Mistä sopiva hammasharja kissalle?

Kissanhammasharja

Nykyään suositellaan että, kissojen hampaat harjattaisi säännöllisesti koska
erilaiset hammasongelmat ovat eräitä yleisimpiä kissojen sairauksia.

Hampaitten harjuu kissoilla on enneltaehkäisevää ja muutakin kun viimekädessä rahaa säästävää hoitoa aivan kuin ihmisilläkin ja olisi hyvä aloittaa jo pentuiässä,
totuttaa kissa moiseen toimenpiteeseen.

Itellä on jo aikuinen melko pienikokoinen kiltti käsittelyä sietävä kissa jolla on varsin pienikokoinen suu värkki minne ei juuri mikään "normaalikokoinen" hampiharja ehkä tahdo kunnolla helposti mahtua?

Tahtoisin kuitenkin koittaa totuttaa kissani säännölliseen hampaitten harjaamiseen.

Joten kysynkin neuvoa jotta onko jollakulla kissanomistajalla tai eläinlääkäri/asijantuntijalla hyviä neuvoja asijaan liittyen?

35

1484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2014

      Isosta marketista liha-altailta. Sieltä löytyy broilerinsiipiä. Eläinkaupan pakastealtaista broilerin kauloja. Parempaa hammashoitoa ei kissa voisi saada.

    • Entäs tahna?

      Minkäslaista tahnan pitää olla ja miten se huuhdellaan pois kun ei taida purskuttelu onnistua:)

    • 1717

      eläinkaupasta ostin pienen kissan suukkoon hyvin menevän pikkuharjan n. 3,5v. sitten... nyt äskettäin etsin samanlaista uutta ,eipä enää ollutkaan, mutta en ole vielä jokapaikassa käynyt.... se on sellainen alle sentin levyinen sopivasti vino, vähän kuin tiskiharjassa ne 'karvat' eteenpäin torrollään, sillä pääsee hyvin taaksekin. Hammastahna eläinkaupoista/lääkäriltä... mmulla on VIRBAC-merkkistä, siitä kissa pitää ja antaa hyvin harjata kun totuttaa pienenä jo.Liian isolla harjalla ei tule kuin vahinkoa, ei kisun pieneen suuhun posken puolelle mahdu kovin iso. Sitten on vielä sellainen sormiharja, tuppi joka pannaan sormeen ja siinä on pienellä alueellä se hankaus-osa... ei toimi koska on liianpieni se harjaosa ja liian suuri kokonaisuus kisun suuhun. Toivottavasti löydät sopivan, vaatii varmasti paljon aikaa etsiä, hyviä tuotteita ei niin vaan ole jokapaikassa.

      • 1717

        jatkuu.... ei tarvi virbacia pois huuhtoa, on hyvä jos sitä jää hampaisiin , sellaisenaan jo auttaa plakin torjunnassa... sitten on vielä samaa tavaraa sellaisessa muodossa että laitetaan juomaveden sekaan jotain tippoja... on maustettu niin että kisu pitää siitä.


    • Hammaspeikko..

      Ei oo kissoilta ennenkään entisaikaan hampaita harjailtu kun hiirten luut, jänteet yms ruhon osat ovat ajaneet saman asian. Kunnollista ruokaa kissalle ja mitään hammasharjoja tarvita sen jälkeen!!!

      • LindaLiidia

        Ei entisaikaan ihmisetkään harjanneet hampaita. Ei olleet ihmisten hampaat paremminvoivia silloin.


    • syöitehiiresi

      meillä ei ole hiiriä sisällä

      • syökeskenäs =D

        syötä kissallesi sitten lihaa,kanankauloja yms "luontaista" ravintoa. Älä nussi pilkkua saakeli. =D


      • Moppaaja

        Minun "sisäkissani" juosta leuhottaa kaiket yöt. Nyt kolmivuotiaana on kantanut kotiin ja syönyt jo piakkoin parisen sataa hiirtä ja myyrää. Lisäksi menee vähintään 4 pussia ruokaa päivässä ja kuivamuonaa silloin tällöin.


    • metussa

      Kaikki kissat vaan ei syö mitään lihaa, siis lihan oikeassa muodossa ja sitäpaitsi kananluita ei saa antaa millee eläimelle, menee suolet rikki kun ne kananluut on niin terävästi lohkeavia.

      • 317

        Ei kypsentämätön luu mihinkään rikkoudu. Vai montako kissaa tiedät kuolleen hiiren tai pikkulinnun luihin?


    • 318

      useampikin koira on joutunut leikkaukseen kananluita syötyään joko vahingossa tai omistajan tietämättömyyttä annettuaan ne luut koiralle.Terävät luusäröt tunkeutuvat suoliin ja homma valmis.... Hiiren tai pikkulinnun luut ei ole KANANLUITA.

      • 16+5

        Tässäkin on varmaan kyse kypsennetyistä luista... Eri asia kuin raa'at luut.


      • LindaLiidia

        Kyllä kissalle voi antaa kypsentämättömiä kananluita. Omia jämiä ei, mikäli niitä ei ole syöty raakana.


    • Tukosvaara

      Huomioikaa myös, ettei raksut ja luinen ruoka (ei edes murskattu luu) saa kuulua samaan ruokavalioon erilaisen sulamisen vuoksi eli on suolitukoksen vaara. Tämä on kerrottu eläinkaupassa, enkä itse moista tiennyt.

    • threeam

      Niin, KYPSÄ luu rikkoutuu. Kypsentämätön ei. Elukoille kaikki lihat ja luut aina raakana jos vaan maha kestää.

      Ja tuo että raksujen ja luiden samanaikainen syöttäminen muka tukkii suolen on vanhaa tietoa. Tottakai ne sulaa eri aikaan. Niin sulavat myös hiiren nahka, liha, luut ja sisukset eri tahtia. Ei niistä mitään tukosta tule, kun ne eivät kaikki tunkeudu yhtä aikaa suolistoon. Maha kyllä osaa laittaa ne oikeaa tahtia eteenpäin. Suolitukosjutut johtuu yleensä LIIASTA luusta, eli barffista jota valitettavan moni koiranomistajista harrastaa. Kissoille tuskin saa niin paljoa luuta syötettyä että menisi tukkoon.

      Eläinkauppojen myyjät eivät todellakaan tiedä kaikesta kaikkea. Suosittelevat raksuista valitettavan usein royal caninia jokaiselle asiakkaalle. Onneksi on niitä fiksujakin myyjiä..

    • Ragdoll

      Meillä on käytössä Virbac-tahna ja yritetään totutella sormiharjalla pesua. Joskus paremmalla ja joskus huonommalla menestyksellä:)

      Lisäksi olen laittanut juomaveteen vetaquadentia 2,5ml. Sen pitäis ehkäistä hammaskiveä.

    • Sannnnnnni

      En viitsi väitellä harjaamisen tai ei eduista, mutta haluan sanoa että niille ultrahuolellisille kissanhoitajille jotka haluavat harjata hampaatkin on tuotteet saatavana eläinlääkäriltä tai -kaupasta, kissalle EI SAA käyttää ihmisten hammastahnaa. Kissaa kun tosiaan ei voi opettaa purskuttamaan eikä ihmisten tahnaa ole ollenkaan tehty kissan nieltäväksi.

      (Meillä harjataan, ymmärrän ettei joku navettakissain sukupolvien omistaja viitsi, mutta leikattu kotikissa jonka toivotaan elävän 20-vuotiaaksi voi muuten helposti kehittää hammaskiveä joka löyhkää ja jonka poisto maksaa).

    • jidkj

      Pesen kissani etu ja kulmahampaat pehmeällä vauvan hammasharjalla johon laitan vähän kissan hammastahnaa, takahampaille harja on liian iso niin laitan vanupuikkoon hammasgeeliä [Bucacat] ja sillä saan sen levitettyä hampaisiin, ei pestä pois. Paljon vähemmän henki lemuaa ja kissalla on nätit ja valkoiset hampaat.

    • 1717

      hyvä että jotku edes viitsii harjata kissankin hampaat...eipä tarvitse niin usein nukuttaa hampaitten putsaamista varten eläinlääkärillä.Vähän epämääräistä 'harjausta' on oma pesuni... kissa kun pyrkii kakistelemaan luontaisesti sitä harjaa, mutta kun kisu pitää virbakin mausta niin tulee usein itse odottelemaan pesua, palkkioksi saa sitten nuolaista sitä virbakiia pesun jälkeen.

    • Hyvä tahna?

      Siis kertokaa ny vielä mikä tahna ois hyvän makusta ja sellaista ettei tarvi huuhdella vedellä. Toi Virbac vai?

    • 2014

      mitään eläinten hammastahnoja ei huuhdella pois... on aina parempi jos sitä jää hampaisiin tai yleensäkin suuhun.

    • muklutin

      Apteekissa kyllä neuvovat kun kysyy.

    • liian hyvää tahnaa

      Ostin kissoille tätä virbacin VET hammastahnaa kun sitä niin suositellaan. Maku oli ainakin kohdallaan koska se on niiin hyvää että harjaaminen on vaikeaa lähinnä kun kissa yrittää kokoajan nuolla tahnaa! Yllättävää kyllä.

      Noita harjoja kannattaa varmaan vaihdella hygieniasyistä aina välillä niin voisin heittää että aika sama mitä käyttää. Kunhan se mömmö leviää kaikkialle suuhun, hampaisiin ja ikeniin. Nyt on pienet pehmeät lastenhammasharjat marketista käytössä. Ens kerralla vois ostaa eläinkaupasta ne pienet valkoiset.

      http://www.mustijamirri.fi/tuote/virbac-hammasharja-kissoille/002231/

      • liha ei puhdista

        Juu ja näille "liha sitä ja liha tätä" porukoille... meillä ROTUkissan hieman lättänä kuono on syynä usein ientulehduksiin ja tästä syystä hampaita on vain hoidettava jos haluaa kissansa elävän pitkään ja terveenä. Ei ihmistenkään hampaat puhdistu lihaa ja keksiä jyystämällä vaan puhdtistamalla.

        Ei kaikki kissat ole niitä maatiaisia. Eri roduilla omat tarpeet ja sairaudet myöskin. Kissat on pitkälle jalostettu rotu, jopa ne maatiaiset on alunperin jotain sukua eurooppalaiselle lyhytkarvalle yms. monille roduille.


      • 1717

        voi kiitos sulle linkistä.... noita olen jo pitkään etsinyt ja missään ei ole ollut... entinen alkaa olla jo loppuunkäytetty.Kiva että musti/mirri on niitä ottanut taas myyntiin.Tuo on paras malli kissan suuhun.


    • hepsankeikkaa

      Me ollaan käytetty Leba-suihketta ja sen jälkeen on päästy hammaskivistä ja harjaamisista eroon. Huomasin, että nyt sitä saa myös Suomesta. Saako tällä palstalla mainostaa??? Suhtautukaa vinkkinä, ei mainoksena http://www.leba-europe.eu/

    • kokemuksiaa
    • hepsankeikkaa

      Meillä on toiminut hyvin.

      kokemuksiaa:lla ei varmaan ole omia kokemuksia ja tyypilliseen suomalaiseen tapaan ei ollut huomannut, että tuossa kyselyssä oli mukana 200 käyttäjää, joista 180 oli antanut enemmän kuin yhden tähden, joten kaivoi esille ne 20, jotka eivät syystä tai toisesta ole olleet tyytyväsiä. Keskiarvo oli kuitenkin 4/5, joten ei kait ihan pullshitista ole kyse.

      No, meillä ei muiden mielipiteillä ole merkitystä, osataan muodostaa ihan oma.

      Sisältää alkoholia 25%. Kuten kaikki tietää, alkoholi on yleinen desinfiointiaine ja on lisäksi luonnontuote. Luin nuo ohjeet, pullossa on ainetta 15 g, josta alkoholia on 25% ja pullosta tulee 240 hoitokertaa, joten kissan suuhun suikkautetaan 0,015 g alkoholia päivässä. Ei siitä ainakaan kunnon kankkusta saa.

    • Maksapoks

      Enpä laittais kissan tai koiran suuhun.
      Koiran ja kissan elimistö ei kestä alkoholia lainkaan, vaan pienetkin annokset vaurioittavat maksaa.

      Noin sannoopi eläinlääkäri.fi.

    • ellinooraaleksandra1

      Voi apua! Uskallanko enää käyttää kissan vessalaatikon pesu/desiainetta jos on noin vaarallista? Näköjään meijän haavanhoitoainekin sisältää alkoholia ja ferominisuike myös? Kannattaako heittää roskikseen jos tuollainen nanogramma on noin vaarallista? Mietityttää vaan onko se kissan nukuttaminen hammaskiven poistoa varten niin paljon turvallisempaa. Kun siitäkin varotetaan joka paikassa.

    • hampaaaaaaat

      Nukutushan tehdään sekä ihmisille että eläimille sellaisilla barbituaatti myrkyillä joilla ainakin jenkeissä myös teloitetaan ihmisiä. Itseäni pelottaa nukutus aina niin itselläni kuin elukalla koska jotainhan voi aina mennä vikaan.

      Alkoholi on vähän mielenkiintoista? En käyttäis itsellekään. Tosin spray:n kyseessä ollen voisi kuvitella että osa hoolista haihtuu pois. En tiedä minkälainen suihke. Corsodyliä on käytetty jos eioo ollu muutakaan. Kissat sitä toki vihaa.

    • 25%?

      Kai se on vähän eri asia suihkuttaa alkoholia ilmaan tai kankaaseen (feromonivalmiste) mistä haihtuu pois. Ikenistä luulis alkoholia imeytyvän. 25% liuos vaikuttaa aika tuhdilta vai ymmärsinköhän suhteen oikein..

      • 100% hoidossa

        Ymmärsit oikein. Kuten edellä kerrotaan yhdessä annoksessa on 0,015 g alkoholia. Oman eläinlääkärin mukaan pitää olla tosi idiootti, jos kuvittelee että kissan maksa sanoo poks tuollaisesta määrästä.

        Sanoi myös, että tuon kaltaiset valmisteet on niin tarkkaan tutkittu, että jos siinä sanotaan, että sopii kissalle, se sopii kissalle.

        Toki kait niitä eläinlääkäreitäkin on erilaisia.

        Mutta me tilattiin ja aiotaan käyttää. Laitan sitten kuolinilmoituksen tänne, jos on tarpeen. Ne jotka haluavat harjata, voivat harjata ja ne jotka eivät halua hoitaa kissojensa hampaita millään tavalla, voivat vapaasti jättää hoitamatta.


      • 100% hoidossa
        100% hoidossa kirjoitti:

        Ymmärsit oikein. Kuten edellä kerrotaan yhdessä annoksessa on 0,015 g alkoholia. Oman eläinlääkärin mukaan pitää olla tosi idiootti, jos kuvittelee että kissan maksa sanoo poks tuollaisesta määrästä.

        Sanoi myös, että tuon kaltaiset valmisteet on niin tarkkaan tutkittu, että jos siinä sanotaan, että sopii kissalle, se sopii kissalle.

        Toki kait niitä eläinlääkäreitäkin on erilaisia.

        Mutta me tilattiin ja aiotaan käyttää. Laitan sitten kuolinilmoituksen tänne, jos on tarpeen. Ne jotka haluavat harjata, voivat harjata ja ne jotka eivät halua hoitaa kissojensa hampaita millään tavalla, voivat vapaasti jättää hoitamatta.

        Tiedoksi: ei ole vielä maksa sanonut poks, mutta hammaskivet on sanonut poks. Oon NIIN tyytyväinen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe