APUA HOITSUN KAA!!!!!!!!

vikellysfani

Eli mulla on siis shetu hoitsu joka välillä vaa jumittaa paikoilleen, eikä suostu kävelemään eteenpäin ollenkaan. Kesti kerran 30 min että sain sen liikkeelle. (vaan taluttaessa, ratsastamalla liikkuu automaattisesti peräänannossa mutta taluttaessa välillä jyrää tai näykkii ja jämähtää paikoilleen.)

9

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zonyah

      Temppuilee vain. Rappaa raipalla takalistolle.

    • vikellysfani

      ei auta jumittaa vaan vielä enemmän :(((

    • mörrinkäinen

      Samaa mieltä edellisen kanssa, temppuilee. Voit joko rapata kunnolla sillä raipalla, tai kokeilla mitä poni tekee, jos pakotat sen kääntymään johonkin suuntaan - mihin tahansa - niin että se joutuu ottamaan askeleen johonkin päin. Sen jälkeen samantien toiseen suuntaan jne kunnes se alkaa taas kävellä. Tai sitten voi kokeilla suosuuko se edes peruuttamaan. Ellei se kulje etuperin, pakota se kulkemaan takaperin, kunhan se liikkuu ja menee siihen suuntaan mihin sinä haluat.

      Makupalojen kanssa en lähtisi leikkimään, vaikka sekin saattaisi toimia vähän aikaa. Onhan se ponille kiva tapa, mutta jos sen opettaa toimimaan lahjomalla, se oppii vain näykkimään, ja toisaalta se ei kuitenkaan toimi myöhemmin ilman makupaloja.

      Joten ellei tuo kääntelyvääntelyjuttu toimi, niin sitten antaisin raipasta kovemmalla kädellä. Ja jos annat raipasta, läväytä sitä kintereiden alapuolelle, eli koiville, ja yritä tehdä se niin että poni ei huomaa mitä aiot tehdä. Jo pelkkä yllätys saattaa saada sen liikkeelle vaikka raippa sinänsä ei saisikaan. Äläkä läpsi kärpäsiä, ponin on tajuttava, että olet tosissasi.

    • Samaa mieltä edellisten kanssa, että poni temppuilee. Kokeile noita Mörrinkäisen ohjeita ja katso mitä tapahtuu. Ellei mikään niistä auta, niin tuumitaan sitten mitä muuta voisi yrittää.

    • vikellysfani

      näykkii jo muutenkin mut kiitti kaikille vastauksista! :)

    • vikellysfani

      kysyin ponin omistajalta ja antoi vinkin että kyseisen ponin kanssa kannattaa odottaa riimunnaru/ohjat löysällä ponin edessä niin kauan että astuu askeleen ja kehua! Mutta nyt on valitettavasti alkanut pitämään mua alempiarvoisena joka on iso ongelma kun harjatessa puree ja potkii ja kun taluttaa niin näykkii ja vikuroi muutenkin koko ajan. Tarhasta hakiessa kääntää takapuolen ja luimii ja joskus potkii ja lähtee karkuun! AUTTAKAA PLIIS JOS ON NEUVOJA JOHTAJUUDEN PALAUTTAMISEEN!!!

    • No se odottelu ohjat tai naru löysällä on kyllä suunnilleen pahinta mitä voi tehdä. Käytännössä se antaa ponille luvan tehdä mitä huvittaa, mikä vain pahentaa käytöstä. Poni ei ole kunnioittanut sinua enää pitkään aikaan ja jos olet tehnyt kuten omistaja neuvoi, siinä on syy siihen että poni on nyt menettänyt lopunkin kunnioituksensa sinua kohtaan. Pelkäänpä, että hyssyttelemällä et saa valtaasi takaisin, vaan sinun on otettava siltä luulot pois hieman... suoraviivaisemmin. Toisin sanoen ota raippa kouraan.

      Kun harjaat sitä, laita se niin lyhyeen naruun että se ei pääse puremaan, ja pidä raippa toisessa kädessäsi. Kun kavio alkaa nousta maasta potkaistakseen, napauta sitä terävästi koiville. Ja kehut sitä, kun kavio on taas maassa.

      Taluttaessa nosta raippa pystyyn sen nenän eteen niin että se näkee sen. Jos se yrittää purra sinua, napauta sitä nokalle kuin antaisit luunapin. Jos se yrittää jyrätä ohitsesi tai ylitsesi, läjäytä sitä ryntäille tai etujaloille, ja jos se pysähtyy, napauta takajaloille.

      Kiinnisaamiseen ei ole mitään pikaratkaisua... Usein tuollainen temppuilu johtuu siitä, että hevosta haetaan tarhasta aina vain ratsastusta varten. Heppa oppii, että kun joku ottaa sen kiinni, se joutuu töihin, ja osaa kyllä järkeillä sen verran, että jos ei anna kiinni, ei joudu myöskään ikäviin töihin.

      Ja ainoa lääke minkä minä siihen tiedän, on opettaa hevoselle, että tarhasta hakeminen voi merkitä jotain kivaakin. Esim ruokintaa tallissa tai että se viedään nyppimään vihreitä korsia jonnekin (kunhan niitä alkaa ilmestyä), tai että se harjataan jolloin se pääsee eroon kutisevista irtokarvoista. Ja pääsee sen jälkeen takaisin tarhaan! Ei siis aina töihin! Kannattaa myös opettaa poni siihenkin, että vaikka joku menee sen luokse tarhassa, sitä ei välttämättä haeta sieltä pois ollenkaan. Käy ihan vain rapsuttelemassa sitä äläkä yritäkään ottaa sitä kiinni. Jos mahdollista, vie sille vaikka kourallinen heinää ja pieni pala porkkanaa heinätupsun päälle. Älä anna kädestä ettei näykkiminen pahene.

    • mörrinkäinen

      Ihmettelen kovasti paljon sitäkin, miksi ihmeessä omistaja käski seistä ponin edessä. Jos seisoo hevosen edessä, eihän se pääse eteenpäin vaikka haluaisikin. Normaali hevonen ei kävele ihmisen yli, mutta jos joku seisoo suoraan edessä, sille ei jää muutakaan vaihtoehtoa. Paitsi pysyä paikallaan.

      Komppaan Lampinajadia. Se, että antaa ponin seisoskella paikallaan niin kauan kuin huvittaa, on huonoin mahdollinen vaihtoehto. Olisin antanut samat ohjeet kuin hänkin, mutta hän ehti ensin.

    • ALOITTAJA vikell...

      Kiitos paljon neuvoista! seisoin siis parin metrin päässä mutta tottahan tuo on!
      Vieläkerran KIITOS!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe