Turvatiimi ja Helsingin rautatieaseman vartijointi

ärsytys

Kuinka VR vuodesta toiseen jatkaa Turvatiimin, eli entisen FPS:n palveluiden ostamista. Yritys on lukemattomia kertoja syyllistynyt pahoinpitelyihin ja väärinkäytöksiin, joista on useita todisteita, kuten myös lahjusten ottamisesta.

Mutta palataan tähän päivään. Metro-lehti uutisoi tiistaina, kuinka vartijat olivat hakanneet kahta miestä Helsingin rautatieasemalla eli Steissillä. Toista oli myös potkittu maassa ja annettu kaasua, vaikka henkilö oli ollut jo raudoitettuna! Sairasta. Mies oli tapauksen yhteydessä saanut myös pahoja kosmeettisia haittoja.
Linkki uutiseen: http://www.metro.fi/uutiset/a1387801416175

Eikä aikaakaan.. Ja taas on Turvatiimi otsikoissa pahoinpitelystä, nyt myös uutisessa on lisänä video, kuinka vartijat hakkaavat useaan kertaan ja voimalla 17-vuotiaan teinipojan päätä putkan seinään!
Todella sairasta, tälläisestä kun voi koitua elinikäinen aivovaurio.
Linkki kyseiseen uutiseen:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288670405275.html

Turvatiimi on myös varsin munaton kantamaan vastuuta jo aikaisemmista, niin Steissillä kun myös Tikkurilassa tapahtuneesta törkeästä pahoinpitelystä, jossa oli syyllisenä Turvatiimin järjestyksenvalvojat. Tästä ja useasta muusta tapauksesta on todisteena vartijaväkivalta-video You tubessa.
Linkki videoon: https://www.youtube.com/watch?v=tUhz9oXg_zA

Näinkin monen tapauksen jälkeen VR ja Helsingin kaupunki ostaa palveluita Turvatiimiltä, vartijoilta joiden pitäisi "turvata", mutta käyttävät häikäilemättömästi voimakeinoja ja väkivaltaa meitä tavallisia ihmisiä vastaan.

Turvatiimi tuntuu vähättelevän tapauksia, eikä kanna niistä minkäänlaista vastuuta. Videolla olevan teinipojan elämä on pilalla ikuisesti, mutta vartijat eikä itse yritys kanna vastuuta tapahtuneesta, vaikka on mustaa valkoisella.
Jokaisessa tapauksessa olisi ainekset siihen, että joku olisi voinut KUOLLA. Pitääkö sitä odottaa, ennen kun toimitaan?

20

2632

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Seuraavaksi sinunko?

      Sen enempää yllä olevaan kirjoitukseen tutustumatta ( vähän silmäilin ) sanon
      päättäjille: vähentäkää vain turvallisuudesta, kun ette tunnu tajuavan, että se
      uhri on lähestulkoon aina jonkun äidin lapsi.

    • sefsfsdfc

      " käyttävät häikäilemättömästi voimakeinoja ja väkivaltaa meitä tavallisia ihmisiä vastaan. "

      Noh, tietysti, jos tavalliset ihmiset syljeksivät vartiojoiden kasvoille ja käyttäytyvä väkivaltaisesti, niin ehkä tämä joissain harvoissa tapauksissa sitten osuu myös omaan nilkkaan ja vartijalta palaa ns. käpy. Mutta aika perustavaa laatua oleva idiootti saa kyllä olla, jos tämä jotenkin yllätyksenä tulee.

      Tietysti kaikki tilanteet joissa vartijat käyttävät liian kovia voimakeinoja tai jopa pahoinpitelevät asiakkaan ovat liikaa, mutta kun kyseisessäkin ammatissa on vain ihmisiä töissä, niin jatkuvan henkisten ja fyysisten pahoinpitelyiden kohteena oleminen saattaa joskus aiheuttaa myös vastareaktion. Sitten nämä "uhrit" jeesustelevat ja parkuvat keskustelupalstoilla kuinka väärin heitä on kohdeltu, ja jotenkin vaan unohtuu mainita kuinka itse oltiin ensin pahoinpidelty vartijaa, solvattu tätä jne... Vaikka tämä ei oikeuta vartijaa vastaamaan samalla mitalla, niin kuka nyt kuitenkin loppupeleissä on se "pahempi"?

      Tämän ketjun aloittajan kirjoitus on oikea malliesimerkki tästä.

      • joops joo

        "mutta kun kyseisessäkin ammatissa on vain ihmisiä töissä, niin jatkuvan henkisten ja fyysisten pahoinpitelyiden kohteena oleminen saattaa joskus aiheuttaa myös vastareaktion"

        Joo, tuotakin videota kun katsoo, miten tuo pipopäinen vartija on aggressiivinen juoppoa kohtaan, niin joopa joo. Tuo doku tulee tuonne kun ei muuta paikkaa keksi eikä se muuta opi. Jos siitä joku potta-aivo polttaa päreensä, niin on melkonen valopää itse. Sinänsä ihan hyvä, että deekut kerätään talteen, ei ne julkisiin paikkoihin kuulu, mutta kun ne yleensä on harmittomia, niin jotenkin tuo uhomahtailu niitten edessä on naurettavaa.


      • vaihdaalaa

        "kyseisessäkin ammatissa on vain ihmisiä töissä"

        Olisi syytä vaihtaa ammattia, jos kokee että ihmisten hakkaaminen on normaalia ja niiden oma vika.


      • Anonyymi

        Vanha keskustelu, mutta vastaan silti.

        Pystyn hyvin allekirjoittamaan aloittajan väitteet ja ihmettelmään samaa asiaa. Vaikka yrityksen nimi on aloituksen jälkeen vaihtunut, tekevät siellä edelleen työtä samat henkilöt kuin tiiminkin aikana.

        Olin itse aikanaan töissä nykyisellä Avarn Securityllä järjestyksenvalvojana muutaman kuukauden mutta lopetin koska työyhteisö oli sairas..
        Itse työ sinänsä oli todella kivaa ja pidin siitä, että sain olla matkustajien apuna, tukena ja oppaana ja luoda sitä turvallisuutta. Valitettavasti vain kyseisessä toimeksiannossa työskentelee aivan liikaa henkilöitä joilla on vaan "halu päästä painimaan ja satuttamaan toista". Porukassa oikein kilpaillaan, kuka saa vuoron aikana eniten kiinniottoja. Uhreiksi valitaan usein päihtyneitä, pienikokoisia, ulkomaalaistaustaisia tai muuten heikommassa asemassa olevia joille varmasti pärjätään ja jotka saadaan pienestä provosoitumaan jolla voimankäyttö voidaan perustella. Siis suomeksi sanottuna järjestyksenvalvojat haastavat riitaa.
        Kiinniotoista ja voimankäytöstä laaditut raportit kaunistellaan ja jopa väärennetään niin että toiminta on perusteltua ja asianmukaista. OIkein tökeröissä tapauksissa raportteja voidaan kirjoittaa myös useampia versioita jolla saadaan eri osapuolet tyytyväisiksi. Uhria lukuunottamatta. Itsekin myönnän syyllistyneeni tälläiseen toimintaan. Oli vähän pakko koska jos en olisi sitä tehnyt, olisi työnteko ollut vielä enemmän helvettiä kuin se oli nyt.
        Tyyppiesimerkkinä "oikeutetusta" voimakeinojen käytöstä. Juna saapuu pääteasemalle ja vaunusta löytyy sammunut henkilö. Järjestyksenvalvoja tuottaa henkilölle huomaamatta kipua. Henkilö tietysti herää kipuun ja ihmisen luontainen reaktio on torjua kipua eli tässä tapauksessa huitaista/työntää kivun aiheuttaja pois. Valvontakameran kuvassa ja järjestyksenvalvojien raportissa näkyy ja lukee kuinka olkapäästä kevyesti ravistettu henkilö välittömästi yrittää lyödä järjestyksenvalvojaa. Tämä siis oikeuttaa kiinniottoon johon voidaan käyttää voimakeinoja. Eli ruvetaan kiskomaan henkilöä väkisin ulos junasta. Uskaltaisin väittää että jokainen reagoi tälläiseen nopeaan kivun tuottamaan herätykseen yrittämällä selvittää itselleen missä on, mitä on tapahtunut ja mitä tapahtuu. Eli on täysin luonnollista että pientä vastarintaa voi olla. Järjestyksenvalvojat taas tulkitsevat tämän järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamiseksi jolloin voimaa voidaan käyttää vielä lisää. Kaadetaan uhri märälle ja likaiselle asemalaiturille paikkaan johon kamerakuvaa ei välttämättä hyvin saada, jolloin voidaan raudoituksen yhteydessä raapia vaikka naamaa asfalttiin. Mutta tätä se arki tuolla raiteilla ja asemilla on.


    • Idaritliikkeellä.fi

      Kuinka moni teistä oikeasti miettii mitä tuolla ulkona teidän pienten nukkumaan meno aikana tapahtuu? Kuinka moni näistä ``Huonosti´´ kohdelluista on vakio asiakas?
      Pakko vain sanoa että pitäisi tätäkin ammatti ryhmää kunnioittaa.
      Turvatiimi on tehnyt hienoa työtä vuosien mittaan.
      Turvatiimiä kun ei olisi asemalla niin olisiko sinun mielestä huominen päivä asemalla se hienompi päivä? Veikkaan että tämän keskustelun negatiiviset ihmiset lukevat vain asioita tai ovat itse jollain tasolla vielä lapsia ja lietsoo järjestystäylläpitävään henkilöön kohdistuvaa vihaa!
      Nyt jos oikeasti mietitte asioita niin miettikää kahdesti (jos auttaa), koska se teidän yksinäinen lasolin polttama aivosolu ei toimi kunnolla.
      Vartijat/järjestyksenvalvojat uhrautuvat monien ihmisten takia vain pitääkseen heikomman päivän pulkassa.
      Teidän mielestänne varmaan kuulostaisi kivalle kun se pulkan naru katkeaisi ja sitten mietitään missä on vartijat?

      Nyt kun olette lukeneet kauniin mielipiteeni asiasta, toivotan hyvät päivän jatkot ja myös saimaistumaan heihin.

    • Jekkukin

      Valvontakamerat ja vartijat lietsoo pelon ilmapiiriä ja antaa kuvan ihmisille, että on jotain pelättävääkin, koska niitä on kaikkialla. Varsinkin Helsingissä on lähtenyt lapasesta koko homma, kun mietitään kuinka tarpeellinen koko ammattikunta on.
      Monestiko joku näistä tuhansista vartijoista estää esim. raiskauksen? Varmasti alle kerran vuodessa tai harvemmin, sama pätee pahoinpitelyihin ja siitä törkeämpiin rikoksiin. Tämän jälkeen voidaankin miettiä mitä tekee koko ammattikunnalla, jonka työnkuva koostuu lähinnä ostoskärryjen työntelystä paikoilleen ja alkoholijuomien nauttimisen estäminen julkisella paikalla.

      • kokonos

        Tottahan tuo on etteivät estele raiskauksia useasti, mutta eipä heidän alueeseen kuulukkaan teidän talonne.
        Monesti ollaan mietitty että mitäpä jos ei heitä olisi?
        No jää mysteeriksi. Hienoa että on olemassa kumminkin turvatiimi.
        Kerro esimerkki jossa poliisi estää raiskauksia ja murhia?
        Verraten poliisin tehtävä on pääsääntöisesti ylläpitää järjestystä.
        Poliisi pikemminkin on itella ja vartiointi firmat lähettäjiä.


    • kiitos teille

      Kyllä se niin on, että ensin oli ihmisten kasvanut turvattomuuden tunne ja sitten vasta kasvanut järjestyksen pito.
      Turvallisuusalan ihmiset tekevät arvokasta ja ennaltaehkäisevää työtä. Kiitos heille siitä!

      Tuskin kukaan näistä "videolle" tallennetuista UHREISTA on valittu toimenpiteiden kohteeksi sattumalta. Sitä saa mitä tilaa

    • hyvä asia

      Aivan, ei joudu kunnon kansalainen ikinä tekemisiin vartijoiden kanssa, ei ole kosketuspintaa siihen. Vartijat tekevät hienoa pyyteetöntä työtä, pitäessään epäsosiaalisen aineksen kurissa.

    • selvä asia tämä

      Mutta kunnon kansalaiset ei ikinä joudu "tilanteisiin". Se on ero asiassa.
      Kunnon kansalainen ei roiku missään metroasemilla, tai steissillä, ei joudu vartioiden pois ajamaksi, tai miten siihen "tilanteeseen" nyt sitten ajaudutaankaan.

      Kerran jouduttiin kyllä vartijan kanssa tekemisiin, kun firmassa neukkarin ovi meni takalukkoon. Oli pakko soittaa vartija vapauttamaan meidät. Hän kirjoitti siihen lomakkeeseensa. "henkilökunta oli lukinnut itsensä neuvotteluhuoneeseen" Sen mukaan laskuttivat firmaa vartiointiliikkeestä.
      Muuten en ole ikinä joutunut vartioiden kanssa tekemisiin.

    • turvallinen olo

      On se hyvä että on Turvatiimi. On niin turvallinen olo kun liikkuu Steissillä. Vartijat ovat myös tosi ammattitaitoisia. Ja vaikka nuoria poikia ovat, niin onhan heillä jo elämänkokemusta, eli eivät provosoidu pienestä. He saavat myös perusteellisen koulutuksen työhönsä.

    • ÄO 44

      Ketä ne Turvatiimin tyypit oli, jotka löi sen 17v päätä seinään ? Saivatko potkut ? Ja menettääkö tuollaisesta vartijakortin, vai pääseeko nuo apinat leikkimään Ramboja toiseen firmaan ?

      • Varmaan Risto ja Pertteli, he nostavat Suomen lamasta hakkaamalla juopuneita veronmaksajia.


    • Anonyymi

      turvatiimi

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5269
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3417
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1552
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      190
      1430
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1056
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      978
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      778
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      769
    Aihe