Älä johda harhaan

Harhaan johdettu

On todella törkeää teeskennellä ihastunutta ja jättää toinen sitten kun tämä on jo korviaan myöten rakastunut. Vastuutonta ja paheksuttavaa käytöstä.
Tällainen ihminen on petollinen ja vain käyttää toisia hyväkseen.
Todellakin toivon että osuu omaan nilkkaan jonain päivänä.

17

873

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tunteet vaihtelevat

      Ihastus ei välttämättä ole ollut teeskentelyä, miksi edes olisi (?!), vaan tunteet ovat voineet muuttua ajan kanssa.

      Mielen ja tunteiden muutos ei ole vastuutonta, paheksuttavaa, petollista eikä toisen hyväksikäyttöä. Muutokset ovat inhimillisiä ja kuuluvat normaaliin elämään.

      En yhtään ihmettele vastapuolen ihastuksen lopahtamista, kun vaikutat kovin keskenkasvuiselta ja kostonhaluiselta.

    • Harhaa vai totta

      Ihan normaalia että purat pettymystäsi näin.

      Taitaa olla klassinen tapaus: olit enemmän ihastunut kuin hän ja pettymyksesi on suuri kun vastapuoli vetäytyi.

      Ja onhan niitä sellaisiakin, jotka nautiskelee toisen ihastumisesta, onhan se pirun imartelevaa ja kohottaa itsetuntoa. Jos näin oli, tämä henkilö ei enää sinun välittämistäsi ansaitse.

      Koeta nyt vaan hyväksyä tilanne ja suunnata energiasi toisaalle.

    • '''''

      Ymmärrän sinua, aloittaja. Kannattaa varoa, jos ihminen on "jokainen on vastuussa omista tunteistaan"- tyyppiä, ts. ei ota vastuuta siitä, miten omat teot ja käyttäytyminen toiseen vaikuttaa.

      Minun sydämeni ei tosin enää ole särkynyt ja onneksi en pitkäkestoisesti rakastunut tusinahurmaajaan. :)

      • tunteet vaihtelevat

        Ei sille mitään voi, jos tunteet laantuvat suhteen edetessä. Minusta on juurikin toisen tunteita huomioivaa, että sanoo suoraan ja rehellisesti, ettei voi enää jatka suhdetta, kun tunteita toista kohtaan ei kertakaikkiaan enää ole.

        Haluaisitko itse olla elämäsi loppuun asti suhteessa, jossa kumppanisi ei rakasta sinua, ja seksikin olisi vain pakollista jyystämistä kerran vuoteen?!

        Tietenkin jokainen on vastuussa omista tunteistaan. Elämä kolhii ihan kaikkia, kukaan ei kolhuilta säästy. Ihmissuhteet ovat varsinkin sellaisia, että aika ajoin kirpaisee jos jonkinlainen asia..

        Mikään suhde ei ole varma, kaikissa suhteissa on eron mahdollisuus. Eroja tulee pikapikaa tai vasta elämän loppumetreillä, eli viimeistään silloin, kun toinen puolisoista lopettaa hengittämisen.


    • Gunther2

      Naiset saavat syyttää tästä ihan itseään, koska tavallisetkin miehet tarvitsevat seksiä. Naisten kriteerit pelkkään seksiin ovat taivaissa ja ne miehet, jotka eivät noita kriteereitä täytä tulee toimia sen pitemmän kaavan kautta.

      • kysyn huvikseni

        Okei, eli sallit miehelle tietynasteisen valehtelun ja vedättämisen.

        Jos nainen taas valehtelee ja vedättää sinua puolestaan, et varmaankaan katso sitä ansaitsevasi?


      • Gunther2
        kysyn huvikseni kirjoitti:

        Okei, eli sallit miehelle tietynasteisen valehtelun ja vedättämisen.

        Jos nainen taas valehtelee ja vedättää sinua puolestaan, et varmaankaan katso sitä ansaitsevasi?

        Taidat olla nainen, kun luulet naisen voivan vedättää miestä.


      • et edes tajua sitä
        Gunther2 kirjoitti:

        Taidat olla nainen, kun luulet naisen voivan vedättää miestä.

        Olen nähnyt sen tapahtuvaksi monta kertaa. Hyvä naisvalehtelija ja gyntteri on kuin heittopussi edes tajuamatta sitä koskaan itse.


      • Runt
        et edes tajua sitä kirjoitti:

        Olen nähnyt sen tapahtuvaksi monta kertaa. Hyvä naisvalehtelija ja gyntteri on kuin heittopussi edes tajuamatta sitä koskaan itse.

        Nähty on. Antaa ymmärtää paljon enemmän kuin mitä ymmärtää antaa.. ja miehethän ne keskimäärin epätoivoisempia ovat.. valtapeliä.


      • esimerkkejä riittää
        Runt kirjoitti:

        Nähty on. Antaa ymmärtää paljon enemmän kuin mitä ymmärtää antaa.. ja miehethän ne keskimäärin epätoivoisempia ovat.. valtapeliä.

        Antaa ymmärtää milloin mitäkin, niin. Petollisia parisuhteissa ja ihmissuhteissa yleensäkin.


    • Fakta

      Seurustelu ei takaa kosintaa.

    • Käräytän pettäjän

      Sattuu nilkkaan ja muuhunkin paikkaan, pettäjä kärähtää aina ja siitä kuulee loppu elämänsä.Yhdelle pettäjälle "Pettäjä pelkäsit aina eroa ja sanoit kuinka siinä menee kaikki" Niin sitten menee kun leikit tunteillani ja petit vaimoasi kanssani 6 vuotta.

    • Näin minulle

      Niinpä. Tuo on valtapeliä. kerronpa tässä oman tarinani. Kyseinen episodi muutti käsitykseni ihmisistä ja yleensä siitä, uskaltaako ja voiko kehenkään luottaa tässä mailmassa.

      Olin 18-vuotias ja elimme 80-luvun loppua. Minulla oli takanani erittäin rankka vuosi. Oli sattunut ja tapahtunu paljon asioita joista jouduin toipumaan mm. lähisukulaiseni äkillinen kuolema. Oli myös tapahtunut muita raskaita asioita jotka olivat
      tuolloin 18-vuotiaalle erittäin traumaattisia. Tuohon aikaan ei ollut kriisiterapiaa, ja jos oli niin ainakaan kukaan ei kertonut, että sellaista voisi jostain saada.

      Vaikka rankkaa oli, kohtasin elämäni ensimmäisen poikakaverin. Menimme ystävien kanssa ravintolaan ja vietimme siellä todella hyvää iltaa. Siihen viereeni istuutui hauskan näköinen nuori mies tekemään tuttavuutta. Hän lopulta saattoi minut kotiin
      pyysi osoitetta ja puhelinnumeroa. Hän kirjoitti joka päivä minulle kirjeen intistä. Soitti minulle myös päivittäin.
      Hän vei minut kotiinsa, esitteli vanhemmilleen ja halusi tavata vanhempani ja koko sukuni. Häneltä tuli jatkuvia rakkaudentunnustuksia. Ja tietysti rakastuin.
      Hän myös pyysi minut daamikseen iltapukujuhliin, kun olimme seurustelleet jo kuukausia. Ostin iltapuvun ja siihen sopivat kengät rahoilla jotka isoäidiltäni lainasin.
      Olin onneni kukkuloilla ja jotenkin ajattelin, että ne ikävät asiat joita oli ollut ovat nyt poissa ja elämä alkaa vihdoinkin näyttämään parhaita puoliaan. Olin niin onnellinen.

      No tuo mieshän oli sika, muutamaa päivää ennen niitä iltapukujuhlia jätti hän minut mitään syytä selittämättä. Yritin kovasti kysyä miksi ja eikö tätä asiaa voitaisi keskustella ja pyydän nöyrästi anteeksi jos olen jotenkin loukannut. Mies oli täysin kylmä ja ehdoton. Olikohan pyytänyt daamikseen myös jotain toista naista? En tiedä.
      Siinä sitten olin yksin kauniin ja kalliin pukuni kanssa. Oli vielä pakottanut sellaisenkin ostamaa ja se oli kallis investointi, mutta mitä rakastunt nainen ei olisi tehnyt, kun mies niin pyysi. Sitä pukua en koskaan tullut käyttämään. Menin täysin rikki tästä hylätyksi tulemisesta. Ajattelin, että elämäni oli tässä, minulle ei ole tässä elämässä suotu onnea. Aloin suunnitella itsemurhaa, koska minulla ei ollut mitään, ei yhtään mitään. Itseltäni en henkeä riistänyt, mutta aika lähellä olin. Sattui aivan kamalasti, tuota tuskaa en koskaan unohda, se jätti ikuiset arvet. Miten rakkaus voi loppua kuin veitsellä leikaten? Miten kukaan joka on muka rakastanut voi aiheuttaa toiselle tuollaista tuskaa valheillaan. Olisi jättänyt minut rauhaan, kukaan ei pakottanut lähettämään niitä kirjeitä ja soittelemaan, kuin kiimainen kolli. Ja sitten kun nainen rakastui, niin sitten jätetään kuin vanhat sukat. Olin tullut huijatuksi.

      Kun tästä erosta oli kulunut 3 vuotta olin opiskelemassa. Tietämättäni samassa paikassa opiskeli myös tämä mies. Oli ehtinyt naimisiinkin mennä. No, eikös häntä vanha suola janottanutkin ja alkoi ennennäkemätön piiritys. Piti sanoa todella pahasti, että tajusi etten ollut enää tippaakaan kiinnostunut hänestä.

      Kun erosta oli kulunut 17 vuotta, otti hän yhteyttä. Edelleen piti sanoa tosi kovasti, että ei kiinnosta edelleenkään.

      Tämän miehen epälooginen käytös on minulle edelleen täysi mysteeri. Vielä karmaisevammaksi tekee tuo viimeisin yhteydenotto.

      Kyseessä on ilmeisesti jokin persoonallisuushäiriö.

      Kaikille joiden sydän on julmasti särjetty, ole siitä onnellinen, että tuo puoli rakkaassasi tuli ilmi. Jatka elämääsi eteenpäin ja jos jättäjä/pettäjä yrittää uudelleen
      lämmitellä tunteita, ole vähintään takaisin yhtä kylmä, mitä hän oli jättäessään.

      • ¨¨´´''++

        Olen iloinen sinun puolestasi, että sanoit hänelle silloin 3 vuoden jälkeen EI, samoin 17 vuoden jälkeen! Liian paljon tällaisia nettitarinoita, missä haukutaan miehen tunnekylmä käytös, mutta tarina jatkuisi "sorruin kuitenkin sitten" ja sama tarina jatkuisi uudestaan. Vielä kun olisit käyttänyt hienoa pukuasikin sittemmin tilaisuuteen, joka sen ansaitsee.

        Hyväksikäyttäviä, täysin itsekkäitä ihmisiä on paljon. Jokainen sen kokee kohdallaan, ja oppii, että se ei ole silloin omaa syytä. The first cut is the deepest...


    • fcgfdhbgfjn

      Aloittajan kuvaama käytös ei kaikissa tapauksissa johdu silkasta julmuudesta tai edes rakkauden tunteen pysyvästä hiipumisesta, vaan syynä voi olla toisen rakkauden menettämisen ja satutetuksi tulemisen pelko, jota esiintyy paljon ihmissuhdevaikeuksia kohdanneilla ihmisillä. Tämä pelko voi saada esimerkiksi lopettamaan suhteen itse ennen kuin on itse liian sidoksissa toiseen rakkauden kautta ja kyvytön kestämään vääjäämättömältä vaikuttavaa eroa.

      Samankaltainen pelko on omassa tapauksessani myös johtanut kielteisten puolien etsimiseen ihastuksesta vaiheessa, jossa varsinaista ihmissuhdetta ei vielä ole. Yritän tarkkailla ajatuksiani ja käytöstäni ollakseni loukkaamatta, aiheuttamatta väärinymmärryksiä tai tuhoamatta alkavan ihmissuhteen ituja, mutta toisinaan tuosta tietystä pelosta johtuvia käyttäytymismalleja pääsee pinnalle. Olen saanut sellaisen kuvan, että monen varsinaisia ihmissuhdevaikeuksia kokemattoman on vaikea kuvitella rakkaudessa perääntymisen (lopullisen tai väliaikaisen) syiksi mainitsemiani asioita. Aina ei kuitenkaan kannata vetää johtopäätöksiä vain sen mukaan, mikä on itselle tuttua.

      • jkdslkgj

        Eikö olisi tässä tapauksessa reilumpaa ja selkeämpää kertoa toiselle avoimesti, mistä on kyse. Jos toiselle kertoo, että omalta kohdalta on kyse pelosta, niin varmasti ymmärrystä löytyy. Huijausta on nimenomaan se, ettei selitä toiselle millään tapaa, miksi "perääntyy" rakkaudessa.


    • eläMÄTÄ

      Ja kuinka typerä voi olla...rakastin kerran miestä, jonka kanssa sujui hyvin....Hän kosi minua, mutta koitin nätisti kertoa miksi en voi suostua....Sisimmässäni ajattellin, etten ole tarpeeksi hyvä tälle miehelle....Kärsin varmasti enemmän itse välien katkaisemisesta....ja nyt olen naimisissa `hieman`toisenlaisen miehen kanssa....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      357
      4086
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1769
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1530
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      61
      1507
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1338
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      58
      1315
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1312
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      200
      1287
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1187
    Aihe