NOKIA LUMIA-puhelimet vakoilulaitteita vailla vertaa!

Luupin alla

Niin, olo on kuin BB-talossa konsanaan. Ottakaamme esimerkiksi Nokian Lumia 800. Menkäämme puhelimen valikossa kohtaan asetukset. Sieltä voi käyttäjä valita käyttävätkö ohjelmat puhelimen sijaintitietoja hyväkseen. Epäileväinen käyttäjä laittaa asetukseksi "ei". Asetuksissa on kuitenkin toinen mielenkiintoinen kohta eli paikanna puhelin, johon käyttäjä ei voi vaikuttaa. Vaihtoehtoja olevinaan annetaan rastitettavaksi mutta ne ovat kuin Krimiläisten vaalilipusta. Joten tilaksi jää "yhdistetty".

Mielenkiintoista on myös se, ettei puhelimesta saa akkua irti ja vaikka käyttäjä "sammuttaisi" virran, käynnistyy puhelin itsestään esim. ladattaessa. Todellisuudessa puhelin on suurella todennäköisyydellä päällä nonstop niin kauan, kun akussa riittää virtaa sammuttipa käyttäjä puhelimen tahi ei.

Mm. näin meitä siis vakoillaan. Sijaintitietojen keruuta perustellaan käyttökokemuksen optimoinnilla jne, jne. Mutta meillä suomalaisillahan ei ole mitään salattavaa. Tavan talliainen on pikemminkin otettu siitä, että virkavalta ja NSA yms. tahot selvittävät nekin asiat, joita ei tullut facebookissa ja twitterissä kailotettua. Hurraa! Onkin paikallaan kysyä, että ketä ei vakoiltaisi. Riittää, että olet jollain tavalla yhdistetty johonkin vakoilijaa kiinnostavaan henkilöön tai yritykseen tms.

Nokian Lumia vaihtui 49 €:n kapulaan, josta saa akun irti silloin, kun ylimääräisiä silmiä ja korvia ei tarvita.

Kertokaapa tekin omia havaintojanne ja keinoja millä suojautua urkinnalta.

19

326

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Olihan urkintaa.

      Olet oikeassa valmis tietojen keräys palikka on myös Lumia 520.
      Mulle kävi näin. Olin tietsikalla sähköpostia lähetämässä ja etsin yhteistietoja. Löytyihän ne yllätys yllätys siellä oli puhelinnumeroita ja sähköpostiosoiteita aivan tuhottomasti. En ollut itse niitä sinne laittanut.
      Poistin kaikki puh nrot paitsi ne joisa oli sähköpostiosoitteet. Enhän minä puh nor:lla tee s-postissa mitään.
      Parinpäivän kuluttua soitti veli mulle ja ihmettelin, että oliko vaihtanut nro:a kun ei tullut kuva eikä nimi lumian näyttöön.
      Katsoin puhelimen nimet ja numerotiedot niitä oli vain muutama . Oli poistunut lähes 90% numerotiedoista HÄH SIIS MITÄ.
      Tukin puhelinta ja asetuksissa oli synknrointi ruksi päällä. Niin ne mitkä poistin s-postin yhteystiedoista turhat nimet. Puhelimestani oli lähtenyt myös melkein kaikki numerot helevatan kuuseen. Olipahan yllätys en olisi uskonut. Nyt kun ei ole synkro ruksia päällä puhelimessa niin en voi lukea lumiasta s-postia.
      Lumia lähtee alta aikayksikön.

    • en tod.luota

      Jos pidät realiaikaista sääpalvelua päällä niin paikannus on oltava päällä.

      Entä ne jotka eivät tajua puhelimestaa mitään niin ne ovat seurattavissa. Aina kannattaa olla varovainen.
      Eihän tuollaisia seuranta juttuja saa edes laittaa puhelimiin.

      • pelkoperseet

        Ei tarvi turhaan pelätä tollasia ellei sitten ole joku rikollinen.


      • 33103310?
        pelkoperseet kirjoitti:

        Ei tarvi turhaan pelätä tollasia ellei sitten ole joku rikollinen.

        android/ios/jolla järjestelmissä on myös paikannus joten mihin meinaatte piiloutua


      • ymmärrätkö
        pelkoperseet kirjoitti:

        Ei tarvi turhaan pelätä tollasia ellei sitten ole joku rikollinen.

        >Ei tarvi turhaan pelätä tollasia ellei sitten ole joku rikollinen. <

        Tuollaisen ajattelutavan takia kaikki on lähtenyt "lapasesta".


    • SavolaeneVakkooja

      "Kertokaapa tekin omia havaintojanne ja keinoja millä suojautua urkinnalta."

      Ensimmäinen vaihe:
      -Sulje Facebook-, Twitter- ja muut sometilit
      -Sulje sähköpostit
      -Luovu älypuhelimesta
      -Käytä netissä vain langallista yhteyttä, wlania

      Toinen vaihe:
      -Luovu netistä. Sinut voidaan paikallistaa, mistä käytät nettiä ja mitä sillä teet.
      -Luovu puhelimesta. Aina kun puhelimesi on päällä, se liikkeet voidaan paikallistaa sen mukaan, mihin tukiasemaan se on kytkeytyneenä.
      -Hanki työpaikka, jossa et tarvitse mitään teknisiä laitteita, puhelin mukaan lukien.

      Kolmas vaihe:
      -Luovu kavereistasi. Myös niistä vakoojista, joiden vuoksi tämän kaiken teet. Joku voi kuitenkin kertoa, missä olet ja mitä teet.
      -Osta vanha auto, jossa ei ole paikannusjärjestelmää (Tarvitset sitä myöhemmin)
      -Luovu etukorteista, niiden perusteella voidaan selvittää, missä olet asioinut.
      -Luovu pankkikortista, sen perusteella voidaan selvittää, missä olet nostanut rahaa tai maksanut.
      -Pidä suuria käteisvarantoja. Käy vanhalla autonkotterollasi hakemassa aina käteiset mahdollisimman kaukaa olinpaikastasi.

      Neljäs vaihe:
      -Luovu asunnostasi, muuta metsään ja perusta omavaraistalou, jossa viljelet ja tuotat itse omat ruokasi. Joku saa kuitenkin selville asuinpaikkasi ja aina jää mahdollisuus perinteiseen "mies seuraa" vakoiluun.

      Neljännessä vaiheessa sinua enää tuskin pystyy kovin helposti vakoilemaan, ellei omavaraistaloutesi ole niin suuri, että se herättää huomiota. Tämän jälkeen sitten ei ole enää muuta mahdollisuutta kuin lakata olemasta.

      Ootko sä oikeesti niin pöljä, että luulet tekeväsi itsestäsi seuraamattoman jos luovut älypuhelimesta ja facebookista??? Haloo!

    • Pääsiskö osingoille
      • pilvessä ...

        mitä sä luulet voittavas tolla kun samalla sata miljoonaa muuta käyttää facea ja sijaintiaan,pilveä ym puhelimillaan välittämättä mistään kuten minäkin teen,lopeta se sairaalloinen vakoilu hössötys ja ala elämään niinku muutkin ihmiset


      • terve varovaisuus
        pilvessä ... kirjoitti:

        mitä sä luulet voittavas tolla kun samalla sata miljoonaa muuta käyttää facea ja sijaintiaan,pilveä ym puhelimillaan välittämättä mistään kuten minäkin teen,lopeta se sairaalloinen vakoilu hössötys ja ala elämään niinku muutkin ihmiset

        En ala ja en tykkää minkäänlaisesta kyylämisestä vavrsinkaa puhelimien käytössä.
        Eihän polisitkaan saa kuunela puheluja miten sattuu.
        En levittele tietojani ympäri maailmaa.


    • 333000

      Kaksi kännykkä käyttistä koko maailmassa. Ajattele miten helpoa on valjastaa molemt tekemään .Tieokantaa koko maailmasta ja sulomaan määrätyt uhrit

    • Minun mielestäni se joka omistaa älypuhelimen ja käyttää sitä netissä niin on hyväksynyt mahdolliset vakoillut.

      Jos nimittäin ei ole niin silloinhan nettiyhteydet olisi katkaistu heti sim-kortin laiton jälkeen.

      • Virus torjunta

        Hyväksynyt mahdolliset vakoilut. En todellakaan hyväksy. Se on sama kuin tilaisuus tekee varkaan.
        Ostan älypuhelimen ainoastaa omaksi ilokseni ja siihen ei ole oikeutta kellään. Ei laillisesti eikä varsinkaa laittomasti.


    • Pyyhis

      Silläkin pääsee jo pitkälle, kun ei käytä sosiaalista mediaa lainkaan. Ainakin Android puhelimesta voi poistaa käytöstä some -sovellukset (ja jos luuri on rootattu, niin poisto kokonaan). Jos tarvitsee pilvipalvelua, niin periaatteesta kannattaa raakata kaikki amerikkalaiset palvelut pois. Tilalle esim kotimainen Younited.

      -GPS pois päältä jos ei käytä navigaattoria.

      -Harkintaa sovellusten asetelemiseen.

      Niin kuin Virus torjunta tuossa toteaa, vakoilun sietäminen ei tarkoita sitä että se pitäisi hyväksyä.

      • VAKOILKOON!!

        Mitä vakoiltavaa on tavallisessa tampiossa ja mitä väliä koko asialla edes on. Meidän kaikkien tiedot on jo nyt eri rekistereissä ja vaikka sulkisimme puhelimet noin onhan tiedot muuta kautta saatavilla. Tuskin vskoilijoita kiinnostas missä joku tallustaa ja onko paokannettavissa vai ei. Minulla on sijainnit suki ja aivan yhdentekevää pongaako microsoft psikkani ja sijaintini kohdassa x.y

        on kyllä hyvin asiat kunei ole tuon kummempia huolia.


    • Pyyhis

      Kaikki tahot jotka tietoa keräävät, taputtavat käsiään tuollaiselle asenteelle.

      "Tuskin vskoilijoita kiinnostas missä joku tallustaa ja onko paokannettavissa vai ei."

      Minkäs takia vakoilua tehdään, jos se sinunkin paikka- ja muu data ei kiinnostaisi.

      Minua ei haittaa, jos tietoni on laillisissa rekistereissä joita viranomaiset ylläpitävät. Ihmisten lähes reaaliaikainen seuranta on toinen juttu.

      Microsoft pongaa paljon muutakin sinusta kuin paikkatietosi, kuten lähes kaikki kommunikointi mitä luurillasi teet. Eli sähköpostit, valokuvat, tekstarit ynnä muut.

      • SavolaeneVakkooja

        Seurantaa tehdään monesta syystä. Esimerkiksi jotkut ohjelmat kertovat, mitä lähelläsi on. Sitä voidaan myös käyttää kohdistettuun mainontaan. Ja minun puolestani siinä ei ole mitään pahaa. Kyllä minä haluan tietää, jos lähelläni on tarjouksessa minua kiinnostava asia.

        Eikä kyse ole yksin Microsoftista. Kaikki tekee samaa. Juuri ratkesi Googlea vastaan nostettu syyte, josta ei ryhmäkannetta tullut.

        Operaattorisi skannaa kaiken liikenteen, mitä sinun yhteytesi kautta kulkee. Ihan kaiken, joka ikistä IP:tä myöten. Samoin joka ikinen sähköpostisi luetaan koneellisesti, tätä tekee niin Microsoft, Google kuin kaikki muutkin tarjoajat. Ja sinusta tehdään hyvin tarkka profiili noiden perusteella.

        Etukorttisi mukaan sinut voidaan kohdistaa, mitä ostit, mistä ostit, milloin ostit. Vasta vähän aikaa sitten S-ryhmä lähetti kirjeen pilaantuneita pakastevihanneksia ostaneille asiakkaille. Tiedot kaivettiin S-kortin käytöstä.

        Sinun tietosi on jo niin monessa rekisterissä, että voit olla ihan huoletta, sinusta on jo olemassa tarkka profiili. Eikä vain pelkästään viranomaisten laillisissa rekisterissä.

        Toisaalta, jos se vakoilu estää yhden matkustajakoneen räjäyttämisen, niin se on ollut sen väärtiä. Haluaisitko sinä nousta koneeseen, jossa Ahmed Aziz The combact fighter on varustautunut kolmella kilolla C4:sta? Ja päässyt koneeseen siksi, kun sinun kaltaiset pillittäjät on itkenyt, että vakoilua ei saa harrastaa? Tai haluasitko laittaa äitisi, siskosi tai lapsesi tuollaiselle lennolle? Mietippä sitä hetki.


      • Pyyhis
        SavolaeneVakkooja kirjoitti:

        Seurantaa tehdään monesta syystä. Esimerkiksi jotkut ohjelmat kertovat, mitä lähelläsi on. Sitä voidaan myös käyttää kohdistettuun mainontaan. Ja minun puolestani siinä ei ole mitään pahaa. Kyllä minä haluan tietää, jos lähelläni on tarjouksessa minua kiinnostava asia.

        Eikä kyse ole yksin Microsoftista. Kaikki tekee samaa. Juuri ratkesi Googlea vastaan nostettu syyte, josta ei ryhmäkannetta tullut.

        Operaattorisi skannaa kaiken liikenteen, mitä sinun yhteytesi kautta kulkee. Ihan kaiken, joka ikistä IP:tä myöten. Samoin joka ikinen sähköpostisi luetaan koneellisesti, tätä tekee niin Microsoft, Google kuin kaikki muutkin tarjoajat. Ja sinusta tehdään hyvin tarkka profiili noiden perusteella.

        Etukorttisi mukaan sinut voidaan kohdistaa, mitä ostit, mistä ostit, milloin ostit. Vasta vähän aikaa sitten S-ryhmä lähetti kirjeen pilaantuneita pakastevihanneksia ostaneille asiakkaille. Tiedot kaivettiin S-kortin käytöstä.

        Sinun tietosi on jo niin monessa rekisterissä, että voit olla ihan huoletta, sinusta on jo olemassa tarkka profiili. Eikä vain pelkästään viranomaisten laillisissa rekisterissä.

        Toisaalta, jos se vakoilu estää yhden matkustajakoneen räjäyttämisen, niin se on ollut sen väärtiä. Haluaisitko sinä nousta koneeseen, jossa Ahmed Aziz The combact fighter on varustautunut kolmella kilolla C4:sta? Ja päässyt koneeseen siksi, kun sinun kaltaiset pillittäjät on itkenyt, että vakoilua ei saa harrastaa? Tai haluasitko laittaa äitisi, siskosi tai lapsesi tuollaiselle lennolle? Mietippä sitä hetki.

        "Toisaalta, jos se vakoilu estää yhden matkustajakoneen räjäyttämisen, niin se on ollut sen väärtiä. Haluaisitko sinä nousta koneeseen, jossa Ahmed Aziz The combact fighter on varustautunut kolmella kilolla C4:sta? Ja päässyt koneeseen siksi, kun sinun kaltaiset pillittäjät on itkenyt, että vakoilua ei saa harrastaa? Tai haluasitko laittaa äitisi, siskosi tai lapsesi tuollaiselle lennolle? Mietippä sitä hetki."

        Operaattori ei todellakaan skannaa liikennettä, ip osoitteet jäävät rekisteriin. Se mitä piuhoissa liikkuu, ei kuulu operaattorille, eikä sillä ole oikeutta sitä kuunnella.
        Käytän matkapuhelinoperaattorin sähköpostia, ja jos se niitä lueskelisi, tai seuraisi nettiliikenteeni sisältöä se rikkoisi Suomen lakia.

        Jos kyttääminen rajoittusi vain terrorismin torjuntaan, se olisi jollain tavalla ymmärrettävissä. Terrorimismintorjunnan lisäksi amerikkalaiset ja britit kuuntelevat kokonaisten valtioiden kaikkia puheluja, mukaanlukien niiden päämiesten puhelimia, harjoittavat yritysvakoilua siinä sivussa ja rikkovat omaa perustuslakiaan kuuntelemalla omia kansalaisiaan. Miksi? Siksi, että niin voidaan tehdä.

        Nykyään kaikki selitykset ja tekemiset menevät läpi, kun lauseen loppuun muistetaan lisätä sana "terroristi". Lisäksi, jos näin laajamittainen vakoilu on niin pirun tehokasta, niin miten Bostonin maratonilla 2013 pari hyypiötä onnistui räjäyttämään kattilapomminsa? Jos Aziz pääsee koneeseen kolme kiloa heksogeenia laukussaan, niin lentokentän turvatarkasatajilla on ammattitaidossaan pahoja puutteita.


    • se toimii joo

      """"" -Käytä netissä vain langallista yhteyttä, wlania """

      Tämä neuvo takaa turvallisuuden 100% teholla.
      Vähän sama kun neuvoisi lentomatkustajaa ottamaan mukaansa 3km pitkän köyden, jolla voi laskautua koneesta maahan jos kone on syöksymässä päin kerrostaloja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe