miten pärjätä narsistin kanssa

toivoa vailla

Elin sinkkuna 50 vuotiseksi ennenkuin luulin löytäneeni tosi rakkauden kyllä mimä huomasin jotain ohjailua mutta en välittnyt siintä kun oli niin mukavaa ja täytyyhän toista ajatella sitten 2008 vaimo halusi häät minun syntymä päivälle ja narsistiset piirteet vaan lisääntyy nyt ei riitä mikään ja kaiken teen ja sanon väärin ja joudun pelkäämään mitä tuleman pitää riitääkö sanat vai käykö käsiksi olen neuvoton ?

7

335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lkglj

      Jos toinen ihminen tekee sinut noin onnettomaksi, ja saa sinut pelkäämään niin, että joudut miettimään jokaisen sanasi ja tekosi, niin mietipä vähän. Eikö ero ole ihan paikallaan? Parempi olla vaikka yksin, kuin pelon vallassa.

      • toivoa vailla

        Ero ei ole ihan helppo juttu yritin kerran jonka jälkeen hän oli joitain aikoja oikein kiltti ja kultainen ja sai minut perumaan aikeeni olimme niin kuin alku aikana sitten kun olin taas otteessa niin taas rumba alkoi.


    • onnea

      Eihän tuollaista suhdetta kannattaisi jatkaa. Harmi, että törmäsit tuollaiseen naiseen, kun vihdoin luulit löytäneesi onnen. Yritä keskustella tilanteesta jonkun ulkopuolisen kanssa. Kun yksin pähkäilee, asiat voivat tuntua aivan ratkaisemattomilta. Aina on kuitenkin tie ulos. Sinun tapauksessasi varteenotettava vaihtoehto olisi varmaan eroaminen.

    • Hei,

      Luulen, että olet saanut hyviä vihjeitä oman tilanteesi arviointiin. Omassa yksinäisyydessä asiat näyttävät toivottomilta, mutta kun asioita jakaa toisen kanssa, saa uusia näkökulmia ja jo jakaminen helpottaa. Aina on toivoa, myös sinun tilanteessasi.

      Voisitko löytää jonkun ulkopuolisen vaikka kunnan/seurakunnan perheneuvonnasta? Apua voi etsiä yksin tai yhdessä.

      Siunausta elämääsi
      Päivi-pappi Hämeestä

    • Romuna

      Olinko minäkin narsistin kanssa suhteessa? Halusi kihlauksen syntymäpäivälleni, ei tahtonut luopua omista asioistaan, vaikka se olisi meidän tilanteessa ensi alkuun ollut kaikista parhain vaihtoehto ( jos kerran toista rakastaa ) ja jatkossa olin ollut valmis itsekin luopumaan omastani. Kun voin pahoin ja yritin puhua asiasta, olikin syy aina minussa. Kun puhuin erosta tai että onko järkeä jatkaa, sain kuulla, että kun "ei minulla ole ketään muutakaan kun sinä" ja taas annoin anteeksi. Kaikki hänen käytöksessään oli "normaalia", minä vain en ymmärtänyt tai se käytös oli minun aiheuttamaa. Ihan sama puhuinko tunteista, ei niitä kuunneltu, se oli kuulemmma syyttelyä. Kun ero tuli, en jäätävämpää kohtelua ole koskaan saanut ja oman arvon tuntoni on aivan pohjassa. Tulevaisuudesta kun alkoi tosissaan puhumaan, alkoi ongelmat, eikä tällä ihmisellä ollut tiettävästi koskaan aikomustakaan vakavempaan suhteeseen. Vai oliko kyseessä "vain" pelimies ( kts. juttu suhteet / uskottomuus / pelimiehen uhri )

      • Uhri tietämättään

        Kuulostaa narsistilta,kokemusta on juuri päättyneestä pitemmästä avoliitosta.Narsisti osaa olla röyhkeä,hänellä ei vaan yksinkertaisesti ole empatiankykyä,tai se on mutta joku pakottaa toimimaan heidät tavalla joka loukkaa mahdollisemman paljon toista.Tunteista ei paljoa puhuta,joskus ehkä heikkona hetkenä,ja jos alkaa kylmenemään liittto niin ei halua keskustella asioista koska ei häntä itseään huvita,viis veisaa toisen haluamisesta keskustella.Pitää mykkäkoulua.Järjestää mitä erikoisimpia ylläreitä jotka yl jtk isoa tavaran ostelua tai vie pois sen tavaran kysymättä.Jättää kylmästi toisen kun itse haluaa.Ei osallistu töihin kotona vaan tekee mitä itse haluaa.Ei tunne tunteita läheisiään kohtaan,ei edes vanhempiaan,eikä eläimiä kohtaan jos eivät toimi juuri hänen haluamallaan tavalla.Tätä minä kestin 4v ja nyt se on vihdoin loppu.Olen tietysti surullinen,mutta tämä on vain minun onneni ja tästä lähdetään positiivisin mielin eteenpäin.Jossain on varmasti vielä mies joka arvostaa lähimmäistään ja kaikkein rakkaintaan siinä vieressä ja haluaa tehdä työtä sen suhteen säilymisen eteen.Tsemppiä kaikille joita asia koskettaa!!


    • kokenutsaman

      Ei narsisteista ole mitään hyötyä, he ovat sairaita ja heille on pakkomileteenä hallita toista. Kannattaa erota kun se on vielä mahdollista! Ja hän vain oppii manipuloimaan sinua joten pysy lujana äläkä usko noihin kaiken maailman hellyyttäviin sanoihin ja rakkauden tunnustuksiin koska se kestää sen päivän tai pari ja hän on taas entisensä ja pahenee vain päivä päivältä.
      ¨
      Suosittelisin siis nostamaan kytkintä ja vähän äkkiä!

      lisään vielä että narsistit eivät miksikään muutu, joten älä missään nimessä uskottele itsellesi että kyllä hän muuttuu vielä, KUN EI MUUTU.
      voimia sulle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      391
      3981
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      217
      1972
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1480
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      154
      1330
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      991
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      60
      970
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      122
      920
    8. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      913
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      878
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      869
    Aihe