Kolesterolista ja verenpaineesta

liisa3

Kolesterolini on 6.5 ja verenpaineeni matala n.90/60. Olen yli 50v.naisihminen, ovatko nämä huonoja arvoja? Mitä pitäisi tehdä, matalasta verenpaineesta lääkärit vaan sanovat että se on pitkän iän merkki?

11

272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onko hätä?

      Autoklinikkatutkimuksen mukaan: miehet joilla oli kolesterolit 5-7 ja naiset joilla oli 6-9 elivät pisimpään.

      • 60+

        Hyvät lukemat. Kun verenpaine on matala, voi joskus huimata, varsinkin kun ikää tulee lisää, mutta olet jo varmaan oppinut elämään hyvän paineesi kanssa. Jostain luin olevan vain hyväksi jos naisella on kolesteroli korkeampikin kuin sinulla. Eri asia on sitten jos suvussa on perinnöllinen taipumus hyvin korkeisiin lukemiin.
        Minun k-arvoni oli viimeksi 5,6, johon sydänlääkäri otti kantaa sanomalla, ettei laittaisi tuohon lääkitystä. Jätin sanomatta ääneen, etten ottaisikaan. Minulla on sydänvika, ei kuitenkaan sepelvaltimotauti.


    • 2+2

      Vuoden 2010 myydyin lääke koko maailmassa oli kolesterolilääke Lipitor.

      Statiinien haitat:
      https://www.facebook.com/christer.sundqvist/posts/10152022583088171?stream_ref=1

      "Toimin aikoinaan 25 vuotta tk-lääkärinä Itä-Suomessa. Jouduin seuraamaan tätäkin statiinirallia läheltä ja määräämään sitä potilaille pitkin hampain. Ohjeista ei voinut poiketa, muuten olisi ollut työpaikka vaarassa. Saahan statiineilla laborotatorioarvoja jonkunverran "korjattua". Ja käyttäjälle ehkä tulee sitä kautta turvallinen olo. Muita hyötyjä en havainnut. Tämä ralli olisi todella lopetettava!! Ei voi olla että joka kymmenes tavitsee statiinin. Auttaisiko jos jokainen statiinin käyttäjä ottaisi asian vakavasti puheeksi seuraavalla kontrollikäynnillään lääkärin kanssa?
      Tai ne, joilla ei vielä ole statiinia, vaatisivat perusteluita että miksi ei ole? Tällaista hiostamista meitä lääkäreitä kohtaan mielestäni myös tarvitaan."

      Entinen terveyskeskuslääkäri Itä-Suomesta


      "Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana."


      Ikääntyessään verisuonet tukkeutuvat kalkista. Ja tämä kalkkeutuminen alkaa jo varhaisnuoruudessa, jos on väärät elintavat. Kalkkeutuminen nostaa myös verenpainetta.

      Tähän ei auta supermargariinit eikä statiinit, koska ne eivät ehkäise tai vähennä verisuonten kalkkeutumista. Statiinien on todettu lisäävän verisuonten kalkkeutumista sekä altistavan II-tyypin diabetekselle.

      Kalkkeutumisen ehkäisy on paras tapa pitää verisuonet kunnossa.

      Valtimoiden seinään kertyvästä plakista (paakusta) noin 50 % on kalkkia ja vain 3 % kolesterolia. Infarkti johtuu useimmiten paakun repeämästä ja siitä irtoavien palasten tukkimista pienistä valtimoista sydämessä tai aivoissa. Kolesteroli on sepelvaltimotautiin liittyvä riskitekijä, mutta vain pienelle ryhmälle, nuorehkoille miehille. Naisten ja vanhusten sydäntautiriskiä kolesteroli ei lisää. Erityisesti ikääntyneet naiset tarvitsevat suhteellisen korkeaa kolesterolitasoa elääkseen pitkään ja terveinä. Kolesterolista puhuttaessa tulisi aina muistaa, että kolesteroli ei ole rasva vaan vaha sekä paljon puhuttu tyydytetty rasva on aivan eri aine. Lisäksi tyydytetty rasva ei muutu kolesteroliksi, joten koko rasvakammoisuudella sekä kolesterolilla ei ole mitään tekemistä aivohalvausriskin kanssa. Kolesterolin vaarallisuuden naurettavuudesta kertoo sekin, että ilman kolesterolia ei olisi elämää. Elimistö tarvitsee kolesterolia ja siksi se itse valmistaa pääosan tarvitsemastaan kolesterolista, jota sitten lääkkeiden turvin pyritään keinolla millä hyvänsä alentamaan!

      Pohjois-Karjala -projektissa noudatettu rasvavalistus ei ole koskaan perustunut pätevään tutkimustietoon, vaan virheellisiin oletuksiin ja uskomuksiin.

      http://openheart.bmj.com/content/1/1/e000032.full

      http://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2014/03/18/taas-uusi-tiedekatsaus-rasvan-laadulla-ei-merkitysta-sydanriskiin/

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

    • 4+7

      FDA varoitti vuonna 2012 statiinin haittavaikutuksista ihmisten kognitiivisiin toimintoihin. Lääkkeen todettiin aiheuttavan muun muassa muistin menetystä ja sekavuutta.

      Ennen statiinilääkityksen määräämistä pitää tiedostaa, että statiini aiheuttaa myös harmaakaihia. Silmäterän kalvot tarvitsevat korkean kolesterolipitoisuuden, jotta eivät sameutuisi. Kun statiini alentaa kolesterolitasoa, silmäterän kalvon läpinäkyvyys alkaa heiketä ja harmaakaihi kehittyä. Matalan kolesterolitason vaikutus harmaakaihin normaalia nopeampaan syntymiseen on todettu sekä eläinkokeissa että ihmistutkimuksissa.

      Lihaskipujen lisäksi kolesterolilääkitys vaikuttaa aivotoimintaan – Aivojen magneettikuvaus paljasti merkittävän eron aivotoiminnassa ennen statiinien käyttöä ja käytön aikana.

      Tanskalaistutkimus kertoo statiinin aiheuttamista hermostosairauksista. Sen mukaan statiinia korkeintaan kaksi vuotta käyttäneillä oli 14-kertainen riski saada ääreishermostosairaus verrattuna niihin, jotka eivät käytä statiinia. Kun statiinin käyttö oli jatkunut yli kaksi vuotta, riski nousi 26-kertaiseksi. Lähde: Statiinin uhrit, Atar, 2013

    • Saituri eläkeläinen

      Niinhän se oli, että kymmenes statiinien käyttäjä saa niitä sivuoireita ja yhdellä tuhannesta voi olla jotakin hyötyäkin. Norjalaiset puolestaan kiinnittävät asiaan huomiota jos lukemat ylittävät 7 tason. Näin meillä 0,8 miljoonaa on saatu niitä syömään pääosin turhaan.

      • kohta puhkeaa

        Sitä kutsutaan hitaaksi murhaksi, kun lääkkeillä tapetaan.

        Kupla puhkeaa vielä.


    • Soceri

      Olen aloittajan ikäinen nainen, verenpaine enemmän kuin aloittajalla, mutta matala. Omppulihava olen, mutt niin oli äitinikin, hän eli 80v. Hänellä ei ollut sokeria mitatessa eikä verenpainetta. Harmaakaihi oli. Isä kuoli veritulppaan.
      Oma sokeri oli nyt 6,3, kolesteroli 6,9. Aiemmin terv hoitaja olisi antanut syödä jotain lääkkeitä, koska noi arvot oli molemmat yläkanttiin, mutt vähemmän kuin nyt.
      Aiemmin lääkäri käski liikkua ym. Nyt hän kai määrää kolesterolilääkityksen, kuulosti ainakin statiinien ystävältä. Perusteena isän tilanne.
      Progynovaa syön kolmatta vuotta ja sen pitäisi vaikuttaa myönteisesti kolesteroliarvoihin, sanoi lääkäri. Omega3-purkin syön nyt ensin, ett hyvä kolesteroli pääsisi valtaan.
      Äkkikuolema ei pelota, mutta halvaantuminen ym ja harmaakaihi kyllä.
      Voi olla, ett ymmärtäisin diabeteslääkityksen paremmin.

      • saituri

        Oletko ajatellut ruokavalion muuttamista vähemmän hiilihydraatteja sisältävään suuntaan. Hiilihydraatit nuo sokeri- ja kolesteroliarvot nostaa ja kolesterolilääkkeillä sitten aiheutetaan ehkä noita lisäongelmialihassärkyjen ja liikuntavaikeuksien muodossa.

        Kannattaa muistaa, että juuri nuo liiat hiilihydraatit aiheuttavat pahiten noista sydän- ja verisuonisairauksia ja lisänä nostaa noita kolesteroliarvoja kun ne puolustautuvat noita tulehduksia vastaan.


      • Soceri
        saituri kirjoitti:

        Oletko ajatellut ruokavalion muuttamista vähemmän hiilihydraatteja sisältävään suuntaan. Hiilihydraatit nuo sokeri- ja kolesteroliarvot nostaa ja kolesterolilääkkeillä sitten aiheutetaan ehkä noita lisäongelmialihassärkyjen ja liikuntavaikeuksien muodossa.

        Kannattaa muistaa, että juuri nuo liiat hiilihydraatit aiheuttavat pahiten noista sydän- ja verisuonisairauksia ja lisänä nostaa noita kolesteroliarvoja kun ne puolustautuvat noita tulehduksia vastaan.

        Ongelma on siinä, että pidän leivästä, tummasta ja sämpylöistäkin. Makean ystävä en juuri ole. Perhe toivoo, että on jotain hyvääkin joskus kahvipöydässä. Jäätelökin on syntilistalla. Possua ei juuri syödä, nautaa ja muuta kyllä. Vähärasvaisia maitotuotteita käytetään. Sano vaan ehdotuksia, mitä syödä. Siihen on totuttu, että aina sanotaan "älä syö tätä", mutta harvemmin sanotaan, mitä sitten pitäisi syödä.


      • hiilari.
        Soceri kirjoitti:

        Ongelma on siinä, että pidän leivästä, tummasta ja sämpylöistäkin. Makean ystävä en juuri ole. Perhe toivoo, että on jotain hyvääkin joskus kahvipöydässä. Jäätelökin on syntilistalla. Possua ei juuri syödä, nautaa ja muuta kyllä. Vähärasvaisia maitotuotteita käytetään. Sano vaan ehdotuksia, mitä syödä. Siihen on totuttu, että aina sanotaan "älä syö tätä", mutta harvemmin sanotaan, mitä sitten pitäisi syödä.

        Vähennä viljaa ja perunaa.

        VÄHENNÄ

        Kyllä herkkuja voi ja saakin syödä, mutta vain kerran viikossa.

        Elintarvikkeissa on yllättävän paljon sokeria. Uudet tutkimukset varoittavat sokerin vahingoittavan maksaa ja VERISUONIA. Toimittaja: Kjell Lindroos.

        Tuli lauantaina 19.04.2014 Yle FEM kello 15.45

        Areenassa katsottavissa:
        http://areena.yle.fi/tv/2153119

        Televisiossa tänään

        Prisma Studio, TV1 klo 20.00

        Elimistö tottuu nopeasti sokeriin, vaikka sokeri ei ole elimistölle tarpeellista. Prisma Studion toimittaja kokeili, pystyykö hän olemaan kuukauden kokonaan ilman sokeria ja miten se häneen vaikuttaa. Uusien tutkimusten mukaan noin 200 gramman ylimääräinen annos sokeria saattaa aiheuttaa rasvamaksan jopa kolmessa viikossa. Tämä määrä tulee helposti yhdestä karkkipussista.
        Edes hedelmäsokeri eli fruktoosi ei päästä pahasta, sillä se voi olla maksalle suoranaista myrkkyä. Lisää sokerin vaaroista ja musiikin vaikutuksesta suklaanhimoon illan ohjelmassa.


    • ihan oma valintas

      "Terveys on liiketoimintana hyvin tuottoisaa, katteet korkealla. Käytännössä tarkoittaa lääkäreiden ja lääkeyhtiöiden tekevän saumatonta yhteistyötä kaikkien saadessa mojovat voitot, julkiset lääkärikeskukset on tietoisesti rampautettu ja lihavat lompakot ohjattu yksityisille. Asia tulee muuttumaan kunhan auktoriteettiuskovainen suomen pullakansa tajuaa tulleensa vedätetyksi oikein kunnolla ja ymmärtävät kokonaisuuden liiketoiminnassa, eivätkä enää sokeana kulje narun päässä infernaalisia laskuja maksamassa, lääkärin "määräys" ei enää toimi taikasanana."

      Esim. masennus-, kolesteroli- ja diabeteslääkkeiden myynti on miljardiluokan bisnestä. Pelottelutyylillä saadaan tietämättömät ihmiset ostamaan niitä ja pilaamaan jäljellä olevan terveytensä lääkkeiden haittavaikutuksilla. Sairasta, härskiä, suorastaan rikollista toimintaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe