Ruutu pimeni!

sormisuussa

Meillä on toinen tietokone HP ProBook 6555b-merkkinen ja siinä on Windows 7-käyttöjärjestelmä.

Tänään sen ruutu pimeni, se käynnistyy ja sammuu normaalisti, mutta mitään ei näy ruudulla, ruutu on täysin musta. Yläpaneelin valot palavat kaikki normaalisti, mutta uutena lukon kuvake A ja 1 vilkkuvat joitakin kertoja.

Yritetty patterin poistoa, ei apua.

Mikä neuvoksi?

11

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tapahtuuko näytössä mitään jos käännät näyttöä ylös ja alas ja ylös ja alas.
      Voi olla että näytön kääntönivelessä olevissa johdoissa on kosketushäiriö tai jokin johto on poikki ja kuvaa ei tule sen takia. Kokeile painella näytön kääntönivelen kohdalta varovasti. Tapahtuuko mitään?

      Kokeile liittää läppäri toiseen näyttöön tai telkkariin.
      Näkyykö kuvaa liitetyssä näytössä tai telkkarissa?

    • sormisuussa

      Ruutu on koko ajan pimeä, vaikka sitä kääntää tai painelee kääntönivelien kohdalta varovasti. Meillä ei ole erillistä irtonäyttöä tai televisiota, vaan kaksi kannettavaa tietokonetta (mini ja sitten tämä HP).

    • No sitten joko näytönohjain on rikki tai näytön johdot on irti/poikki.
      Huolto voi auttaa, mutta se voi olla kallista.

    • digi-info

      Emolevyn väyläpiiri on sulanut irti. Näitä on satoja tuhansia tapauksia, eritoten hp dv sarjassa kaikki hajoo tohon. Nvidia piriisarja kävi niin kuumana ja piirisarjan valmistus nvidialla loppu noihin - meni hirveesti vaihtoon ja HP tiputti takuut vuoteen pestäkseen kätensä ongelmista, Acerilla ja fujitsulla hajos kans kaikki nuo nvidia läppäriemot, asuksella M2N-sarjaset paitsi deluxet joissa oli emolevyn yli heatpipe jäähdytys eli mm. sli-deluxe. Otan osaa läppärinne kuoleman johdosta.Tuttu juttu, minulla on ollu parisen kymmentä tutkittavana ja todettu aina sama. Voi saada kuumailmajuotoksella henkiin mutta kyse on tuotteesta joka tehtiin kertakäyttövehkeeksi, ei maksa vaivaa. Ota levyltä ulkosella telakalla tiedot ulos ja nakkaa kierrätykseen - voit aina myydä osia siitä ..... Mutta koneen korjaaminen ei auta. On tota ongelmaa havoissa uusissakin läppäreissä esiintynyt. Alle 700 euron koneita ei pitäs ostaa ollenkaan mutta se on ihmisille niin kivaa toteuttaa unelmia jollain postimyynnin osamaksulla että näitä riittää.

      • restsfsdg

        Läppäreissä ylipäätään on paljon ongelmia, korjaaminen kallista tai mahdotonta. Suosittelen kaikille pöytäkoneita jos suinkin mahdollista. Säästyy rahaa, näyttö on poikkeuksetta parempi ja koneet nopeampia.

        Jos haluaa välttämättä ostaa läppärin, kannattaa ostaa vain kunnollisia, eli hintaluokka käytännössä yli tuhat euroa. Esimerkiksi Lenovon T- tai W- sarja (tai X-sarja jos haluaa miniläppärin) tai Mac. Jos nuo ovat liian kalliita, ainakin Lenovon läppäreitä saa käytettynä puolen vuoden takuulla jostain 250€:sta ylöspäin.


    • digi-info

      Jos puhallin pyörii ja ilma virtaa sivusta ulos, on vika piirien irtoamisessa, jos tuuletin on jumissa, se jää suojattuun tilaan. Eli tarkista vielä tuo asia ettei tuuletin jumita karstasta siellä sisällä mikä sais suojauksen estää käynnistyksen. Hieno tomu mitä nää kerää on pahin vihollinen läppäreille. Vuodessa parissa ne menee aina tukkoon ja pitää putsata täysin se puhallin. Tossa mallissa on helppo päästä puhallin tutkiin näppäimistön alta, jos puhallin ei liiku kitkattomasti - se riittää oleen syy. Mutta Noi vilkkuvat merkkivalot yleensä kertoo kun tuho on jo tapahtunut eli siltapiirin juotokset on jo auennu. Se on kuumailmajuotoksilla hopeatinakuulin jäähyttimien alla asennettu murikka ja korjaus ei juuri siis kannata. Tuokin on amd 880 piirisarjalla joten taatusti lämpimänä käyny masiina - ei mikään ihme jos elää irti.

      • sormisuussa

        Tuulettimen kanssa on ollut ongelmia viime aikoina, koneen käyttäjä sanoi, että ei ole pahemmin toiminut, ihmetellyt sitä. Tänään näytön ollessa musta illalla tietokone on ollut hiiren hiljaa ja yht´äkkiä alkoi jokunen kerta puhkuamaan todella paljon. Kone on noin kolmisen vuotta vanha, ei ole puhdistettu, kun ei ole osattu. Pitääkö irrottaa näppäimistö, jotta pääsee puhdistamaan tuulettimen? Miten puhdistaminen tapahtuu? Tietokone on välillä tuntunut sylissä todella lämpöiseltä.

        Meillä on toisena koneena Packard Bellin edullinen miniläppäri (Gigantista ostettu), mitenköhän tämä puhdistetaan?


    • sormisuussa

      Tämä tuulettimen puhdistusasia harmittaa nyt todella paljon. Kukaan ei meille ole kertonut, että se pitää puhdistaa säännöllisesti ja miten se tapahtuisi, toivottavasti tuo parempi tietokone ei hajonnut sen vuoksi, täytyy mennä selvittelemään asiaa huoltoon, kiitos todella paljon kaikille neuvoista.

      • Hardcore user

        Olen samaa mieltä yhden vastaajankaa. Meillä hajosi acerin läppäri ja sitä koitti koneita työkseen huoltava elvyttöö mutta turhaan. Näyttö vaa oli pimeenä ja läppäri päällä. Tuuletin tuli säännöllisen väliajoin putsattua jne. Suosittelen uuden hankkimista ja ostamaan ulkoisen kovalevyn telakan jolla saat tiedot talteen.
        Itselläni on yli tonnin maksava keskusyksikkö jota aina päivittelen kun tarve on ja helpompi korjatakki vielä. Olen sitä sukupolvea joka jaksaa itse säätää, kasailla jne.


    • sormisuussa

      Hei vielä kaikille,
      Tänään käytiin HP:n kanssa huollossa, diagnoosi tuli nopeasti: tuulettimessa ei vikaa, emolevy hajalla. Ihmetteli ettei yrityskone kestänyt pidempään.

    • sormisuussa

      HP 6735b:n= yrityskone kesto oli 3,5 vuotta. Huollossa ihmeteltiin koneen lyhyttä käyttöikää, valitin HP:lle ja vetäytyivät vastuusta ja mikä huvittavinta ehdottivat uuden emolevyn hankkimista! Uusi emolevy ja uusi kone ovat saman hintaisia. Ei enää ikinä HP:tä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      106
      1864
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1447
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      7
      1441
    4. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      13
      1409
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      148
      1362
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      23
      1277
    7. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      93
      1277
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      647
      1202
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      1088
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      16
      1087
    Aihe