Teini kärähti valehtelusta...

Kettuuntunut Äiti

Joo, teini tyttäreni piti tänään mennä Tampereelle kahden ystävättärensä kanssa ja pyysi minulta kyytiä. Suostuin toki, pitihän käydä muutenkin ostoksilla. Noh, tytöllä oli aikaisemmin (hiihtolomalla) käynyt kaveri, jonka seurassa hän kuljeskeli Tampereella. Annoin tytöille 40€ syömiseen ja pikku pipertelysälän hankkimiseen. Reissun jälkeen hänelle oli jäänyt yhteensä 12 €. Nyt kun piti löytyä ne 12 € mukaan reissuun, ei tyttö löytänytkään niitä ja valehteli autossa, että hänellä oli rahat. Päätin kuitenkin testata häntä vähäsen matkan aikana pyytämällä kuitin siitä, että mitä hän tulee syömään. Tyttö vain nyökkäsi ja siirsi katseensa kännykkäänsä. Vähän ajan kuluttua kysäisin, että mistä hän löysi rahansa. Neiti alkoi hirveästi selittämään ja haparoimaan ilmaa. No mutta, 50m paikkaan, jossa kaverit odottelivat kyytiä, kysyin häneltä, että voiko hän näyttää rahat minulle. Hiljaisuus tuli ja teini sammutti puhelimensa. Toistin kysymyksen, kunnes hän sanoi: "Anteeksi, valehtelin... Mulla ei oo rahaa mukana."

Iskin jarrun pohjaan ja heitin u-käännöksen Kmarketin pihaan. Asiaa käsiteltiin hieman, kunnes pistin tytön soittamaan kaverei
illeen, ettei pääsekkään tulemaan. Teki kyllä melkoiset oharit kavereilleen, mutta mitä meni valehtelemaan.

Kotona ruvettiin sitten pohtimaan rangaistusta - puhelimen, taikka tietokoneen käyttökielto ei tehoa, kavereita hänellä ei paljoa ole, enkä niin ilkeä pysty olemaan, että tytön Tracon 9-liput peruuttaisin... Hänellä kun on kaikki suunniteltuna viimeisen päälle ja asu puoliksi valmiina.

Nyt pitäisi silti keksiä sellainen kestorangaistus, jonka voisi toteuttaa myös kahdella nuoremmalla sisaruksella, jos he valehtelevat. Fyysisiä toimia en aio käyttää, enkä mieluusti henkisesti häntä satuttaisi enempää. (Häntä kiusataan koulussa, syrjäytynyt, ahdistushäiriö, elää omassa fantasiamaailmassaan ja puhuu pehmoleluille)

Kiitos ja kumarrus, jos autatte keksimään rangaistuksen, jonka tyttö muistaa lopun elämäänsä.

27

1603

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Applausejavaa

      A) tää on NUORTEN, ei ylisuojelevien vanhempien neuvonetsintä topic. B) Vittu oon onnellinen, ettet oo min mutsi! Siis tyttö ei kertonu, että sillä ei oo rahaa mukana. Aika pieni juttu valehdella. Ja että perut keikkaliput? Se inhoo sua pitkään, eikä tuu ainakaan enempää sulle totta puhumaan. Jos perut tollasen tärkeen jutun yllättäen, et saa ainakaan pointteja tytöltäs. Jos olisin se, et sais kyllä lähimpien viiden kuukauden aikana kolmen sanan lauseita pidempää kommunikointia. Oot mokannu ja pahasti. Amen

      • Kettuuntunut äiti

        A.) Sori, ekaa kertaa käytän...
        B.) En ole perumassa keikkalippuja, mietin vain sopivaa rangaistusta.


      • jalaa1
        Kettuuntunut äiti kirjoitti:

        A.) Sori, ekaa kertaa käytän...
        B.) En ole perumassa keikkalippuja, mietin vain sopivaa rangaistusta.

        Jos tyttärelläs on jo oikeesti ongelmia, niin tuskin haluat lisätä niitä? Suosittelen siirtymään jollekkin toiselle foorumille pohtimaan asioitas. Täällä sua höykytetään oikeelta ja vasemmalta. Sitäpaitsi koko tämä S24 on niin täynnä trollausta ja provoilua, että mistä voi tietää, ettet sinäkin vain ole yksi sellainen.


      • Stafire

        Tracon 9 ei oo keikka, vaan con, eli anime- ja cosplaytapahtuma. Oon itekkin menossa sinne. Muuten oon kanssas samaa mieltä lippujen perumisen vääryydestä, etenkin kun cosplay-puku on jo puoliksi valmis.


    • ------

      Veikkampa että ne ongelmat johtuvat sinun kasvatustaidoistasi. Olen kyllä kerta kaikkiaan huono äiti.

      • ------

        *Veikkaanpa, *Olet


      • kettuuntunut äiti
        ------ kirjoitti:

        *Veikkaanpa, *Olet

        Kiitos vain erittäin paljon, itse taidat tässä paljon huonompi olla.


      • -----
        kettuuntunut äiti kirjoitti:

        Kiitos vain erittäin paljon, itse taidat tässä paljon huonompi olla.

        Miten niin? En kyllä itse saisi tuollaista hepulia yhdestä valheesta.


      • Kylläpäkyllä47559
        ----- kirjoitti:

        Miten niin? En kyllä itse saisi tuollaista hepulia yhdestä valheesta.

        Et kyllä sinäkään voi tuomita ketään huonoksi äidiksi yhden suomi24- viestin perusteella.


    • ei kantsi

      olet varmasti hyvä äiti, mutta aika pieni valkoinen valhe, ja 12e ei oo paljoa!
      sano vaikka vaa että älä enää valehtele ja sitten mieluiten lempeällä äänellä ettei tyttäresi tule vaikka pahalle mielelle. mutta kyllä kannataisi unohtaa kuiun tehdä isoa haloota!

      • rapismylife

        ^just näin^

        Jos olet jo ehtinyt raivota, kannattaa pyytää anteeksi.

        Lapset ovat lapsia, ette tekään ole sen täydellisempiä.
        Pieni valhe ei ole pahaksi kenellekkään ;)


    • 5+1

      Rapismylife näin on! Itse äitikin on varmasti jossain vaiheessa elämäänsä valehdellut. Oli siitä tullut iso tai pieni juttu, mennyttä ei voi muuttaa...

    • Hyvä Kettuuntunut Äiti

      Kehoittaisin Sinua ottamaan huomioon, että tämä on nuortenpalsta, ei ärsyyntyneiden vanhempien paikka kysellä nuorilta sopivia rangaistuksia lapselleen. Kohtalaisen hälyttävää huomata tällainen piirre täällä.

      • Tässä

        Se että lapsesi ei päässyt kavereidensa kanssa Tampereelle oli jo rangaistus ja hiukan ankara sellainen.......


    • Vanhempi minäkin

      Ei kaikkea kannata niin vakavasti aina ottaa. Oikein inhottaa nähdä vanhempia, jotka ovat koko ajan räjähtämispisteessä lastensa kanssa. Löysätkää vähän hermojanne - ei ainainen vauhkoaminen tee hyvää terveydellekään.

      Sinäkin, aloittaja, voisit aikuisena ihmisenä ymmärtää, ettei tyttäresi "valehtelulla" ole mitään merkitystä. Tytöllä ei ollut 12 euroa, mitä sitten? Olisitko ollut tyytyväinen, jos hän olisi sanonut sinulle suoraan käyttäneensä jo rahat? Tuskinpa. Kaltaisesi vanhemmat tuntuvat löytävän valitettavaa asiasta kuin asiasta.

      Ei siis millään pahalla, mutta ihan oikeasti kannattaa ajoittain istua pohtimaan omaa käytöstään vanhempana.

    • Mama Jo

      O.O Tähän kohtaan kelpaisi mun tyttären inhokkiaineen opettajan konsti.
      Vihasi koululiikuntaa ja numero 7... Jutteli sitten opelle ja hän sanoi ettei laske numeroa jos lupaa parantaa ja sanoi vain tsemppiä, ei mitään lässyn lässyn läätä. Kummasti nytten on aina vaatteet mukana ja kaikissa paitsi uinnissa ja sulkapallossa käy!
      Mitä jos tyttö unohti vain rahansa kotiin? Olet kyllä yliampuva muija... Kannattaa näyttää että on itse kypsempi.
      40€ annoit kerran ja piti säästää 12€ myöhempään reissuun EIKÖ MUKA SAA KÄYTTÄÄ VAIKKA KAHVILAAN JOS KÄY KOULUNJÄLKEEN EI JUMALAUTA SUN KANSSAS! 12€ on noin vanhoilla lapsilla jo viikkoraha kaverisuhteiden ylläpitoon. Ei voi vaatia noin paljon! Ei oikeasti ei näin ei näin, taitaa olla eka lapsi sulla. Tyttöhän oli menossa näköjään ilman rahaa sinne kavereidensä luokse etkä näköjään yhtään huomaa! Valehteli jottet huutaisi ja tuohan on sitä selviytymistaitoa mikä kyllä pitää kitkeä lapsen itse pois, lapsi kehittyy itse se ei ole mikään pou jota ohjataan ymmärtämään.
      Nyt menet sanomaan anteeksi ja sanot että sopii heti kavereiden kanssa uuden tapaamisen ja saaman 38€ annat että jotain tasa-arvoa näkyisi. Jollet jo saanut aikaan sitä että lapsellasi ei ole kavereita joiden kanssa olla siellä Tragon 9sissä. Onnea.

    • Jalaa1

      Vähän vaikuttaa, että tämä nimimerkki "Kettuuntunut Äiti" on alterego eräälle toiselle täällä S24:ssa häiriköivälle tapaukselle. Käyttää yleensä nimimerkkiä "Huolestunut äiti" tai jotain sen variaatioita. Viestit ovat tarkoituksella kirjoitettu yliampuviksi, ja suorastaan tyhmiksi. Kukaan täysjärkinen ei kirjoita sellaista paskaa. Itse tämä kyseinen henkilö ei vastaile koskaan, tai ehkä satunnaisesti. Jos vastaa käyttää toista nimimerkkiä. Muutaman kerran tullut tunnistettua ihan tekstiasun perusteella. Tästä käytetään nimitystä trolli tai provo. Näihin viesteihin ei kenenkään kannattaisi vastata mitään.

      • 12vjaviisampikuinsinä

        Hyvä "kettuuntunut äiti" oletko se sama joka väittää pelien olevan kuin huumeet ja että kouluammuakelijat olivat ammuskelleet jonkun Battlefieldin takia? Jos olet painu helvettiin tältä palstalta!


      • Jalaa1
        12vjaviisampikuinsinä kirjoitti:

        Hyvä "kettuuntunut äiti" oletko se sama joka väittää pelien olevan kuin huumeet ja että kouluammuakelijat olivat ammuskelleet jonkun Battlefieldin takia? Jos olet painu helvettiin tältä palstalta!

        Alan epäillä, että kyseessä on sama henkilö. Ylläpito voisi antaa tälle palstaterroristille ikuisen bannin tänne.


      • Mieti vittu vähän
        Jalaa1 kirjoitti:

        Alan epäillä, että kyseessä on sama henkilö. Ylläpito voisi antaa tälle palstaterroristille ikuisen bannin tänne.

        Ei vittu oikeesti tyttö käytti 12€ ja pitäis joku helvetinmoinen rangaistus siitä antaa ei jumalauta ku vituttaa tommonen käytös. Aika köyhä taidat olla kun vittu rangaistus pitää antaa siitä että tyttö käytti 12 vitun euroa onneks et oo mun mutsi vittu saatana!


      • köyhiä on..
        Mieti vittu vähän kirjoitti:

        Ei vittu oikeesti tyttö käytti 12€ ja pitäis joku helvetinmoinen rangaistus siitä antaa ei jumalauta ku vituttaa tommonen käytös. Aika köyhä taidat olla kun vittu rangaistus pitää antaa siitä että tyttö käytti 12 vitun euroa onneks et oo mun mutsi vittu saatana!

        Mieti ite vittu vähän

        Tähän aikaa ei todellakaa monel vanhemmal oo varaa yhtää antaa lapsillee jotai huvittelurahaa, en ollenkaa ihmettele vaiks äiti ois vetänykki pultit tollasest. Tosin oon kans ite sitä mieltä et ei tost kuuluis rangaista


    • Idiootti äiti

      Henkinen väkivältä ja tollanen nöyryyttäminen on ihan yhtä paha kun antasit turpaan lapselles.

      Toivottavasti et ole koskaan miettiny miks sun lapses ei ikinä puhu sulle tai kerro sulle mitään.

      Ei oo ihmekään että laps pelkää äitiään, mikä myös johtaa siihen valehteluun. Sun tyttö ties että tulee muuten raipasta jos se tunnustaa että unohti rahat kotiin joten yritti sitten valehdella ja toivo että sä jättäsit asian sikseen. Oma äiti kiusaajana, helvetin hienoa.

      Siis jumalauta se että unohtaa jotain ei ole mikään syy nöyryyttää toista tai käyttäytyä noin. Varsinkin kun unohduksen aihe oli noinkin mitätön.

      Raivoo sitten jos lapsi unohtaa käyttää kortsua ja pamahtaa paksuks tai jos se hävittää kotiavaimet jonnekin, ne nyt ois ees vakavia asioita mitä unohtamisesta vois seurata.

      Mulla oli ittelläni ihan sun kaltanen äiti joka kyllä anto turpaan niin henkisesti kuin fyysisestikin. Heti kun vaan pystyin niin muutin omilleni, enkä päivääkään oo katunu, eikä olla oltu enää missään yhteyksissä moneen vuoteen.

      Sulla on ihan sama juttu edessä. kerran se lähtee, eikä enää takasin tuu.

    • relaa

      No... huh huh...

      "Kiitos ja kumarrus, jos autatte keksimään rangaistuksen, jonka tyttö muistaa lopun elämäänsä."... 12 euron takia? Päälle vielä siihen että tuli jo tytölle oharit kavereiden kanssa. Ja tyttöhän jo kerran kuitenkin tunnusti itse valehdelleensa.

      Olisko se oikea ratkaisu nyt kuitenkin yrittää vaan puhua rauhallisesti ja selittää että ei tollaisista asioita nyt tartte valehdella.

      Nyt kun tyttö tietää että tulee vaan heti raivarit ja rangaistusta teki mitä tahansa pientä väärin, niin varmasti ei tule totuutta koskaan sinulle kertomaan vaan yrittää viimeiseen asti peitellä ja piilotella (niitä ihan normaaleja teini-iän) sähellyksiä ja tekemisiään.

      Ei siis tartte välttämättä ihmetellä miksi ahdistushäiriötä ja muuta.

      Taustoja tietämättä on ulkopuolisen mahdoton sanoa mitään järkevää ohjetta. Mutta yritähän itse myös miettiä onko se oma asenteesi asiaan välttämättä se paras. Selvät pelisäännöt, mutta pieni rentous ja pään kylmänä pitäminen ja tarvittaessa jousto niiden kanssa olisi varmaan aina järkevää. Antaisi varmasti myös tytöllesi luottamusta siihen että voi kertoa suoraan sinulle totuuden.

    • Järkeä päähän nyt

      Ellei tämä aloitus ollut provo, vaan olet todellinen äiti, sietäisit hävetä. Tuollaisten rahasummim satunnainen väärinkäyttö, hukkaanjoutuminen tms ei ole maailmanloppu. Lapset vasta opettelevat käyttämään ja säästämään rahaa.

      Olet aikamoinen hirviöäiti jos mietit oikein kunnon rangaistusta tuollaiseen. Eikö siinä kavereille oharien tekemisessä ollut tarpeeksi?? Vielä nettiin kirjoitat ja kysyt. Nimenomaan; tämä on nuorten palsta eikä aikuisten.

      Voisit höllätä vähän ohjaksiasi, tai tulet ajanmittaan huomaamaan, että lapsesi vihaavat sinua etkä tule heidän kanssaam lainkaan toimeen. Menetät heihin täysin keskusteluyhteyden.

      Ylisuojelevat, liian ankarat, kontrollifriikit vanhemmat, jotka jakelevat määräyksiä ja sääntöjä ilman kunnon perusteluita, voisivat katsoa peiliin ja miettiä, miksi käyttäytyvät sillä tavalla.

      Vähän yli kymmenen euron käyttäminen johonkin, mitä ei ollut hänen tarkoitus ostaa, ei ole mikään suuri rikkomus tai vale. Lapsesi pelkäävät sinua ja sinun rangaistuksiasi, ja alkavat valehdella entistä enemmän.

      Fyysisestä kurittamisesta et saisi edes mainita. Se on laitonta ja rangaistava teko. Eihän se tule kuuloonkaan, se on itsestäänselvyys. Hakkaaminen ei johda mihinkään muuhun kuin siihen että lapsesi alkavat vihata sinua ja saavat elinikäisiä haavoja. Minkä ikäinen tyttösi on? Jos näkee kavereita ja käy Traconissa, hän tuskin on ihan pien enää. Miten sinä häntä edes kurittaisit? Antamalle perseelle? Kyllähän sen ikäinen osaa jo pistää vastaan, ellei ole ihan aivopesty ja pihdeissä pidetty lammas. Pienemmät lapsetovat tietysti puolustuskyvyttömiä.

      Eikä se lyöminen edes ole sinun päätöksesi, vaan lastensuojeluasia. Mitään pirun "säännöllistä" rangaistusta lapsesi eivät tarvitse, ole vain hyvä, johdonmukainen ja reilu vanhempi, ja opeta lapsillesi, mikä on oikein ja mikä väärin. Ja ole joustava, älä niin ehdoton, kuuntele.

      Sinä tuskin edes tiedät, mitä se on kun lapset kapinoivat, valehtelevat, hassaavat rahaa.

    • rwy w4t wtty wrtt

      Suuri ahne ikäluokka vaipoissaan
      http://grohn.blogit.uusisuomi.fi/2009/04/23/suuret-ikaluokat-syovat-nuorten-poydasta/
      Suuret ikäluokat syövät lastensa pöydästä, nuoret sukupolvet maksavat suurempia eläkeprosentteja kuin suuret ikäluokat samassa iässä. Ei siis ole riittänyt, että ympäristö tuhotaan, nuoret pannaan maksumiehiksi joka asiassa.

      Suuret ikäluokat eli nykyiset 60 vuotiaat, pääsivät helpolla elämän syrjään kiinne.
      -Työttömyyttä ei käytännössä ollut lainkaan
      -Työpaikkaan ei tarvinnut loppututkintoa ja kymmenen vuoden työkokemusta
      -Hyväveli-verkosto toimi, Suomi jaettiin sulle mulle
      -Rakennusmääräykset olivat yksinkertaisia, jopa hartiapankilla rakentaminen onnistui, kaivot voi kaivaa omaan pihaan, samoin kuin viemärit, nykyään jo pelkkään vesi- ja viemäriliittymään uppoaa 5000, sähköliittymään toinen mokoma ja byrokratiaan vielä kolmas, eikä talosta ole vielä tietoakaan. 10 000-15000 saa jo kuitenkin kasvukeskusten ulkopuolelta mökkejä, joissa liittymät valmiina.
      -Suuri ikäluokka on lisäksi onnistunut tappamaan lähes kaiken rehellisen yritystoiminnan Suomessa

      Suuri ahne ikäluokka omistaa Suomessa kiinteistöjä 400 000 000 000 ( autot, lentokoneet, veneet, tilit veroparatiiseissa, käteiset, osakkeet jne jne) euron edestä, joiden arvoa pitää keinotekoisesti pumpata koko ajan ylöspäin. Tämä tapahtuu mm. ottamalla Suomeen tuhansittain pakolaisia, joita suuri ikäluokka sitten majoittaa omistamiinsa kiinteistöihin yhteiskunnan kustannuksella.

      Seurauksena tänä päivänä vain aniharvalla on varaa rakentaa, ja harvoilla varaa ostaa oma kerrostaloluukku, ja ne ketkä ostavat saattavat itsensä loppuelämäkseen velkaloukkuun, joskus velka siirtyy jopa isältä pojalle.

      Suuret ikäluokat rakentelivat alhaisten kustannusten aikaan hartiapankilla ja vähäisillä lainoilla talon, joka 10-20 vuodessa oli velaton.


      Suuren ikäluokan pelkkä
      kiinteistöomaisuus on 400 miljardia euroa eli 400 000 000 000 euroa autot osakkeet käteiset veneet veroparatiisiyhtiöt ja -tilit, lentokoneet jne

      Eli kokonaisomaisuus voi olla hyvinkin yli 800 miljardia eli 20 x Suomen budjetti

    • stylefriikki

      Entä jos puhuttelisit tytärtäsi eihän tuo ole maailmanloppu

    • jooojh

      Siis mitä pahaa on siinä jos eka sanoo on rahaa ja sit ei ollutkaan siis wtf ei pahalla mut ootko vähän pimee olisit antanu sille sit massii

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1412
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe