Sopiiko mulle perro?

Perro?

Moi! Haluaisin perron mutta haluan kuulla teidän mielipiteen ensin että olisinko hyvä espanjanvesikoiran minulle.

-asun omakotitalossa jossa on aikas iso piha jossa voi juosta. Molemmilla puolilla on koiria. Perheeseemme kuuluu kaksi yli kymmenen vuotiasta tyttöä ja kaksi marsua. Koira saisi päivittän 3-5 puolen tunnin lenkkiä. Mökillä koira pääsisi aina uimaan:) Koiran kanssa harrastaisin pää asiassa ahilitya. En halua ikäviä kommentteja vaikka sanonkin tämän.. Minua kiehtoo paljon enemmän urokset ja se olisi eka koira.. Mutta eikös koira rauhoitu hieman kun sen leikkauttaa? Kiitos ASIALLISITA kommenteista ja voi ehdottaa toki toistakin rotua jos kenties joku sopisi hieman paremmin.. :)

5

199

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Se koira

      kyllä sopii jos vain Sinä pidät siitä. Ei naapurisi eikä nettiyhteisön mielipide saa vaikuttaa asiaan jonka kanssa itse joudut elämään jopa 15 vuotta. Jos koira sitten ei ole olosuhteisiin nyt tyytyväinen ja purkaa pahaa oloaan johonkin, niin muutat vaan olosuhteita sellaiseksi että koirasi on jälleen tyytyväinen. Ja vesikoirat ON rauhallisia, ei tarvi silpoa.

    • Minä

      Kiitos vaan kommentista, tiedän kyllä että minä teen päätöksen mutta haluan silti että joku antaa mielipiteensä-_-

    • Aguakoira

      Kaikki tosiaan riippuu sinusta, jokaisella rodulla omat haasteet ja kannattaa tutustua ehdottomasti esimerkiksi rotujen jalostusohjelmiin, sieltä näkee parhaiten ongelmat ja vahvuudet. http://www.vesikoirat.fi/images/stories/EVKjalostust/espanjanvesikoirajto2012_2016.pdf

      Jos tosiaan olet hankkimassa Perroa ongelmana on löytää oikea kenneli, tutki sukutaulut, koska rotu on niin sisäsiittoinen, matadorijalostus valitettavasti jokaisessa sukutaulussa, yleensä molempien sukutauluista löytyy samoja uroksia, monessa sukupolvessa (älä ota pentua jonka sukusiitos % yli 6.25 ja kannattaa tutkia se sukutaulu ja katsoa koiranetistä mitä sairauksia suvussa on!!

      Rodussa ilmenee valitettavan paljon hermorakenne ongelmia, eli luonteessa liiallista arkuutta, arat yksilöt yleensä koira pelkää miehiä, ja eri tilanteita. Parhaillaan joudut opettamaan koiralle kaiken. Esim. vieraat ihmiset eivät tee pahaa, tämä piirre ei tosin välttämättä poistu kokonaan. Mutta aivan upeitakin yksilöitä on, mutta se on tuurista kiinni. Se että vanhemmat tai isovanhemmat ovat hyväluonteisia, ei se kerro koko totuutta. Koska nämä koirat tomivat kotiolosuhteissa moitteettomasti, haasteet tulevat vieraissa ympäristöissä. Kannatta pyytää erilaisien luonnetestien tuloksia, toki nämä näkyvät koiranetissä yleensä!!

      Perrot haukkuvat todella kova äänisesti(voi verrata Saksanpaimenkoiran haukuntaan), ja yleensä ne eivät ihan heti lopeta haukkumista, ja tämä vaatii kovaa koulutusta. Perro on tosin helppo kouluttaa, mutta itseppäisen ja älykkään luonteensa ansiosta tuo haasteita, jos ei ole kokemusta koiran koulutuksesta vaatii se omistajalla pitkät hermot. Perrot pyrkivät testaamaan omistajan johtamistaitoja, ja siski on koulutus niin tärkeää. Perrot ovat hyvin tarkkoja reviiristään, eivätkä päästä yleesä ketään tuntematonta pihaan, jos ovat irti (ellei kovalla koulutuksella saa kitkettyä pois).

      Perro tarvitsee huomattavasti enemmän sosiaaliseksi kouluttamista kuin moneet muut rodut ja tämä pitää aloittaa varhain, niin koirat kuin ihmiset. Muuten tulee ongelmia!!! Suosittelen menemään varhain koirakouluun!! Hihnassa kulkeminen pitää opettaa jo varjain, koska perroilla on taipumusta hihnaräyhäykseen ja siksi ei ole lapsien lenkitettävä, koska aikuisella on täysityö pitää perro pois toisen koiran kimpusta, (ellei lapset ja koira ole saaut asian mukaista koulutusta, lapsen pitää tietää kuinka hallita koiraa, ja oppia lukemaan koiran hiljaisia viestejä. Toki on yksilöitä jotaka ovat todella helppoja, mutta se vaatii todella johdonmukaista koulutusta.

      Perrojen turkinhoito jakautuu vaikeisiin tapauksiin ja helppoihin, helppojen turkinlaatu nyörittyy kauniisti, mutta se vaati työtä, itsekseen harvemmin nyörittyy ilman apua. Vaikeissa tapauksissa viikottain joutuu avaaman takkuja tai huovuttuneita laattoja. Korvakarvat vaativat poistamisen viikottain. Eli vaikka perrosta ei irtoa karvaa, mutta turkki silti vaatii säännöllistä hoitoa / tarkastelua.

      Perroilla esiintyy myös eri saurauksia ja allergioita, mutta onneksi on vielä yksilöitä joitka ovat eläneet ilman ongelmia.

      Noi sinun puitteet perrolle kuulostaa ihanteelliselta, ja onkin erittäin järkevää harrastaa perron kanssa jotakin, koska näille ei riitä pelkästään lenkillä käynti.

      Ja mitä kastraatioon tulee niin se on yleensä viimeinen vaihtoehto, silloin kuin ei koulutus auta ( ongelmakoulu viimeinen etappi). Jotkut arat yksilöt tasapainottuvat juurikin lisä hormoonista, ja siksi ei pidä leikata nuorta koiraa. Ja on tapauksia jotka on leikattu, eikä heidän käyttäytymisongelmat poistu sillä. Mutta tämän voi testata hormonaalisella kapselilla, jota todella suosittelen testaaman ensin leukkausta.

      Ja jos haluat tietää rodusta lisää, liity facebookin espanjanvesikoira ryhmään, sieltä näet rodulle omistautuneiden mietteitä!

      Kukaan muu kuin sinä päätä mikä koira sopii sinullle, jos olet valmis panostamaan koiran koulutukseen, niin perro on hyvä vaihtoehto, haastaa omistajaansa ja pitää virkeänä. Jos ajattelet että koira menee siinä elämän sivussa arjessa huomaamattomasti, niin ota joku muu helpompi rotu. Koska perro vaatii viikottaista haastetta, niin älyllistä kuin fyysistä. Ja ne ovat terveen perron avain sanat!!

      Onnea pohjatöihin, älä vaan osta perroa ilman tarkkaa harkintaa ja tapaamalla myös näitä vaikeita yksilöitä, koska arpa onni ei saata olla kohdallasi tai sit on?? Kukaan ei voi taata sinulle saatko terverakenteisen koiran, tai hermorakenteeltaan tasapainoisen.

      • itärajan iita

        Kuule oikeastaan tuo sinun litania kuuluisi kysy koirien hoidosta osastolle.

        Herranjumala!,, Kukaan ei jaksa lukea selostustasi minkä olisi voinut korvata parilla lauseella.

        Hitsi, että meikäläinen ei ole koskaan oikeen sulattanut pitkällisesti saarnaavia tyyppejä.


    • kunvor

      Ei olisi hyvä koira sulle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5750
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3637
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      221
      1836
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1752
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1202
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1155
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      278
      929
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      867
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe