Marjan ostohinta laskee, kenen on syy?

Mustikkamies

Mikäli ulkomaalaiset marjanpoimijat rinnastetaan työsuhteeseen ja määritellään minimipalkka, niin marjanostohinnat tulevat laskemaan ensi syksynä. Pitäähän se marjayrittäjillä jostain saada menetettyä kannattavuutta takaisin. Siitäs saitte, vouhottajat! Nyt jäi marjat metsään ja mitenkähän käy marjanjalostuksessa työpaikkojen? Tuskin lisääntyy...Minulla käy vihaksi. Tätäkö on yhteiskuntamme vailla, säädöksiä ja asetuksia? Perskule!

15

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • musikka

      Marjan hinta ei laske, mites tämä kartellihomma oikein olikaan.

      • Heleppoa!!

        Paikallinen marjayrittäjä tekee tähän aikaa ennustuksen että" tulee hyvä marjavuosi jaei voi maksaa marjoista mitään".


    • tonavan valo

      taitaa marjakartelli olla lain yläpuolella-muutama ukkeli päättää hinnan ennenvanhaan toimi kapitalismin kilpailu piisasi ostajia ja myyjiä kykypuolueen miehet on oppinsa hakeneet nordkoresta ja ylentäneet itsensä moraalia halveksiviksi tsaareiksi

    • Marja-keisarit

      Siinähä sitä on Marja-keisareille purtavaa kerrakseen.
      Mikäli marrjanpoimijat palkattava työsuhteeseen, ja aletaan noudattamaan suomalaista työlain säädäntöä. Kainuun kunnissa nämä marjakeisarit ovat ostaneet vanhoja kouluja, marjanpoimijoiden majoitus tiloiksi.

      Eräässä keskikainuun kunnassa Koulu myytiin eräälle marjakeisarille, todelliuudessa ostaja jätti kaikki velvoitteensa hoitamatta. Kunta on lopulta maksumies/ nainen. Samainen yritys pyrki vuokraamaan Saukkovaaran, asialla
      oli niin kiire, ettei itse ehtinyt paikalle. Kunnanpuolelta päätös olisi pitänyt tehdä
      tässä ja nyt. Aiottu vuokraaja ilmoitti olevans matkoilla Thaimaassa, ettei hän ehdi paikalle. Onneksi asia jätettiin pöydälle jatko selvittelyjen ajaksi.

      • ruikuttajalle

        Koulun hinnan määritää myyjä. Kainuussa on myyty ainakin 100 koulua, eikä ne enää rasita kuntia. Jos meillä ei olis tommosia ihmisiä joilla kateus ohittaa kiiman, olis koulut vielä käytössä. On kumma että maakarit ei pärjää ihmiskaupalla vaan ajautuvat maksuvaikeuksiin, vaikka sen piti olla maailman parasta riisto pisnestä. Kouluja ostaa yksityiset, hoivaala, metsästäjät ja marjamiehet, ja kaikki tuovat rahaa kainuuseen. Varo vaan etteivät käy teidänkin purtilolla kyönäänsä nyökyyttämässä.


    • Maakarit, //maakarit

      Eiköhän näitä,Marja-keisareiden ostamia tai oikeastaan muka ostamia ole melko halvalla tarjolla,kunhan marja-aika lähestyy.

      • pikku virkamies

        Marjojen hinta lask jo Ruotsin vanavedessä viimme syksynä ja suurella rytinällä kainuuseen saapunut joku maakari sai kipponsa nurin. Olen lukenut rivien välistä että Polarika ja Kiantama suunnittelevat hiljaisuudessa siirtymistä ruotsin puolelle.
        Sen seurauksena täältä lopuu alan toimiat kokonaan , no ei haitaa ei oo ketään tuttua alalla töissä.


    • nousee ja komiasti

      Pöljäkö oot`? Ei kai marjan nyt jumalauta laske kun tulee kuluja lisää,päinvastoin,sehän nousee ja reippaasti!

      • Mustikkamies

        Nimimerkille "nousee ja komiasti"

        Jotenkin kommentistasi saa selvää, ettet taida olla ihan terävimmästä päästä. No, tännehän kirjoittelevat kaiken maailman uunot. Miten niin marjan hinta nousee?
        Aatteleppa: kun yrittäjälle tulee lisää kuluja thaimaalaisten marjanpoimijoiden palkkaamisesta, niin jostainhan se kate on saatava. Ei marjan maailmanmarkkinahinnat muutu pienen Suomen marjanmyynnistä. Emme me voi sanoa maailmalla, että nytpä se puolukka maksaa 2 euroa kilolta enemmän kuin viime kerralla, kun on kuluja enempi. Kate otetaan juuri ostohintaa laskemalla, tämä on todellisuus ensi syksynä.....


      • nuosee kuule vieläki
        Mustikkamies kirjoitti:

        Nimimerkille "nousee ja komiasti"

        Jotenkin kommentistasi saa selvää, ettet taida olla ihan terävimmästä päästä. No, tännehän kirjoittelevat kaiken maailman uunot. Miten niin marjan hinta nousee?
        Aatteleppa: kun yrittäjälle tulee lisää kuluja thaimaalaisten marjanpoimijoiden palkkaamisesta, niin jostainhan se kate on saatava. Ei marjan maailmanmarkkinahinnat muutu pienen Suomen marjanmyynnistä. Emme me voi sanoa maailmalla, että nytpä se puolukka maksaa 2 euroa kilolta enemmän kuin viime kerralla, kun on kuluja enempi. Kate otetaan juuri ostohintaa laskemalla, tämä on todellisuus ensi syksynä.....

        Morjens,etpä ole sinäkään ihan terävin kynä,etkä omista edes huumorintajua nimeksikään.Tottakai kaupassa hinta nousee kun kuluja tulee lisää.Oletko ihan oikeasti sitä mieltä että vaikka kuluja tulee yrittäjälle lisää niin millään alalla ei voi myyntihintaa nostaa.Ei se maailma kuule sillälailla pyöri.Kyllä kapitalisti siirtää takuuvarmasti kohonneet kulut myyntihintaan.


    • mustikkamies 2

      Katsokaa marjatalojen tilin päätöksiä, niin huomaatte etteivät ne ole mitään kultakaivoksia. Minimi palkka lopetaa sellaisten poimioiden voittokulun jotka tienasivat parailaan 3000- 7000e marjakaudessa. Nyt kun minimipalkka toteutuu saa poimia 2500eja loppu jää jollekkin muulle. Ruotsissa minimipalkka pudotti marjan hintaa 40% ja se heijastui heti myös tänne suomeen, siellä 10 000 ulkolaista poimiaa minimipalkalla ja kaikki haluaisi vanhan mallin takaisin. Kainuun sanomissa oltiin onnellisia , kun minimipalkaa haalitaan poimioille ja joiltain lopuu maanosto ja muu vouhotus. Minun käsittääkseni tämä järjestely parantaa marjan välittäjien asemaa, enää ei tarvi jakaa myötäjäisiä kun marjat on pakko tuoda työn antajalle. eikä tässä systeemissä ole enää marjan hinnalla mitään merkitystä. Minusta olis ihan oikein tälle kapuloita rataisiin viskovalle nurkkakunnalle suomessa, että joku tulis ja pitäs kansan äänestyksen ja liittäs koko roskan karjalan laulumaihin. Joka toiselle kuopan kaivaa, itse siihen tipuu.

    • oonko väärässä

      Miten se menikään....

      Thaikut maksaa itse ensin kotimaassaan virkamiehille pikku boonuksen, että pääsee suomelaan marjastamaa, maksaa itse lentomatkat, joppari hommaa vanhat autonromut määränpäässä kulkuneuvoiksi joista maksat itse bensat,yöpymisestä maksat jossakin homeisessa vanhassa koulussa ruuista myös ja pakotetaan myymään marjansa kartellihintaa jopparille. Pari kuukautta ahkeroit kellonympäri maastossa ennenkuin olet saanu pakolliset kulut kuitattua ja sitten jos luoja sallii alat tempomaan voittoa.

      Sitten itketään ja pelotellaa,että marjan hinta laskee, pari kolme vuotta lakkoa tekisi hyvää alalle joka kaataisi koko järjestelmän ja alotettais puhtaalta pöydältä koko homma.

      Ja kiittäkää vielä tätä mösjöötä joka ilkesi viimesyksynä alottaa valtakunnallisen käräjöinnen näitä poimijoita kohtaan, viekää jopparit vaikka konjamiinipullo lahjaksi, paluuta entisiin aikoihin ei ole.

      • Topra huja

        Näin,kyllä Putin järjestää teille kohta marjanpoimijat eikä tarvitse maksaa muuta kuin itsenäisyys.Loppuu se kitinä teiltä marjastuksesta kun koko kolhoosi kerää ilmaiseksi suurts ja mahtavaa Venäjää hyräillen.Russian rules


      • oot täys ääliö

        Joo tuo on totta. Täytyy siellä taikuissa olla kauheeta , kun joka vuosi tulee ne samat ihmiset tänne ryöstettävväksi ja raataan kellon ympäri. Eikö täällä oo jo pietty 20 vuotta lakkoa marjanpoiminnassa, kun yhteiskunta ruokii tommosiakin sonnan suoltajia. Autot on nähdäkseni dieseleitä ja katsastettu ja kärryt näytää uusilta. Uuden transportterin vuokra olis kärryneen tuolta ajalta yli 10 000 ja lopuksi sen joutus vielä linastaan kun on niin likanen ja rikki rymyytetty. Elä sinä huoli vielä se vapaus koitaa Suomen sorretullekin kansalle ja sinutkin viiään marjamehtään taksilla ja maksetaan kunnon palkaa. Sitä ootellessa elä katkeroidu hengiltä, mieti vaikka miten metsäherrat meitä ryöstää ja kunta ja kaikki kaikki.


    • kyky isovatsa

      taikut on liian kalliita,kambodsasta tai indoneesiasta pitäisi hankkia halvempaa työvoimaa marjakentille,polpotin jälkeläiset ei ole kuullu ihmisoikeuksista

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe