Pienpetometsästykseen soveltuva koira ?

huntteri

Olen aikeissa siirtyä suurpedoista pienpetojen metsästämiseen, ja etsin sopivaa rotua kyseiseen metsästykseen. Olen kuullut Saksanmetsästysterriereiden olevan pieniä mutta tehokkaita ja pelottomia koiria, jotka soveltuvat mm. supikoirien ja mäyrien metsästykseen. Saksanmetsästysterriereiden luonteesta olen kuullut, että ne ovat hurjapäisiä ja metsästyksenhaluisia metsällä, mutta ne ovat myös lapsirakkaita ja seuranhaluisia, joten ne eivät olisi perheille vaaraksi. Onko kenelläkään tarkempaa kokemusta kyseisestä rodusta, ja mitä pitäisi saada tietää ennen tämän koiran hankkimista?

12

319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei ole ollut niitä mutta sileäkarvasia kettuteriereitä kyllä, joskus muinoin: luolalla, muuten perheen nuortenkin lenkitettävissä peruskoulutuksella, ja sinänsä hyvän kokoisia perhekoiriksi. Metsällä käytettävän uroskoiran kanssa kannattaa varautua kunnon koulutukseen, ettei rupea päsmäröimään liiaksi: Meillä oli narttu melko helppo koulutettava, uroksen kanssa saikin sitten hetken keskustella kuka määrää.

      Paitti touhottimet olivat aina niin innoissan luolalle menosta, että oli helpompi ottaa kokenut pystykorva myös mukaan, joka hyvin pian näytti eleillään onko luolassa mitään eli ei...

      • jiyuiououi

        Kettuterrierit ei sovellu enään luoliin paremmin agilityyn..useammat jo kotikoirina. Johtuen paljon että menee ennemmin näyttelylinjoihin kuin käyttöpuolelle. Kannattaa unohtaa sama kuin ottaisit valkoisen ylämaan terrierin..historia on käyttöpuolella mutta muuntunut.

        Ota mieluummin jos haluat varmasti soveltuvan koiran niin working jack russel tai patterdalen terrieri(hyvä kokokin). Ja parsoneissakin kovempaa linjaa ei niin stressiherkkiä kuin kettikset vaikka ovat samansuuntaisia ja terveempiä. ((Käyttökettiksillä epilepsiaa sun muuta kun metsästyspuoli jalosti pilalle))

        Eli näin itse aattelen enkä enään kettiksiin päädy..vaan itsellä patterdalen terrieri jota ei jalostus ole pilannut.

        Ja saksanmetsästysterrieri puhdas metsästyskoira ilman seurakoiramaisuuksia. Mutta usein liiankin kova ja tulinen jolloin joutuu helpommin kiipeliin kun ei anna periksi..


    • dfgdgggffgjgh

      "Saksanmetsästysterriereiden luonteesta olen kuullut, että ne ovat hurjapäisiä ja metsästyksenhaluisia metsällä, mutta ne ovat myös lapsirakkaita ja seuranhaluisia, joten ne eivät olisi perheille vaaraksi. "

      Siis ostatko sinä lemmikin vai metsästyskoiran? Metsästyskoirat on käyttövälineitä ja jos menetät sen luolille niin turha surra..nyt aiheutat surua lapsille kun kiintyy siihen. ja jos ei toimi luolilla niin joudut laittaa sen monttuun tai antamaan jollekin.

      Luolakoirapuoli ei ole leikkiä ja on ihan toisenlaista. http://www.jrtcgbsf.fi/artikkelit/vamma.htm
      on kuin koiratappelua ja joskus koira menetetään vaikka yritetään kaivaakin se pois luolilta eli kiintyä ei kannata.

    • hirvimieskainuu

      http://www.rspca.org.uk/allaboutanimals/wildlife/inthewild/badgers/law

      Englanti ja tanska rauhoittaneet mäyrän ja niin pitäisi meilläkin.

      http://www.sll.fi/ajankohtaista/liitto/2012/maa-ja-metsatalousministeriolle-lausunto-metsastysasetuksen-muutoksesta
      "Mäyrä pitäisi rauhoittaa ainakin lehtipuhaltimen käytöltä ja luolakoirilta – mieluiten muutenkin
      kokonaan."

      Mäyrä on hyötyeläin myyräkantoihin ja huvimetsästys pitäisi lopettaa. Se ei ole peruste minkään eläimen tappamiselle.

      Luolakoirista vain 30-40% on riistaviettistä ja moni onkin nykyään ennemmin muussa harrastuksessa sillä monikaan ei halua enään harrastaa koiratappelun kaltaista toimintaa jossa pahimmat vammat on luunmurtumia tai kuolema. Ja aina koiraa ei saa kaivettua luolasta jolloin jää sinne. Luolakoirapuoli kun on usein myös lapiohommaa. Ja kunkovin kallioinen alue niin sinne jää. myös eettisyys riistaeläimen suhteen on huono. Laki määrittelee että riistaeläin on tapettava nopeasti ja tässä se on mahdoton yhtälö. ja riistaeläin voi jäädä myös kitumaan..

      Eli unohda ja mene hirvimetsälle jms..on oikeasti enemmän järkeä. Tämä on vain muutaman asehullun harrastus ja ajan ksymys milloin pystytään enemmän puuttumaan.
      Metsästys menee huonoon jamaan tälläisten metsästystapojen ja tyyppien takia.

      Samoin huono koiranpito ja jatkuvat koirien lopettamiset jos koira ei miellytä metsällä. Metsästys pitää nostaa kunnolliselle arvokkaalle tavalle eikä yliampumisia huonojen tapojen suhteen.

      Kummallista ettei kukaan ärähtänyt aloittajan provoon että kolme koiraa monttuun jo...? Hyväksytäänkö kaikki metsästyspiireissä nykyään vaikka asiat menee päin mäntyä..? Ja yleinen mielipide on metsästyksen vastainen tästä johtuen..

      • hirvimieskainuu

        Korjaus ettei tule väärinymmärrystä"Kummallista ettei kukaan ärähtänyt aloittajan provoon että kolme koiraa monttuun jo...?" siis viittasin tuohon aiemman ketjun provoon piti sanoman en tähän aloittajan tekstiin..mutta kertoo metsästyksen tilasta ja asenteellisuudesta.


    • 80y50q3q5

      Liikaa nytkin jo näitä niin sanottuja metsästyskoiria vailla kotia koska ei soveltunut siihen tai ei ollut "tarpeeksi" viettiä. Rodut jotka soveltuvat metsästämiseen ovat usein myös kovapäisiä ja niitä sitten koulutetaan nyrkillä lähinnä kun ei pärjää muuten. Täällä mainittiinkin useampi kovapäinen rotu.

      Harva koira oikeasti on täysin vietitön, se pitää pennusta asti kouluttaa ja innostaa siihen. Niin monia koiria nähnyt mitkä ovat olleet "vietittömiä" mutta oikeassa kodissa ja kunnollisella kohtelulla ja leikillä ovat alkaneet osoittamaan itsenäisesti ilman koulutusta vahvaa viettiä metsästämiseen.

      Miksi haluat mestästää supikoiria ja mäyriä?
      Jos et syötäväksi metsästä niin ei mitään asiaa metsään.
      Äläkä ota koiraa vain sen takia että haluat nyt jonkun päähän piston takia metsästää pienpetoja.

      • metsästäjä20v

        Samaa mieltä

        Metsästys kunniaan ja vanhat luontoa kunnioittavat asenteet esiin. Ei huvimetsästystä joka vie koko metsästyksen asiat huonoon jamaan yleisissä mielipiteissä ja ei mitään tarvetta mäyrän ja supikoiran metsästykseen vaikka niin on aiemmin väitetty. Tutkimustulokset ei puolla niiden metsästystä. Jätä pienpedot ja lähde mieluummin hirvi ja jänismetsälle. Kanalinnut rauhaan vähäksi aikaa kunnes elpyy.

        Oikea asianmukainen kannat huomioiva metsästys on kaikkien etu ja pitkäkestoinen tavoite. Metsästys takaisin kunnioitettavaan maineeseen.


      • Mieti tarkemmin

        Et jos ei ketun lihaakaan syö niin miksi metsästät kettuja ? Älytön tuo sinun kysymys miksi supeja metsästät.


      • metsästyskunnia
        Mieti tarkemmin kirjoitti:

        Et jos ei ketun lihaakaan syö niin miksi metsästät kettuja ? Älytön tuo sinun kysymys miksi supeja metsästät.

        Supikoiran ja ketun ravinto on eri asia..supikoiran ja mäyrän ruokavalio koostuu lähinnä kastemadoista satunnaisesti jos hyvin käy linnun munista ja myyristä. Mäyrä rauhoitettu jo englannissa ja tanskassa..mutta me mennään jälkijunassa.

        Eli tulkinta pitää olla eri ja ketun metsästyskin on arvioitava myös samoin miten menee ekologiseen lokeroon ja onko kanta niin yli että metsästykseen ilmenee tarve. jos ei ole niin menee huvimetsästykseen ja turhaksi ja koko metsästystä haittaavaksi. Myös hyvät metsästyskäytännöt on aina huomioitava. Lain määritelmä eläimen nopeasta tappamisesta pitää totuetua ja saalis ei saa turhaan kärsiä. Luolakoirapuoli on kyseenalainen.

        Perustelut pitää olla todella vahvat kun lähdetään lajien karsintaan eli tappamiseen. Turhaan sitä ei pidä tehdä ja silloin huvimetsästys voi olla ihan vain luontokuvaamista.

        Ruuan vuoksikin metsästys on oltava todella hyvällä kantilla ja poistettava lajimäärästä ensin luonteva luontoon kuuluva saalismäärä joka menee ekosysteemin ylläpitämiseen ja muille saalistajilel.


    • 80y50q3q5

      Kunnioitan itse metsästämistä paljon niin kauan kun se on hyöty metsästystä. Eli sieltä metsästä oikeasti haetaan syötävää eikä vain huvikseen ammuta elukoita.
      Itse asiassa sama asia kalastamisenkin kanssa. En ymmärrä kyllä puhtaan viihteen vuoksi kalastamistakaan.

    • pyytäjä

      Kannattaa mennä keskustelemaan näistä asioista oikeesti tietävien kanssa ja ihan muille foorumeille.

    • kokemusta on...

      Ihan vaan mäyräkoira kannattas, ne on hyviä metsästyksessä ja ne on TODELLA ihmisrakkaita :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe