Metsästystakuu

mehtämies

Minulla on ollut nyt melkoisen huono tuuri metsästyskoirien suhteen ja olen jo kolme koiraa joutunut laittaa monttuun riistavapaan luonteen takia..

Mitenkäs teillä onko ollut huonoja kokemuksia ja mitä mieltä olette nykyisestä jalostuksesta (ulkonäkö liiankin hallitseva kriteeri) kun linjat kärsii riistavietin puutteesta..?

13

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gjjkjkjkjjkhgf

      minkä rotuisia koiria?

      itsellä ollut yhteensä 5 ajokoiraa ja kaikki ajaneet, 3 paremmin ja 2 huonommin

      • mehtämies

        Mitä olet tehnyt noille huonommin ajaville..? Myynyt pois vain montuttanut..?


      • gjjkjkjkjjkhgf
        mehtämies kirjoitti:

        Mitä olet tehnyt noille huonommin ajaville..? Myynyt pois vain montuttanut..?

        ne huonomminkin ajaneet ovat saaneet olla loppuelämänsä meillä. Toisella tosin oli sairaus ja kuoli jo 4v.


    • Soi ja ei soi

      Mä olen ottanut itselleni pari "riistavapaata" koiraa ja molemmista tuli ihan soivia pelejä. Toinen elossa vieläkin. Ei niillä varmaan mitään ajokuninkuutta olis voitettu mutta saalista on tullut ja varmaan tulee taas tulevana syksynä. Toisille ei vaan vissiin tule ikinä hyvää koiraa. Vai mikähän siinä olis takana.

    • JOopajoou

      Voi vittu näitä mehtääjiä jotka laittaa joka toinen kuukausi uuden koiran ku eivät osaa kouluttaa niitä. Parempi ku et laita koiraa ollenkaan!

    • Latailija...

      Olisikohan kouluttajan vika, ettei yksikään koira opi yhtään mitää. Väärät elukat joutuneet monttuun. Anna osaavien kouluttaa koirat. Joka koiran pystyy onneton tupertaja pilaamaan pentuvaiheessa täydellisesti.

    • toinen mehtämies

      minä kyllä luulen että,sinulla "mehtämies" taitaa olla huono tuuri kaikkien koirien kanssa..
      varmasti kasvattajia kyrsinyt kun sinun kaltaiselle miehelle koiran myynyt..
      viimeisen seisojan kun ostin,niin silloin samasta pentueesta.kasvattajalle palautettu koira kun ei kuulemma toimi.hienosti näytti koira pelittävän parin kuukauden treenin jälkeen osaavan miehen käsissä..karaavaani kulkee ja koirat haukkuu..
      ja ulkonäkö..ihan vaan piruuttaan rotumääritelmät luotu...
      ja päin vastoin pitäis olla tarkempia minkä näköisiä koiria siitetään.

    • trecker

      Asiansa osaava hankkii koiran sellaisesta suvusta, josta yleensä tulee jahtikoira. Tietysti koiran kanssa on touhuttava joka päivä ja vietävä se lenkille useita kertoja viikossa. Metsästysaikana tietysti vähintään pari kertaa viikossa harjoittelemaan omaa tehtäväänsä jahtikoirana. Tietysti ruokinta ja muu terveydenhoito pitää olla kunnossa. Jos koiraa pidetään vain tarhassa ja viedään hätäisesti sille ruoka ja juomavesi, niin taatusti siitä ei tule jahtikoiraa.

    • bhyny

      Joo, ei pidä ostaa 5 vuotiasta ajokoiraa satasella tai kossupullolla.

      Kannattaa hankkia joko luotettavasta kennelistä tai jostain muualta sitten ja pentuna, kyllä kaikista ajokoirista saa kohtuu hyvän ajajan kun vaan jaksaa kouluttaa, se vaatii kyllä sitkeyttä ja sitkeyttä omistajaltaan ja virheitä ei pidä tehdä yhtäkään eli esim jos koira ei ala heti ajamaan tai edes näytä siltä että on kiinnostunut jäljistä niin siinä vaiheessa malttia ja yksikin niskasta kiinni otto ja kova kurmootus siinä vaiheessa niin alusta saat taas alkaa. Konttaa vaikka itse edellä jäniksen jälkiä nenä maassa!

    • koirasilmä

      Muutamia asioita: Pitää osata valita koira oikeista vanhemmista. Koira on hoidettava ja ruokittava oikein, ja koiraa on liikuteltava usein, mieluiten päivittäin. Koiraa on käytettävä työmaallaan vähintään kaksi kertaa viikossa pennusta alkaen.

      Tosiasia on se, että joillakuilla on lähes aina kelvollinen metsästyskoira, mutta paljon on sellaisia, joilla on harvoin, tuskin koskaan.

    • voi perkele!

      En tiedä aloittajan tilannetta, mutta pahoin pelkään, notta kysymys on liian vähästä hajuilla olemisesta ja liiallisista ennakko-odotuksista. Metsästysrotuisissa koirissa tiedän yhden tapauksen (pohjanpystis), joka ei koskaan syttynyt riistalle. Kaikki muut muutama sata ovat syttyneet. Osa muutaman viikon vanhoina ja loput 2,5 vuoteen mennessä. Tämä meitin uusinkin, 3 kk, on syttynyt siinä määrin ettei teeren siipeä ilman ärinää luovuta. Eikä se ole edes rodusta kiinni. Väitän tekeväni vaikka seefferistä jonkunlaisen lintukoiran jos esimerkkiä tarvitaan.

      Tuo monttuunlaittoviettisi vaikuttaa sen verran vahvalle, että on parempi pidättäytyä koirista vähintään muutama ihmiselämä, kuten edellä jo suositeltiin. Tunteva se on koirakin; ajatteleva hieno olento, joka pyyteettä rakastaa ... yleensä myös pölvästiä. Häpeä jos vain osaat. Montuta mieluummin itsesi kuin muutama kymmenen koiraa.

    • huhheihei

      Koirilla se vasta huono säkä on käynyt, kun joutuivat luovutetuksi täydelliselle tollolle.

    • omistajasta riippuu

      Sellainen koira millainen isäntä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      366
      4456
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      84
      1844
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1580
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    6. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      209
      1369
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1351
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1341
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe