Käsien vapinaa ja ahdistusta....

Vatkuttaa

Hei onko muilla kokemusta että estrogeenin puutteesta johtuva ahdistuneisuus ja hermostuneisuus olisi tuonut mukanaa käsien vapinaa???
Itselläni se on aika rajuakin ja sydän tykyttää aamusta iltaan. Olo on suoraan sanottuna sietämättömän kamala. Olen täriseva paniikkinen akka jolla ei ole enää keskittymiskykyä mihinkään. Paino tippuu kunnpn niin tuskainen ja levoton olo etten pysty syödäkkään. Rinnoista on lähtenyt "täytteet", ne on vetelät tyhjät roikkuvat nahkapussit. Hengitystä ahdistaa ja hiuksia tippuu. Pelkotiloja. Muistivaikeuksia. Apaattisuutta. Unettomuutta. Hiki haisee kaameelta.
Ja se vapina...Hävettää. Sain kahvikuppineuroosinkin tästä... :-(
Kai se on estrogeenia haettava.

15

3193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Delta

      No ehkä kanssa kannattaa miettiä estrogeenin lisäksi sitä mitä siellä päässä liikkuupi. Itse nimittäin kippuroin samoissa vaikeuksissa ja joudun oikeasti joskus "läpsimään itseäni poskille" että hei haloo!!!!
      Rentoutusharjoitukset auttavat, ja hyväksyvä tietoinen läsnäolo. Kun tunnistaa nämä tulevat ahdistukset niin koittaa tietoisesti muuttaa ajatuksiensa suuntaa ja keskittyä tähän hetkeen ja hengittelee syvään muutaman kerran. Ihan tuollainen propral tablettikin on auttanut minua, kun sydän alkaa tykyttämään tuhatta ja sataa. Oikeasti kannattaa alkaa harrastamaan jotain rauhoittavaa, esim joogaa, tms. Ja sellaisia asioista joista tulee hyvä olo....
      Tsemppiä, kyllä se siitä.

    • Jemenissä

      Täällä myös puoli vuotta mennyt oireista eri estrovalmisteita kokeiltaessa. Nyt luulen, että on liikaa estroa suhteessa keltarauhashormonin, koska olo kamala. Vanne päässä, vapisee, oksettaa, vatsa kuralla, ahdistaa, paniikkia ym ym. Vittumaista touhua. Odotan just gynekologi soittoa, eli joko taas lopetan hoidon!!

      • Hyvien rasvojen puut

        AP:n kannattaisi kiinnittää huomiota terveelliseen ruokavalioon. Myös kilpparivaivat tai parkinsonin tauti voi aiheuttaa käsien vapinaa.

        Terveellinen, hormoneita vauhdittava ruokavalio tarkoittaa kunnollisia LUONNOLLISIA rasvoja, täysmaitoa, voita, oliivioljyä.

        Oman yksityisen havainnointi mukaan ne ketkä syövät kevyttuotteita ja rypsiöljyä ja rmargariineja vahtien kolesteroliaan ovat juuri niitä, jotka saavat aikaiset vaihdevuodet, ja rypsityvät ja kuivuvat ennen aikojaan.

        Pieni painonlisäys auttaa, silä rasva sitoo estrogeeniä. Kannattaa myös tarkkailla saako tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita. D-vitamiini (kalaöljy) ja magnesium on perusjuttu, jota pitäisi joka vvikäisen syödä.


      • hiilareita vähemmäks
        Hyvien rasvojen puut kirjoitti:

        AP:n kannattaisi kiinnittää huomiota terveelliseen ruokavalioon. Myös kilpparivaivat tai parkinsonin tauti voi aiheuttaa käsien vapinaa.

        Terveellinen, hormoneita vauhdittava ruokavalio tarkoittaa kunnollisia LUONNOLLISIA rasvoja, täysmaitoa, voita, oliivioljyä.

        Oman yksityisen havainnointi mukaan ne ketkä syövät kevyttuotteita ja rypsiöljyä ja rmargariineja vahtien kolesteroliaan ovat juuri niitä, jotka saavat aikaiset vaihdevuodet, ja rypsityvät ja kuivuvat ennen aikojaan.

        Pieni painonlisäys auttaa, silä rasva sitoo estrogeeniä. Kannattaa myös tarkkailla saako tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita. D-vitamiini (kalaöljy) ja magnesium on perusjuttu, jota pitäisi joka vvikäisen syödä.

        Myös hiilarien reipas vähentäminen auttaa. Toinen ääripää on ennen aikojaan rypistyvät rasvankammoiset, toinen taas liika hiilareilla itsensä turvottaneet ja mm. diabetekseen ja kilpirauhasvaivoihin sairastuneet keski-ikäiset naiset.

        Pullaa aamukahvilla, valkoinen möttösämpylä iltapäivällä, pastaa alvariinsa, karkkeja, sipsejä, perunaa, höttöleipää, kokista, sidukkaa.....siinä ruokavalio joka saa kenen tahansa hormonit saati verensokerit sekaisin.

        Uskon että edellä hiilareista kijroittanut Maaria on oikeassa. Itse olen saanut hiilareiden reippaasta vähennyksestä pelkstään hyviä kokemuksia.


    • vapinan aihe?

      P:S: Ethän vain ap käytä aspartaamia tai energiajuomia? Energiajuomat voivat aiheuttaa paniikkihäiriötä ja aspartaamihan on hermostomyrkky, jolla on hyvin monenlaisia haittavaikutuksia.

      Aspaartaami on lähtöisin samasta monikansallisesta Monsanto-yhtiöstä, jonka lanseeraamia olivat myös mm. DDT, ja Vietnamissa edelleen neljännessä polvessa sikiöille epämuodostumia aiheuttava Agent Orange-myrkky.

      Ihmisen vanhetessa voi elimistö herkistyä aineille, joista ei ennen ole saanut oireita.

    • Jadette K

      Ei nyt kuule taida olla vaihdevuosista johtuvaa oiretta.
      Naisella voi estrogeenin puutteen lisäksi olla oireiden takana sairaus.

      Tulee nyt mieleen ihan kamalimmasta päästä sairauksista nuo oireet. Kilpirauhassairaus, Parkinsonin tauti, MS-tauti, myrkytystilat, borrelioosi, aivokasvain...

      syitä löytyy.
      Joten mars, mars lääkäriin ja sassiin!

    • Delta

      Ihan normi yleistyneen ahdistuneisuushäiriön oireita ovat. Autonominen hermosto kulkee ylikierroksilla. Kokeilepa ensin ihan rentoutus ja läsnäoloharjoituksia ennen kuin hyppäät lääkäriin.

    • itsellä

      Kyllä ihan kuuluvat vaihdevuosiin....

      • jaksaajaksaa

        Kyllä kuuluu vaihtarioireisiin vapina, panikointi ja pyörryttävä epätodellinen olo. Panikointi voimistuu yleisissä tiloissa ja yksin ollessa. Kamala heikotus ja jaloista menee tunto ajoittain. Onpahan nuokin oireet koettu ja ihmetelty mikä minussa on kun näyttää hullun oireilta. Vaihdevuodet on joillakin naisilla kärsimystä monta vuotta jos ei osaa hakea apua.
        Itse olen kärsinyt aikoinaan noista oireista korvaushormoneista huolimatta jo kymmenen vuotta. Tietenkin on päiviä ettei oireita ole ainakaan kovin voimakkaita.
        Nyt 65 vuoden iässä alkaa helpottamaan mutta kohtahan se seniiliys sitten alkaa.
        Liian voimakkaat ehkäisypilleritkö vaihdevuosioireiden syynä silloin -70 luvulta?


    • Delta

      http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=avv00017

      Itselläni ainaskin on tällaisia oireita.Parhaiten on auttanut hiljentyminen, mietiskely ja rentoutuminen. Ja tietenkin ahdistavien ajatusten tunnistaminen ja tietoinen ajattelutavan muuttaminen kun minulla on taipumusta ylenpalttiseen murentimiseen...Silloin kun on ollut ahdistyskohtaus niin kädet on vapisseet,suuta kuivannut, syke noussut yms. Myös itsetunto ollut huonolla tolalla ja siitä alakuloinen olo. Nyt taas voin paremmin.

      Estrena geeli ollut kokeilussa,mutta paino nousi.Katsotaan jos tauon jälkeen kokeilen uudestaan....En pysty kärsimään sitä painon nousua, sitten SE alkaa ahdistamaan.

      • Tärinää

        Sama tärinä,ahdistus,panikointi kuin aloittajalla.Ei kahvilaan mitään asiaa.Vaihdevuodet alkaneet ja sen jälkeen oireet.


    • hyvä2

      nim.jaksaa jaksaa....kuvaili täysin vaihdevuosioireet...siis niin just noin...paitsi että itse ei ole tietoinen silloin kun itsellä nuo oireet..nyt vasta jälkeenpäin...

    • sh ks

      Sinullahan on kilpirauhasen liikatoiminnan oireet.Mars lääkäriin,,,

      • ahdistunut myös

        Itsellä lähes samankaltaiset oireet kun aloittajalla. Kilpirauhas arvot viitteiden sisällä. Ei lääkityksen tarvetta. Hiilareita vähentänyt, ei energiajuomia tms. Kyllä nää vaan on niitä pirun vaihtarioireita, mut positiivisesti aateltuna, joskus niiden on loputtava.
        Estrogeenia en voi syödä jatkuvasti, aiheuttaa migreeniä pitkään käytettynä. Olen syönyt niin, että muutaman laatan ja pieni tauko jne. Nää välit onkin sit helvettiä... mut kaipa se menee tästä.
        Pahinta on muistiaukot ja ahdistus, hikoilun ja vapinan vielä kestän. Hiusten lähtöön auttoi jonkin verran kofeiinipitoinen shampoo... ja loput pidän ponnarilla.


    • Marjatta1955

      Minä sain avun Menosan valmisteista, joita ostin Intiasta. Aion tilata niitä netistä. Hikoilu oli aivan kamalaa ja nyt se on kokonaan poissa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2834
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      527
      2676
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1807
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1738
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1679
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1302
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      88
      1126
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      59
      1115
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    Aihe