PPO Lihoiksi4

M. Hodor

Tätä keskustelua on pakko jatkaa, koska entisen PPO:n kuluttaja-asiakkaat ovat todella hukassa näiden "parhaiden" palvelujen kanssa.

210

3445

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • M. Hodor

      Aloitetaan vaikka tällä. Tällä viikolla on tullut "satunnaisesti" osuuskunta PPO:n jäsenille kummallinen kirje, jossa osuuskunta PPO kertoo siitä, että taloustutkimuskeskus ottaa "satunnaisesti" teihin yhteyttä.

      Varmasti ottavatkin.

      Olkaapa tarkkana miten vastaatte ja kertokaa kaikille lähipiiriillenne, että tässä on menossa samankaltainen pluffi, kuin tuolla Ukrainan suunnalla.

      Vastatkaa rehellisesti, siten, että osuuskunnan rahat kuuluvat jäsenille, ei millekkään "sijoitusosuuskunnalle".

      Jos kysyvät mielipidettä esim. "haluatko parhaan tuoton sijoituksellesi" tämä on ensimmäinen ansa. Vastatkaa, että haluatte omat rahanne pois tuosta osuuskunnasta. Ne rahat ovat teidän omistajien rahoja eikä kenenkään muiden.

      Kirjeestä puuttui mm. konkreettisia tietoja osuuskunta PPO:n rasitteet Datame hörhöilystä ja yleensäkin viime vuoden tilinpäätöstiedot. Verottajalla pelottelu on todella typerää ja vanhakantaista propagandaa.

      Osuuskunta voidaan purkaa veroteknisesti muutamassa vuodessa ja jäsenten rahat ovat sitäkautta omissa taskuissa, eikä pelureilla, jotka leikkivät toisten omaisuudella.

      Osuuskunta PPO kannattaa ajaa rauhassa alas muutamassa vuodessa, koska tällaisella sijoutusosuuskunnalla ei ole mitään voimia toimia alueen kehittäjänä, eikä edes toimivaa johtoa.

      Ottakaa kantaa ja välittäkää tietoa lähipiirillenne.

      • elisaan

        Lauantai 22.3. ja PPO ilmoittaa että kotinet sähköposti muuttuu Elisaksi - voi ilon päivää ja tottakai - EI toimi , sitten aletaan soittelemaan PPO - helppiin ja niin edelleen - tätä se tiesi


      • hyvin menee
        elisaan kirjoitti:

        Lauantai 22.3. ja PPO ilmoittaa että kotinet sähköposti muuttuu Elisaksi - voi ilon päivää ja tottakai - EI toimi , sitten aletaan soittelemaan PPO - helppiin ja niin edelleen - tätä se tiesi

        JA neunonta soittaa tiilua laaliaa se on Elisaa se eli PPO:ta


      • zimbra
        elisaan kirjoitti:

        Lauantai 22.3. ja PPO ilmoittaa että kotinet sähköposti muuttuu Elisaksi - voi ilon päivää ja tottakai - EI toimi , sitten aletaan soittelemaan PPO - helppiin ja niin edelleen - tätä se tiesi

        Nyt se sähköposti sitten vaihtui tuonne saunalahden webmailiin. Ihan hirveetä kuraa verrattuna vanhaan. Tuota mainoksien täyttämää ripulioksennustako tässä pitäisi alkaa käyttämään? Ei kiitos.


    • Orwell

      Miksi levittää netissä www.sivuilla tällaista väärää tietoa ?

      Osuuskunta PPO on alueellinen sijoitus- ja kehitysosuuskunta, joka luo toiminnallaan tuottoa jäsenistölle ja elinvoimaa alueelle. Osuuskunnan sijoitustoiminnan keskeisenä tavoitteena on riittävän vuosittaisen tuoton saavuttaminen ja sijoituspääoman reaaliarvon säilyttäminen pitkällä aikavälillä.

      Osuuskunta PPO:n omistavat 26 845 jäsentä, joilla on yhteensä 76224 varsinaista osuutta ja 6040 vapaaehtoista osuutta.

      Kuka hoitaa jäsenien asioita..paljonko se maksaa ?

      Ihan vain oleva organisaatio ja konsultit ja lakimiehet huseraa kovalla palkalla jäsenien rahoilla.. Miettikkää mitä Teille esitetään, valta on edelleen jäsenillä.

    • M. Hodor

      Sitten kun kysely tulee, jos teitä yhtään kiinnostaa omat rahanne, vastatkaa siten, että osuuskunnan rahat kuuluvat omistajajäsenille, ei niille, jotka aiheuttivat osaamattomuudellaan nämä vahingot..

      Tämä on totuus ja siinä on tukena osuuskuntalaki. Kertokaa tämä asia sukulaisille, isille, äideille, mummuille ja papoille. Tämä ei ole vitsi, vaan sellaisten ihmisten tekstiä, jotka tietävät, mitä on tapahtunut. Tämä sen takia, että saataisiin tämä asia pelastettua siltä osin, kuin se on on mahdollista, eikä menisi loputkin rahat entisen PPO:n hallintoelimille, jotka aiheuttivat miljoonien vahingon, joka jatkuu tästä eteenpäin. Kyllä se raha kelpaa etelään, mutta millä rakennetaa pohjanmaata?

    • Osuuskuntalaki

      Eikös se ole osuuskuntalaissa, että kuka vain voi tehdä esityksiä osuuskuntakokoukseen, ilman mitään uusintaongelmia, eli vaikka joka vuosi esittää ja siten saada äänestykseen aloite osuuskunnan purkamisesta. Ja sitten mielipiteet saadaan ihan äänestämällä, ilman taloustutkimuskeskusta.

      Kysyn vain että kuka tuon tutkimuksen maksaa, onko se sitä parasta tuottoa rahoilleni?

      • OSK14

        Jos osuuskuntakokoukseen ei voi tuoda asioita uudestaan heti . Hallituskaan ei voi tuoda seuraavaan kokoukseen sääntömuutos ehdotuksia mm. Osuuskunnan nimen muuttamista Jokilaaksojen Sijoitus OSK:si, Toimialamuutosta jossa toimialana on harjoittaa sijoitus toimintaa. Kauppapaikan järjestäminen oli myös syksyn osuuskuntakokouksen muutos listalla. Nämähän ovat olleet jo kerran kokouksessa.


    • Arvi Lint

      ..olipa loistava oivallus OSK14:lla..noinhan se menee lain ja sääntöjen mukaan..
      Onko sinulla jäsenosuus..esittäisin hallintoehdokkaaksi jos suostut..
      Tuo on todella jäsenien kannalta oikein ajateltu menettely ja kumoaa hallituksen ja konsulttien sekä palkattujen lakimiesten uhkailut.

    • pösöarvi

      Pakko jälleen kirjoittaa.

      Keskipohjanmaa lehdessä 20.3.2014
      olevassa kirjoituksessa Osuuskunta PPO:n
      toimitusjohtaja Kati Peltomaa toteaa, että
      Osuuskunta PPO:n toimintakertomus vuodelta
      2012 on vahvistettu osana tilinpäätöstä
      osuuskunnan ylimääräisessä kokouksessa 24.10.2013.
      Näin ei suinkaan tapahtunut kyseisessä kokouksessa,
      jossa Kati Peltomaa oli sihteerinä.
      Kokouksessa keskusteltiin nimenomaan siitä, ettei
      toimintakertomusta hyväksytä, eikä vahvisteta.
      Asiaa kysyttiin kokouksen puheenjohtajalta
      vielä erikseen, että äänestetäänkö nyt
      tuloslaskelmasta ja taseesta. Puheenjohtaja
      totesi, että pelkistä luvuista äänestetään nyt.
      Täten toimintakertomus EI sisältynyt lukuihin.
      Tilinpäätös, joka vahvistettiin sisälsi
      osuuskuntalain 4. luvun 3 pykälän ja
      osuuskunnan sääntöjen 12 pykälän mukaan vain ja
      ainoastaan tuloslaskelman ja taseen ja
      konsernituloslaskelman ja taseen.

      Miten kokouksen silloinen sihteeri ja nykyinen TJ.
      voi vääristellä kokouksen kulkua ja
      päätöksiä näin väärin.

      Lueppa Kati aluksi vaikka lokakuun kokouksen
      pöytäkirja pykälä 6 ja siirry katselemaan
      kokouksen videotallennetta ja kuuntele sitä,
      vaikka kuinka monta kertaa.

    • ArviLint

      Käväsin tuolla uusilla ppo:n www-sivuilla ja alla sieltä sijoituskohdasta kopioitu teksti.: Huomaatteko mikä taho jää ilman "raportointia" ?

      Säännöllisen raportoinnin tarkoituksena on minimoida varainhoitoon liittyvä operatiivinen riski ja varmistaa pääoman suotuisa kehitys. Lisäksi osuuskunnan omalla organisaatiolla tulee jatkuvasti olla kyky selvittää mistä omaisuuseristä ja kohdesijoituksista sijoitusomaisuus koostuu.

      Toimitusjohtajan tulee raportoida varainhoidon kehityksestä kuukausittain ja merkittävien valtuutusten etenemisestä kauden aikana hallitukselle. Raportoinnin tulee antaa selvä kuva merkittävimmistä tapahtumista, varainhoidon tuloksesta ja nykyisten sijoitusten arvostustasoista ja allokaatiosta.

      Siis edelleen sama linja jatkuu , ei ole muuttumassa avoimeksi tiedottaminen !
      Eli tj ja hallitus vain saa tietää missä rahat olisi ja miten menee..jäsenille sitten kerrottaisiin kerran vuodessa..sorry ei markkinat toimineet eikä tuottoa ,saatikka osuusmaksun korkoa voidakkaan jakaa.. Siinä on sitä faktaa, tj hallinto edelleen olettaa että rahat on heidän, se ei todellakaan pidä paikkaansa vaan ne on ja tulee olemaan Jäsenien omaisuutta. Pidetään jäsenet siitä huoli.

      • pösörvi

        Lähinnä nauratti nuo sivut. Isolla rahalla on tehty
        sellaiset sivut, jotka eivät ainakaan Osuuskunta PPO:n
        omistaman PVP:n alustalla ei ole tehty.
        Jäljet johtavat selvästi viiksekkään Propaganda- ministerin
        toimistoon. Osuuskunta PPO näköjään ei edes luottanut
        omiin voimiinsa. Tämäkin osoittaa, että kannattaa osallistua
        tulevaan osuuskuntakokoukseen ja äänestää rahat itselle.
        Tämä ei ole vitsi.
        Sinä, joka olet PPO:n jäsen, tule seuraavaan kokoukseen, jos haluat
        omistuksesi(rahasi) itsellesi, eikä pelureille.

        Jokainen tavalllinen ihminen osaa sijoittaa rahansa paremmin, kuin
        tämä peluri firma, mikä on vain entisen PPO:n savuavat rauniot.


    • osakas

      Milloin se kevätkokous on?

    • Jäsenkysely

      ..sääntöjen mukaan se on pidettävä toukokuun loppuun mennessä..ei ole tullut mitään kutsua ?

    • SatunnainenLukija

      Ei täällä varmaan kannata tätä PPO asiaa sen enmpää spekuloida.Tai ainakaan sillä ei ole vaikutusta että asia korjaantuisi.Eri tahoille tästä asiasta on otettava yhteyttä ei Ylivieska sivustossa kirjoittelulla mitään saa aikaiseksi.Mielipide kirjoituksia täällä kaikki.

      • korkein totuus

        Kyllä se vain kannattaa ilmaista ajatuksiansa kaikkien kanavien kautta. Ole hyvä vain SatunnainenLukija ja kirjoita ajatuksesi nippuun ja lähetä se vaikkapa kaikkiin aluelehtiin. Sitten seuraavaksi otat yhteyttä TV-kanaviin. Näytäppä esimerkkiä sille, että joku tulisi kunnolla valtakunnan mediaan tästä koplauksesta. Ei kannata pelätä, jostakin henkilöstä tulee vielä sankari, joka pelastaa omistajajäsenten rahat heinähatuilta.


    • nomails

      Jee mahtavaa nyt on sitten n. 1kk ajalta sähköpostit kadonneet.. Hyvä elisa!

    • maalaismummut

      Ootteko kuulleet että se nyt täällä jäsenkyselyä suorittava firma on sellainen että siellä muutetaan annettuja vastauksia tilaajan halun mukaisiksi, mitähän niistä tuloksista saadaan vastauksiksi kumpi kanta voittaa..jäsenet haluaa sijoittaa omaisuutensa vai oisko enemmistö ottamassa heiltä kerätyn osuuskunta omaisuuden itselleen ?.. jos kysely kohdistuu minuun niin tuntuu siltä että eiköhän se raha ois omassa pussissa mukavampi kuin ..minkälaisia nuo miljoonien hoitajat lieneekään kun ei ole mitään hajuakaan niiden tavoitteista, tuskin ne minua auttaa.

    • Kotiläksy tehty

      Kun lukee tarkasti osuuskunta ppo.lta tulleen kirjeen niin jälleen paljastuu miten tj ja hallitus yrittää jäseniä jujuttaa.
      Kirjeessä luvataan 8 % tuotto jäsenien sijoituksille. Se on hallinnon mielestä vain se osuusmaksu 120 € jolle siis luvataan 9,60 € korko/v. Jaettaisiin 270 000 €/v tuon lupauksen mukaan.
      Sisään jäisi rahaa siitä 94 M€:sta 93,73 M€:oa..pelattavaksi sijoituksilla. Siinähän ei olevan organisaation yli 0,5 M€:n aiheuttamat kulutkaan tunnu missään.
      Ei se ole ihme kun tj ja muut mukaanpäässeet yrittävät ajaa noin voimakkaasti tuota sijoitusharhaa.
      No osuuskunta on laittomassa tilassa ja tj hallitus tekee kaikki päätökset omaan piikkiinsä.
      Valta on edelleen jäsenillä jota kannattaa käyttää.

    • TV:n katselija

      Hyvä, että tuo SatunnainenLukijakin myönsi, että korjattavaa olisi.
      Olihan tämä surkea esitys, miten tämän alueen verokuningas
      hävitetään kartalta. Ei niitä elisan pomoja kiinnosta tämän
      alueen pienet ihmiset. Rahaa varten tämä kauppa tehtiin, eikä
      "parhaiden palvelujen" tarjoamiseksi. Asiakaskirjeistä tämä
      on kaikkien luettavissa.
      Koska PPO-viihde loppuu toukokuussa, itse otan Anvian
      Watsonin tilalle, koska haluan elää nykyajassa, enkä
      80-luvulla.

    • Onko näin toimittu

      Demokraattinen jäsenhallinto

      Osuuskunnat ovat jäsentensä hallitsemia demokraattisia organisaatioita. Päätöksentekoon aktiivisesti osallistuva jäsenistö määrää niiden toimintalinjoista. Luottamushenkilöinä toimivat miehet ja naiset ovat vastuussa toiminnastaan jäsenistölle.

    • Faktaa tiedotukseen

      Osuuskunta PPO:ssa suoritetaan erityistarkastus

      Aluehallintovirasto on 27.3.2014 tekemässään päätöksessä määrännyt erityistarkastuksen koskien Osuuskunta PPO:n hallintoa ja kirjanpitoa siltä osin kuin kyse on Datame Oy:n osakeomistuksen hankkimisesta. Muilta osin Aluehallintovirasto on hylännyt hakemuksen. Tältä osin AVI:n esitystä tulee tutkimaan Eduskunnan oikeusasiamies.

      Osuuskunnan kokouksessa 24.10.2013 mitattiin kannatusta joidenkin jäsenten tekemälle esitykselle, joka koski erityistarkastuksen järjestämistä osuuskunnassa osakkuusyhtiö Datameen liittyen. Esitystä kannatti yli 52 % kokouksessa edustetuista jäsenistä, oli jäsenillä oikeus hakea Aluehallintovirastolta erityistarkastuksen järjestämistä. Hakemus tehtiin 11- 2013. Osuuskunta jätti asiasta vastineita Aluehallintovirastolle, sillä hakemuksessa hallitus ei hyväksynyt kokouksessa vaadittuja ja kannatettua esityksiä. Tarkastuksen laajuuden hallitus epäsi osuuskuntakokouksessa esitetyistä puheenvuoroista huolimatta.

      Osuuskunnan hallitus pitää nyt 6 kk jälkikäteen erityistarkastuksen järjestämistä myönteisenä asiana. Tarkastuksen kautta saadaan selvyys Datame-omistukseen ja onko hallinto ylittänyt toimivaltansa aiheuttaen merkittäviä tappioita 12,7 M€ ja rasitteita osuuskunnalle Tehtävään on nimetty asianajaja Harri Ojala.

      Osuuskunta on omistanut 35,2 % langattomaan tekniikkaan keskittyvästä Datamesta Oy:sta sekä lisäksi Telekarelian ja Kymen Puhelimen kautta lähes vastaavan lisäosan. Loppuosan osakkeista ovat omistaneet 10 muuta paikallispuhelinyhtiötä. Omistajat ovat hakeneet Datamen konkurssiin marraskuussa 2013 vaikka sen piti olla ylösajovaiheessa kuten 31,5.2013 kokouksessa jäsenille esitetttiin hallituksen ja tj:n toimesta.

      • Fakta2

        KP24 kirjoittaa: "Osuuskunta on omistanut 35,2% ...Datame Oy: stä." Todellisuudessa Osuuskunta KYMP ja Telekarelia-omistusten kautta käytti 80% äänivaltaa Datamessa ja sen tytäryhtiöissä. Loppu jakautui 8 pienelle puheliinyhtiölle.


    • Enkovaara Antti

      Mitä ne sanoo nuo sinne valitut edustajat, onko ne ottaneet minkäänlaista kantaa näihin esityksiin. Eikö heidän pitäisi edustaa jäsenkunnan mielipidettä ?
      Pitääkö nämä kaikki kommentit asioista tulkita niin että se on ollut mukava olla ollut edustajana ja nauttia jäseniltä palveluista perityistä ja maksamista palveluhinnoista ..lämpimiä voileipiä..kylmää olutta ja kokouspalkkiot sekä matkakulut..verovapaana ?

    • Eurot mukaan!

      Erottaako PPO:n hallitus pikkuhiljaa kaikki 26 845 omistavaa jäsentä? Tämähän kuullostaa tosi hyvältä kehitykseltä, kunhan vain maksavat kunkin jäsenen osuuden osuuskunnan varoista euroina mukaan. Minutkin saa erottaa. Mieluummin ensimmäisten joukossa. Osuuskunnan varallisuus hupenee nimittäin joka päivä. Hallituksen pukit ovat kaalimaan vartijoina.

      • juristiko- voi, voi

        Ei kannata uskoa tätä pelottelua. Aivan turha pelotella asianajotoimistolla ja juristilla. Näyttöä on, että ei kovin uskottavaa toimintaa.


    • Palkitaan aktiivit

      Kerrataanpa vähän lakipykäliä:

      Osuuskuntalaki sanoo jäsenen erottamisesta:

      3 §
      Erottaminen

      Jäsenen voi erottaa osuuskunnasta, jos hän on laiminlyönyt jäsenyydestä johtuvan velvollisuutensa. Säännöissä voi määrätä myös muista erottamisperusteista.
      Jäsenelle on toimitettava kirjallinen ilmoitus erottamisperusteesta ja päätöksen tekevästä osuuskunnan elimestä vähintään kuukautta ennen erottamispäätöksen tekemistä. Ilmoitus on toimitettava jäsenelle jäsenluetteloon merkittyyn tai muuten osuuskunnan tiedossa olevaan osoitteeseen.
      Erottamisesta päättää hallitus tai se osuuskunnan elin, joka sääntöjen mukaan päättää jäsenen ottamisesta. Säännöissä voi määrätä, että jäsenen erottamisesta päättää toinen osuuskunnan elin kuin jäsenen ottamisesta.
      Jos jäsen erotetaan muuten kuin osuuskunnan kokouksen päätöksellä, hänellä on oikeus vaatia asian siirtämistä osuuskunnan kokouksen päätettäväksi.

      PPO:n säännöt sanovat erottamisesta:

      4. Jäsenen eroaminen ja erottaminen, osuuden siirtäminen ja Osuuskunta PPO:n kuittausoikeus

      Jäsenyyttä ei voida luovuttaa toiselle. Jäsen voi erota Osuuskunta PPO:sta ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle. Jos jäsen siirtää kaikki osuusmaksunsa toiselle, on tällä sama vaikutus kuin eroilmoituksella. Jäsen voi siirtää osuusmaksunsa toiselle. Siirrosta Osuuskunta PPO:lle tehdyllä kirjallisella ilmoituksella on sama vaikutus kuin jos siirtäjä olisi ilmoittanut eroavansa Osuuskunta PPO:sta tai vähentävänsä osuuksiensa lukumäärää.
      Jäsen voidaan erottaa Osuuskunta PPO:sta, mikäli
      1. Jäsen ei neljän viimeisen kuukauden aikana ole käyttänyt Osuuskunta PPO:n tai sen konserniyrityksen palvelua,
      2. Jos jäsen ei saamastaan varoituksesta huolimatta täytä velvoitteitaan Osuuskunta PPO:lle tai sen konserniyritykselle,
      3. Jos jäsen aiheuttaa Osuuskunta PPO:lle tai sen konserniyritykselle huomattavaa vahinkoa tai muutoin toimii näiden etujen ja tarkoitusperien vastaisesti.
      Jäsenen erottamisesta päättää hallitus. Erotettu jäsen voi vaatia erottamispäätöksensä siirtämistä ratkaistavaksi Osuuskunta PPO:n osuuskunnan kokouksessa, jonka päätöstä voidaan moittia välimiesoikeudessa.

      Yhteenveto:

      Laki sanoo, että jäsenen erottamisperusteena on velvollisuuksien laimilyönti. PPO:n säännöt tuovat mukanaan yksityiskohdan, että on aiheutettu huomattavaa vahinkoa tai muutoin toimittu näiden etujen ja tarkoitusperien vastaisesti.


      Mitä osuuskuntalaki sanoo JOHDON KORVAUSVELVOLLISUUDESTA:

      1 §
      Johtohenkilön vahingonkorvausvelvollisuus

      Hallituksen jäsenen, hallintoneuvoston jäsenen ja toimitusjohtajan on korvattava vahinko, jonka hän on tehtävässään 1 luvun 8 §:ssä säädetyn huolellisuusvelvoitteen vastaisesti tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut osuuskunnalle.
      Hallituksen jäsenen, hallintoneuvoston jäsenen ja toimitusjohtajan on korvattava myös vahinko, jonka hän on tehtävässään muuten tätä lakia tai sääntöjä rikkomalla tahallaan tai huolimattomuudesta aiheuttanut osuuskunnalle, jäsenelle tai muulle henkilölle.

      Vastauksia haetaan

      Kulunut vuosi on yritetty selvittää, onko PPO:n hallinto toiminut osuuskuntalain ja PPO.n sääntöjen vastaisesti myydessään pääliiketoiminnan kysymättä jäsenistön mielipidettä. Erottamisuhan alla olevat henkilöt ovat olleet asiassa erittäin aktiivisia. Tavoitteena heillä on myös ollut saada PPO vapaaehtoiseen selvitystilaan. Tällöin jokainen jäsen saisi n. 5.000 euroa tililleen kun taas sijoitusosuuskuntavaihtoehdossa tilille tulisi n. 2.000 euroa. Puhelinosuuskunta purettakoon ja perustakoot halukkaat omilla rahoillaan uuden sijoitusosuuskunnan.

      Hallitus alkaa nyt olla epätoivoisessa tilanteessa. Aika kuluu ja totuudet Elisa-kaupan ympäriltä alkavat paljastua. AVI päätti erityisen tarkastuksen käynnistämisestä, mikä on erittäin suuri epäluottamuslause hallinnolle lopputuloksesta riippumatta.

      Osuuskunnan kokous tulee päättämään totuuden etsijöiden irtisanomisesta. Sitä ei päätä hallitus.

      Totuus tulee saada selville, oli se mikä tahansa. Totuuden etsijöitä tulee palkita, ei rangaista.

      • Hallituksella on

        hätä. Seuraava kokous lähestyy ja jotakin pitäisi tehdä. Tämä erottamisyritys osoittaa, että hallitus elää omassa norsunluutornissaan eikä ymmärrä mitään siitä, mitä ympärillä tapahtuu.

        Hallituksen valehtelut tulevat AVI-tarkastuksessa näkyviin.

        Hallituksen on aika erota!

        Tämä on siihen hyvä päivä!


    • Kopio ed ketjusta

      Aikanaan siellä oli 1.12.2013 selostus tästä puhelusta: onko AVI-päätöksen jälkeen edeleen ajankohtainen?
      - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

      Osallistujina ison puhelinyhtiön johtaja (nimim. VMM) ja pienen puhelinyhtiön entinen johtaja (nimim. PKT). Tapahtuma-aika lähimenneisyydessä.

      VMM: Terve! Kokoukseni päättyi, Minun piti vielä kysyä sinulta, että miksi päästit tilanteen luisumaan erityistarkastukseen asti?
      PKT: Hpj on lakimies, sinähän tiedät ja hän on viime vuosina opettanut minullekin, että osuuskuntalaista ei tarvitse juuri välittää. Miksi? Siksi, että siinä ei ole sanktioita rikkomuksille. Et saa sakkoja vaikka vähän oikaisetkin. Sama koskee osuuskunnan sääntöjä. Otetaan esimerkiksi kevätkokous, jossa jäsen lakikirja kädessä ääni väristen vaati saada nähtäväkseen kauppakirjan ne osat, jotka eivät ole liikesalaisuuksia. Sehän kirjattiin pöytäkirjaan. Me lähetimme hänelle lehdistötiedotteen, eikä ole koira perään haukkunut.
      VMM: Meillä ei tuollainen peli vetele. Miten se on teillä mahdollista?
      PKT: Näillä alueilla on kova auktoriteettiusko. Uskotaan, mitä herrat ja sanovat ja uskotaan mitä lehtiin on kirjoitettu. Pääosahan siellä on totta, mutta samalla menevät nämä meidänkin jutut läpi. Hpj on hemmetin hyvä ja vakuuttava esittäessään satujaan julkisuudessa.
      VMM: Minkälainen Jukka oli puheenjohtajana. Suosittelin häntä kun hän on monesti ollut meillä yhtiökokouksissa ja vienyt ne lupsakkaasti läpi?
      PKT: Kallis mies ja liian rehellinen meille. Oli pakko maksaa kaksi käyntiä Oulussa. Jälkimmäisen käynnin hpj selitti lehdistölle, että tarvittiin pöytäkirjan tarkastajien välille erotuomaria. Eihän se pitänyt paikkaansa, mutta eivät nämä lehtimiehet kysele toisilta osapuolilta mitään ja läpi meni. Kokouksen alku meni sovitusti ja Jukka löi täysin kanveesiin ne, jotka yrittivät saada hylättyjä esityksiä esityslistalle. Sen helpottamiseksi jätettiin myös työjärjestyspykälä esityslistalta pois.
      VMM: Selitäpä tuota minulle vähän, kun osakeyhtiölaki on minulle tutumpi.
      PKT: Osuuskuntalain mukaan kun jäsen on ajoissa liikkeellä, hän saa esityksensä osuuskuntakokouksen esityslistalle. Kevään kokouksen jälkeen näitä tuli jumalaton määrä ennen lokakuun kokousta. Osa niistä oli aika ikäviä meidän kannaltamme. Kyseessä oli ns. ylimääräinen kokous, missä esitykset olisi pitänyt ottaa kaikki huomioon, mutta hpj sanoi lehdille, että tämä on kevään kokouksen jatkokokous ja siellä käsiteltyjä asioita ei oteta uudestaan esille ja että osa esityksistäkin on naurettavia. No, alku meni hyvin, mutta sitten Jukan ote alkoi pettää opposition painostuksessa ja erityistarkastusäänestys jouduttiin ottamaan heti alkuun. Ja huonosti kävi. Kokouksen myöhemmissä vaiheissa Jukka alkoi lipsua sovituista nuoteista ja sääntömuutosasiassa teki jo aivan omia linjanvetojaan. Ei uskonut, vaikka laitoimme sihteerimme viemään kesken kokousta hänelle paperilapun, että pitää palata ruotuun. Katsoimme parhaimmaksi vetää sääntömuutosesitykset pois eikä siis saatu vielä osuuskunnan rahoja itsellemme.
      VMM: Mitäs nyt tapahtuu erityistarkastusasiassa?
      PKT: Oppositio teki esityksen AVI:lle. Mehän saimme välittömästi viiden minuutin päästä kopiot papereista ja näimme mistä on kysymys. Hpj tuntee Lepistön ja uskomme, että tarkastukseen ei ryhdytä. Jos tarkastus kuitenkin käynnistetään, niin tarkastajaksi järjestetään oma mies. Tilintarkastajat ovat jo meidän miehiämme. Jarrutetaan tarkastusta kaikin keinoin, hallintojohtaja on hyvä siinä. Kieltäydymme antamasta tietoja ja niitä joudutaan hakemaan käräjäoikeuden kautta. Aikaa kuluu. Tarvitaan asianajajia, mutta niitähän me jo tunnemme ja rahaa on. Vuosi sitten oli 140 miljoonaa ja vieläkin on 130 miljoonaa jäljellä. Uskon että aika hoitaa koko asian ja teemme tietysti kaikkemme, että eivät tulisi teillä käymään. Mutta nyt pitää lähteä kaupunginhallituksen kokoukseen. Hei!
      VMM: Hei!

    • Lakitoimisto......

      Joka sektori on suurennuslasin alla niin vanhat kuin uudetkin hallinnon edustajat aina kun tekevät päätöksiä.
      Kaiken pitää perustua osuuskuntalakiin tai tässä tapauksessa myös muihinkin kuten perustuslakiin, yksilönsuojaan jne.
      Nyt ei päde yhden henkilön politiikka vaan totuus tulee julki tavalla tai toisella. Jos panee yhdenkään allekirjoituksen väärään asiakirjaan niin se on todennattavissa oikeusasteissa. Miettikää tätä hetki ja päättäkää tehdä oikein jatkossa.

    • Maan kaivaja

      Taas oli kalevassa annettu harhaanjohtavaa tietoa sijoitusosuuskunnan piikkiin. Osuuskunta PPO ei ole sijoitusosuuskunta. PPO Osuuskunta omistaa PPO Sijoitus Oy:n...siis omistaa ja on omistanut sen yli 1 V ja siitä suomalaisesta yhtiöstä yli 10 % , omistusosuus 100 %. Sen myynti on tästä syystä verovapaata myyntituloa.
      Heti myyntiin..siellä on 21 M€ Osuuskunta PPO:n rahoja muutettaviksi likvidiksi ja jaettavaksi jäsenille. Muuten ne on kohta..jonkun p.ersiessä mihin kaikki suunnitelmat on näköjään tähdätty aikaisempien tekemisien perusteella.

    • HessuHeippa
    • jäsen_b
    • Purkuun

      Olipa taas mahtavaa luettavaa Kalajaskan etusivuilla...Todella luotettavan oloinen tutkimus. Ovat varmasti soittaneet VAIN niille henkilöille jotka äänestivät Osuuskunta PPOn mielestä oikein osuuskuntakokouksessa(soittolistassa vain nuo henkilöt) ja heistä tuo mainittu prosentti kannatti...Naurettavaa pelleilyä. Osuuskuntakokouksessa tavataan ja hoidetaan pikkuhiljaa osuuskunta purkuun. P.S. yrittäjistä osa on huomannut(viimein) ja sanoneet että heitä vedätettiin Elisa kaupassa ja jotain sanoo että PKT sai monoa hallituksesta.

      • M. Hodor

        Tämä lehtijuttuhan oli aivan huuhaata. Tässä jutussa olisi pitänyt olla ne "väittämät" esillä mitä kysyttiin. On tullut esille se, että kyselyyn vastanneet eivät ymmärtäneet mitä kysyttiin, koska kysymykset olivat johdattelevia. Tällaisilla kyselyillä saadaan sellainen lopputulos, kuin halutaan. Onneksi suuri yleisö on jo huomannut, miten osuuskunnan hallinto jatkaa totuuden ja vastuun väistelyä tässä alueen suurimmassa rahan polttamisessa tähän asti. Työttömien määrä täytyy laskea tämän päälle. Niin, ja palveluiden ja vasteaikojen heikkeminen. Suuri yleisö ei enää usko mitään, mitä "Osuuskunta PPO" tiedottaa taikka kirjoittaa.


    • Plojulidika

      Kyllä suuri jäsenkunta on menettänyt uskonsa hallitukseen ja sen toimintakykyyn muuttuneessa tilanteessa. Nyt ei oikein luottamus ole heidän tekemisiensä kannalla vaan tarvitaan faktoja asioihin.
      Jotenkin tulee esille sellainen käsitys että "joku" on johdattanut hallinnon tapahtuneisiin vääriin päätöksiin mutta se on ollut arka asia kun on itse ollut mukana päätöksenteossa. Nyt on aika putsata pöytä ja esittää saamansa jäsenkunnan mielipide ilman mollausta jälkikäteen .."nyt muuten äänestit väärin". Vastuu on hallituksella ja tj:llä jotka asioita ovat ajaneet.

    • PPO:n valistuneet jäsenet vaatikaa kouksen asiakirjat päätösesityksineen lähetettäväksi. Voitte etukäteen nähdä miten halinto toimii sääntöjensä vastaisesti.
      Ilmoittautukaa ajoissa kokoukseen. Viekää viestiä eteenpäin. Kerätkää linja-autoittain väkeä, eripuolelelta pitäjiä. Yrittäjiltä valtakirjat, eivät hekään halua mitään sijoitusrahastoa,Yrittäjät tarvitsevat kaikki euronsa oman yrityksen tarpeisiin. Näin lama-aikana jokainen euro on tarpeen työn turvaamisen takia. Yritysistä riipuen kysemyksessä 5000 euroa jopa yli 10000 euroa riipuen liittymien määrästä. Tavalliselle perheelle se on 5000 tai 6000 tuhatta euroa.Tässä on käynnissä suuri puhallus? Revon Sähkön myynnissä luvattiin tiettyjä panostuksia alueen kehityseen. Miissä me näemme nämä panokset ja tulokset. (minä näen ne kohonneina sähkö ja siirtomaksuina)
      Näin pohtii mies toimialueen reunamilta

    • Oikeus voittaa

      Nyt pitää jäsenien vaatia osuuskuntakokouksen esityslistaa itselleen. Osuuskuntalaki luku 5 pykälä 23 antaa siihen oikeuden.
      Tällöin näemme mitä hallitus esittää ja mitkä jäsenien tekemät esitykset on plokattu pois !

      Oli hyvä kirjoitus Keskipohjanmaasta tänään 18.4 ao asiasta.

    • pieni kalu tympii

      Mahtavaa. Viime vuoden puolella niille jäsenille jotka eivät olleet käyttäneet PPO:n palveluja lähetettiin kirje jossa annettiin suurinpiirtein saturainen osaketta vastaan. ELi potkittiin pois osuuskunnasta....

      Nytpä ei osuuskunnan osakkaan tarvitsekaan käyttää palveluja ollakseen siinä mukana,,,,,,,voi vit jen kevät mitä hommaa.

    • pieni kalu tympii

      ei silti, että haluaisin......

    • 14rjoighsg

      Alakaa jo koko PPO-ketjujen lukumäärä oleen sillä mallilla, että toivottavasti osuuskunta koijaa viimosetkin pennit taivaan tuuliin, eikä enää IKINÄ TARVITSE KUULLA/NÄHDÄ SANAAKAAN KOKO POHJANMAAN PORVARIEN OSTOKERHOSTA.

    • Pian entinen tilaaja

      Keskustapuolueen äänenkannattaja Kalajokilaakso on toiminut tässä PPO - asiassa niin ala-arvoisesti, että ainakin meillä moisen roskan tilaaminen loppuu tähän vuoteen.

    • elisaosti

      Siellä pkj:n linja jatkuu kun paras puoluekaveri oli valittu hallitukseen eli kontrolli pelaa ja utopiset visiot tulee jatkumaan esityksissä jos ei hallinto pidä puoliaan. Vielä näihin tulevaisuuden visioihin voi vaikuttaa osuuskunta kokouksessa...mikä se olikaan alan tulevaisuuden visio..televisio

    • Jäsen_b

      aAahaHAahahah männistö hallitukseen... olipa YLLÄTYS... sallikaa mun nauraa... vaikka ei olekkaan naurun asia... voi uttiv mitä hommaa

      • jatkoaika2015

        Männistöllä olisi loppunut kausi tänä vuonna , nyt sai vuoden lisäaikaa.
        Ovelasti jatkettu kun olisi ollut muuten erovuorossa.


    • laskelmat esiin

      Teleoperaattori Elisa osti vuonna 2012 kiinteän verkon operaattori PPO:n, ja tässä yhteydessä PPO:n omistamat operaattorit siirtyivät Elisalle. Näihin kuuluivat Kymen Puhelin ja Telekarelia.

      Näin se maailma toimii paulin mukaan..ei siinä asiakkailla ole mitään osuutta, ja samaa menoa yritetään myös emo-osuuskunta PPO:n osalta..kun luin hallituksen lehtijuttuja, laskin äkkiä että nyt sijoitusyhtiö esitys on 120 €/osuus, jako 100 kpl= 1,20 €/kaupattava tuote kauppapaikalla ?..mihin se katoaa loppu omaisuus kun jos sen jakaa jäsenmäärällä niin kaupattavaa pitäisi olla n 17 €/osuus= n 5000 €/jäsen ??? Taikatemppuako ollaan meille esittämässä..ei mene jakeluun

    • havuja!

      Kannattaa huomata yksi pienen pieni seikka, joka hallitukselta on varmaan ihan vahingossa unohtanut kertoa...myös kauppapaikalla myynnistä menee VERO. Samoin siellä myytävät osuudet eivät taatusti mene täydellä hintaa, vaan 30-50% alennuksella käypään hintaan nähden...yksinkertaisuudessaan näin:

      4500€ -30% - 30% = 2200€ (hallituksen esitys)

      vai

      4500€ - 630€ (verot 1500€ ylimenevältä osuudelta 70% pääomaveroa, 30% verotonta) = 3870 (maankaivajien ehdotus)

      Näiden ehdotusten takana on ideologinen riita siitä, kenen rahoja ne osuuskunnan varat oikeasti on; hallituksen pelimerkkejä pörssipeleihin, konsultteihin ja muuhun kivaan vaiko osuuskunnan jäsenten varoja.

    • 1+5

      Missä kohti PPO:n säännöissä sanotaan, että PPO:n toimialana on toimia kehitysyhtiönä tuotosta piittaamatta?

    • Osuuskunta PPO

      Olen tiedustellut osuuskuntalain asiantuntijoilta ja niihin liittyneistä oikeuspäätöksistä löytyykö jostain pykälä jossa " jäsenet voidaan pakottaa luovuttamaan osuuskunnasta heidän omistusosuus" sijoitustoimintaan yksipuolisella hallituksen päätöksellä. Ei löydy, eli jäsenillä on oikeus saada lain ja sääntöjen mukaan omistusosuutensa, siis osuusmaksut ja osuuskunnan omaisuustaseesta jäsenmäärällä jaettu osuus itselleen. Mitään pakkoa sijoitustoimintaan mukaanlähtemiseen ei ole laissa eikä säännöissä.

      Tämä on siis hallinon ja tietenkin hyvällä palkalla toimivan tj:n oma tavoite.
      Siirakki sanoi aikoinaan..ahneella on pa.kanen loppu ja se voi olla jo seuraavassa osuuskunta kokousessa.

    • hephep1
    • Tyyristä on

      Kyllä tulee osuuskuntakokous tyyriiksi, kun pitää tuolla siivolla palkata juristeja osuuskunnan kokoukseen. Ihan tyhjän panttina istuvat. Juristilauman palkkiot ovat lähes 20 000 euroa toukokuun kokouksesta.
      Näin hallitus hassaa omistajien rahat. Ja tästä on turha syyttää jäseniä.

    • eron hetki

      Pidetyn osuuskuntakokouksen perusteella PPO:n hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela ei nauti jäsenistön luottamusta. Hänen on erottava tehtävästään tai hänet on erotettava.

      • Oma moka

        Ihmettelen, jos tämän kokouksen jälkeen hallitus ei eroa. Aivan oikeutettu epäluottamuslause hallitukselle yhdessä ja erikseen. Arvovalta on mennyt ajat sitten, sitä ei voi enää menettää, sitä ei enää ole. Siitä saa hallitus syyttää vain itseään.

        "En tiedä kuka minua pisti!"


    • 6+18

      Kannatan yllä kerrottua esitystä! Pelkästään jäsenistön matkakulut alueen äärilaidalle vietyihin kolmeen kokoukseen ovat olleet yhteensä yli 100 000€.

    • 1+15

      Osuuskunnan jäsenten tulee valvoa, ettei juristi Jukka Laitasalon laskua makseta osuuskunnan kassasta. Hän oli kokouksessa normaalin yritysvaltakirjan käyttäjä ja Uutelan henkilökohtainen avustaja.

      Hienoa, että kokouksessa jäsenten ääni tuli selvästi esiin. Ihmetyttää kovasti osuuskunnan Talousututkimuksella teeettämän jäsengallupin tulos, jonka mukaan 70% jäsenistä haluaa jatkaa osuuskunnan toimintaa.

      Näyttää kokouksen peruiteella siltä, että 70% haluaa jakaa varat omistajille. Iso on gallupin virhemaginaali, vai oliko kuitenkin niin, että Taloustutkimuksen tekemän haastattelun vastaajat valittiin aiempien kokousten äänestyskäyttäytymisen perusteella?

    • Yksi Änkyrä

      Suuri työ on vasta alussa. Me "Änkyrät" tulemme tekemään kaikkemme, että PPO:n hallitus vaihtuu ja sen jälkeen PPO:n varallisuus jaetaan PPO:n omistajille ja ne, jotka ovat aiheuttaneet vahinkoa jäsenistön varallisuudelle tullaan saattamaan korvauksiin aiheuttamistaan vahingoistaan!!

    • Kokouksessa

      jäsenistö kertoi hallitukselle, mikä on todellinen tahtotila: osuuskunnan vapaaehtoinen selvitystila ja varojen jako jäsenille.

      Puheenjohtajaksi tuli jäsenistön ehdokas, tili- ja vastuuvapautta ei myönnetty ja sääntömuutokset siirrettiin seuravaan kokoukseen. Erityisen katkeralta hallitus vaikutti siitä, että tilintarkastajat vaihdettiin. Miksi niin tiukka vastaanpaneminen? Onneksi Tapio Pihlajamaa oli jämäkkänä eikä suostunut muuttamaan tai perumaan esitystään vaikka suutarikin kuiskutteli korvaan.

      Hallituksen olematon arvovalta häipyi kokonaan. Hallitus velvoitettiin järjestämään seuraava kokous Ylivieskassa ja todettiin, että hallitus on erittäin todennäköisesti toiminut lainvastaisesti kun ei ottanut lähes tuhannen allekirjoittajan lain mukaan tekemää esitystä kokouksen käsiteltäväksi. Perästä kuuluu.

      Erkoinen episodi oli se, että tj Peltomaa kävi takavarikoimassa jäseniltä pois heille ennen kokouksen alkua jaettua monistetta. Sananvapauden rajoittamista samalla lailla kuin kolmen jäsenen erottamisuhka lehtikirjoitusten vuoksi ennen kokousta.

      Muuten yksi näistä erottamisuhan alla olleista valittiin hallintoneuvostoon: Lauri Passi Kokkolasta.

      Kauanko Jarmo Uutela on hallituksessa? Kauanko hallituksessa on Asko Männistö, Ylivieskan lahja vastuupaikalle?

      Osuuskunnan nykyistä toimintatapaa (toimitusjohtajan?) kuvaa se, että osuuskunnan uudet nettisivut tilattiin ilman kilpailutusta Statiivi Oy:ltä, joka on kuten tiedämme Asko Männistön firma. Osuuskunnan tytäryhtiönä on nimittäin PVP Oy, jonka liikeidea on suunnitella ja myydä nettisivuja!!!

      Miksi kukaan kokouksessa ei kysynyt tästä asiasta?

      Kysyy kokouksessa ollut

      • Osacas

        Erikoinen episodi tosiaan tuo jakelu. Kokouspaikalla kun ei saa jaella ylimääräisiä materiaaleja.
        Ja miksi et sitten kysynyt kun olit paikalla ?


      • Yksityinen omaisuus
        Osacas kirjoitti:

        Erikoinen episodi tosiaan tuo jakelu. Kokouspaikalla kun ei saa jaella ylimääräisiä materiaaleja.
        Ja miksi et sitten kysynyt kun olit paikalla ?

        Kokouspaikalla saa jakaa mitä tahansa materiaalia.
        Vaikka karkkia.

        Materiaalinen pois ottaminen toiselta ilman lupaa, on varastamista.
        Aivan sama jos olisi kerätty housuja jaloista.

        En ollut paikalla.


    • 14+18

      Olet kaikin sanoin täysin oikeassa! Missäs muuten painettiin PPO:n tuorein vuosikertomus: Onko vastaus Mainos Statiivi Ylivieska = PPO.n hallituksen uuden jäsenen, Asko Männistön firma. Kilpailutettiinko hankinta?

      • Asko lähtee

        Asko saa lähteä aika pian PPO:n hallituksesta!


    • joo.o

      Sama puulaaki oli hoitanut Elisa-kaupan, sekä tehnyt tilintarkastuksen... Hyvä että meni vaihtoon.

    • Turva-aita

      Kova on hallituksen halu päästä jäsenistä eroon. Jäseniä uhkaillaan erottamisella ja kutsutaan kuulemistilaisuuksiin. Kun niitä ei saada erotettua, ruvetaan puuhaamaan edustajistoa. Se kertoo hallituksen halusta saada turva-aita jäsenistöä vastaan. Että jäsenistö pysyisi mahdollisimman kaukana.
      Valjastetaan oikein juristilauma osuuskuntakokoukseen kertomaan, että väkeä on liian paljon paikalla!
      Niin on unohtunut hallitukselta kuka on isäntä ja kuka on renki.

    • hephep!

      Mitään edustajistoa ei tarvita! Muutetaan osuuskunnan sääntöjä niin, että yksityinen henkilökin voi antaa valtakirjan muulle kuin puolisolleen.

      Hallitus kyllä tekee kaikkensa, että pääsisi jäsenistään eroon. Jäsenten rahat sen sijaan tuntuvat kelpaavan liiankin hyvin.

    • 14+13

      On todella mielenkiintoista lukea miten Osuuskunta PPO uutisoi nettisvuillaan osuuskuntakokouksen annin ja päätökset. Jatkuuko valehtele ja totuuden vääristely vai kerrotaanko rehellisesti, että jäsenistö otti niille kuuluvan vallaan ja näytti hallinnolle kaapin paikan?

      Kerrotaankpo, että jäsenistö kertoi kokouksessa mihin suuntaan osuuskuntaa jatkossa viedään? Kerrotaanko, että hallitus velvoitettiin valmistelelemaan osuuskunnan alasajoa ja seuraavaa kokousta Ylivieskaan lauantaille ja aloitusaikaa heti aamusta? Kerrtaanko, että jäsenistö vaihtoi kokouksen puheenjohtajan ja tilintarkastajat sekä jätti tili- ja vastuuvapauden myöntämättä?

      Kerrotaanko, että seuraavaan kokoukseen hallinto velvoitettiin järjestämän kunnollista tarjoilua? Kerrotaanko, että hallituksen erottamisuhkaillut Passi, Pihjalamaa ja Tiainen saivat kokouksessä jäsenistön valtavan tuen taakseen? Jopa niin, että Passi valittiin hallintoneuvostoon. Käydäänpä lukemassa heti kun tiedote on valmiina!

    • Noloa

      Olipa ala-arvoiset kokousjärjestelyt. Kahvittajille oli annettu määräys, että luukut kiinni heti, kun kokous alkaa. Kahvitilassa parikymmentä istuinta ja kokousedustajia 1200!!!??? Taukojen aikana ei ollut minkäänlaista tarjoilua. Osuuskunnan 100-vuotisjuhlavuonna osuuskuntaväki kokousti toimialueen äärilaidalla, nälissään, kuivin suin. Todella noloa.

      • Iso moka

        Olen ollut monissa vastaavissa tilaisuuksissa ja tämä oli pohjimmisista pohjimmainen pohjanoteeraus. Tunsin myötähäpeää koko osuuskunnan ja varsinkin sen toimihenkilöiden puolesta. Merkkivuosi. Iso moka. Hakekaa nyt ihmeessä mallia kokousjärjestelyihin vaikka internetsivuilta tai kirjallisuudesta tai jostain. Ottakaa selvää, miten tällaiset tilaisuudet järjestetään.


      • Ei toimi
        Iso moka kirjoitti:

        Olen ollut monissa vastaavissa tilaisuuksissa ja tämä oli pohjimmisista pohjimmainen pohjanoteeraus. Tunsin myötähäpeää koko osuuskunnan ja varsinkin sen toimihenkilöiden puolesta. Merkkivuosi. Iso moka. Hakekaa nyt ihmeessä mallia kokousjärjestelyihin vaikka internetsivuilta tai kirjallisuudesta tai jostain. Ottakaa selvää, miten tällaiset tilaisuudet järjestetään.

        Raahessa ei toiminut edes vessa. Vessan ovessa luki, että rikki.


      • Ällistyttävää
        Ei toimi kirjoitti:

        Raahessa ei toiminut edes vessa. Vessan ovessa luki, että rikki.

        Ensimmäisenä kokouksessa haukuttiin omistajajäsenet, kun niitä oli paikalla liikaa!


    • Tuomari oikea

      Seuraavaan osuuskuntakokoukseen pitää saada mukaan aivan tavallisia rivijäseniä. Tämä on tullut liiankin selväksi, että tämä herra-seura yrittää kaapata entisen PPO:n omistajien varat omiin tarkoituksiin. Rahankiilto silmissä haukutaan omistajia, kun he haluavat oikeutta ja tulla kuulluksi. Koska PPO myytiin omistajilta kysysymättä, ainoa vaihtoehto on purkaa osuuskunta ja jakaa rahat omistajille.

    • PellervoRouvaaaaaaa

      Kotona sohvalla uupuneena maatessa tajusin yhtäkkiä, mitä vaalipäivänä on tehtävä, jos haluaa pelastaa sielunsa. On luovuttava vallasta. On oikeasti annettava se pois ja kumarrettava syvään.
      ..... kirjoittaa pitävänsä mielettömänä niitä, jotka kuvittelevat, että vaalipäivänä luulevat jotakin omistavansa.

      Kenenkähän ajatuksen juoksua..Uutelan vai Peltomaan ???
      Kangasvieri heitti pyyhkeen kehään ja yritti Pellervo Rouvan avulla hoitaa hänelle kuuluvat tehtävät ..ei onnistunut ja tässä sitä ollaan..'
      kaikki on auki jota jäsenet haluaa..

    • kjghg

      Siellä alkaa hallintoneuvostossa jäädä vähemmistöksi Paulin/Katin häntyrit ja asiat alkavat rullaamaan oikeaan suuntaan. Soon hyvä se!

    • Sijoitusvihje

      Toimitusjohtaja kehui kokouksessa että olipa hyvät kaupat, kun Elisan kurssi on noussut 40 %. Elisan kurssi on nyt 22,42 ja suunta on jatkossa vain alaspäin, kun PPO-kauppojen positiivinen vaikutus alkaa poistua tällä kvartaalillla. Nyt pitää heti myydä Elisan osakkeet! Saadaan enemmän jaettavaa.

      Nimim. Osaan Sijoittaa Rahani Paremmin Kuin Nykyjohto

    • Kolme kysymystä

      Kiitän vilpittömästi PPO:n aktiivista ja asiantuntevaa jäsenistöä, joka ei ole enää PPO:n johdon ja hallinnon sumutettavissa.

      Mitä sonnille tehdään kun se myydään teuraaksi? Mitä vesiosuuskunnalle tai sähköosuuskunnale tehdään kun se myy verkkonsa ja lakkaa toimittavasta vettä tai sähköä asiakkaileen? Vastaus kaikkiin kysymyksiin on, että ne lopetetaan ja varat jaetaan omistajille.

      Mitä puhelinosuuskunnalle tehdään kun se myy verkkonsa ja asiakkuutensa ja lopettaa toimittamasta palveluitaan? Vastaus on hyvin yksinkertainen: se lopetetaan ja varat jaetaan omistajien kesken.

    • Perus Raahelainen

      Tässä on suora kopio osuuskunta PPO:n voimassa olevista säännöistä.

      20. Varojen jakaminen Osuuskunta PPO:n purkautuessa

      Jos Osuuskunta PPO puretaan, palautetaan ensin lisäosuuksista Osuuskunta PPO:lle suoritetut maksut ja sitten varsinaisista ja vapaaehtoisista osuuksista suoritetut maksut tasapuolisesti. Tämän jälkeen jaetaan omaisuuden säästö jäsenten kesken varsinaisten osuuksien ja vapaaehtoisten osuuksien lukumäärän perusteella.

      Tämä on varsin selkeä pykälä.

      Minäkään en uskonut heti, että tämä PPO:n myynti oli järjestetty peitetarinaksi kymmenien miljoonien rahan tolskaamiselle. Eniten harmittaa, että nuoria poispotkittuja ihmisiä perheineen muuttaa entisen PPO:n myynnin myötä muualle. Näitten ihmisten työpanos ja verotulot ovat menetetty lopullisesti.

      Jos Uutelassa on miestä, pitäisi hänen tulla kaapista ulos ja myöntää töppäilyt. Tämä tarina ei rauhoitu, ennenkuin Osuuskunta on purettu. Kärsijöiksi jäävät PPO:n ja tytäryhtiöiden työttömät ja lisäksi entisen PPO:n kuluttaja-asiakkaat, joista elisa ei näytä välittävän ollenkaan.

    • Lehden tilannut.
    • Ossi Perusta

      Jotenkin tuttu tarina. Suomalaista osaamista liike-elämässä.

      26.5.2014 15.27
      ”Destia myydään pilkkahintaan”

      ku
      JHL kummastelee kaupan perusteluita.

      – Tuottavaa yhtiötä ei kannattasi myydä taloudellisesti vaikeana aikana eikä varsinkaan pilkkahintaan, sanoo JHL:n toimialajohtaja Päivi Niemi-Laine.

      Hän viittaa kauppaan, jolla Suomen valtio myy infra- ja rakennusalan palveluyrityksen Destia Oy:n koko osakekannan pääomasijoittaja Ahlström Capitalille. Yhtiön osakkeista maksettava kauppahinta on 148 miljoonaa euroa. Hinta perustuu yhtiön velattomaan arvoon, joka on 130 miljoonaa euroa.

      Niemi-Laine pitää solmittua kauppaa huonosti ajoitettuna ja kauppahintaa liian pienenä.
      ”Strategista merkitystä edelleen”

      Hän ei myöskään hyväksy perustelua, jonka mukaan Destian omistuksella ei olisi strategista merkitystä valtiolle. Kauppaa on perusteltu myös sillä, että se selkeyttäisi infra- ja rakennusalan kilpailutilannetta.

      – Valtio-omisteisen yhtiön kautta rakentamisen ja korjaamisen kustannusten taso on pystytty pitämään mahdollisimman alhaisena. Destian omistaminen on lisäksi palvellut valtion kokonaistaloudellista etua. Nämä perustelut valtion omistajuudelle eivät ole poistuneet.

      Destian toimialaa on teiden ja väylien rakentaminen ja ylläpito. Kun yhtiö perustettiin, nähtiin valtion omistajarooli strategisesti tärkeänä. Erityisesti väylätoimintojen kunnossapitoa pidettiin merkittävänä yhteiskunnallisena intressinä.
      ”Työsuhteen ehdot ennallaan”

      Ahlström Capitalin mukaan omistusmuutoksella ei ole välittömiä henkilöstövaikutuksia.

      – Työsuhteen ehtojen on säilyttävä vähintään nykytasolla jatkossakin. Kotimaiselta omistajalta on perusteltua edellyttää henkilöstölle annettujen lupausten lunastamista, Niemi-Laine vaatii.

      Liitto pitää tässä tilanteessa hyvänä ratkaisuna sitä, että Destia myytiin yhdelle kotimaiselle omistajalle kokonaisena. Ahlströmillä on pitkät ja vankat perinteet kotimaisena teollisuuteen sijoittavana yhtiönä.

      Destian juuret ovat vuodessa 2001, jolloin tienpito erotettiin liikelaitokseksi valtion Tielaitoksesta ja avattiin kilpailulle. Destia Oy perustettiin vuonna 2008. Perustamisen jälkeen yhtiön toimintaa on yhteistyössä henkilöstön kanssa tehostettu ja virtaviivaistettu. Nykyisellään Destiassa on noin 1 400 työntekijää ja se on tuottanut voittoa kolmena peräkkäisenä vuotena. Heistä JHL:n jäseniä on noin 650.

    • Turhaa puhetta

      Hallituksen on turha puhua, että osuuskunta toisi työpaikkoja. Juurihan se on vaikuttanut toimillaan siihen, että alueelta on kadonnut 140 työpaikkaa. Se on iso luku. Jos hallitus olisi ollut huolissaan työpaikoista, se olisi neuvotellut sellaisen sopimuksen, että työpaikat olisivat säilyneet alueella. Tämä hallitus ei välitä työpaikoista pätkän vertaa.

    • justniin

      Ei mitään työpaikkoja aleta luomaan meijän rahhoilla. Rahat jakoon vaan, porukka on sen ikäistä että haluavat antaa PPO saamansa osuusrahat lapsille ja lapsen lapsille.

      • Omat jokaiselle

        Joo ei meidän rahoilla mitään työpaikkoja ruveta luomaan. Hallituskin hävitti 140 työpaikkaa, tuottavan yrityksen ja alueen veturin. Jokainen vain ottaa omansa kiireesti pois ja huolehtii vain itsestään. Niin hallituskin tekee.


    • juippi5

      Mites näitten nykyisten toimihenkilöiden työsopimukset Vouho, Peltomaa ja joku sökrötööri, onko ne irtisanottavissa. Tietääkö kukaan. Ei taida toimitusjohtajan palkka pysähtyä 10 kiloeuroon.

      • renkiä ovat

        Osuuskunnan jäsenethän ne kustantaa. Omistajat maksavat heille palkan.


    • osaamiskeskus

      Minä olen ollut vuoden päivät näistä kuvioista ulkona, mutta kun viimeksi kuulin niin Korpi-Tassin mukaan Ylivieskaan oli tulossa Pohjois-Suomen ict-alan osaamiskeskus, 250 ict-alan ammattilaista ja alan huippuasiantuntijaa PPO-Yhtiöt Oy veturinaan. Missä tämä osaamiskeskus on?

      • 8+15

        Eiköhän se ole ylösajovaiheessa niin kuin datamekin oli vuosi sitten.


    • Satatuhatta

      sanoi Raahen Seutu kokouksen maksaneen - yli satasen per osallistuja. Olisipa mukava nähdä mistä kustannukset koostuvat. Vaikuttaa yhtäkkiä suurelta summalta. Hallituksen palkkaamia lakimiehiä oli toki paikalla useita, pari kpl Helsingistä asti. Toisaalta Laitasalo ei osuuskunnan kassaa vähennä, koska hän oli paikalla valtakirjalla kokousedustajana ja toimi lisäksi Uutelan henkilökohtaisena avustajana, jolloin Uutela luonnollisesti maksaa hänen palkkionsa. Paljonkohan halvemmalla kokous olisi järjestetty Ylivieskassa?

      • 40000

        Maksoi kokoukseen matkanneiden jäsenten kyydit. 500 autoa 100 km etäisyydeltä, 200km mutkin. 0,40 €/km = 40 000€.


      • Kirje maksaa

        Osuuskuntakokouksen kutsu maksaa: 2-puoleinen painettu kutsu 1-2 hallituksen sijoitusilosanomalappua, kirjekuori, limppaus ja postitus tekee n. 3 euroa eli 3 x 27000 jäsentä ja sieltä se summa tulee, lehti-ilmoitukset muutaman tonnin sekä juristilauma ja asiantuntija-armeija noin 10 000 e.

        Hintaa tulee hallituksen huuhaa-kyselyille yhtä paljon kuin osuuskuntakokoukselle. Propagandakirje tuli kaikille jäsenille.


      • Perus Raahelainen

        Aivan varmasti halvemmalla. Kaikki muut paitsi hallintoelimien kokousedustajat ja lakimiehet 3 kappaletta tulivat omalla kustannuksella. Kahvi ja tuo vaatimaton pasteija ei ollut kovinkaan suuri kustannus. Laitasalo ei varmasti tullut paikalle Uutelan kustantamana. Jos on pokkaa, niin julkaisee sitten kuitin, missä Uutela maksaa Laitasalon palkan ja taksit ja lentolipun. Kokoustilan vuokra ei varmaan ollut kovinkaan merkittävä siihen nähden, että jäsenten rahoja on hukattu 40 miljoonaa Datameen ja joka vuosi 10 miljoonaa tämän alueen varoja menee elisalle kehäkolmosen sisälle tästä eteenpäin. Vähintään 200 työtöntä PPO:n ja tytäryhtiöitten kautta. Järjestetään seuraava osuuskuntakokous Ylivieskassa, niinkuin kuuluisi ja lasketaan ja verrataan kustannukset. Tilintarkastajat voivat tehdä tämän laskelman bonuksena.


      • omalla rahalla
        40000 kirjoitti:

        Maksoi kokoukseen matkanneiden jäsenten kyydit. 500 autoa 100 km etäisyydeltä, 200km mutkin. 0,40 €/km = 40 000€.

        Jäsenet maksavat itse matkansa. Myös linja-autossa ollut myyrä maksoi itse matkansa.


    • Kaikki

      Työöntekijät ovat irtisanottavissa kahdenviikon irtisanomisajalla, koska pulju loppuu, ei siellä tarvitse sitten työntekijöitäkään. Sitä ei tiedä onko tj. kanssa sovittu kultaisesta kädenpuristuksesta. Miten isolla summalla, mutta sekin selvinnee aikanaan.

    • Pellervonakka

      Olipa lapsellista urputusta raahen seudussa, päätoimittaja on aivan uutelan vasalli ja ne muut jotka samassa yhteydessä moitti jäsenien päätöksiä on samaa aivotonta kastia. Ainoa järkevä kommentti oli Jukkolan antama lausunto.
      Eihän raahen kaupungin johtaja edes tajunnut että vihanti on liitetty raaheen..

      Se huippujuristi ja pellervoakka sai kyllä sellaisen oppitunnin jäsenosuuskunnan päätösprosessista että muistavat vielä pitkään munanneensa itsensä..ei taida olla kiinnostusta näyttää nokkaansa täälläpäin.

      Kokouksen puheenjohtaja oli huippu, ei hätkähtänyt varmaan yli kymmenen eri henkilön uhkauksista kun päätöksiä nuijittiin pöytää, kaikki on tarkistettavissa äänitteestä ja tulee oikein pöytäkirjaan , niitä ei nyt pysty tulipunaisena nököttänyt tyty väärentämään ja kun vielä kävi jäsenen laukulla omin lupinsa niin siitä voi seurata asianomistajalta vaikka syyteharkinta.

    • 6+18

      Löytysköhän tästä RS:n jutusta lehtileikettä meille ei-tilaajille/ulkopaikkakuntalaisille kun ei saa enää edes nettilehdestä lukea.

    • 87000 hukassa

      Äkkiseltään laskettuna kokouksen kulut olivat: tarjoilut 3000€, tilavuokra 3000€,tietotekniikka 3000€, juristien, pellervon akkojen yms. palkkiot 3000€, järjestysmiehet 1000€, eli yhteensä 13000€. Taaskaan ei siis kilpailuettu, koska hyvä-veli järjestölle katosi 87000€. Tästä valtaosa lienee mennyt Asko Männistön laariin vuosikertomusten myötä.

    • Kick off

      Raahen seuden PPO:n jäsenistöä syyllistävä linja osoittaa sen täydellisen tietämättömyyden jolla PPO:n tilanteesta siinä kirjoitetaan. Nämä jutut voi jättää täysin omaan arvoonsa.

    • Uhkailun mestari

      Tämä hallitus on kunnostautunut laaja-alaisella uhkailulla.
      Uhkaillaan veroilla, verottajalla - mutta veropäätöstä ei näytetä, uhkaillaan jäsenyydestä erottamisella, uhkaillaan laittomilla päätöksillä, kutsutaan kuulemistilaisuuksiin.

      Osk-kokouksen puheenjohtajaksi ilmoittautunutta puheenjohtajakandidaattia uhkaillaan oikein lakimiesten voimin valtavilla korvausvelvollisuuksilla ennen kuin puheenjohtajaa on edes valittu.

      Mitä hallitus uhkaa seuraavaksi?

    • Arvolaukku

      Niin kuka on käynyt jäsenen laukulla omin lupinsa?? Kokouksessako?
      Kiinnostaa, en ollut paikalla.
      Suomessa on perustuslaillinen oikeus koskemattomuuteen, turvallisuuteen ja omaisuuden suojaan.

    • Raahen Seutu 24.5

      Raahen seutu/ Kristiina Tuikkala:

      24.5.2014
      Olipa tulla laiton kokous

      Entinen otatus Elisa-kauppojen jälkeen sijoitusyhtiönä toimintaansa jatkaneen PPOn tulevaisuudesta jatkui. Raahen liikuntahallissa oli jälleen suuren urheilujuhlan tuntua, kun Osuuskunta PPO järjestäytyi osuuskuntakokoukseensa tismalleen vuosi edellisestä. Määräaikaan mennessä ilmoittautuneita oli 1 234, mutta paikalla oli vain 917 osakasta.
      Ennakko-odotukset kuumasta ilmapiiristä ja kovasta menosta todentuivat jo ennen kokouksen alkua, kun närkästynyt jäsen paheksui toimitusjohtaja Kati Peltomaan toimia hänen kerätessään kokouspaikalla jaettua ylimääräistä materiaalia.
      Hallitus päättää, mitä kokousmateriaalia jaetaan, perusteli toimitusjohtaja ennen kokousta ja kokouksessa.
      Hallituksen puheenjohtaja Jarmo Uutela täydensi monisteen sisältäneen myös virheellistä tietoa, kuten sen, että tilintarkastaja ei puolla lausunnossaan vastuuvapautta.
      Kokouspaikalla käytiin villiä veikkausta siitä, kuinka kauan kokous kestää tällä erää. Vuoden takaiseen kymmentuntiseen rupeamaan alkoi uskoa yksi jos toinenkin, kun kokoukselle valittu puheenjohtaja aloitti rupeamaansa vasta kolmisen tuntia aloituksesta. Kättä väännettiin niin pöytäkirjan tarkastajista kuin ääntenlaskijoistakin.
      Äänestämättä ei puheenjohtajaa valittu. Viime syksynä ylimääräisessä osuuskuntakokouksessa toiminut pörssiyhtiöiden vuosikokousammattilainen varatuomari Jukka Laitasalo jäi hopealle, kun tehtävään valittiin äänin 1 364-1 299 maisteri Veli Kortesalmi.
      Jo heti alkumetreillä hallituksen puheenjohtajan Jarmo Uutelan ja kokousta alustaneen Pellervo-Seuran lakiasiainjohtajan Anne Kontkasen varoitukset lainopillisen tietämyksen puutteen vaaroista kävivät ilmeiseksi.
      Puheenjohtajakisan hävinnyt ja Uutelan avustajana toiminut Laitasalo, joutui lukemaan Kortesalmelle lakia siitä, mitä kokouksessa voidaan käsitellä. Osuuskunnan purkua ajaneiden äänin toiminut Kortesalmi olisi ottanut listalle Tapio Pihlajamaan esityksestä muun muassa osuuskunnan purkamiseen tähtäävän toimenpide-ehdotuksen. Kokouksesta oli tulla laiton. Seuraavaksi Pihlajamaa esitti pontta.
      Osuuskunta ei tunne pontta, luki Laitasalo lisää lakia.
      Yksimielisyyttäkin sentään etelään ja pohjoiseen jakautunut väki koki. Esitys osakkuutta kohden maksettavasta 500 euron osuuskorosta ei kokenut vastustusta. Lisää kuitenkin janotaan. Erkki Kujala vaati, että seuraavaan vuosikokoukseen valmistellaan osuuskunnan hallittu purku ja 300 euroa korkoa, kunnes pesä on tyhjä.
      Kokouksen muihin päätöksiin, kuten sääntömuutoksiin palataan tuonnempana.

    • Raahen Seutu 27.5

      27.5.2014
      Kahdeksan tunnin väsytys

      PPOn kokous vahvisti tilinpäätöksen, mutta ei kuitenkaan ei myöntänyt vastuuvapautta. Jos tilinpäätös olisi jäänyt vahvistamatta, kesäkuun lopussa maksuun tuleva osuuskorko olisi jäänyt saamatta.
      Liki kahdeksantuntiseksi venynyt ja sata tuhatta euroa Osuuskunta PPO:lle maksanut osuuskuntakokous oli pettymys heille, jotka toivoivat saavansa viimeinkin osuuksien kaupan käyntiin ja eroon riitelystä. Jonkinlainen selätys kokous oli heille, jotka ovat olleet muuttamassa osuuskuntaa lihoiksi.
      Osuuskunnan säännöt jäivät entiselleen, kun molemmat kiistapuolet vetivät esityksensä pois. Kummallakaan ei olisi ollut vaadittavaa 2/3 enemmistöä. Sääntömuutosten patti jatkuu.
      Osuuskunta PPOn toimitusjohtaja Kati Peltomaa toteaa, että sinällään sääntömuutosten jäämisellä pöydälle ei ole merkitystä osuuskunnan toimintaan. Sijoitustoiminnan on mahdollista jatkua entisellään.
      Turhauttavaa on, etteivät sääntömuutokset toteutuneet. Hallituksen ainoa ajatus oli, että saadaan aikaiseksi kauppapaikka, jossa olisi mahdollista, mutta ei pakko, myydä osuuksiaan.
      Peltomaa toivoo, että vastakkainasettelujen aika olisi jo ohi. Henkilökohtaisesti hän on valmis neuvottelemaan kompromisseista toisen osapuolen kanssa.
      Verraton kokous, jäi hyvä mieli. Saatiin monta asiaa sille mallille, että muutos on mahdollinen, toteaa pyhäjokinen Jaakko Jukkola.
      Lopullinen päämäärä on osuuskunnan purkaminen, mutta se on hänen mukaansa tehtävä hallitusti.
      Jukkolan mielestä ei ole oikein, että kauppapaikalla markkinat määrittäisivät osuuden hinnan. Hänen mielestään osuuskunnan omaisuus on jaettavat osakkaiden määrällä ja hinta on siinä.
      Se olisi ollut hyvä, että keskitytään vain puhelintoimintaan, mutta kun se ei näytä olevan mahdollista, niin rahat jakoon.
      PPOssa kymmenisen vuotta tilintarkastajanakin toiminut ja liiketoimintaa sisältä seurannut HTM-evp Pauli Kastell piti perjantaista kokousta showna ja osuuskunnan lopetusyrityksiä surullisena. Kastell näkee, että osuuskunnan varallisuus on hankittu muulla kuin puhelinmaksuilla: sijoitustoiminnalla ja onnistuneella liiketoiminnalla. Esimerkkinä hän mainitsee takavuosien menestyksekkään rakennustoiminnan linkkimastojen parissa.
      On harmillista, että kun on kartutettu pääomaa, niin silloin ollaan kuin korpit haaskalla. Ettei nähdä metsää puilta.
      Puheenjohtajavalinnasta alkaneet äänestykset jatkuivat myös hallintoneuvostoa valittaessa. Hallituksen esitys ei tyydyttänyt ja nimet vaihtuivat. Mielenkiintoiselta raahelaisittain näytti se, että pyhäjokinen Jaakko Jukkola esitti raahelaisedustaja Paavo Törmin tilalle Pasi Parkkilan
      Mielenkiintoinen oli myös taloudesta puheita pitäneen Tapio Pihlajamaan hyväksytyksi tullut esitys: tilintarkastustaho valittiin ilman kilpailutusta

    • M. Hodor

      Hallitus saa syyttää vain ja ainoastaan itseään tästä katastrofista. Ei pitäisi uskoa epäpätevään johtajaan ja hänen palopuheisiin. Tulisi itsekin ottaa selvää siitä toimialasta, missä on luottamustehtävässä. Tässä on valehdeltu alusta asti. Esimerkiksi vuosi sitten julkaistu tarina, missä väitetään, että PPO:n bittivirta rakentui pääasiassa kuparikaapelien varaan. Tämä oli emävale. PPO oli rakentanut toisen polven valtakunnallisen verkon valokuituteknologialla kuparin rinnalle. Lisäksi PPO huolehti kuluttaja-asiakkaitten kupariverkosta esimerkillisesti. Tämän verkon ja mastot elisa otti vastaan kiljuen.

      http://yle.fi/uutiset/elisa-kauppa_edelleen_iso_pala_nieltavaksi_monelle_ppon_osakkaalle/6666088

      • kikkailu jatkuu

        Luuletko että hallitus tiesi, että PPO oli rakentanut toisen polven valtakunnallisen verkon valokuituteknologialla kuparin rinnalle?

        Ei se tiennyt edes PPO:n nimestä mitään. Osuuskuntakokouksessa kuulimme, että oli myynyt PPO-nimenkin. Nimen muuttaminen on sääntömuutosasia ja yksimielisesti osuuskuntakokouksen päätettävä.

        Nyt yritetään osuuskuntakokouspaikkakikkailuilla ja juristilaumalla ja juristin juristiavusajalla päästä eteenpäin. Saa nähdä mikä tässä paljastuu totuudeksi. Onneksi on erityistilintarkastus.


    • Asioita Seurannut

      Jos tuo teksti on Raahenseudun uutinen, niin onpa harvinaisen asianosaamatonta tekstiä. Varsinkin kappale, missä mainitaan, että pääoma on hankittu pääasiassa sijoitustoiminnalla. Se on on hankittu oikealla työllä ja pääroolissa on ollut PPO Yhtiöt Oy. Onnistunutta sijoitustoimintaa on varmaan myös40 miljoonan Datamevahingot ja se, että myytiin PPO yhtiöt Oy paniikissa alihintaan, kun tuli tehtyä historian suurin strateginen moka. Pakko yrittää peittää sylttytehtaan jäljet.

    • höpöhöpöhöpö

      "Esimerkkinä hän mainitsee takavuosien menestyksekkään rakennustoiminnan linkkimastojen parissa."

      Höpö höpö, ei ukko tiiä yhtään mistä puhuu. Rakennustoiminta linkkimastojen parissa on tuottanut pelkkiä kuluja. Rahat ovat tulleet teleliikenteestä/puhelinliikenteestä mitä linkkimastojen kautta välitetään. Jos tosiaan halutaan saivarrella....

    • M. Hodor

      Kastell on ulkona, kuin lumiukko siitä mistä PPO:n tulot koostuivat. Olisi surullinen PPO:n, Telekarelian ja Kympin työttömistä; Verotulojen menetyksistä; Miljoonien virtaamisesta etelään jne. Tietenkin surullinen voisi olla Datamen 40 miljoonan tappiosta omistajien rahoja.

    • Nivala 28.5.2014

      Kiitokset Kaija Vähäsöyringille, Hannu Pihlajamaalle ja Heikki Häyryselle tämän päivän NIvala-lehdessä julkaistuista kolmesta jutusta. Jutut käsittelivät Osuuskunta PPO osuuskuntakokousta Raahessa 23.5.2014. Kaikki kolme juttua toivat kokouksen tapahtumat esille puolueettomasti. Todella hyvät kirjoitukset! Kiitos!

    • EiRouvaPellervo

      Myös naapuriläänin lehdet julkaisi hyviä kirjoituksia osuuskunnan kokouksen todellisista tapahtumista. Ei ollut päätoimittajat "referoineet" mielipiteitä kuten tapahtuu raahessa ja oulussa kalevan osalta. Nyt on vain otettava isännän otteet ja siivottava nurkat lakeijoista ja jäsenien oikeuksia loukanneista. Kannatusta löytyy ja laki on meidän puolella.

    • RouvaPellervonmies

      Hallintoneuvoston puheenjohtaja Jari Kangasvieri avasi kokouksen ja painotti esityksessään osuuksien vapaan vaihdannan merkitystä. Oli ollut muka konseksuksen asialla mutta heitti pyyhkeen kehään ja jätti raukkamaisesti pestinsä muka kannanotolla.. Kokouksen esityslistalla ollut hallituksen sääntömuutosesitys tähtäsi nimenomaan kauppapaikkaan, jossa jäsenellä olisi mahdollisuus, mutta ei pakkoa, myydä osuutensa järkevään hintaan... mikä se on jäsenen kannalta..360 € vai 5000 €..tajuaahan tuon ukko romanialainenkin mistä olisi ollut kysymys.

      Sitten heitti oikein maksetun"luuskan" kehiin..
      Kokouksen alustanut Pellervo-Seuran lakiasiainjohtaja puolestaan kertoi, että Osuuskunta PPO:n kaltaisessa jäsenmäärältään suuressa osuuskunnassa jäsendemokratia toteutuisi parhaiten ottamalla käyttöön edustajisto-malli, kuten useimmissa osuuspankeissa ja –kaupoissa on tehty... Höpö höpö miten jäsen voi olla varma miten edustuksellinen edustaja ajaa hänen etuaan..kun jo osuuskunta PPO:ssakaan se ei toiminut vaan on mennyt tällaiseksi suhmuroinniksi jossa hallitus yrittää kävellä mennen-tullen jäsenien-lakien ja sääntöjen yli kunnioittamatta mitään rajoitettua tai rajoittamatonta evidenssiä kuten entinen tilintarkastusfirma ja osuuskunnan kruununjalokiven myyntihinnan määrittäjä asian esittää. Siinä oli ihan turha osakyhtiöjuristin huutaa kokousväelle..se maksaa hänen viulut kuka on sen paikalle tilannut..kyllä siinä otsa kiilsi kun sai takkiinsa.

      Matka jatkuu ja 936 jäsenen allekirjoittama esitys on otettava vakavasti ja Meille on esitettävä mitä vaihtoehtoja hallitun alasajon osalta on paras tehdä, siitä pitää uusi hallintoneuvosto huolen, asioita ei lakaista maton enää uutelan käskystä alle vaan tyty joutuu siivoamaan sieltä entisetkin hapatukset julkisuuteen...100 miljoonan nainen !! kuten raahen seutu joku aika sitten kirjoitti ..

    • Arkunkantaja

      Näissä viimeisissä kolmessa Osuuskunta PPO kokouksissa on nähty jo tarpeeksi lakimiehiä. Seuraavassa osuuskuntakokouksessa ei tarvita yhtään lakimiestä. Tarvitaan vain yksi pappi, joka siunaa osuukunnan viimeiselle matkalle. Jos potilas on ollut jo vuosia koomassa aivokuolleena, turha on lakimiesten herätellä toiveita paranemisesta. Joskus potilas on vain irroitettava elämää ylläpitävistä laitteista, koska toivoa ei ole. Omaisille tämä ratkaisu on helpotus, että tuska loppuu. Jäljellä on vain vainajan osalta perunkirjoitus ja perinnönjako. Toivottavasti tästä kuitenkin jää jotakin perillisille, koska hoitamassa oli kovin kalliita lääkäreitä.

    • Ei Sijoitusyhtiölle

      Onpa mennyt hiljaiseksi keskustelu Osuuskunta PPO:n puitteissa..mitähän se tarkoittaa ? Ei tainnut osuuskuntakokous mennä hallituksen ja tj:n mieleisesti kun ei ole yhtään mahtavaa sijoitusuutistakaan julkisuuteen tullut. Kohta se varmaan tulee se tilien tarkastustulos ja paljonko on aiheuttaneet korvattavaa jäsenille, sitten taas otetaan kantaa ja reippaasti.

      • ROLLAATTORIT ULOS

        No ei kokouksissa saada tällä menolla mitään aikaiseksi kun vanhat jäärät on kaikkea vastaan. Jos osuuskunnassa olisi enemmän nuoria henkilöitä ei tämä olisi tämmöstä taistelua. Sijoitusyhtiö on hyvä juttu. Jääröille vaarinkäppänöille voi antaa sen 120e käteen mitä ovat aikoinaan maksaneet osakkuudesta.


      • vvvvvvvbghbghn
        ROLLAATTORIT ULOS kirjoitti:

        No ei kokouksissa saada tällä menolla mitään aikaiseksi kun vanhat jäärät on kaikkea vastaan. Jos osuuskunnassa olisi enemmän nuoria henkilöitä ei tämä olisi tämmöstä taistelua. Sijoitusyhtiö on hyvä juttu. Jääröille vaarinkäppänöille voi antaa sen 120e käteen mitä ovat aikoinaan maksaneet osakkuudesta.

        Te sijoitusosuuskuntaa kaipaavat voitte perustaa sellaisen omilla rahoillanne. Ehkä saisitte jopa muutamia satoja tuhansia euroja pääomaa kerättyä... Nyt puhelinosuuskuntaan liittyneiden omaisuutta yritetään kaapata sellaisiin käyttötarkoituksiin, jotka eivät mitenkään liity tietoliikennepalvelujen tarjoamiseen osuuskunnan jäsenille.

        Osuuskunta purkuun ja omaisuus jakoon. Ainoa oikea ratkaisu.


      • Mitä
        ROLLAATTORIT ULOS kirjoitti:

        No ei kokouksissa saada tällä menolla mitään aikaiseksi kun vanhat jäärät on kaikkea vastaan. Jos osuuskunnassa olisi enemmän nuoria henkilöitä ei tämä olisi tämmöstä taistelua. Sijoitusyhtiö on hyvä juttu. Jääröille vaarinkäppänöille voi antaa sen 120e käteen mitä ovat aikoinaan maksaneet osakkuudesta.

        Hyvää sinä sijoitusyhtiössä näet. Meille jäsenille siitä ei ainakaan ole mitään hyötyä. Osuuden arvo tulisi olemaan todennäköisesti 120 €, siitä korkoa vuodessa vaikka 8 %.
        Pääoma hupenisi hallintokuluihin, vuosittain huomattava summa. Paikallisiin yrityksiin sijoittaminen tuottaisi melko varmasti tappiota, infraan sijoitettuna hyötyisivät todennäköisesti Ylivieska ja Raahe. Siinäpä tulevaisuus sijoitusyhtiönä.

        Eiköhän sovita niin, että ne, joka haluaa pelata sijoittamalla, pelaa omilla rahoilla, eikä meidän jäsenien omaisuudella. Kunnat sijoittakoot infrat omillaan.

        Aikanaan maksoin osuudesta 3400 mk, joka nyt olisi pienentynyt noin 700 mk. Aikamoinen arvon alennus.


    • Lasku Tikku

      Varmaan "ROLLAATTORIT ULOS" nostaisi metelin, jos joku möisi sinun mopon ja pitäisi rahat itsellään. Oikeuksien puolustaminen ja asioiden vastustaminen ovat kaksi eri asiaa. Sijoitusyhtiö ei voisi edes teoriassa toimia.

    • BwtMatcik

      Olipa Kalevassa hallintoneuvoston jäsen kirjoittanut asiaa ja tehnyt hyvän esityksen miten asia pitäisi hoitaa jäsenien tahdon mukaan kuntoon.

    • Kadonnut1

      Missä on Pösöarvi? Kommentteja ei ole näkynyt aikoihin. Onko se erotettu?

      • Pösöarvi

        Pösöarvi on kunnossa, eikä ole erotettu. Pösö on ollut kovin kiireinen, eikä ole ehtinyt kommentoida, kun on pitänyt hoitaa omat velvoitteet työssänsä. Olen kyllä lukenut kirjotuksia. Kunhan olen lukenut kaiken näihin tapahtumiin liittyvän, kommentoin varmasti.


    • Tietoa4

      Nimimerkki Rollaattorit ulos.
      Näytät olevan niin nuori, ettet tiedä yhtään mitä on tapahtunut.

      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus vie osuuskuntakokouksen jatkuvasti Raaheen
      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus ei ota jäsenten lukuisia aloitteita osuuskuntakokouksen käsittelyyn
      -hallitus keksii ontuvia selityksiä aloitteiden poisjättämiselle
      -"jatkokokous", kokouskutsussa luki jotakin aivan muuta
      -valtakirjakikkailu
      -jäseniä opastettiin väärin valtakirjan toimittamisessa
      -hallitus hommasi osuuskuntakokoukseen jalkapallojoukkueen äänestämään hallituksen esityksen puolesta

      -toukokuun 2013 kokoukseen kirjallisenkutsun sai yrittäjäjäsenet
      -yksityiset henkilöt saivat lukea kutsun lehdestä - lain mukaan kutsu olisi pitänyt lähettää kirjeitse kaikille
      -hallitus lähetti sijoitusilosanoman yrittäjäjäsenille
      -vieläkö hallitus tutkii jäsenten osuuskuntakokouksen äänestyskäyttäytymiset ja soittelee "väärin äänestäneille"? Onko hallitus unohtanut, että tällaistakin on tapahtunut?

      -hallitus sijoitti kymmeniä miljoonia euroja Datameen, jonka tj PKT toukokuun 2013 osk-kokouksessa totesi olevan ylösajovaiheessa. Rahaa tarvittiin lisää. 3kk kuluttua yhtiö haettiin yrityssaneeraukseen, siitä 3kk konkurssiin
      -hallitus myi PPO:n kysymättä asiaa osuuskunnan omistajilta. Nokia myytiin omistajien luvalla
      -hallitus saattoi osuuskunnan laittomaan tilaan. Jäsenyys edellyttää osk:n tai sen tytäryhtiö palveluita. Niitä ei nyt ole.

      -lokakuun osk-kokouksen asialista oli oikea hallitusvehkeilyn näyte: työjärjestyskohta puuttui...
      -erityistilintarkastuksesta hallitus antoi etukäteen ymmärtää, että jos kokous katsoo tarkastuksen olevan paikallaan, hallituksella ei ole syytä vastustaa sitä
      -kun osk-kokous päätti hakea tarkastusta, hallitus alkoi kahden lakimiehen voimin vastustamaan tarkastusta
      -erityistilintarkastus on meneillään ja avi tutkii osuuskunnan toimia
      -hallitus on hävittänyt alueelta reippaasti yli 100 työpaikkaa
      -hallitus vie osuuskuntaa väkisin sijoitustoimintaan osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti. Ja juuri sijoitustoiminta on halllituksen heikoin lenkki!!

      -2014 tammikuussa 1000 jäsentä teki aloitteen osk:n hallitusta alasajosta. Halllitus totesi, ettei joka vuosi pureta. Hallituksen pj. totesi lehdissä, että huuhaata tällaiset keräyslistat ja vastavalittu tj. haukkui osuuskunnan jäsenet maankaivajiksi. Aloitetta ei otettu osk-kokouksen asialistalle, jälleen vastoin lakia.
      -hallitus uhkaa kokousväkeä verottajalla ja veroilla
      -veropäätöksiä ei pyynnöstäkään näytetä. Miksei? Eikö veropäätöksessä olekaan sitä, mitä jäsenille kerrotaan?
      -asiantuntija- ja juristilauma maksetaan kokouspaikalle uhkailemaan veroilla
      -hallituksen lakimiespj:llä on osuuskuntakokouksessa kallis asianajaja avustajanaan
      -hallitus käyttää jatkuvasti osuuskunnan rahoja suuren tuomariarmeijan palkkioihin
      -hallitus uhkaa erottaa kriittisesti hallituksen toimiin suhtautuvia jäseniä osuuskunnasta
      -jäsenet saavat postissa lakimieheltä erokirjeitä
      -erouhan alla olevia jäseniä kutsutaan kuulemistilaisuuksiin
      -toukokuun 2014 osk-kokouksessa hallinnon linjaa edustava taho haukkui osuuskunnan jäsenet pystyy, kun osallistuvat runsain joukoin osuuskunnan kokoukseen
      -samassa kokouksessa hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla, ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla

      Tässä vain osa. Kuka muistaa lisää, niin jatkakoon listaa. Näitä riittää.
      Eikö hallitusta yhtään hävetä? EIKÖ YHTÄÄN HÄVETÄ?

    • jo on pokkaa

      ja isot miehet on asialla. Siellähän on mopo karannut käsistä. Tuota en ole tiennytkään, että äänestyskäyttäytyminenkin on tutkittu ja soiteltu perään. Eikö tämä jos jokin ole laitonta. Sielä on herrat astunut ISOON p a s k a a n.

    • Tasa-arvo

      On sillä pari naistakin.

    • vaihtoon

      Tuohon listaan pitää lisätä osuuskunnan henkilökunnan omistajajäsenkielteisyyys. Tämä näkyy asiointina kaksien sähkölukkojen takana, joutuu kuin varkain asioimaan ja kun pääsee toisen sähkölukon läpi asian joutuu hoitamaan ovenraosta. Jos pääsee asioimaan asiaan kuuluvalla tavalla, niin jo nakellaan niskoja.
      Puhelimitse sain vielä lokakuun kokoukseen väärää informaatiota valtakirjakäytännöstä. Tähän pitää uuden hallintoneuvoston puuttua. Näin ei voi jatkua. Osuuskunnan jäsenenä en hyväksy enää yhtään hallituksen temppua.

      • MarttiR

        Eikä tuo ole ainoa "käyttäytymistapa" vaan jopa hallituksen piirissä mollataan määrätyn katsomuksen omaavia jäseniä. Siellä ei ole mennyt jakeluun että Suomessa on mielipiteen, sananvapauden ja eri näkemyksiinkin perustuva järjestäytymisvapaus.

        Minä uskon että nämä hallituksen ja tj:n kielteiset kannat tulevat vaikuttamaan meidän jäsenien yhtenäisyyden lisääntymiseen jolloin saamme myös tahtomme läpi. Kun kerran sitä konsestusta ei ala hallituksen toimesta esiintulemaan.


      • Hah hah
        MarttiR kirjoitti:

        Eikä tuo ole ainoa "käyttäytymistapa" vaan jopa hallituksen piirissä mollataan määrätyn katsomuksen omaavia jäseniä. Siellä ei ole mennyt jakeluun että Suomessa on mielipiteen, sananvapauden ja eri näkemyksiinkin perustuva järjestäytymisvapaus.

        Minä uskon että nämä hallituksen ja tj:n kielteiset kannat tulevat vaikuttamaan meidän jäsenien yhtenäisyyden lisääntymiseen jolloin saamme myös tahtomme läpi. Kun kerran sitä konsestusta ei ala hallituksen toimesta esiintulemaan.

        Kokous ei tule Ylivieskaan, ei. Hallitus vie kokouksen ennen vaikka helevettiin ja kävelee itse perässä.


    • Umpisuo

      Luottamusta joko on tai sitä ei ole. Näillä näytöillä sitä ei ole.
      Itse ovat ajaneet itsensä umpisuohon.

    • Pösöarvi

      Kyllä tämä on ollut PPO:n hallitukselta
      ja hallintoneuvostolta hölmöläisten hommaa.
      Kyllä nyt näyttää, että hallituksen ja
      hallintoneuvoston jäsenillä ei ole ollut
      edes perustietoa PPO:n rakenteesta, verkosta
      ja palveluiden tuottamisesta.

      Ei ollut mitään tajua mitä oltiin myymässä
      ja mitä vaikutuksia kaupalla oli.
      PKT näköjään piti huolen, ettei oikeaa
      tietoa hallinnolle jaettu.

      Saattaa mietityttää vastuuhenkilöitä,
      mitä tuli tehtyä.

    • Tyhmänä pidetään

      Hallintoneuvosto ei tiedä vieläkään yhtään mitään eikä ne tiedä itsekään ettei ne tiedä yhtään mitään. Eikä ne tätä menoa tule koskaan tietämään yhtään mitään. Hallintoneuvosto voisi ensi tilassa selvittää esim. mitä siellä on viimeksi myyty ja mikseivät he siitäkään tiedä yhtään mitään.

    • Malli muuttuu

      Juuri siksi äänestin Lauri Passia!

    • Pohjanoteeraus4

      Hallituksen luottamus on mennyt sekä yhdessä että erikseen. Hommataan vielä hysteerinen Kerttu kokouspaikalle. Tästä ei kokousjärjestelyt voi enää huonommaksi mennä.

    • Jarmo+Asko vaihtoon

      PPO:n hallitus: Miksi teette tämän Meidän rahoillamme?

    • Petri Kinnunen

      on osuuskunnan konserniin kuuluvan PVP Oy:n toimitusjohtaja. Liikeideana on mm. nettisivujen laatiminen. Hän voisi vastata tällä palstalla, miksi hän ei saanut osuuskunnalta edes tarjouspyyntöä kun osuuskunnan nettisivut talvella uusittiin?

      Uudet sivut tilattiin ilman kilpailutusta hallituksen jäsenen omistamalta firmalta. Näin toimii mafia. Näin ei pitäisi osuuskunnan toimia.

    • havuja

      PVP on lähinnä vanha ja huono vitsi ilman mitään järkevää toimintaa tai tarjottavaa. Jopa PPO yrittää päästä siitä ja 51% omistuksestaan eroon. Suurin ihmetys onkin siinä, miksi alueen kunnat edelleen pumppaa rahaa moiseen turhakkeeseen?

    • Vierestä seurannut

      Muutokset PPO-Elisassa on tuonut PVP:lle uutta elintilaa ja asiakastarpeita on noussut esiin aiempaa enemmän, paikallisuus maistuu ja sille on tarvetta.
      PVP tuo uusia palveluita tarjolle ja on vahvistanut resurssejaan.

      Ja tiedoksi, että sitten alkuperäisen pääoman hankinnan eli PVP:n perustamisen vuonna 2003, kunnat eivät ole "pumpannut" euroakaan PVP:hen.
      PVP:n liiketoiminta on markkinaehtoista ja vapaasti kilpailtua.
      Tänä vuonna PVP on jo hankkinut uusia asiakkaita järkevällä tarjottavallaan.

      • viihteellä

        Niin siinä kävi että Viihde-Elisan irtisanoin ja mokkulalla jatkan .


      • No miltäs se tuntui

        kun emoyhtiö ei tilannut uusia sivujaan? Eikö tarjottava ollut tarpeeksi järkevää?


    • Toivo Mennyt

      Onpa "Vierestä seuranneella" hyvät tiedot PVP:stä. Mistähän tuosta on kirjoitettu. En minä ainakaan lehdistä ole tuollaisia asioita lukenut. Taitaa olla paremminkin päältä seurannut. Taitaa olla sylttytehtaan tuotantoa.

    • Kokouksessa ollut

      Osuuskuntakokouksessa talousjohtaja kertoi, että Elisan kanssa sovittu kauppahinta oli pienentynyt Datamen vuoksi 2,9 miljoonaa euroa sopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Siis meidän (minun) rahoistamme suoraan pois 2,9 miljoonaa. Mikä tällaisen voisi selittää?

    • Aitasalo

      Mitä se sanookaan laki minkä ajan kuluessa on osuuskuntakokous pidettävä kun edellisessä ei hyväksytty tili- ja vastuuvapautta ?
      Oliko se kahden (2) kuluessa.. ja Ylivieskassa kuten jäsenet haluaa.

    • Purkamista esittäen

      Kannattaisiko kerätä nimiä kokonaan uuden kokouksen pitämiseksi, niin voipi tehdä hyviä jäsenaloitteita ja näin varmistaa nyt että hallitus "ehtii" aloitteet kirjata kokouksen asialistaan.
      Tarve lienee 10%, eli n. 2800 nimeä tarvittaisiin?

      Jos nyt odotetaan vain syksyn "jatko-kokousta", jossa tuota tili- ja vastuuvapausasiaa käsitellään, niin voin jo tuntea sen riemun jolla jäsenten aloitteet jätetään hallituksen toimesta huomiotta.
      Perusteena toki viime syksyiseen tapaan "jatko-kokous", kun taas hallitus tuonee omat esityksensä kyllä taas listaan.

    • Laittakaa

      Joku adressi kiertämään, eiköhän nimiä ala löytymään.

    • Pappi Lukkari jne.

      Maailman helpoin toimitusjohtajan homma taittaa olla Kati Peltomaalla. Osuuskuntakokouksen sihteerinä hän on kirjoittanut pöytäkirjan kokouksesta. Kesä meneekin sitten lukiessa Suomi24 palstoja ja kommentoidessa kirjoituksia. Paljonkohan tästäkin työstä maksetaan. On kyllä surkiaa touhua, muuta en osaa sanoa.

      • €€€

        Liian paljon maksetaan. Ei tienaa läheskään palkkaansa, saatikka sitten luvattua tuottoa (8%) omistajille. Suuruusluokka palkassa lienee jotain 7000€.


      • Työn määrästä

        Tuohon voisi lisätä, että talousjohtajan työkään ei paljon paina. Sihteeri ostaa silloin tällöin kahvipullat ja talousjohtaja hyväksyy laskut ja siirtää ne kirjanpitoon... Voi olla, että talousjohtaja katselee jo uutta työpaikkaa... Kylläpä joutuisi toimitusjohtaja senjälkeen tulemaan toimeen omillaan... Voipi olla, että toimitusjohtajakin katselee jo uutta pestiä. Vaikkapa työpaikasta, jossa maksetaan bonuksia, vaikka firma olisi aivan kuralla (esimerkkinä Kuntien Tiera Oy).


    • Kalajaskassa

      Peltomaa kertoi tehneensä taitavat kaupat. Myi kerrostalon ja osti osakkeen. Oli saanut enemmän rahaa kuin oli antanut ja tällä logiikalla kauppa oli hyvä! Kun on näin taitava toimitusjohtaja puikoissa, niin osuuskunnan varat ovat turvallisissa käsissä.

    • ????

      Ei hyvänen aika. Kuka tätä toimintaa ohjaa?????

    • Eljas 69

      Aikalailla taitaa olla SKV päässyt PPO:n raunioiden apajille. Peltomaan kommentti oli täysin järjetön.

      • 13+15

        Toivottavasti ei ostanut osaketta Asko Männistöltä. Muutttaako muuten PPO Männistön Statiivin kanssa samaan taloon?


    • Pappi Lukkari jne.

      Oli kyllä omituinen uutinen kalajaskassa. Ensimmäisenä pisti silmään tuo ihmeellinen hintavertailu. Jos myy auton ja ostaa polkupyörän, se varmaan tuntuu edulliselta. Toinen asia oli tuo hissittömyys. Ei kai sillä hissillä olisi edes ollut käyttöä, kun kuulemma osuuskunta on linnoittautunut sähkölukkojen taakse, asenteella "jäseniltä pääsy kielletty". Tämä jäsenten kiusaaminen on näköjään osuuskunnan maan tapa. Järjestettiinhän osuuskuntakokous kolmannen kerran jo Raahessa, entisen toimialueen reunalla. Laskeutuminen katutasolle kuulostaisi paremmalta, jos sanottaisiin, että osuuskunta on palannut maanpinnalle ja tunnustaa tosiasiat. Sitten vielä toimitilat saneerataan, joka varmasti maksaa. Tämä on aivan älytöntä touhua.

    • Osacas

      Raahen Seudun toimittaja moitti ahneita vanhoja herroja koska eivät halua PPO:sta sijoitusyhtiötä vaan haluavat rahat pois. Rahat jotka kuulemma ammattilaiset ovat htiöön tuoneet eikä ne siten kuuluisi omistajille.

      • niin prikulleen

        Tämä RS toimittaja on talutusnuorassa, kirjoittaa niinkuin käsketään.


    • Osacas

      Eihän tämä mitenkään PPO:n asioihin kuulu, mutta aikanaan Korpi-Tassi kertoi, että PPO on menettämässä kunta-asiakkaat, koska Tiera Oy vie ne PPO:lta.


      Lehtijuttu Talouselämä-lehdestä:

      Potkut tulossa - kuntien it-yhtiö jakeli bonuksia
      Talouselämä
      17.9.2013 21:11


      Kuntien omistama it-yhtiö Kuntien Tiera on maksanut johdolleen tulospalkkioita kahtena ensimmäisenä toimintavuotenaan.

      Viime vuonna Tieran johtoon kuuluville maksettiin yhteensä 129 000 euron edestä tulospalkkioita. Yhtiö kieltäytyy kertomasta, paljonko se on maksanut bonuksia tänä vuonna.

      Tiera myy it-palveluita sen omistaville kunnille, joten johdon palkkiot rahoitetaan viime kädessä verovaroista.

      Toimitusjohtaja Jyrki Halttusen (kuvassa) mukaan Tieran hallitus on päättänyt, että johdon palkitsemisesta kerrotaan ainoastaan tilinpäätöksen julkistamisen yhteydessä. Seuraavan kerran tiedot julkaistaan ensi keväänä.

      Ette siis halua avata johdon palkitsemista oma-aloitteisesti aiemmin?

      "Olemme pieni firma. Emme ole mikään pörssiyhtiö. Siinä on ollut tällainen käytäntö”, Halttunen selittää.

      Hän on itse aloittanut Tierassa elokuun alussa eikä ollut yhtiön palveluksessa, kun tulospalkkiot maksettiin. Edellinen toimitusjohtaja Ari Ikonen lähti Tierasta heinäkuussa. "En kommentoi", vastasi Ikonen elokuussa kysymykseen lähtönsä syistä.

      Potkut yhdeksälle

      Tiera aloitti vain muutama kuukautta johtajiensa palkitsemisen jälkeen yt-neuvottelut, jotka johtivat yhdeksän työntekijän irtisanomisiin ja koko henkilöstön lomautuksiin.

      Miltä johdon palkitseminen ennen yt-neuvotteluita voi näyttää henkilöstön silmissä?

      ”Se on siihen aikaan varmaankin ollut järkevä päätös. En ole itse ollut mukana. En pysty kommentoimaan, mikä oli tilanne”, Halttunen sanoo.

      Tulospalkkioiden maksamista on perusteltu edellisen vuoden tavoitteiden täyttymisellä, jotka liittyivät liikevaihtoon, kannattavuuteen, asiakastyytyväisyyteen ja omistajapohjan kasvattamiseen.

      Bonukset on maksettu silloiselle toimitusjohtajalle sekä johdolle.
      Yhtiö velkaantuu

      Halttunen ei halua avata, kenelle tulospalkkioita on maksettu, mutta Tieran johtoryhmään on kuulunut toimitusjohtajan lisäksi asiakkuusjohtaja, palvelujohtaja, lakimies, talous- ja henkilöstöhallinnon johtaja sekä kehitysjohtaja.

      Palvelujohtaja on sittemmin lähtenyt Tierasta.

      Tieran liikevaihto oli viime tilikaudella 17,4 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,2 miljoonaa euroa. Yhtiö velkaantui viime vuoden aikana entisestään, mistä kertoo omavaraisuusasteen putoaminen yli viidellä prosenttiyksiköllä välttävälle tasolle 21 prosenttiin.

      Käytännössä matala omavaisuusaste tarkoittaa, ettei yhtiöllä ole suuria puskureita, joilla se selviäisi mahdollisista tappioista. Tiera valitteli kesäkuussa, että yhtiön myynti takkuaa.

      ”Kun suunniteltujen kehittämishankkeiden aloittamista on kunnissa siirretty, palveluidemme asiakaskysyntä ei ole edennyt suunnitellusti ja edessämme on kannattavuushaaste”, Ikonen kirjoitti Tieran uutiskirjeessä.

      Uusi toimitusjohtaja Jyrki Halttunen arvioi, etteivät Tieran johdolle tälle vuodelle asetut tavoitteet tule todennäköisesti täyttymään eikä johdolle makseta bonuksia ensi vuonna.
      Puheenjohtaja saa 24 000 euroa vuodessa

      Kuntien Tiera on muutenkin palkinnut johtoaan ja hallitustaan avokätisesti. Viime vuoden tilinpäätöksen mukaan toimitusjohtaja Ari Ikosen palkat ja palkkiot olivat koko vuoden aikana 197 000 euroa.

      Tieran hallituksen edelliselle hallituksen puheenjohtajalle, Sitran yliasiamies Mikko Kososelle on maksettu 24 000 euron vuosipalkkio työstään. Samaa palkkiota maksetaan myös nykyiselle hallituksen puheenjohtajalle Markku Silénille, joka on tehnyt pitkän uran Accenturessa.

      Hallituksen puheenjohtaja kuittaa Tierassa lisäksi 1600 euron kokouspalkkion jokaisesta kokouksesta.

      Tieran hallituksen rivijäseniä muistetaan 6000 euron vuosipalkkioilla. Se maksetaan kaksinkertaisena erityisesti ict-liiketoiminnan tuntemusta edustaville hallituksen jäsenille. Rivijäsenet kuittaavat lisäksi 400 euron kokouspalkkiot hallituksen kokouksista.
      Uutiskirjeestä saat muutkin uutiset päivittäin.
      Tilaa uutiskirje

      Hallituksen varapuheenjohtajan vuosipalkkio on 7200 euroa. Jos varapuheenjohtaja on valittu edustamaan erityisesti ict-liiketoiminnan tuntemusta maksetaan vuosipalkkio kaksinkertaisena.

      Lähde: Tietoviikko / Aleksi Kolehmainen

      • Miksi Tiera ketjuun?

        Selvennetään nyt vähän: Korpi-Tassi sanoi, että PPO:n kunta-asiakkaat vie Tiera Oy. PPO ei pärjää ja PPO:lla ei ole tulevaisuutta.

        Tiera Oy:n johtoryhmässä on Tuomas Heikkinen, joka on Kati Peltomaan aviopuoliso.
        Ottamatta kantaa siihen, mikä on ollut palkitsemiskäytäntö Tiera Oy:ssä niin onko tässä mitään yhteyttä PPO:n myynnin kanssa?

        Ei välttämättä ole, mutta mitä sanoi UKK?

        Urho Kekkonen: "Niin on jos siltä näyttää".


      • p..... marjat
        Miksi Tiera ketjuun? kirjoitti:

        Selvennetään nyt vähän: Korpi-Tassi sanoi, että PPO:n kunta-asiakkaat vie Tiera Oy. PPO ei pärjää ja PPO:lla ei ole tulevaisuutta.

        Tiera Oy:n johtoryhmässä on Tuomas Heikkinen, joka on Kati Peltomaan aviopuoliso.
        Ottamatta kantaa siihen, mikä on ollut palkitsemiskäytäntö Tiera Oy:ssä niin onko tässä mitään yhteyttä PPO:n myynnin kanssa?

        Ei välttämättä ole, mutta mitä sanoi UKK?

        Urho Kekkonen: "Niin on jos siltä näyttää".

        Ei pidä tölväistä vanhoja herroja, hyvä RS toimittaja.


      • Mätä paise PPO
        Miksi Tiera ketjuun? kirjoitti:

        Selvennetään nyt vähän: Korpi-Tassi sanoi, että PPO:n kunta-asiakkaat vie Tiera Oy. PPO ei pärjää ja PPO:lla ei ole tulevaisuutta.

        Tiera Oy:n johtoryhmässä on Tuomas Heikkinen, joka on Kati Peltomaan aviopuoliso.
        Ottamatta kantaa siihen, mikä on ollut palkitsemiskäytäntö Tiera Oy:ssä niin onko tässä mitään yhteyttä PPO:n myynnin kanssa?

        Ei välttämättä ole, mutta mitä sanoi UKK?

        Urho Kekkonen: "Niin on jos siltä näyttää".

        Kyllä on mätä paise tämä PPO. Purkuun heti ja rahat jakoon?


    • R Ehellinen

      Veikko Vennamo sanoisi tässä, että "rötösherrat kuriin". Paulin valehtelu "PPO:lla ei ole tulevaisuutta" jne. paisui atmosfääriin siinä vaiheessa, kun Pauli oli ylipuhunut hallintoneuvoston elisakauppoihin. Nämä konsulttien tekemät powerpointit eivät kestä päivänvaloa krittisessä ja objektiivisessa tarkastelussa...Näyttää, että muitakin kytkentöjä löytyy hyvävelijärstöihin ja muihin. Rumaa on herrojen peli.

    • 1+5

      Kohta saadaan 1500 euroa. Vielä jää sisään 3500 euroa, joka saadaan purkamalla tarpeeton osuuskunta. Varataan jo aika seuraavaan kokoukseen ja lähdetään taas äänestämään. Sitä sanotaan demokratiaksi ja hallitus ei oikein näytä sanan sisältöä ymmärtävän ja hyväksyvän.

    • Milloin muuten

      hallituksen puheenjohtaja, lakitoimistoyrittäjä J. Uutela eroaa tehtävästään?

      Ansiolistalla on nyt jo kaksi peräkkäistä jäsenten antamaa tuomiota eli kaksi kertaa on tili- ja vastuuvapaus jäänyt saamatta. Viime kokouksessa kuultiin palkatun Pellervonaisen pelottelupuheenvuoro, Helsingistä tilatun puheenjohtajaehdokkaan käyttäytyminen, jäsenten monisteen takavarikointi, tilintarkastajien vaihdon ankara vastustaminen, Datamen tappiot, sääntöehdotuksista luopuminen, jäsenten ajoissa esittämien aloitteiden hylkääminen jne. Samanlaista listaa saa kasattua myös edellisistä kokouksista.

      Ei luulisi lakitoimistoyrittäjän maineen näistä ainakaan kirkastuvan.

    • Aitasalo

      Ei se tajua erota vaan luulee kuten nuo pari "tuskissaan" kippuroivaa matamia..raahen seudun pölvästi ja ppo:n narsistinen tj:kin että "rahat on heidän". Kyllä näyttää niitä kismittävän kun meni kaikki koijaussuunnitelmat myttyyn kun "vanhat miehet" otti ohjat käsiinsä.
      Seuraava vaihe onkin sitten että on tulossa pari "ammattilaista" työmarkkinoille..tuotannollisista ja taloudellista syistä irtisanottuna.
      Näin se maailma pyörii.. olisin luullut että ensin lähtisi rotat uppoavasta laivasta mutta tosin kävi, se ainoa jolla oli järkeä vaihtaa firmaa ja "italialaiseen tyyliin" karille koko roskan ajanut kapteeni vain hilluu..ei komentosillalla vaan raahen lehtien palstoilla..ja pikkuisen ylivieskassa käy kauppaa minikeittiöillä ?..on siinä suuret visiot itsestään !

    • Oikeus voittaa

      Ei siihen PPO:n purkuun viittä vuotta tarvita, kaksi vuotta riittää.

      Kopioi linkki osoiteriville ja käy lukemassa

      www.oikeus.fi/hallintooikeudet/helsinginhallinto-oikeus/fi/index/hallintooikeusratkaisut/hallintooikeusratkaisut/1402315264810.html

      • Aitasalo

        Hyvä info. Tuohan kumoaa täysin osuuskunnan hallituksen uhkailut veroseuraamuksista koska purulle on selvät sääntöjen mukaiset syyt, toiminta jota varten perustettu on loppunut ja säännöissä on pykälä "kertyneet varat" palautetaan jäsenille.

        Nyt töihin tuon asian eteen koska "kello käy..eikä uutelaa-peltomaata" näy ?


    • Juttuvinkki

      Ihan ilmaista vinkkiä alueen lehdille, jotka voisivat kirjoittaa oleellisesta mm. siitä, että

      - korko on täysin jäsenten ansiota, jäsenet osasivat äänestää osuuskuntakokouksessa oikein. Ei hallitus tätä korkoa olisi antanut. Pakko antaa, kun valveutuneet jäsenet hoitivat homman kotiin.

      - hallitus on hävittänyt alueelta 140 työpaikkaa! Mikä määrä!
      Ei työpaikkoja synny tyhjästä. Siis alueella oli jo olemassa nuo hävitetyt reilut 100 työpaikkaa ja nyt muka hallitus lähtee luomaan työpaikkoja. Todellista asianatuntemusta.

      Luottamusta ei ole eikä tule!

    • Jäsen kiittää

      "Vanhoja Herroja" 1500 euron osuusmaksun korosta. Jatkakaa samaan malliin.

    • Iso tappio

      Suurin häviäjä on Ylivieskan kaupunki, joka menettää vuosittain 2 miljoonan euron yhteisöverot, työpaikat ja työpaikkojen hävittämisen myötä henkilöverot ym.
      Suuri katastrofi tämä on yli 100:lle PPO-laiselle, jotka menettivät tässä hallituksen touhussa työpaikkansa ja toimeentulonsa.
      Tästä hallitus ei puhu yhtään mitään!!!

      • Vt Talousjohtaja

        ..eihän ylivieska häviä mitään jos on uskominen kippola-perkkiö-männistö-korpi-tassi jne valtuutettuja-hallintoihmisiä. Päinvastoin nyt alkaa syntymään uusia työpaikkoja, kertyy lisää yhteisöveroja jne..

        Uskaltavatkohan katsoa peiliin kun sieltä näkyy "valehtelijoiden klubin" jäsenen naama..

        Yhtään poikkipuolista sanaa en ole kuullut kenenkään sanovan nyt maksuun tulevista osuusmaksun koroista, kaikki ovat olleet sitä mieltä että loputkin jakoon ja pian koska siihen antaa laki mahdollisuuden..muttei kauan kun stubbilaiset keksii rokotuskeinon osuusmaksun korkomäärälle.


    • Toinen juttuvinkki

      lehdet voisi myös kirjoittaa siitä, että osuuskunalle ei pääse enää sisään päiväaikanakaan.Kokoustavat lukitun lasioven takana eikä kukaan tule avaamaan. kokousväki kuittaa normaalin päiväpalkkansa ja lisäksi osuuskunnan kokouspalkkiot. Kokoustakaa illalla ja palvelkaa jäseniä päivällä!

    • Luukku kiinni

      Osuuskunta PPO:n toimisto on suljettuna 23.6. – 18.7. välisen ajan. Aika mielenkiintoinen temppu, kun jäsenet yrittävät toimittaa tilinumeroitaan osuuspääoman koron maksua varten.

      • Osacas

        Tilinumerot on varmasti olleet osuuskunnan tiedossa, eihän sitä muuten olisi osakkaat saaneet osuuksiaan aikaisempina vuosina. MUTTA miten lienee noiden IBAN-tilinumeroinen kanssa ? Hyväksyykö pankit enää vanhanmallista numeroa ?


    • Luottamusta ei ole

      Raahen lehdessä kirjoitetaan, että linja-autolla tullaan osuuskunnan kokoukseen.
      Hallitushan tässä on tuonut oikein Ylivieskasta asti oikein jalkapallojoukkueen osuuskunnan kokoukseen Raaheen äänestämään hallituksen esitysten puolesta.
      Ulkomaalaisia, jotka eivät taatusti ole osuuskunnan jäseniä.
      Ja äänestystä valvoi hallituksen edustaja, että äänestivät varmasti oikein.

      Muistin virkistämiseksi tässä on lisää näitä hallituksen tekemisiä:

      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus vie osuuskuntakokouksen jatkuvasti Raaheen
      -osuuskuntalain vastaisesti hallitus ei ota jäsenten lukuisia aloitteita osuuskuntakokouksen käsittelyyn
      -hallitus keksii ontuvia selityksiä aloitteiden poisjättämiselle
      -"jatkokokous", kokouskutsussa luki jotakin aivan muuta
      -valtakirjakikkailu
      -jäseniä opastettiin väärin valtakirjan toimittamisessa
      -hallitus hommasi osuuskuntakokoukseen jalkapallojoukkueen äänestämään hallituksen esityksen puolesta

      -toukokuun 2013 kokoukseen kirjallisenkutsun sai yrittäjäjäsenet
      -yksityiset henkilöt saivat lukea kutsun lehdestä - lain mukaan kutsu olisi pitänyt lähettää kirjeitse kaikille
      -hallitus lähetti sijoitusilosanoman yrittäjäjäsenille
      -vieläkö hallitus tutkii jäsenten osuuskuntakokouksen äänestyskäyttäytymiset ja soittelee "väärin äänestäneille"? Onko hallitus unohtanut, että tällaistakin on tapahtunut?

      -hallitus sijoitti kymmeniä miljoonia euroja Datameen, jonka tj PKT toukokuun 2013 osk-kokouksessa totesi olevan ylösajovaiheessa. Rahaa tarvittiin lisää. 3kk kuluttua yhtiö haettiin yrityssaneeraukseen, siitä 3kk konkurssiin
      -hallitus myi PPO:n kysymättä asiaa osuuskunnan omistajilta. Nokia myytiin omistajien luvalla
      -hallitus saattoi osuuskunnan laittomaan tilaan. Jäsenyys edellyttää osk:n tai sen tytäryhtiö palveluita. Niitä ei nyt ole.

      -lokakuun osk-kokouksen asialista oli oikea hallitusvehkeilyn näyte: työjärjestyskohta puuttui...
      -erityistilintarkastuksesta hallitus antoi etukäteen ymmärtää, että jos kokous katsoo tarkastuksen olevan paikallaan, hallituksella ei ole syytä vastustaa sitä
      -kun osk-kokous päätti hakea tarkastusta, hallitus alkoi kahden lakimiehen voimin vastustamaan tarkastusta
      -erityistilintarkastus on meneillään ja avi tutkii osuuskunnan toimia
      -hallitus on hävittänyt alueelta reippaasti yli 100 työpaikkaa
      -hallitus vie osuuskuntaa väkisin sijoitustoimintaan osuuskunnan jäsenten tahdon vastaisesti. Ja juuri sijoitustoiminta on halllituksen heikoin lenkki!!

      -2014 tammikuussa 1000 jäsentä teki aloitteen osk:n hallitusta alasajosta. Halllitus totesi, ettei joka vuosi pureta. Hallituksen pj. totesi lehdissä, että huuhaata tällaiset keräyslistat ja vastavalittu tj. haukkui osuuskunnan jäsenet maankaivajiksi. Aloitetta ei otettu osk-kokouksen asialistalle, jälleen vastoin lakia.
      -hallitus uhkaa kokousväkeä verottajalla ja veroilla
      -veropäätöksiä ei pyynnöstäkään näytetä. Miksei? Eikö veropäätöksessä olekaan sitä, mitä jäsenille kerrotaan?
      -asiantuntija- ja juristilauma maksetaan kokouspaikalle uhkailemaan veroilla
      -hallituksen lakimiespj:llä on osuuskuntakokouksessa kallis asianajaja avustajanaan
      -hallitus käyttää jatkuvasti osuuskunnan rahoja suuren tuomariarmeijan palkkioihin
      -hallitus uhkaa erottaa kriittisesti hallituksen toimiin suhtautuvia jäseniä osuuskunnasta
      -jäsenet saavat postissa lakimieheltä erokirjeitä
      -erouhan alla olevia jäseniä kutsutaan kuulemistilaisuuksiin
      -toukokuun 2014 osk-kokouksessa hallinnon linjaa edustava taho haukkui osuuskunnan jäsenet pystyy, kun osallistuvat runsain joukoin osuuskunnan kokoukseen
      -samassa kokouksessa hallinnon linjaa edustavat tahot yrittivät monin tavoin pelotella sekä kokousväkeä ja puheenjohtajaa jopa oikeustoimilla, ellei kokous suju heidän esittämällään tavalla

      Näitä riittää.
      LUOTTAMUSTA EI KERTAKAIKKIAAN OLE!

    • rollercoaster1

      Ne tilinumerot voi ilmottaa osuuskunnalle sähköpostilla jos kioski on kiinni. Voi vänkyrävaarit ostaa uudet rollaattorit, kun korko putkahtaa tilille. :)

      • Hetikaunahattu

        ..no no heinähattujen alainen..koitappa nyt olla asiallinen, siellä se "munakello" tikittää sun lähtöäs...


    • Umpitie

      Ei tässä tarvitse olla änkyrä, kun vähemmälläkin huomaa, että hallituksen homma on pelkkää peliä ja pelleilyä. Osuuskuntakokoukset on nähty uhkailuineen ja pelotteluineen.
      Tämä alue ei tarvitse tällaista uhkailuyritystä.
      Miten hallitus selittää tämän pelleilynsä? Tähän tarvitaan vastauksia! Selonteko osuuskuntakokoukseen.

      Hallituksen on syytä tarkkailla nyt omaa touhuansa ulkopuolisena. Ei tähän touhuun voi luottaa kukaan. Nyt ollaan tien päässä ja on johtopäätösten aika. Purkuun!

    • Käräjäoikeus

      Joko alkaa olla riittävästi tietoa, että voitaisiin ryhtyä selvittämään asioita oikeudessa? Ainakin kolme syytettä olisi nostettavissa ja voitettavissa. Syylliset saisivat rangaistuksensa ja vahinkoa kärsineet korvauksensa.

      1. Syytetty Hallitus ja hallintoneuvosto:
      PPO-Yhtiöt Oy:n sääntöjenvastainen myynti Elisa Oyj:lle
      2. Syytetty Hallitus ja hallintoneuvosto:
      PPO-Yhtiöt Oy:n myynti alihintaan Elisa Oyj:lle
      3. Syytetty Uutela:
      Jäsenten esitysten hylkääminen osuuskuntakokouksen esityslistalta (lokakuu 2013 ja toukokuu 2014). Jatkokokouksen liian myöhään järjestäminen vuonna 2013.

      Lisäksi Datamesta aiheutuneet yli 30 miljoonan euron tappiot osuuskunnan jäsenille ovat fakta, mutta onko rikos tehdä täydellinen virhearviointi? Löytyykö Datamen päätösketjusta joku väärinkäytös?

      Eikö Uutelan ja hallituksen ole jo aika tehdä johtopäätökset! Eroamisella ehkä selviäisi vähemmällä.

    • Hallituksen häpeä

      Nyt jaettava 500 euroa/osuus ei ole hallitukselle henkseleiden paukutuksen paikka.
      Nyt on kyse hallituksen pilkkahinnalla hävittämän ja omistajilta lupaa kysymättä myydyn tuottavan ict-yhtiön myyntivoiton palautuksesta.

      TÄMÄ ON HALLITUKSELLE SUURI HÄPEÄ!

    • Paulin teesejä

      Näin viisaita hän lausui..aikoinaan Pellervo-lehdessä :

      - Alueella toimivan puhelinyhtiön kohdalla kannattaa katsoa, mitä etuja se pystyy antamaan asiakkailleen ja alueensa taloudelle. Fuusion tiellä palvelut täältä katoavat ja hinnat nousevat, sanoo Pauli Korpi-Tassi.
      Korpi-Tassi kertoo esimerkkinä, miten heidän alueellaan jokaisessa kunnassa laajakaista oli sataprosenttisesti saavutettavissa viime vuonna ilman, että kuntien piti erikseen osallistua kustannuksiin. Viereisen alueen vastaavissa kunnissa - suuren kansanvälisen toimijan alueella - kunnat joutuivat maksamaan investointitukea, eikä palvelu ole vieläkään kattavaa.
      - Puhelinosuuskunnissa ja käytännössä myös alueellisen toimintamallin valinneissa osakeyhtiöissä oleellista on palvelun tasainen tarjonta koko toimialueella. Osakkeille halutaan koota tuottoa, osuuksille tarjotaan palvelua ja läsnäoloa, tiivistää Korpi-Tassi yritysmuotojen käytännön eron.

    • Sieviläinen

      Sijoitukset osuuskuntaan ovat olleet eri vuosina eri suuruisia. Sijoituksen muodostavat osuusmaksu ja liittymismaksu.
      Osuuskunnan taseen mukaan sijoitus on 510 €. Korkeimmillaan 1990-luvulla liittymismaksua maksettiin 700 €.

      Ja tiedänpä, että Sievissä maksettiin erään kyläkunnan puhelinliittymästä 10 000 markkaa, joka nykyrahaksi muutettuna on 1682 €.
      On siinä osuuskunnalla korkoa maksettavaksi.

      Että se niistä osuuskunnan korkolaskelmista ja tuotoista.

    • Laskuoppi

      Miten osuuskunta voi suoltaa ihan puuta heinää ja puppua? Minä huomasin heti, että korkolasku oli pielessä, mutta kun ei ole niin perillä näistä asioista niin ei osaa itse näitä laskea eikä selvittää.
      Yllä oleva tieto vaikuttaa oikealta. Minä maksoin puhelinliittymästä aikoinaan yli 4000 markkaa eli reilut 670 € ja se oli iso hinta. Rahaa sai kerätä pitkään. Mietinkin tässä että mihin katosi se minun puhelinliittymään sijoittama 4000 markkaa.
      Se tässä myös ihmetyttää, kun alueen lehdet ei ota selvää asioista. Kritiikittömästi kirjoitetaan. Helppoa on.

    • Rollaattori

      Vaan yhtä asiaa olen ihmetellyt tässä rollaa työnnellessäni. Miksi ihmeessä Asko meni hallitukseen? Eihän osuuskunta voi tilata tarvitsemiaan palveluja hallituksen jäsenen firmalta. Sehän olisi pahemmanlaatuista hyvävelikauppaa. Siksi Askolta on kohta pois lähes sadantuhannen liikevaihto. Millä hän sen korvaa vai tuleeko PPO:n kaupan seurauksena jälleen yksi työtön lisää - nyt Askon firmasta?

    • Vasta eturessu tyhjä

      Huomenna napsahtaa jokaisen PPO:n jäsenen tilille 500€ kutakin jäsenen omistamaa PPO:n osuutta kohti. Tyypillisesti PPO:n jäsenellä on kolme-neljä osuutta, joten keskimäärin meille maksetaan 1500-2000€. Suurkiitos tästä PPO:n valveutuneelle jäsenistölle. Ilman aktiivista toimintaa tämä tili olisi jäänyt meiltä saamatta.

      Nyt tulee muistaa, ettei pajatsosta ole tyhjennetty kuin kolmannes. Vielä jää jäljelle yli 90 miljoonaa euroa, eli reilusti yli 1000€ osuutta kohti. Ensi kevään osuuskuntakokoukseen on tulossa esitys myös loppujen varojen jakamisesta jäsenistölle.

      Tehkäämme porukalla työtä sen eteen, että myös loppuosuus jaetaan jäsenistölle eikä jätetä sitä pelureiden käsiin. PPO:n pääliiketoiminta on myyty PPO:n hallinnon päätöksillä. Ilman jäsenistön lupaa. Samalla on tullut aika purkaa PPO.

      • Laskeskelija

        Ajatteleppa, jos PPO olisi myyty oikealla hinnalla, joka on noin kolme kertaa isompi julkiseen myyntihintaan nähden. Pelket mastot olivat n. 200 miljoonan euron arvoisia, puhumattakaan maanlaajuisesta kuituverkosta. Jäsenille olisi tullut vielä enemmän. PPO siis oikeasti lahjoitettiin elisalle.


      • Oikaisua
        Laskeskelija kirjoitti:

        Ajatteleppa, jos PPO olisi myyty oikealla hinnalla, joka on noin kolme kertaa isompi julkiseen myyntihintaan nähden. Pelket mastot olivat n. 200 miljoonan euron arvoisia, puhumattakaan maanlaajuisesta kuituverkosta. Jäsenille olisi tullut vielä enemmän. PPO siis oikeasti lahjoitettiin elisalle.

        Nyt tuli mastoille liian kova arvo.


      • Laskeskelija
        Oikaisua kirjoitti:

        Nyt tuli mastoille liian kova arvo.

        Ei tullut.


      • Laskeskelija
        Oikaisua kirjoitti:

        Nyt tuli mastoille liian kova arvo.

        Laskeppa paljonko masto tuottaa esim. 50 vuoden aikana, jopa 70 vuoden aikana, kun se on pystyssä.


    • ei näy tilillä

      Onko kukaan saanut vielä osinkojaan?

      • 666-

        einäy rahoja,taasmeitä on luukutettu


    • Missä työpaikat

      PPO:n myötä hallitus hävitti alueelta 140 jo olemassa olevaa työpaikkaa. Karsea määrä. Nyt hallituksella on aikomus luoda uusia työpaikkoja. Missäkähän nämä hallituksen laittomaan tilaan saattaman osuuskunnan luomat työpaikat ovat, että vois hakea?
      Tiedosta etukäteen kiitollinen.

    • rahaa

      Aamulla katoin niin oli 1500e napsahtanut tilille.....(OP-pankki).

      • rahhah

        Samoin, mulle oli napsahtanut 3000e, = 2 osaketta....


      • Osacas
        rahhah kirjoitti:

        Samoin, mulle oli napsahtanut 3000e, = 2 osaketta....

        Kahdella osuudella 3000 ? Miten se on mahdollista ?


      • asdasdda
        Osacas kirjoitti:

        Kahdella osuudella 3000 ? Miten se on mahdollista ?

        Itse en ainakaan saanut kuin 500e yhden ADSL:n yhteydessä ostetun osakuuden perusteella. Toisaalta porukoilla ei ole kuin yksi puhelinosuus ja heille oli tullut tuo 1500e.


      • hep hep!
        asdasdda kirjoitti:

        Itse en ainakaan saanut kuin 500e yhden ADSL:n yhteydessä ostetun osakuuden perusteella. Toisaalta porukoilla ei ole kuin yksi puhelinosuus ja heille oli tullut tuo 1500e.

        Ennen vuotta xx (olisiko ollut 2003?) hankitut osuudet kun on hallitus jossain välissä ja suuressa viisaudessa splitannut kolmeksi. Siksi jotkut saivat 1500€ (500€ *3 osuutta). Jos olet sattunut hankkimaan ennen tuota maagista vuotta xx kaksi osuutta (esim lankapuhelimella ja adsl:lle), niin nämä vastaavat splittauksen jälkeen 6 osuutta => 6*500€ = 3000€.


      • 4 osuutta
        hep hep! kirjoitti:

        Ennen vuotta xx (olisiko ollut 2003?) hankitut osuudet kun on hallitus jossain välissä ja suuressa viisaudessa splitannut kolmeksi. Siksi jotkut saivat 1500€ (500€ *3 osuutta). Jos olet sattunut hankkimaan ennen tuota maagista vuotta xx kaksi osuutta (esim lankapuhelimella ja adsl:lle), niin nämä vastaavat splittauksen jälkeen 6 osuutta => 6*500€ = 3000€.

        ^ Maaginen vuosiluku oli 2011. Vain varsinaiset osuudet saivat kaksi varsinaista osuutta lisäksi. Esimerkissä ADSL oli vapaaehtoinen osuus ja sillä ei saanut lisäosuuksia. Rahaa tuli 4*500=2000€ ja sitä tulee aktiiviselle jäsenistölle vielä kaksi kertaa sama summa. Ei jätetä rahojamme pelimiesten käsiin, eikä rakenneta niillä jalkapallohallia Ylivieskaan serbipotkijoille. Jos eivät täällä tarkene, niin menkööt kotimaahansa potkimaan tai hakkaamaan päätänsä palloon tai opettelemaan suomen kieltä, ettei niille tarvitse taas PPO:n kokouksessa antaa englanniksi äänestysohjeita nääs.


      • Osacas
        4 osuutta kirjoitti:

        ^ Maaginen vuosiluku oli 2011. Vain varsinaiset osuudet saivat kaksi varsinaista osuutta lisäksi. Esimerkissä ADSL oli vapaaehtoinen osuus ja sillä ei saanut lisäosuuksia. Rahaa tuli 4*500=2000€ ja sitä tulee aktiiviselle jäsenistölle vielä kaksi kertaa sama summa. Ei jätetä rahojamme pelimiesten käsiin, eikä rakenneta niillä jalkapallohallia Ylivieskaan serbipotkijoille. Jos eivät täällä tarkene, niin menkööt kotimaahansa potkimaan tai hakkaamaan päätänsä palloon tai opettelemaan suomen kieltä, ettei niille tarvitse taas PPO:n kokouksessa antaa englanniksi äänestysohjeita nääs.

        Kiitoksia tiedosta, peukut sulle.


    • Hetki pinnalla

      Osuuskunta PPO:n talousjohtaja Anne Voho jättää uppoavan laivan.

      • Tätä on odotettu

        ... ja kohta seuraa toimitusjohtaja Kati Peltomaa perässä.


      • Kokouslainen Raahest

        En kyllä ihmettele, jos näin on ja varmaan onkin. Voho vaikutti niin järkevältä ja ammattimaiselta osuuskuntakokouksissa. Hän taisi olla ainoa joka osasi talousmatematiikkaa osuuskunassa ja siinä konsernissa, mikä oli vielä olemassa ennen kauppoja. Hän varmaan näki, että touhu ei ole enää pitkään aikaan ollut yleisen oikeustajun hyvän maun mukaista.


    • Vaikeaa on

      Pörssiyhtiö Apetit on erottanut toimitusjohtajansa Karppisen ja syynä ovat ylihintaiset yritysostot toiminnan laajentamisvaiheessa.

      Apetitin osakkeista kuuluu eniten, noin kymmenen prosenttia, sieviläisen Takasen perheen hallitsemalle Sievi Capitalille. Timo Miettisen hallinnoima sijoitusyhtiö EM Group pitää hallussaan viiden prosentin osuutta. Toiseksi suurin omistaja on Valion eläkekassa. Sievin Capitalin Jorma J. Takanen on osallistunut myös Karppisen aikana hallitustyöskentelyyn.

      Miten tämä liittyy PPO:hon? Jorma J. Takanen oli PPO:n hallituksessa kevääseen 2012 asti ja sääntöjenvastaisen Elisalle -myynnin pääarkkitehtejä. Hän oli myös mukana ostamassa useita sittemmin tappiopesäksi muuttuneita tytäryhtiöitä.

      Jos osaa jonkin asian hyvin se ei tarkoita sitä, että olisi kaikissa asioissa taitava.

      Uutela sanoi taannoin lehdessä, että emme ole yritysostoissa eilisen teeren poikia ja siinä hän oli oikeassa.

    • Kauppalehdessähän

      Apetit-juttu oli. Jutussa oli kuvaava otsikko: APETITIA OVAT VIENEET HUONOT KONSULTIT. Ovatkohan olleet samoja kuin PPO:lla?

    • Meidän rahoilla

      Vai että talousjohtaja jättää PPO:n! Uppoavan laivan. Mihin ihmeeseen PPO tarvitsee uusia 140 neliön tiloja? Eihän Ylivieskaan jää tämän jälkeen kuin yksi Ylivieskalainen työntekijä. Toinen asuu Oulussa. Siinä onkin sitten kaikki palkolliset. Mitä haaskausta tämä on? Kenen luvalla tätä tehdään? Miksei hallitus reagoi?

    • mitä vielä

      Tämäpä tuli suorastaan yllätyksenä, että hallitukselle ei kelvannut työtilat siitä homeisesta paskaluukusta, jossa niinä hyvinä päivinä työskenteli ne jotka oikeesti teki töitä. Alkoi varmaan henkeä ahdistamaan,silmiä ja nenua kutittamaan ja mitä muuta.. Irvokasta luettavaa tuollainen ja niiden ex-työntekijöiden aliarvioimista, jotka tuolla työskenteli. Ja olishan tuolla riittänyt arkistointitilaa ja työhuonetta vaikka millä mitalla, kun työntekijöistä on päästy eroon.

    • Ei järjen häivää

      Kävin tänään iltakävelyllä katsomassa rakennusta, mistä PPO on "uudet" tilansa ostanut ja mihin tehdään nyt meidän jäsenten rahoilla kallista remonttia. Itku siinä pääsi. Eikö mistään löytynyt enää huonompikuntoista rötisköä? Siinä se on keskustassa Nordeaa vastapäätä. Myytiin kerrostalo pois ja ostettiin tämä tilalle. 50-luvulla puupaalujen varaan rakennettu käsiin lahoava laitos. Katsokaa ikkunoiden alareunoja kadulle päin. Mitä ne kertovat?

      Eikö PPO olisi voinut vuokrata vielä reilu vuosi sitten omistamastaan, nyttemmin Elisan kautta Pauli Aakulalle myydystä Ratakatu 16:sta vaikka 30 neliön huoneen? Hyvin olisi riittänyt. Miksi piti ylipäätään myydä tuottavat, viimeisen päälle kunnostetut rakennukset, erinomaiset sijoitukset pois?

    • 2+4

      No mutta pitäähän ne rahat saada johonkin tuhlattua, miksei sitten tuottaviin kiinteistösijoituksiin, ettei vaan Nivalan jarrukenttä pääse omiaaan pois vaatimaan.

    • hubbabbaa

      Viimeisen päälle kunnostetut rakennukset...... :D Ei tietoakaan Klementistä..

    • tiedotkuntoon

      ..taas oli keksitty jäynää miten ei heti tarvi luvatulla tavalla maksaa jäsenille osuusmaksun korkoja...ei varmaan ole hallitus erikseen antanut tj:lle toimeksiantoa asiasta vaan jäsenien pitää yrittää itse hoitaa tiedot ajantasalle..

    • Jos sovitaan niin

      ..tarjoaisin rähmäpullakahvit "vanhoille miehille" hägmanilla kun tuli tuota osuusmaksun korkoa kivasti tilille..eikä lisä tee yhtään pahaa jos sitä saataisiin sieltä ulos..jäihän sinne vissiin yks sata milliä jakamatta..

    • Odottava1

      Ei ole vielä näkynyt tiedotetta hallituksen puheenjohtaja, lakitoimistoyrittäjä Jarmo Uutelan eroamisesta. Ei ole vielä näkynyt tiedotetta toimitusjohtaja Kati Peltomaan eroamisesta. Miksi?

    • 66-

      ensvuonna loput,ei tuleveroja

    • epätietone

      70-luvulla hankitusta osakkeesta tuli tilille vain 500 euroa, ilmeisesti koska lankapuhelinliittymä oli irtisanottu vuonna 2010 ?
      Kyseisen osakkeen omistajalle tämä ei ole ongelma, mutta tulipa mieleen kysyä kun huomasin tämän keskustelun.

    • Ylivieska vs Oulu

      Microsoft vähentää Oulusta 500 työpaikkaa ja Broadcom 430 eli yhteensä toteutuu 930 työpaikan vähennys.

      PPO:n hallinto myi sääntöjen ja osuuskuntalain vastaisesti PPO Elisa Oyj:lle ja lopputuloksena on 100 työpaikan vähennys.

      Oulussa on 195.000 asukasta ja Ylivieskassa 15.000 asukasta.

      Lainvastaiset kaupat kurittavat Ylivieskaa suhteessa enemmän kuin Oulun kaksi viimeisintä (laillista) lopetusta Oulua. Mikä ja miksi media suhtautuu asioihin eri lailla? Miksi Ylivieskan kaupunginjohtajaa ei ole haastateltu? Eikö Ylivieskalle lähialueineen tehty vahinko ole riittävän suuri?

    • Kalajaska vankina

      Tutustuin Keski-Pohjanmaan Kirjapaino Oy:n vuosikertomukseen. Liikevaihto, liikevoittoprosentti ja henkilömäärä ovat näköjään myydyn PPO:n suuruusluokkaa.

      Se oli sivuhuomio. Tämän kirjoituksen synnytti se, että Kalajokilaakso-lehti on ollut huomattavan nihkeä julkaisemaan osuuskunnan purkamiseen liittyviä mielipiteitä ja perusteluja.

      Keparin hallituksessa näkyy istuvan Mikko Luoma, joka on myös Osuuskunta PPO:n hallituksen jäsen. Sieltä on siis tullut Keparin johtoryhmän jäsenelle Seppo Kankaalle selvät ohjeet miten toimia!

    • Tarkistakaa tietonne

      Siellä tuntuu olevan jäsentiedot ihan sekaisin. Usea jäsen on ihmetellyt kun nyt ei korkoa kesäkuussa tullutkaan vaikka ne on aikaisemmin kyllä maksettu. Ovat soitelleet osuuskuntaan ja sieltä sanotuu ettei ole voitu maksaa kun ei ole siellä jäsenen tilinumeroa ? Mihin ne nyt yhtäkkiä on kadonneet..taitaa olla ns. pallo hukassa ja ainakin tj:n toiminta jäseniä vastaan..kommenteista päätellen. Se vain on niin että sen jäsenosuuden ( 100-120 €/osuus) lisäksi myös ne muut omaisuuserät..n 100 M€ kuuluu jakaa jäsenille kuten säännöissä on sanottu. Jakoon..jakoon..

      • Arska11

        Valitettavasti säännöt mahdollistavat vain enintään edellisellä tilikaudella syntyneen jakokelpoisen ylijäämän jakamisen ja nyt ei mitään isoja voittoja ole odotettavissa. Ainoa keino on saada osuuskunta hallittuun purkuun. Siihen on tähdättävä, sen jälkeen jokainen osuuden omistaja voi käyttää tai sijoittaa palautuneet varat oman harkintansa mukaan, tuottavasti ja turvallisesti.


    • palvelut paranee

      Osuuskunnan omaisuuden jako ei sinänsä minua kosketa kun ei osuuksia ole, mutta palveluiden puolesta olen selvitellyt tilannetta ihan tosissani kun työn puolesta nopeita yhteyksiä tarvitsisi.

      Saunalahdelta sain ilmoituksen että PPO:n alueella on aloitettu kuituliittymien uusmyynti kesäkuussa, soitin aspaan ja tiedustelin tilannetta niin aspa ei yllättäen tiennyt moisesta mitään. Tänään sitten sain tekstiviestin:

      -------------------------------------------------------------------------------------------
      > Hei, osoitteeseen XXXtie XXX 8XXXX XXXXXX, ei enää mahdollisuutta tilata kuitua.
      > Kupariyhteys vain ja mahdollisesta saneerauksesta asiakkaille lähetetään kirje.
      > Saunalahti
      -------------------------------------------------------------------------------------------

      Eli kuitua ei ole eikä tule ja lisäksi vihjataan että kohta lähtee kuparitkin. Mokkuloita olen testaillut eri operaattoreilta, sekä 3 että 4G:tä, niillä ei töitä tehdä ja yhteyden nopeus/laatu riippuu ihan täysin kelistä ja kellonajasta. ADSL:n kanssa pärjää jotenkuten, mutta jos sekin loppuu niin sitten kyllä loppuu palkansaantikin, mistään tietoyhteiskunnan muista palveluista puhumattakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1555
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1026
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe