Asokodit jakaa asumisoikeusasuntoja ohi jonon

Asokotilainen

Asokodit jakaa asumisoikeusasuntoja ohi jonon! Asokodit on keväällä käynnistänyt uuden Nopsa-koti toimintamallin jossa asumisoikeusasunto luvataan 10 päivässä avaimet käteen periaatteella. Kyse on joko asumisoikeusasuntojen jakamisesta lainvastaisesti ohi muiden asuntoa hakeneiden tai jos lakia on todellakin tarkoitus noudattaa, kyse on lainvastaisesta ja perättömästä markkinoinnista.

Mutta mikäs siinä. Asokodit omistaa Sato joka jako asumisoikeusasuntoja ohi jonon 90-luvulla. Ei mitään uutta auringon alla.

http://oikeusjakohtuus.blogspot.com/2014/03/nopsa-kodit-asumisoikeusasuntoja-ohi.html

13

648

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehkä asokotilainen

      Onpa muutakin aika häkellyttävää luettavaa tuossa jutussa. Liekö sitten kuinka totta, mutta pistää ainakin miettimään.

      • entinen aso asukas

        Kyllä se totta ja häkellyttävää on ! Jutut Avain Asumisoikeus Oy.n toiminnastaovat karua todellisuutta. Rakennuslehti on kirjoittanut asiasta asiantuntevasti, ja sen keskustelupalstoilla on todellisuus kerrottu asiantuntevasti sellaisena kuin se on.
        Ongelmallisinta asiassa on se että korruptoituneet virkamiehet pyrkivät kaikin keinoin avustamaan näiden yleishyödyllisten yhteisöjen lakienvastaisia toimia.


    • Hohhoijaavaan

      Hauskinta on se, että suurin osa noista nopsakodeista on isoja ja törkeän kalliita. Eli juuri sopivia eronneelle yksinäiselle ihmiselle tai yksinhuoltajaksi jäävälle:) Mainoksessahan otetaan esimerkiksi avioero ja sen myötä tarve saada uusi asunto nopeasti.

      • fffjj

        Miten tämä kyseinen ongelma taas muuttui Avaimen ongelmaksi? Kyllä täällä on ihmiset ihan pönttö sekaisin.


      • Vuokralla ASO:ssa

        Asuin itse rivarikämpän myytyäni aikoinaan kaksi vuotta vuokralla mulle tarpeettoman isossa ASO-asunnossa, joka oli ollut monta kuukautta tyhjillään kun ei ollut yhtään ottajaa jonotusnumerosysteemillä. Ihmettelen kyllä, mikä näistä asunnoista nyt sitten tekee niin houkuttelevia että tunkua olisi jopa niin, että jonossa olijat jätettäisiin huomiotta ;-)


    • Mikä vaikeus

      Jokainen hakija saa numeron. Hakee sitten asuntoa. Pienin numero voittaa. Mikä tässä on niin vaikeaa? Jos ei itse älyä hakea asuntoa niin ei ne nyt kädestä pitäen tule sitä tarjoamaan.
      Tämä on taas näiden uusavuttomien juttuja. Saadaan numero ja odotetaan valmista.
      Mullakin on numero, aika pieni. Jos sopiva sattuu kohdalle niin taklaan kaikki maalaiset jonosta ihmettelemästä.
      Ei se numero mitään asuntoa takaa jos itse ei tajua toimia.
      Nopeat syö hitaat.

    • ei mene edelle

      Asokotien nopsakoteina ainoastaan sellaisia asuntoja, joihin ei ole enää muita hakijoita, joten eivät mene muiden hakijoiden edelle.

    • remontoidu

      Ilman numeroa saa parempikuntoisen asunnon kun mainostavat että asunnot on pintaremontoitu, olen kahdesti muuttanut numerolla olevaan asoon ja mitään toivoa ei ollut että asunto olisi kunnostettu vaikka seinillä oli 15 vuotta vanhat tapetit ja kuluneet maalit, jos kävi hyvä säkä niin olisivat maksaneet muutaman kympin tarvikkeet mutta kaikki olisi pitänyt itse kunnostaa.
      Tämä ohi jonoon systeemi todistaa sen että koko systeemi on täysin mätä, vielä 10v sitten olin hakemassa aso asuntoa ja vaikka numero oli useita vuosia vanha oli tosi vaikea päästä asumaan, nyt samaiset asunnot ovat heti vapaana etuovessa, kysyntä on hiipunut reilusti mielettömien vastikkeiden takia ja uskon että ajan kanssa aso asuntoja kaupataan tavallisina vuokra asuntoina mihin sitten muuttavat ulkomaalaiset työporukat koska yksinasuva ei niitä vuokria kykene maksamaan.

      • Asokas

        Kokeilehan huviksesi vaikka Asokotien hakukoneella vapaita yksiöitä ja kaksioita koko maasta! Ainakaan pk-seudulta et löydä muuta kuin suuria tai muuten kalliita asuntoja. Ei niitä "sopivan kokoisia ihan noin vain löydy kun on asukkaat sisällä ja vapautuviin tarvitaan vanha jonotusnumero tai sitten sijainti on huonompi.

        Se on kumminkin selvä, että asosysteemi on irvikuva vaikkapa ruotsalaisesta systeemistä. Tarvitaan tolkku hallitus/ministeri korjaamaan lakipuutteet. Vähän niinkuin Kyllönen korjasi opetuslupaopetuksen melko kunnolliseen malliin muutama kuukausi sitten. Ruotsi esikuvana.


    • Aso-asukas

      "Asokotilaiselle" tiedoksi: vastikkeet nousevat hitaammin, kun jokaisessa asunnossa asuu joku. Joskus vaan asunto jää tyhjäksi eikä kukaan sitä asuntoa ota. Silloin varmaan toi Nopsa-koti on ihan hyvä markkinointitapa saada joku nopsasti asukkaaksi asuntoon. Eikö? Komppaatko? Voit kysyä asuntotoimistosta, saako näin tehdä? Kyllä saa. Kaikkiin asuntoihin ei vaan ole tulijoita. Ei ole jonoa, jossa on tuhansia asunnon odottajia. Ja muutenkin, jos sua aso-asuminen ahdistaa ja tunnet olosi huijatuksi, muuta pois. Kyllä se siitä sitten helpottaa.

      • Ymmärrys

        Kerrankin joku joka tajuaa homman jujun.
        Mikä yhteys on numerolla ja asunnon saamisella. No sitä asuntoa täytyy hakea tietysti.
        Joku tossa valitti asuntojen koosta ja sijainnista. Jos sitä todella tarvitsee niin vaihtoehdot on aika vähissä. Jos on vara ronklata missä se sijaitsee niin eipä se tarvekaan ole järin suuri. Täytyy ottaa huomioon että ASOlaiset ei poikkea muista sosiaalisesti tuetuista.


      • Kynnysraha
        Ymmärrys kirjoitti:

        Kerrankin joku joka tajuaa homman jujun.
        Mikä yhteys on numerolla ja asunnon saamisella. No sitä asuntoa täytyy hakea tietysti.
        Joku tossa valitti asuntojen koosta ja sijainnista. Jos sitä todella tarvitsee niin vaihtoehdot on aika vähissä. Jos on vara ronklata missä se sijaitsee niin eipä se tarvekaan ole järin suuri. Täytyy ottaa huomioon että ASOlaiset ei poikkea muista sosiaalisesti tuetuista.

        Sosiaalituki ei katso asumismuotoa - omakotiasujakin voi joutua tukea hakemaan.
        Sen sijaan asumismuoto "katsoo": sossu ei maksa sitä muutaman kymppitonnin "kynnysrahaa", jolla ASO:oon pääsee kiinni. Niinpä tässä asumismuodossa asukkaat ovat aivan tavallista toimeentulevaa, työssäkäyvää porukkaa, joka usein halutessaan hankkii myöhemmin oman asunnon.


      • Ymmärrys
        Kynnysraha kirjoitti:

        Sosiaalituki ei katso asumismuotoa - omakotiasujakin voi joutua tukea hakemaan.
        Sen sijaan asumismuoto "katsoo": sossu ei maksa sitä muutaman kymppitonnin "kynnysrahaa", jolla ASO:oon pääsee kiinni. Niinpä tässä asumismuodossa asukkaat ovat aivan tavallista toimeentulevaa, työssäkäyvää porukkaa, joka usein halutessaan hankkii myöhemmin oman asunnon.

        Se ASO rakennus ja sen omistajan verotus on yhteiskunnan sponssaama. Sitä tarkoitin sosiaalisesti tukemisella.
        Kun yksityisenä annan asunnon vuokralle niin joudun maksamaan vuokratulosta pääomaveroa 30 %. Sitten vielä kehdataan valittaa että vuokrat on korkeita. Tottakai ne on kun kolmannes katoaa verottajalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5750
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3637
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      221
      1836
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1752
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1202
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      278
      929
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe