Maahantulokuviot JFK:lla

Pattis

Eka Nycin matka lähestyy ja tietysti kuullut "kauhutarinoita" mm. JFK:n maahantulomuodollisuuksista ja hirvittävistä jonoista jne. Mielenkiintoista olisi kuulla tuoreita kokemuksia, paljonko siihen saattaa mennä ja mihin asioihin ja kysymyksiin kannattaa varautua ja jos aikaa menee itse jonottamiseen tolkuttomasti, niin onko sillä alueella wc:t, jotain kioskia, myymälää esim. juotavan ostoon? Ehkä tyhmiä kysymyksiä kokeneille usan matkailijoille, mutta kaikki tämä uutta just meille, vähän lähempänä matkailtu :)

32

1372

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pattis

      Ja unohtui äskeisestä - mites kotiin päin lähdettäessä - paljonko omatoimimatkailijan kannattaa varata aikaa Manhattanilta kentälle siirtymiseen, vielä emme tiedä tietenkään, otammeko taksin vai menemmekö metrolle eli tietoja molemmista vaihtoehdoista otan vastaan. Ja jos jollain on ihan tuoretta tietoa taksin hinnasta kentältä Manhattanille, sis. verot ja tipit, noin summia siis.

      • Kotiin palannut

        Pari viikkoa sitten jonotus maahantulotarkastuksessa kesti noin tunnin. Kyllä siinä kuuma ja jano tuli. Vessoista en tiedä, menimme suoraan jonoon, ja siitä ei voi poistua. Virkailija ei kysynyt mitään, mutta edellisellä kerralla minulta kysyttiin mitä aion tehdä New Yorkissa ja onko minulla työpaikkaa. Menimme taksilla Manhattanille, perushinta 52 dollaria, siihen vielä tietulli, jonka jälkeen hinta 58 dollaria, lopuksi tippi. Maksoimme 70 dollaria. Takaisin JFK:lle menimme bussilla, joka lähti Grand Central Stationilta, lipun hinta 16 dollaria. Busseja lähtee puolen tunnin välein, myös Penn Stationilta ja Port Authority Bus Terminalista. Bussi oli nopea, se oli kentällä puolessa tunnissa, ja ensimmäinen pysähdys on terminaalissa 8, josta Finnairin lento lähtee.


    • I <3 NY

      Pahimmillaan on jonottamisessa mennyt se reilu tunti, alle senkin on joskus selvitty :) Ainakin 8 terminaalista löytyy vessa ennen jonottamista maahantulotarkastukseen. Siellä on yleensä kysytty lähinnä matkan tarkoitusta, kestoa ja asuinpaikkaa.

      Airtrain metro on helpoin, nopein ja halvin tapa matkustaa Manhattanille jos ei satu raahaamaan useaa matkalaukkua mukanaan. Hintaa tuolle reissulle tulee 5 $/henkilö airtrainista metron hinta. Opasteet ovat niin selkeitä ja Nykiläiset auttavat tarvittaessa mielellään joten metron käyttämistä ei tarvii mitenkään jännittää :)

      • taximies

        Hieman olen eri mieltä että airtrain metro olisi helpoin ja nopein tapa matkustaa Manhattanille.
        Väittäisin että kun hyppää ulko ovella taksiin niin matkan teko on paljon helpompaa ja nopeampaakin, jos ei nyt ihan massiivisiin ruuhkiin joudu.


      • taxiliitto
        taximies kirjoitti:

        Hieman olen eri mieltä että airtrain metro olisi helpoin ja nopein tapa matkustaa Manhattanille.
        Väittäisin että kun hyppää ulko ovella taksiin niin matkan teko on paljon helpompaa ja nopeampaakin, jos ei nyt ihan massiivisiin ruuhkiin joudu.

        Manhattan = yksi massiivinen ruuhka.


      • NY_käynyt
        taxiliitto kirjoitti:

        Manhattan = yksi massiivinen ruuhka.

        Viimeksi parissa kohtaa sisääntulotiellä piti hieman hiljentää, muuten mentiin kyllä todella nopeasti taxilla. Kuski näytti kuuntelevan liikennetiedotteita koko ajan.

        Koska hinta kentältä Manhattanille on vakio, on kuljettajan etu ajaa mahdollisimman nopeasti.


    • JEWOP
    • NYC

      Maahantulojono oli hiljattain keskiviikko-iltana todella lyhyt ja siitä selvisi noin kymmenessä minuutissa. Laukkujen odotus passin tarkistus kesti pidempään, kun jäimme jonon viimeiseksi (laukku hihnalla vikana), mutta kohtuullinen aika siinäkin. Taksi on tosi helppo, hintaa tippeineen ja tietulleineen aikaisemminkin mainittu 70 dollaria (todella kätevää laukkujen kanssa).

      Maahantulotarkastuksessa kysyttiin: onko ensimmäinen kerta USAssa, mikä on matkan tarkoitus ja kuinka pitkään viivyt. Sen jälkeen sormenjäljet ja valokuvan otto. No panic.

      Ainakin omalla kohdalla yllättävän helppoa. Kun saapuu lentokoneesta, henkilökunta on ohjaamassa oikeaan jonoon, ei voi eksyä.

    • LX 22

      JFK T4 viikko sitten klo 15 maahantulotarkastusjono noin 10 min. Laukkuja odoteltiin pidempään.

    • liiiii

      Jonotus kestää n. 45min-1.5h - joskus tietty saattaa mennä pidempään. Tiskillä otetaan sormenjäljet & valokuva. Kysytään, mitä varten ollaan tultu kaupunkiin. Aika casual keskustelua ainakin omalla kohdalla. Ei todellakaan mikään kuumotustilanne! Taksijono puolestaan kestää huomattavan kauan, itse jonotin kesällä n. 40min.

    • tyuio1

      Elokuun puolessa välissä ei jonotusta ollenkaan,pääsi suoraan rajatarkastukseen.Laukut oli jo hihnalla,kun pääsin tarkastuksesta.Kyselivät työpaikasta,loman kestosta,onko paluulippua jne.

    • Elokuun puolessa väissä, JFK:n tarkastukseen mentäessä eivät kyselleet mitään, koska lentokoneessa annettiin lappu täytettäväksi, mihin rastitettiin kaikkiin ei. 15 minuuttia ja olin vaimoni kanssa ihmettelemässä että milläs manhattanille. Taxi olisi varmaan ollut parempi... Otimme lentokentän oman bussin.. Halpa, mutta kesti tuskasen kauan, 45 minuuttia. Hinta oli 13 dollaria per nuppi. Takaisin tultiin metrolla 2,75 dollaria per nuppi airtrain 6 dollaria per nuppi. Liian aikaisin jos kentälle menet ja nopeasti taphtuvasta turvatarkastuksesta, poltat tupakkaa... Saat sitten pienen hengähdystauon keuhkoillesi. Ei tupakointi mahdollisuutta.

      • jamppaxi

        ja vielä, suosittelen suoraa lentoa finnairilla. Jos tuonne päin menee ei kannata 100 - 150 euron takia vältämättä tuhlata aikaansa välilaskulentoihin.


    • AY 005

      Jaa, no mä en Finnairilla lennä JFK:lle, enkä muuallekaan, vaikka olis hintaero kuinka pieni. Jos sinne päin suuntaan, en edes tsekkaa mikä olisi Finnairin hinta.

    • Kukin taaplaa tyylillään.

    • murehtija

      Kysyn tätä täällä kun en uutta ketjuakkaan viitti alottaa. Luuletteko että on ongelma jos en itse osaa englantia ja poika vastaa tossa maahantulotarkastuksessa puolestani? Tyhmä kysymys, mutta juurikin noiden "kauhutarinoiden" takia parempi kysyä.
      Voi olla aika tyhmä olo sen jälkeen jos oma lapsi joutuu vastamaan vanhempansa työpaikkakysymyksiin :D

      • NY:ssä käynyt

        Periaatteessa aika normi juttu USA:ssa. Aika monessa maahan tulevassa perheessä tilanne on se, että nuori polvi osaa englantia, mutta vanhemmat eivät. Sitä, mitä tuo vaikuttaa, en tiedä. Sinänsä hauska, että Suomestakin löytyy vielä joku, joka ei osaa englantia.


    • murehtija

      Tähän voin puolustautua sillä, että suurin osa samanikäisistäni ei osaa sanakaan englantia. Näin ainakin täällä päin. Nuorena englanti oli vahvin aineeni mutta ku kieltä ei käytä nii se myös unohtuu :)
      Jotenkin uskon ettei em. ole ongelma.

    • Ei murhetta

      Menette samaan jonoon ja poika menee ekana tiskille. Lopuksi poika sitten sanoo että seuraava henkilö on äitini, joka ei osaa puhua englantia, joten jos virkailija haluaa poika voi jäädä tulkiksi. Ei sitä sen enempää tarvi jännittää.

    • ei mitään huolta

      Ole aivan huoleti. Mieheni ei osaa englantia, minä menin ensin tiskile, mutta en edes muista tarvitsiko mieheni apua (tästä on jo jokunen vuosi aikaa). Lisäksi uskon, että pärjäät kyllä itsekin siinä tiskillä, tuskin olet niin paljon unohtanut, kun kerran joskus olet englantia osannut, ei siinä kovin kummoisia ainakaan meiltä kysytty. Joten älä jännitä yhtään, hyvin se menee, ja tarvittaessa poikasi auttaa :)
      Hyvää matkaa!

    • murehtija

      Voiko samaan perheeseen kuuluvat mennä samaan aikaan tiskille? Mites tuo sormenjälkien/kuvan ottaminen menee käytännössä? Otetaanko alaikäiseltä (15 v.) myös kummatkin?
      Sori näinkin tyhmät kysymykset, näin saa hyvin itsevarmuutta :)

    • Syksyllä New Yorkiss

      Perhe voi mennä yhdessä tiskille, näin me miehen kanssa ainakin on menty, eikä kertaakaan ole toista ajettu pois.
      Sormet laitetaan yksitellen skannerille ja se on siinä. Virkailija näyttää kyllä mitä pitää tehdä. Siinä samalla ottavat kuvan, voi olla että haluavat lasit pois päästä jos sellaiset sattuvat olemaan.
      Hienosti se menee ja turha stressata etukäteen esim. sitä että kyselevät paljon. Meiltä muutama kysymys kysytty ja matka jatkunut.
      Hyvää matkaa ja nauttikaa reissusta!

    • murehtija

      Luulisin, että jos perhe voi mennä samaan aikaan tiskille niin varmasti myös se yksi kielitaitoinen voi vastata niihin kysymyksiin. Kiitos avusta :)!

    • nepparipoks

      Jonotusajat riippuvat varmaankin tuurista ja siitä mitä kautta lentää. Mies lensi Lontoon kautta ja joutui jonottamaan reilun tunnin. Kysymyksetkin olivat olleet aika tiukkoja.
      Perheenä lensimme Finnairilla ja jonotus kesti n. 15 minuuttia. Ainoa kysymys oli, että kauanko ollaan. Muuten se oli vain passien tutkimista. Silloin jonossa ei ollut muita kuin Finnairin koneessa olleita matkustajia.

    • pääkipeä

      onko järkevä ottaa 8 lapsi mukaan, vai onko se on liian raskas reissu?
      kiitos kaikille!

      • Käynyt

        Ilmeisesti kyse kahdeksan vuotiaasta lapsesta eikä kahdeksasta lapsesta? Varmasti kannattaa ottaa mukaan, mutta samalla muuttuu takuu varmasti koko matkaohjelma. NY:ssa on kaikille jotain ja siten myös lapsille todella paljon katseltavaa.


    • ilovenewyork

      Äskettäin Nycissä käyneenä voin kertoa, että maahantulokuviot kesti 2h mitään ei kysytty, sormenjäljet ja kuva otettiin. Se 2h meni jonottaessa. Oli muutama muukin kone juuri tullut....Mikäli olisin vieraillut USA:ssa aiemmin, olisin voinut siirtyä toiseen jonoon ja välttynyt pitkältä jonotukselta. Minulla oli ensi kerta, joten kiltisti jonoon vaan. Päivä oli muuten lauantai.

    • pelkopois

      Maahantulopisteessä jonottamisaika riippuu tosiaan ihan siitä, montako muuta konetta on samoihin aikoihin laskeutunut. Osa on tuuria matkassa, pääsette suoraan luukulle, jos ei, joudutte odottelemaan reilun tunninkin. Mitään kummallisia virkailija ei kysele, joten jännittää tai pelätä ei kenenkään kannata. Lentoasemalta kuljen poikkeuksetta keskustaan päin AirTrainin kyydissä, sehän palvelee 24/7 ja on edullinen vaihtoehto taksiin verrattuna. Metrolla voi sitten jatkaa oman hotellin nurkille.

      New Yorkista voit lukea lisää niin majoituksen, nähtävyyksien, ruokailun kuin historian jne. osalta seuraavalla loistavalla sivulla:

      http://kaupunkilomalle.com/new-york

      Sen tiedoilla saat hyvän kuvan kaupungista ja sen tarjonnasta ja voit laatia oman lomasuunnitelmasi.

    • zambot

      Tuossa kun tulee koneesta ulos ei kannata jäädä jahkailemaan / mennä välillä veskiin. Siinä kävelee helpostikin puolituntia jonoa ohi matkalla sieltä portilta immigration jonoon. Siinä mielessä koneen etuosassa oleva paikka on myös paremmin että sieltä saa paremmat lähtöasetelmat starttia varten formulatyyliin. Jos on lyhyt vaihto niin JFK.lla olen monesti saanut koneesta ulostullessa 'punaisen kirjekuoren' jolla pääsee immigration ja turvatarkastusjonojen ohi. Kannattaa katsoa kun tulee koneesta ulos että jos siinä on kenttähenkilökuntaa heiluttelemassa määränpääsi kylttiä 'esim. Miami' niin todennäköisesti hänellä on punainen kirjekuori odottamassa nimelläsi. Toisinaan ne on olleet itse poimittavissa siinä portin vierellä olevalla pöydällä.

    • gretna
    • kävisiellä

      En suosittele. Raiskaavat jo katseellaan amerikkalaiset -ja perheen pienimmät

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      214
      3419
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2171
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      75
      1617
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe