Testi nega ja mieli positiivinen :O

pelko ja jännääminen

Asiasta useita keskusteluja ollut liikkeellä, mutta pakko nyt itsekin avautua kun mieli niin sekoamassa... Voisiko pissatestit olla vääriä negatiivisia?

Elikkäs peittoja heiluteltu juuri otollisina päivinä ovulaation tienoilla ahkerasti. Kuukautiset antaneet odottaa itseään nyt kokonaiset kaksi viikkoa. Tein viisi päivää sitten apteekin oman testin aamupissasta, mikä oli negatiivinen. :( Äsken testasin uudelleen ClearBlue:lla ja sekin näytti negaa. Lähimuistiin pisimmänkin mahdollisen kierron mukaan laskettuna menkat myöhässä ainakin 10 päivää. Silti olo on niin raskaana.

Kun kuukautisten piti alkaa, alkoikin vain naama kukkia ja sitten siitä muutama päivä, niin tuntui kuin finnit olisivat kaikonneet yhdessä yössä. Nyt alkanu jäätävä turvotus ja ajoittain rintoja jomottaa jännästi, mutta ei ne silti kipeät tai kosketusarat ole. Välillä tulee myös sellaisia kuumia aaltoja ja posket helottaa punaisenaan. Alavatsaakin kyllä välillä pistelee, enemmän oikealta puolelta. Pari päivää sitten oli myös selvä paineen tunne emättimessä. Kuukautisten alkamisesta ei ole tietoakaan, yleensä ilmoittavat tulostaan jo päivää tai kahta ennen kovalla selkäsäryllä. Myös valkovuotoni on hetkittäin ollut yllättävänkin runsasta, muttei koostumukseltaan yhtään niin paksua, mitä normaalisti ennen kuukautisia on ollut...

Voi kumpa voisin olla raskaana... ensi viikolla varailen kyllä aikaa gynelle, jos mitää ei viikonlopun aikana tapahdu.

6

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hvfjj

      Vaikka kuukautiset eivät koskaan aiemmin olisikaan myöhästyneet, niin kyllä ne voivat olla ihan vain myöhässä tai jäädä jopa välistä. Se on ihan normaalia, eikä sen takia tarvitse lääkäriin mennä. Jos olisit raskautunut normaaliin ovulaatioaikaan, niin virtsatesti näyttäisi todennäköisesti jo positiivista. Jos taas ovulaatio on ollut pahasti myöhässä (ja olette sillonkin harrastaneet seksiä) voit silti olla raskaana, mutta se ei näy vielä testissä. Todennäköisempää on kyllä, että menkat ovat vain myöhästyneet tai jääneet välistä. Kaikenlaisia hormonaalisia oireita voi tuolloin olla ihan ilman raskauttakin. Jos nyt kuitenkin kovasti epäilet olevasi raskaana, niin älä varaa aikaa gynelle, vaan verestä otettavaan raskaustestiin. Se näyttää raskauden hieman varhemmin kuin virtsatesti ja jos se on negatiivinen, et varmastikaan ole raskaana. Itse kyllä odottelisin ihan rauhassa vielä vaikka viikon ja menisin ehkä sitten.

    • tiinulii

      Mulla esikoisen kanssa testasin ensimmäisen kerran, kun edellisistä kuukautisista oli n 8vk. Testi oli positiivinen. Clear blue näytti silloin 2-3 ja terveyskeskuksen veritesti täsmäsi clearbluen kanssa. Olin varma että on keskeytynyt keskenmeno, tuulimuna tms.

      Ultraan pääsin siis rv11 5. Sikiö kuitenkin olikin 8 2 :D Eli ovis oli ollut reilusti myöhässä. Ovistestinkin mukaan (halpis) olisi pitänyt olla pitemmällä. Näin niitä ihmeitä sattuu :)

      Olen kuitenkin huomannut niin itsessäni kuin läheisissäni, että silloin kun stressaa ja testailee raskautta ja on "all over the place" sen kanssa, silloin todennäköisesti ei ole raskaana. Silloin kun taas on tärpännyt, mielen valtaa semmoinen rauhallisuus ja kärsivällisyys. Onkohan useilla näin? :)

      • ap..

        No on kyllä merkillisen merkillistä tämä tämmönen. En usko kyllä vieläkään. :D Hormoonit ne on kyllä srkasin syystä tai toisesta. Töissäkin tuli ihan puskista onnen kyyneleet silmiin radiosta kun soi kappake, jonka olin vain kerran aijemmin kuullut. Harvemmin työntouhussa vesistelee. :D kyl on seko fiilis.


    • 20+0

      Yritinme 3 vuotta raskautta. Kehittelin aina jotain oireita.. No viimeisen vuoden aikana ei edes odotettu raskautta ja elämä jatkui. No, kun lopulta tärppäsi, en osannut mitenkään aavistaa. Kuukautiset vain jäivät pois. Eli enemmän kehittelin raskausoireita kun en ollut raskaana. Raskausoireeni alkoi vasta rv 6-7 tienoilla. Eli silloin tuli ensimmäiset itkukiukkupuuskat ja pahoinvoinnit. Väsymys tuli vasta rv 12 jälkeen. Jokainen on tietenkin yksilö, toivon teille plussatuulia, koska odottelu on syvältä. Mutta silti, voin sanoa, että olen nyt paljon kypsempi äidiksi kuin olisin ollut kolme vuotta sitten.

    • ap..

      No laskelmien mukaan jotain vikkooja 7 olisikin, mutta koitan malttaa mieleni ja jatkaa normaalia elämää stressaamatta. :) Kunpa niinkin paljon luottaisin siihen testiin, että voisin käydä hakemassa muutaman siiderin raastavaa jännäämistä helpottaakseni.

      Tiedän myös nuo itsesukkestoidut oireet, kun edellisessä suhteessa yritettiin lasta viisi vuotta... Mutta nyt hieman eritilanne ja kaikki oireet tai "kuvittelemani" oireet eivät ole yhtään samoja, kuin ne mitä mielessäni ennen muinoin sukkestoin. Ja usein kävi aikaisemmin myös niin, että heti miinus testin tekemisen jälkeen ne menkat sitten seuraavana päivänä aina alkoivatkin. Nyt edelleen sellainen vastomainen raskaana olemisen olo ja menkkoja ei kuulu negatesteistä huolimatta. Ihmettelen myös yhtälö hormoonihäiriöstä, että miksi juuri nyt sellainen iskisi ihan sattumalta samaan aikaan, kun tiedän olleeni yhdynnässä ovulaation aikaan.

      • Anteeksi......

        Mutta pliiiiiis, tuo sukkestoi ei tarkoita yhtään mitään... sana on suggestio, ei sukkestio.
        Ihmisen psyyke on jännä, ja alitajuistesi voi aiheuttaa itselleen mitä tahansa vaikka omasta mielestään ei mitenkään aktiivisesti ajattele asiaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      3963
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2328
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2131
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2046
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      94
      1713
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1401
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1311
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1297
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1252
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe