Lehtien ja muiden hinnoittelu,todella tärkeää muistaa!

Keräilijä/Sijoittaja

Jos et tiedä mitä olet tekemässä, älä tee mitään.

Hinnoittelulla voidaan alentaa hirveästi tuotteen arvoa jos se tehdään väärin. Poikkeuksetta monet mammat lätkii teipillä ja paperilapulla hinnan pöytänumeroineen lehden tai kirjan kanteen. Teippi eivät lähde helpolla edes pois ja usein käy niin, että lehden kannen mukana tulee isojakin kohtia lehden pintaa mukana.

Tänään kävin eräällä kirppiksellä tekemässä löydön, niin kuvittelin. Mickey Mouse Weekly UK eli sellasia newspaper eli sanomalehti kokoa olevia versioita oli myynnissä 50 sentillä. Nyt niiden arvo on varmaan sen 50 senttiä 20€. Kun kyse on 30-luvulta peräisin olevista lehdiistä ja arvoa et tiedä, älä tee mitään!

Koita tajuta oma vajavaisuutesi. Semmosista lehdistä on maksettu 500-600 dollaria. Satoja eurojakin kpl. Tuommosten tyhmien temppujen ansiosta alennatte tuotteidenne arvoa aivan tolkuttomasti. Ne pitää olla virheettömiä. Mikä järki on säilyttää 60 vuotta hyllyssä ja hinnotella ne piloille?

Monesti törmään roopesetiä ja vanhoja taskukirjoja myyvien pöytiin.. kaikki muuten kunnossa, mutta kun se hintalappu komeilee keskellä kantta! 2-5€ arvoisesta saatetaan pyytää 2-3€ mutta kun se hintalappu on siinä, niin välttämättä arvoa ei ole enään senkään vertaa.

Monesti olen törmännyt jopa 50-luvulta olevien Aku Ankkojen myyntiyrityksiin. On paljon muitakin lehtiä Mustanaamioista lähtien, Jotkut idiootit on menny ne kontaktimuoveilla pilaamaan. Lehtiä tai mitään ei saa ikinä korjata kontaktimuoveilla. Sillä alennetaan jälleenmyyntiarvoa. Myös huonokuntoiset kannattaa jättää pois kokonaan.

Tämä muistutus siksi, jos ihmettelette ettei, jotku tuote kelpaa kenellekkään ja joskus seisoo viikkoja. Vanhan lehden tai erikoiselta näyttävän tai taskukirjan saa laittaa vaikkapa läpinäkyvään muovitaskuun tms. Niin ettei mitään liimapintoja ole missään. Kun tuote on pakattu oikein ja hinta muovin päällä, voidaan ajatella edes kauppoja. Mitä siistimmässä kunnossa joku on, niin sen paremmin kauppaa tekee. Kaikkea ei kannata tai tarvitse muovittaa, mutta sellaset millä selvästi on arvoa. Takakanteen mielummin hintalappu ja sekin sellasella teipillä mikä lähtee pois. Eli jos et tiedä mitä olet tekemässä, älä tee mitään.

Sama sääntö muuten on ja koskettaa osakekauppoja pörssissä kun puhutaan tuhansista tai miljoonien sijoituksista.

23

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kirjafan

      Kirjan päällyspaperiin voi laittaa maalarinteippiä ja vasta sen päälle sen hintatarran. Maalarinteippi lähtee pois helposti eikä päällyspaperi repeä.

      Kirpputoreilla vain ei ole juurikaan hyviä kirjoja, vaan ainoastaan niitä kertaalleenluettavia. ostajalle huono juttu. Myyjälle hyvä: omat kirjani menevät aina erittäin hyvin kaupaksi.

      • just joo kissanhäntä

        Niin että vain sinulla on hyviä kirjoja! :D:D:D


      • Kirjafan
        just joo kissanhäntä kirjoitti:

        Niin että vain sinulla on hyviä kirjoja! :D:D:D

        Onko sinulle kolme d-kupin rintaa, vai mitä tuo merkintä tarkoittaa, merkintä jota et osaa pukea sanoiksi? Kirjoista kiinnostuneet ihmiset yleensä osaavat kirjoittaa eivätkä käytä hymiöitä. Tosin käytin niitä vähän aikaa itsekin silloin kun ne tulivat, olisiko joskus 15 vuotta sitten.

        Kirjat eivät ole mitään banaaneita, jotka ovat joko hyviä tai huonoja. Mutta minun kirjani menevät hyvin kaupaksi, vuodesta toiseen. Muissa pöydissä on niitä yksiä ja samoja, kyllä niitäkin varmaan joku ostaa, mutta kun on tarjolla samaa kirjaa 30 kappaletta eri pöydissä, niin kuka ne kaikki ostaisi. Hirvisääret sun muut alkavat jo olla ongelmajätettä ja antiikkia ilman antiikkiarvoa muutoinkin.


      • kirppiskirjallisuus
        Kirjafan kirjoitti:

        Onko sinulle kolme d-kupin rintaa, vai mitä tuo merkintä tarkoittaa, merkintä jota et osaa pukea sanoiksi? Kirjoista kiinnostuneet ihmiset yleensä osaavat kirjoittaa eivätkä käytä hymiöitä. Tosin käytin niitä vähän aikaa itsekin silloin kun ne tulivat, olisiko joskus 15 vuotta sitten.

        Kirjat eivät ole mitään banaaneita, jotka ovat joko hyviä tai huonoja. Mutta minun kirjani menevät hyvin kaupaksi, vuodesta toiseen. Muissa pöydissä on niitä yksiä ja samoja, kyllä niitäkin varmaan joku ostaa, mutta kun on tarjolla samaa kirjaa 30 kappaletta eri pöydissä, niin kuka ne kaikki ostaisi. Hirvisääret sun muut alkavat jo olla ongelmajätettä ja antiikkia ilman antiikkiarvoa muutoinkin.

        No kyllä niitä hyviä kirjoja varmaan on muillakin kuin sinulla. Itse olen sekä ostanut että myynyt paljonkin kirjoja.


      • Kirjafan
        kirppiskirjallisuus kirjoitti:

        No kyllä niitä hyviä kirjoja varmaan on muillakin kuin sinulla. Itse olen sekä ostanut että myynyt paljonkin kirjoja.

        Sitä toivon itsekin, että muillakin olisi kiinnostavia ja monipuolisia kirjoja myynnissä, koska minä myös ostan mielelläni kirjoja kirppiksiltä.

        Jos sinulla on hyviä vihjeitä siitä, missä kirppiksillä Etelä-Suomessa on hyvin kirjoja, niin otan mielelläni vastaan. Kirjoja on mukava katsella, vaikka ei sitten tulisi mitään ostettuakaan, kun halutut kirjat, joita tulee luettua kerta toisensa jälkeen, ovat jo itsellä hyllyssä. Antikvariaateissa tulee aina se tunne, että olisi pakko ostaa jotain tai kerätä jotain tiettyä, niihin ei viitsi ihan viikottain mennä vain katselemaan.

        Niin, tuo hinnoittelu etulehdellä lyijykynällä ei todellakaan onnistu itsepalvelukirppiksillä. Kertomani maalarinteippijuttu on toiminut, vaikka pari kertaa olen törmännyt puuhastelija-askartelijaan, joka on vaihtanut hinnat. Kassa ei vissiin viitsi paljon katsoa, mitä myy, koska minulla ei koskaan lue tuotteena "kirja" (kuten ei lue nahkatakissakaan "vaate"), vaan kirjailijan tai kirjan nimi tai molemmat.


    • vaasis

      Minä kirjoitan lyijykynällä etulehdelle hinnan, tykkäät siitä tai et, mutta ainoa varma tapa estää hinnanvaihtajien toiminta. No minun kirjat ja lehdet eivät kylläkään ole mitään keräilytavaraa.

      • uudet hintalaput

        Tällainen hinnoittelu ei kylläkään käy enää ainakaan niillä kirppiksillä, joilla itse olen myynyt tavaraa. Hintalaput ovat uudenaikaisia ja niissä on enakoodi, joten lappu on pakko laittaa tuotteen mukaan tavalla tai toisella.


    • vaasis

      Vantaalla on vielä vanhanaikainen systeemi, eli voi kirjoittaa kynällä hinnan kirjaan, siellä on myös takaosassa paljon kirjoja, mutta vihjeeksi sanoisin, että siellä on myös tarkoitus niitä myydä, kirjasto on erikseen. Paikka Samin kirppis Martinlaakso
      Laajaniityntie olisko 3.

    • Kirjafan

      Tarralapun voi liimata paperin päälle ja paperin kiinnittää esimerkiksi vanhaan lehteen klemmarilla.

      Ei nää jutut mitenkään ylivoimaisia ole. Viitsimisestä siinä on kyse. Mutta jos ei mitenkään arvosta vanhoja lehtiä keräilytavarana tai mitä sitten muuta on myymässäkään, niin ei siinä sitten viitsi varmaan ajatella ostajaakaan.

      Vähän sama kuin jos myyjä laittaa kirjat lattialle kauas myyntipöydän alle laatikkoon monta kerrosta päällekkäin. Luullen ilmeisesti, että kirjanostajat on jotain ihme perspystyrotua, nokkivien kanojen sukua.

      Tai nostaa kirjat korkeuksiin, jonne ei normaalimittainen hieman alle 170 senttiä pitkä naisihminen yllä, paitsi jos pyytää tikkaat lainaksi.

      Videot ja rodeot ja pehmoporno ja aapiset ja reginat ja kahdeksan yötä -lehdet ja muu aikuisten pissistavara on sitten siinä käden ulottuvilla kunniapaikalla.

    • :::::::

      Parhaat ja mielenkiintoisimmat kirjat hankittu juuri kirppareilta, yksikin vanhalla suomella kirjoitettu, melkein itkin ilosta.
      Ei ollut kirpparilla mutta ihmettelin kun risasta lehdestä tarjottiin rahaa en kehdannut ottaa. Eikö lehtinipun voi laittaa muovitaskuun hinta päälle, ainakin jos on käsityölehti jossa kaava-arkki mukana?

      • Abnormal

        Tarrat ja teipit yleensä lähtee pois puhdistetulla bensalla. Apteekista tavaraa ja joku pipetti millä kostuttaa tarra tai teippi sen 1 tai useamman kerran että irtoaa nätisti. 99% lähtee hyvin irti. Joskus harvoin on semmoinen liima että ei lähde.
        Bensa ei myöskään juuri koskaan liota värejä.


    • kiusa se on pienikin

      Niin, harmittaa varmaan, kun nyt et voi pistää ostamiasi tuotteita uudelleen lihaksi tai ainakaan hyvällä hinnalla. Oikeen kiusallani teen jatkossakin niin.

    • puupää

      Ei mua harmita. Jätän ostamatta. Ja sellaisetkin kirjat josta on revitty 1 sivu pois tai leikattu paloja, saa jäädä.

      • Kärppäostaja

        Joku saattaa repiä pois ekan sivun, koska siinä on ollut jokin kirjoitus, josta voi tunnistaa entisen omistajan.

        Leikattu paloja pois? Kirjoista? Mistä sieltä ja miksi ihmeessä? Siis jostain sivusta leikattu puolet pois tai kannesta palanen?

        Minua kyllä ihmetyttää ihmiset, jotka myyvät ja tekevät sen tehdäkseen ostajille kiusaa. Teinimeininkiä. Tokko tuollaisella kuitenkaan on mitään kiinnostavaa myytävää. Amiksen apukoulukirjoja?


    • kunhan kysyn

      Miksi muuten ihmiset pyytävät lehdistä (ei mitään keräilytavaraa, ihan lähiaikojen aikakauslehtiä) älyttömiä hintoja? Hiljattain joku pyysi naistenlehdestä 5 euroa, oli kai sitten uusin numero.

      En halua ikäkulua kliseetä ei se ole hullu joka pyytää, vaan.....

      On ikään kuin ihmisillä ei olisi realismintajua lainkaan.

    • puupää

      Leikkavat paloja ensilehdistä, koska siinä on ollut jonkun nimi tai omiste.
      Yksi mikä häiritsee, on se että hintalappu niitataan nitojalla kanteen tai ensilehdelle. Semmoisetkin saa jäädä ostamatta.

    • ööööö 50

      Monet kaivaa roskiksista lehtiä ja myy niitä euron kappale. Sisustuslehdistä sen ymmärtää, mutta monet myy jotain v. 2007 Apu-lehtiä yms. Järki hoi

      • ööööööööö50

        Ja ei kai kukaan täysjärkinen mitään arvokasta kirjaa kirppikselle vie. Joku näistä jobbari-haukoista sen kuitenkin heti vie. Itse myyn omat tuoreet kirjani netissä ja vaan arvottomammat yms vien muun roskan mukana aika ajoin kirppikselle.


      • Kirjafan
        ööööööööö50 kirjoitti:

        Ja ei kai kukaan täysjärkinen mitään arvokasta kirjaa kirppikselle vie. Joku näistä jobbari-haukoista sen kuitenkin heti vie. Itse myyn omat tuoreet kirjani netissä ja vaan arvottomammat yms vien muun roskan mukana aika ajoin kirppikselle.

        Miksei täysijärkinen voisi viedä kirppikselle erilaisia kirjoja. Kirjoille laitetaan hinta sen mukaan, minkä arvoinen se on ja millä siitä myös pääsee eroon. Kyllä kirjaihmiset tietävät kirjojen arvon.

        Voi myös vilkaista jobbareiden pöytiä. Jos jobbari pistää hinnaksi 10 euroa, itse voi laittaa vähän vähemmän. Sen ostaa joko jobbari tai joku muu, ei väliä. Tarpeettomasta tavarasta pääsee eroon.

        Mielestäni muuten kenenkään ei pitäisi myydä mitään roskaa kirpputoreilla, kuten ööö-tyyppi kertoi tekevänsä. Se on ostajien aliarviointia ja laskee kirppisten tasoa. Roskat kuuluvat jätteisiin.


      • 6+11
        ööööööööö50 kirjoitti:

        Ja ei kai kukaan täysjärkinen mitään arvokasta kirjaa kirppikselle vie. Joku näistä jobbari-haukoista sen kuitenkin heti vie. Itse myyn omat tuoreet kirjani netissä ja vaan arvottomammat yms vien muun roskan mukana aika ajoin kirppikselle.

        Miten olet aikonut saada edes pöytävuokran takaisin jos viet kirppikselle vain roskia? Itse ainakin kierrän kaukaa ne roskapöydät ja tuskin olen ainoa.


    • muovitasku
      • muovi taskuun

        muovi taskuun ???

        Etta siis nyysit kirppikseltä muovia taskuun. Hyi!


    • taskuttaja

      http://proficient.fi/toimistotarvike/esselte-muovitasku-a4-80mic-pp-kirkas-pinta-appelsiini-100kpl-pkt Tuolta löytyy. Kannattaa muutenkin tutustua verkkokaupan valikoimaan http://proficient.fi/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      134
      1883
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe