Nilsiän Kan koti

huhuuhuilee

Älkää hyvät ihmiset menkö Nilsiän Kan- kodille asiakkaaksi. Korkea päiväkohtainen hoitomaksu ja ainoa tekeminen on tv:n katsominen. Ohjaajat tuputtaa uskoaan koko ajan ja monia ahistaa siellä. Työntekijät on vaihtunu jo kolmasti ja vapaaehtoiset potkikaan pihalle. Lääkkeitä jakaa vapaaehtoiset joilla ei ole terveydenhoitoalan koulutusta. Vievät rahanne ja saat vastineeksi eilisen tähteitä ja Ylen uutisia.

29

1675

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitä ihmettä?

      Mikäs tämmönen Kan koti on?

    • Jussi siilin torilta

      Ehdottomasti samaa mieltä! Ystäväni oli siellä hoidossa ,ei saanut lääkkeitään ajoissa ja ei päässyt edes lääkäriin.Antavat kuolla suunnilleen pystyyn.ystäväni on saanut apua muualta paljon paremmin! Pistää vihaksi moinen kohtelu.Rahat pois ja hautaan meininki ,silläpä sitä jo päihteistä vappautuukin!

      • Klunssi1

        Ei kai sentään, eihän kuolleilta saa enää lisää hoitomaksuja.


    • Ihmettelen???

      Se on Nilsiässä se kan-koti,jonkinlainen avustusten varassa oleva päihdekuntoutusyksikkö. Menee uskottavuus tollasesta ,jos uskon varjolla tekevät tuollaista, näkyykin olevan oma sivu heillä http://www.kan.fi/toimintayksikot/nilsia
      Miten se tollasessa kerrostalossa pärjää???

    • Tauriais herkko

      Hah Hah ,ja vielä kerran Hah ! Tuohan on Nilsiän pahimpia kerrostaloja ,jossa puliukot ja narkkarit asuvat. Nytkö ne on jo tuonne jonkun hoitopaikan tehneet ? ei voi olla totta! Tuossa talossa on puukotettu,ammuttu,tapettu ja poliisilla ja ambulanssimiehillä varmaan enin aika menee noissa taloissa,ainakin vielä muutama vuosi sitten. Onneks ei tarvi asua Nilsiässä enää.

    • Ei prk.

      Jopas on paikka valittu "kodille".
      Hyviä malleja saa katsella pihalla pilvin pimein.Nooh,ompahan muutakin katseltavaa kuin televisio.

    • ransu ja eno elmeri

      Sillä tavalla! Kristillinen tv koti??? Saakos siellä kattoo mitä tahansa ohjelmaa vai pelkästään pikku-kakkosta?

    • Kiitos Jeesukselle

      Minun tuttava joka oli täys puliukko, koki ainakin siellä elämänmuutoksen ja raitistui. On tänä päivänä töissä ja perheellinen. Ei ois moni uskonut siitä kaverista, mutta Jumalalle on kaikki mahdollista!

      • Hiilivalkealla

        Niinhän se onkin monen kohdalla ,että Jumala on saanut muutoksen aikaan. Ihmisen ei ole kunnia tai ansiokaan. Elämänmuutos ihmisissä tapahtunut Jumalan avulla ,ja kaikenlaisissa olosuhteissa. Mikään muu ei pelasta syntistä ,kun Jeesus . Ei seurakunnat,ei kan kodit,eikä muutkaan rakennukset/ihmiset pelasta ,tai vapauta , kun ainoastaan Jeesus Kristus! Se olisi vaan suotavaa ,että nämä paikat joissa vaalitaan Kristillistä arvoja, toimisivat sen mukaan,eikä toiminta olisi mitään pisteiden keräämistä omilla ansioilla ,tai julkisuuskuvan parantamista. Se on hieno asia ,että joku on avun saanut, perheen , ja työn ,mutta onko se toimiva hoiitokoti edelleen nyt ,tai kaikkien kohdalla?


      • Anonyymi
        Hiilivalkealla kirjoitti:

        Niinhän se onkin monen kohdalla ,että Jumala on saanut muutoksen aikaan. Ihmisen ei ole kunnia tai ansiokaan. Elämänmuutos ihmisissä tapahtunut Jumalan avulla ,ja kaikenlaisissa olosuhteissa. Mikään muu ei pelasta syntistä ,kun Jeesus . Ei seurakunnat,ei kan kodit,eikä muutkaan rakennukset/ihmiset pelasta ,tai vapauta , kun ainoastaan Jeesus Kristus! Se olisi vaan suotavaa ,että nämä paikat joissa vaalitaan Kristillistä arvoja, toimisivat sen mukaan,eikä toiminta olisi mitään pisteiden keräämistä omilla ansioilla ,tai julkisuuskuvan parantamista. Se on hieno asia ,että joku on avun saanut, perheen , ja työn ,mutta onko se toimiva hoiitokoti edelleen nyt ,tai kaikkien kohdalla?

        Harmi vaan että ihminen ottaa rahat jättää lähimmäisensä oman onnensa nojaan ja sanoo että Jeesus pelastaa kyllä kun uskot. Miksi sitten joku kerää rahat välistä jos ihminen ei auta lähimmäistään? Uskon Jeesukseen vaan en rahankerääjiin jotka kovasti myyvät Jeesusta, vaikka Evankeliumin piti olla ilosanoma jaettavaksi kaikille.


    • naapuri niuvasta!

      Joopa Joo! Pari vuotta sitten , yks hurja oli ollut siellä kodissa asumassa. Hän oli yöllä pimahtanu,ja menny siihen lähikauppaan ja puotellu kaikki ikkunat paskaks siitä kaupasta . Kyllä kyläläiset ja kauppias oli olleet mielissään! Jotku vinopää oli niistä asukeista, oli hajottanu jonkun pihasta jotain kalusteita. Kyläläiset oli olleet kai menossa jo sitä jätkää kopistamaan,mut ambulanssi oli sen jonnekki hoitoon vieny. Tällast Nilsiässä. Hieno hullujen kylä!

    • asiaaa

      Paljonpa siitä paikasta negatiivista juttua. Hyvä, että yksi on ainakin saanut avun. Ei tuo hoitopäivämaksu korkea ole valtakunnallisesti ajateltuna, mutta kyllä sillä pitäisi saada se mitä esitteessä luvataan. Miksiköhän vapaaehtoiset potkitaan, eihän ne ees saa palkkaa? Huvittava juttu :D

    • Koirat haukkuu...

      Nyt täytyy muistaa eräs seikka, Kun ihminen pyrkii päihteistä eroon, niin olosuhteet joissa hän on hän kokee yleensä hyvin negatiivisiksi, koska hänellä on vaikea olo. Tämän vuoksi hän ei aina anna todellista kuvaa lähipiirilleen saatikka kavereilleen hoitokodista. Tämän vuoksi oikean totuuden löytäminen/uskominen on vaikeaa.
      Kuitenkin toivotan Nilsiän KAN- kodille kaikkea hyvää ja pitkää ikää!

      • Totta tosiaan...

        Mitä olen tutustunut useimpiin kan koteihin,niin kyllä muissa kan kodeissa on ollut toimintaa ,ja viihtyisiä olleet! Tutustuessani Nilsiän kan kotiin , se oli paikaltaan jo ankean oloinen ,ja sinne kävellessä vastaan tuli kaljamiesten porukka. Jos siellä on parantamisen varaa ,niin pakkohan ihmisten on siitä puhua,olipa asiakas tai vapaaehtoinen.


    • tosiasiaaaa

      Joutuuhan alkoholista irtipääsevät olemaan normaalissa elämässäänkin muiden ihmisten parissa. Joten eikös ookin parempi että harjoittelet olemaan selvinpäin normaalissa olosuhteissa, kuin olisit jossain korpi kuusen alla... Ompahan helpompi kotiutua, eikös vaan?

    • Rauhaa heille

      Ei todellakaan ! Jos ihminen kärsii päihdeongelmasta,nii silloin on hyvä rauhoittaa tilanne,koska kaikenlaiset kriisit ovat elämässä niillä. Alkoholistit käyvät läpi asioitaan selviytyessään, eikä siinä ole hyvä olla houkutuksia lähellä mm. kaljakauppaa vieressä,tai alkoholisteja asunnoissa samoissa ympyröissä. Eikö se ole hyvä aloittaa ns. puhtaalta pöydältä ja etsiä sellainen ympäristö elämälleen,ettei se jatku ainakaan entiseen malliin. Siinä on vaan se hytöty ,että näissä päihdehoitopaikoiussa on aina asiakkaita,jos ongelmat jatkuvat.

    • Rauhaa teille

      En ymmärrä ollenkaan pointtiasi, koska hoitojaksot ovat lyhyitä ja varsin nopeasti palaat siihen entiseen meininkiisi. Onhan se parempi että tuettuna harjoittelet elämään houkutusten keskellä ja kuitenkin sitten meet valmiimpana elämään entisiin ympyröihisi, kun oisit kuukauden pari "katkasussa" jossain steriilissä paikassa korvessa. Kuitenkin alkoholisti on aina alkoholisti... ja sinun taistelusi jatkuu ikuisesti...

    • Leijonasydän

      Niin just entisiin ympyröihin vaan ! Harjotelkaa ryyppäänään, tappelemaan, räyhäämään, ja varastamaan. kannattaako mennä johonkin vitun hoitoon pariks viikoks ,jos joutuvat kestämään ryyppäämättä samoissa piireissä ? Ei kai niillä juopoilla oo aina varaa ryypätä joka päivä ,joten taukoja tulee muutenki. Sama olla kotonaan vapaana ,kun jonkun vitun mummojen kyyläävien silmäin alla vahdittavana.

    • Asiasta tietoa!

      Uusiin ympyröihin, just niin :) Vaikka miten paljon muutetaan ympyröitä, niin aina löytyy niitä ryyppyporukoita ja toisia samanhenkisiä, jos ei muuta Pohjois- tai Etelänavalle...

    • iglu22

      Perustakaa niitä kan koteja sinne pohjois tai etelänavalle!

    • Tahkon koti

      Hyväksikäyttölaitos se on kuulemma! Teettävät työnsä vanhoilla mummoilla,ja ilmaisilla työttömillä,josta saavat itse maksun. Liekkö mikään laki, tai virkamies valvoo niiden toimintaa? Varmaan pois potkitut työttömät vielä karenssin saavat,kun pyörittävät asioita nurinpäin. Tällä pikku kylällä sana kiertää ja ihmiset alkaneet saada tarpeekseen , kannattanee heidän pakata kamppeensa ja viedä se laitos tosiaankin ,sinne pohjois navalle!

    • juoruilua!

      Paljon on parran pärinää, on kuultu kaverilta jne, jne... Kannattaa tällaiset keskustelut jättää omaan arvoonsa...

    • win capita

      Kannattaa jättää tollaset keskustelut omaan arvoonsa,sekä tollaset hoitolaitokset omaan arvoonsa !

    • ??++++++++++++

      Kan-kodit ovat helluntailaisten ylläpitämiä.Nykyisin vaaditaan että henkilökunnalla on oltava lähihoitajan koulutus, ja sairaanhoitajaiakin täytyy olla.

      Maksusitoumus tulee kunnilta Kan-kodilla on vain harvoin enää ottaa asiakkaita ilmaiseksi, kuten aiemmin.Aiemmin henkilökunta oli kai suurimmalta osin kouluttamattomia vapaaehtoisia, ent.alkoholisteja ym. joille seurakunta saattoi maksaa palkkaakin.
      Koska maksusitoumukset tulevat kunnilta nykyään, vaaditaan myöskin henk.kunnalta koulutus alalle.
      Näin olen kuullut.Korjatkaa paremmin tietävät mikäli olen väärässä?

    • KENT

      21Minusta on aika raukkamaista kirjoitella tänne paskaa kuulopuheitten peruusttella. Pitäs ottaa asijoista selvää ennenkun alkaa puukotaa selkään. Olitpa kirjoittaja kuka tahansa niin IHAILEN ROHKKEUTTASI MENEMÄLLÄ NIMI MERKIN TAAKSE PUHUU PASKAA. TER: KENT NYMAN.

    • Se siitä...

      Onpahan tainnut jo koko touhu loppua Nilsiästä...

    • Raipe2

      Onhan se ihan selvä juttu,jos se koti on pyörinyt Nilsiässä loppuaikoina , vanhojen juoruakojen varassa, niin,loppuuhan sellanen vähemmästäkin.

    • ........

      Ompas nyt aiheetonta vuodatusta.....

    • Anonyymi

      Kyllä minä ainakin sanon jos ne rupea sanoman jotain tyylin että ei saa kunella muuta kun hengellistä musikkia että minä en usko että joudun helvettin jos kuntelen muuta kun hengellistä musikkia ja että en kuntele metallia tai mitän satanan palvonta musikkia ja jos ne sano että ei saa poltta tupakka niin sanon että olen 33 vuotta rukoilut että saan lopetettu tupakka mutta en ole onnistunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      2301
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      64
      1514
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1286
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe