisivat toisin. Itsekin tykkään tutkia kirjeet ja tarkat kirjanpidot veloista löytyvät. Nyt kun kuitinkin saa aina netpostiin, kilahtaa se kivasti sinne jo viikonloppuna.

      Tuntuu vain niin pitkältä ajalta kun aattelee, että ainakin täydet 5 vuotta vielä menee.

    • judy

      Totta, mullakin on jo pari laskua täysin maksettu ja vielä on ne isot jäljellä, joita tässä makselen. Ulosotto jyvittää niin että lyhennys menee aina kolmeen paikkaan kerralla, ei siis kaikkiin joka kuukausi. Kyllä se silti ottaa päähän että mitä kaikkea sillä rahalla voisinkaan tehdä, pitkän ulkomaan reissun joka vuosi! Voisin ostaa uuden sängyn, joka kohta on pakko jotenkin saada ostettua kun se hajoaa. Tiedän että sitten joskus viiden vuoden kuluttua tilanne on hyvä ja saan taas hengittää vapaammin ja elää mukavammin, mutta on se vaikea saada tsempattua itseäni sinne viiden vuoden päähän! Parista huonosta vuodesta maksetaan 10 vuotta, reilua tai ei niin näin se kuitenkin menee omalla kohdallani.

      • Velkaneuvojalle

        Eikö jokin velkasaneerauksen tapainen velkajärjestely olisi parempi kuin maksaa kenties 10 vuotta tai kauemmin uo- velkoja, jotka kuitenkin valtavasti kasvaa korkoa koko ajan? Velkajärjestely 5 vuotta ja sitten velat kuitattu velkasumman määrästä riippumatta.


      • judy
        Velkaneuvojalle kirjoitti:

        Eikö jokin velkasaneerauksen tapainen velkajärjestely olisi parempi kuin maksaa kenties 10 vuotta tai kauemmin uo- velkoja, jotka kuitenkin valtavasti kasvaa korkoa koko ajan? Velkajärjestely 5 vuotta ja sitten velat kuitattu velkasumman määrästä riippumatta.

        En pääse velkajärjestelyyn enkä saa Takuu-säätiön takausta, koska olen määräaikaisessa työsuhteessa. Sillä, etten ole työttömänä ollut ei ole merkitystä.


      • 5+5
        Velkaneuvojalle kirjoitti:

        Eikö jokin velkasaneerauksen tapainen velkajärjestely olisi parempi kuin maksaa kenties 10 vuotta tai kauemmin uo- velkoja, jotka kuitenkin valtavasti kasvaa korkoa koko ajan? Velkajärjestely 5 vuotta ja sitten velat kuitattu velkasumman määrästä riippumatta.

        Velkajärjestelyyn pääseminen ei ole 'tahdonasia' - ehkä hyvä niin. Jos ihmisellä on kohtuulliset tulot, niin miksi ei maksaisi velkojaan vaikka sitten ulosoton kautta, varsinkin jos velkaantuminen on ollut ns kevytmielistä. Uo:ssa olevien velkojen korko on 7,5% ja lisäksi maksat 18 kk tilitysmaksua. Luottotiedot ovat tietysti menneet jo siinä vaiheessa, mutta kyllä nekin vuosien saatossa palautuvat.
        Ymmärrän toki velkajärjestelyn esim. siinä tilanteessa,jos uo-velat eivät yksinkertaisesti lyhene vuosienkaan saatossa liian pienten tulojen vuoksi. Itse olen vuoden ollut uo:ssa ja osa velousta on jo maksettu pois. Uo jatkunee vielä viisi vuotta.


      • judy
        5+5 kirjoitti:

        Velkajärjestelyyn pääseminen ei ole 'tahdonasia' - ehkä hyvä niin. Jos ihmisellä on kohtuulliset tulot, niin miksi ei maksaisi velkojaan vaikka sitten ulosoton kautta, varsinkin jos velkaantuminen on ollut ns kevytmielistä. Uo:ssa olevien velkojen korko on 7,5% ja lisäksi maksat 18 kk tilitysmaksua. Luottotiedot ovat tietysti menneet jo siinä vaiheessa, mutta kyllä nekin vuosien saatossa palautuvat.
        Ymmärrän toki velkajärjestelyn esim. siinä tilanteessa,jos uo-velat eivät yksinkertaisesti lyhene vuosienkaan saatossa liian pienten tulojen vuoksi. Itse olen vuoden ollut uo:ssa ja osa velousta on jo maksettu pois. Uo jatkunee vielä viisi vuotta.

        Mikä tuo tilitysmaksu on? Mulla menee kyllä edelleen ulosottomaksua, onko se sama asia? Ulosotto alkoi aika tarkalleen 2 vuotta sitten. Korko on ulosotossa korkeampi mutta itseäni aikanaan jopa helpotti se että pistin kaikki ulosottoon tarkoituksella. En kyennyt mitenkään muuten saamaan talouttani hallintaan kuin antamalla kaiken mennä ulosottoon, ja nyt lyhennän yhteen paikkaan, vaikkakin kokonaissumma tulee olemaan moninkertainen alkuperäiseen verrattuna.


      • sdfdfsdfsd
        judy kirjoitti:

        Mikä tuo tilitysmaksu on? Mulla menee kyllä edelleen ulosottomaksua, onko se sama asia? Ulosotto alkoi aika tarkalleen 2 vuotta sitten. Korko on ulosotossa korkeampi mutta itseäni aikanaan jopa helpotti se että pistin kaikki ulosottoon tarkoituksella. En kyennyt mitenkään muuten saamaan talouttani hallintaan kuin antamalla kaiken mennä ulosottoon, ja nyt lyhennän yhteen paikkaan, vaikkakin kokonaissumma tulee olemaan moninkertainen alkuperäiseen verrattuna.

        uo saa jonkun prosetti osuuden joka tilityksestä.
        Sullahan pitäisi maksut loppua nyt jos olet maksanut yhtäjaksoisesti.


      • jkljkljkl
        sdfdfsdfsd kirjoitti:

        uo saa jonkun prosetti osuuden joka tilityksestä.
        Sullahan pitäisi maksut loppua nyt jos olet maksanut yhtäjaksoisesti.

        Tarkoitin tilitysmaksulla tuota ulosottomaksua (taisi mennä termit sekaisin), jota peritään 18 kk ajan jokaisesta tilityksestä/lyhennyksestä,joka on velalle tehty eli uo-virkailija perii maksua siitä,että lyhennät velkaa (tosin niinhän ne pankitkin tekevät,jos maksat tiskiltä). Soita uo-virkailijalle ja kysy asiaa, jos ovat liian kauan ulosottomaksua perineet,niin lyhentävät sillä summalla velkoja. Itsellä menee noin 50-70 €/kk ulosottomaksuja/kk.
        Tietysti jokaisessa laskussa,joka on uo:oon mennyt, on noita oikeudenkäyntikuluja sekä perintäfirman kuluja. Kulut on hyvin eritelty kuitissa,jonka saa kerran kk ulosotosta. Tarkista siitä mitä sinulta on peritty.
        Katselin joku päivä sitten joustoluoton korkoa ja olisiko se noin yhden prosenttiyksikön matalampi kuin viivästyskorko ulosotossa. En ole vertaillut,mutta jos olisi maksimi laina Santanderilta tai noilta virolaispankeilta ja maksimi maksuaika esim 10 v, niin ei varmaan kauheasti häviäisi vaikka uo:oon velkaa maksaa ja ei ainakaan pääse lisävelkaantumaan luottotiedottomana :).


      • jkljkljkl
        jkljkljkl kirjoitti:

        Tarkoitin tilitysmaksulla tuota ulosottomaksua (taisi mennä termit sekaisin), jota peritään 18 kk ajan jokaisesta tilityksestä/lyhennyksestä,joka on velalle tehty eli uo-virkailija perii maksua siitä,että lyhennät velkaa (tosin niinhän ne pankitkin tekevät,jos maksat tiskiltä). Soita uo-virkailijalle ja kysy asiaa, jos ovat liian kauan ulosottomaksua perineet,niin lyhentävät sillä summalla velkoja. Itsellä menee noin 50-70 €/kk ulosottomaksuja/kk.
        Tietysti jokaisessa laskussa,joka on uo:oon mennyt, on noita oikeudenkäyntikuluja sekä perintäfirman kuluja. Kulut on hyvin eritelty kuitissa,jonka saa kerran kk ulosotosta. Tarkista siitä mitä sinulta on peritty.
        Katselin joku päivä sitten joustoluoton korkoa ja olisiko se noin yhden prosenttiyksikön matalampi kuin viivästyskorko ulosotossa. En ole vertaillut,mutta jos olisi maksimi laina Santanderilta tai noilta virolaispankeilta ja maksimi maksuaika esim 10 v, niin ei varmaan kauheasti häviäisi vaikka uo:oon velkaa maksaa ja ei ainakaan pääse lisävelkaantumaan luottotiedottomana :).

        Katselin Bigbankin sivuja ja näytti maksimi lainasumma olevan 15 000 € ja maksimi laina-aika 6 v, jolloin todellinen vuosikorko on reilu 19 %. Kyllä uo on mielestäni järkevämpi paikka maksaa velat kuin epätoivoisesti hakea rahoituslaitoksilta isohkoja kulutusluottija,joilla sitten yrittää pienempiä velkoja maksaa pois. Tietysti ihanne olisi,että tällaiseen jamaan kukaan ei ikinään joutuisi, mutta kun asiat ei aina mene niin kuin itse haluaa/suunnittelee. Toki Takuusäätiön takaus olisi järkevin vaihtoehto ylivelkaantuneelle, mutta aina sitäkään ei saa. Eli yritetään vaan sitkeästi kk kerrallaan maksaa nouta uo-velkoja pois. Kyllä se loppu joskus häämöttää.


      • karjalan kunnailla k
        jkljkljkl kirjoitti:

        Katselin Bigbankin sivuja ja näytti maksimi lainasumma olevan 15 000 € ja maksimi laina-aika 6 v, jolloin todellinen vuosikorko on reilu 19 %. Kyllä uo on mielestäni järkevämpi paikka maksaa velat kuin epätoivoisesti hakea rahoituslaitoksilta isohkoja kulutusluottija,joilla sitten yrittää pienempiä velkoja maksaa pois. Tietysti ihanne olisi,että tällaiseen jamaan kukaan ei ikinään joutuisi, mutta kun asiat ei aina mene niin kuin itse haluaa/suunnittelee. Toki Takuusäätiön takaus olisi järkevin vaihtoehto ylivelkaantuneelle, mutta aina sitäkään ei saa. Eli yritetään vaan sitkeästi kk kerrallaan maksaa nouta uo-velkoja pois. Kyllä se loppu joskus häämöttää.

        Mulla voisi vuoden päästä häämöttää se TakuuSäätiön velkaraja 34000,-. Voi olla että sitä hakea yritän. Ainakin Lindorff ja BigBank ovat lupailleet että jos kertasuorituksena maksan velat pois niin tulevat vastaan. Myös Svea on hyvin myönteinen. Ehkä velkaneuvoja osaisi laskea, mikä on todellinen hyöty.


      • jkljkljkl
        karjalan kunnailla k kirjoitti:

        Mulla voisi vuoden päästä häämöttää se TakuuSäätiön velkaraja 34000,-. Voi olla että sitä hakea yritän. Ainakin Lindorff ja BigBank ovat lupailleet että jos kertasuorituksena maksan velat pois niin tulevat vastaan. Myös Svea on hyvin myönteinen. Ehkä velkaneuvoja osaisi laskea, mikä on todellinen hyöty.

        Kuulostaa erittäin järkevältä. Ja varmaan myös motivoi lyhentämään uo-velkoja. Itsekin tuota vaihtoehtoa mietin, mutta varmaan vielä pari vuotta makselen uo-velkaa,kunnes pääsen alle 34 000 €:oon.


      • judy
        jkljkljkl kirjoitti:

        Tarkoitin tilitysmaksulla tuota ulosottomaksua (taisi mennä termit sekaisin), jota peritään 18 kk ajan jokaisesta tilityksestä/lyhennyksestä,joka on velalle tehty eli uo-virkailija perii maksua siitä,että lyhennät velkaa (tosin niinhän ne pankitkin tekevät,jos maksat tiskiltä). Soita uo-virkailijalle ja kysy asiaa, jos ovat liian kauan ulosottomaksua perineet,niin lyhentävät sillä summalla velkoja. Itsellä menee noin 50-70 €/kk ulosottomaksuja/kk.
        Tietysti jokaisessa laskussa,joka on uo:oon mennyt, on noita oikeudenkäyntikuluja sekä perintäfirman kuluja. Kulut on hyvin eritelty kuitissa,jonka saa kerran kk ulosotosta. Tarkista siitä mitä sinulta on peritty.
        Katselin joku päivä sitten joustoluoton korkoa ja olisiko se noin yhden prosenttiyksikön matalampi kuin viivästyskorko ulosotossa. En ole vertaillut,mutta jos olisi maksimi laina Santanderilta tai noilta virolaispankeilta ja maksimi maksuaika esim 10 v, niin ei varmaan kauheasti häviäisi vaikka uo:oon velkaa maksaa ja ei ainakaan pääse lisävelkaantumaan luottotiedottomana :).

        Rupesin ihan katsomaan tarkemmin noita ulosotosta tulleita kuitteja, juuri viikko sitten sain viimeisimmän. Eli kuitissa ulosottomaksulle käytetty rahamäärä on pieni, yhteensä reilut 50 € ja lyhennys on jaettu kolmelle eri velalle. Mutta saldoerittelyssä on jokaisen kohdalla ensin nettosaldot, sitten ulosottomaksut ja viimeisenä jäännössaldo. Ulosottomaksu on jokaisen kohdalla 134 €. Osaako joku selittää tämän, mitä tuo oikein tarkoittaa? Ja meneeköhän se ihan oikein?

        Ja tein muuten taulukon johon laitoin kaikki velat (kaikki on siis ulosotossa), paljonko oli lähtösumma ja paljonko velkaa on jäljellä. Osa on lyhentynyt huimasti mutta osa vain joitakin pennosia. Pari velkaa on jo alle 1000 € mutta ne näyttää lyhenevän aika hitaasti. Tein myös kuukausitaulukon, johon alan seurata tarkemmin mihin mulla rahaa menee ja voisinko jostain vielä tinkiä ja joko lyhentää ulosottoon välillä isompaa summaa, tai laittaa säästöön. Onneksi maksan sopimuksella joten saan lomarahat itselleni!

        En tiedä paljonko Takuu-säätiön takauksesta minulle loppujen lopuksi olisi edes hyötyä, en ole velkaneuvojan kanssa käynyt juttelemassa. Silloin pari vuotta sitten olin yhteydessä Takuu-säätiöön ja päädyin siihen että annan mennä kaiken ulosottoon, ja se oli sillä hetkellä oikea ratkaisu koska olin todella ahdistunut siinä tilanteessa ja velkakierteessä.


      • karjalan kunnailla k
        judy kirjoitti:

        Rupesin ihan katsomaan tarkemmin noita ulosotosta tulleita kuitteja, juuri viikko sitten sain viimeisimmän. Eli kuitissa ulosottomaksulle käytetty rahamäärä on pieni, yhteensä reilut 50 € ja lyhennys on jaettu kolmelle eri velalle. Mutta saldoerittelyssä on jokaisen kohdalla ensin nettosaldot, sitten ulosottomaksut ja viimeisenä jäännössaldo. Ulosottomaksu on jokaisen kohdalla 134 €. Osaako joku selittää tämän, mitä tuo oikein tarkoittaa? Ja meneeköhän se ihan oikein?

        Ja tein muuten taulukon johon laitoin kaikki velat (kaikki on siis ulosotossa), paljonko oli lähtösumma ja paljonko velkaa on jäljellä. Osa on lyhentynyt huimasti mutta osa vain joitakin pennosia. Pari velkaa on jo alle 1000 € mutta ne näyttää lyhenevän aika hitaasti. Tein myös kuukausitaulukon, johon alan seurata tarkemmin mihin mulla rahaa menee ja voisinko jostain vielä tinkiä ja joko lyhentää ulosottoon välillä isompaa summaa, tai laittaa säästöön. Onneksi maksan sopimuksella joten saan lomarahat itselleni!

        En tiedä paljonko Takuu-säätiön takauksesta minulle loppujen lopuksi olisi edes hyötyä, en ole velkaneuvojan kanssa käynyt juttelemassa. Silloin pari vuotta sitten olin yhteydessä Takuu-säätiöön ja päädyin siihen että annan mennä kaiken ulosottoon, ja se oli sillä hetkellä oikea ratkaisu koska olin todella ahdistunut siinä tilanteessa ja velkakierteessä.

        Onko tämä taas näitä paikkakuntakohtaisia eroja: mullakin on maksusuunnitelma eli maksan joka kk ite. Mutta yhdessä kuussa pitää maksaa enemmän koska tietävät että kun olen töissä niin lomarahat saan.


      • karjalan kunnailla k
        karjalan kunnailla k kirjoitti:

        Onko tämä taas näitä paikkakuntakohtaisia eroja: mullakin on maksusuunnitelma eli maksan joka kk ite. Mutta yhdessä kuussa pitää maksaa enemmän koska tietävät että kun olen töissä niin lomarahat saan.

        Vielä judylle: olen ollut nyt tasan 2 v ulosotossa ja multa kyllä taulukkomaksut loppuivat kokonaan jo muutama kk sitten.


      • kokemusta on
        judy kirjoitti:

        Rupesin ihan katsomaan tarkemmin noita ulosotosta tulleita kuitteja, juuri viikko sitten sain viimeisimmän. Eli kuitissa ulosottomaksulle käytetty rahamäärä on pieni, yhteensä reilut 50 € ja lyhennys on jaettu kolmelle eri velalle. Mutta saldoerittelyssä on jokaisen kohdalla ensin nettosaldot, sitten ulosottomaksut ja viimeisenä jäännössaldo. Ulosottomaksu on jokaisen kohdalla 134 €. Osaako joku selittää tämän, mitä tuo oikein tarkoittaa? Ja meneeköhän se ihan oikein?

        Ja tein muuten taulukon johon laitoin kaikki velat (kaikki on siis ulosotossa), paljonko oli lähtösumma ja paljonko velkaa on jäljellä. Osa on lyhentynyt huimasti mutta osa vain joitakin pennosia. Pari velkaa on jo alle 1000 € mutta ne näyttää lyhenevän aika hitaasti. Tein myös kuukausitaulukon, johon alan seurata tarkemmin mihin mulla rahaa menee ja voisinko jostain vielä tinkiä ja joko lyhentää ulosottoon välillä isompaa summaa, tai laittaa säästöön. Onneksi maksan sopimuksella joten saan lomarahat itselleni!

        En tiedä paljonko Takuu-säätiön takauksesta minulle loppujen lopuksi olisi edes hyötyä, en ole velkaneuvojan kanssa käynyt juttelemassa. Silloin pari vuotta sitten olin yhteydessä Takuu-säätiöön ja päädyin siihen että annan mennä kaiken ulosottoon, ja se oli sillä hetkellä oikea ratkaisu koska olin todella ahdistunut siinä tilanteessa ja velkakierteessä.

        Tuohon 134 euroa asiaan:
        Saldoerittelyssä näkyy velan yhteissumma ja yksi osa sitä on se ulosottomaksu. Eli nämä velat ovat summaltaan jotain välillä 1680 euroa - 8400 euroa, jos niiden ulosottomaksu on 134 euroa.
        Eli jos nyt maksaisit nuo velat kokonaan pois, sisältyisi maksuun per velka 134 euroa ulosottomaksua (ja jos soitat ja kysyt suoraan velkojalta paljonko olet heille velkaa, on se juuri tuon ulosottomaksun verran vähemmän). Mutta kun siis maksat niitä vähän kerrallaan, menee ulosottomaksu sen suorituksen suuruuden mukaan. Eli jos velkaa on tässä kuussa lyhennetty esim. jotain välillä 67 euroa - 165 euroa, ulosottomaksu siitä on ollut 12 euroa. Tai vastaavasti jos velkaa on lyhennetty yli 165 euroa, mutta enintään 335 euroa, on ulosottomaksu ollut 27 euroa.

        ***
        Tässä vielä ne ulosottomaksut:
        * enintään 14 euroa, taulukkomaksu 2,50 euroa
        * yli 14 euroa mutta enintään 27 euroa, taulukkomaksu 5,00 euroa
        * yli 27 euroa mutta enintään 67 euroa, taulukkomaksu 7,00 euroa
        * yli 67 euroa mutta enintään 165 euroa, taulukkomaksu 12,00 euroa
        * yli 165 euroa mutta enintään 335 euroa, taulukkomaksu 27,00 euroa
        * yli 335 euroa mutta enintään 670 euroa, taulukkomaksu 56,00 euroa
        * yli 670 euroa mutta enintään 1 680 euroa, taulukkomaksu 84,00 euroa
        * yli 1 680 euroa mutta enintään 8 400 euroa, taulukkomaksu 134,00 euroa
        * yli 8 400 euroa, taulukkomaksu 210,00 euroa
        ***

        Ja kun olet maksanut ulosottoon yli 2 vuotta (joista vähintään 18 kuukautta on ollut maksukuukausia, eli siis ei yli kuutta maksuvapaata), poistuu tuosta toistuvaistulon eli palkan ulosmittauksesta tuo taulukkomaksu. Eli kahden vuoden jälkeen kun kohdistetaan palkastasi vaikkapa 180 euroa jollekin velalle, menee se kahden vuoden jälkeen suoraan velan maksuun, ulosotto ei ota siitä tuota 27 euroa taulukkonsa mukaan.

        Hyvää kevättä, hienoa että seuraat velan lyhentymisiä excelillä. Harrastan itse samaa. Ja kun joku velka on vaikkapa enää muutaman satasen saldona, voi hyvin harkita ylimääräistä suoritusta niin onpa taas yksi rivi excelissä vähemmän. Minulla oli alkujaan 22 velkaa ulosotossa, nyt jäljellä on "enää" 9.


      • 5+5
        karjalan kunnailla k kirjoitti:

        Vielä judylle: olen ollut nyt tasan 2 v ulosotossa ja multa kyllä taulukkomaksut loppuivat kokonaan jo muutama kk sitten.

        Paljon sinulla on uo-velkaa karjalan kunnailla? Siksi kyselen,kun taitaa olla kutakuinkin sama summa ja tahti. Kesäkuussa vuosi täynnä ja reilu 10 000 € maksettu ja kokonaissumma noin 50 000 €. Turvaavaa ulosmittausta ei ole velkaisesta omistusasunnosta ainakaan vielä tehty, kun asunnon myynnistä ei juuri jäisi mitään ulosottoon maksettavaa. En sitten tiedä tekeekö uo sen kuitenkin jossain vaiheessa. Palkasta peritään suoraan tuo 1/3. Olen ymmärtänyt,että maksuvapaata kk en automaattisesti saa, kun tulos vähän yli sen tulorajamittauksen.


      • karjalan kunnailla k
        5+5 kirjoitti:

        Paljon sinulla on uo-velkaa karjalan kunnailla? Siksi kyselen,kun taitaa olla kutakuinkin sama summa ja tahti. Kesäkuussa vuosi täynnä ja reilu 10 000 € maksettu ja kokonaissumma noin 50 000 €. Turvaavaa ulosmittausta ei ole velkaisesta omistusasunnosta ainakaan vielä tehty, kun asunnon myynnistä ei juuri jäisi mitään ulosottoon maksettavaa. En sitten tiedä tekeekö uo sen kuitenkin jossain vaiheessa. Palkasta peritään suoraan tuo 1/3. Olen ymmärtänyt,että maksuvapaata kk en automaattisesti saa, kun tulos vähän yli sen tulorajamittauksen.

        Velkaa nyt 46000. Voit hakea vapaakk:a ja jos on perusteet niin myönnetään 1-3. Itse hain ja sain viime vuonna yhden. Nyt yritän sinnitellä ilman.


      • judy
        kokemusta on kirjoitti:

        Tuohon 134 euroa asiaan:
        Saldoerittelyssä näkyy velan yhteissumma ja yksi osa sitä on se ulosottomaksu. Eli nämä velat ovat summaltaan jotain välillä 1680 euroa - 8400 euroa, jos niiden ulosottomaksu on 134 euroa.
        Eli jos nyt maksaisit nuo velat kokonaan pois, sisältyisi maksuun per velka 134 euroa ulosottomaksua (ja jos soitat ja kysyt suoraan velkojalta paljonko olet heille velkaa, on se juuri tuon ulosottomaksun verran vähemmän). Mutta kun siis maksat niitä vähän kerrallaan, menee ulosottomaksu sen suorituksen suuruuden mukaan. Eli jos velkaa on tässä kuussa lyhennetty esim. jotain välillä 67 euroa - 165 euroa, ulosottomaksu siitä on ollut 12 euroa. Tai vastaavasti jos velkaa on lyhennetty yli 165 euroa, mutta enintään 335 euroa, on ulosottomaksu ollut 27 euroa.

        ***
        Tässä vielä ne ulosottomaksut:
        * enintään 14 euroa, taulukkomaksu 2,50 euroa
        * yli 14 euroa mutta enintään 27 euroa, taulukkomaksu 5,00 euroa
        * yli 27 euroa mutta enintään 67 euroa, taulukkomaksu 7,00 euroa
        * yli 67 euroa mutta enintään 165 euroa, taulukkomaksu 12,00 euroa
        * yli 165 euroa mutta enintään 335 euroa, taulukkomaksu 27,00 euroa
        * yli 335 euroa mutta enintään 670 euroa, taulukkomaksu 56,00 euroa
        * yli 670 euroa mutta enintään 1 680 euroa, taulukkomaksu 84,00 euroa
        * yli 1 680 euroa mutta enintään 8 400 euroa, taulukkomaksu 134,00 euroa
        * yli 8 400 euroa, taulukkomaksu 210,00 euroa
        ***

        Ja kun olet maksanut ulosottoon yli 2 vuotta (joista vähintään 18 kuukautta on ollut maksukuukausia, eli siis ei yli kuutta maksuvapaata), poistuu tuosta toistuvaistulon eli palkan ulosmittauksesta tuo taulukkomaksu. Eli kahden vuoden jälkeen kun kohdistetaan palkastasi vaikkapa 180 euroa jollekin velalle, menee se kahden vuoden jälkeen suoraan velan maksuun, ulosotto ei ota siitä tuota 27 euroa taulukkonsa mukaan.

        Hyvää kevättä, hienoa että seuraat velan lyhentymisiä excelillä. Harrastan itse samaa. Ja kun joku velka on vaikkapa enää muutaman satasen saldona, voi hyvin harkita ylimääräistä suoritusta niin onpa taas yksi rivi excelissä vähemmän. Minulla oli alkujaan 22 velkaa ulosotossa, nyt jäljellä on "enää" 9.

        Kiitos selvennyksestä eli tuo 134 € ei ole toistuvaismaksu. Ja olen tosiaan tasan 2 vuotta maksanut ja edelleen nuo taulukkomaksut on viikko sitten tulleessa kuitissa. En ole yhtäkään kokonaan maksuvapaata kuukautta pitänyt koko kahden vuoden aikana, muutamana kuukautena olen maksanut vähemmän kun on ollut jotain isompaa ostettavaa. Yritän huomenna tavoittaa ulosottomiestä ja kysyä asiasta. Voiko se johtua siitä että maksan itse eikä sitä ulosmitata palkasta? Velkoja on mulla jäljellä vielä 7.


      • kokemusta on
        judy kirjoitti:

        Kiitos selvennyksestä eli tuo 134 € ei ole toistuvaismaksu. Ja olen tosiaan tasan 2 vuotta maksanut ja edelleen nuo taulukkomaksut on viikko sitten tulleessa kuitissa. En ole yhtäkään kokonaan maksuvapaata kuukautta pitänyt koko kahden vuoden aikana, muutamana kuukautena olen maksanut vähemmän kun on ollut jotain isompaa ostettavaa. Yritän huomenna tavoittaa ulosottomiestä ja kysyä asiasta. Voiko se johtua siitä että maksan itse eikä sitä ulosmitata palkasta? Velkoja on mulla jäljellä vielä 7.

        Ei väliä maksaako itse vai meneekö palkan mukana suoraan. Ainoa mikä pitää näkyä siinä kuitissa, niin maksutapana on palkan tai toistuvaistulon ulosmittaus.

        Mutta siis kaksi vuotta pitää olla täynnä (ei 18 kk). Eli jos nyt olet maksanut 24 kuukautta, niin sitten 25 on se ensimmäinen mistä taulukkomaksut poistuvat.

        Jos olet maksanut jo 25 kuukautta, niin ulosottoon on hyvä olla yhteydessä, jotta voivat korjata asian mahd. pian.


      • Janne M
        judy kirjoitti:

        Kiitos selvennyksestä eli tuo 134 € ei ole toistuvaismaksu. Ja olen tosiaan tasan 2 vuotta maksanut ja edelleen nuo taulukkomaksut on viikko sitten tulleessa kuitissa. En ole yhtäkään kokonaan maksuvapaata kuukautta pitänyt koko kahden vuoden aikana, muutamana kuukautena olen maksanut vähemmän kun on ollut jotain isompaa ostettavaa. Yritän huomenna tavoittaa ulosottomiestä ja kysyä asiasta. Voiko se johtua siitä että maksan itse eikä sitä ulosmitata palkasta? Velkoja on mulla jäljellä vielä 7.

        Onko 134 e kuitissa vai siinä saldoerittelyssä? Kuitissa näkyy asialle käytetty rahamäärä - sisältääkö se myös uo-maksun? Minuakin aikanaan hämäsi tämä asia, sillä saldoerittelyssä näkyvät aiemmatkin uo-maksut.


      • bfjfjfk
        Janne M kirjoitti:

        Onko 134 e kuitissa vai siinä saldoerittelyssä? Kuitissa näkyy asialle käytetty rahamäärä - sisältääkö se myös uo-maksun? Minuakin aikanaan hämäsi tämä asia, sillä saldoerittelyssä näkyvät aiemmatkin uo-maksut.

        Kyllä se on siinä aina erikseen jos o mennyt, kuitissaki .


      • judy
        Janne M kirjoitti:

        Onko 134 e kuitissa vai siinä saldoerittelyssä? Kuitissa näkyy asialle käytetty rahamäärä - sisältääkö se myös uo-maksun? Minuakin aikanaan hämäsi tämä asia, sillä saldoerittelyssä näkyvät aiemmatkin uo-maksut.

        Kuitissa lukee Ulosottomaksulle käytetty rahamäärä, ja saldoerittelyssä Ulosottomaksut yhteensä. Näin ainakin mulla.


      • uo-työntekijä
        judy kirjoitti:

        Kuitissa lukee Ulosottomaksulle käytetty rahamäärä, ja saldoerittelyssä Ulosottomaksut yhteensä. Näin ainakin mulla.

        Eli jos kuitissa ei lue uo-maksua niin et sitä enää maksa. Jos maksaa säänn joko niin että otetaan palkasta tai on sopinut maksusuunnitelmasta niin yhden vuoden jälkeen vapautuu taulukkomaksuista.


      • judy
        uo-työntekijä kirjoitti:

        Eli jos kuitissa ei lue uo-maksua niin et sitä enää maksa. Jos maksaa säänn joko niin että otetaan palkasta tai on sopinut maksusuunnitelmasta niin yhden vuoden jälkeen vapautuu taulukkomaksuista.

        Vuoden?? Muut ovat tässä keskustelussa sanoneet että kun kahden vuoden aikana on maksanut 18kk niin se poistuu? Minulla on taulukkomaksu mennyt nyt 24kk putkeen.


      • tosi on tämä.
        judy kirjoitti:

        Vuoden?? Muut ovat tässä keskustelussa sanoneet että kun kahden vuoden aikana on maksanut 18kk niin se poistuu? Minulla on taulukkomaksu mennyt nyt 24kk putkeen.

        Laki tuntee vapautuksen taulukkomaksuista kahden vuoden jälkeen. Tuo 18 kk liittyy siihen että jos on ulosottoa ollut 18 kk kahden vuoden aikana = pitkäkestoinen uo = merkintä luottotietoihin.


      • jfkfkxkc
        judy kirjoitti:

        Vuoden?? Muut ovat tässä keskustelussa sanoneet että kun kahden vuoden aikana on maksanut 18kk niin se poistuu? Minulla on taulukkomaksu mennyt nyt 24kk putkeen.

        24kk meneeki jos o maksanut yhtä mittaisesti.


      • judy
        jfkfkxkc kirjoitti:

        24kk meneeki jos o maksanut yhtä mittaisesti.

        Ok, eli tuo nimimerkki uo-työntekijä ei ilmeisesti ole ainakaan ulosotossa töissä :)
        Seuraavassa pitäisi siis olla taulukkomaksu poistunut, pitää muistaa tarkistaa.

        Mulla on siis luottotiedot jo menneet, joten tuolla ei siihen ole mitään vaikutusta. Miten muuten sitten aikanaan, jos ja kun uutta merkintää maksuhäiriöistä ei tule, lähteekö se nyt nollasta? Eli neljän vuoden päästä luottotietoni olisivat jo puhtaat, vai meneekö ulosotosta uusi ilmoitus kahden vuoden päästä ja se laskuri lähtee silloin nollasta? Vai mistä kohtaa se aletaan laskea?


      • juuho
        judy kirjoitti:

        Ok, eli tuo nimimerkki uo-työntekijä ei ilmeisesti ole ainakaan ulosotossa töissä :)
        Seuraavassa pitäisi siis olla taulukkomaksu poistunut, pitää muistaa tarkistaa.

        Mulla on siis luottotiedot jo menneet, joten tuolla ei siihen ole mitään vaikutusta. Miten muuten sitten aikanaan, jos ja kun uutta merkintää maksuhäiriöistä ei tule, lähteekö se nyt nollasta? Eli neljän vuoden päästä luottotietoni olisivat jo puhtaat, vai meneekö ulosotosta uusi ilmoitus kahden vuoden päästä ja se laskuri lähtee silloin nollasta? Vai mistä kohtaa se aletaan laskea?

        Ump pitkäaikaisesta ulosotosta pysyy nii kauan kun uo on maksettu.
        Itselläni taitaa olla yksi yvk jäljellä joka lähtee toukokuussa ja viimeisenä ump


      • judy
        juuho kirjoitti:

        Ump pitkäaikaisesta ulosotosta pysyy nii kauan kun uo on maksettu.
        Itselläni taitaa olla yksi yvk jäljellä joka lähtee toukokuussa ja viimeisenä ump

        Palautuuko siis luottotiedot heti kun velat on ulosottoon maksettu? Jostain syystä kuvittelin että siitä menisi vielä pari vuotta.


      • juuho
        judy kirjoitti:

        Palautuuko siis luottotiedot heti kun velat on ulosottoon maksettu? Jostain syystä kuvittelin että siitä menisi vielä pari vuotta.

        ei välttämättä UMP= pitkäaikainen ulosotto.
        LÄhtee kun velat on maksettu.
        Mutta jos on esim yvk siihen voi saada REF merkinnän.
        Mutta maksamalla ei poistu.-


      • judy
        juuho kirjoitti:

        ei välttämättä UMP= pitkäaikainen ulosotto.
        LÄhtee kun velat on maksettu.
        Mutta jos on esim yvk siihen voi saada REF merkinnän.
        Mutta maksamalla ei poistu.-

        Juuri sitä kysyin että milloin ne luottotiedot palautuu... Mistä se laskeminen alkaa? En tiedä mikä on yvk tai REF.


      • yuuiyuiyui
        judy kirjoitti:

        Juuri sitä kysyin että milloin ne luottotiedot palautuu... Mistä se laskeminen alkaa? En tiedä mikä on yvk tai REF.

        Kysy asiakastiedosta. jos et osaa itse lukea. Turha sitä on rautalangasta vääntää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1418
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1271
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1215
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1165
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1164
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1063
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1048
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1043
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe