Jäsenmäärässä iso heitto

Ent. mormoni

Kirkko ilmoittaa virallisella Suomen sivullaan jäsenmääräkseen "Kirkon jäsenmäärä Suomessa on noin 4 500."

( https://www.mormonit.fi/aineistoa-tiedotusvaelineille/tilastotietoja.html )

Linkki ja tieto löytyy kohdasta Aineoistoa tiedotusvälineille. Luullaanko kirkon Suomen päämajassa, että tiedotusvälineet eivät tarkista lähteidensa luotettavuutta? Vanha journalistin sääntö on, että joka ikinen tieto ja asia pitää tarkistaa vähintään 3 lähteestä, jos on kiire ja 5 lähteestä, jos juttu ei juuri ole tulossa ulos.

Wikipedia ilmoittaa kirkon jäsenmääräksi vuonna 2012 3.403 jäsentä.

( http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_rekisteröidyistä_uskonnollisista_yhdyskunnista )

Tilastokeskuksen uusimman tilaston mukaan (2004-2013)

Myöh. Aik. Pyh. Jeesuksen Kr. kirkko

3 315 (2004)
3 301 (2005)
3 282 (2006)
3 264 (2007)
3 251 (2008)
3 239 (2009)
3 225 (2010)
3 208 (2011)
3 181 (2012)
3 282 (2013)

Kirkon jäsenmäärä on Tilastokeskuksen mukaan pysynyt koko ajan lähes samana, tarkemmin katsoen se on laskenut vajaassa kymmenessä vuodessa 33 hengellä.

( http://www.stat.fi/til/vaerak/2013/vaerak_2013_2014-03-21_tau_003_fi.html )

Miksi Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon viralliset sivut ilmoittavat jäsenmääräksi noin 4500 henkilöä ja peräti väittäen lukua "tilastotiedoksi"?

Miksi kirkko ei omilla sivuillaan kerro, että sen jäsenmäärä ei Suomessa kasva, vaan pikemminkin laskee ja tulee laskemaan voimakkaasti siinä vaiheessa kun sodanjälkeiset suuret ikäluokat poistuvat luonnollista tietä jäsenvahvuudesta?

Tällainen tietojen vääristely ei anna mormoneista luotettavaa kuvaa.

235

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • manivesti

      Avoimuus olisi tosiaan paikallaan. Miksei mormonikirkko Suomessa ilmoita avoimesti kuinka monta käännynnäistä liittyy kirkkoon, kuinka moni eroaa kirkosta ja kuinka monta lasta siunataan vuodessa ja kuinka monta lasta kastetaan sekä kuinka moni kuoleman kautta siirtyy pois jäsenkirjoista maan päällä?
      Aikoinaan (en tiedä onko tämä enää tapana) seurakunnan kirjuri istui edessä ja laski sakramenttikokoukseen osallistuvien lukumäärän. Oletan että aika tarkka arvio jokaisessa seurakunnassa pystyttäisiin nykyäänkin antamaan aktiivisista jäsenistä. Olisi mielenkiintoista tietää mikä on oikea aktiivisuusprosentti.
      Se, että kirkon jäsenmäärässä ilmoitetaan epäaktiivisetkin on ihan oikein sillä niinhän muutkin kirkkokunnat tekevät jäsentilastoissaan. Mutta mikä selittää nuo erot eri tilastoissa on minusta mysteeri sillä kyllä kirkossa tykätään pitää kirjaa jos mistäkin el ioikea tieto varmasti löytyisi.

    • Samaisen

      Tilastokeskusken tilastoja tutkien Pääkaupunkiseudun ateistit ry on määritellyt mormonien määräksi 31.12.2012 3403 henkeä. http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti131012.html

      Monestako lähteestä olet tietosi tarkistanut, vai käytätkö mukavuussyistä vain sitä, joka soveltuu parhaiten tarkoitusperiisi?

      Sitten kun olet tarkistanut, kerrotko meille kaikille, miten vähintään viisi eri lähdettä on päätynyt omaan arvioonsa. Vasta sen jälkeen voidaan keskustella siitä, onko kysymys mahdollisesti jonkin lähteen osalta tiedon vääristelystä vai onko poikkeamille muu selitys.

      • Ent. mormoni

        Ateistit on katsoneet Wikipediasta, aivan sama luku heillä.

        Suomessa luotettavin tilastojen lähde on Tilastokeskus.


      • Nyt on
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Ateistit on katsoneet Wikipediasta, aivan sama luku heillä.

        Suomessa luotettavin tilastojen lähde on Tilastokeskus.

        vasta kolme lähdettä sääntösi vaatimastai viidestä ja aikaa on ollut vuosikausia. Päätit siis kuitenkin taas kokeilla hutkia ennen kuin maltat tutkia kunnolla.


      • Nefi
        Nyt on kirjoitti:

        vasta kolme lähdettä sääntösi vaatimastai viidestä ja aikaa on ollut vuosikausia. Päätit siis kuitenkin taas kokeilla hutkia ennen kuin maltat tutkia kunnolla.

        Tässä lisää tutkittavaa:

        http://www.mormonismi.net/artikkelit/tilastot.shtml


      • Tilastokeskusta

      • Ent. mormoni
        Tilastokeskusta kirjoitti:

        ja väestörekisteriä pukkaa edelleen.

        Ilmoita tilastokeskukseen, että heidän lukunsa on virheellinen. Lyö pöytään faktat, niin ensi vuoden tilastossa mormonien määrä on suurempi.

        Älä vain valita ja kritisoi Tilastokeskuksen mielestäsi virheellisiä lukuja, vaan tee itse asialle jotain.

        Minulla ei ole mitään syytä uskoa mormonien itsensä ilmoittamia lukuja, koska tunnen putiikin valheellisuuden muissakin asioissa. Toki muutan käsitystäni, jos siihen on hyvät perusteet.


      • Viisikko
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Ilmoita tilastokeskukseen, että heidän lukunsa on virheellinen. Lyö pöytään faktat, niin ensi vuoden tilastossa mormonien määrä on suurempi.

        Älä vain valita ja kritisoi Tilastokeskuksen mielestäsi virheellisiä lukuja, vaan tee itse asialle jotain.

        Minulla ei ole mitään syytä uskoa mormonien itsensä ilmoittamia lukuja, koska tunnen putiikin valheellisuuden muissakin asioissa. Toki muutan käsitystäni, jos siihen on hyvät perusteet.

        ...ja tietenkin korjaukseen on olemassa erilaista laskutapaa, kuten yllä vaaditaan.


    • valheita vain

      Jäsentilastojen väärentäminen on MAP-kirkossa globaali-ilmiö. Vastikään Uudessa-Seelannissa suoritetussa väestölaskennassa paljastui kuinka MAP-kirkon ilmoittama jäsenmäärä oli yli kaksinkertainen verrattuna siihen määrään ihmisiä, jotka oikeasti ilmoittivat MAP-kirkon uskonnolliseksi yhteisökseen. Samoin jos laskemme MAP-kirkon ilmoittaman uusien lasten lukumäärän perusteella arvion jäsenmäärästä käyttäen syntyvyystilastoja niin MAP-kirkon todellinen maailmanlaajuinen jäsenmäärä asettuu noin kuuden miljoonan jäsenen tienoille, joka on siis merkittävästi vähemmän kuin kirkon virallisesti ilmoittama noin 15 miljoonaa jäsentä.

      Kyse on mitä ilmeisimmin illuusion ylläpitämisestä, jolla kirkko haluaa luoda jäsenistölleen kuvan, että Herran työ etenisi vaikka todellisuus on toinen. Valehtelu on globaalia ja tarkoituksenhakuista, sillä kirkon yritystalouskoulun käyneillä johtajilla luulisi olevan näinkin yksinkertaiset tilastot hallussa. Näin suurille poikkeamille todellisuuden ja kirkon ilmoittamien lukujen välilllä ei ole yksinkertaisesti muuta selitystä kuin järjestelmällinen valehtelu.

      Nythän kevään yleiskonffa on taas käsillä ja perinteisesti kirkon johto on sen aikana ilmoittanut päivitetyt valheensa jäsenmäärästä. Saapa nähdä kuinka paljon tänä vuonna kirkko valehtelee jäsenmääräkseen.

    • 18+6

      Huhtikuun 2014 Liahonassa on artikkeli, jonka yheydessä mainitaan

      Kirkko Suomessa:
      4715 myöhempien aikojen pyhää
      15 vaarnaseurakuntaa
      15 lähtysseurakuntaa
      2 vaarnaa
      1 lähetyskenttä
      1 temppeli, vihitty 22. lokakuunta 2006

      • Ent. mormoni

        Mormonikirkko valehtelee Suomen jäsenmääränsä 1400 henkeäö suuremmaksi kuin mitä se on.

        Kirkon vajaista 3300 nimellisestä jäsenestä kukaan ei ole pyhä.

        1400 haamun pyhyydestä tai epäpyhyydestä en sano muuta kuin että valehteleminen on syntiä ja synti on aina rumaa, ei koskaan pyhää.


    • Zappax.

      Tulihan se tilastojen väärentämisenkin väite tuolla alla. Käsitelään nyt tämä järjestyksessä (ja on täällä säännöllisesti käsitelty uudestaan ja uudestaan...)...

      'Miksi Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkon viralliset sivut ilmoittavat jäsenmääräksi noin 4500 henkilöä ja peräti väittäen lukua "tilastotiedoksi"?'

      Siksi että ko. luku on jäsenten määrä Suomessa kirkon rekisterin mukaan. Syitä sille miksi MAP-kirkon rekisteritiedot ja virallinen eroavat keskenään on täällä esitetty jo myös monet kerrat...

      "Miksi kirkko ei omilla sivuillaan kerro, että sen jäsenmäärä ei Suomessa kasva, vaan pikemminkin laskee ja tulee laskemaan voimakkaasti siinä vaiheessa kun sodanjälkeiset suuret ikäluokat poistuvat luonnollista tietä jäsenvahvuudesta?"

      Kirkon tehtävänä on ilmeisesti evankeliumin jakaminen. Myös ko. teiohan ei ole välttämättä "uskoa kasvattava", vaikkakin tuo kasvun hitaus / jäenmäärän lasku on kyllä ihan todettu asia jäsenten keskuudessa.. Sitä tietoa ei siis ole mitenkään pimitettynä...

      "Tällainen tietojen vääristely ei anna mormoneista luotettavaa kuvaa. "

      Liian nopea johtopäätös..:-). Jos kerran jäsenrekisterin mukaan on jäseniä x kpl, niin ko.luvun antaminen ei ole tietojen vääritelyä...

      MAP-kirkko kun ei hae tietoa Tilastokeskukselta.

      Sitten alla olevasta kommentista:
      "Jäsentilastojen väärentäminen on MAP-kirkossa globaali-ilmiö."

      Ei ole. Syy alla.

      "Vastikään Uudessa-Seelannissa suoritetussa väestölaskennassa paljastui kuinka MAP-kirkon ilmoittama jäsenmäärä oli yli kaksinkertainen verrattuna siihen määrään ihmisiä, jotka oikeasti ilmoittivat MAP-kirkon uskonnolliseksi yhteisökseen."

      1) Uudessa-Seellanisas ei ole samalaista lakia sille että kirkkoon kuuluminen / kuulumattomuus pitää olla viranomaisen tiedossa?
      2) Ihmiset eivät miellä sitä että jos haluaa että ei ole enää kirkon jäsen, niin siitä pitää kirkolle ilmoittaa joko sen mukaan mitä maan laki asiaata sanoo tai jos siitä ei ole lakia niin sen mukaan mitä kirkon ohjeet kertovat. . jotkut siis vain sanoutuvat irti ja kuvittelevat että eivät sen jälkeen enää ole -virallsiesti- jäseniä.

      "Samoin jos laskemme MAP-kirkon ilmoittaman uusien lasten lukumäärän perusteella arvion jäsenmäärästä käyttäen syntyvyystilastoja niin MAP-kirkon todellinen maailmanlaajuinen jäsenmäärä asettuu noin kuuden miljoonan jäsenen tienoille, joka on siis merkittävästi vähemmän kuin kirkon virallisesti ilmoittama noin 15 miljoonaa jäsentä."

      Tässä on myuistettava se että MAP-kirkko ei tiedä ei-akviivisten jäsentensä synnyttämien lapsien määriä. Tuo yllä mainittu 6Milj. tukee hyvin sitä että tunnetaan AKTIIVISTEN jäsenten saamien lasten määrät...

      "Kyse on mitä ilmeisimmin illuusion ylläpitämisestä,..."

      Ei ole. Osoittakaan oiekasti se että kirkokolla on vaikka omien tietojensa perustella 4500 jäsentä Suomessa ja kirkko väittäisi että jäseniä on 6000 ... Se olisi vääristelyä....

      Eli eri tilastojen antamille eroille löytyy ihan luonnoliset/ei vääristelevät syyt... Ja niitä on täällä puitu useammin kuin kerran.

      • pyh pah

        Kiitos Zappax hienosta itsepetosdemonstraatiosta.

        Toisekseen, jos MAP-kirkon rekistereissä Suomessa on enemmän jäseniä kuin väestötietojärjestelmässä, niin MAP-kirkko rikkoo joko henkilörekisterilakia pitämällä sinne kuulumattomien ihmisten henkilötietoja jäsenrekisterissään tai sitten se rikkoo uskonvapauslakia, joka velvoittaa MAP-kirkon ilmoittamaan kaikista uusista jäseniksi hyväksytyistä henkilöistä maistraateille, jotka ylläpitävät väestötietojärjestelmää.


      • Entäpä jos
        pyh pah kirjoitti:

        Kiitos Zappax hienosta itsepetosdemonstraatiosta.

        Toisekseen, jos MAP-kirkon rekistereissä Suomessa on enemmän jäseniä kuin väestötietojärjestelmässä, niin MAP-kirkko rikkoo joko henkilörekisterilakia pitämällä sinne kuulumattomien ihmisten henkilötietoja jäsenrekisterissään tai sitten se rikkoo uskonvapauslakia, joka velvoittaa MAP-kirkon ilmoittamaan kaikista uusista jäseniksi hyväksytyistä henkilöistä maistraateille, jotka ylläpitävät väestötietojärjestelmää.

        salaliittoteoriasi ei perustu kumpaankaan vaihtoehtoon...


      • Ent. mormoni

        Eli todennäköisesti myös minun nimeni on edelleen MAP-kirkon jäsenrekisterissä, vaikka siirsin kirjani Väestörekisteriin jo 1960-luvulla?

        Pysyvätkö mormonien jäsenluvussa mukana kaikki sellaiset henkilöt, jotka eivät suostu matkustamaan omalla kustannuksellaan erotettavaksi virallisesti kirkostanne "samalla valtuudella, jolla heidät on kirkkoon liitettykin"?

        Minun olisi pitänyt matkustaa Kouvolan takaa Helsinkiin ja takaisin vastasyntyneen tyttäreni kanssa, että eroni olisi tullut voimaan. Kun en tähän suostunut, olen ilmeisesti edelleen teidän mielestänne mormoni ja mukana kaunistamassa jäsentilastojanne?

        Kaltaisiani itseään entisenä mormonina pitäviä mutta virallisesti ilmeisesti edelleen mormoneja lienee paljon, koska itsekin tunnen useita sellaisia, jotka eivät ole menneet virallisesti erotettaviksi.


      • M.E.L.
        Entäpä jos kirjoitti:

        salaliittoteoriasi ei perustu kumpaankaan vaihtoehtoon...

        Entäpä jos vaikkapa vetäisit itsesi kiikkuun?


      • Miksi?
        M.E.L. kirjoitti:

        Entäpä jos vaikkapa vetäisit itsesi kiikkuun?

        ...


      • Zappax.
        pyh pah kirjoitti:

        Kiitos Zappax hienosta itsepetosdemonstraatiosta.

        Toisekseen, jos MAP-kirkon rekistereissä Suomessa on enemmän jäseniä kuin väestötietojärjestelmässä, niin MAP-kirkko rikkoo joko henkilörekisterilakia pitämällä sinne kuulumattomien ihmisten henkilötietoja jäsenrekisterissään tai sitten se rikkoo uskonvapauslakia, joka velvoittaa MAP-kirkon ilmoittamaan kaikista uusista jäseniksi hyväksytyistä henkilöistä maistraateille, jotka ylläpitävät väestötietojärjestelmää.

        Voitko osoittaa todeksi sen että kirkon jäsenrekisterissä on jäseniä X kpl ja kirkko väittää niitä olevan Y kpl ( ja Y>X)?

        Joten kyse ei ole mistään itsepetoksesta. Varsinkaan kun minun uskoni ei ole mitenkään sidottuna siihen kuinka monta jäsentä kirkossa on tai kuinka moni eroaa / liittyy siihen....

        Et taida tuntea sitä historiaa miksi kirkon ja mastraatin välillä on eroa...?
        Aikonaanhan esimerkiksi jos joku erosi kirkosta ja teki siitä vain ilmoituksen maistraattiin, niin tietoa siitä ei tullut kirkolle... Kun laki muuttui tuossa kymmenisen vuotta siten, niin tilanne on nykyään toinen, eli kun ja jos joku eroaa kirkosta maistraatin kautta, niin sieltä tulee ihan ko. henkilön seurakuntaan kopio eroilmoituksesta.

        Kirkko (eli Suomessa vaarnatasolla on sovittuna yksi henkilö) ja maistaraatti tekevät nykyään ihan suoraa yhteistyötä jäsenmäärien kuntoon saattamisessa.

        Arvailusi osuu aika hyvin harhaan... Jos joku tunteen että kirkko rikkoon lakia hänen kohdallaan tässä asiassa, niin eiku tekemään vaan sitä rikosilmoitusta (tai ensinhän tehdään tutkintapyyntö poliisille).

        Uhoat ihan turhasta asiasta.


      • M.E.L.
        Miksi? kirjoitti:

        ...

        Koska se olisi hyvä idea.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Voitko osoittaa todeksi sen että kirkon jäsenrekisterissä on jäseniä X kpl ja kirkko väittää niitä olevan Y kpl ( ja Y>X)?

        Joten kyse ei ole mistään itsepetoksesta. Varsinkaan kun minun uskoni ei ole mitenkään sidottuna siihen kuinka monta jäsentä kirkossa on tai kuinka moni eroaa / liittyy siihen....

        Et taida tuntea sitä historiaa miksi kirkon ja mastraatin välillä on eroa...?
        Aikonaanhan esimerkiksi jos joku erosi kirkosta ja teki siitä vain ilmoituksen maistraattiin, niin tietoa siitä ei tullut kirkolle... Kun laki muuttui tuossa kymmenisen vuotta siten, niin tilanne on nykyään toinen, eli kun ja jos joku eroaa kirkosta maistraatin kautta, niin sieltä tulee ihan ko. henkilön seurakuntaan kopio eroilmoituksesta.

        Kirkko (eli Suomessa vaarnatasolla on sovittuna yksi henkilö) ja maistaraatti tekevät nykyään ihan suoraa yhteistyötä jäsenmäärien kuntoon saattamisessa.

        Arvailusi osuu aika hyvin harhaan... Jos joku tunteen että kirkko rikkoon lakia hänen kohdallaan tässä asiassa, niin eiku tekemään vaan sitä rikosilmoitusta (tai ensinhän tehdään tutkintapyyntö poliisille).

        Uhoat ihan turhasta asiasta.

        Missä vaiheessa mormonit lujopuivat siitä, että jäsentä ei katsota eronneeksi kirkostanne, jos hän ei itse henkilökohtaisesti saavu erotettavaksi samalla valtuudella, jolla on kirkkoon kastettukin?

        Vai onko tuo edelleen voimassa?

        Luulisin, että aika harvalla mormonismin jättävällä on halua palvella kummallisia tapojanne ja matkustaa omalla kustannuksellaan erotettavaksi. Minulle se ainakaan ei sopinut.


      • M.E.L.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Eli todennäköisesti myös minun nimeni on edelleen MAP-kirkon jäsenrekisterissä, vaikka siirsin kirjani Väestörekisteriin jo 1960-luvulla?

        Pysyvätkö mormonien jäsenluvussa mukana kaikki sellaiset henkilöt, jotka eivät suostu matkustamaan omalla kustannuksellaan erotettavaksi virallisesti kirkostanne "samalla valtuudella, jolla heidät on kirkkoon liitettykin"?

        Minun olisi pitänyt matkustaa Kouvolan takaa Helsinkiin ja takaisin vastasyntyneen tyttäreni kanssa, että eroni olisi tullut voimaan. Kun en tähän suostunut, olen ilmeisesti edelleen teidän mielestänne mormoni ja mukana kaunistamassa jäsentilastojanne?

        Kaltaisiani itseään entisenä mormonina pitäviä mutta virallisesti ilmeisesti edelleen mormoneja lienee paljon, koska itsekin tunnen useita sellaisia, jotka eivät ole menneet virallisesti erotettaviksi.

        Pyydä Zappaxia auttamaan.

        Minäkin killuin siellä listoilla vuosikausia ennenkuin Zappax otti ystävällisesti asiakseen poistaa minut sieltä.


      • Ei minun
        M.E.L. kirjoitti:

        Koska se olisi hyvä idea.

        mielestäni...


      • Ev.lut.
        Zappax. kirjoitti:

        Voitko osoittaa todeksi sen että kirkon jäsenrekisterissä on jäseniä X kpl ja kirkko väittää niitä olevan Y kpl ( ja Y>X)?

        Joten kyse ei ole mistään itsepetoksesta. Varsinkaan kun minun uskoni ei ole mitenkään sidottuna siihen kuinka monta jäsentä kirkossa on tai kuinka moni eroaa / liittyy siihen....

        Et taida tuntea sitä historiaa miksi kirkon ja mastraatin välillä on eroa...?
        Aikonaanhan esimerkiksi jos joku erosi kirkosta ja teki siitä vain ilmoituksen maistraattiin, niin tietoa siitä ei tullut kirkolle... Kun laki muuttui tuossa kymmenisen vuotta siten, niin tilanne on nykyään toinen, eli kun ja jos joku eroaa kirkosta maistraatin kautta, niin sieltä tulee ihan ko. henkilön seurakuntaan kopio eroilmoituksesta.

        Kirkko (eli Suomessa vaarnatasolla on sovittuna yksi henkilö) ja maistaraatti tekevät nykyään ihan suoraa yhteistyötä jäsenmäärien kuntoon saattamisessa.

        Arvailusi osuu aika hyvin harhaan... Jos joku tunteen että kirkko rikkoon lakia hänen kohdallaan tässä asiassa, niin eiku tekemään vaan sitä rikosilmoitusta (tai ensinhän tehdään tutkintapyyntö poliisille).

        Uhoat ihan turhasta asiasta.

        "Voitko osoittaa todeksi sen että kirkon jäsenrekisterissä on jäseniä X kpl ja kirkko väittää niitä olevan Y kpl ( ja Y>X)?"

        Kyllä voin. Tilastokeskuksen sivuilla on erilaisia tilastoja ja sieltä näkee, että MAP-kirkossa on noin 3200 jäsentä (X). Tämä tieto on suoraan Väestörekisterikeskukselta saatu. MAP-kirkko kertoo, että jäseniä on noin 4500 (Y eli Y > X.

        Ero on niin suuri, että sitä ei voi selittää millään myöhästyneillä merkinnöillä tms vaan kyseessä on silkka valehteleminen jäsenmääristä. Kun joku eroaa maistraatissa, ero tulee HETI voimaan.


      • pyh pah
        Zappax. kirjoitti:

        Voitko osoittaa todeksi sen että kirkon jäsenrekisterissä on jäseniä X kpl ja kirkko väittää niitä olevan Y kpl ( ja Y>X)?

        Joten kyse ei ole mistään itsepetoksesta. Varsinkaan kun minun uskoni ei ole mitenkään sidottuna siihen kuinka monta jäsentä kirkossa on tai kuinka moni eroaa / liittyy siihen....

        Et taida tuntea sitä historiaa miksi kirkon ja mastraatin välillä on eroa...?
        Aikonaanhan esimerkiksi jos joku erosi kirkosta ja teki siitä vain ilmoituksen maistraattiin, niin tietoa siitä ei tullut kirkolle... Kun laki muuttui tuossa kymmenisen vuotta siten, niin tilanne on nykyään toinen, eli kun ja jos joku eroaa kirkosta maistraatin kautta, niin sieltä tulee ihan ko. henkilön seurakuntaan kopio eroilmoituksesta.

        Kirkko (eli Suomessa vaarnatasolla on sovittuna yksi henkilö) ja maistaraatti tekevät nykyään ihan suoraa yhteistyötä jäsenmäärien kuntoon saattamisessa.

        Arvailusi osuu aika hyvin harhaan... Jos joku tunteen että kirkko rikkoon lakia hänen kohdallaan tässä asiassa, niin eiku tekemään vaan sitä rikosilmoitusta (tai ensinhän tehdään tutkintapyyntö poliisille).

        Uhoat ihan turhasta asiasta.

        "Joten kyse ei ole mistään itsepetoksesta."

        Määrittelettekö te mormonit itsepetoksenkin jotenkin omalla tavallanne?

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Itsepetos
        "Itsepetos on tilanne, jossa ihminen tulkitsee virheellisesti todellisuutta halujensa ja toiveidensa mukaisesti vääristellen totuutta ja lopulta uskoen unelmaansa. Itsepetos kohdistuu ensisijaisesti yleisesti tavoitelluiksi koettuihin ilmiöihin, kuten haluun onnistua ja olla rakastettu, ja primitiivisimmillään yksinkertaisesti pyrkimykseen säilyä hengissä."

        Noin siis wikipedia itsepetoksesta. Se, että selittelet MAP-kirkon jäsenmäärää omien halujesi ja toiveidesi mukaan vääristäen todellisuutta on ihan silkkaa itsepetosta. Väittämällä ettei MAP-kirkko asiassa rikkoisi lakia on oikein oppikirjaesimerkki kuinka petät itseäsi täysin sivuuttamalla suoraan silmiin tuijottavan ja kohdallasi ilmeisen uhkaavan todellisuuden. Tässä tilanteessahan ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa, joko kirkko rikkoo lakia tai sitten ei. Mikäli kirkko ei riko lakia niin sen rekisterissä pitäisi olla tasan tarkkaan yhtä monta nimeä kuin väestörekisterissäkin. Jos taas kirkko rikkoo lakia niin sitten kirkon jäsenrekisterissä on väestörekisteristä poikkeava määrä jäseniä. Kummin se siis on? Onko siellä kirkon rekisterissä yhtä monta nimeä kuin väestörekisterissä vai ei vai rikkooko kirkko lakia?

        Vaikeinta itsepetoksen myöntäminen on tietysti itsellesi ja koska se ei tunnu kivalle niin MAP-kirkon oppien mukaanhan se ei voi olla totta, että pettäisit itseäsi. Olet oikeastaan aika pahasti jumissa omassa itsepetoksessasi vailla työkaluja siitä vapautuaksesi.


      • Ent. mormoni
        M.E.L. kirjoitti:

        Pyydä Zappaxia auttamaan.

        Minäkin killuin siellä listoilla vuosikausia ennenkuin Zappax otti ystävällisesti asiakseen poistaa minut sieltä.

        Ei voi olla totta! Mikä hirveä vaiva uskonnosta, johon viekkaudella ja vääryydellä kastoivat kristityn pienen 8-vuotiaan tytön. En ala asiaa hoitamaan.

        Huolehtikoot mormonit itse rekisterinsä kuntoon. Kirjani ovat Väestörekisterissä ja niistä käy selvästi ilmi, että en kuulu mihinkään kirkkoon tai rekisteröityyn uskonnolliseen yhdyskuntaan. En myöskään MAP-kirkkoon.

        Poistakoot siis mormonit itse, jos eivät saaneet poistetuksi, kun en matkustanut Helsinkiin erotettavaksi. Turhaan vetosivat ja suostuttelivat, monta puhelua soittivat mormonimiehet , että kun maksan veronikin, olen velvollinen noudattamaan myös heidän määräystään matkustaa Kouvolan takaa Helsinkiin erotettavaksi mormonikirkosta.

        Varsinaiset ääliöt! Mormonikellokkaat, eli johtavassa asemassa olevat pappeudenhaltijat, ovat matkan varrella kohtaamistani miehistä olleet tahdittomimpia ja typerimpiä kaikista. Vain ostokeskuksen liepeillä kesäviikonloppuna humalassa örveltävät nuorukaiset yltävät joskus typeryyden joukossa tarpeeksi tiivistyessä samaan.

        Tästä mormonityperysten joukosta luen pois vain veljeni, joka ei ole koskaan käyttäytynyt tahdittomasti minua kohtaan. Tosin arvelen, että veljeni ei myöskään juuri hienotunteisen ja lämpimän persoonallisuutensa vuoksi ole noussut kovin korkealle mormonien herrahississä.


      • Zappax.
        Ev.lut. kirjoitti:

        "Voitko osoittaa todeksi sen että kirkon jäsenrekisterissä on jäseniä X kpl ja kirkko väittää niitä olevan Y kpl ( ja Y>X)?"

        Kyllä voin. Tilastokeskuksen sivuilla on erilaisia tilastoja ja sieltä näkee, että MAP-kirkossa on noin 3200 jäsentä (X). Tämä tieto on suoraan Väestörekisterikeskukselta saatu. MAP-kirkko kertoo, että jäseniä on noin 4500 (Y eli Y > X.

        Ero on niin suuri, että sitä ei voi selittää millään myöhästyneillä merkinnöillä tms vaan kyseessä on silkka valehteleminen jäsenmääristä. Kun joku eroaa maistraatissa, ero tulee HETI voimaan.

        Puhuin siis siitä että Kirkko vääristelee OMIA lukujaan, ei tilastokeskuksen... Kirkkohan ei vääristele omia lukujaan vaan kirkon ja tilastokeskuksen luvuissa on EROA...

        "Kun joku eroaa maistraatissa, ero tulee HETI voimaan."

        Ei tapatunut noin 50-, 60-,70-, 80- luvuilla ainakaan... Jos menit silloiseen maistraattiin eroamaan kirkosta niin ei sieltä mitään ilmoitusta MAP-Kirkolle tullut...


      • Zappax.
        pyh pah kirjoitti:

        "Joten kyse ei ole mistään itsepetoksesta."

        Määrittelettekö te mormonit itsepetoksenkin jotenkin omalla tavallanne?

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Itsepetos
        "Itsepetos on tilanne, jossa ihminen tulkitsee virheellisesti todellisuutta halujensa ja toiveidensa mukaisesti vääristellen totuutta ja lopulta uskoen unelmaansa. Itsepetos kohdistuu ensisijaisesti yleisesti tavoitelluiksi koettuihin ilmiöihin, kuten haluun onnistua ja olla rakastettu, ja primitiivisimmillään yksinkertaisesti pyrkimykseen säilyä hengissä."

        Noin siis wikipedia itsepetoksesta. Se, että selittelet MAP-kirkon jäsenmäärää omien halujesi ja toiveidesi mukaan vääristäen todellisuutta on ihan silkkaa itsepetosta. Väittämällä ettei MAP-kirkko asiassa rikkoisi lakia on oikein oppikirjaesimerkki kuinka petät itseäsi täysin sivuuttamalla suoraan silmiin tuijottavan ja kohdallasi ilmeisen uhkaavan todellisuuden. Tässä tilanteessahan ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa, joko kirkko rikkoo lakia tai sitten ei. Mikäli kirkko ei riko lakia niin sen rekisterissä pitäisi olla tasan tarkkaan yhtä monta nimeä kuin väestörekisterissäkin. Jos taas kirkko rikkoo lakia niin sitten kirkon jäsenrekisterissä on väestörekisteristä poikkeava määrä jäseniä. Kummin se siis on? Onko siellä kirkon rekisterissä yhtä monta nimeä kuin väestörekisterissä vai ei vai rikkooko kirkko lakia?

        Vaikeinta itsepetoksen myöntäminen on tietysti itsellesi ja koska se ei tunnu kivalle niin MAP-kirkon oppien mukaanhan se ei voi olla totta, että pettäisit itseäsi. Olet oikeastaan aika pahasti jumissa omassa itsepetoksessasi vailla työkaluja siitä vapautuaksesi.

        Mutat kun todellisuus on se että MAP-kirkolla on yhdet luvut ja ne luvut on niitä mitä MAP-kirkko käyttää tilastoinnissaan, Tilastokeskuksella on toiset luvut. Tämä on ihan 100%:sta faktaa.

        Ei tuossa ole mitään "ihminen tulkitsee virheellisesti todellisuutta halujensa ja toiveidensa mukaisesti vääristellen totuutta ja lopulta uskoen unelmaansa.".

        Eihän minulla ole tässä mitään unelmaakaan asiasta...

        "Väittämällä ettei MAP-kirkko asiassa rikkoisi lakia"

        Olenko väittänyt ettei kirkko ole rikkonut lakia ???

        "Mikäli kirkko ei riko lakia niin sen rekisterissä pitäisi olla tasan tarkkaan yhtä monta nimeä kuin väestörekisterissäkin."

        Kuetn olen todennut, niin aikoinaahan ei edes silloiselta väestörekisteristä tms. tullut mitään kirjetta kirkolle jos joku päätti sitä kautta erota, NYKYÄÄN tulee...

        "Vaikeinta itsepetoksen myöntäminen on tietysti itsellesi ja koska se ei tunnu kivalle niin MAP-kirkon oppien mukaanhan se ei voi olla totta, että pettäisit itseäsi. Olet oikeastaan aika pahasti jumissa omassa itsepetoksessasi vailla työkaluja siitä vapautuaksesi."

        ????????? Ihan sekopääselittelyä.....


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Ei voi olla totta! Mikä hirveä vaiva uskonnosta, johon viekkaudella ja vääryydellä kastoivat kristityn pienen 8-vuotiaan tytön. En ala asiaa hoitamaan.

        Huolehtikoot mormonit itse rekisterinsä kuntoon. Kirjani ovat Väestörekisterissä ja niistä käy selvästi ilmi, että en kuulu mihinkään kirkkoon tai rekisteröityyn uskonnolliseen yhdyskuntaan. En myöskään MAP-kirkkoon.

        Poistakoot siis mormonit itse, jos eivät saaneet poistetuksi, kun en matkustanut Helsinkiin erotettavaksi. Turhaan vetosivat ja suostuttelivat, monta puhelua soittivat mormonimiehet , että kun maksan veronikin, olen velvollinen noudattamaan myös heidän määräystään matkustaa Kouvolan takaa Helsinkiin erotettavaksi mormonikirkosta.

        Varsinaiset ääliöt! Mormonikellokkaat, eli johtavassa asemassa olevat pappeudenhaltijat, ovat matkan varrella kohtaamistani miehistä olleet tahdittomimpia ja typerimpiä kaikista. Vain ostokeskuksen liepeillä kesäviikonloppuna humalassa örveltävät nuorukaiset yltävät joskus typeryyden joukossa tarpeeksi tiivistyessä samaan.

        Tästä mormonityperysten joukosta luen pois vain veljeni, joka ei ole koskaan käyttäytynyt tahdittomasti minua kohtaan. Tosin arvelen, että veljeni ei myöskään juuri hienotunteisen ja lämpimän persoonallisuutensa vuoksi ole noussut kovin korkealle mormonien herrahississä.

        Uskallan väittää että nimesi ei ole minkään seurakunnan jäsenrekisterissä...

        MUTTA:
        "En ala asiaa hoitamaan."

        Syytä sitten itseäsi jos kerran nimesi kuitenkin on meidän rekisterissä :-)

        "Huolehtikoot mormonit itse rekisterinsä kuntoon."

        Sinulla on lain mukaan oikeus saada MAP-kirkolta ote jäsenrekisteritiedoistasi tai niiden puuttumisesta...

        "Kirjani ovat Väestörekisterissä ja niistä käy selvästi ilmi, että en kuulu mihinkään kirkkoon tai rekisteröityyn uskonnolliseen yhdyskuntaan."

        Jos siellä on tieto että et kuulu, mutta jokin kirkon kirjoilla olet, nini ei ole mitenkään kirkossa kuulutettua että se väestörekisterin tieto on se oikea... Usko pois vaan sillä meidänkin seurakunnassamme on hekilö joka kuuluu sekä ev-lut että MAP-Kirkoon... Eikä halua asiaa miksikään muttaa...

        "...kun en matkustanut Helsinkiin erotettavaksi. Turhaan vetosivat ja suostuttelivat, monta puhelua soittivat mormonimiehet ,,..."

        Nykyäänhän mitään puhutteluja ei tarvitse läpikäydä... Tästäkin olen maininnut silloin kun viimeeksikin asia tuli esille....

        " että kun maksan veronikin, olen velvollinen noudattamaan myös heidän määräystään matkustaa Kouvolan takaa Helsinkiin erotettavaksi mormonikirkosta."

        Uskallan väittää etä toimivat väärin jopa tuohonaikaan olevien kirkon sääntöjen mukaan....


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Missä vaiheessa mormonit lujopuivat siitä, että jäsentä ei katsota eronneeksi kirkostanne, jos hän ei itse henkilökohtaisesti saavu erotettavaksi samalla valtuudella, jolla on kirkkoon kastettukin?

        Vai onko tuo edelleen voimassa?

        Luulisin, että aika harvalla mormonismin jättävällä on halua palvella kummallisia tapojanne ja matkustaa omalla kustannuksellaan erotettavaksi. Minulle se ainakaan ei sopinut.

        En tiedä että tuo on ollut koskaan edes vaatimuksena....????

        Kyllä tuon asian ajaa ihan henkilön asiasta kirjoittama kirje.... Kyllä tuossa on vaan asiaa hoitaneet henkilöt sekoilleet.....


      • pyh pah
        Zappax. kirjoitti:

        Mutat kun todellisuus on se että MAP-kirkolla on yhdet luvut ja ne luvut on niitä mitä MAP-kirkko käyttää tilastoinnissaan, Tilastokeskuksella on toiset luvut. Tämä on ihan 100%:sta faktaa.

        Ei tuossa ole mitään "ihminen tulkitsee virheellisesti todellisuutta halujensa ja toiveidensa mukaisesti vääristellen totuutta ja lopulta uskoen unelmaansa.".

        Eihän minulla ole tässä mitään unelmaakaan asiasta...

        "Väittämällä ettei MAP-kirkko asiassa rikkoisi lakia"

        Olenko väittänyt ettei kirkko ole rikkonut lakia ???

        "Mikäli kirkko ei riko lakia niin sen rekisterissä pitäisi olla tasan tarkkaan yhtä monta nimeä kuin väestörekisterissäkin."

        Kuetn olen todennut, niin aikoinaahan ei edes silloiselta väestörekisteristä tms. tullut mitään kirjetta kirkolle jos joku päätti sitä kautta erota, NYKYÄÄN tulee...

        "Vaikeinta itsepetoksen myöntäminen on tietysti itsellesi ja koska se ei tunnu kivalle niin MAP-kirkon oppien mukaanhan se ei voi olla totta, että pettäisit itseäsi. Olet oikeastaan aika pahasti jumissa omassa itsepetoksessasi vailla työkaluja siitä vapautuaksesi."

        ????????? Ihan sekopääselittelyä.....

        "Olenko väittänyt ettei kirkko ole rikkonut lakia ???"

        No näin olet antanut ymmärtää kyllä todetessasi näin:
        "Arvailusi osuu aika hyvin harhaan... Jos joku tunteen että kirkko rikkoon lakia hänen kohdallaan tässä asiassa, niin eiku tekemään vaan sitä rikosilmoitusta (tai ensinhän tehdään tutkintapyyntö poliisille).

        Uhoat ihan turhasta asiasta."

        Minun mielestäni lain rikkominen ei suinkaan ole "turha asia" varsinkaan otetaan huomioon kuinka kirkon uskonkappaleissa kovasti vakuutellaan alamaisuutta laeille.

        En odottanutkaan, että pystyisit myöntämään itsepetoksen itsellesi. Tekstisi noin muutenkin on juuri sitä tyypillistä harhaanjohtavaa ja valheellista mormonisoopaa.


      • !!!
        Zappax. kirjoitti:

        Puhuin siis siitä että Kirkko vääristelee OMIA lukujaan, ei tilastokeskuksen... Kirkkohan ei vääristele omia lukujaan vaan kirkon ja tilastokeskuksen luvuissa on EROA...

        "Kun joku eroaa maistraatissa, ero tulee HETI voimaan."

        Ei tapatunut noin 50-, 60-,70-, 80- luvuilla ainakaan... Jos menit silloiseen maistraattiin eroamaan kirkosta niin ei sieltä mitään ilmoitusta MAP-Kirkolle tullut...

        Eli jos valehtelee omilla luvuillaan, silloin ei vääristele tilastojeskuksen lukuja. Niinpä niin...

        Kyysmys on kuitenkin kirkon jösenten määrästä. Kahta totuutta ei voi olla.


      • Ev.lut.
        Zappax. kirjoitti:

        Mutat kun todellisuus on se että MAP-kirkolla on yhdet luvut ja ne luvut on niitä mitä MAP-kirkko käyttää tilastoinnissaan, Tilastokeskuksella on toiset luvut. Tämä on ihan 100%:sta faktaa.

        Ei tuossa ole mitään "ihminen tulkitsee virheellisesti todellisuutta halujensa ja toiveidensa mukaisesti vääristellen totuutta ja lopulta uskoen unelmaansa.".

        Eihän minulla ole tässä mitään unelmaakaan asiasta...

        "Väittämällä ettei MAP-kirkko asiassa rikkoisi lakia"

        Olenko väittänyt ettei kirkko ole rikkonut lakia ???

        "Mikäli kirkko ei riko lakia niin sen rekisterissä pitäisi olla tasan tarkkaan yhtä monta nimeä kuin väestörekisterissäkin."

        Kuetn olen todennut, niin aikoinaahan ei edes silloiselta väestörekisteristä tms. tullut mitään kirjetta kirkolle jos joku päätti sitä kautta erota, NYKYÄÄN tulee...

        "Vaikeinta itsepetoksen myöntäminen on tietysti itsellesi ja koska se ei tunnu kivalle niin MAP-kirkon oppien mukaanhan se ei voi olla totta, että pettäisit itseäsi. Olet oikeastaan aika pahasti jumissa omassa itsepetoksessasi vailla työkaluja siitä vapautuaksesi."

        ????????? Ihan sekopääselittelyä.....

        "Mutat kun todellisuus on se että MAP-kirkolla on yhdet luvut ja ne luvut on niitä mitä MAP-kirkko käyttää tilastoinnissaan, "

        Eikö millään mene perille? MAP-kirkolla on omat luvut ja ne luvut ovat VIRHEELLISIÄ. Kirkkosi VALEHTELEE jäsenmääränsä liian suureksi. Mikä tässä on vaikea ymmärtää?


      • pyh pah
        Ev.lut. kirjoitti:

        "Mutat kun todellisuus on se että MAP-kirkolla on yhdet luvut ja ne luvut on niitä mitä MAP-kirkko käyttää tilastoinnissaan, "

        Eikö millään mene perille? MAP-kirkolla on omat luvut ja ne luvut ovat VIRHEELLISIÄ. Kirkkosi VALEHTELEE jäsenmääränsä liian suureksi. Mikä tässä on vaikea ymmärtää?

        Zappax ei usko, että kirkko valehtelee, koska hänen kykynsä käsittää todellisuutta on vääristynyt asian suhteen. Hän elää itsepetoksessa. Ymmärrän häntä oikein hyvin, hän on hyvin tyypillinen itsepetoksen uhri.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Uskallan väittää että nimesi ei ole minkään seurakunnan jäsenrekisterissä...

        MUTTA:
        "En ala asiaa hoitamaan."

        Syytä sitten itseäsi jos kerran nimesi kuitenkin on meidän rekisterissä :-)

        "Huolehtikoot mormonit itse rekisterinsä kuntoon."

        Sinulla on lain mukaan oikeus saada MAP-kirkolta ote jäsenrekisteritiedoistasi tai niiden puuttumisesta...

        "Kirjani ovat Väestörekisterissä ja niistä käy selvästi ilmi, että en kuulu mihinkään kirkkoon tai rekisteröityyn uskonnolliseen yhdyskuntaan."

        Jos siellä on tieto että et kuulu, mutta jokin kirkon kirjoilla olet, nini ei ole mitenkään kirkossa kuulutettua että se väestörekisterin tieto on se oikea... Usko pois vaan sillä meidänkin seurakunnassamme on hekilö joka kuuluu sekä ev-lut että MAP-Kirkoon... Eikä halua asiaa miksikään muttaa...

        "...kun en matkustanut Helsinkiin erotettavaksi. Turhaan vetosivat ja suostuttelivat, monta puhelua soittivat mormonimiehet ,,..."

        Nykyäänhän mitään puhutteluja ei tarvitse läpikäydä... Tästäkin olen maininnut silloin kun viimeeksikin asia tuli esille....

        " että kun maksan veronikin, olen velvollinen noudattamaan myös heidän määräystään matkustaa Kouvolan takaa Helsinkiin erotettavaksi mormonikirkosta."

        Uskallan väittää etä toimivat väärin jopa tuohonaikaan olevien kirkon sääntöjen mukaan....

        Ai että Kouvolan mormoniseurakunnan piispa toimi väärin, oletko aivan varma? Mistä hän sitten sai päähänsä tuollaisen menettelytavan, itsekö keksi?
        Entäs ne muut vielä korkeamman tason helsinkiläisvuohet, jotka hän masinoi soittamaan minulle, kun hänen omat suostuttelunsa eivät auttaneet?

        Kun normaali ihminen lukee Kouvolan sanomista, että pariskunnalle on syntynyt terve tyttölapsi, on luonnollinen reaktio onnitella uuden elämän johdosta.

        Kouvolan seurakunnan piispa näki ilmoituksen Syntyneitä-palstalla ja tarttui puhelimeen syyttääkseen minua avoliitossa elämisestä, aviottoman lapsen synnyttämisestä ja huoruudesta, jonka johdosta minut tullaan erottamaan MAP-kirkosta.

        Lukemastaan hän oli ymmärtänyt vain sen, että 53 cm pitkän tyttövauvan äidillä ja isällä on eri sukunimi. Mhdollisuus, että nainen voisi pitää oman sukunimensä mennessään naimisiin ei mahtunut hänen vähäiseen ymmärrykseensä.

        Ei mahtunut hänen ymmärrykseensä sekään, että hänellä ei ollut eikä tulisi koskaan olemaankaan minkäänlaista ohjailu- tai käskyvaltaa minuun ja perheeseeni.


      • Mutta,
        pyh pah kirjoitti:

        Zappax ei usko, että kirkko valehtelee, koska hänen kykynsä käsittää todellisuutta on vääristynyt asian suhteen. Hän elää itsepetoksessa. Ymmärrän häntä oikein hyvin, hän on hyvin tyypillinen itsepetoksen uhri.

        miksi kirkko valehtelisi?


      • Kouvolassa ei ole
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Ai että Kouvolan mormoniseurakunnan piispa toimi väärin, oletko aivan varma? Mistä hän sitten sai päähänsä tuollaisen menettelytavan, itsekö keksi?
        Entäs ne muut vielä korkeamman tason helsinkiläisvuohet, jotka hän masinoi soittamaan minulle, kun hänen omat suostuttelunsa eivät auttaneet?

        Kun normaali ihminen lukee Kouvolan sanomista, että pariskunnalle on syntynyt terve tyttölapsi, on luonnollinen reaktio onnitella uuden elämän johdosta.

        Kouvolan seurakunnan piispa näki ilmoituksen Syntyneitä-palstalla ja tarttui puhelimeen syyttääkseen minua avoliitossa elämisestä, aviottoman lapsen synnyttämisestä ja huoruudesta, jonka johdosta minut tullaan erottamaan MAP-kirkosta.

        Lukemastaan hän oli ymmärtänyt vain sen, että 53 cm pitkän tyttövauvan äidillä ja isällä on eri sukunimi. Mhdollisuus, että nainen voisi pitää oman sukunimensä mennessään naimisiin ei mahtunut hänen vähäiseen ymmärrykseensä.

        Ei mahtunut hänen ymmärrykseensä sekään, että hänellä ei ollut eikä tulisi koskaan olemaankaan minkäänlaista ohjailu- tai käskyvaltaa minuun ja perheeseeni.

        ollut MAP -kirkon piispaa tuolloin eikä sen jälkeenkään.


      • pyh pah
        Mutta, kirjoitti:

        miksi kirkko valehtelisi?

        Ylläpitääkseen jäsenistössään illuusiota kirkon suosiosta ja "Herran työn etenemisestä". Rivijäsenestä on varmasti hienoa kuulla yleiskonferenssipuheissa kuinka vuosi toisensa jälkeen kirkko vain kasvaa ja saavuttaa yhä suurempia mittasuhteita, suuruudenhulluutta jota kirkko siis ruokkii jäsenistössään.


      • Suomessa.
        pyh pah kirjoitti:

        Ylläpitääkseen jäsenistössään illuusiota kirkon suosiosta ja "Herran työn etenemisestä". Rivijäsenestä on varmasti hienoa kuulla yleiskonferenssipuheissa kuinka vuosi toisensa jälkeen kirkko vain kasvaa ja saavuttaa yhä suurempia mittasuhteita, suuruudenhulluutta jota kirkko siis ruokkii jäsenistössään.

        Suomessa on jo kauan tiedetty, ettei kirkko kohisemalla kasva eikä pienene. Ateistina olet suuruudenhullumpi väittäessäsi, että internet tappaa uskonnot, mormonisminkin.


      • M.E.L.
        Suomessa. kirjoitti:

        Suomessa on jo kauan tiedetty, ettei kirkko kohisemalla kasva eikä pienene. Ateistina olet suuruudenhullumpi väittäessäsi, että internet tappaa uskonnot, mormonisminkin.

        TIETO ja sivistystason nousu tappaa mormonismin.

        Kehitys on täysin vääjämätön.


      • M.E.L.
        Suomessa. kirjoitti:

        Suomessa on jo kauan tiedetty, ettei kirkko kohisemalla kasva eikä pienene. Ateistina olet suuruudenhullumpi väittäessäsi, että internet tappaa uskonnot, mormonisminkin.

        Muutama tapamormoni ja jääräpäinen hihhuli voi jäädä lumitöihin mutta ei kukaan täysissä tolkuissaan oleva ihminen lähde makselemaan kymmenyksiä ilmiselvästi itsekeksityn ja historiallisesti epätoden mormonin kirjan tarinoiden vuoksi.

        Hyvin harva on niin tyhmä :)


      • pyh pah
        Suomessa. kirjoitti:

        Suomessa on jo kauan tiedetty, ettei kirkko kohisemalla kasva eikä pienene. Ateistina olet suuruudenhullumpi väittäessäsi, että internet tappaa uskonnot, mormonisminkin.

        "Suomessa on jo kauan tiedetty, ettei kirkko kohisemalla kasva eikä pienene."

        Miksi sitten entiset mormonit, joiden kanssa olen jutellut, kertovat kuinka kirkon pappeusjohtajat suomessa pitävät aika ajoin palopuheita kuinka kirkko kasvaa niin voimakkaasti, että Helsingissä on lähitulevaisuudessa vaarnoja (huom monikko), jos kerran on tiedossa kuinka kirkko ei kasva?

        Jos kerran on tiedossa ettei kirkko kasva, niin miksi he valehtelevat kirkkokansalle ja maalailevat yltiöpositiivisia mielikuvia kirkon kasvusta?


      • Näinköhän.
        pyh pah kirjoitti:

        "Suomessa on jo kauan tiedetty, ettei kirkko kohisemalla kasva eikä pienene."

        Miksi sitten entiset mormonit, joiden kanssa olen jutellut, kertovat kuinka kirkon pappeusjohtajat suomessa pitävät aika ajoin palopuheita kuinka kirkko kasvaa niin voimakkaasti, että Helsingissä on lähitulevaisuudessa vaarnoja (huom monikko), jos kerran on tiedossa kuinka kirkko ei kasva?

        Jos kerran on tiedossa ettei kirkko kasva, niin miksi he valehtelevat kirkkokansalle ja maalailevat yltiöpositiivisia mielikuvia kirkon kasvusta?

        Entiset mormonit nyt sattuvat kertomaan mitä sattuu, useimmiten väritettyinä versioina.

        Sinä väität sanotun, ettei kirkko kasva. Jos luet tarkkaan, kommentoimassasi viestissa sanotaan, ettei kirkko kasva tai pienene kohisemalla. Kasvaa kuitenkin, joten sinä maalailet yltiönegatiivisia mielikuvia.


      • pyh pah
        Näinköhän. kirjoitti:

        Entiset mormonit nyt sattuvat kertomaan mitä sattuu, useimmiten väritettyinä versioina.

        Sinä väität sanotun, ettei kirkko kasva. Jos luet tarkkaan, kommentoimassasi viestissa sanotaan, ettei kirkko kasva tai pienene kohisemalla. Kasvaa kuitenkin, joten sinä maalailet yltiönegatiivisia mielikuvia.

        Ahaa, siis kyseessä onkin entisten mormonien salaliitto keksiä kaikkia mitä mielikuvituksellisempia väitteitä kirkosta. Olet hauska. Toistaiseksi entisten mormonien julkaisemat tiedot MAP-kirkosta ovat osoittautuneet huomattavasti luotettavammiksi kuin se mitä mormonit ovat pystyneet kirkostaan kertomaan. Miksi ihmeessä siis luottaisin kaltaisiisi mormoneihin, joilla tuntuu olevan taipumuksena puhua palturia ja jotka eivät ole vaivautuneet ottamaan asioista selvää. Lisäksi kun otetaan huomioon kuinka kirkon johto näyttää toistuvasti puheissaan korostavan kuinka kaikkea sellaista, joka kyseenalaistaa uskomuksia tulee epäillä, kuten apostolin tittelin saanut Uchtdork viime syksyn konffassa. Eipä noihin höpinöihin uskovista mormoneista ainakaan vahvoilla ajattelukyvyn lahjoilla varustettuja kasva, sen sijaan kaikkea mitä te mormonit sanotte ja väitätte kirkostanne näyttää olevan syytä epäillä todella vahvasti.


      • Näinköhän.
        pyh pah kirjoitti:

        Ahaa, siis kyseessä onkin entisten mormonien salaliitto keksiä kaikkia mitä mielikuvituksellisempia väitteitä kirkosta. Olet hauska. Toistaiseksi entisten mormonien julkaisemat tiedot MAP-kirkosta ovat osoittautuneet huomattavasti luotettavammiksi kuin se mitä mormonit ovat pystyneet kirkostaan kertomaan. Miksi ihmeessä siis luottaisin kaltaisiisi mormoneihin, joilla tuntuu olevan taipumuksena puhua palturia ja jotka eivät ole vaivautuneet ottamaan asioista selvää. Lisäksi kun otetaan huomioon kuinka kirkon johto näyttää toistuvasti puheissaan korostavan kuinka kaikkea sellaista, joka kyseenalaistaa uskomuksia tulee epäillä, kuten apostolin tittelin saanut Uchtdork viime syksyn konffassa. Eipä noihin höpinöihin uskovista mormoneista ainakaan vahvoilla ajattelukyvyn lahjoilla varustettuja kasva, sen sijaan kaikkea mitä te mormonit sanotte ja väitätte kirkostanne näyttää olevan syytä epäillä todella vahvasti.

        En ole epäillyt tai väittänyt mitään salaliiton olemassolosta.

        Jokainen voi uskoa mitä tahansa, sinäkin. Se ei tee asiasta sen todempaa tai väärempää, se on edelleen vain uskoa. Eikä se, että ei hyväksy mormonismia, tee ihmisestä yhtään vahvempaa ajattelijaa.

        Sait ahdettua kommenttiisi aika monta olkinukkea.


      • M.E.L.
        Näinköhän. kirjoitti:

        En ole epäillyt tai väittänyt mitään salaliiton olemassolosta.

        Jokainen voi uskoa mitä tahansa, sinäkin. Se ei tee asiasta sen todempaa tai väärempää, se on edelleen vain uskoa. Eikä se, että ei hyväksy mormonismia, tee ihmisestä yhtään vahvempaa ajattelijaa.

        Sait ahdettua kommenttiisi aika monta olkinukkea.

        Voitko esittää EDES YHDEN oikean todisteen Mormonin kirjan tarinoiden tueksi?

        Et voi, koska Mormonin kirja on historiallisesti epätosi, Smith ei ollut profeetta ja koko mormonismi on huijausta.


      • Zappax.
        !!! kirjoitti:

        Eli jos valehtelee omilla luvuillaan, silloin ei vääristele tilastojeskuksen lukuja. Niinpä niin...

        Kyysmys on kuitenkin kirkon jösenten määrästä. Kahta totuutta ei voi olla.

        ????

        Miten kirkko voi vääristellä tilastokeskuken lukuja...??? Eihän kirkolla ole pääsyä tialstokeksen järjestelmiin että se voi niitä vääristellä?????

        Ja kysymys on todella kirkon jäsenten lukumäärästä. Kahto totuutta ei voi olla, mutta on kaksi tahoa niitä raportoimassa.


      • Zappax.
        Ev.lut. kirjoitti:

        "Mutat kun todellisuus on se että MAP-kirkolla on yhdet luvut ja ne luvut on niitä mitä MAP-kirkko käyttää tilastoinnissaan, "

        Eikö millään mene perille? MAP-kirkolla on omat luvut ja ne luvut ovat VIRHEELLISIÄ. Kirkkosi VALEHTELEE jäsenmääränsä liian suureksi. Mikä tässä on vaikea ymmärtää?

        Eikö MILLÄÄN mene PERILLE että TILASTOKESKUKSENKIN luvut voivat olla VIRHEELLISIÄ????

        Kirkko raportoi lukunsa oman järjestelmän kautta ja se ei minkään mittapuun mukaan ole valehtelua, ellei kirkko itse väärennä omia lukujaan!!!!

        Koko ajan jankaatte sitä samaa että maistraatissa olevat tiedot ovat oikeita.... MUTTA KUN NE EIVÄT sitä VÄLTTÄMÄTTÄ ole.. Oli sitten syy kenen tahansa....

        Tässä on nyt kaksi asiaa jotka sotkette mukavasti:
        Totta kirkon osalta tehty virheitä että reksiteriä ei ole välttämättä aikoinaan ylläpidetty kunnlla, mutat samoin eipä sieltä maistraatistakaan tullut kirkolle päin tietoa aikoinaan.

        Ja tästä johtuen on eroa luvuissa... Kirkon rekisterissä on jäseniä jotka eivät sinne tiedä kuuluvansa ja maistraatin ylläpitämässä rekisterissä ei ole kaikkia jäseniä (osa jopa vielä ev-lut kirkon jäseniä).

        Ongelma vaan se että ne jotka eivä talua olla kirkon kanssa tekemisessaä niin vähät välittävät siitä että mihin rekisteriin kuuluvat .. Kuten ei välitä asiaa tarksitaa edes eräs täällä kirjoittava henkilö, päivttelee vaan sitä että mahdollisesti on vielä kirkon jäsenrekisterissä...

        Asiaa kuvaa hyvin seuraava toimenpide joka seurakunnassamme tehtiin 90-luvulla: Lähetimme seurakunnasta KAIKILLE seurakunnan "epäaktiivisille" kirjeen jossa totesimme että ko. henkilön nimi löytyy rekisteristämme... Mukana oli valmiiksi tehty eroilmoitus ja palautuskuori postimerkillä osoiteella varustettuna. Ei muuta kuin nimi eroilmoitukseen ja kirje postiin ja asia on kunnossa.

        Muutama kirje tuli takaisin "osoite tuntematon" leimalla ja muutama eroilmoituskin tuli... MUTTA VALTAOSA jäi sille tielleen...

        Eli suurin osa ns. epäaktiiveista ei joko välitä tai sitten ei halua erota .....

        Joten turha täällä tuosta asiaa itkeä että kirkossa ei tehdä mitään asian korjaamiseksi...


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Ai että Kouvolan mormoniseurakunnan piispa toimi väärin, oletko aivan varma? Mistä hän sitten sai päähänsä tuollaisen menettelytavan, itsekö keksi?
        Entäs ne muut vielä korkeamman tason helsinkiläisvuohet, jotka hän masinoi soittamaan minulle, kun hänen omat suostuttelunsa eivät auttaneet?

        Kun normaali ihminen lukee Kouvolan sanomista, että pariskunnalle on syntynyt terve tyttölapsi, on luonnollinen reaktio onnitella uuden elämän johdosta.

        Kouvolan seurakunnan piispa näki ilmoituksen Syntyneitä-palstalla ja tarttui puhelimeen syyttääkseen minua avoliitossa elämisestä, aviottoman lapsen synnyttämisestä ja huoruudesta, jonka johdosta minut tullaan erottamaan MAP-kirkosta.

        Lukemastaan hän oli ymmärtänyt vain sen, että 53 cm pitkän tyttövauvan äidillä ja isällä on eri sukunimi. Mhdollisuus, että nainen voisi pitää oman sukunimensä mennessään naimisiin ei mahtunut hänen vähäiseen ymmärrykseensä.

        Ei mahtunut hänen ymmärrykseensä sekään, että hänellä ei ollut eikä tulisi koskaan olemaankaan minkäänlaista ohjailu- tai käskyvaltaa minuun ja perheeseeni.

        No, jos et mene sinne paikalle niin et sitten mene... Ei ketään voi pakottaa menemään kurinpitolautakunnan eteen... Eikö tämä ole itsestään selvä asia???

        Jos kerran se Kouvolan seurakunnan johtaja sanoi sinulle puhelimessa juuri niin kuin kerrot, niin eikös tuo ole aika selvää että ei niin voi toimia...???

        Suomesa kun kirkko oli vielä 70-luvulla hyvinkin nuori, niin kyllähän sinne aikamoisia säveltäjiä mukaan mahtui. Jotkut ottivat sitten kaikki ihan niin kuin kovemman kautta - ainakin kohdallasi näyttää käyneen noin - valitetavasti.

        Edeeenkin, jos sinulla on yhtään epäselvää sen kanssa että oletko vielä mahdollisesti jäsen (eli saitko esimerkiksi mitään kirjettä niiltä veljiltä että simut on erotettu kirkosta? Jos et saanut niin sinua ei ole erotettu...), niin mailaa mulle vaan nimesi/osoite niin asia hoituu ilman mitään lisäkommervenkkejä.


      • Ev.lut.
        Zappax. kirjoitti:

        Eikö MILLÄÄN mene PERILLE että TILASTOKESKUKSENKIN luvut voivat olla VIRHEELLISIÄ????

        Kirkko raportoi lukunsa oman järjestelmän kautta ja se ei minkään mittapuun mukaan ole valehtelua, ellei kirkko itse väärennä omia lukujaan!!!!

        Koko ajan jankaatte sitä samaa että maistraatissa olevat tiedot ovat oikeita.... MUTTA KUN NE EIVÄT sitä VÄLTTÄMÄTTÄ ole.. Oli sitten syy kenen tahansa....

        Tässä on nyt kaksi asiaa jotka sotkette mukavasti:
        Totta kirkon osalta tehty virheitä että reksiteriä ei ole välttämättä aikoinaan ylläpidetty kunnlla, mutat samoin eipä sieltä maistraatistakaan tullut kirkolle päin tietoa aikoinaan.

        Ja tästä johtuen on eroa luvuissa... Kirkon rekisterissä on jäseniä jotka eivät sinne tiedä kuuluvansa ja maistraatin ylläpitämässä rekisterissä ei ole kaikkia jäseniä (osa jopa vielä ev-lut kirkon jäseniä).

        Ongelma vaan se että ne jotka eivä talua olla kirkon kanssa tekemisessaä niin vähät välittävät siitä että mihin rekisteriin kuuluvat .. Kuten ei välitä asiaa tarksitaa edes eräs täällä kirjoittava henkilö, päivttelee vaan sitä että mahdollisesti on vielä kirkon jäsenrekisterissä...

        Asiaa kuvaa hyvin seuraava toimenpide joka seurakunnassamme tehtiin 90-luvulla: Lähetimme seurakunnasta KAIKILLE seurakunnan "epäaktiivisille" kirjeen jossa totesimme että ko. henkilön nimi löytyy rekisteristämme... Mukana oli valmiiksi tehty eroilmoitus ja palautuskuori postimerkillä osoiteella varustettuna. Ei muuta kuin nimi eroilmoitukseen ja kirje postiin ja asia on kunnossa.

        Muutama kirje tuli takaisin "osoite tuntematon" leimalla ja muutama eroilmoituskin tuli... MUTTA VALTAOSA jäi sille tielleen...

        Eli suurin osa ns. epäaktiiveista ei joko välitä tai sitten ei halua erota .....

        Joten turha täällä tuosta asiaa itkeä että kirkossa ei tehdä mitään asian korjaamiseksi...

        "Eikö MILLÄÄN mene PERILLE että TILASTOKESKUKSENKIN luvut voivat olla VIRHEELLISIÄ????"

        Tilastokeskus saa luvut Väestörekisterikeskuksesta. Sinne pitää jokaisen uskonnollisen yhdyskunnan ilmoittaa, jos joku eroaa ja samoin pitää poistaa nimi jos maistraatti ilmoittaa, että joku on eronnut maistraatista. Ellei MAP-kirkko tätä ilmoitusta tee, kyse on lain rikkomisesta.

        Väestörekisterillä on ns julkinen luotettavuus, joka tarkoittaa, että siellä olevat tiedot ovat oikeita, ellei niitä todisteta vääriksi. Zappaxin inttäminen on tässäkin mielessä hedelmätöntä.


      • Ev.lut.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Eli todennäköisesti myös minun nimeni on edelleen MAP-kirkon jäsenrekisterissä, vaikka siirsin kirjani Väestörekisteriin jo 1960-luvulla?

        Pysyvätkö mormonien jäsenluvussa mukana kaikki sellaiset henkilöt, jotka eivät suostu matkustamaan omalla kustannuksellaan erotettavaksi virallisesti kirkostanne "samalla valtuudella, jolla heidät on kirkkoon liitettykin"?

        Minun olisi pitänyt matkustaa Kouvolan takaa Helsinkiin ja takaisin vastasyntyneen tyttäreni kanssa, että eroni olisi tullut voimaan. Kun en tähän suostunut, olen ilmeisesti edelleen teidän mielestänne mormoni ja mukana kaunistamassa jäsentilastojanne?

        Kaltaisiani itseään entisenä mormonina pitäviä mutta virallisesti ilmeisesti edelleen mormoneja lienee paljon, koska itsekin tunnen useita sellaisia, jotka eivät ole menneet virallisesti erotettaviksi.

        "Eli todennäköisesti myös minun nimeni on edelleen MAP-kirkon jäsenrekisterissä, vaikka siirsin kirjani Väestörekisteriin jo 1960-luvulla?"

        Mene ensin katsomaan maistraatista omat tietosi eli erityisesti se, onko sinut merkitty MAP-kirkon jäseneksi. Jos on, voit pyytää maistraattia ryhtymään toimenpiteisiin asian korjaamiseksi. Jos ei ole, mutta epäilet että olet silti merkitty MAP-kirkon jäseneksi, ota yhteys MAP-kirkkoon ja vaadi saada tarkastaa henkilötietosi.


      • Zappax.
        Ev.lut. kirjoitti:

        "Eikö MILLÄÄN mene PERILLE että TILASTOKESKUKSENKIN luvut voivat olla VIRHEELLISIÄ????"

        Tilastokeskus saa luvut Väestörekisterikeskuksesta. Sinne pitää jokaisen uskonnollisen yhdyskunnan ilmoittaa, jos joku eroaa ja samoin pitää poistaa nimi jos maistraatti ilmoittaa, että joku on eronnut maistraatista. Ellei MAP-kirkko tätä ilmoitusta tee, kyse on lain rikkomisesta.

        Väestörekisterillä on ns julkinen luotettavuus, joka tarkoittaa, että siellä olevat tiedot ovat oikeita, ellei niitä todisteta vääriksi. Zappaxin inttäminen on tässäkin mielessä hedelmätöntä.

        " Ellei MAP-kirkko tätä ilmoitusta tee, kyse on lain rikkomisesta."

        Tai että väestöreksiterikeskus ei ole jakanut sitä tietoa että joku erosi kirkosta silloin viime vuosisadalla...

        "Väestörekisterillä on ns julkinen luotettavuus, joka tarkoittaa, että siellä olevat tiedot ovat oikeita, ellei niitä todisteta vääriksi."

        On osoitettu että väestörekisterikeskuksen tiedot eivät ole tarkkoja... Niitähän korjaillaan koko ajan... Eli "Väestötietojärjestelmään talletettuja 13 §:n 1 momentin 1–21 kohdassa tarkoitettuja henkilötietoja pidetään julkisesti luotettavina tietoina, jollei osoiteta, että tieto on virheellinen tai puutteellinen. "

        " Zappaxin inttäminen on tässäkin mielessä hedelmätöntä."

        Mitäs ihmettä sinä tuot tuon julkisen lutettavuuden tähän mukaan,...

        Kyse on enemmänkin semantiiaksta, sillä vastapuolen yleinen väite on että kirkko valehtelee jäsenmääränsä, vaikak kyse on vain siitä että kahdella eri instanssilla on eri käsitys jäsenmääristä. Jos tuota sitten haluatte sanoa valheteluksi tai vääristelyksi, niin senkun sanotte.


      • Zappax.
        Ev.lut. kirjoitti:

        "Eli todennäköisesti myös minun nimeni on edelleen MAP-kirkon jäsenrekisterissä, vaikka siirsin kirjani Väestörekisteriin jo 1960-luvulla?"

        Mene ensin katsomaan maistraatista omat tietosi eli erityisesti se, onko sinut merkitty MAP-kirkon jäseneksi. Jos on, voit pyytää maistraattia ryhtymään toimenpiteisiin asian korjaamiseksi. Jos ei ole, mutta epäilet että olet silti merkitty MAP-kirkon jäseneksi, ota yhteys MAP-kirkkoon ja vaadi saada tarkastaa henkilötietosi.

        Samaa mieltä.

        Tosin uskon että väestörekisterimerkintä on pysynyt siinä mitä Ent. Mormoni on halunnutkin...

        Ja MAP-kirkoltahan voi kuka vaan tarkistutta tietonsa... Tosin jos ei koskaan ole ollut jäsen, ei kirkolla pitäisi olla mitään tietoa sellaisesta henkilöstä.


      • !!!
        Zappax. kirjoitti:

        ????

        Miten kirkko voi vääristellä tilastokeskuken lukuja...??? Eihän kirkolla ole pääsyä tialstokeksen järjestelmiin että se voi niitä vääristellä?????

        Ja kysymys on todella kirkon jäsenten lukumäärästä. Kahto totuutta ei voi olla, mutta on kaksi tahoa niitä raportoimassa.

        > Miten kirkko voi vääristellä tilastokeskuken lukuja...???

        Sitähän minä juuri sanoin...

        Kun ei kahta totuutta voi olla, vähintään toinen antaa virheellistä tietoa joko vahingossa tai tahallaan. Jälkimmäistä kutsutaan valehteluksi.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        No, jos et mene sinne paikalle niin et sitten mene... Ei ketään voi pakottaa menemään kurinpitolautakunnan eteen... Eikö tämä ole itsestään selvä asia???

        Jos kerran se Kouvolan seurakunnan johtaja sanoi sinulle puhelimessa juuri niin kuin kerrot, niin eikös tuo ole aika selvää että ei niin voi toimia...???

        Suomesa kun kirkko oli vielä 70-luvulla hyvinkin nuori, niin kyllähän sinne aikamoisia säveltäjiä mukaan mahtui. Jotkut ottivat sitten kaikki ihan niin kuin kovemman kautta - ainakin kohdallasi näyttää käyneen noin - valitetavasti.

        Edeeenkin, jos sinulla on yhtään epäselvää sen kanssa että oletko vielä mahdollisesti jäsen (eli saitko esimerkiksi mitään kirjettä niiltä veljiltä että simut on erotettu kirkosta? Jos et saanut niin sinua ei ole erotettu...), niin mailaa mulle vaan nimesi/osoite niin asia hoituu ilman mitään lisäkommervenkkejä.

        Mormoneilla ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaankaan minkäänlaista kurinpitovaltaa minun suhteeni.

        Ja tämä tapahtui vuonna 1985, ei suinkaan 70-luvulla.

        Joukkoonne nimen omaan on mahtunut ja mahtuu henkisesti häiriintyneitä muusikoita sun muita pirunviulun vinguttajia, jopa säveltäjiä.

        Tämä joukko teidän pitäisi pystyä pitämän kurissa. Kohdistakaa kaikenlaiset kurinpitolautakuntienne toimet omien pappeusjohtajienne saamiseen järjestykseen.

        Koirakoulun alkeetkin on vielä omaksumatta. Palveluskoiriksi heistä ei ole ja epäilenpä, ettei suurimmasta osasta saada kelvollisia edes kovalla työllä ja kärsivällisyydelläkään, koska vika tavallisesti aina on siellä hihnan toisessa päässä. Tässä tapauksessa mormonismissa.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Samaa mieltä.

        Tosin uskon että väestörekisterimerkintä on pysynyt siinä mitä Ent. Mormoni on halunnutkin...

        Ja MAP-kirkoltahan voi kuka vaan tarkistutta tietonsa... Tosin jos ei koskaan ole ollut jäsen, ei kirkolla pitäisi olla mitään tietoa sellaisesta henkilöstä.

        Ei kai nyt Väestörekisteri siirrä minua omin päin uudelleen mormoniksi, kun olen itse eroni kirkosta sinne ilmoittanut?

        Juuri tämän vuoksi alaikäisiä ei pitäisi liittää kaiken maailman seurakuntiin. En ollut kykenevä 8-vuotiaana päättämään uskonnostani. Kun 18-vuotiaana olin kykenevä päättämään uskonnostani, niin edelleenkään asia ei ole selvä.

        No, tarkistan asian Väestörekisteristä, kunhan muulta joudan.


      • Ei ole
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Mormoneilla ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaankaan minkäänlaista kurinpitovaltaa minun suhteeni.

        Ja tämä tapahtui vuonna 1985, ei suinkaan 70-luvulla.

        Joukkoonne nimen omaan on mahtunut ja mahtuu henkisesti häiriintyneitä muusikoita sun muita pirunviulun vinguttajia, jopa säveltäjiä.

        Tämä joukko teidän pitäisi pystyä pitämän kurissa. Kohdistakaa kaikenlaiset kurinpitolautakuntienne toimet omien pappeusjohtajienne saamiseen järjestykseen.

        Koirakoulun alkeetkin on vielä omaksumatta. Palveluskoiriksi heistä ei ole ja epäilenpä, ettei suurimmasta osasta saada kelvollisia edes kovalla työllä ja kärsivällisyydelläkään, koska vika tavallisesti aina on siellä hihnan toisessa päässä. Tässä tapauksessa mormonismissa.

        kovin pitkä aika siitäkään, kun taas yhden kerran väitit, ettei mormonismi tuota luovia yksilöitä ja nyt taas kirjoitat säveltäjistä ja muusikoista? Koeta jo päättää.


      • Kyllä siirtää,
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Ei kai nyt Väestörekisteri siirrä minua omin päin uudelleen mormoniksi, kun olen itse eroni kirkosta sinne ilmoittanut?

        Juuri tämän vuoksi alaikäisiä ei pitäisi liittää kaiken maailman seurakuntiin. En ollut kykenevä 8-vuotiaana päättämään uskonnostani. Kun 18-vuotiaana olin kykenevä päättämään uskonnostani, niin edelleenkään asia ei ole selvä.

        No, tarkistan asian Väestörekisteristä, kunhan muulta joudan.

        Väestörekisteri on salaliitossa mormonien kanssa.


      • Ent. mormoni
        Ei ole kirjoitti:

        kovin pitkä aika siitäkään, kun taas yhden kerran väitit, ettei mormonismi tuota luovia yksilöitä ja nyt taas kirjoitat säveltäjistä ja muusikoista? Koeta jo päättää.

        Luovuus kukoisti kirkossa 1970-luvulla, kuten Zappax. ylempänä jmainitsi:

        "Suomesa kun kirkko oli vielä 70-luvulla hyvinkin nuori, niin kyllähän sinne aikamoisia säveltäjiä mukaan mahtui."

        Minua viihdyttivät tovin puhelimessa :-D

        http://www.youtube.com/watch?v=AeUYcHaiIDQ


      • Ev.lut.
        Zappax. kirjoitti:

        " Ellei MAP-kirkko tätä ilmoitusta tee, kyse on lain rikkomisesta."

        Tai että väestöreksiterikeskus ei ole jakanut sitä tietoa että joku erosi kirkosta silloin viime vuosisadalla...

        "Väestörekisterillä on ns julkinen luotettavuus, joka tarkoittaa, että siellä olevat tiedot ovat oikeita, ellei niitä todisteta vääriksi."

        On osoitettu että väestörekisterikeskuksen tiedot eivät ole tarkkoja... Niitähän korjaillaan koko ajan... Eli "Väestötietojärjestelmään talletettuja 13 §:n 1 momentin 1–21 kohdassa tarkoitettuja henkilötietoja pidetään julkisesti luotettavina tietoina, jollei osoiteta, että tieto on virheellinen tai puutteellinen. "

        " Zappaxin inttäminen on tässäkin mielessä hedelmätöntä."

        Mitäs ihmettä sinä tuot tuon julkisen lutettavuuden tähän mukaan,...

        Kyse on enemmänkin semantiiaksta, sillä vastapuolen yleinen väite on että kirkko valehtelee jäsenmääränsä, vaikak kyse on vain siitä että kahdella eri instanssilla on eri käsitys jäsenmääristä. Jos tuota sitten haluatte sanoa valheteluksi tai vääristelyksi, niin senkun sanotte.

        "Mitäs ihmettä sinä tuot tuon julkisen lutettavuuden tähän mukaan,..."

        Siksi että jos Väestörekisterikeskus (VRK) ilmoittaa, että mormonien lukumäärä on 3200 ja sinä ilmoitat, että se on 4500 niin sinä olet velvollinen todistamaan väitteesi. VRK kertoo meille aina ajoittain jopa Suomen täsmällisen väestömäärän.

        Yrität ovelasti antaa sen kuvan että molemmat luvut voivat olla vääriä ja näin kukaan ei oikeastaan tiedä, kuinka monta MAP-kirkon jäsentä Suomessa on.

        " vastapuolen yleinen väite on että kirkko valehtelee jäsenmääränsä, vaikak kyse on vain siitä että kahdella eri instanssilla on eri käsitys jäsenmääristä. "

        Ja taas samaa saivartelua. Teillä on sen takia erilainen "käsitys" jäsenmääristä, että pidätte jäsenluettelossa sellaisiakin, jotka ovat jo eronneet ja jopa kuolleet. Tämänhän olet jo myöntänytkin.


      • Ev.lut.
        Zappax. kirjoitti:

        Samaa mieltä.

        Tosin uskon että väestörekisterimerkintä on pysynyt siinä mitä Ent. Mormoni on halunnutkin...

        Ja MAP-kirkoltahan voi kuka vaan tarkistutta tietonsa... Tosin jos ei koskaan ole ollut jäsen, ei kirkolla pitäisi olla mitään tietoa sellaisesta henkilöstä.

        "Ja MAP-kirkoltahan voi kuka vaan tarkistutta tietonsa... Tosin jos ei koskaan ole ollut jäsen, ei kirkolla pitäisi olla mitään tietoa sellaisesta henkilöstä. "

        Ja jos ei ole koskaan ollut jäsen, ei missään tapauksessa kannata tarkastuttaa tietojaan. Seurauksena siitä olisi mormonilähetyssaarnaajien ilmestyminen oven taakse Mormonin kirjaa tyrkyttämään.


      • Ev.lut.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Ei kai nyt Väestörekisteri siirrä minua omin päin uudelleen mormoniksi, kun olen itse eroni kirkosta sinne ilmoittanut?

        Juuri tämän vuoksi alaikäisiä ei pitäisi liittää kaiken maailman seurakuntiin. En ollut kykenevä 8-vuotiaana päättämään uskonnostani. Kun 18-vuotiaana olin kykenevä päättämään uskonnostani, niin edelleenkään asia ei ole selvä.

        No, tarkistan asian Väestörekisteristä, kunhan muulta joudan.

        "Ei kai nyt Väestörekisteri siirrä minua omin päin uudelleen mormoniksi, kun olen itse eroni kirkosta sinne ilmoittanut? "

        Ei siirrä. Ole ihan rauhassa. Kun olet erosi maistraattiin ilmoittanut, olet eronnut. Siellä noudatetaan lakia.


      • Mitäs pelkäämistä
        Ev.lut. kirjoitti:

        "Ja MAP-kirkoltahan voi kuka vaan tarkistutta tietonsa... Tosin jos ei koskaan ole ollut jäsen, ei kirkolla pitäisi olla mitään tietoa sellaisesta henkilöstä. "

        Ja jos ei ole koskaan ollut jäsen, ei missään tapauksessa kannata tarkastuttaa tietojaan. Seurauksena siitä olisi mormonilähetyssaarnaajien ilmestyminen oven taakse Mormonin kirjaa tyrkyttämään.

        siinä taas on?


      • Ent. mormoni
        Mitäs pelkäämistä kirjoitti:

        siinä taas on?

        Mormonilähetyssaarnaajat ovat aiheuttaneet ainakin yhden vakavan sairaskohtauksen huiskuttamalla hikisiä sukkiaan kohti taloa, jossa heitä ei otettu ystävällisesti vastaan.

        Palatessaan rundiltaan pojat olivat nähneet omin silmin, että samaan taloon oli tilattu sairasauto.

        Lisäksi on syttynyt tuleen eräs pesula, joka oli laittanut poikien garmentit näkyvälle paikalle ikkunaansa. Lähetysjohtaja kävi nojailemassa pesulan ovenpieleen ja jo seuraavana yönä pesula oli palanut.

        Missä, keille ja minä vuonna nämä ovat tapahtuneet ei ole tiedossamme, mutta mormonismissa on paljon muutakin jota ei ole vielä saatu selville. Mainittakoon esimerkkeinä vaikka Mormonin kirjassa mainitut kumomit ja kurelomit. Niistä jei tiedetä millaisia eläimiä ne ovat. Kumomeista ja kurelomeista ei tiedetä edes sitä, olivatko ne lintuja, nisäkkäitä, matelijoita vai kaloja tai peräti jotain kivoja niveljalkaisia, esimerkiksi koppakuoriaisia.


      • Zappax.
        !!! kirjoitti:

        > Miten kirkko voi vääristellä tilastokeskuken lukuja...???

        Sitähän minä juuri sanoin...

        Kun ei kahta totuutta voi olla, vähintään toinen antaa virheellistä tietoa joko vahingossa tai tahallaan. Jälkimmäistä kutsutaan valehteluksi.

        No kirkko ei anna tahallaan vääriä lukuja...Joten se ei valehtele, kiitos tuosta määrityksen täsmentämisestä!

        Kirkko antaa ne luvut jotka sillä on. Kirkon mukaan ne luvut ovat viralliset luvut.

        Tilannehan on nyt se että varmasti sekä tilastokeskuksen että kirkon luvut eivät ole täsmällisiä. Ei ko. tilantessa, jos ja kun kumpikin instanssi esittää omat lukunsa, voida puhua valehtelusta... Kummankaan osapuolen suhteen.

        Aivan varmasti maistraatisakin tiedetään että luvut eivät edes siellä ole kunnossa, miksis siis ei tasapuolisuuden valossa sanota täällä että maistraattikin valehtelee???

        Tuo "valehtelu"-sanan käytöllä on täällä vain ja ainoastaan huomion herättämisen arvo, mitään muuta arvoa sillä ei ole...


      • Zappax.
        Ev.lut. kirjoitti:

        "Mitäs ihmettä sinä tuot tuon julkisen lutettavuuden tähän mukaan,..."

        Siksi että jos Väestörekisterikeskus (VRK) ilmoittaa, että mormonien lukumäärä on 3200 ja sinä ilmoitat, että se on 4500 niin sinä olet velvollinen todistamaan väitteesi. VRK kertoo meille aina ajoittain jopa Suomen täsmällisen väestömäärän.

        Yrität ovelasti antaa sen kuvan että molemmat luvut voivat olla vääriä ja näin kukaan ei oikeastaan tiedä, kuinka monta MAP-kirkon jäsentä Suomessa on.

        " vastapuolen yleinen väite on että kirkko valehtelee jäsenmääränsä, vaikak kyse on vain siitä että kahdella eri instanssilla on eri käsitys jäsenmääristä. "

        Ja taas samaa saivartelua. Teillä on sen takia erilainen "käsitys" jäsenmääristä, että pidätte jäsenluettelossa sellaisiakin, jotka ovat jo eronneet ja jopa kuolleet. Tämänhän olet jo myöntänytkin.

        Kuten totesi, ihan lain mukaan ""Väestörekisterillä on ns julkinen luotettavuus, joka tarkoittaa, että siellä olevat tiedot ovat oikeita, ellei niitä todisteta vääriksi."

        On osoitettu että väestörekisterikeskuksen tiedot eivät ole tarkkoja... Niitähän korjaillaan koko ajan..."

        "VRK kertoo meille aina ajoittain jopa Suomen täsmällisen väestömäärän."

        Sekin on kyllä aina arvio...

        ...

        Minä voi todistaa väiteeni otamalla listan MAP-Kirkon jäsenrekisteristä ja tulokseksi tulee 4500 jäsentä....

        "Yrität ovelasti antaa sen kuvan että molemmat luvut voivat olla vääriä ja näin kukaan ei oikeastaan tiedä, kuinka monta MAP-kirkon jäsentä Suomessa on."

        Ei tässä msitään oveluudesta ole kysymys, vaan faktasta. Molemmat luvut ovat vääriä.

        "Ja taas samaa saivartelua. ..."
        Niin, kun tänne tullaa mesoamaan että kirkko muka valehtelee,....

        ":..että pidätte jäsenluettelossa sellaisiakin, jotka ovat jo eronneet ja jopa kuolleet."

        Jos joku on eronnut eikä siitä ole meille mitään tietoa tullut (niin kuin on aikoinaankin käynyt), niin PAKKOhan ne on siellä jäsenrekisterissä pitää...

        Samoin jos joku epäaktiivnen joka ei ole virallisten tietojen mukaan mormoni, kuolee, niin emme voi sillekään mitään ...

        "Tämänhän olet jo myöntänytkin."

        Tässä ei tarvita mitään minun myöntämisiäni...

        Mitä ihmeen hinku täällä on henkilöitää faktoja (Zappax sita ja Tapani tätä jne..)???


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Mormoneilla ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaankaan minkäänlaista kurinpitovaltaa minun suhteeni.

        Ja tämä tapahtui vuonna 1985, ei suinkaan 70-luvulla.

        Joukkoonne nimen omaan on mahtunut ja mahtuu henkisesti häiriintyneitä muusikoita sun muita pirunviulun vinguttajia, jopa säveltäjiä.

        Tämä joukko teidän pitäisi pystyä pitämän kurissa. Kohdistakaa kaikenlaiset kurinpitolautakuntienne toimet omien pappeusjohtajienne saamiseen järjestykseen.

        Koirakoulun alkeetkin on vielä omaksumatta. Palveluskoiriksi heistä ei ole ja epäilenpä, ettei suurimmasta osasta saada kelvollisia edes kovalla työllä ja kärsivällisyydelläkään, koska vika tavallisesti aina on siellä hihnan toisessa päässä. Tässä tapauksessa mormonismissa.

        Ja 80-luvulla..:-)

        Mutta vähenevässä määrin...


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Luovuus kukoisti kirkossa 1970-luvulla, kuten Zappax. ylempänä jmainitsi:

        "Suomesa kun kirkko oli vielä 70-luvulla hyvinkin nuori, niin kyllähän sinne aikamoisia säveltäjiä mukaan mahtui."

        Minua viihdyttivät tovin puhelimessa :-D

        http://www.youtube.com/watch?v=AeUYcHaiIDQ

        Minusta vaan tuntuu että sinäkin viihdytit heitä ....

        Eli varmaankin kolikolla on tässäkin kaksi puolta...

        Mutta, ihan mielenkiinnosta, pistäppä mulle sinne mun mailiini nimesi ja tiedot niin tarkistan asian...


      • Zappax.
        Ev.lut. kirjoitti:

        "Ei kai nyt Väestörekisteri siirrä minua omin päin uudelleen mormoniksi, kun olen itse eroni kirkosta sinne ilmoittanut? "

        Ei siirrä. Ole ihan rauhassa. Kun olet erosi maistraattiin ilmoittanut, olet eronnut. Siellä noudatetaan lakia.

        Ehkä noudatetaan mutta miten sitä siellä on tulkittu?

        Kuten olen todennut, niin eipä sinne menneistä kirkosta eroavista henkilöistä mihinkään seurakuntaan mitään kopioita eroilmoituksista lähetelty ennen kuin uusi laki tuli voimaan tuossa vähän suosituhannen vaihtumsien jälkeen.

        Ja minusta on aika ihmeellistä väestörekisteri ylläpitää joknu yhteisön tai yhdistyksen jäsenrekisteriä.... Minuista ko. homma ei kuulu mitenkään valtiolle.


      • Zappax.
        Ev.lut. kirjoitti:

        "Ja MAP-kirkoltahan voi kuka vaan tarkistutta tietonsa... Tosin jos ei koskaan ole ollut jäsen, ei kirkolla pitäisi olla mitään tietoa sellaisesta henkilöstä. "

        Ja jos ei ole koskaan ollut jäsen, ei missään tapauksessa kannata tarkastuttaa tietojaan. Seurauksena siitä olisi mormonilähetyssaarnaajien ilmestyminen oven taakse Mormonin kirjaa tyrkyttämään.

        Ei tule.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Minusta vaan tuntuu että sinäkin viihdytit heitä ....

        Eli varmaankin kolikolla on tässäkin kaksi puolta...

        Mutta, ihan mielenkiinnosta, pistäppä mulle sinne mun mailiini nimesi ja tiedot niin tarkistan asian...

        En ala antamaan nimeäni ja yhteystietojani tuntemattomille ihmisille nettipalstalla. Kirkon tehtävä on poistaa rekisteristään kaikki henkilöt, jotka eivät sinne kuulu. En ole kirkkonne jäsen, enkä halua että teillä on minusta kerrassaan mitään tietoja, ei edes nimeä, saati mitään muuta.

        Olen joskus osallistunut NVK:n toimintaan eikä nimeäni ja minusta olevia valokuvia saa tietenkään pois vanhoista lehdistä, joten ne olkoon. Kaikki muu pois.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Minusta vaan tuntuu että sinäkin viihdytit heitä ....

        Eli varmaankin kolikolla on tässäkin kaksi puolta...

        Mutta, ihan mielenkiinnosta, pistäppä mulle sinne mun mailiini nimesi ja tiedot niin tarkistan asian...

        He varmaan olisivat olleet minusta huvittavia jonain toisena aikana elämässäni. Vatsakipujaan huutavan vauvan äidin huumorintaju ei sillä kertaa riittänyt nauramaan mormoneille, vaan pahoitin mieleni heidän häirintäsoitoistaan.

        Sitä en tiedä, viihdytinkö minä heitä. Ehkä viihdytin, jos se että mies saa oikein uskonnon varjolla käyttäytyä törkeästi naista kohtaan on mormoneista erityisen hauskaa?


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Minusta vaan tuntuu että sinäkin viihdytit heitä ....

        Eli varmaankin kolikolla on tässäkin kaksi puolta...

        Mutta, ihan mielenkiinnosta, pistäppä mulle sinne mun mailiini nimesi ja tiedot niin tarkistan asian...

        Täällä on jo käynyt ilmi, että olen nimimerkin Tapani1 vanhin tytär. Käytän edelleen tyttönimeäni, eli sukunimeni on sama kuin Tapani1:n alkuperäinen, entinen sukunimi. Voit tarkistaa, olenko rekisterissänne ja jos olen, poistaa tai poistattaa aivan kaikki tiedot minusta ja mormonikirkon kaikista mahdollisista tiedostoista.


      • !!!
        Zappax. kirjoitti:

        No kirkko ei anna tahallaan vääriä lukuja...Joten se ei valehtele, kiitos tuosta määrityksen täsmentämisestä!

        Kirkko antaa ne luvut jotka sillä on. Kirkon mukaan ne luvut ovat viralliset luvut.

        Tilannehan on nyt se että varmasti sekä tilastokeskuksen että kirkon luvut eivät ole täsmällisiä. Ei ko. tilantessa, jos ja kun kumpikin instanssi esittää omat lukunsa, voida puhua valehtelusta... Kummankaan osapuolen suhteen.

        Aivan varmasti maistraatisakin tiedetään että luvut eivät edes siellä ole kunnossa, miksis siis ei tasapuolisuuden valossa sanota täällä että maistraattikin valehtelee???

        Tuo "valehtelu"-sanan käytöllä on täällä vain ja ainoastaan huomion herättämisen arvo, mitään muuta arvoa sillä ei ole...

        Kyllä kirkko antaa tahallaan vääriä lukuja jos ei poista kuolleita ja eronneita rekisteristään.


      • Zappax.
        !!! kirjoitti:

        Kyllä kirkko antaa tahallaan vääriä lukuja jos ei poista kuolleita ja eronneita rekisteristään.

        Mites poistat kuolleen josta ei ole tietoa?
        Ja eronnen joka omasta mielestään on eronnut mutta tästä ei ole kirkolla tietoa?

        Eli ei anna tahallaan vääriä lukuja.

        Voisitteko jo lopetta ko. tyylisten typerien väitteiden esittämisen kun ette edes saa kiinni noista faktoista...


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Täällä on jo käynyt ilmi, että olen nimimerkin Tapani1 vanhin tytär. Käytän edelleen tyttönimeäni, eli sukunimeni on sama kuin Tapani1:n alkuperäinen, entinen sukunimi. Voit tarkistaa, olenko rekisterissänne ja jos olen, poistaa tai poistattaa aivan kaikki tiedot minusta ja mormonikirkon kaikista mahdollisista tiedostoista.

        En pyydäkään että täällä sitä nimeäsi tuot esille...

        "Täällä on jo käynyt ilmi, että olen nimimerkin Tapani1 ..."

        En myöskänä tiedä Tapani1:sen sukunimeä.. enkä edes muista etunimeä... Tapani1 ei kiinnosta minua eikä suhteesi häneen, vain asian selvittäminen kiinostaa.

        "Kirkon tehtävä on poistaa rekisteristään kaikki henkilöt, jotka eivät sinne kuulu. "
        Mites kirkko sen tietää jos tuo tieto ei sitä ole koskaan saavuttanut...


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        En pyydäkään että täällä sitä nimeäsi tuot esille...

        "Täällä on jo käynyt ilmi, että olen nimimerkin Tapani1 ..."

        En myöskänä tiedä Tapani1:sen sukunimeä.. enkä edes muista etunimeä... Tapani1 ei kiinnosta minua eikä suhteesi häneen, vain asian selvittäminen kiinostaa.

        "Kirkon tehtävä on poistaa rekisteristään kaikki henkilöt, jotka eivät sinne kuulu. "
        Mites kirkko sen tietää jos tuo tieto ei sitä ole koskaan saavuttanut...

        Mihin sähköpostiosoitteeseen Zappax. minun pitää ilmoittaa, että haluan nimeni pois rekisteristänne? Riittääkö viesti sähköpostitse, pitääkö olla etanapostikirje vai joudunko sittenkin matkustamaan Helsinkiin erotettavaksi?

        Vaikka olen itse eronnut MAP-kirkosta Väestörekisterin kautta vuonna 1969.

        Kirkosta eroamisesta teidän mormonien kannattaisi laittaa oma keskusteluketjun avaus, että palstaa seuraavat ja kirkosta erota haluavat tietävät miten toimia.

        Samoin tietäisivät miten toimia ne, jotka ovat eronneet Väestörekisterin kautta aikana, jolloin sieltä ei (ihmeellistä kyllä!) tullut mormonikirkolle mitään tietoa eroamisista.


      • !!!
        Zappax. kirjoitti:

        Mites poistat kuolleen josta ei ole tietoa?
        Ja eronnen joka omasta mielestään on eronnut mutta tästä ei ole kirkolla tietoa?

        Eli ei anna tahallaan vääriä lukuja.

        Voisitteko jo lopetta ko. tyylisten typerien väitteiden esittämisen kun ette edes saa kiinni noista faktoista...

        Kaikki tiedot löytyvät väestörekisterijärjestelmästä.

        Eihön aiemmin ole poistettu henkilöä Smithin kirkon jäsenyydestä pelkästä pyynnöstä, kuten on tullut ilmi.


      • ???
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Täällä on jo käynyt ilmi, että olen nimimerkin Tapani1 vanhin tytär. Käytän edelleen tyttönimeäni, eli sukunimeni on sama kuin Tapani1:n alkuperäinen, entinen sukunimi. Voit tarkistaa, olenko rekisterissänne ja jos olen, poistaa tai poistattaa aivan kaikki tiedot minusta ja mormonikirkon kaikista mahdollisista tiedostoista.

        > ...eli sukunimeni on sama kuin Tapani1:n alkuperäinen, entinen sukunimi.

        Onko Tapani vaihtanut sukunimensä.


      • 1+9
        ??? kirjoitti:

        > ...eli sukunimeni on sama kuin Tapani1:n alkuperäinen, entinen sukunimi.

        Onko Tapani vaihtanut sukunimensä.

        Otti tyttönimensä käyttöön.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Eikö MILLÄÄN mene PERILLE että TILASTOKESKUKSENKIN luvut voivat olla VIRHEELLISIÄ????

        Kirkko raportoi lukunsa oman järjestelmän kautta ja se ei minkään mittapuun mukaan ole valehtelua, ellei kirkko itse väärennä omia lukujaan!!!!

        Koko ajan jankaatte sitä samaa että maistraatissa olevat tiedot ovat oikeita.... MUTTA KUN NE EIVÄT sitä VÄLTTÄMÄTTÄ ole.. Oli sitten syy kenen tahansa....

        Tässä on nyt kaksi asiaa jotka sotkette mukavasti:
        Totta kirkon osalta tehty virheitä että reksiteriä ei ole välttämättä aikoinaan ylläpidetty kunnlla, mutat samoin eipä sieltä maistraatistakaan tullut kirkolle päin tietoa aikoinaan.

        Ja tästä johtuen on eroa luvuissa... Kirkon rekisterissä on jäseniä jotka eivät sinne tiedä kuuluvansa ja maistraatin ylläpitämässä rekisterissä ei ole kaikkia jäseniä (osa jopa vielä ev-lut kirkon jäseniä).

        Ongelma vaan se että ne jotka eivä talua olla kirkon kanssa tekemisessaä niin vähät välittävät siitä että mihin rekisteriin kuuluvat .. Kuten ei välitä asiaa tarksitaa edes eräs täällä kirjoittava henkilö, päivttelee vaan sitä että mahdollisesti on vielä kirkon jäsenrekisterissä...

        Asiaa kuvaa hyvin seuraava toimenpide joka seurakunnassamme tehtiin 90-luvulla: Lähetimme seurakunnasta KAIKILLE seurakunnan "epäaktiivisille" kirjeen jossa totesimme että ko. henkilön nimi löytyy rekisteristämme... Mukana oli valmiiksi tehty eroilmoitus ja palautuskuori postimerkillä osoiteella varustettuna. Ei muuta kuin nimi eroilmoitukseen ja kirje postiin ja asia on kunnossa.

        Muutama kirje tuli takaisin "osoite tuntematon" leimalla ja muutama eroilmoituskin tuli... MUTTA VALTAOSA jäi sille tielleen...

        Eli suurin osa ns. epäaktiiveista ei joko välitä tai sitten ei halua erota .....

        Joten turha täällä tuosta asiaa itkeä että kirkossa ei tehdä mitään asian korjaamiseksi...

        Voiko Suomessa olla samanaikaisesti usean eri kirkon jäsen, esimerkiksi evankelisluterilainen, mormoni ja Jehovan todistaja - tämäkö sopii Maistraatille ja Tilastokeskukselle? En ole tiennyt.

        Toisaalta yhdistymisvapaus jne. on perustuslaissa, eli kai joku voi sitten olla samaan aikaan sekä mormoni että luterilainen kristitty, jos ei itse koe tässä ristiriitaa? Tilastokeskuksen lukuihin vaikutus tuskin on suuri, tällainen taitaa olla aika harvinaista?


      • Herää kysymys.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Voiko Suomessa olla samanaikaisesti usean eri kirkon jäsen, esimerkiksi evankelisluterilainen, mormoni ja Jehovan todistaja - tämäkö sopii Maistraatille ja Tilastokeskukselle? En ole tiennyt.

        Toisaalta yhdistymisvapaus jne. on perustuslaissa, eli kai joku voi sitten olla samaan aikaan sekä mormoni että luterilainen kristitty, jos ei itse koe tässä ristiriitaa? Tilastokeskuksen lukuihin vaikutus tuskin on suuri, tällainen taitaa olla aika harvinaista?

        On todennäköistä, että kun sinulla on kamelin mentäviä aukkoja tiedoissasi Maistraattien ja Tilastokeskuksen toiminnastakin, sinulla on myös ammottavia aukkoja tiedoissasi mormonismista. Paikkaat aukot kuitenkin sujuvalla sanailulla, mutta tietoa se ei sanomastasi silti tee.


      • Ahhhhh!
        Herää kysymys. kirjoitti:

        On todennäköistä, että kun sinulla on kamelin mentäviä aukkoja tiedoissasi Maistraattien ja Tilastokeskuksen toiminnastakin, sinulla on myös ammottavia aukkoja tiedoissasi mormonismista. Paikkaat aukot kuitenkin sujuvalla sanailulla, mutta tietoa se ei sanomastasi silti tee.

        Voi jee, pitäisiköhän liittyä mormoniksi, kun mormoni osaa kirjoittaa noin kauniisti?


      • Eipä kannata
        Ahhhhh! kirjoitti:

        Voi jee, pitäisiköhän liittyä mormoniksi, kun mormoni osaa kirjoittaa noin kauniisti?

        noin kevyin perustein. Löydät itsesi kuitenkin haikailemaan jonnekin muualle, mellin tapaan. Sitäpaitsi saatat jo olla tietämättäsi mormoni, näinhän täällä "järkeillään".


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Minusta vaan tuntuu että sinäkin viihdytit heitä ....

        Eli varmaankin kolikolla on tässäkin kaksi puolta...

        Mutta, ihan mielenkiinnosta, pistäppä mulle sinne mun mailiini nimesi ja tiedot niin tarkistan asian...

        Varmaankin huvitin jollain tsolla, koska en tiennyt että mitään kirkon kurinpitolautakuntaa oli edes olemassakaan.

        Luulin koko ajan, että heillä on tiedossa eroni kirkosta, olinhan sanonut sen jo puhelimessa heti kun Kouvolan seurakunnasta soitettiin ja toivotettiin tervetulleeksi paikkakunnalle.

        Ajattelin, että isäni oli ilmoittanut muutostani seurakunnan alueelle, jotta he saisivat minut uudelleen kiinnostumaan mormonismista, menemään kasteelle ja liittymään takaisin kirkkoon. Olikohan tieto muutosta kumminkin siirtynyt seurakunnasta toiseen? Itse en edes tiedä minkä seurakunnan alueelle olisin voinut kuulua ennen Kouvolan suunnalle muuttoani.

        Mistä kirkko muuten saa tiedot jäsenrekisterissään olevien henkilöiden muutosta ja uusista osoitteista?

        Mormonimiehet käyttäytyivät minua kohtaan kuin olisin ollut haureuden syntiin hairahtunut kirkon jäsen. Minä taas kohtelin heitä kuin keitä tahansa häirikköpuheluita soittelevia miehiä. Puhelinmyyjille riittää kun sanoo ettei tuote kiinnosta. Näillä oli minun näkökulmastani aivan absurdeja vaatimuksia - olinhan jo eronnut kirkosta aikoja sitten.


      • Ev.lut.
        Zappax. kirjoitti:

        Kuten totesi, ihan lain mukaan ""Väestörekisterillä on ns julkinen luotettavuus, joka tarkoittaa, että siellä olevat tiedot ovat oikeita, ellei niitä todisteta vääriksi."

        On osoitettu että väestörekisterikeskuksen tiedot eivät ole tarkkoja... Niitähän korjaillaan koko ajan..."

        "VRK kertoo meille aina ajoittain jopa Suomen täsmällisen väestömäärän."

        Sekin on kyllä aina arvio...

        ...

        Minä voi todistaa väiteeni otamalla listan MAP-Kirkon jäsenrekisteristä ja tulokseksi tulee 4500 jäsentä....

        "Yrität ovelasti antaa sen kuvan että molemmat luvut voivat olla vääriä ja näin kukaan ei oikeastaan tiedä, kuinka monta MAP-kirkon jäsentä Suomessa on."

        Ei tässä msitään oveluudesta ole kysymys, vaan faktasta. Molemmat luvut ovat vääriä.

        "Ja taas samaa saivartelua. ..."
        Niin, kun tänne tullaa mesoamaan että kirkko muka valehtelee,....

        ":..että pidätte jäsenluettelossa sellaisiakin, jotka ovat jo eronneet ja jopa kuolleet."

        Jos joku on eronnut eikä siitä ole meille mitään tietoa tullut (niin kuin on aikoinaankin käynyt), niin PAKKOhan ne on siellä jäsenrekisterissä pitää...

        Samoin jos joku epäaktiivnen joka ei ole virallisten tietojen mukaan mormoni, kuolee, niin emme voi sillekään mitään ...

        "Tämänhän olet jo myöntänytkin."

        Tässä ei tarvita mitään minun myöntämisiäni...

        Mitä ihmeen hinku täällä on henkilöitää faktoja (Zappax sita ja Tapani tätä jne..)???

        ""VRK kertoo meille aina ajoittain jopa Suomen täsmällisen väestömäärän."

        Sekin on kyllä aina arvio.."

        Ei ol arvio vaan TÄSMÄLLINEN TIETO. Väestörekisterikeskus saa tiedot syntymistä saman päivän aikana ja kuolemista muutaman päivän sisällä. Jos siinä olisi samansuuruinen valhe kuin MAP-kirkon tilastossa, asukasluvuksi ilmoitettaisiin yli 7 miljoonaa ihmistä.

        "Minä voi todistaa väiteeni otamalla listan MAP-Kirkon jäsenrekisteristä ja tulokseksi tulee 4500 jäsentä...."

        Niin minkä todistamiseksi? Jäsenmäärä 4500 on valheellinen tieto. Sitä ei saivartelusi muuksi muuta.


        "Ei tässä msitään oveluudesta ole kysymys, vaan faktasta. Molemmat luvut ovat vääriä."

        Tässä esität väitteen, että Suomen väestömääristä annetut tiedot ovat vääriä. Aivan uskomatonta soopaa. MAP-kirkko valehtelee jäsenmääränsä, mutta siitä ei seuraa, että kaikki muutkin niin tekevät.


      • Ev.lut.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Voiko Suomessa olla samanaikaisesti usean eri kirkon jäsen, esimerkiksi evankelisluterilainen, mormoni ja Jehovan todistaja - tämäkö sopii Maistraatille ja Tilastokeskukselle? En ole tiennyt.

        Toisaalta yhdistymisvapaus jne. on perustuslaissa, eli kai joku voi sitten olla samaan aikaan sekä mormoni että luterilainen kristitty, jos ei itse koe tässä ristiriitaa? Tilastokeskuksen lukuihin vaikutus tuskin on suuri, tällainen taitaa olla aika harvinaista?

        "kai joku voi sitten olla samaan aikaan sekä mormoni että luterilainen kristitty, jos ei itse koe tässä ristiriitaa? Tilastokeskuksen lukuihin vaikutus tuskin on suuri, tällainen taitaa olla aika harvinaista? "

        Väestömäärien kyseessä ollessa kyse ei ole Tilastokeskuksen vaan Väestörekisterikeskuksen luvuista. Vaikka kuuluisit kahteen uskontokuntaan, ei ole mahdollista, että sinut rekisteröidään väestötietoihin kahteen kertaan.

        Jokainen olemme siellä henkilötunnuksen mukaan ja uskontokuntatiedot ovat vain osa henkilötietoja. Painotan edelleen, että väestötietoluvuissa ei ole kyse arviosta vaan luvut ovat täsmällisiä.


      • Täsmällinen
        Ev.lut. kirjoitti:

        "kai joku voi sitten olla samaan aikaan sekä mormoni että luterilainen kristitty, jos ei itse koe tässä ristiriitaa? Tilastokeskuksen lukuihin vaikutus tuskin on suuri, tällainen taitaa olla aika harvinaista? "

        Väestömäärien kyseessä ollessa kyse ei ole Tilastokeskuksen vaan Väestörekisterikeskuksen luvuista. Vaikka kuuluisit kahteen uskontokuntaan, ei ole mahdollista, että sinut rekisteröidään väestötietoihin kahteen kertaan.

        Jokainen olemme siellä henkilötunnuksen mukaan ja uskontokuntatiedot ovat vain osa henkilötietoja. Painotan edelleen, että väestötietoluvuissa ei ole kyse arviosta vaan luvut ovat täsmällisiä.

        vai arvio riippuu päivityksen nopeudesta. Suomessakaan kuolleet, syntyneet, sisään- ja ulosmuuttaneet eivät kirjaudu tapahtumahetkellä, vaan joskus pitkälläkin viiveellä. Absoluuttisen tarkkaa tietoa siis ei ole saatavissa, vaikka aika lähelle osuukin.

        Siihen arvelisin Zappaxinkin viittaavan puhuessaan epätarkkuudesta.


      • Ent. mormoni
        Herää kysymys. kirjoitti:

        On todennäköistä, että kun sinulla on kamelin mentäviä aukkoja tiedoissasi Maistraattien ja Tilastokeskuksen toiminnastakin, sinulla on myös ammottavia aukkoja tiedoissasi mormonismista. Paikkaat aukot kuitenkin sujuvalla sanailulla, mutta tietoa se ei sanomastasi silti tee.

        Mormonismi on muuttunut valtavasti niissä yli 30 vuodessa, jotka olen ollut poissa kirkon toiminnasta. mormonismin Jumalakaan ei ole enää nimeltään Adam vaan se o nykyisin Elohim.

        kuten huomaat, olen paikannut palstaa seuraamalla ainakin yhden jumalanmentävän aukon tiedoissani mormonismista.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Ehkä noudatetaan mutta miten sitä siellä on tulkittu?

        Kuten olen todennut, niin eipä sinne menneistä kirkosta eroavista henkilöistä mihinkään seurakuntaan mitään kopioita eroilmoituksista lähetelty ennen kuin uusi laki tuli voimaan tuossa vähän suosituhannen vaihtumsien jälkeen.

        Ja minusta on aika ihmeellistä väestörekisteri ylläpitää joknu yhteisön tai yhdistyksen jäsenrekisteriä.... Minuista ko. homma ei kuulu mitenkään valtiolle.

        Minusta on hyvä, että väestörekisteri pitää kirjaa yhteisöjen ja yhdistysten jäsenistä. Muuten mormonit ja ehkä muutkin pienet kirkot ym. valehtelisivat jäsenmääränsä vielä härskimmin, eikä yhteiskunnalla olisi enää luotettavaa tietoa jäsenmääristä.


      • Taitaa olla
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Minusta on hyvä, että väestörekisteri pitää kirjaa yhteisöjen ja yhdistysten jäsenistä. Muuten mormonit ja ehkä muutkin pienet kirkot ym. valehtelisivat jäsenmääränsä vielä härskimmin, eikä yhteiskunnalla olisi enää luotettavaa tietoa jäsenmääristä.

        niin, että kun itse muuntelet totuutta mieleiseksesi, oletat muidenkin tekevän samaa.


      • No olkoon
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Mormonismi on muuttunut valtavasti niissä yli 30 vuodessa, jotka olen ollut poissa kirkon toiminnasta. mormonismin Jumalakaan ei ole enää nimeltään Adam vaan se o nykyisin Elohim.

        kuten huomaat, olen paikannut palstaa seuraamalla ainakin yhden jumalanmentävän aukon tiedoissani mormonismista.

        sitten kameli jumalasi, mutta fakta on se, että paikkaat edelleen omia käsityksiäsi vain omilla "uusilla" käsityksilläsi.


    • Toistat itseäsi,

      lepää vähän.

      • M.E.L.

        Toistat itseäsi.

        Ellei sinulla ole mitään asiaa niin mitäpä jos vaikka istuisit sormeesi?


    • Ev.lut.

      "Siksi että ko. luku on jäsenten määrä Suomessa kirkon rekisterin mukaan."

      MAP-kirkolla on eri jäsenmäärä kuin mitä Väestörekisteristerikeskuksesta (VRK) löytyy ja kirkon ilmoittama jäsenmäärä on väärä. Kaikki eronneet ja liittyneet näkyvät VRK:ssa. MAP-kirkon VELVOLLISUUS on pitää rekisterinsä ajan tasalla.

      Täällä on tarjottu kaikkia kummallisia selityksiä, että joku kirkkoon liittynyt ei ole siirtänyt kirjojaan MAP-kirkon "osastoon" VRK:ssa, vaikkei sellaista kukaan edes voi tehdä. VTK merkkaa suoraan kirkolta saamansa tiedot.

      "Syitä sille miksi MAP-kirkon rekisteritiedot ja virallinen eroavat keskenään on täällä esitetty jo myös monet kerrat..."

      Niin on esitetty. Syy on se, että MAP-kirkko valehtelee jäsenmääränsä.

      Zappaxin kumma selittely Uudesta Seelannista on silkkaa mutua. Ei hän tiedä, kuinka siellä rekisteröinti tapahtuu ja luottaa siihen, ettei kukaan muukaan tiedä.

      • Zappax.

        "Täällä on tarjottu kaikkia kummallisia selityksiä, että joku kirkkoon liittynyt ei ole siirtänyt kirjojaan MAP-kirkon "osastoon" VRK:ssa, vaikkei sellaista kukaan edes voi tehdä."

        Itse asiassa aikoinaan (ainakin 80-luvulla vielä) tuo toimi just noin että henkilö vei (jos vei) kirkkooon liittymisestään tiedot viranomaisille... Eli VRK ei noita tietoja saanut kirkolta ... Joten tarkistakaa tietonne siitä miten toimittiin ennen ...
        Tuolta ajalta on paljon jäseniä jotka eivät hotaneet tuota asiaa ja kirkko ei tuohon ottanut kantaa (tarkistanut että asia hoidettiin) tuolloin.. Ihan sama mitä laki oli mutta noin toimittiin...

        Kumma kun täällä keuhkotaan siitä että kirkon velvollisuus on pitää rekisterinsä ajantasalla..

        Sam VELVOLLISUUS kun on ollut maistraateillakin ... Eikä sekään ole ollut mitenkään kitkatonta.

        Kaikki uskonnollisten yhteisöjen (pl. ev-lut/katol/ortod.) jäsenkirjurit tuntevat tilanteen missää ollaan aikoinaan oltu.

        "Zappaxin kumma selittely Uudesta Seelannista on silkkaa mutua. Ei hän tiedä, kuinka siellä rekisteröinti tapahtuu ja luottaa siihen, ettei kukaan muukaan tiedä."

        PÄÄSÄÄNTÖISESTI se että valtiot ylläpitävät rekisteriä siitä mihin uskontokuntaan kukin kuuluu, taitaa olla ihan Suomen/Pohjoismaitten erikoisuus??? Väestölaskennan yhteydessä (kuten Uud. Seel) niitä voidaan kysyä, mutta ei tilastoinnin lisäksi mitenkään talleteta henkiöön liittyvänä tietona...


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        "Täällä on tarjottu kaikkia kummallisia selityksiä, että joku kirkkoon liittynyt ei ole siirtänyt kirjojaan MAP-kirkon "osastoon" VRK:ssa, vaikkei sellaista kukaan edes voi tehdä."

        Itse asiassa aikoinaan (ainakin 80-luvulla vielä) tuo toimi just noin että henkilö vei (jos vei) kirkkooon liittymisestään tiedot viranomaisille... Eli VRK ei noita tietoja saanut kirkolta ... Joten tarkistakaa tietonne siitä miten toimittiin ennen ...
        Tuolta ajalta on paljon jäseniä jotka eivät hotaneet tuota asiaa ja kirkko ei tuohon ottanut kantaa (tarkistanut että asia hoidettiin) tuolloin.. Ihan sama mitä laki oli mutta noin toimittiin...

        Kumma kun täällä keuhkotaan siitä että kirkon velvollisuus on pitää rekisterinsä ajantasalla..

        Sam VELVOLLISUUS kun on ollut maistraateillakin ... Eikä sekään ole ollut mitenkään kitkatonta.

        Kaikki uskonnollisten yhteisöjen (pl. ev-lut/katol/ortod.) jäsenkirjurit tuntevat tilanteen missää ollaan aikoinaan oltu.

        "Zappaxin kumma selittely Uudesta Seelannista on silkkaa mutua. Ei hän tiedä, kuinka siellä rekisteröinti tapahtuu ja luottaa siihen, ettei kukaan muukaan tiedä."

        PÄÄSÄÄNTÖISESTI se että valtiot ylläpitävät rekisteriä siitä mihin uskontokuntaan kukin kuuluu, taitaa olla ihan Suomen/Pohjoismaitten erikoisuus??? Väestölaskennan yhteydessä (kuten Uud. Seel) niitä voidaan kysyä, mutta ei tilastoinnin lisäksi mitenkään talleteta henkiöön liittyvänä tietona...

        Tarkoittaako tuo sitä, että kaikki mormonikirkosta ennen 1980-lukua kirjansa Väestörekisteriin siirtäneet ovat edelleen virallisesti Mormonikirkon jäseniä?

        Tiedättekö edes, ovatko nuo ihmiset vielä hengissä? Ette, koska heidän kirjansa ovat Väestörekisterissä.

        Tuohan jo selittääkin asian. Tunnen useita entisiä mormoneja, jotka ovat eronneet 1960-, 1970- ja 1980-luvuilla kirkosta lähettämättä mitä'än erillistä eroamisilmoitusta mormoniseurakuntaansa.

        Mormoneja on Suomessa niin vähän, että pystytte käymään läpi koko jäsenrekisterinne ja tarkistamaan tilanteen.


      • Nötkött
        Zappax. kirjoitti:

        "Täällä on tarjottu kaikkia kummallisia selityksiä, että joku kirkkoon liittynyt ei ole siirtänyt kirjojaan MAP-kirkon "osastoon" VRK:ssa, vaikkei sellaista kukaan edes voi tehdä."

        Itse asiassa aikoinaan (ainakin 80-luvulla vielä) tuo toimi just noin että henkilö vei (jos vei) kirkkooon liittymisestään tiedot viranomaisille... Eli VRK ei noita tietoja saanut kirkolta ... Joten tarkistakaa tietonne siitä miten toimittiin ennen ...
        Tuolta ajalta on paljon jäseniä jotka eivät hotaneet tuota asiaa ja kirkko ei tuohon ottanut kantaa (tarkistanut että asia hoidettiin) tuolloin.. Ihan sama mitä laki oli mutta noin toimittiin...

        Kumma kun täällä keuhkotaan siitä että kirkon velvollisuus on pitää rekisterinsä ajantasalla..

        Sam VELVOLLISUUS kun on ollut maistraateillakin ... Eikä sekään ole ollut mitenkään kitkatonta.

        Kaikki uskonnollisten yhteisöjen (pl. ev-lut/katol/ortod.) jäsenkirjurit tuntevat tilanteen missää ollaan aikoinaan oltu.

        "Zappaxin kumma selittely Uudesta Seelannista on silkkaa mutua. Ei hän tiedä, kuinka siellä rekisteröinti tapahtuu ja luottaa siihen, ettei kukaan muukaan tiedä."

        PÄÄSÄÄNTÖISESTI se että valtiot ylläpitävät rekisteriä siitä mihin uskontokuntaan kukin kuuluu, taitaa olla ihan Suomen/Pohjoismaitten erikoisuus??? Väestölaskennan yhteydessä (kuten Uud. Seel) niitä voidaan kysyä, mutta ei tilastoinnin lisäksi mitenkään talleteta henkiöön liittyvänä tietona...

        Mormoneilla on ollut runsaat 30 vuotta aikaa hoitaa rekisteri kuntoon. Miksi asia on hoitamatta? Ajan tasalla olevat tiedot romahduttaisivat jäsenmääränne, eikö vain?


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Tarkoittaako tuo sitä, että kaikki mormonikirkosta ennen 1980-lukua kirjansa Väestörekisteriin siirtäneet ovat edelleen virallisesti Mormonikirkon jäseniä?

        Tiedättekö edes, ovatko nuo ihmiset vielä hengissä? Ette, koska heidän kirjansa ovat Väestörekisterissä.

        Tuohan jo selittääkin asian. Tunnen useita entisiä mormoneja, jotka ovat eronneet 1960-, 1970- ja 1980-luvuilla kirkosta lähettämättä mitä'än erillistä eroamisilmoitusta mormoniseurakuntaansa.

        Mormoneja on Suomessa niin vähän, että pystytte käymään läpi koko jäsenrekisterinne ja tarkistamaan tilanteen.

        "Tarkoittaako tuo sitä, että kaikki mormonikirkosta ennen 1980-lukua kirjansa Väestörekisteriin siirtäneet ovat edelleen virallisesti Mormonikirkon jäseniä?"

        Jos eivät ole sitä eroa erikseen MAP-Kirkolle esittäneet niin olettanen että ovat... Ja noiden erojenkin kohdalla toimittiin osittain väärin, eli ei hoidettu kunnolla asiaa...

        "Tiedättekö edes, ovatko nuo ihmiset vielä hengissä? Ette, koska heidän kirjansa ovat Väestörekisterissä."

        Näin käynyt muutaman henkilön kohdalla vuosien aikana, eli näitäkin on...

        Tuohon aikaan (kuten Ent. mormonilla on kokemusta) asioita hoidettin varmasti niin ettei ymmärretty kaikkia velvotteita mitä jäsenrekisterin ylläpitoon kuului...

        "Mormoneja on Suomessa niin vähän, että pystytte käymään läpi koko jäsenrekisterinne ja tarkistamaan tilanteen."

        Mutta kun me teemme tätä työtä normityön lisäksi niin eipä ole ollut monellakaan aikaa tähän eikä jäsentietojakaan voi noin vaan levitellä usemalle taholle tarkistettavaksi... Samoin yhteistyä maistraattien kanssa on ollut suoraan sanottuna nihkeää ennen vuosituhannen vaihdetta. Itse asiassa olematonta. Kun (uusin) laki tuli voimaan tuossa vuosituhannen vaihteen jälkeen niin tässä asiassa on päästy eteenpäin.

        Yksi suurimmista ongelmista tämänkin kanssa on se että kirkko ei lähtökohtaisesti erota ketään ilman että henkilö itse on aktiivinen asiassa... Valitettavaanhan on se että monikin on varmasti ollut aktiivinen silloin joskus, mutta ongelma on vielä olemassa, eikä mitään dokuja esimerkikisi henkiön erosta ole olemassa enää sieltä vuosikymmenten takaa...


      • Zappax.
        Nötkött kirjoitti:

        Mormoneilla on ollut runsaat 30 vuotta aikaa hoitaa rekisteri kuntoon. Miksi asia on hoitamatta? Ajan tasalla olevat tiedot romahduttaisivat jäsenmääränne, eikö vain?

        Tuossa yllä perustelinkin jo muutamia syitä tuolle ettei tuota aikaa nyt ole ollut 30 v...

        Ja vaikka jäsenmäärä romahtaisi (uskon että tuo väestöreksiterin antama luku on suht. oikea),niin entä sitten?

        Se että jäsenmäärä "romahtaisi", ei mitenkään muuttaisi aktiivisten jäsenten määrää...


      • Ev.lut.
        Zappax. kirjoitti:

        Tuossa yllä perustelinkin jo muutamia syitä tuolle ettei tuota aikaa nyt ole ollut 30 v...

        Ja vaikka jäsenmäärä romahtaisi (uskon että tuo väestöreksiterin antama luku on suht. oikea),niin entä sitten?

        Se että jäsenmäärä "romahtaisi", ei mitenkään muuttaisi aktiivisten jäsenten määrää...

        Zappax yrittää monessa viestissä todistella, että väestökirjaviranomainen on tehnyt virheellisiä merkintöjä joskus 70-90-luvuilla, mutta mitään hän ei pysty todistamaan. Varmaan joitain yksittäisiä virheitä on tapahtunut niin kuin aina ihmisten toiminnassa, mutta ei systemaattista valehtelua jäsenmääristä ja uskontokuntiin kuulumisesta.

        Täällä on todistettu ja Zappaz on sen myöntänytkin, että kaikkia MAP-kirkosta eronneita ei ole aina poistettu jäsenrekisteristä ja että siellä on vieläkin eronneita, joista osa on jo kuollutkin.

        Hän ei kuitenkaan näe mitään ongelmaa siinä, että MAP-kirkko tietää tämän ja siitä huolimatta avoimesti valehtelee jäsenmääränsä liian suureksi.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        "Tarkoittaako tuo sitä, että kaikki mormonikirkosta ennen 1980-lukua kirjansa Väestörekisteriin siirtäneet ovat edelleen virallisesti Mormonikirkon jäseniä?"

        Jos eivät ole sitä eroa erikseen MAP-Kirkolle esittäneet niin olettanen että ovat... Ja noiden erojenkin kohdalla toimittiin osittain väärin, eli ei hoidettu kunnolla asiaa...

        "Tiedättekö edes, ovatko nuo ihmiset vielä hengissä? Ette, koska heidän kirjansa ovat Väestörekisterissä."

        Näin käynyt muutaman henkilön kohdalla vuosien aikana, eli näitäkin on...

        Tuohon aikaan (kuten Ent. mormonilla on kokemusta) asioita hoidettin varmasti niin ettei ymmärretty kaikkia velvotteita mitä jäsenrekisterin ylläpitoon kuului...

        "Mormoneja on Suomessa niin vähän, että pystytte käymään läpi koko jäsenrekisterinne ja tarkistamaan tilanteen."

        Mutta kun me teemme tätä työtä normityön lisäksi niin eipä ole ollut monellakaan aikaa tähän eikä jäsentietojakaan voi noin vaan levitellä usemalle taholle tarkistettavaksi... Samoin yhteistyä maistraattien kanssa on ollut suoraan sanottuna nihkeää ennen vuosituhannen vaihdetta. Itse asiassa olematonta. Kun (uusin) laki tuli voimaan tuossa vuosituhannen vaihteen jälkeen niin tässä asiassa on päästy eteenpäin.

        Yksi suurimmista ongelmista tämänkin kanssa on se että kirkko ei lähtökohtaisesti erota ketään ilman että henkilö itse on aktiivinen asiassa... Valitettavaanhan on se että monikin on varmasti ollut aktiivinen silloin joskus, mutta ongelma on vielä olemassa, eikä mitään dokuja esimerkikisi henkiön erosta ole olemassa enää sieltä vuosikymmenten takaa...

        Ketään ei tarvitse 'erottaa', vaan Suomessa on perustuslain suoma vapaus kuulua uskonnolliseen yhdyskuntaan tai olla kuulumatta. Tämä oikeus kuuluu kaikille Suiomen kansalaisille. Myös niille, jotka on alaikäisenä kastettu mormoneiksi!

        Minusta oli äärimmäisen tahditonta ja loukkaavaa MAP-kirkon taholta vaatia vastasynnyttänyttä äitiä matkustamaan omalla kustannuksellaan erotettavaksi kirkostanne.

        Muutenkin synnytyksen jälkeen tunteet on herkillä ja syytökset haureuden harjoittamisesta olivat mormonien taholta käsittämättömiä. Kirkko osoitti ylimielisyyttä ja vertaansa vailal olevaa röyhkeyttä minua kohtaan.

        Ettekö tajua, että kaikki tällainen vaikuttaa maineeseenne? On uskomatonta, miten paljon vahinkoa mormonismi on pystynyt aiheuttamaan pelkästään yhden ihmisen, eli minun kohdallani - joka en edes ole itse koskaan mormonismia uskonnokseni valinnut, vaan minut huijattiin mormonikasteelle ymmärtämättömänä ja tuossa vaiheessa jopa vielä lukutaidottomana lapsena.

        Hävetkää, jos osaatte.


      • M.E.L.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Ketään ei tarvitse 'erottaa', vaan Suomessa on perustuslain suoma vapaus kuulua uskonnolliseen yhdyskuntaan tai olla kuulumatta. Tämä oikeus kuuluu kaikille Suiomen kansalaisille. Myös niille, jotka on alaikäisenä kastettu mormoneiksi!

        Minusta oli äärimmäisen tahditonta ja loukkaavaa MAP-kirkon taholta vaatia vastasynnyttänyttä äitiä matkustamaan omalla kustannuksellaan erotettavaksi kirkostanne.

        Muutenkin synnytyksen jälkeen tunteet on herkillä ja syytökset haureuden harjoittamisesta olivat mormonien taholta käsittämättömiä. Kirkko osoitti ylimielisyyttä ja vertaansa vailal olevaa röyhkeyttä minua kohtaan.

        Ettekö tajua, että kaikki tällainen vaikuttaa maineeseenne? On uskomatonta, miten paljon vahinkoa mormonismi on pystynyt aiheuttamaan pelkästään yhden ihmisen, eli minun kohdallani - joka en edes ole itse koskaan mormonismia uskonnokseni valinnut, vaan minut huijattiin mormonikasteelle ymmärtämättömänä ja tuossa vaiheessa jopa vielä lukutaidottomana lapsena.

        Hävetkää, jos osaatte.

        En minä tuota Zappaxia lähtisi hirteen vetämään mutta kyllä todellakin voittopuolisesti MAP-kirkon touhu on todella härskiä.

        Parempi on kun mokoma hirvitys häviää kokonaan harmia tuottamasta.

        Ihan liian monta 'hupsia' yhden kirkon osalle!!


      • pyh pah
        Ev.lut. kirjoitti:

        Zappax yrittää monessa viestissä todistella, että väestökirjaviranomainen on tehnyt virheellisiä merkintöjä joskus 70-90-luvuilla, mutta mitään hän ei pysty todistamaan. Varmaan joitain yksittäisiä virheitä on tapahtunut niin kuin aina ihmisten toiminnassa, mutta ei systemaattista valehtelua jäsenmääristä ja uskontokuntiin kuulumisesta.

        Täällä on todistettu ja Zappaz on sen myöntänytkin, että kaikkia MAP-kirkosta eronneita ei ole aina poistettu jäsenrekisteristä ja että siellä on vieläkin eronneita, joista osa on jo kuollutkin.

        Hän ei kuitenkaan näe mitään ongelmaa siinä, että MAP-kirkko tietää tämän ja siitä huolimatta avoimesti valehtelee jäsenmääränsä liian suureksi.

        Lisäksi MAP-kirkon jäsenmäärää varsinkin USA:n mormonialueilla paisuttaa kirkon jäsenten kirkosta eronneisiin kohdistama syrjintä ja painostus. Monet Utahin ja Idahon mormonialueilla elelevät ex-mormonit eivät ole eronneet, koska he pelkäävät menettävänsä samalla työpaikkansa mormonien omistamissa yrityksissä ja perhesuhteensa jos he eroaisivat. Näistä ihmisistä voisikin sanoa, että he ovat "mormoneja" vasten tahtoaan.


      • Ent. mormoni
        M.E.L. kirjoitti:

        En minä tuota Zappaxia lähtisi hirteen vetämään mutta kyllä todellakin voittopuolisesti MAP-kirkon touhu on todella härskiä.

        Parempi on kun mokoma hirvitys häviää kokonaan harmia tuottamasta.

        Ihan liian monta 'hupsia' yhden kirkon osalle!!

        En minäkään ole suunnitellut hirsipuun pystyttämistä, häpeäpaalujen kylläkin.

        : - D


      • M.E.L.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        En minäkään ole suunnitellut hirsipuun pystyttämistä, häpeäpaalujen kylläkin.

        : - D

        Zappax on nuori pikku pojanpallero jolla on vielä paljon opittavaa :)

        Kehityskelpoinen yksilö kuitenkin :)


      • Oikein tyypillistä
        pyh pah kirjoitti:

        Lisäksi MAP-kirkon jäsenmäärää varsinkin USA:n mormonialueilla paisuttaa kirkon jäsenten kirkosta eronneisiin kohdistama syrjintä ja painostus. Monet Utahin ja Idahon mormonialueilla elelevät ex-mormonit eivät ole eronneet, koska he pelkäävät menettävänsä samalla työpaikkansa mormonien omistamissa yrityksissä ja perhesuhteensa jos he eroaisivat. Näistä ihmisistä voisikin sanoa, että he ovat "mormoneja" vasten tahtoaan.

        salaliittotodistelua.


      • pyh pah
        Oikein tyypillistä kirjoitti:

        salaliittotodistelua.

        Asian karu totuus selviäisi sinullekin jos uskaltaisit lukea englanninkielisiä ex-mormonipalstoja. Mormonismi rapakon takana alueilla, joilla sillä on valtaosuus väestöstä, on varsin erinäköistä kuin täällä kotosuomessa.


      • M.E.L.
        pyh pah kirjoitti:

        Asian karu totuus selviäisi sinullekin jos uskaltaisit lukea englanninkielisiä ex-mormonipalstoja. Mormonismi rapakon takana alueilla, joilla sillä on valtaosuus väestöstä, on varsin erinäköistä kuin täällä kotosuomessa.

        Siksi nämä huijarit, nämä moraalittomat perkeleet, pitää pysäyttää ja heivata takaisin rapakon taa.

        Utahista voisi tehdä näille reservaatin, kipata kaikki mormonit sinne ja rakentaa korkea aita ympärille.

        Sitten niitä voisivat kiinnostuneet käydä tsiigaamassa turva-aidan takaa varoittavina esimerkkeinä.


      • OIkein tyypillistä
        pyh pah kirjoitti:

        Asian karu totuus selviäisi sinullekin jos uskaltaisit lukea englanninkielisiä ex-mormonipalstoja. Mormonismi rapakon takana alueilla, joilla sillä on valtaosuus väestöstä, on varsin erinäköistä kuin täällä kotosuomessa.

        amerikkalaisten ex-mormonipalstojen salaliittotodistelun sokeaa kopiointia.


      • pyh pah
        OIkein tyypillistä kirjoitti:

        amerikkalaisten ex-mormonipalstojen salaliittotodistelun sokeaa kopiointia.

        Yhtä huonosti amerikan mormonit kohtelevat kanssaihmsiä siellä rapakon takana kuin sinäkin eli ei sitä suvaitsematonta mulkvistimmormonia tarvitse näemmä rapakon takaa etsiä. Rapakon takana tosin on alueita, joissa kaltaisesi ovat enemmistönä, joten siellä ei varmasti ole mukavaa kellään muulla.


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Ketään ei tarvitse 'erottaa', vaan Suomessa on perustuslain suoma vapaus kuulua uskonnolliseen yhdyskuntaan tai olla kuulumatta. Tämä oikeus kuuluu kaikille Suiomen kansalaisille. Myös niille, jotka on alaikäisenä kastettu mormoneiksi!

        Minusta oli äärimmäisen tahditonta ja loukkaavaa MAP-kirkon taholta vaatia vastasynnyttänyttä äitiä matkustamaan omalla kustannuksellaan erotettavaksi kirkostanne.

        Muutenkin synnytyksen jälkeen tunteet on herkillä ja syytökset haureuden harjoittamisesta olivat mormonien taholta käsittämättömiä. Kirkko osoitti ylimielisyyttä ja vertaansa vailal olevaa röyhkeyttä minua kohtaan.

        Ettekö tajua, että kaikki tällainen vaikuttaa maineeseenne? On uskomatonta, miten paljon vahinkoa mormonismi on pystynyt aiheuttamaan pelkästään yhden ihmisen, eli minun kohdallani - joka en edes ole itse koskaan mormonismia uskonnokseni valinnut, vaan minut huijattiin mormonikasteelle ymmärtämättömänä ja tuossa vaiheessa jopa vielä lukutaidottomana lapsena.

        Hävetkää, jos osaatte.

        Kyllä uskonnollienn yhdyskunta saa ihan itse valita kenet pitää jäsenenään ja ketä ei...

        "Minusta oli äärimmäisen tahditonta ja loukkaavaa MAP-kirkon taholta vaatia vastasynnyttänyttä äitiä matkustamaan omalla kustannuksellaan erotettavaksi kirkostanne."

        Niin minustakin....

        "... Kirkko osoitti ylimielisyyttä ja vertaansa vailal olevaa röyhkeyttä minua kohtaan."

        Korjataan asia näin. Siis jotkut ylimieliset henkilöt osottivat .... Kirkkohan ei ole koskaan tietääkseni sallinut ko. tyylistä käytöstä mitä mainitset saaneesi...

        "Ettekö tajua, että kaikki tällainen vaikuttaa maineeseenne?"

        Kyllä tajuan, eikö se ole tullut jo selväksi vuosia sitten kun tästäkin asiasta on puhuttuu???

        "On uskomatonta, miten paljon vahinkoa mormonismi on pystynyt aiheuttamaan...."

        Yksi pilaantunut omena korissa pilaa koko satsin...

        "Hävetkää, jos osaatte."

        Itse kukin voisi rauhoittua.


      • Zappax.
        Ev.lut. kirjoitti:

        Zappax yrittää monessa viestissä todistella, että väestökirjaviranomainen on tehnyt virheellisiä merkintöjä joskus 70-90-luvuilla, mutta mitään hän ei pysty todistamaan. Varmaan joitain yksittäisiä virheitä on tapahtunut niin kuin aina ihmisten toiminnassa, mutta ei systemaattista valehtelua jäsenmääristä ja uskontokuntiin kuulumisesta.

        Täällä on todistettu ja Zappaz on sen myöntänytkin, että kaikkia MAP-kirkosta eronneita ei ole aina poistettu jäsenrekisteristä ja että siellä on vieläkin eronneita, joista osa on jo kuollutkin.

        Hän ei kuitenkaan näe mitään ongelmaa siinä, että MAP-kirkko tietää tämän ja siitä huolimatta avoimesti valehtelee jäsenmääränsä liian suureksi.

        Ei tuota tarvitse mitenkään todistaa. Ja miten minä tuon västörekisterikeskuksen toimimattomuuden asiassa mitenkänä todistan? Menettelytapa väestöreskisterissä vaan oli aiakoinaan sellainen että jos joku meni ko. paikaan hoitamaan eroilmoituksenssa niin tieto siitä lähti vain ev-lut, ortodoksi ja katolilaiseen kirkkokuntaan päin... Kyse ei ko. tapauksissa ole yksittäisistä virheistä vaan systemaattisesta tavasta toimia...

        "Hän ei kuitenkaan näe mitään ongelmaa siinä, että MAP-kirkko tietää tämän ja siitä huolimatta avoimesti valehtelee jäsenmääränsä liian suureksi. "

        Edeenkin, MAP-kirkko kertoose n luvun mikä on jäsenrekisterissä, jäsentietojen trarkistaminen menee eteenpäin.. Joten mistään valehetelusta ei ole kysymys.

        Vai kiistääkö MAP-Kirkko sen luvun mitä väestörekisterikeskus esittää kirkon jäsenmääräksi Suomessa ...?????

        Väite siitä että en näe MITÄÄN Ongelmaa tässä, on väärä!


      • Zappax.
        pyh pah kirjoitti:

        Asian karu totuus selviäisi sinullekin jos uskaltaisit lukea englanninkielisiä ex-mormonipalstoja. Mormonismi rapakon takana alueilla, joilla sillä on valtaosuus väestöstä, on varsin erinäköistä kuin täällä kotosuomessa.

        Kyllä minä tämän ymmärrän hyvin.

        Eikä asia koske vain mormonismiä vaan kaikenalaista eroavaisuutta USA:ssa...

        Se on asia mitä kirkko ei opeta vaan ihmiset tekevät.

        Aivan samoin on täällä Suomessa. Työpaikkakiusaaminen ei ole mitenkään outo ilmiö....


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Kyllä uskonnollienn yhdyskunta saa ihan itse valita kenet pitää jäsenenään ja ketä ei...

        "Minusta oli äärimmäisen tahditonta ja loukkaavaa MAP-kirkon taholta vaatia vastasynnyttänyttä äitiä matkustamaan omalla kustannuksellaan erotettavaksi kirkostanne."

        Niin minustakin....

        "... Kirkko osoitti ylimielisyyttä ja vertaansa vailal olevaa röyhkeyttä minua kohtaan."

        Korjataan asia näin. Siis jotkut ylimieliset henkilöt osottivat .... Kirkkohan ei ole koskaan tietääkseni sallinut ko. tyylistä käytöstä mitä mainitset saaneesi...

        "Ettekö tajua, että kaikki tällainen vaikuttaa maineeseenne?"

        Kyllä tajuan, eikö se ole tullut jo selväksi vuosia sitten kun tästäkin asiasta on puhuttuu???

        "On uskomatonta, miten paljon vahinkoa mormonismi on pystynyt aiheuttamaan...."

        Yksi pilaantunut omena korissa pilaa koko satsin...

        "Hävetkää, jos osaatte."

        Itse kukin voisi rauhoittua.

        Mormonismi vaikuttaa noin. Olen joutunut koko työurani ajan tekemisiin eri ikäisten miesten kanssa mitä moninaisimmissa työ- ja vapaa-ajan asioissa. Vain mormonien parissa olen tavannut toistuvaa röyhkeyttä.

        Nuoret on eri juttu, murrosikäiset voivat olla huonosti käyttäytyviä ja röyhkeitä, kun kokeilevat aikuisen rahkeita ja rajoja. Mutta nuo olivat aikuisia miehiä ja vieläpä vastuullisessa tehtävässä. Siinä on iso ero.

        En minä noita miehiä ihmettele. Kun luulee olevansa aina oikeassa ja pääsevänsä aikanaan itsekin Jumalaksi, se teettää kaikenlaista. Sama röyhkeys tuli ilmi, kun yritimme päästä paikallisen mormoniseurakunnan kokoukseen: ensin meidät suorastaan heitetään ulos ja sen jälkeen ovella alettiin pyytää yhteystietoja.

        Tai lapsuudenperheeni... millaisella röyhkeydellä isä yrittikään käännyttää äidin ystäviä ja sukulaisia mormonismiin, vaikka vieraat olisivat halunneet keskustella itseään ja äitiämme kiinnostavista aiheista.


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Mormonismi vaikuttaa noin. Olen joutunut koko työurani ajan tekemisiin eri ikäisten miesten kanssa mitä moninaisimmissa työ- ja vapaa-ajan asioissa. Vain mormonien parissa olen tavannut toistuvaa röyhkeyttä.

        Nuoret on eri juttu, murrosikäiset voivat olla huonosti käyttäytyviä ja röyhkeitä, kun kokeilevat aikuisen rahkeita ja rajoja. Mutta nuo olivat aikuisia miehiä ja vieläpä vastuullisessa tehtävässä. Siinä on iso ero.

        En minä noita miehiä ihmettele. Kun luulee olevansa aina oikeassa ja pääsevänsä aikanaan itsekin Jumalaksi, se teettää kaikenlaista. Sama röyhkeys tuli ilmi, kun yritimme päästä paikallisen mormoniseurakunnan kokoukseen: ensin meidät suorastaan heitetään ulos ja sen jälkeen ovella alettiin pyytää yhteystietoja.

        Tai lapsuudenperheeni... millaisella röyhkeydellä isä yrittikään käännyttää äidin ystäviä ja sukulaisia mormonismiin, vaikka vieraat olisivat halunneet keskustella itseään ja äitiämme kiinnostavista aiheista.

        "Mormonismi vaikuttaa noin."'

        No, omalta osaltani sanon että ei vaikuta. Kyse on ollut ihan kirkon "nuoruudesta" ja osaamattomuudesta. En muuten voi uskoa että kukaan soittasi kenellekään ja alkasi samantien "..syyttääkseen minua avoliitossa elämisestä, aviottoman lapsen synnyttämisestä ja huoruudesta, jonka johdosta minut tullaan erottamaan MAP-kirkosta."...

        Olen minäkin ollut tekemissisä lukuisten ihnmisten kanssa ja tavannut mainitsemaasi röykeyttä, eikä kyseessä ole ollut mormoni tai uskovainen... Eli tämä röykeys ole mitenkään mormonismiin sidottua, minusta sinä nyt tuomitset mormonismin yleisesti aiheetta.

        "..ensin meidät suorastaan heitetään ulos ..."

        nyt selkeästi liioittelet asiaa.... Tiedät sen itsekkin.

        "Tai lapsuudenperheeni..."

        Lapsuduenaikaasi en voi ottaa kantaa koska en ollut ko. aikaan edes jäsen kirkossa.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        "Mormonismi vaikuttaa noin."'

        No, omalta osaltani sanon että ei vaikuta. Kyse on ollut ihan kirkon "nuoruudesta" ja osaamattomuudesta. En muuten voi uskoa että kukaan soittasi kenellekään ja alkasi samantien "..syyttääkseen minua avoliitossa elämisestä, aviottoman lapsen synnyttämisestä ja huoruudesta, jonka johdosta minut tullaan erottamaan MAP-kirkosta."...

        Olen minäkin ollut tekemissisä lukuisten ihnmisten kanssa ja tavannut mainitsemaasi röykeyttä, eikä kyseessä ole ollut mormoni tai uskovainen... Eli tämä röykeys ole mitenkään mormonismiin sidottua, minusta sinä nyt tuomitset mormonismin yleisesti aiheetta.

        "..ensin meidät suorastaan heitetään ulos ..."

        nyt selkeästi liioittelet asiaa.... Tiedät sen itsekkin.

        "Tai lapsuudenperheeni..."

        Lapsuduenaikaasi en voi ottaa kantaa koska en ollut ko. aikaan edes jäsen kirkossa.

        No ei tarvittu vahtimestaria heittämään ulos, kunhan vain sanottiin että emme saa olla sen enempää sisarten kuin veljienkään huoneessa, jos haluamme istua vierekkäin.

        Totta kai minäkin ihmettelin Kouvolan seurakunnan johtajan puheluja ja niitä seuranneita helsinkiläisveljien puheluja. Ja kyllä: puhelut johtuivat nimen omaan heidän mormonismistaan, ne eivät johtuneet mistään muusta.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        "Mormonismi vaikuttaa noin."'

        No, omalta osaltani sanon että ei vaikuta. Kyse on ollut ihan kirkon "nuoruudesta" ja osaamattomuudesta. En muuten voi uskoa että kukaan soittasi kenellekään ja alkasi samantien "..syyttääkseen minua avoliitossa elämisestä, aviottoman lapsen synnyttämisestä ja huoruudesta, jonka johdosta minut tullaan erottamaan MAP-kirkosta."...

        Olen minäkin ollut tekemissisä lukuisten ihnmisten kanssa ja tavannut mainitsemaasi röykeyttä, eikä kyseessä ole ollut mormoni tai uskovainen... Eli tämä röykeys ole mitenkään mormonismiin sidottua, minusta sinä nyt tuomitset mormonismin yleisesti aiheetta.

        "..ensin meidät suorastaan heitetään ulos ..."

        nyt selkeästi liioittelet asiaa.... Tiedät sen itsekkin.

        "Tai lapsuudenperheeni..."

        Lapsuduenaikaasi en voi ottaa kantaa koska en ollut ko. aikaan edes jäsen kirkossa.

        Ei sinun ole tarvinnut olla jäsen kirkossa noilla vuosikymmenillä.

        Kaikkina vuosikymmeninä, niin menneinä kuin tulevinakin, on huonoa käytöstä ja röyhkeyttä olla seurassa suuna päänä antamatta muille suunvuoroa.

        Aina tulee olemaan röyhkeyttä ja huonoa käytöstä puhua seurassa koko ajan vain itseään kiinnostavasta asiasta ja jos joku yrittää keskustella muusta, kääntää sekin asia mormonismiin.

        Noin käyttäytyvät vain itsekeskeiset ja röyhkeät ihmiset, jotka kuvittelevat että he ovat muitä arvokkaampia ihmisiä, joiden asiat ovat tärkeämpiä ja arvokkaampia kuin muiden mielen päällä olevat asiat.

        Voin osallistua lastenvaippakeskusteluun sujuvasti kymmenminuuttisen, mutta ehdottomasti en halua kuulla itseäni kiinnostamattomasta asiasta tuntikausien monologeja. Tätä meillä kuitenkin tapahtui ja vähitellen sukulaiset ja ystävät eivät enää käyneet meillä kuin korkeintaan päiväsaikaan (äidillä oli vuorotyö), jolloin tiesivät perheen omassa liemessään kiehuvan mormonin olevan poissa.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        "Mormonismi vaikuttaa noin."'

        No, omalta osaltani sanon että ei vaikuta. Kyse on ollut ihan kirkon "nuoruudesta" ja osaamattomuudesta. En muuten voi uskoa että kukaan soittasi kenellekään ja alkasi samantien "..syyttääkseen minua avoliitossa elämisestä, aviottoman lapsen synnyttämisestä ja huoruudesta, jonka johdosta minut tullaan erottamaan MAP-kirkosta."...

        Olen minäkin ollut tekemissisä lukuisten ihnmisten kanssa ja tavannut mainitsemaasi röykeyttä, eikä kyseessä ole ollut mormoni tai uskovainen... Eli tämä röykeys ole mitenkään mormonismiin sidottua, minusta sinä nyt tuomitset mormonismin yleisesti aiheetta.

        "..ensin meidät suorastaan heitetään ulos ..."

        nyt selkeästi liioittelet asiaa.... Tiedät sen itsekkin.

        "Tai lapsuudenperheeni..."

        Lapsuduenaikaasi en voi ottaa kantaa koska en ollut ko. aikaan edes jäsen kirkossa.

        Kouvolassa tapahtuneen aikana kirkko oli jo 155 vuotta vanha. Luulisi käytäntöjen tuossa ajassa jo vakiintuneen.

        Suomalaisen mittapuun mukaan ei ole hyväksyttävää, että ventovieraat miehet soittelevat ujseita häirintäpuheluita naimisissa olevalle naiselle.

        Puheluiden sisältö oli joka kerralla törkeän kunnianloukkauksen rajat ylittävä: miehet syyttivät naimisissa olevaa vastasyntyneen tyttövauvan äitiä huorin tekemisestä, koska olivat lukeneet Kouvolan sanomista, että nainen oli synnyttänyt Kotkan keskussairaalassa terveen tyttövauvan.

        Naisen laillisesti vihitty aviomies ja lapsen isä oli mukana synnytyksessä - sitä ei uutisessa mainittu.

        Miten tällainen hävyttömyys liittyy siihen, että mormonismi oli tuohon aikaan vain 155 vuotta sitten Amerikassa syntynyt uskonto?

        Voisiko joku selittää?


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Kyllä uskonnollienn yhdyskunta saa ihan itse valita kenet pitää jäsenenään ja ketä ei...

        "Minusta oli äärimmäisen tahditonta ja loukkaavaa MAP-kirkon taholta vaatia vastasynnyttänyttä äitiä matkustamaan omalla kustannuksellaan erotettavaksi kirkostanne."

        Niin minustakin....

        "... Kirkko osoitti ylimielisyyttä ja vertaansa vailal olevaa röyhkeyttä minua kohtaan."

        Korjataan asia näin. Siis jotkut ylimieliset henkilöt osottivat .... Kirkkohan ei ole koskaan tietääkseni sallinut ko. tyylistä käytöstä mitä mainitset saaneesi...

        "Ettekö tajua, että kaikki tällainen vaikuttaa maineeseenne?"

        Kyllä tajuan, eikö se ole tullut jo selväksi vuosia sitten kun tästäkin asiasta on puhuttuu???

        "On uskomatonta, miten paljon vahinkoa mormonismi on pystynyt aiheuttamaan...."

        Yksi pilaantunut omena korissa pilaa koko satsin...

        "Hävetkää, jos osaatte."

        Itse kukin voisi rauhoittua.

        Yksi pilaantunut omena? Minun kohdalleni mormoneissa on osunut yhteensä 6 pilaantunutta omenaa, joista 2 naispuolista. Se on paljon, kun Suomessa ei mormonejakaan ole niin hirmuisesti.

        Ei-mormonien parista tähän mennessä on kohdalle osunut niin ikään 6 mätää omenaa, joista 2 alaikäisiä ja 2 alkoholin vaikutuksen alaisena täysmulkeroa, kahden syytä huonoon käytökseen en tiedä, mutta epäilen psyykkistä sairautta - mikäli taipumus pedofiliaan on sairaus.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Kyllä uskonnollienn yhdyskunta saa ihan itse valita kenet pitää jäsenenään ja ketä ei...

        "Minusta oli äärimmäisen tahditonta ja loukkaavaa MAP-kirkon taholta vaatia vastasynnyttänyttä äitiä matkustamaan omalla kustannuksellaan erotettavaksi kirkostanne."

        Niin minustakin....

        "... Kirkko osoitti ylimielisyyttä ja vertaansa vailal olevaa röyhkeyttä minua kohtaan."

        Korjataan asia näin. Siis jotkut ylimieliset henkilöt osottivat .... Kirkkohan ei ole koskaan tietääkseni sallinut ko. tyylistä käytöstä mitä mainitset saaneesi...

        "Ettekö tajua, että kaikki tällainen vaikuttaa maineeseenne?"

        Kyllä tajuan, eikö se ole tullut jo selväksi vuosia sitten kun tästäkin asiasta on puhuttuu???

        "On uskomatonta, miten paljon vahinkoa mormonismi on pystynyt aiheuttamaan...."

        Yksi pilaantunut omena korissa pilaa koko satsin...

        "Hävetkää, jos osaatte."

        Itse kukin voisi rauhoittua.

        "Kyllä uskonnollienn yhdyskunta saa ihan itse valita kenet pitää jäsenenään ja ketä ei..."

        Sellaista henkilöä, joka on alaikäisenä liitetty uskonnollisen yhdyskunnan jäseneksi ja joka on kyseisestä yhdyskunnasta eronnut virallisesti heti kuin se oli iän puolesta mahdollista, ei ole tarpeellista erottaa kyseisestä yhdyskunnasta - 16 vuotta sen jälkeen, kun hän on itse virallisesti eronnut yhdyskunnasta.

        Minä en ole itse koskaan valinnut tai halunnut olla mormoni, etkö käsitä? Minut ja sisarukseni painostettiin kasteelle ja pakotettiin käymään kirkon tilaisuuksissa.

        Saattoi tapahtua kuin kaverilleni, jonka kissalle eläinlääkäri suositteli kalanmaksaöljyä. Emäntä, kissa ja puolet keittiöstä oli aina hirveän hajuisessa öljyssä, kun kissalle annettiin väkisin kalanmaksaöljyä.

        Kerroin kissan emännälle, että meillä sekä kissa että koira tykkäävät molemmat kovasti kalanmaksaöljystä ja nuolevat tarkoin lautasen, jos sitä niille antaa.

        Kaverini kissalle oli kuitenkin jo ehtinyt kehittyä inho kalanmaksaöljyä kohtaan viikon verran jatkuneen kalanmaksaöljyn väkisin antamisen vuoksi, joten se siitä.


      • pyh pah
        Zappax. kirjoitti:

        Kyllä uskonnollienn yhdyskunta saa ihan itse valita kenet pitää jäsenenään ja ketä ei...

        "Minusta oli äärimmäisen tahditonta ja loukkaavaa MAP-kirkon taholta vaatia vastasynnyttänyttä äitiä matkustamaan omalla kustannuksellaan erotettavaksi kirkostanne."

        Niin minustakin....

        "... Kirkko osoitti ylimielisyyttä ja vertaansa vailal olevaa röyhkeyttä minua kohtaan."

        Korjataan asia näin. Siis jotkut ylimieliset henkilöt osottivat .... Kirkkohan ei ole koskaan tietääkseni sallinut ko. tyylistä käytöstä mitä mainitset saaneesi...

        "Ettekö tajua, että kaikki tällainen vaikuttaa maineeseenne?"

        Kyllä tajuan, eikö se ole tullut jo selväksi vuosia sitten kun tästäkin asiasta on puhuttuu???

        "On uskomatonta, miten paljon vahinkoa mormonismi on pystynyt aiheuttamaan...."

        Yksi pilaantunut omena korissa pilaa koko satsin...

        "Hävetkää, jos osaatte."

        Itse kukin voisi rauhoittua.

        "Kyllä uskonnollienn yhdyskunta saa ihan itse valita kenet pitää jäsenenään ja ketä ei..."

        Ei muuten saa. Uskonnollinen yhteisö saa ainoastaan valita kenet se hyväksyy jäsenekseen, mutta henkilörekisterilaki määrittelee ettei se saa pitää henkilörekisterissään sellaisten ihmisten tietoja, jotka eivät ole suostumustaan henkilötietojensa tallettamiseen yhteisön rekisterissä antaneet.

        Tähän aiheeseen liittyen myös Jehovan Todistajia on huomautettu tietosuojavaltuutetun toimesta sillä he ovat pitäneet laitonta henkilörekisteriä kaikista niistä ihmisistä, joiden ovikelloja ovat käyneet kilauttelemassa. Ehkäpä vastaava huomautus MAP-kirkolle olisi paikallaan kun siellä rekisterissä näyttää olevan tietoja sellaisista ihmisistä, jotka eivät enää kirkon jäseniä ole.


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        No ei tarvittu vahtimestaria heittämään ulos, kunhan vain sanottiin että emme saa olla sen enempää sisarten kuin veljienkään huoneessa, jos haluamme istua vierekkäin.

        Totta kai minäkin ihmettelin Kouvolan seurakunnan johtajan puheluja ja niitä seuranneita helsinkiläisveljien puheluja. Ja kyllä: puhelut johtuivat nimen omaan heidän mormonismistaan, ne eivät johtuneet mistään muusta.

        Eli liioittelit tuota vieraluun litityvää kokemusta...

        "Totta kai minäkin ihmettelin Kouvolan seurakunnan johtajan puheluja ... helsinkiläisveljien puheluja. Ja kyllä: puhelut johtuivat nimen omaan heidän mormonismistaan, ne eivät johtuneet mistään muusta."

        Kyllä puhelut olivat selävsti johtuen mormonismista,.

        Mutta ei heidän KÄYTÖKSENSÄ.... Vaikka kuinka provosoisitkin heitä niin ei se oikeuta heitä käyttymään kuvaamallasi tavalla.

        "..sanottiin että emme saa olla sen enempää sisarten kuin veljienkään huoneessa, jos haluamme istua vierekkäin."

        Oikeastiko noin sanottiin?


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Kouvolassa tapahtuneen aikana kirkko oli jo 155 vuotta vanha. Luulisi käytäntöjen tuossa ajassa jo vakiintuneen.

        Suomalaisen mittapuun mukaan ei ole hyväksyttävää, että ventovieraat miehet soittelevat ujseita häirintäpuheluita naimisissa olevalle naiselle.

        Puheluiden sisältö oli joka kerralla törkeän kunnianloukkauksen rajat ylittävä: miehet syyttivät naimisissa olevaa vastasyntyneen tyttövauvan äitiä huorin tekemisestä, koska olivat lukeneet Kouvolan sanomista, että nainen oli synnyttänyt Kotkan keskussairaalassa terveen tyttövauvan.

        Naisen laillisesti vihitty aviomies ja lapsen isä oli mukana synnytyksessä - sitä ei uutisessa mainittu.

        Miten tällainen hävyttömyys liittyy siihen, että mormonismi oli tuohon aikaan vain 155 vuotta sitten Amerikassa syntynyt uskonto?

        Voisiko joku selittää?

        Kuten sanoin, SUOMESSA. Ei täällä ollut tuolloin johtajia joilla olisi ollut 155 vuoden edestä kokemusta...


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Yksi pilaantunut omena? Minun kohdalleni mormoneissa on osunut yhteensä 6 pilaantunutta omenaa, joista 2 naispuolista. Se on paljon, kun Suomessa ei mormonejakaan ole niin hirmuisesti.

        Ei-mormonien parista tähän mennessä on kohdalle osunut niin ikään 6 mätää omenaa, joista 2 alaikäisiä ja 2 alkoholin vaikutuksen alaisena täysmulkeroa, kahden syytä huonoon käytökseen en tiedä, mutta epäilen psyykkistä sairautta - mikäli taipumus pedofiliaan on sairaus.

        Kyse on sanonnasta...

        Ja sinun kohdallesi sitten sattui useampi. Minun kohdalleni ei ole sannut noin montaa...


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        "Kyllä uskonnollienn yhdyskunta saa ihan itse valita kenet pitää jäsenenään ja ketä ei..."

        Sellaista henkilöä, joka on alaikäisenä liitetty uskonnollisen yhdyskunnan jäseneksi ja joka on kyseisestä yhdyskunnasta eronnut virallisesti heti kuin se oli iän puolesta mahdollista, ei ole tarpeellista erottaa kyseisestä yhdyskunnasta - 16 vuotta sen jälkeen, kun hän on itse virallisesti eronnut yhdyskunnasta.

        Minä en ole itse koskaan valinnut tai halunnut olla mormoni, etkö käsitä? Minut ja sisarukseni painostettiin kasteelle ja pakotettiin käymään kirkon tilaisuuksissa.

        Saattoi tapahtua kuin kaverilleni, jonka kissalle eläinlääkäri suositteli kalanmaksaöljyä. Emäntä, kissa ja puolet keittiöstä oli aina hirveän hajuisessa öljyssä, kun kissalle annettiin väkisin kalanmaksaöljyä.

        Kerroin kissan emännälle, että meillä sekä kissa että koira tykkäävät molemmat kovasti kalanmaksaöljystä ja nuolevat tarkoin lautasen, jos sitä niille antaa.

        Kaverini kissalle oli kuitenkin jo ehtinyt kehittyä inho kalanmaksaöljyä kohtaan viikon verran jatkuneen kalanmaksaöljyn väkisin antamisen vuoksi, joten se siitä.

        HUOH.

        Jos olet eronnut niin sitten ei tarvise... Eikö ollut selvää että puhuin siitä jos on sillä hetkellä jäsen? Jos olet kirkon jäsen, voit toki myös pyytää että nimesi poistetaan kirkon jäsenrekisteristä (valittavastihan voi olla historiallisista syistä, kuten olen jo aikasemmin todennutkin, että sinun tietosi ovat vielä jäsenrekisterissä) ...

        "Minä en ole itse koskaan valinnut tai halunnut olla mormoni, etkö käsitä?"

        Ei tässä ole kysymys tuosta.... En minä sinua yrityä edes pitää kirkon jäsenenä!!!! PÄINVASTOIN. Eikö tämä ole jo tullut SELVÄKSI????

        "Minut ja sisarukseni painostettiin kasteelle ja pakotettiin käymään kirkon tilaisuuksissa."

        Se ei ole minun vikani...


      • Zappax.
        pyh pah kirjoitti:

        "Kyllä uskonnollienn yhdyskunta saa ihan itse valita kenet pitää jäsenenään ja ketä ei..."

        Ei muuten saa. Uskonnollinen yhteisö saa ainoastaan valita kenet se hyväksyy jäsenekseen, mutta henkilörekisterilaki määrittelee ettei se saa pitää henkilörekisterissään sellaisten ihmisten tietoja, jotka eivät ole suostumustaan henkilötietojensa tallettamiseen yhteisön rekisterissä antaneet.

        Tähän aiheeseen liittyen myös Jehovan Todistajia on huomautettu tietosuojavaltuutetun toimesta sillä he ovat pitäneet laitonta henkilörekisteriä kaikista niistä ihmisistä, joiden ovikelloja ovat käyneet kilauttelemassa. Ehkäpä vastaava huomautus MAP-kirkolle olisi paikallaan kun siellä rekisterissä näyttää olevan tietoja sellaisista ihmisistä, jotka eivät enää kirkon jäseniä ole.

        JOS henkilö haluaa erota niin se ero pitää antaa...

        MUTTA MUUTEN saa yhteisö päättä että haluaako se jonkun olevan jäsen, eli saa siis erottaa joukostaan kenet haluaa... Vai eikö muka saa?

        "mutta henkilörekisterilaki määrittelee ettei se saa pitää henkilörekisterissään sellaisten ihmisten tietoja, jotka eivät ole suostumustaan henkilötietojensa tallettamiseen yhteisön rekisterissä antaneet."

        Tämähän on itsestään selvää... Miten se tähän liittyy? Tietysti jos ajatellaan tilannetta ennen kuin tuo laki tuli voimaan, niin miten toimitaan ko. jäsenten suhteen joiden tiedot olivat jo valmiiksi jäsenrekisterissä...

        "Tähän aiheeseen liittyen myös Jehovan Todistajia on huomautettu tietosuojavaltuutetun toimesta sillä he ovat pitäneet laitonta henkilörekisteriä kaikista niistä ihmisistä, joiden ovikelloja ovat käyneet kilauttelemassa."

        Tämähän on myös itsestään selvää...

        "Ehkäpä vastaava huomautus MAP-kirkolle olisi paikallaan kun siellä rekisterissä näyttää olevan tietoja sellaisista ihmisistä, jotka eivät enää kirkon jäseniä ole."

        JOS kirkolla ei ole tietoa siitä että ko. henkilöt ovat kirkosta eroneet joskus, niin sitten ei ole vastaava huomautus paikallaan...


      • pyh pah
        Zappax. kirjoitti:

        JOS henkilö haluaa erota niin se ero pitää antaa...

        MUTTA MUUTEN saa yhteisö päättä että haluaako se jonkun olevan jäsen, eli saa siis erottaa joukostaan kenet haluaa... Vai eikö muka saa?

        "mutta henkilörekisterilaki määrittelee ettei se saa pitää henkilörekisterissään sellaisten ihmisten tietoja, jotka eivät ole suostumustaan henkilötietojensa tallettamiseen yhteisön rekisterissä antaneet."

        Tämähän on itsestään selvää... Miten se tähän liittyy? Tietysti jos ajatellaan tilannetta ennen kuin tuo laki tuli voimaan, niin miten toimitaan ko. jäsenten suhteen joiden tiedot olivat jo valmiiksi jäsenrekisterissä...

        "Tähän aiheeseen liittyen myös Jehovan Todistajia on huomautettu tietosuojavaltuutetun toimesta sillä he ovat pitäneet laitonta henkilörekisteriä kaikista niistä ihmisistä, joiden ovikelloja ovat käyneet kilauttelemassa."

        Tämähän on myös itsestään selvää...

        "Ehkäpä vastaava huomautus MAP-kirkolle olisi paikallaan kun siellä rekisterissä näyttää olevan tietoja sellaisista ihmisistä, jotka eivät enää kirkon jäseniä ole."

        JOS kirkolla ei ole tietoa siitä että ko. henkilöt ovat kirkosta eroneet joskus, niin sitten ei ole vastaava huomautus paikallaan...

        "MUTTA MUUTEN saa yhteisö päättä että haluaako se jonkun olevan jäsen, eli saa siis erottaa joukostaan kenet haluaa... Vai eikö muka saa?"

        Juu erottaa toki saa, mutta sitä nimiä ei saa pitää jäsenrekisterissä ilman asianomaisen henkilön suostumusta.

        "JOS kirkolla ei ole tietoa siitä että ko. henkilöt ovat kirkosta eroneet joskus, niin sitten ei ole vastaava huomautus paikallaan..."

        Tietämättömyys ei ole koskaan ollut pätevä puollustusargumentti lain edessä. MAP-kirkko ei voi vedota siihen, ettei se tiedä ovatko sen jäsenet eronneet vai eivät ja sitten sillä verukkeella pitää rekistereissään ilman lupaa näiden ihmisten henkilötietoja. Jos siis kirkon jäsenrekisteristä löytyy sellaisia ihmisiä, jotka ovat eronneet ja jotka eivät ole suostumustaan kirkolle omien henkilötietojensa rekisteröimisestä antaneet, niinkuin nyt näyttäisi olevan asia, niin MAP-kirkko rikkoo lakia samalla valehdellen oman jäsenmääränsä väittäessään sellaisia ihmisiä jäsenikseen, jotka ovat jo eronneet.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Eli liioittelit tuota vieraluun litityvää kokemusta...

        "Totta kai minäkin ihmettelin Kouvolan seurakunnan johtajan puheluja ... helsinkiläisveljien puheluja. Ja kyllä: puhelut johtuivat nimen omaan heidän mormonismistaan, ne eivät johtuneet mistään muusta."

        Kyllä puhelut olivat selävsti johtuen mormonismista,.

        Mutta ei heidän KÄYTÖKSENSÄ.... Vaikka kuinka provosoisitkin heitä niin ei se oikeuta heitä käyttymään kuvaamallasi tavalla.

        "..sanottiin että emme saa olla sen enempää sisarten kuin veljienkään huoneessa, jos haluamme istua vierekkäin."

        Oikeastiko noin sanottiin?

        Kyllä, toinen kokoushuone oli vain naisille ja toinen vain miehille. Kysyin, miten kauan kokoukset kestävät ja sanoin, että voimme vaikka kävellä ulkona sen aikaa, mutta he eivät osanneet sanoa päättymisaikaa edes puolen tunnin tarkkuudella.

        Ei siis ollut mitään järkeä jäädä sinne. Ottaessamme päällysvaatteita kappelin naulakosta alettiin meille innokkaasti esittäytyä ja kätellä ja haluttiin yhteystietoja.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        HUOH.

        Jos olet eronnut niin sitten ei tarvise... Eikö ollut selvää että puhuin siitä jos on sillä hetkellä jäsen? Jos olet kirkon jäsen, voit toki myös pyytää että nimesi poistetaan kirkon jäsenrekisteristä (valittavastihan voi olla historiallisista syistä, kuten olen jo aikasemmin todennutkin, että sinun tietosi ovat vielä jäsenrekisterissä) ...

        "Minä en ole itse koskaan valinnut tai halunnut olla mormoni, etkö käsitä?"

        Ei tässä ole kysymys tuosta.... En minä sinua yrityä edes pitää kirkon jäsenenä!!!! PÄINVASTOIN. Eikö tämä ole jo tullut SELVÄKSI????

        "Minut ja sisarukseni painostettiin kasteelle ja pakotettiin käymään kirkon tilaisuuksissa."

        Se ei ole minun vikani...

        Minun nimeni pitää poistua jäsenrekisteristä ilman erityisiä poistamisen haluamisen ilmoituksia. On kerrassaan laitonta pitää henkilörekisteriä sellaisista henkilöistä, jotka eivät halua kuulua kirkkoonne. Jos kerran eroan kirkosta, niin en kai eroaisi, jos en haluaisi erota?

        Minä en ole ollut MAP-kirkon jäsen sitten marraskuun 1969, jolloin siirsin kirjani Väestörekisteriin. Sitä en muista, ilmoitinko siitä mihinkään muualle, tuskin. Ei ole minun vikani, jos MAP-kirkon ja Väestörekisterin yhteistyö ei ole toiminut. Minä en ole tiennyt sen mahdollisesta toimimattomuudesta ja vaikka olisin tiennytkin, ei asia ollut minun vastuullani, kun en ollut töissä kummassakaan puljussa.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Kuten sanoin, SUOMESSA. Ei täällä ollut tuolloin johtajia joilla olisi ollut 155 vuoden edestä kokemusta...

        Onhan kaikilla kirkoilla omat jumalanpalvelusjärjestyksensä, rahankeräyhssysteeminsä ja teillä jopa erinomaisen tarkat temppelitoimituksenne, joten tuo mitä kirjoitat on minusta aivan käsittämätöntä.

        Jos monit pystyivät jo minun nuoruudessani sentilleen ilmoittamaan sen, miten pitkä hameen helma tytöllä piti olla. Se muuten mitattiin niin, että meidät pantiin polvillemme lattialleja piti olla ihan suorassa, mieluummin hieman takakenossa ja hameenhelman piti osua kunnolla lattiaan,,,

        niin haloo haloo vaan, sanon minä.

        Te osasitte mitata pikkutyttöjen hameiden pituuden sentilleen, mutta muutako sitten eivät mormoniseruakuntien johtajat mormonismista ja seurakuntiensa johtamisesta osanneet?

        .No, pikkutytöistä ja heidän hamosistaan siis mormonipappeudenhaltijoilla oli johtajakokemusta jo tuohon aikaan. Tällä asialla onkin mormonismissa perinteitä alusta asti.


      • Heh...
        Zappax. kirjoitti:

        Kyse on sanonnasta...

        Ja sinun kohdallesi sitten sattui useampi. Minun kohdalleni ei ole sannut noin montaa...

        Älä välitä Zappax, eihän yksi omena koko koria pilaa...


      • Ent. mormoni
        Heh... kirjoitti:

        Älä välitä Zappax, eihän yksi omena koko koria pilaa...

        Vaan entäpä muna? Tässä oli aikoinaan yksityiskauppa, jonne munat tulivat isoissa kennoissa. Kennopinon vieressä oli läpivalaisulaite, jolla asiakkaat itse saivat tarkistaa munat.

        Kaupassa leijui useimmiten voimakas rikin haju, mätänevän munan öykeä tuoksu. Kauppa meni konkurssiin. Ei siellä ilennyt asioida, vaikka mielellään olisi tukenut yksityistä kauppaa kilpailevien kahden ison ketjun kauppojen puristuksessa.

        Mormonismin suhde kristinuskoon ja muihin maailmanuskontoihin muistuttaa joltisenkin tuon kaupan tilannetta.


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Kyllä, toinen kokoushuone oli vain naisille ja toinen vain miehille. Kysyin, miten kauan kokoukset kestävät ja sanoin, että voimme vaikka kävellä ulkona sen aikaa, mutta he eivät osanneet sanoa päättymisaikaa edes puolen tunnin tarkkuudella.

        Ei siis ollut mitään järkeä jäädä sinne. Ottaessamme päällysvaatteita kappelin naulakosta alettiin meille innokkaasti esittäytyä ja kätellä ja haluttiin yhteystietoja.

        Menee vaan omituisemmaksi... Kyllälhän kokousajat tiedetään... Ihan minuutin tarkkuudella...


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Onhan kaikilla kirkoilla omat jumalanpalvelusjärjestyksensä, rahankeräyhssysteeminsä ja teillä jopa erinomaisen tarkat temppelitoimituksenne, joten tuo mitä kirjoitat on minusta aivan käsittämätöntä.

        Jos monit pystyivät jo minun nuoruudessani sentilleen ilmoittamaan sen, miten pitkä hameen helma tytöllä piti olla. Se muuten mitattiin niin, että meidät pantiin polvillemme lattialleja piti olla ihan suorassa, mieluummin hieman takakenossa ja hameenhelman piti osua kunnolla lattiaan,,,

        niin haloo haloo vaan, sanon minä.

        Te osasitte mitata pikkutyttöjen hameiden pituuden sentilleen, mutta muutako sitten eivät mormoniseruakuntien johtajat mormonismista ja seurakuntiensa johtamisesta osanneet?

        .No, pikkutytöistä ja heidän hamosistaan siis mormonipappeudenhaltijoilla oli johtajakokemusta jo tuohon aikaan. Tällä asialla onkin mormonismissa perinteitä alusta asti.

        "Te osasitte mitata pikkutyttöjen hameiden pituuden sentilleen, mutta muutako sitten eivät mormoniseruakuntien johtajat mormonismista ja seurakuntiensa johtamisesta osanneet?"

        Tätähän minä juuri tarkoitan. Asiaa kun ei opettu kunnolla Suomessa toimiville johtajille, niin ei vaan opetettu, juuri tuokin esimerkkisi sen paljastaa,...

        Nykyään johtajien koulutuksen panostetaan paljon enemmän... Puhut vahvasti menneiden aikojen asioista. Nykyisyys on huomattavasti erilaisempi.


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Vaan entäpä muna? Tässä oli aikoinaan yksityiskauppa, jonne munat tulivat isoissa kennoissa. Kennopinon vieressä oli läpivalaisulaite, jolla asiakkaat itse saivat tarkistaa munat.

        Kaupassa leijui useimmiten voimakas rikin haju, mätänevän munan öykeä tuoksu. Kauppa meni konkurssiin. Ei siellä ilennyt asioida, vaikka mielellään olisi tukenut yksityistä kauppaa kilpailevien kahden ison ketjun kauppojen puristuksessa.

        Mormonismin suhde kristinuskoon ja muihin maailmanuskontoihin muistuttaa joltisenkin tuon kaupan tilannetta.

        "Mormonismin suhde kristinuskoon ja muihin maailmanuskontoihin muistuttaa joltisenkin tuon kaupan tilannetta. "

        Heh heh .. Ai kun hyvä vitsi... Tämä myös komenttina "Heh...":lle...


      • M.E.L.
        Zappax. kirjoitti:

        "Te osasitte mitata pikkutyttöjen hameiden pituuden sentilleen, mutta muutako sitten eivät mormoniseruakuntien johtajat mormonismista ja seurakuntiensa johtamisesta osanneet?"

        Tätähän minä juuri tarkoitan. Asiaa kun ei opettu kunnolla Suomessa toimiville johtajille, niin ei vaan opetettu, juuri tuokin esimerkkisi sen paljastaa,...

        Nykyään johtajien koulutuksen panostetaan paljon enemmän... Puhut vahvasti menneiden aikojen asioista. Nykyisyys on huomattavasti erilaisempi.

        Tässä se nähdään mikä soppa saadaan aikaiseksi kun kaikenmaailman maallikoita ja amatöörejä päästetään mellastamaan seurakuntien johtotehtäviin!

        Aivan sama kuin jos bussikuski nimitettäisiin terveyskeskuslääkäriksi.

        Ja mitään vastuutahan tuollaiset kultit eivät ota näiden pöllöjen edesottamuksista. Selitellään vaan!


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Minun nimeni pitää poistua jäsenrekisteristä ilman erityisiä poistamisen haluamisen ilmoituksia. On kerrassaan laitonta pitää henkilörekisteriä sellaisista henkilöistä, jotka eivät halua kuulua kirkkoonne. Jos kerran eroan kirkosta, niin en kai eroaisi, jos en haluaisi erota?

        Minä en ole ollut MAP-kirkon jäsen sitten marraskuun 1969, jolloin siirsin kirjani Väestörekisteriin. Sitä en muista, ilmoitinko siitä mihinkään muualle, tuskin. Ei ole minun vikani, jos MAP-kirkon ja Väestörekisterin yhteistyö ei ole toiminut. Minä en ole tiennyt sen mahdollisesta toimimattomuudesta ja vaikka olisin tiennytkin, ei asia ollut minun vastuullani, kun en ollut töissä kummassakaan puljussa.

        VIELÄ KERRAN:

        Kerro nyt miten kirkko voi tietää että et halua olla sen jäsen? Lue alla oleva:

        "Minä en ole ollut MAP-kirkon jäsen sitten marraskuun 1969, jolloin siirsin kirjani Väestörekisteriin."

        Väestörekisteri ei tuolloin mitään tietoa asiasta lähettänyt MAP-Kirkolle.

        "Ei ole minun vikani, jos MAP-kirkon ja Väestörekisterin yhteistyö ei ole toiminut."

        Tietääkseni väestörekisteriin merkiin vain muuokset tuohon eikaan, siellä ei siis voinut tehdä niitä muutoksia, eli muutos (ero kirkosta) tehtiin ko. kirkkokunnalle ja sen jälkeen asia ilmoitetiin väestörekisteriin...

        Tuohon aikaanhan ei edes ero ev-lut kirkosta onnistunut vain väestörekisterin kautta .. Piti mennä kirkkoherranvirastoon ja siellä hoitaa asia... Miksi muiden kirkkokuntien kanssa asia olisi hoitunut vain väestörekisteriin tehtävän ilmoituksen perusteella (tuohon aikaan)???

        ".. ei asia ollut minun vastuullani, kun en ollut töissä kummassakaan puljussa. "

        Ei tyosuhde sitä vastuuta määrä... Olet kuitenkin ollut vastuussa omien tietojesi oikellisuudesta ja olet vieläkin. Siksihän kuka tahansa voi tarkituttaa tietonsa ja vaatia niihin korjausta.


      • Zappax.
        pyh pah kirjoitti:

        "MUTTA MUUTEN saa yhteisö päättä että haluaako se jonkun olevan jäsen, eli saa siis erottaa joukostaan kenet haluaa... Vai eikö muka saa?"

        Juu erottaa toki saa, mutta sitä nimiä ei saa pitää jäsenrekisterissä ilman asianomaisen henkilön suostumusta.

        "JOS kirkolla ei ole tietoa siitä että ko. henkilöt ovat kirkosta eroneet joskus, niin sitten ei ole vastaava huomautus paikallaan..."

        Tietämättömyys ei ole koskaan ollut pätevä puollustusargumentti lain edessä. MAP-kirkko ei voi vedota siihen, ettei se tiedä ovatko sen jäsenet eronneet vai eivät ja sitten sillä verukkeella pitää rekistereissään ilman lupaa näiden ihmisten henkilötietoja. Jos siis kirkon jäsenrekisteristä löytyy sellaisia ihmisiä, jotka ovat eronneet ja jotka eivät ole suostumustaan kirkolle omien henkilötietojensa rekisteröimisestä antaneet, niinkuin nyt näyttäisi olevan asia, niin MAP-kirkko rikkoo lakia samalla valehdellen oman jäsenmääränsä väittäessään sellaisia ihmisiä jäsenikseen, jotka ovat jo eronneet.

        "Juu erottaa toki saa, mutta sitä nimiä ei saa pitää jäsenrekisterissä ilman asianomaisen henkilön suostumusta."

        Tämähän on ijhan selvä asia.

        "Tietämättömyys ei ole koskaan ollut pätevä puollustusargumentti lain edessä."

        Tässä tietämättömyys MAP-Kirkon osalta muodostuu siitä että jäsen päättää vaan että eroaa kirkosta mutta ei ilmoita asiasta... Joten MAP-Kirkko (tai mikä muu tahansa krikkokunta) ei voi tietää että jäsen on eronnut...

        Miten kirkon jäsenreksiterissä voi olla jäsen jonka MAP-Kirko tietää eronneen kirkosta? Ei mitenkään....


      • Puollustus
        pyh pah kirjoitti:

        "MUTTA MUUTEN saa yhteisö päättä että haluaako se jonkun olevan jäsen, eli saa siis erottaa joukostaan kenet haluaa... Vai eikö muka saa?"

        Juu erottaa toki saa, mutta sitä nimiä ei saa pitää jäsenrekisterissä ilman asianomaisen henkilön suostumusta.

        "JOS kirkolla ei ole tietoa siitä että ko. henkilöt ovat kirkosta eroneet joskus, niin sitten ei ole vastaava huomautus paikallaan..."

        Tietämättömyys ei ole koskaan ollut pätevä puollustusargumentti lain edessä. MAP-kirkko ei voi vedota siihen, ettei se tiedä ovatko sen jäsenet eronneet vai eivät ja sitten sillä verukkeella pitää rekistereissään ilman lupaa näiden ihmisten henkilötietoja. Jos siis kirkon jäsenrekisteristä löytyy sellaisia ihmisiä, jotka ovat eronneet ja jotka eivät ole suostumustaan kirkolle omien henkilötietojensa rekisteröimisestä antaneet, niinkuin nyt näyttäisi olevan asia, niin MAP-kirkko rikkoo lakia samalla valehdellen oman jäsenmääränsä väittäessään sellaisia ihmisiä jäsenikseen, jotka ovat jo eronneet.

        paljastaa sinut R Sitiaksi. Etkö saa enää tarpeeksi huomiota blogillasi?


      • Heh...
        Zappax. kirjoitti:

        "Mormonismin suhde kristinuskoon ja muihin maailmanuskontoihin muistuttaa joltisenkin tuon kaupan tilannetta. "

        Heh heh .. Ai kun hyvä vitsi... Tämä myös komenttina "Heh...":lle...

        Niin, piti olla, että eihän yksi MÄTÄ omena koko korillista pilaa.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        "Te osasitte mitata pikkutyttöjen hameiden pituuden sentilleen, mutta muutako sitten eivät mormoniseruakuntien johtajat mormonismista ja seurakuntiensa johtamisesta osanneet?"

        Tätähän minä juuri tarkoitan. Asiaa kun ei opettu kunnolla Suomessa toimiville johtajille, niin ei vaan opetettu, juuri tuokin esimerkkisi sen paljastaa,...

        Nykyään johtajien koulutuksen panostetaan paljon enemmän... Puhut vahvasti menneiden aikojen asioista. Nykyisyys on huomattavasti erilaisempi.

        Hameen pituuden mittaamisen opettaminen ei kestä sen kauemmin, kuin opettaa seurakuntien johtajille, miten toimitaan kirkosta eronneen tai eroavan jäsenen kanssa. Mutta hameen kanssa touhuaminen oli paljon hauskempaa ja jännittävämpää.

        Hameen pituuden mittaamisen harjoitteluun meni veljiltä yllättävän paljon aikaa. Kukin pappeusjohtaja vuorollaan veti hameen päälleen ja polvistui lattialle. Sitten harjoittelujvuorossa ollut veli yritti ottaa mittanauhan oikein päin käteensä. Sitten mittaus. Veli riisui hameen ja tuli seuraavan veljen saada hame päälleen. Näin edettiin veli veljeltä, kunnes kaikki varmasti osasivat pukea päälleen hameen ja riisua sen ja mitata hameen helman pituuden.

        Opittu kerrattiin vielä varmuuden vuoksi kahdessa seuraavassa pappeusjohtajien tapaamisessa. Osa veljistä halusi myös kertauksissa pukea hameen päälleen. Yksi veli tuli kappelille jo valmiiksi hameeseen pukeutuneena.

        Veljistä alkoi seurakunnissa kiertää huhu, sillä eräs lihava sisar ei malttanut olla kertomatta eräälle toiselle sisarelle, että pappeusjohtajat olivat pyytäneet lainaksi hameen ja jo etukäteen varoittaneet, että se saattaisi kovasti nuhjaantua heidän käytössään.

        Hameeseen tulleet omituiset tahrat lähtivät liottamalla ja se tuli nyrkkipyykissä lähes entiselleen. Vähitellen myös kirkon ulkopuolella tiedettiin aivan varmasti, että kaikki mormonimiehet ovat transvestiittejä.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Menee vaan omituisemmaksi... Kyllälhän kokousajat tiedetään... Ihan minuutin tarkkuudella...

        Eipä vaan tiedetty.

        Tai sitten he vastasivat noin, koska halusivat, että emme tulisi pyhäkouluun.


      • pyh pah
        Zappax. kirjoitti:

        "Juu erottaa toki saa, mutta sitä nimiä ei saa pitää jäsenrekisterissä ilman asianomaisen henkilön suostumusta."

        Tämähän on ijhan selvä asia.

        "Tietämättömyys ei ole koskaan ollut pätevä puollustusargumentti lain edessä."

        Tässä tietämättömyys MAP-Kirkon osalta muodostuu siitä että jäsen päättää vaan että eroaa kirkosta mutta ei ilmoita asiasta... Joten MAP-Kirkko (tai mikä muu tahansa krikkokunta) ei voi tietää että jäsen on eronnut...

        Miten kirkon jäsenreksiterissä voi olla jäsen jonka MAP-Kirko tietää eronneen kirkosta? Ei mitenkään....

        "Miten kirkon jäsenreksiterissä voi olla jäsen jonka MAP-Kirko tietää eronneen kirkosta? Ei mitenkään...."

        MAP-kirkko ei poista nimiä jäsenrekisteristään eroilmoituksista huolimatta. Tämä käy selväksi tutustumalla MAP-kirkon ilmoittamiin lukuihin hieman tarkemmin. MAP-kirkon ilmoituksen mukaan jäsenpoistuma, siis kuolleet ja eronneet yhteensä, on huomattavasti pienempi kuin maailman keskimääräinen kuolleisuus. MAP-kirkon jäsenrekisteristä ei siis näytä pääsevän pois edes kuollessaan ja erotessakin vain jossain tietyissä erityistapauksissa.


      • Miksihän
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Eipä vaan tiedetty.

        Tai sitten he vastasivat noin, koska halusivat, että emme tulisi pyhäkouluun.

        eivät olisi halunneet teidän tulevan pyhäkouluun, kun kumminkin aiemmin mainitsit heidän innokkaasti halunneen tutustua teihin huomattuaan teidän suunnittelevan lähtöä. MIksi he olisivat halunneet teidän osoitteenne, jos eivät kaivanneet teitä pyhäkouluun. Puhut taas kerran ristiin.


      • Niin varmaan,
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Hameen pituuden mittaamisen opettaminen ei kestä sen kauemmin, kuin opettaa seurakuntien johtajille, miten toimitaan kirkosta eronneen tai eroavan jäsenen kanssa. Mutta hameen kanssa touhuaminen oli paljon hauskempaa ja jännittävämpää.

        Hameen pituuden mittaamisen harjoitteluun meni veljiltä yllättävän paljon aikaa. Kukin pappeusjohtaja vuorollaan veti hameen päälleen ja polvistui lattialle. Sitten harjoittelujvuorossa ollut veli yritti ottaa mittanauhan oikein päin käteensä. Sitten mittaus. Veli riisui hameen ja tuli seuraavan veljen saada hame päälleen. Näin edettiin veli veljeltä, kunnes kaikki varmasti osasivat pukea päälleen hameen ja riisua sen ja mitata hameen helman pituuden.

        Opittu kerrattiin vielä varmuuden vuoksi kahdessa seuraavassa pappeusjohtajien tapaamisessa. Osa veljistä halusi myös kertauksissa pukea hameen päälleen. Yksi veli tuli kappelille jo valmiiksi hameeseen pukeutuneena.

        Veljistä alkoi seurakunnissa kiertää huhu, sillä eräs lihava sisar ei malttanut olla kertomatta eräälle toiselle sisarelle, että pappeusjohtajat olivat pyytäneet lainaksi hameen ja jo etukäteen varoittaneet, että se saattaisi kovasti nuhjaantua heidän käytössään.

        Hameeseen tulleet omituiset tahrat lähtivät liottamalla ja se tuli nyrkkipyykissä lähes entiselleen. Vähitellen myös kirkon ulkopuolella tiedettiin aivan varmasti, että kaikki mormonimiehet ovat transvestiittejä.

        totta on tietenkin toinen puoli, vai onkohan sittenkään.


      • MIten sinä
        pyh pah kirjoitti:

        "Miten kirkon jäsenreksiterissä voi olla jäsen jonka MAP-Kirko tietää eronneen kirkosta? Ei mitenkään...."

        MAP-kirkko ei poista nimiä jäsenrekisteristään eroilmoituksista huolimatta. Tämä käy selväksi tutustumalla MAP-kirkon ilmoittamiin lukuihin hieman tarkemmin. MAP-kirkon ilmoituksen mukaan jäsenpoistuma, siis kuolleet ja eronneet yhteensä, on huomattavasti pienempi kuin maailman keskimääräinen kuolleisuus. MAP-kirkon jäsenrekisteristä ei siis näytä pääsevän pois edes kuollessaan ja erotessakin vain jossain tietyissä erityistapauksissa.

        R. Sitia voit tutustua lukuihin tarkemmin, kun toisaalla syytät, ettei oikeita lukuja anneta. Taidat tutustua tarkemmin vain omiin laskuhahmotelmiisi. Suomessa kuolleisuuden tiedetään olevan maailman keskimääräistä kuolleisuutta pienempi, jo peruskoululainenkin tietää syitä siihen ja sinä jaksat käyttää sitä kritiikittä perustelemaan laskelmiasi.

        Luterilaisten huoli kirkon jättävistä jäsenistä on aito, koska he menettävät kirkolllisveronmaksajia. Mormoneillahan vain aktiivit maksavat kymmenyksiä, joten miksi maksamattomia turhaan roikutettaisiin jäseninä.

        Kehittelette omia olkinukketeorioitanne aikanne kuluksi, ilman järkiperusteita.


      • Ent. mormoni
        Niin varmaan, kirjoitti:

        totta on tietenkin toinen puoli, vai onkohan sittenkään.

        Kumpaa puolta veljistä mahdat tarkoittaa, etupuolta vai takapuolta?


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Kuten sanoin, SUOMESSA. Ei täällä ollut tuolloin johtajia joilla olisi ollut 155 vuoden edestä kokemusta...

        Jään siis odottamaan aikaa, jolloin ensimmäinen suomalainen mormonipappeudenhaltija yltää 155 vuoden ikään ja panee kirkon asiat järjestykseen.


      • Ent. mormoni
        Miksihän kirjoitti:

        eivät olisi halunneet teidän tulevan pyhäkouluun, kun kumminkin aiemmin mainitsit heidän innokkaasti halunneen tutustua teihin huomattuaan teidän suunnittelevan lähtöä. MIksi he olisivat halunneet teidän osoitteenne, jos eivät kaivanneet teitä pyhäkouluun. Puhut taas kerran ristiin.

        Älä muuta sano. En ole koskaan ymmärtänyt mormonien järjenjuoksua.


      • pyh pah
        MIten sinä kirjoitti:

        R. Sitia voit tutustua lukuihin tarkemmin, kun toisaalla syytät, ettei oikeita lukuja anneta. Taidat tutustua tarkemmin vain omiin laskuhahmotelmiisi. Suomessa kuolleisuuden tiedetään olevan maailman keskimääräistä kuolleisuutta pienempi, jo peruskoululainenkin tietää syitä siihen ja sinä jaksat käyttää sitä kritiikittä perustelemaan laskelmiasi.

        Luterilaisten huoli kirkon jättävistä jäsenistä on aito, koska he menettävät kirkolllisveronmaksajia. Mormoneillahan vain aktiivit maksavat kymmenyksiä, joten miksi maksamattomia turhaan roikutettaisiin jäseninä.

        Kehittelette omia olkinukketeorioitanne aikanne kuluksi, ilman järkiperusteita.

        MAP-kirkko kuitenkin ilmoittaa vuosittain "jäsenmääränsä", uudet kastetut, uudet rekisteröidyt lapset. Useamman vuoden MAP-kirkon ilmoittamien lukujen perusteella pystyy ihan ala-astematematiikalla laskemaan paljonko vuosittainen poistuma MAP-kirkosta on, siis kirkkohan ei kerro paljonko kuolee ja paljonko eroaa, mutta ilmoitetun edellisen vuoden "jäsenmäärän" ja lisäämällä siihen uudet ilmoitetut kasteella käyneet ja uudet lapset saadaan luku jota vertaamalla uuteen ilmoitettuun "jäsenmäärään" saa erotuksena poistuman, joka siis sisältää kuolleet ja kirkosta eronneet. MAP-kirkon poistuma oli muistaakseni vuonna 2012 oli karvan verran päälle 0,5% ja vuonna 2013 ennätyksellisen huikeat 0,65%. Vuonna 2013 maailman kuolleisuus oli noin 0,8% eli varsin merkittävästi enemmän kuin mitä MAP-kirkko väittää menettävänsä jäseniä kuolleina ja eronneina yhteensä.

        Niin ja nämä laskelmat on tehty MAP-kirkon globaalista jäsenmäärästä ja niitä on verrattu globaaleihin arvioihin ja tilastoihin eli se häviävän pieni suomimormonien joukko ei tuossa kokonaisuudessa ole mitään. MAP-kirkko valehtelee jäsenmääränsä globaalisti ja keskusjohtoisesti syistä joita voimme vai arvailla. Oma arvaukseni on, että kyseessä on Argumentum ad populum argumentointivirhe, jolla MAP-kirkko yrittää ylläpitää jäsenistössään illuusiota suuruudesta ja liikkeen suosiosta vaikka yli puolet koskaan kasteella käyneistä ovat jo liikkeen tomut jaloistaan karistaneet tai kuolleet.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        VIELÄ KERRAN:

        Kerro nyt miten kirkko voi tietää että et halua olla sen jäsen? Lue alla oleva:

        "Minä en ole ollut MAP-kirkon jäsen sitten marraskuun 1969, jolloin siirsin kirjani Väestörekisteriin."

        Väestörekisteri ei tuolloin mitään tietoa asiasta lähettänyt MAP-Kirkolle.

        "Ei ole minun vikani, jos MAP-kirkon ja Väestörekisterin yhteistyö ei ole toiminut."

        Tietääkseni väestörekisteriin merkiin vain muuokset tuohon eikaan, siellä ei siis voinut tehdä niitä muutoksia, eli muutos (ero kirkosta) tehtiin ko. kirkkokunnalle ja sen jälkeen asia ilmoitetiin väestörekisteriin...

        Tuohon aikaanhan ei edes ero ev-lut kirkosta onnistunut vain väestörekisterin kautta .. Piti mennä kirkkoherranvirastoon ja siellä hoitaa asia... Miksi muiden kirkkokuntien kanssa asia olisi hoitunut vain väestörekisteriin tehtävän ilmoituksen perusteella (tuohon aikaan)???

        ".. ei asia ollut minun vastuullani, kun en ollut töissä kummassakaan puljussa. "

        Ei tyosuhde sitä vastuuta määrä... Olet kuitenkin ollut vastuussa omien tietojesi oikellisuudesta ja olet vieläkin. Siksihän kuka tahansa voi tarkituttaa tietonsa ja vaatia niihin korjausta.

        Olen saanut tietää vasta tästä keskusteluketjusta, että Maistraattiin tekemäni ilmoitus ei ole tullut kirkolle tiedoksi.

        Myöskään Kouvolan seurakunnan johtajalle puhelimessa antamani tieto siitä, että olen eronnut kirkosta vuonna 1969 ei ole tullut teille tiedoksi.

        Kun en mennyt Helsinkiin erotettavaksi kirkosta, ei asia tullut hoidetuksi silläkään tavalla.

        Siksi juuri avasin asiasta uuden keskustelun, että saisin eron mormonikirkosta viralliseksi ja kaikki itseeni liittyvät merkinnät pois rekistereistänne ja että muutkin samassa tilanteessa olevat tietäisivät, miten kuuluu toimia.

        Ilmoitanko Kouvolaan vai Helsinkiin, että erosin Maistraatissa MAP-kirkosta jo vuonna 1969, jolloin tieto päivittyy myös teille?


      • Mutta,
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Älä muuta sano. En ole koskaan ymmärtänyt mormonien järjenjuoksua.

        ethän sinä ole mormoni?

        Vai oletko sittenkin tietämättäsi?


      • Eikö ole
        pyh pah kirjoitti:

        MAP-kirkko kuitenkin ilmoittaa vuosittain "jäsenmääränsä", uudet kastetut, uudet rekisteröidyt lapset. Useamman vuoden MAP-kirkon ilmoittamien lukujen perusteella pystyy ihan ala-astematematiikalla laskemaan paljonko vuosittainen poistuma MAP-kirkosta on, siis kirkkohan ei kerro paljonko kuolee ja paljonko eroaa, mutta ilmoitetun edellisen vuoden "jäsenmäärän" ja lisäämällä siihen uudet ilmoitetut kasteella käyneet ja uudet lapset saadaan luku jota vertaamalla uuteen ilmoitettuun "jäsenmäärään" saa erotuksena poistuman, joka siis sisältää kuolleet ja kirkosta eronneet. MAP-kirkon poistuma oli muistaakseni vuonna 2012 oli karvan verran päälle 0,5% ja vuonna 2013 ennätyksellisen huikeat 0,65%. Vuonna 2013 maailman kuolleisuus oli noin 0,8% eli varsin merkittävästi enemmän kuin mitä MAP-kirkko väittää menettävänsä jäseniä kuolleina ja eronneina yhteensä.

        Niin ja nämä laskelmat on tehty MAP-kirkon globaalista jäsenmäärästä ja niitä on verrattu globaaleihin arvioihin ja tilastoihin eli se häviävän pieni suomimormonien joukko ei tuossa kokonaisuudessa ole mitään. MAP-kirkko valehtelee jäsenmääränsä globaalisti ja keskusjohtoisesti syistä joita voimme vai arvailla. Oma arvaukseni on, että kyseessä on Argumentum ad populum argumentointivirhe, jolla MAP-kirkko yrittää ylläpitää jäsenistössään illuusiota suuruudesta ja liikkeen suosiosta vaikka yli puolet koskaan kasteella käyneistä ovat jo liikkeen tomut jaloistaan karistaneet tai kuolleet.

        Sitikalla tähdellisempää tekemistä? Voihan sitä aikansa käyttää noiden lukujen pyörittämiseen, mutta mitä mieltä siinä on, kun ei ymmärrä taustoja.


      • Ent. mormoni
        Mutta, kirjoitti:

        ethän sinä ole mormoni?

        Vai oletko sittenkin tietämättäsi?

        Mahdollisesti olen mormoni tietämättäni, kuten reilut 1000 muutakin suomalaista.


      • pyh pah
        Eikö ole kirjoitti:

        Sitikalla tähdellisempää tekemistä? Voihan sitä aikansa käyttää noiden lukujen pyörittämiseen, mutta mitä mieltä siinä on, kun ei ymmärrä taustoja.

        Totuus voi todellakin ottaa koville, joten siinä valossa ad hominemisi on varsin ymmärrettävä puolustusreaktio.


      • Hoitakaa asia
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Mahdollisesti olen mormoni tietämättäni, kuten reilut 1000 muutakin suomalaista.

        itse kuntoon, jos se teitä vaivaa. Täällä meuhkaamalla se ei muutu miksikään.


      • Hyvä, että
        pyh pah kirjoitti:

        Totuus voi todellakin ottaa koville, joten siinä valossa ad hominemisi on varsin ymmärrettävä puolustusreaktio.

        olet oppinut kirjoittamaan puolustuksen viimein oikein.

        Henkiköhyökkäyksiin viittaaminen latinaksi on ominta sinua, se ei kuitenkaan muuta varsinaisen viestistyksesi sisältöä yhtään tasokkaammaksi tai sen enempää arvioinnin ulottumattomilla olevaksi.


      • Ent. mormoni
        Hoitakaa asia kirjoitti:

        itse kuntoon, jos se teitä vaivaa. Täällä meuhkaamalla se ei muutu miksikään.

        Tieto leviää entisille mormoneille myös tätä kautta. Näin muutkin kuin minä saattavat saada lopulta kirjansa ja tietonsa pois mormonikirkosta.


      • En jättäisi
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Tieto leviää entisille mormoneille myös tätä kautta. Näin muutkin kuin minä saattavat saada lopulta kirjansa ja tietonsa pois mormonikirkosta.

        noin tärkeää asiaa palstalaisten armoille.


      • Ent. mormoni
        En jättäisi kirjoitti:

        noin tärkeää asiaa palstalaisten armoille.

        Ehdota, että mormonikirkko laittaa suurimpiin päivälehtiin ilmoituksen, jossa se kertoo miten henkilön tulee erota mormonikirkosta, että kirkko varmasti poistaa hänet jäsenrekisteristään.

        Nythän ei ole poistettu edes kaikkia sellaisia entisiä, jotka ovat ilmoittaneet kirjeitse erostaan kirkolle. Maistraatissa ennen vuotta 2000 mormonikirkosta eronneet ovat kaikki edelleen jäseniä, koska ennen tuota vuotta kirkolle ei tullut ilmoitusta henkilön eroamisesta.

        Omista mormoniaikaisista ikätovereistani suurin osa on eronnut kirkosta.

        Mormonien jäsenmäärässä on tämän takia arviolta 1000-15000 jäsentä liikaa, joista osa kuolleita jo kymmeniä vuosia sitten.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        VIELÄ KERRAN:

        Kerro nyt miten kirkko voi tietää että et halua olla sen jäsen? Lue alla oleva:

        "Minä en ole ollut MAP-kirkon jäsen sitten marraskuun 1969, jolloin siirsin kirjani Väestörekisteriin."

        Väestörekisteri ei tuolloin mitään tietoa asiasta lähettänyt MAP-Kirkolle.

        "Ei ole minun vikani, jos MAP-kirkon ja Väestörekisterin yhteistyö ei ole toiminut."

        Tietääkseni väestörekisteriin merkiin vain muuokset tuohon eikaan, siellä ei siis voinut tehdä niitä muutoksia, eli muutos (ero kirkosta) tehtiin ko. kirkkokunnalle ja sen jälkeen asia ilmoitetiin väestörekisteriin...

        Tuohon aikaanhan ei edes ero ev-lut kirkosta onnistunut vain väestörekisterin kautta .. Piti mennä kirkkoherranvirastoon ja siellä hoitaa asia... Miksi muiden kirkkokuntien kanssa asia olisi hoitunut vain väestörekisteriin tehtävän ilmoituksen perusteella (tuohon aikaan)???

        ".. ei asia ollut minun vastuullani, kun en ollut töissä kummassakaan puljussa. "

        Ei tyosuhde sitä vastuuta määrä... Olet kuitenkin ollut vastuussa omien tietojesi oikellisuudesta ja olet vieläkin. Siksihän kuka tahansa voi tarkituttaa tietonsa ja vaatia niihin korjausta.

        Kirkon olisi itsensä pitänyt tiedottaa jäsenilleen, miten kirkosta voi erota. Ei asia selvinnyt kysymällä, sillä kukaan mormoni ei ottanut edes kysymystäni vakavasti, vaan alkoi vähätellä ongelmaani ja kiitellä kirkkoa.

        Toimin sitten parhaan tietoni mukaan asianomaisen viraston kanssa ja siirsin kirjani Väestörekisteriin. Mielestäni eron tulee olla sillä selvä, kun ei kirkko sen paremmin kuin Väestörekisterikään neuvonut, että tarvitaan jotain lisätoimia, ennen kujin nimensä ja tietonsa saa täysin pois MAP-kirkon rekistereistä.

        Tiedottakaa nyt ja tiedottakaa selkeästi myös oman jäsenistönne keskuudessa, esimerkiksi kokoustilojenne ilmoitustauluilla. Tai ottakaa kirkosta eroamisen muodollisuudet opetusaiheeksi joku kerta pyhäkoulussa.


      • M.E.L.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Kirkon olisi itsensä pitänyt tiedottaa jäsenilleen, miten kirkosta voi erota. Ei asia selvinnyt kysymällä, sillä kukaan mormoni ei ottanut edes kysymystäni vakavasti, vaan alkoi vähätellä ongelmaani ja kiitellä kirkkoa.

        Toimin sitten parhaan tietoni mukaan asianomaisen viraston kanssa ja siirsin kirjani Väestörekisteriin. Mielestäni eron tulee olla sillä selvä, kun ei kirkko sen paremmin kuin Väestörekisterikään neuvonut, että tarvitaan jotain lisätoimia, ennen kujin nimensä ja tietonsa saa täysin pois MAP-kirkon rekistereistä.

        Tiedottakaa nyt ja tiedottakaa selkeästi myös oman jäsenistönne keskuudessa, esimerkiksi kokoustilojenne ilmoitustauluilla. Tai ottakaa kirkosta eroamisen muodollisuudet opetusaiheeksi joku kerta pyhäkoulussa.

        Ilman muuta tarvitaan sivu: www.eroamormoneista.fi


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        "Te osasitte mitata pikkutyttöjen hameiden pituuden sentilleen, mutta muutako sitten eivät mormoniseruakuntien johtajat mormonismista ja seurakuntiensa johtamisesta osanneet?"

        Tätähän minä juuri tarkoitan. Asiaa kun ei opettu kunnolla Suomessa toimiville johtajille, niin ei vaan opetettu, juuri tuokin esimerkkisi sen paljastaa,...

        Nykyään johtajien koulutuksen panostetaan paljon enemmän... Puhut vahvasti menneiden aikojen asioista. Nykyisyys on huomattavasti erilaisempi.

        Millä te uskotte voivanne korjata Suomessa kaikki tähän mennessä syntyneet good-will menetyksenne? Ei siihen auta, jos seurakuntien johtajat siivoavat hieman käyttäytymistään. Lähes jokainen täälläon jo joutunut tekemisiin mormonien kanssa tai tuntee sellaisia ihmisiä.

        Teillä ei ole myönteisiä näyttöjä toiminnastanne, eivätkä temppeli ja muut kokoustilat auta. Jos ne edes olisivat arkkitehtonisesti kauniita, ne voisivat vaikuttaa jollain tasolla myöteisesti julkikuvaanne.

        Joutuessaan tekemisiin mormonien kanssa jokainen googlettaa hakusanalla 'mormonismi' ja englantia jos osaa, hakutulokset ovat täysin vastaansanomattomasti mormonismia vastaan.

        Väitätte, että teillä on profeetta. Maailma kuohuu, mutta profeetta istua nököttää päättämässä uusien liikehuoneistojen rakentamisesta. Hengelliseksi johtajaksi ja suunnannäyttäjäksi hänellä ei ole rahkeita edes mormonien keskuudessa, kuten yleiskonferenssi osoitti.

        Mormonien taloudellinen toiminta kukoistaa, mutta hekisesti ja hengellisesti olette pystyyn kuolleut ja hedelmätön uskonto.

        Teilläkin voisi olla jotain annettavaa maailmalle tässä tilanteessa, mutta kynttilänne on ollut vakan alla ja sammunut sinne jo kauan sitten.


      • Kovin vähät
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Millä te uskotte voivanne korjata Suomessa kaikki tähän mennessä syntyneet good-will menetyksenne? Ei siihen auta, jos seurakuntien johtajat siivoavat hieman käyttäytymistään. Lähes jokainen täälläon jo joutunut tekemisiin mormonien kanssa tai tuntee sellaisia ihmisiä.

        Teillä ei ole myönteisiä näyttöjä toiminnastanne, eivätkä temppeli ja muut kokoustilat auta. Jos ne edes olisivat arkkitehtonisesti kauniita, ne voisivat vaikuttaa jollain tasolla myöteisesti julkikuvaanne.

        Joutuessaan tekemisiin mormonien kanssa jokainen googlettaa hakusanalla 'mormonismi' ja englantia jos osaa, hakutulokset ovat täysin vastaansanomattomasti mormonismia vastaan.

        Väitätte, että teillä on profeetta. Maailma kuohuu, mutta profeetta istua nököttää päättämässä uusien liikehuoneistojen rakentamisesta. Hengelliseksi johtajaksi ja suunnannäyttäjäksi hänellä ei ole rahkeita edes mormonien keskuudessa, kuten yleiskonferenssi osoitti.

        Mormonien taloudellinen toiminta kukoistaa, mutta hekisesti ja hengellisesti olette pystyyn kuolleut ja hedelmätön uskonto.

        Teilläkin voisi olla jotain annettavaa maailmalle tässä tilanteessa, mutta kynttilänne on ollut vakan alla ja sammunut sinne jo kauan sitten.

        tiedät tai ainakin uskottelet tietäväsi. Mutta onhan sinun oltava linjallesi uskollinen, eikö niin.


      • Turhaa.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Kirkon olisi itsensä pitänyt tiedottaa jäsenilleen, miten kirkosta voi erota. Ei asia selvinnyt kysymällä, sillä kukaan mormoni ei ottanut edes kysymystäni vakavasti, vaan alkoi vähätellä ongelmaani ja kiitellä kirkkoa.

        Toimin sitten parhaan tietoni mukaan asianomaisen viraston kanssa ja siirsin kirjani Väestörekisteriin. Mielestäni eron tulee olla sillä selvä, kun ei kirkko sen paremmin kuin Väestörekisterikään neuvonut, että tarvitaan jotain lisätoimia, ennen kujin nimensä ja tietonsa saa täysin pois MAP-kirkon rekistereistä.

        Tiedottakaa nyt ja tiedottakaa selkeästi myös oman jäsenistönne keskuudessa, esimerkiksi kokoustilojenne ilmoitustauluilla. Tai ottakaa kirkosta eroamisen muodollisuudet opetusaiheeksi joku kerta pyhäkoulussa.

        joka haaveilee eroavansa mormoneista, tuskin viettää aikaansa aktiivisesti suununtaisin kirkon ilmoitustauluja katsellen. Aatteleppa ihan ite.


      • Jos vaikka
        M.E.L. kirjoitti:

        Ilman muuta tarvitaan sivu: www.eroamormoneista.fi

        ensin hommaisit eroakirkosta -sivustolle valikkoon muutkin kirkot, kuin kaksi valtionkirkkoa. Pääsisit vähemmällä mainostuksella, sinnehän kaikki kirkkoaan kaipaamattomat hakeutuvat joka tapauksessa ensiksi.


      • englanniksi on
        M.E.L. kirjoitti:

        Ilman muuta tarvitaan sivu: www.eroamormoneista.fi

        Englanninkielinen sivusto jakaa ohjeita miten nimi kirkon rekistereistä poistetaan.
        http://www.mormonnomore.com/

        Ei ole ihan niitä yksinkertaisimpia juttuja se ja tarkkana pitää olla sanamuotojen kanssa sillä näyttää siltä, että MAP-kirkko yrittää pompotella eroavaa parhaansa mukaan jos tämä ei tiedä oikeuksiaan.


      • Ent. mormoni
        Turhaa. kirjoitti:

        joka haaveilee eroavansa mormoneista, tuskin viettää aikaansa aktiivisesti suununtaisin kirkon ilmoitustauluja katsellen. Aatteleppa ihan ite.

        Kirkon ilmoitustaulu palvelee tietysti vain niitä mormoneja, jotka vasta harkitsevat eroa kirkosta.

        Kirkon omalla Nettisivulla olisi hyvä olla samanlainen linkki kuin eroakirkosta.fi.

        Tunnistautuminen sujuu hyvin nykyään pankkitunnuksilla, että kukaan ei pääse kiusantekomielessä tekemään eroilmoitusta sellaisen henkilön puolesta, joka edelleen haluaa olla mormoni.


      • Sven Dufva
        Zappax. kirjoitti:

        "Tarkoittaako tuo sitä, että kaikki mormonikirkosta ennen 1980-lukua kirjansa Väestörekisteriin siirtäneet ovat edelleen virallisesti Mormonikirkon jäseniä?"

        Jos eivät ole sitä eroa erikseen MAP-Kirkolle esittäneet niin olettanen että ovat... Ja noiden erojenkin kohdalla toimittiin osittain väärin, eli ei hoidettu kunnolla asiaa...

        "Tiedättekö edes, ovatko nuo ihmiset vielä hengissä? Ette, koska heidän kirjansa ovat Väestörekisterissä."

        Näin käynyt muutaman henkilön kohdalla vuosien aikana, eli näitäkin on...

        Tuohon aikaan (kuten Ent. mormonilla on kokemusta) asioita hoidettin varmasti niin ettei ymmärretty kaikkia velvotteita mitä jäsenrekisterin ylläpitoon kuului...

        "Mormoneja on Suomessa niin vähän, että pystytte käymään läpi koko jäsenrekisterinne ja tarkistamaan tilanteen."

        Mutta kun me teemme tätä työtä normityön lisäksi niin eipä ole ollut monellakaan aikaa tähän eikä jäsentietojakaan voi noin vaan levitellä usemalle taholle tarkistettavaksi... Samoin yhteistyä maistraattien kanssa on ollut suoraan sanottuna nihkeää ennen vuosituhannen vaihdetta. Itse asiassa olematonta. Kun (uusin) laki tuli voimaan tuossa vuosituhannen vaihteen jälkeen niin tässä asiassa on päästy eteenpäin.

        Yksi suurimmista ongelmista tämänkin kanssa on se että kirkko ei lähtökohtaisesti erota ketään ilman että henkilö itse on aktiivinen asiassa... Valitettavaanhan on se että monikin on varmasti ollut aktiivinen silloin joskus, mutta ongelma on vielä olemassa, eikä mitään dokuja esimerkikisi henkiön erosta ole olemassa enää sieltä vuosikymmenten takaa...

        Suomalainen voi erota ev.lut kirkosta, jehovantodistajista tai mormoneista täysin vapaasti, koska maassamme on uskonnonvapaus.

        Henkilöä ei tarvitse EROTTAA ev.lutteista, jehovan todistajista tai mormoneista, ennen kuin hän lakkaa olemasta näiden kirkkojen jäsen.

        Mormonien PITÄÄ HYVÄKSYÄ JÄSENESÄ OMA EROILMOITUS!

        Henkilöä EI SAA PITÄÄ ENÄÄ MORMONIKIRKON JÄSENREKISTERISSÄ sen jälkeen, kun hän on ITSE ERONNUT kirkosta.

        Eikö tämä mene perille? Olettteko tyhmiä vain pelkäättekö vain jäsenmäärän totaalista romahdusta?


      • Kenelle
        Sven Dufva kirjoitti:

        Suomalainen voi erota ev.lut kirkosta, jehovantodistajista tai mormoneista täysin vapaasti, koska maassamme on uskonnonvapaus.

        Henkilöä ei tarvitse EROTTAA ev.lutteista, jehovan todistajista tai mormoneista, ennen kuin hän lakkaa olemasta näiden kirkkojen jäsen.

        Mormonien PITÄÄ HYVÄKSYÄ JÄSENESÄ OMA EROILMOITUS!

        Henkilöä EI SAA PITÄÄ ENÄÄ MORMONIKIRKON JÄSENREKISTERISSÄ sen jälkeen, kun hän on ITSE ERONNUT kirkosta.

        Eikö tämä mene perille? Olettteko tyhmiä vain pelkäättekö vain jäsenmäärän totaalista romahdusta?

        yrität saada sanomaasi perille ... tällä palstalla?


    • tode*

      1000 jäsentä puoleen tai toiseen ei merkitse mitään, mutta se, ettei kirkkorakennuksessa oikeasti tapahdu juurikaan mitään, kertoo jotakin.

      Työpaikkani naapurustossa sijaitsevan MAP-seurakunnan toiminnot lienevät varsin vähäisiä. Joskus pihalla saattaa nähdä pari lähetyssaarnaajaa lunta luomassa, joskus lunta on kuitenkin kertynyt jopa rapuille useampia senttejä. Fiilis, joka hiljaiselosta värittyy ei anna vääristelevää kuvaa. Ehkäpä suomalaisilla on nykyään hieman selkeämpi kuva omasta uskonnostaan, eivätkä he siten ole niin helposti haksautettavissa?

      • Ent. mormoni

        Sama tässä lähellä. Kappeli on, mutta rakennus samoin kuin piha ja istutukset on kauhtuneen näköinen. Ajan kappelin ohi monta kertaa viikossa ja se näyttää olevan vajaakäytössä. Vain sunnuntaiaamupäivisin pihassa näkyy muutamia autoja, tosin osa lähellä asuvista saattaa kävellä kokouksiin.

        Kaupungissa on huutava pula kokous- ja kerhotiloista. Mormonit voisivat vuokrata tai vielä mieluumin antaa kokoontumistiloja kappeliltaan. Se voisi vaikuttaa myönyteisesti julkikuvaanne, jos siihen nyt Suomessa enää mikään auttaa.

        Olen jonkin verran osallistunut järjestötoimintaan ja kun ei ole kokoustiloja tai ne ovat järjettömän hintaisia, joudutaan pitämään kokouksia ravintoloiden kabinetissa. kabinetti kokouspaikkanaon huono vaihtopehto varsinkin vävävaraisille osallistujille, kun ravintola edellyttää että edes jotakin tilataan kokoustilan vastineeksi.


      • tode*
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Sama tässä lähellä. Kappeli on, mutta rakennus samoin kuin piha ja istutukset on kauhtuneen näköinen. Ajan kappelin ohi monta kertaa viikossa ja se näyttää olevan vajaakäytössä. Vain sunnuntaiaamupäivisin pihassa näkyy muutamia autoja, tosin osa lähellä asuvista saattaa kävellä kokouksiin.

        Kaupungissa on huutava pula kokous- ja kerhotiloista. Mormonit voisivat vuokrata tai vielä mieluumin antaa kokoontumistiloja kappeliltaan. Se voisi vaikuttaa myönyteisesti julkikuvaanne, jos siihen nyt Suomessa enää mikään auttaa.

        Olen jonkin verran osallistunut järjestötoimintaan ja kun ei ole kokoustiloja tai ne ovat järjettömän hintaisia, joudutaan pitämään kokouksia ravintoloiden kabinetissa. kabinetti kokouspaikkanaon huono vaihtopehto varsinkin vävävaraisille osallistujille, kun ravintola edellyttää että edes jotakin tilataan kokoustilan vastineeksi.

        tai joku kristillinen kirkko voisi vuokrata lisätilaa MAP-kappelista. Oman srk ainakin tarvitsisi kipeästi lisätilaa, täytyypä heittää bosseille vinkkiä. :)


      • Ei ei,
        tode* kirjoitti:

        tai joku kristillinen kirkko voisi vuokrata lisätilaa MAP-kappelista. Oman srk ainakin tarvitsisi kipeästi lisätilaa, täytyypä heittää bosseille vinkkiä. :)

        Saa tana tarttuu!


      • M.E.L.
        Ei ei, kirjoitti:

        Saa tana tarttuu!

        Kai ne morkkutilat pitäisi ensin myrkyttää ja sitten spreijata vihkivedellä ennen kuin niitä voisi pitää yleisölle turvallisina.


      • Zappax.
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Sama tässä lähellä. Kappeli on, mutta rakennus samoin kuin piha ja istutukset on kauhtuneen näköinen. Ajan kappelin ohi monta kertaa viikossa ja se näyttää olevan vajaakäytössä. Vain sunnuntaiaamupäivisin pihassa näkyy muutamia autoja, tosin osa lähellä asuvista saattaa kävellä kokouksiin.

        Kaupungissa on huutava pula kokous- ja kerhotiloista. Mormonit voisivat vuokrata tai vielä mieluumin antaa kokoontumistiloja kappeliltaan. Se voisi vaikuttaa myönyteisesti julkikuvaanne, jos siihen nyt Suomessa enää mikään auttaa.

        Olen jonkin verran osallistunut järjestötoimintaan ja kun ei ole kokoustiloja tai ne ovat järjettömän hintaisia, joudutaan pitämään kokouksia ravintoloiden kabinetissa. kabinetti kokouspaikkanaon huono vaihtopehto varsinkin vävävaraisille osallistujille, kun ravintola edellyttää että edes jotakin tilataan kokoustilan vastineeksi.

        "kirkossahan" käydään pääsääntöisesti vain suunnuntaina ja yhtenä arki-iltana viikossa on muita toimintoja... Eli sen perusteella miten sitä väkeä siellä pihalla liikkuu, ei kannata käyttää minkään aktiivisuuden mittana...

        Paitsi sen että emmehän sitten olekaan niin sisäänpäin lämpiäviä keskenämme viihtyviä vaan olemme ulkona muiden joukossa...:-)

        Oman seurakuntakeskuksemme on ollut monest ulkopuoliten käytössä ja meilä on itse asiassa toimintaa sunnuntain lisäksi ke/to ja pe iltoina... Eli asut siellä sen peinemmän seurakunnan alueella jossa on siis vain kaksi kokoustakin sunnuntaisin .. kun normi on 3 ...


      • Zappax.
        tode* kirjoitti:

        tai joku kristillinen kirkko voisi vuokrata lisätilaa MAP-kappelista. Oman srk ainakin tarvitsisi kipeästi lisätilaa, täytyypä heittää bosseille vinkkiä. :)

        Ei olisi eka kerta.

        Aikonaan kun pyhät asuttivat Suolajärven laaksoa niin katolilaisille vuokratiin kokoustiloja kirkon omista tiloista...

        Tosin muuta tunnustuksellista toimintaa ei ilmeisesti saa meidän tiloissamme harjoittaa... Muuten tilat ovat käytettävissä ilmaiseksi...


    • Onko tuo

      vihkivesi joku uskonnollinen erikoismyrkky? Saa_tanakarkote?

      • M.E.L.

        On on!

        Se tehoaa mm. vampyyreihin, ihmissusiin, zombeihin, hiisiin, mörköihin, menninkäisiin ja mormoneihin.

        Kaiken jumalattoman saastan se puhdistaa. :)


      • Kuningasvettä?
        M.E.L. kirjoitti:

        On on!

        Se tehoaa mm. vampyyreihin, ihmissusiin, zombeihin, hiisiin, mörköihin, menninkäisiin ja mormoneihin.

        Kaiken jumalattoman saastan se puhdistaa. :)

        Irtoaako myös terva rapparin munista? Siihen tarvitaan jo Ihmeaine.


      • M.E.L.
        Kuningasvettä? kirjoitti:

        Irtoaako myös terva rapparin munista? Siihen tarvitaan jo Ihmeaine.

        Tervamunia voit käydä ihastelemassa turkulaisissa pursiseuroissa. Muualta niitä Suomesta tuskin löydät - sinänsä outo kiinnostuksen kohde sinulla mutta toki meitä on moneksi.


      • M.E.L.
        Kuningasvettä? kirjoitti:

        Irtoaako myös terva rapparin munista? Siihen tarvitaan jo Ihmeaine.

        Mutta äläpä huoli!

        Et sinä ole ainoa ihminen jolla on omituinen pervo mielihalu. Teikäläisiä vaan pitää ymmärtää.

        Joku tykkää nuolla naisten saappaita, joku keräilee käytettyjä naisten alusvaatteita ja sen sellaista.

        Jos sinä olet kiinnostunut tervatuista munista ja tunnet että se on sinun juttusi niin sinun kannattanee tiedustella hengenheimolaisiasi Turuust - venemiehistä. Etsi käsiisi se turkulainen arkkitehti ja kysele tarkemmat tiedot häneltä.

        Vapaamuurarit eivät jaa pikku harrastustasi. :) Semmoista ei ole rituaalikirjassa ollenkaan joten aivan väärästä paikasta etsit.


      • M.E.L.
        Kuningasvettä? kirjoitti:

        Irtoaako myös terva rapparin munista? Siihen tarvitaan jo Ihmeaine.

        Sinänsä tämä Ylen MOT-ohjelma oli ilmeisesti tehty täysin juovuksissa tai mielikuvitusmaailmassa :)

        Munien tervaamisjutun lisäksi siinä väitettiin mm. että joku loosimestari olisi luvannut antaa haastattelun :)

        Tämäkin oli aivan triviaalia huuhaata sillä loosimestarit eivät anna haastatteluita. Vapaamuurarijärjestön 'ulkosuhteista' vastaa vain ja ainoastaan Suomen Suurloosi Helsingissä. Kukaan muu ei. Tämä on aivan triviaali perusasia.

        Kaikenlaisia huuhaa-toimittajia sitä tästäkin maasta löytyy :D


      • M.E.L.
        Kuningasvettä? kirjoitti:

        Irtoaako myös terva rapparin munista? Siihen tarvitaan jo Ihmeaine.

        ...ja vielä:

        Meidän toiminnassamme ei ole yhtään mitään hävettävää tai sellaista mikä ei kestäisi päivänvaloa ja julkisuutta. Ei mitään!

        Miksi on salaisuuksia? Siksi että lupaamme pitää rituaalimme omanamme. Siksi. Mitään salattavaa niissä ei todellakaan ole mutta haluamme pitää porukkamme tason sellaisena että kaveriin voi luottaa. Ei sellaiseen ihmiseen voi luottaa joka ensin lupaa jotakin ja sen jälkeen lähtee hölöttämään asioita toreille ja turuille.

        Monelle ihmiselle loosi on ainoa paikka jossa hän voi purkaa sydäntään ja kertoa ongelmistaan ilman että siitä revitellään juttuja julkisuuteen. Siellä olet täysin turvassa ja saat tukea - oikeasti. Siellä voit luottaa kaveriin täysin. Sellaisia paikkoja en muita tiedä.

        Itse olen hyvin ylpeä omasta jäsenyydestäni näiden hienojen ihmisten seurassa eikä siinä ole todellakaan mitään hävettävää - päinvastoin!


      • M.E.L.
        M.E.L. kirjoitti:

        ...ja vielä:

        Meidän toiminnassamme ei ole yhtään mitään hävettävää tai sellaista mikä ei kestäisi päivänvaloa ja julkisuutta. Ei mitään!

        Miksi on salaisuuksia? Siksi että lupaamme pitää rituaalimme omanamme. Siksi. Mitään salattavaa niissä ei todellakaan ole mutta haluamme pitää porukkamme tason sellaisena että kaveriin voi luottaa. Ei sellaiseen ihmiseen voi luottaa joka ensin lupaa jotakin ja sen jälkeen lähtee hölöttämään asioita toreille ja turuille.

        Monelle ihmiselle loosi on ainoa paikka jossa hän voi purkaa sydäntään ja kertoa ongelmistaan ilman että siitä revitellään juttuja julkisuuteen. Siellä olet täysin turvassa ja saat tukea - oikeasti. Siellä voit luottaa kaveriin täysin. Sellaisia paikkoja en muita tiedä.

        Itse olen hyvin ylpeä omasta jäsenyydestäni näiden hienojen ihmisten seurassa eikä siinä ole todellakaan mitään hävettävää - päinvastoin!

        ...ja tähän porukkaan ei pääse rahalla tai vallalla vaan LUONTEELLA.

        Jäsenyyttä et voi ostaa etkä vedota maalliseen asemaasi.

        Raha ja valta ei myös ole jäsenyyden este mikäli luonne ja muut vaatimukset on kunnossa.

        Jäsenyys ei myös tuo sinulle mitään maallista hyötyä. Hyöty on henkistä.

        Kaltaisemme löytävät itse luoksemme - jos löytävät. Me emme ketään metsästä :)


      • M.E.L.
        M.E.L. kirjoitti:

        ...ja tähän porukkaan ei pääse rahalla tai vallalla vaan LUONTEELLA.

        Jäsenyyttä et voi ostaa etkä vedota maalliseen asemaasi.

        Raha ja valta ei myös ole jäsenyyden este mikäli luonne ja muut vaatimukset on kunnossa.

        Jäsenyys ei myös tuo sinulle mitään maallista hyötyä. Hyöty on henkistä.

        Kaltaisemme löytävät itse luoksemme - jos löytävät. Me emme ketään metsästä :)

        Etsi niin saatat löytää.
        Kysy niin sinulle saatetaan vastata.
        Kolkuta niin sinulle saatetaan avata.

        :)

        Ja tämä tästä!


      • M.E.L.
        M.E.L. kirjoitti:

        ...ja tähän porukkaan ei pääse rahalla tai vallalla vaan LUONTEELLA.

        Jäsenyyttä et voi ostaa etkä vedota maalliseen asemaasi.

        Raha ja valta ei myös ole jäsenyyden este mikäli luonne ja muut vaatimukset on kunnossa.

        Jäsenyys ei myös tuo sinulle mitään maallista hyötyä. Hyöty on henkistä.

        Kaltaisemme löytävät itse luoksemme - jos löytävät. Me emme ketään metsästä :)

        Rahaa ja valtaa on vaikka minkälaisilla kusipäillä joiden kanssa emme halua olla missään tekemisissä!

        Hyvä luonne ja rehellinen sekä suora mieli taas ovat huomattavasti harvinaisempaa ja arvokkaampaa kuin raha ja valta. Sellaisesta ihmisestä olemme kiinnostuneita.


      • M.E.L.
        M.E.L. kirjoitti:

        ...ja vielä:

        Meidän toiminnassamme ei ole yhtään mitään hävettävää tai sellaista mikä ei kestäisi päivänvaloa ja julkisuutta. Ei mitään!

        Miksi on salaisuuksia? Siksi että lupaamme pitää rituaalimme omanamme. Siksi. Mitään salattavaa niissä ei todellakaan ole mutta haluamme pitää porukkamme tason sellaisena että kaveriin voi luottaa. Ei sellaiseen ihmiseen voi luottaa joka ensin lupaa jotakin ja sen jälkeen lähtee hölöttämään asioita toreille ja turuille.

        Monelle ihmiselle loosi on ainoa paikka jossa hän voi purkaa sydäntään ja kertoa ongelmistaan ilman että siitä revitellään juttuja julkisuuteen. Siellä olet täysin turvassa ja saat tukea - oikeasti. Siellä voit luottaa kaveriin täysin. Sellaisia paikkoja en muita tiedä.

        Itse olen hyvin ylpeä omasta jäsenyydestäni näiden hienojen ihmisten seurassa eikä siinä ole todellakaan mitään hävettävää - päinvastoin!

        Miksi ei naisia?

        Siksi että pidämme kiinni satoja vuosia vanhoista säännöistämme ja rituaaleistamme. Niitä ei muuteta.

        Varmasti olisi meille äijäköörille aivan ratkiriemukasta nähdä nainen suorittamassa rituaaliamme :) mutta sille naiselle se ei takuuvarmasti olisi ollenkaan hauskaa!

        Ihan oikeasti, se ei todellakaan olisi naisesta yhtään hauskaa. :(


      • Miten sinun
        M.E.L. kirjoitti:

        ...ja tähän porukkaan ei pääse rahalla tai vallalla vaan LUONTEELLA.

        Jäsenyyttä et voi ostaa etkä vedota maalliseen asemaasi.

        Raha ja valta ei myös ole jäsenyyden este mikäli luonne ja muut vaatimukset on kunnossa.

        Jäsenyys ei myös tuo sinulle mitään maallista hyötyä. Hyöty on henkistä.

        Kaltaisemme löytävät itse luoksemme - jos löytävät. Me emme ketään metsästä :)

        LUONTEELLASI?


      • M.E.L.
        Miten sinun kirjoitti:

        LUONTEELLASI?

        Erinomaisesti! Mormoneita ei piireissä ihme kumma näy. :) Lienee luonnevikaisia kaikki, mitä en todellakaan ihmettele.


      • Niinpä..
        M.E.L. kirjoitti:

        Miksi ei naisia?

        Siksi että pidämme kiinni satoja vuosia vanhoista säännöistämme ja rituaaleistamme. Niitä ei muuteta.

        Varmasti olisi meille äijäköörille aivan ratkiriemukasta nähdä nainen suorittamassa rituaaliamme :) mutta sille naiselle se ei takuuvarmasti olisi ollenkaan hauskaa!

        Ihan oikeasti, se ei todellakaan olisi naisesta yhtään hauskaa. :(

        Juu vaikea naisparan olisi muniaan tervata..Totta puhut.


      • ???
        M.E.L. kirjoitti:

        Rahaa ja valtaa on vaikka minkälaisilla kusipäillä joiden kanssa emme halua olla missään tekemisissä!

        Hyvä luonne ja rehellinen sekä suora mieli taas ovat huomattavasti harvinaisempaa ja arvokkaampaa kuin raha ja valta. Sellaisesta ihmisestä olemme kiinnostuneita.

        Miksi valehtelet? Tunnen hyvin rappareiden hyväveli-järjestelmän, koska parhaan kaverini rakennusbisneksessä toimiva veli on rappari ja toimii sen mukaan.

        Ai niin, eihän sinulle kaikki ole selvillä.

        Rappariushan on tyypillinen salaseura, johon päässeet pönkittävät egoaan mm. kuvittelemalla olevansa jollain tapaa muita parempia, jopa "jalompia". Sellisella on helppo koukuttaa mukaan.


      • ???
        M.E.L. kirjoitti:

        Rahaa ja valtaa on vaikka minkälaisilla kusipäillä joiden kanssa emme halua olla missään tekemisissä!

        Hyvä luonne ja rehellinen sekä suora mieli taas ovat huomattavasti harvinaisempaa ja arvokkaampaa kuin raha ja valta. Sellaisesta ihmisestä olemme kiinnostuneita.

        Heittosi, että TV-ohjelma on tehty juovuksissa on täysin ala-arvoinen ja kertoo enemmän sinusta kuin ohjelman tekijöistä.


      • ???
        M.E.L. kirjoitti:

        Rahaa ja valtaa on vaikka minkälaisilla kusipäillä joiden kanssa emme halua olla missään tekemisissä!

        Hyvä luonne ja rehellinen sekä suora mieli taas ovat huomattavasti harvinaisempaa ja arvokkaampaa kuin raha ja valta. Sellaisesta ihmisestä olemme kiinnostuneita.

        Rakennusbisneksessä on suureksi avuksi, jos kilpailijoiden tarjoukset tulevat tietoon. Kun on hyväveli päättävissä elimissä mukana, sekin järjestyy...


      • ???
        M.E.L. kirjoitti:

        Rahaa ja valtaa on vaikka minkälaisilla kusipäillä joiden kanssa emme halua olla missään tekemisissä!

        Hyvä luonne ja rehellinen sekä suora mieli taas ovat huomattavasti harvinaisempaa ja arvokkaampaa kuin raha ja valta. Sellaisesta ihmisestä olemme kiinnostuneita.

        Voit toki hokea: "Sinä et tiedä mistään mitään." Silloin et ole keskustelijana jokuveljen tasoa korkeammalla.


      • M.E.L.
        ??? kirjoitti:

        Heittosi, että TV-ohjelma on tehty juovuksissa on täysin ala-arvoinen ja kertoo enemmän sinusta kuin ohjelman tekijöistä.

        Ei toimittajat olleet tehneet läksyjään lainkaan, niin metsässä kaikki ohjelman faktat olivat.

        Ja sellaista se bisnes on; joku voittaa, toinen häviää ja valittaa.


      • M.E.L.
        ??? kirjoitti:

        Voit toki hokea: "Sinä et tiedä mistään mitään." Silloin et ole keskustelijana jokuveljen tasoa korkeammalla.

        Minä en tiedä yhtikäs mitään puhumastasi tapauksesta.

        Tietenkin vapaamuurarit keskustelevat keskenään kaikenlaisista asioista siinä missä metsästysseurat tai marttakerho. Selvähän se.

        Itse vapaamuurarius ei ole mitään bisneksen pyöritystä eikä se edes ole sovelias puheenaihe loosissa.

        Kuvitelmat jostakin talouselämän tai politiikan salaliitoista voit unohtaa.


      • ???
        M.E.L. kirjoitti:

        Ei toimittajat olleet tehneet läksyjään lainkaan, niin metsässä kaikki ohjelman faktat olivat.

        Ja sellaista se bisnes on; joku voittaa, toinen häviää ja valittaa.

        Todista että he olivat juovuksissa. Vai valehteilitko? Todista, että faktat olivat metsässä. Vai valehteletko?

        > Ja sellaista se bisnes on; joku voittaa...

        Mutta millä keinoilla?


      • ???
        M.E.L. kirjoitti:

        Minä en tiedä yhtikäs mitään puhumastasi tapauksesta.

        Tietenkin vapaamuurarit keskustelevat keskenään kaikenlaisista asioista siinä missä metsästysseurat tai marttakerho. Selvähän se.

        Itse vapaamuurarius ei ole mitään bisneksen pyöritystä eikä se edes ole sovelias puheenaihe loosissa.

        Kuvitelmat jostakin talouselämän tai politiikan salaliitoista voit unohtaa.

        En minä unohda tosiasioita. Rapparivala velvoittaa.

        Jaa, sinusta on vain pelkkää keskustelua, jos joku sanoo: "Se kilpailijasi tarjous on muuten xxxxx euroa."


      • M.E.L.
        ??? kirjoitti:

        En minä unohda tosiasioita. Rapparivala velvoittaa.

        Jaa, sinusta on vain pelkkää keskustelua, jos joku sanoo: "Se kilpailijasi tarjous on muuten xxxxx euroa."

        Lakia ja korkeaa moraalia ei saa rikkoa missään tilanteessa. Ne tulevat aina ensin ja veljeä autetaan ainoastaan jos näitä ei rikota.

        Muussa tapauksessa järjestöstä voidaan erottaa.


      • M.E.L.
        ??? kirjoitti:

        En minä unohda tosiasioita. Rapparivala velvoittaa.

        Jaa, sinusta on vain pelkkää keskustelua, jos joku sanoo: "Se kilpailijasi tarjous on muuten xxxxx euroa."

        Kuvaamaasi skenaariota ei saisi tapahtua.

        Mikäli moista on oikeasti tapahtunut, tuo on kurinpitoasia ja peruste erottamiselle.


      • M.E.L.
        Niinpä.. kirjoitti:

        Juu vaikea naisparan olisi muniaan tervata..Totta puhut.

        Että sinä sentään olet tyhmä!


      • M.E.L.
        ??? kirjoitti:

        Todista että he olivat juovuksissa. Vai valehteilitko? Todista, että faktat olivat metsässä. Vai valehteletko?

        > Ja sellaista se bisnes on; joku voittaa...

        Mutta millä keinoilla?

        Kuvaamasi tapaus - jos totta - on ilman muuta väärin ja kurinpitoasia.

        Ja edelleen ohjelman faktat olivat täysin metsässä!

        Esimerkiksi munia ei vapaamuurarit tervaile eikä loosimestarit anna haastatteluita. Nämä ovat aivan triviaaleja asioita!


      • ???
        M.E.L. kirjoitti:

        Kuvaamasi tapaus - jos totta - on ilman muuta väärin ja kurinpitoasia.

        Ja edelleen ohjelman faktat olivat täysin metsässä!

        Esimerkiksi munia ei vapaamuurarit tervaile eikä loosimestarit anna haastatteluita. Nämä ovat aivan triviaaleja asioita!

        Sinä et tiedä mitään. En olisi kirjoittanut yhtään mitään vapaamuurariudesta, jos sinäkin olisit tyytynyt vcain kirjoittamaan, ettätämä ei ole vapaamuurariuspalsta. Mutta kun alat valkopestä vapaamuurariutta, silloin puutuin aisaan.


      • ???
        M.E.L. kirjoitti:

        Kuvaamaasi skenaariota ei saisi tapahtua.

        Mikäli moista on oikeasti tapahtunut, tuo on kurinpitoasia ja peruste erottamiselle.

        Älä viitsi.Kyseessä ei ole mikään poikkeus vaan toimintatapa.


      • ???
        M.E.L. kirjoitti:

        Kuvaamaasi skenaariota ei saisi tapahtua.

        Mikäli moista on oikeasti tapahtunut, tuo on kurinpitoasia ja peruste erottamiselle.

        Olet samanlainen kuin mormonit. Eihän Smith nainut ketään muita kuin Emmaa...


      • M.E.L.
        ??? kirjoitti:

        Sinä et tiedä mitään. En olisi kirjoittanut yhtään mitään vapaamuurariudesta, jos sinäkin olisit tyytynyt vcain kirjoittamaan, ettätämä ei ole vapaamuurariuspalsta. Mutta kun alat valkopestä vapaamuurariutta, silloin puutuin aisaan.

        Minä en valkopese mitään ja sinä höpiset omiasi tietämättä näköjään yhtään mitään siitä mistä höpäjät.

        Höpäjä toki mitä lystäät :)


      • Niinhän
        M.E.L. kirjoitti:

        Minä en valkopese mitään ja sinä höpiset omiasi tietämättä näköjään yhtään mitään siitä mistä höpäjät.

        Höpäjä toki mitä lystäät :)

        sinäkin teet!


      • M.E.L.
        Niinhän kirjoitti:

        sinäkin teet!

        Oliko sinulla palstaan ja keskusteluketjuun liittyvää kommentoitavaa?


      • ???
        M.E.L. kirjoitti:

        Minä en valkopese mitään ja sinä höpiset omiasi tietämättä näköjään yhtään mitään siitä mistä höpäjät.

        Höpäjä toki mitä lystäät :)

        Sinä et tiedä mitään. Olet vain pikkunilkki muurariksi, jolle asiat eivät ole vielä selvinneet ja jonka silmät eivät vielä ole auenneet. Olet samassa vaiheessa kuin aikoinasi oli mormonismissa. Ehkä jossain vaiheessa havaitset myös muurariuden todellisuuden. Jossain määrin se vastaa mormonismia.


      • M.E.L.
        ??? kirjoitti:

        Älä viitsi.Kyseessä ei ole mikään poikkeus vaan toimintatapa.

        Minä en usko noita sinun juttujasi ollenkaan :)


      • M.E.L.
        ??? kirjoitti:

        Sinä et tiedä mitään. Olet vain pikkunilkki muurariksi, jolle asiat eivät ole vielä selvinneet ja jonka silmät eivät vielä ole auenneet. Olet samassa vaiheessa kuin aikoinasi oli mormonismissa. Ehkä jossain vaiheessa havaitset myös muurariuden todellisuuden. Jossain määrin se vastaa mormonismia.

        Minä tiedän kuule huomattavasti sinua enemmän.

        Ja sinä et tiedä juuri mitään. Kunhan höpäjät lämpimiksesi :)


      • ???
        M.E.L. kirjoitti:

        Minä tiedän kuule huomattavasti sinua enemmän.

        Ja sinä et tiedä juuri mitään. Kunhan höpäjät lämpimiksesi :)

        Minä tiedän paljon, paljon enemmän. Ja tiedän toki senkin, että joskus johonkin hyvään tarkoitukseen tulee nimettömiä lahjoituksia muurareilta. Se on sitä hyvää puolta ja antaa hyvänolon tunnetta.

        MUTTA.

        Siinä on kysymys samasta kuin Tapanin kirjoittelussa, kuinka mormonismi pelasti hänet tupakoinnilta ja alkoholilta.

        Aivan hyvin jokainen tervejärkinen voi lopettaa tupakoinnin ja alkoilun ilman mormonikirkkoa. Ja aivan hyvin jokainen tervejärkinen voi tehdä nimettömiä lahjoituksia ilman vapaamuurariutta. Toki vehkeily veljien kanssa kohottaa taloudellista asemaa ja siten helpottaa mahdollisia lahjoituksia, joilla voi keventää sydäntään...

        Mainitsemani kaverini veli myi kerran yrityksensä, mutta sopi, että osa kauppahinnasta maksetaan siten, että hän muka on edelleen jonkin aikaa (olikohan puoli vuotta tai enemmän) yhtiön toimitusjohtajana hirveällä kuukausipalkalla, vaikka ei todellisuudessa työskennellyt siellä enää. Sen jälkeen hän jäi ansiosidonnaiselle työttömyyskorvaukselle, jolle ei tuohon maailmanaikaan ollut mitään ylärajaa.

        Helppohan se on kupata itselleen rahaa joko yhteiskunnalta tai sitten kilpailijoilta kepulikonstein mm. viemällä urakat tietämällä sopivasti muiden tarjoukset.

        Ai niin. EIväthän muurarit sellaista tee. Eihän Joseph Smithkään vieraissa käynyt...


      • ???
        M.E.L. kirjoitti:

        Minä en usko noita sinun juttujasi ollenkaan :)

        Tai et halua uskoa. Usko on sinun heikko kohtasi. Milloin uskot Smithiin, milloin rappareihin. Ottaisit itseäsi niskastasi kiinni ja yrittäisit elää ilman moisia riippuvuuksia.


      • M.E.L.
        ??? kirjoitti:

        Tai et halua uskoa. Usko on sinun heikko kohtasi. Milloin uskot Smithiin, milloin rappareihin. Ottaisit itseäsi niskastasi kiinni ja yrittäisit elää ilman moisia riippuvuuksia.

        Sanotaanpa nyt kauniisti niin että juttusi kaikenkaikkiaan eivät ole vakavastiotettavia.

        Oletko nähnyt muuten UFOja tai kuullut pääsi sisältä ääniä viime aikoina?


      • ???
        M.E.L. kirjoitti:

        Sanotaanpa nyt kauniisti niin että juttusi kaikenkaikkiaan eivät ole vakavastiotettavia.

        Oletko nähnyt muuten UFOja tai kuullut pääsi sisältä ääniä viime aikoina?

        En ole nähnyt ufoja enkä ole herkkäuskoinen kuten sinä, jota viedään kuin pässiä narussa milloin minkin huuhaan perässä. Ota nyt vihdoin itseäsi niskasta kiinni! Mormonismin kohdalla olet joi ottanutkin, mutta olet joutunut allikosta ojaan.


      • M.E.L.
        ??? kirjoitti:

        En ole nähnyt ufoja enkä ole herkkäuskoinen kuten sinä, jota viedään kuin pässiä narussa milloin minkin huuhaan perässä. Ota nyt vihdoin itseäsi niskasta kiinni! Mormonismin kohdalla olet joi ottanutkin, mutta olet joutunut allikosta ojaan.

        Olet tietämätön omituinen höpöttäjä.


      • M.E.L.
        ??? kirjoitti:

        Minä tiedän paljon, paljon enemmän. Ja tiedän toki senkin, että joskus johonkin hyvään tarkoitukseen tulee nimettömiä lahjoituksia muurareilta. Se on sitä hyvää puolta ja antaa hyvänolon tunnetta.

        MUTTA.

        Siinä on kysymys samasta kuin Tapanin kirjoittelussa, kuinka mormonismi pelasti hänet tupakoinnilta ja alkoholilta.

        Aivan hyvin jokainen tervejärkinen voi lopettaa tupakoinnin ja alkoilun ilman mormonikirkkoa. Ja aivan hyvin jokainen tervejärkinen voi tehdä nimettömiä lahjoituksia ilman vapaamuurariutta. Toki vehkeily veljien kanssa kohottaa taloudellista asemaa ja siten helpottaa mahdollisia lahjoituksia, joilla voi keventää sydäntään...

        Mainitsemani kaverini veli myi kerran yrityksensä, mutta sopi, että osa kauppahinnasta maksetaan siten, että hän muka on edelleen jonkin aikaa (olikohan puoli vuotta tai enemmän) yhtiön toimitusjohtajana hirveällä kuukausipalkalla, vaikka ei todellisuudessa työskennellyt siellä enää. Sen jälkeen hän jäi ansiosidonnaiselle työttömyyskorvaukselle, jolle ei tuohon maailmanaikaan ollut mitään ylärajaa.

        Helppohan se on kupata itselleen rahaa joko yhteiskunnalta tai sitten kilpailijoilta kepulikonstein mm. viemällä urakat tietämällä sopivasti muiden tarjoukset.

        Ai niin. EIväthän muurarit sellaista tee. Eihän Joseph Smithkään vieraissa käynyt...

        Ja miten tämä liittyy vapaamuurareihin?


      • ???
        M.E.L. kirjoitti:

        Ja miten tämä liittyy vapaamuurareihin?

        Mainutun kaupan molemmat osapuolet ovat vapaamuurareita ja toimivat juuri sen "korkean moraalin" mukaan, joka on yleistä vapaamuurareilla talousasioissa.


      • ???
        M.E.L. kirjoitti:

        Olet tietämätön omituinen höpöttäjä.

        Argumentointivirhe jälleen. Ryhdyit jokuveljeilemään.


    • pyh pah

      Kirkko kutistuu. Uusimmat tilastot paljastavat kuinka uusien lasten määrä kirkossa väheni 5,5% edellisestä vuodesta. Uusien lasten määrä 2013 oli 115,486, josta maailman syntyvyystilastoja käyttäen saatava jäsenmäärä on noin 6,1 miljoonaa. Loput väitetystä yli 15 miljoonasta "jäsenestä" eivät halua olla kirkon kanssa edes sen vertaa tekemisissä, että haluaisivat kertoa tälle "perhekeskeisenä" kirkkona itseään mainostavalle organisaatiolla niinkin merkittävistä perhetapahtumasta kuin lasten syntymästä.

      • Zappax.

        Niin, meillä se että onko joku aktiivnen vai ei, on jäsenen oma asia..

        Jos heille syntyy lapsi tai taphtuu mitään muuta (kirkollisesti) merkittävää, niin ei niitä asioita kirkolle kerrota, saatikka että kukaan niitä vakoilisi ....

        "...saatava jäsenmäärä on noin 6,1 miljoonaa. Loput ...yli 15 miljoonasta "jäsenestä" "

        Korreloi siis hyvinm aktiivisten jäsenten määrään,... Ja loput ovat sitten kirkon jäsenrekitserin mukaan epäaktiivisia...

        Muissa maissa kun ei lait (uskonnollisten) yhteisöjen jäsenrekistereihin liittyen ole samaa tasoa kuin koto-Suomessa/pohjoismaissa, niin erot kirkon esittämien ja tehtyjen tutkimusten välillä voivat olla todella suuret vrt. luvut Meksikosta / ja nyt Uudesta-Seelannista...


      • pyh pah
        Zappax. kirjoitti:

        Niin, meillä se että onko joku aktiivnen vai ei, on jäsenen oma asia..

        Jos heille syntyy lapsi tai taphtuu mitään muuta (kirkollisesti) merkittävää, niin ei niitä asioita kirkolle kerrota, saatikka että kukaan niitä vakoilisi ....

        "...saatava jäsenmäärä on noin 6,1 miljoonaa. Loput ...yli 15 miljoonasta "jäsenestä" "

        Korreloi siis hyvinm aktiivisten jäsenten määrään,... Ja loput ovat sitten kirkon jäsenrekitserin mukaan epäaktiivisia...

        Muissa maissa kun ei lait (uskonnollisten) yhteisöjen jäsenrekistereihin liittyen ole samaa tasoa kuin koto-Suomessa/pohjoismaissa, niin erot kirkon esittämien ja tehtyjen tutkimusten välillä voivat olla todella suuret vrt. luvut Meksikosta / ja nyt Uudesta-Seelannista...

        Niinpä niin, muissa uskonnollisissa liikkeissä ei kerrota valheita suurista jäsenmääristä väittämällä, että ne jotka eivät ole pätkääkään kiinnostuneita kirkon toiminnasta olisivat jäseniä, niinkuin mormonikirkossa on tapana.


      • Yksi esimerkki?
        pyh pah kirjoitti:

        Niinpä niin, muissa uskonnollisissa liikkeissä ei kerrota valheita suurista jäsenmääristä väittämällä, että ne jotka eivät ole pätkääkään kiinnostuneita kirkon toiminnasta olisivat jäseniä, niinkuin mormonikirkossa on tapana.

        Minkä suomen ev.lut -kirkko ilmoittaakaan jäsenmääräkseen?

        Montako prosenttia siitä on aktivisesti mukana viikoittaisessa toiminnassa - tai edes kuukausittain - tai edes vuosittain?


      • Zappax.
        pyh pah kirjoitti:

        Niinpä niin, muissa uskonnollisissa liikkeissä ei kerrota valheita suurista jäsenmääristä väittämällä, että ne jotka eivät ole pätkääkään kiinnostuneita kirkon toiminnasta olisivat jäseniä, niinkuin mormonikirkossa on tapana.

        Kuten alla todettiin... Päästit nyt kerralla kunnon sammakon suustasi ja joku vielä peukuttaakin sitä ... LOL.

        Ev-lut kirkko ilmoittaa.... Samoilla perusteilla MAP-Kirkko kertoo lukunsa...

        Entäs kaikki muut uskontokunnat ympäri maailmaa, maissa joissa ei ole samalaista tarkaa väestökirjanpitoa kuin Suomessa????

        Täällä kun näytetään kuvittelevan että kaikissa maailman maissa on samanlainen ja -laatuinen väestökirjanpito kuin täällä....???


      • pyh pah
        Zappax. kirjoitti:

        Kuten alla todettiin... Päästit nyt kerralla kunnon sammakon suustasi ja joku vielä peukuttaakin sitä ... LOL.

        Ev-lut kirkko ilmoittaa.... Samoilla perusteilla MAP-Kirkko kertoo lukunsa...

        Entäs kaikki muut uskontokunnat ympäri maailmaa, maissa joissa ei ole samalaista tarkaa väestökirjanpitoa kuin Suomessa????

        Täällä kun näytetään kuvittelevan että kaikissa maailman maissa on samanlainen ja -laatuinen väestökirjanpito kuin täällä....???

        Voi voi. Ev.lut kirkon "epäaktiiviset" jäsenet ovat edes sen verran kiinnostuneita kirkostaan, että järjestävät siellä ristiäiset, häät ja hautajaiset. Teillä mormoneilla asiat ovat paljon huonommin, joten ei luulisi naurattavan. Olette suorastaan typeriä verratessanne omia epäaktiivisianne ev.lut kirkon "epäaktiivisiin", sillä ev.lut kirkon "epäaktiiviset" myös maksavat kirkkonsa ylläpidosta kirkollisverojen muodossa, toisin kuin teillä.

        Kyllä nyt ne sammakot pääsivät teidän puoleltanne kun rupeatte vertailemaan kirkkoanne ev.lut. kirkkoon, että hups vaan.


      • Zappax.
        pyh pah kirjoitti:

        Voi voi. Ev.lut kirkon "epäaktiiviset" jäsenet ovat edes sen verran kiinnostuneita kirkostaan, että järjestävät siellä ristiäiset, häät ja hautajaiset. Teillä mormoneilla asiat ovat paljon huonommin, joten ei luulisi naurattavan. Olette suorastaan typeriä verratessanne omia epäaktiivisianne ev.lut kirkon "epäaktiivisiin", sillä ev.lut kirkon "epäaktiiviset" myös maksavat kirkkonsa ylläpidosta kirkollisverojen muodossa, toisin kuin teillä.

        Kyllä nyt ne sammakot pääsivät teidän puoleltanne kun rupeatte vertailemaan kirkkoanne ev.lut. kirkkoon, että hups vaan.

        "..että järjestävät siellä ristiäiset, häät ja hautajaiset. "

        moni ei enää järjestä....

        "Teillä mormoneilla asiat ovat paljon huonommin, "

        Meidän aktiivisuusprosenttimme on kirkon mukaan 30% ja väestörekisterin jäsenmäärän mukaan 50% (aktiivisia Suomessa on noin 1800...), joten uskallan väittää että meillä menee paljon paremmin kuin ev-lut kirkolla

        "ev.lut kirkon "epäaktiiviset" myös maksavat kirkkonsa ylläpidosta kirkollisverojen muodossa, toisin kuin teillä."

        Tämä on myös vähemään päin... Koska jäsenmäärä tippuu jatkuvasti, niin kirkollisveroprosentti nousee jatkuvasti ... Ja väkimäärä vähenee...

        Edellenkään kriko ei valehtele omia jäsentilastojaan... Se että kirkon ja väestörekisterin kesken määrässä on eroa, ei oikeuta väittämään että kirkko valehtelee jäsenmääränsä...


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        "..että järjestävät siellä ristiäiset, häät ja hautajaiset. "

        moni ei enää järjestä....

        "Teillä mormoneilla asiat ovat paljon huonommin, "

        Meidän aktiivisuusprosenttimme on kirkon mukaan 30% ja väestörekisterin jäsenmäärän mukaan 50% (aktiivisia Suomessa on noin 1800...), joten uskallan väittää että meillä menee paljon paremmin kuin ev-lut kirkolla

        "ev.lut kirkon "epäaktiiviset" myös maksavat kirkkonsa ylläpidosta kirkollisverojen muodossa, toisin kuin teillä."

        Tämä on myös vähemään päin... Koska jäsenmäärä tippuu jatkuvasti, niin kirkollisveroprosentti nousee jatkuvasti ... Ja väkimäärä vähenee...

        Edellenkään kriko ei valehtele omia jäsentilastojaan... Se että kirkon ja väestörekisterin kesken määrässä on eroa, ei oikeuta väittämään että kirkko valehtelee jäsenmääränsä...

        Kristillisillä on Päivi Räsäsensä, mormoneilla Tapani ykkösensä. Kummallakaan putiikilla ei mene kovin hyvin. tosin uskon, että luterilaisten profiili nousee suuren yleisön silmissä, sillä mm. piispa Irja Askola tekee erinomaista työtä myös sosiaalisissa verkoissa, jotka nykyään ovat tärkein vaikuttamiskanava.

        Luterilaisuus on myös toisenlaista hengellisyyttä ja uskonnollisuutta kuin mormonismi, lukekaa vaikka Katekismus pitkästä aikaa. Tärkeintä luterilaisuudessa on oma suhde Jumalaan. Seurakuntaelämän sosiaalinen puoli ei kiinnosta useimpia tuntemiani luterilaisia, vaikka monet heistä ovat omalla hiljaisella tavallaan hartaita kristittyjä.

        Mormonismi on sosiaalisempaa: kirkon tilaisuuksissa näyttäytymistä sievästi puettuna, kuivakakkujen leipomista ja puheiden pitämistä pöntöstä.


      • Zappax.
        Zappax. kirjoitti:

        "..että järjestävät siellä ristiäiset, häät ja hautajaiset. "

        moni ei enää järjestä....

        "Teillä mormoneilla asiat ovat paljon huonommin, "

        Meidän aktiivisuusprosenttimme on kirkon mukaan 30% ja väestörekisterin jäsenmäärän mukaan 50% (aktiivisia Suomessa on noin 1800...), joten uskallan väittää että meillä menee paljon paremmin kuin ev-lut kirkolla

        "ev.lut kirkon "epäaktiiviset" myös maksavat kirkkonsa ylläpidosta kirkollisverojen muodossa, toisin kuin teillä."

        Tämä on myös vähemään päin... Koska jäsenmäärä tippuu jatkuvasti, niin kirkollisveroprosentti nousee jatkuvasti ... Ja väkimäärä vähenee...

        Edellenkään kriko ei valehtele omia jäsentilastojaan... Se että kirkon ja väestörekisterin kesken määrässä on eroa, ei oikeuta väittämään että kirkko valehtelee jäsenmääränsä...

        sorry 40% (1800/4500) ...


      • pyh pah
        Zappax. kirjoitti:

        "..että järjestävät siellä ristiäiset, häät ja hautajaiset. "

        moni ei enää järjestä....

        "Teillä mormoneilla asiat ovat paljon huonommin, "

        Meidän aktiivisuusprosenttimme on kirkon mukaan 30% ja väestörekisterin jäsenmäärän mukaan 50% (aktiivisia Suomessa on noin 1800...), joten uskallan väittää että meillä menee paljon paremmin kuin ev-lut kirkolla

        "ev.lut kirkon "epäaktiiviset" myös maksavat kirkkonsa ylläpidosta kirkollisverojen muodossa, toisin kuin teillä."

        Tämä on myös vähemään päin... Koska jäsenmäärä tippuu jatkuvasti, niin kirkollisveroprosentti nousee jatkuvasti ... Ja väkimäärä vähenee...

        Edellenkään kriko ei valehtele omia jäsentilastojaan... Se että kirkon ja väestörekisterin kesken määrässä on eroa, ei oikeuta väittämään että kirkko valehtelee jäsenmääränsä...

        "moni ei enää järjestä...."

        Jaa ei vai?
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_evankelis-luterilainen_kirkko
        " Kaikista vuonna 2013 syntyneistä lapsista kirkon jäseneksi kastettiin 75,2 prosenttia."

        Kyllä minä väittäisin, että 75,2% kaikista Suomessa syntyneistä lapsista tarkoittaa, että aika moni kylläkin näitä tilaisuuksia ev.lut. kirkossa järjestää. Mormonien alle 40% ilmoitetusta jäsenmäärästä on tämän luvun rinnalla lähinnä naurettava, joten inttämisesi tässä asiassa kertoo karua kieltä omasta itsepetoksestasi ja kyvyttömyydestäsi havainnoida todellisuutta.


      • Zappax.
        pyh pah kirjoitti:

        "moni ei enää järjestä...."

        Jaa ei vai?
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_evankelis-luterilainen_kirkko
        " Kaikista vuonna 2013 syntyneistä lapsista kirkon jäseneksi kastettiin 75,2 prosenttia."

        Kyllä minä väittäisin, että 75,2% kaikista Suomessa syntyneistä lapsista tarkoittaa, että aika moni kylläkin näitä tilaisuuksia ev.lut. kirkossa järjestää. Mormonien alle 40% ilmoitetusta jäsenmäärästä on tämän luvun rinnalla lähinnä naurettava, joten inttämisesi tässä asiassa kertoo karua kieltä omasta itsepetoksestasi ja kyvyttömyydestäsi havainnoida todellisuutta.

        Minusta tuo 3/4 jo kertoo että aika moni ei järjestä...

        Siis minusta ei ole mitenkään naurettavaa todeta että jos aktiivisutta mitataan sillä että kunika moni osallistuu säännöllisesti jumalanpalvelukseen, niin MAP-Kirkolla tuo luku on vähintäänkin 30% kun ev-lut kirkolla se on noin 2% ...

        Esimerkikisi Espoossa: http://www.esse.fi/1243-13.2.-2014-janoiselle-juotavaa
        Tilastot kertovat, että vuosittain kirkon ovi aukeaa Espoossa yhtä monta kertaa kuin seurakunnilla on jäseniä. Tutkimusten mukaan kirkon jäsenistä puolet käy jumalanpalveluksessa vähintään kerran vuodessa.

        Maaseudulla luku on todennäköisesti korkeampi ... Mutta ei paljokaan...


      • pyh pah
        Zappax. kirjoitti:

        Minusta tuo 3/4 jo kertoo että aika moni ei järjestä...

        Siis minusta ei ole mitenkään naurettavaa todeta että jos aktiivisutta mitataan sillä että kunika moni osallistuu säännöllisesti jumalanpalvelukseen, niin MAP-Kirkolla tuo luku on vähintäänkin 30% kun ev-lut kirkolla se on noin 2% ...

        Esimerkikisi Espoossa: http://www.esse.fi/1243-13.2.-2014-janoiselle-juotavaa
        Tilastot kertovat, että vuosittain kirkon ovi aukeaa Espoossa yhtä monta kertaa kuin seurakunnilla on jäseniä. Tutkimusten mukaan kirkon jäsenistä puolet käy jumalanpalveluksessa vähintään kerran vuodessa.

        Maaseudulla luku on todennäköisesti korkeampi ... Mutta ei paljokaan...

        Onhan se nyt selvää, että mormonismin kaltaisissa mielen orjuuttavissa marginaalikulteissa, koukkuun jääneet käyttävät huumettaan. Irtipäässeet, siis teidän mukaan epäaktiiviset, taas pyrkivätkin sitten pysymään mahdollisimman kaukana. Pyrkimyksesi verrata MAP-kirkkoa maltilliseen ev.lut. kirkkoon on siis naurettava, koska puhutaan ihan eri tason harhoista teidän ja luterilaisten välillä.


      • Elähän nyt
        pyh pah kirjoitti:

        Onhan se nyt selvää, että mormonismin kaltaisissa mielen orjuuttavissa marginaalikulteissa, koukkuun jääneet käyttävät huumettaan. Irtipäässeet, siis teidän mukaan epäaktiiviset, taas pyrkivätkin sitten pysymään mahdollisimman kaukana. Pyrkimyksesi verrata MAP-kirkkoa maltilliseen ev.lut. kirkkoon on siis naurettava, koska puhutaan ihan eri tason harhoista teidän ja luterilaisten välillä.

        Sitikka taas innostu.


      • Ent. mormoni
        Zappax. kirjoitti:

        Minusta tuo 3/4 jo kertoo että aika moni ei järjestä...

        Siis minusta ei ole mitenkään naurettavaa todeta että jos aktiivisutta mitataan sillä että kunika moni osallistuu säännöllisesti jumalanpalvelukseen, niin MAP-Kirkolla tuo luku on vähintäänkin 30% kun ev-lut kirkolla se on noin 2% ...

        Esimerkikisi Espoossa: http://www.esse.fi/1243-13.2.-2014-janoiselle-juotavaa
        Tilastot kertovat, että vuosittain kirkon ovi aukeaa Espoossa yhtä monta kertaa kuin seurakunnilla on jäseniä. Tutkimusten mukaan kirkon jäsenistä puolet käy jumalanpalveluksessa vähintään kerran vuodessa.

        Maaseudulla luku on todennäköisesti korkeampi ... Mutta ei paljokaan...

        Etkö tiedä, että ev.lut kirkko järjestää pienimuotoisempia hartaushetkiä pitkin viikkoa? Nämä ovat kylien keskustoissa ja helposti saavutettavissa ja niihin osallistuu väkeä, joka ei ole enää aktiivia työelämässä.

        Radio on monelle tärkeä jumalanpalvelukseen osallistumishetki. Sellaisetkin, jotka käyvät vain kerran pari vuodessa kirkossa kuuntelevat radion aamuhartauden tai iltahartauden. Kristillisen aamuhartauden kuuntelee Suomessa päivittäin 200 000 henkilöä! Huomattavasti tätä useampi kuuntelee lähes päivittäin.

        Eri puolilta Suomena radioitavat radiojumalanpalvelukset sunnuntaisin on suosittu ohjelma.

        Seurakunnissa järjestetään säännöllisesti myös Tuomasmessuja, jotka ovat matalan kynnyksen hengellisiä tilaisuuksia ja keräävät väkeä, joka ei osallistuisi varsinaiseen jumalanpalvelukseen.

        Äläkä unohda, että herätysliikkeet Suomessa ovat myös osa evankelisluterilaista kirkkoa.

        Sunnuntaijumalanpalveluksiin osallistumisprosentti antaa väärän kuvan suomalaisten hengellisestä elämästä. Varsinkin perheissä tilanne sunnuntaiaamuisin on sellainen, että aikaa vietetään mieluummin perheen kanssa kuin aletaan pukea lapsia kirkkoon.

        Mormoniperheessä lasten sunnuntait pilataan raahaamalla lapset enemmän tai vähemmän pakolla ja pyntättyinä mukaan kirkon tilaisuuksiin. Ei ole mormoniperheillä asiat minun mielestäni oikeassa arvojärjestyksessä - eikä ihme tämänkään vuoksi, että nuoret ottavat aikuistuessaan hatkat mormonikirkosta.


      • Omasta
        Ent. mormoni kirjoitti:

        Etkö tiedä, että ev.lut kirkko järjestää pienimuotoisempia hartaushetkiä pitkin viikkoa? Nämä ovat kylien keskustoissa ja helposti saavutettavissa ja niihin osallistuu väkeä, joka ei ole enää aktiivia työelämässä.

        Radio on monelle tärkeä jumalanpalvelukseen osallistumishetki. Sellaisetkin, jotka käyvät vain kerran pari vuodessa kirkossa kuuntelevat radion aamuhartauden tai iltahartauden. Kristillisen aamuhartauden kuuntelee Suomessa päivittäin 200 000 henkilöä! Huomattavasti tätä useampi kuuntelee lähes päivittäin.

        Eri puolilta Suomena radioitavat radiojumalanpalvelukset sunnuntaisin on suosittu ohjelma.

        Seurakunnissa järjestetään säännöllisesti myös Tuomasmessuja, jotka ovat matalan kynnyksen hengellisiä tilaisuuksia ja keräävät väkeä, joka ei osallistuisi varsinaiseen jumalanpalvelukseen.

        Äläkä unohda, että herätysliikkeet Suomessa ovat myös osa evankelisluterilaista kirkkoa.

        Sunnuntaijumalanpalveluksiin osallistumisprosentti antaa väärän kuvan suomalaisten hengellisestä elämästä. Varsinkin perheissä tilanne sunnuntaiaamuisin on sellainen, että aikaa vietetään mieluummin perheen kanssa kuin aletaan pukea lapsia kirkkoon.

        Mormoniperheessä lasten sunnuntait pilataan raahaamalla lapset enemmän tai vähemmän pakolla ja pyntättyinä mukaan kirkon tilaisuuksiin. Ei ole mormoniperheillä asiat minun mielestäni oikeassa arvojärjestyksessä - eikä ihme tämänkään vuoksi, että nuoret ottavat aikuistuessaan hatkat mormonikirkosta.

        ideaaliuskonnostasi olet poistanut myös "muista pyhittää lepopäivä" -käskyn. Jeesus itse antoi esimerkin sapatin vietosta menemällä Jumalan huoneeseen sapattina. Sen jälkeen hän lähti palvelemaan ihmisiä, parantamaan sairaita.

        Julistat vesitettyä hengellisyyttä, jossa ihminen sopeuttaa Jumalan sopivaksi osaksi sopivaan kohtaan aikatauluaan: >Varsinkin perheissä tilanne sunnuntaiaamuisin on sellainen, että aikaa vietetään mieluummin perheen kanssa<

        Ensin on syytä viettää aikaa Jumalan kanssa , sitten on loppäivä aikaa perheelle ja lähimmäisille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      376
      3411
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      173
      1449
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1228
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      144
      1112
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      164
      795
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      115
      782
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      772
    9. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      757
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      41
      739
    Aihe