paljonko olette tuhlanneet?

bipokas

Eli paljonko olette laittaneet rahaa haisemaan manian aikana? Tuliko otettua pikavippejä tms?

16

506

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 20 000 euroa

      mä sain aikaiseksi 20 000 euroa velkaa. mutta onneksi lääkäri kirjoitti hyvän lausunnon ja oikeus myönsi mulle velkajärjestelyn.

    • minun kokemus

      1000 euroa, tämä hoitui luottokortilla.

      Summan sain maksettua kahdessa erässä, joten en itse ymmärtänyt kyseessä olleen hypomaniaa ennenkuin psykiatri minulle sen kertoi.

      Olen usein miettinyt, että olenko ihan puhdas bipolaari laisinkaan, kun minulla ei muita ylilyöntejä olekaan. Toisinaan tunnen olevani vanki vähän heppoisen perustein annetun diagnoosin vuoksi, monet ovet ovat sulkeutuneet tämän diagnoosin vuoksi.

      Mutta, koska psykiatri oli sitä mieltä että tuo summa luottokortille otettuna täyttää mielisairauden kriteerit on se kai hyväksyttävä?

      Diagnoosina oli ensin vuoden ajan masennus, johon eivät lääkkeet auttaneet.

    • pelaaja.

      Kerran pelasin koko kuukauden 15. päivä maksetun yli 2300 euron palkkani peliautomaatteihin kahdessa päivässä, olin käytännössä rahaton kuun 17. päivä ja seuraavan kuun vuokra olisi pitänyt maksaa tuosta tilistä kuun 2. päivä.

      Onneksi masis iski rahojen kadottua melko nopeasti ja olin käytännössä syömättä koko loppu kuun, keräsin pulloja ja ostin niillä Lidlistä leipää ja margariiniä jolla elin melkein kuukauden. Vuokrarahat otin pikavippeinä, jotka maksoin seuraavan kuun palkasta äkkiä pois. Sain myös nuoruuden mittani tuona aikana takaisin, vaikka lähinnä vain vaaleaa leipää söin. :)

      Tuon jälkeen tein ystäväni kanssa vähän järjestelyitä ja yhä nykyäänkin siirrän suurimman osan palkastani suoraan hänen hallussaan olevalle tilille, josta hän sitten siirtää joka viikon maanantai minulle vähän käyttörahaa ja vuokran maksan aina heti edellisen kuun 15. päivä enkä vasta eräpäivänä.

    • 6+11

      20 000€ täälläkin. En voi hakea velkajärjestelyyn koska haluan maksaa pois äitini takaaman lainan. Kyllähän se 140€ kuussa rokottaa eläkettä. Helpompaa olisi päästää kaikki ulosottoon. Noh sen aika on 7 vuoden päästä..

    • merkillistä

      Olen 18v. ja ollut tuntuvasti ja tunnetusti säästäväinen (mahd. Aspergerluonne)
      Minulla on käynyt hypomaanisena aikana mielessä "täysillä eläminen!", mutta en osannut käyttää rahaa lopulta kuin 2-5x enemmän, esim. 200€ kuussa omiin tarvikkeisiin. -Ylivirittynyt oloni vaikutti kyllä heräteostamiseen. Muuten mielessäni hakkasi vastaan usein kuri säästämiseen.

    • 95k

      Oon 19 ja sain tuhlattua rahapeleihin kaikki palkkani (n.300-400€/kk) ja pikavippejä on maksamatta 1100€. Lisäksi 1500€ opintolaina meni myös peleihin¨. Veloista selviän, mutta vituttaa kun melkein kaikki kesätyörahat menee niihin. Ittepähän oon ongelmani aiheuttanut niin turha valittaa. Otan tavoitteeksi uhkapelien lopettamisen.

    • Passiivista menoa

      En ole nyt mikään törsääjä hypermanian aikanakaan vaikka toki sitä rahaa silloin kuluu enemmän kuin muuten, yleensä tosin lähinnä saamatta jääneiden tulojen ja omasta laiminlyönnistä/mielenkiinnon puutteesta johtuen kuin siitä että olisin rahalla jotain suoraan ostanut.

      Eivät ole tapahtuneet samaan aikaan, vaan vuosien saatossa:

      Olen ostanut meno-paluu lipun australiaan (maksoi 1400e) samana päivänä kun sain päähäni lähteä taas käymään siellä.
      Olen "lainannut" uuden asunnon takuuvuokraan 1200£ ihmiselle jonka olin tuntenut muutaman viikon enkä tietenkään ikinä saanut rahoja takaisin.
      Ostanut yli 700 euron viskipullon ja tarjoillut siitä kaikille, itse join vain pari drinkkiä koko pullosta
      Pikaisten muuttojen takia on pitänyt usein tuplavuokria maksella ja takuuvuokrat jääneet saamatta takaisin enemmän kuin vain yhden kerran
      Vaihtanut hyvä palkkaisen varman työn (1800£/kk) keikkaluontoiseen 6.5£/h duuniin joka loppui parissa viikossa
      Unohdin lahjaksi saamani lähes 1000e läppärin kahvilaan enkä vain ehtinyt "kiireiden" takia palata sitä kyselemään kuin vasta seuraavana aamuna jolloin se oli jo kadonnut vaikka huomasin unohdukseni jo pari minuuttia kahvilasta lähdön jälkeen
      Opintolainan kulutin lähinnä viinaan ja erillaisiin mietoihin huumausaineisiin. Todellisuudessa en olisi edes lainaa tarvinnut, mutta nostin sitä aina kun oli "menokausi" päällä

    • --------------------

      Lähdin Intiaan ja Nepaliin 3kk ajaksi vaeltamaan ja tutustumaan ihmisiin, otsin sitä varten kulutusluottoja 4500 eurolla joita aloin makselemaan vasta kun palasin Suomeen 8kk päästä. Luottotiedothan siinä oli jo menneet, mutta vaikka sairauteni minut reissuun saikin, niin se oli kyllä erittäin antoisa kokemus enkä tainnut koko matkan aikana edes kokea yhtäkään depressiojaksoa vaan vain hypermaniaa ja normaaleja jaksoja.

      Nyt on velat maksettu ja luottotiedotkin varmaan pian palautuvat, mutta onneksi on nyt puoliso hillitsemässä pahinta menovimmaa joten vastaavia reissuja ei varmaan vähään aikaan tule lisää, mutta ehkä taas joskus.

    • mika7441

      Jotain 55000 pari vuotta sitten. Viime vuonna 20000 jota maksan tällä hetkellä takaisin.

    • Pikku T Tuikkunen

      Aika vähän, joitain tonneja säästöjä aina silloin tällöin, mutta ei nekään mihinkään päättömään koheltamiseen ole menneet, lähinnä matkusteluun ja muuttoihin, jotka toki olisivat tulleet vähän rauhallisemmalla aikataululla ja suunnittelulla halvemmiksi, mutta kun pitää mennä, niin pitää mennä.

      Tuota tässäkin ketjussa jo mainittua tulojen menettämistä on kyllä minullekin tapahtunut. Monesti on jäänyt jotain saamatta manian takia kun ei ole tuntunut siltä että sen asian suhteen jaksaisi/pstyisi sillä hetkellä näkemään vaivaa tai jokin muu asia on houkuttanut enemmän kuin tiedossa ollut tulo.

      • Åkerö

        Firma meni ja tuli velat. Jossain vaiheessa luovutin ja en halunnut edes nousta sängystä. 200 th on vieläkin syntiä. Alan vähitellen pääsemään pipolaarista ylös. Lääkityksellä ja työllä olen taas elämässä kiinni. Menetin juuri työpaikkani mutta en lamaantunut vaan sain uuden paikan. Kymmenisen vuotta on mennyt tämän kanssa taistellessa, mutta sen haluan sanoa että älkää luovuttako, se ei ole mikään ratkaisu. Päivä päivältä helpotti, hitaasti....


    • HMJ9

      2500 eur kolmessa kuukaudessa leffoihin, cd-levyihin ja kirjoihin lähinnä.

    • Liikaa?

      Useemmankin kerran mennyt se 400-500e yhteen yksittäiseen baari-iltaan, kerran ostin menolipun Lontooseen 400e kun ei juuri sillä hetkellä saanut halvempaakaan vaikkei ollut edes pakko lähteä lainkaan, 3000e kulutusluotto loma-/vaellusmatkaan, joskus mennyt ulkona syömiseen ja herkkuruokiin jotain 1000-1500e vajaassa kuukaudessa,.

    • HMJ9

      Viime hypomaniassa meni 1000 eur kahdessa kuukaudessa vaatteisiin, kirjoihin, lehtiin, cd-levyihin ja leffoihin, tosin osa ostoksista oli synttäri- ja nimpparilahjoja läheisilleni.

      • Pipopöpi

        Viimesen viikon aikana 1500 egee. Aika pikkujuttu vuosien takaisiin 'lento' jaksoihin. Tosta selviää vielä ihan hyvin, edellyttäen, että paletti pysyy kasassa, eikä toi summa tuosta lisäänny. Siitäkin on vähän vaikeeta antaa takeita...


    • Malla P.

      Vaikka joskus nuorempana (15-25v) hypermaniajaksot kestivät pidempään ja vietin melko menevää elämää, niin rahaa oli vain vaikea tuhlata sillä ei sitä kauheasti ollut. Suurin meno taisi olla 15 000 markan, eli n. 2500e? kulutusluotto mikä meni matkusteluun, ulkona syömiseen ja yökerhoissa pyörimiseen yhtenä pahimpana kesänä 90-luvun lopulla.

      Nykyään puoliso ja varsinkin yhteinen asuntolaina kyllä hillitsee todella hyvin rahankäyttöä ja varmaan se ikäkin tässä merkkaa. Onneksi itsellä ikä ja parisuhde ovat vaikuttaneet todella paljon varsinkin hypermanian pahimpiin menokausiin, vaikka toki sitä rauhattomampia jaksoja yhä edelleen on ja välillä pakko päästä menemään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe