ASBERGER DIAGNOOSI ON POISTUNUT

ASBERGER TIETO

2013 julkaistua amerikkalaista DSM 5 käyttävät eivät enää diagnosoi AS vaan käyttävät autismin kirjon diagnoosikriteerejä. AS diagnosoitu jää ilman DSM 5 autismidiagnoosia, koska aspergerilaisella henkilöllä ei ole autismi- diagnoosin edellyttämiä vaikeuksia.

http://www.dsm5.org/Pages/Default.aspx

62

570

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DSM-864

      "koska aspergerilaisella henkilöllä ei ole autismi- diagnoosin edellyttämiä vaikeuksia."

      Todista käytännössä. Myös se minkälaisiin ja keiden tutkimuksiin oletuksesi perustuu.

      ps. sellaista oireyhtymää ei ole koskaan ollut olemassa kuin "ASBERGER". Sana Asperger kirjoitetaan p-kirjaimella.

      Sitäpaitsi tuo sivustosi sisältää pelkkää huuhaata jokseenkin useilta osin.

    • Faktatietoa

      Väärin - AS-diagnosoitu kuuluu autisminkirjolaisiin jatkossa ilman erillistä Asperger-diagnoosia, mikäli sellainen on tälle joskus annettu. Eli kaikki joilla on Aspergerin syndrooma, kuuluvat autisteihin. Tässä ei puhuta mistään "aspergerilaisuudesta", joka on väärindiagnosoitujen assien tapa yrittää päästä niskanpäälle suhteessa autisteihin. Ts. eriarvoistaa vammaisia.

      Valheinformaatiota sisältävän linkkisi voisi tuhota hyödyttömänä.

    • Ammatti-ihminen

      Kävin tarkistamassa linkin. Kyseessä lääkäreiden käyttämä luokittelulaitos, joka on määritellyt nyt uusimman tiedon valossa autismin kirjon oireyhtymät. Monet suomalaisetkin lääkärit, kutn Mattila, joka julkaisi tammikuusa väitöskirjan samasta asiasta totesi, että uusi luokitus on tulossa myös suomessa yleisesti käytettyyn kansainväliseen luokitteluun.

      http://www.oulu.fi/yliopisto/uutiset/2014/01/väitös-autismikirjon-diagnostisia-kriteerejä-tarpeen-yhtenäistää

      • Ammatti-ihminen myös

        "yleisesti käytettyyn"

        Ei Asperger-piirteistö ja sen mukanaan tuomat vaikeudet elämässä mihinkään häviä sillä, jos joku käyttää ICD10:n tilalla DSM-luokitusta. Kertoisitko missä paikoissa käytetään Suomessa DSM-luokitusta? En ole koskaan keneltäkään lääkäriltä tällaista kuullut ja väitän tuntevani näitä aika monta, jotka ovat vielä lisäksi arvostettuja alallaan.


    • Yhteinen juhla

      Maailman autismitietoisuuden päivää vietetään siten, että ihmisten tietämys autismista kasvaa.

      Maailman autismitietoisuuden päivän tarkoitus on pyrkiä myös edistämään autismin kirjon tilojen aikaista diagnosointia ja tarvittavan yhteiskunnallisen tuen järjestämistä autismin kirjolaisille.

      Maailman autismitietoisuuden päivän tarkoituksena on tuoda yhteen autismijärjestöt maailmanlaajuisesti ja antaa ääni myös niille autisteille joita ei ole diagnosoitu tai jotka ovat väärin ymmärrettyjä.

      Maailman autismitietoisuuden päivän pyrkimys on "kutsua kaikki ihmiset yhteen yhteisen maailman puolesta".

    • Sininen päivä

      Maailman autismitietoisuuden päivää vietetään keskiviikkona 2. huhtikuuta klo 10-16 Helsingin narinkkatorilla

      Päivä kohdistaa huomion autismin kirjon henkilöiden asemaan ja osallisuuteen yhteiskunnassa. Päivän aikana järjestetään satojatuhansia tapahtumia ympäri maailmaa ja monet historialliset rakennukset, maamerkit ja museot valaistaan siniseksi.

      Helsingissä Narinkkatorilla marssitaan sinisenä kulkueena eduskuntatalolle ja takaisin. Pukeutumalla sinisiin vaatteisiin, jakamalla tietoa sekä näkymällä haluamme nostaa autismitietoisuutta myös Suomessa.

      Maailman autismitietoisuuden päivää vietetään myös Seinäjoella Kirkonkrannissa klo 14-18.

      • 3 väriä-punainen

        Oliko osallistujia enemmän kuin yksi?


      • pikkujuhlija
        3 väriä-punainen kirjoitti:

        Oliko osallistujia enemmän kuin yksi?

        Eduskuntatalolla oli noin sata ihmistä ja liiton toimistolla kävi päivän mittaan noin 160. Upeaa että niin moni halusi ilmaista tukensa autismikirjolle!


      • viisisataakahdeksan
        pikkujuhlija kirjoitti:

        Eduskuntatalolla oli noin sata ihmistä ja liiton toimistolla kävi päivän mittaan noin 160. Upeaa että niin moni halusi ilmaista tukensa autismikirjolle!

        Ei pidä paikkaansa, olin itse paikanpäällä. "Liiton toimistolla kävi päivän mittaan noin 160" heh.


    • AS-kuukautiset alkoi

      Miten Päivä meni?

      • taakse poistu

        Sinulla, vaikka olet mies?


    • AS-kuukautiset jatku

      vat. Juhlat ei pääty tähän, Huhtikuu on nimetty kansainväliseksi autismitietoisuuden kuukaudeksi. Tapahtumia riittää joka päiväksi. Miehet ja naiset levittäkää assitietoisuutta!

    • ASperger-Aikuinen

      Kas kummaa-linkki väitöskirjaan oli kadonnut (hakemaasi sivua ei voi näytää!)

      "Autismikirjon häiriöihin luetaan autismi, Aspergerin oireyhtymä ja epätyypillinen autismi."

      "Yhdysvalloissa psykiatrista tautiluokitusta uudistettiin vuonna 2013. Tautiluokituksen suunnitteluvaiheen kriteereillä mitattuna kaikki Mattilan tutkimat Asperger-lapset ja osa autistisista lapsista olisi jäänyt ilman diagnoosia."

      -Tuossahan sanotaan ihan selvästi Asperger-henkilöiden kuuluvan autisminkirjoon.

      "Suomessa on käytössä WHO:n tautiluokitus, jonka uuden version on määrä valmistua vuonna 2015. Mattilan mukaan luokitukseen on laadittava yhdysvaltalaisen tautiluokituksen kanssa yhdenmukaiset autismikirjon häiriön kriteerit. Näin diagnostiikka säilyy yhdenmukaisena maailmanlaajuisesti ja autismikirjon henkilöiden jääminen ilman diagnoosia ehkäistään."

      Älkää sekoittako selvää asiaa; Asperger on osa autisminkirjoa!

      • Kadonnut väikkäri

      • AS-aikuinen
        Kadonnut väikkäri kirjoitti:

        Vaikka Asperger on poistunut DSM-5 tautiluokituksesta Mattilan väitöskirja löytyy
        http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-0338-6/Description

        "Psykiatrisia liitännäishäiriöitä oli 74 %:lla, ja monilla oli useita. Käytöshäiriöitä oli 44 %:lla, ahdistuneisuushäiriöitä 42 %:lla ja tic-häiriöitä 26 %:lla. Uhmakkuus- ja masennushäiriö sekä ahdistuneisuushäiriöt alensivat merkitsevästi toiminnallista tasoa."

        Miksei siis Autismi- ja ASPERGERliitossa keskitytä näihin vain johonkin aivan täysin muuhun?!? Aspergerinfon ylläpito on keskittynyt näihin vuosikausia, joten voitaisiinko liitossakin yrittää tehdä asiallista yhteistyötä jossain vaiheessa ko. tahon kanssa? Tähän ei olla pyynnöistä huolimatta kyetty aiemmin. Viime aikoina on tullut mm. luuria korvaan kuulemma, mikä on osasyy ylläpitäjien pahoinvoinnille.

        Onkohan vertaistukihenkilö muuten jo erotettu hallituksen toimesta?


      • Niinpä niin
        Kadonnut väikkäri kirjoitti:

        Vaikka Asperger on poistunut DSM-5 tautiluokituksesta Mattilan väitöskirja löytyy
        http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-0338-6/Description

        Mattilan väikkiksen sivulla 12 todetaan: "... I thank my God from whom I have received all the good I have and my Lord Jesus Christ who is the fount of my life." :-)


      • Siunaus&kirous

    • .......

      "2013 julkaistua amerikkalaista DSM 5 eivät enää diagnosoi AS vaan käyttävät autismin kirjon diagnoosikriteerejä. AS diagnosoitu jää ilman DSM 5 autismidiagnoosia"

      Täysin skitsofreeninen päätelmä: ensimmäinen lause kumoaa toisen.

      Yliopistot voisi lakkauttaa,niissä ei ole enää muita kuin pimahtaneita höyrypäitä, samoin jenkkilääkärien ylläpitämät "lääketieteelliset" julkaisut eli täynnä valheita olevat päivälehdet.

      Ovatko suomalaiset todella niin tyhmiä että uskovat kaiken jenkkihölynpölyn eivätkä osaa kyseenalaistaa mitä heille suolletaan. Ei ihmekään että Suomesta on tullut pahoinvointiyhteiskunta viime vuosien aikana. Miettikää ihmiset omilla aivoillanne!

      • Menneen talven lumet

        Ihme, ettei ihmiset halua nähdä totuutta, kun kokevat sen epämiellyttäväksi :(

        MATTILA" Päätelmät: Tulokset osoittivat diagnostisten kriteereiden yhtenäistämistarpeen. ICD-11:een on syytä laatia yhdenmukaiset kriteerit DSM-5:n kanssa. Autismikirjon seulontalomakkeille on tarpeen määrittää eri kieliin ja kulttuureihin soveltuvat pisterajat. Psykiatrisen komorbiditeetin selvittäminen autismikirjon häiriöissä on tärkeää, jotta hoito ja kuntoutus voidaan kohdentaa oikein.

        TÄMÄ TARKOITTAA, ETTÄ ASBERGER POISTUU MYÖS EU:n ICD-LUOKITUKSESTA


      • ...
        Menneen talven lumet kirjoitti:

        Ihme, ettei ihmiset halua nähdä totuutta, kun kokevat sen epämiellyttäväksi :(

        MATTILA" Päätelmät: Tulokset osoittivat diagnostisten kriteereiden yhtenäistämistarpeen. ICD-11:een on syytä laatia yhdenmukaiset kriteerit DSM-5:n kanssa. Autismikirjon seulontalomakkeille on tarpeen määrittää eri kieliin ja kulttuureihin soveltuvat pisterajat. Psykiatrisen komorbiditeetin selvittäminen autismikirjon häiriöissä on tärkeää, jotta hoito ja kuntoutus voidaan kohdentaa oikein.

        TÄMÄ TARKOITTAA, ETTÄ ASBERGER POISTUU MYÖS EU:n ICD-LUOKITUKSESTA

        MIKSI SINULLE ON NIIN HIRVITTÄVÄN TÄRKEÄÄ SAADA MITÄTÖITYÄ ASPERGER-HENKILÖIDEN VAIKEUKSIA JA JULISTAA ASPERGERDIAGNOOSIN POISTUMISTA DSM:STÄ? ASPERGERIT KUULUVAT AUTISMINKIRJOON JA HEILLÄ ON SAMAT ONGELMAT YHTEISKUNTATASOLLA KUIN MUILLAKIN AUTISTEILLA JA TÄSSÄ EI TARKOITETA LIITÄNNÄISDIAGNOOSEISTA KÄRSIVIÄ VAMMAISIA! ASPERGERAIKUISIA PIDETÄÄN TURHANVALITTAJINA KOSKA OVAT VÄLIINPUTOAJIA ONGELMINEEN, JOIHIN LIITOSSA EI TÄHÄN PÄIVÄÄN MENNESSÄ OLE MITENKÄÄN REAGOITU. TÄTÄ ON SEURATTU VUOSIEN AJAN JA PIKKUHILJAA ALKAA RIITTÄÄ KOHTUULLISEN MONELLE. RAYKIN SAISI HÄVETÄ MENTYÄÄN HALPAAN JO KAUAN.


      • EMME OLE VAMMAISIA!
        ... kirjoitti:

        MIKSI SINULLE ON NIIN HIRVITTÄVÄN TÄRKEÄÄ SAADA MITÄTÖITYÄ ASPERGER-HENKILÖIDEN VAIKEUKSIA JA JULISTAA ASPERGERDIAGNOOSIN POISTUMISTA DSM:STÄ? ASPERGERIT KUULUVAT AUTISMINKIRJOON JA HEILLÄ ON SAMAT ONGELMAT YHTEISKUNTATASOLLA KUIN MUILLAKIN AUTISTEILLA JA TÄSSÄ EI TARKOITETA LIITÄNNÄISDIAGNOOSEISTA KÄRSIVIÄ VAMMAISIA! ASPERGERAIKUISIA PIDETÄÄN TURHANVALITTAJINA KOSKA OVAT VÄLIINPUTOAJIA ONGELMINEEN, JOIHIN LIITOSSA EI TÄHÄN PÄIVÄÄN MENNESSÄ OLE MITENKÄÄN REAGOITU. TÄTÄ ON SEURATTU VUOSIEN AJAN JA PIKKUHILJAA ALKAA RIITTÄÄ KOHTUULLISEN MONELLE. RAYKIN SAISI HÄVETÄ MENTYÄÄN HALPAAN JO KAUAN.

        Yhdistyksen tarkoituksena on:
        1. Levittää tietoa Asperger-henkilöiden ja muiden autismikirjon henkilöiden erityisistä tavoista olla vuorovaikutuksessa muun maailman kanssa.
        2. Toimia Asperger-henkilöiden ja muiden autismikirjon henkilöiden edunvalvojana yhteiskunnassa.
        3. Toimia yhteistyössä viranomaisten ja yhteisöjen kanssa saadakseen aikaan parempaa opetusta, terveydenhoitoa, parempia sosiaalisia oloja sekä yleisiä työllistymisen ja yhteiskunnallisen osallistumisen mahdollisuuksia Asperger-henkilöille ja muille autismin kirjoon kuuluville henkilöille.
        4. Toimia sen puolesta, että Asperger-henkilöt ja muut autismikirjoon kuuluvat henkilöt voisivat aikuisina elää ilman marginalisointia.
        5. Edistää ja tukea Asperger-henkilöiden ja muiden autismikirjon henkilöiden keskinäistä yhteistoimintaa.


      • Tärkeä viesti
        ... kirjoitti:

        MIKSI SINULLE ON NIIN HIRVITTÄVÄN TÄRKEÄÄ SAADA MITÄTÖITYÄ ASPERGER-HENKILÖIDEN VAIKEUKSIA JA JULISTAA ASPERGERDIAGNOOSIN POISTUMISTA DSM:STÄ? ASPERGERIT KUULUVAT AUTISMINKIRJOON JA HEILLÄ ON SAMAT ONGELMAT YHTEISKUNTATASOLLA KUIN MUILLAKIN AUTISTEILLA JA TÄSSÄ EI TARKOITETA LIITÄNNÄISDIAGNOOSEISTA KÄRSIVIÄ VAMMAISIA! ASPERGERAIKUISIA PIDETÄÄN TURHANVALITTAJINA KOSKA OVAT VÄLIINPUTOAJIA ONGELMINEEN, JOIHIN LIITOSSA EI TÄHÄN PÄIVÄÄN MENNESSÄ OLE MITENKÄÄN REAGOITU. TÄTÄ ON SEURATTU VUOSIEN AJAN JA PIKKUHILJAA ALKAA RIITTÄÄ KOHTUULLISEN MONELLE. RAYKIN SAISI HÄVETÄ MENTYÄÄN HALPAAN JO KAUAN.

        Älä toveri ammu viestin tuojaa. Kun tietää mitä on tulossa osaa varustautua pahimman varalle :)


      • naurettavammaksimene
        EMME OLE VAMMAISIA! kirjoitti:

        Yhdistyksen tarkoituksena on:
        1. Levittää tietoa Asperger-henkilöiden ja muiden autismikirjon henkilöiden erityisistä tavoista olla vuorovaikutuksessa muun maailman kanssa.
        2. Toimia Asperger-henkilöiden ja muiden autismikirjon henkilöiden edunvalvojana yhteiskunnassa.
        3. Toimia yhteistyössä viranomaisten ja yhteisöjen kanssa saadakseen aikaan parempaa opetusta, terveydenhoitoa, parempia sosiaalisia oloja sekä yleisiä työllistymisen ja yhteiskunnallisen osallistumisen mahdollisuuksia Asperger-henkilöille ja muille autismin kirjoon kuuluville henkilöille.
        4. Toimia sen puolesta, että Asperger-henkilöt ja muut autismikirjoon kuuluvat henkilöt voisivat aikuisina elää ilman marginalisointia.
        5. Edistää ja tukea Asperger-henkilöiden ja muiden autismikirjon henkilöiden keskinäistä yhteistoimintaa.

        Sinun yhdistyksesi sekä pienen kuppikuntasi tarkoituksena ei ole kuin kiusata toisia Aspergereja. Tuosta on todisteet aika monilta. Mietihän sitä mitä ne, jotka eivät mihinkään liittoumiin kuulu, ovat saaneet aikaan vuosien mittaan puolestasi, jos pystyt.

        Etkö todellakaan ymmärrä, että nuo kaikki kohdat on jo hoidettu kuntoon kun sinä vasta niitä tänne tulet julistamaan muka omina ideoinasi. Kukaan ei tarvitse kaltaistesi ylläpitämiä yhdistyksiä yhtään mihinkään.

        Et sitäpaitsi ole Asperger.


      • ITSE TOTUUS
        EMME OLE VAMMAISIA! kirjoitti:

        Yhdistyksen tarkoituksena on:
        1. Levittää tietoa Asperger-henkilöiden ja muiden autismikirjon henkilöiden erityisistä tavoista olla vuorovaikutuksessa muun maailman kanssa.
        2. Toimia Asperger-henkilöiden ja muiden autismikirjon henkilöiden edunvalvojana yhteiskunnassa.
        3. Toimia yhteistyössä viranomaisten ja yhteisöjen kanssa saadakseen aikaan parempaa opetusta, terveydenhoitoa, parempia sosiaalisia oloja sekä yleisiä työllistymisen ja yhteiskunnallisen osallistumisen mahdollisuuksia Asperger-henkilöille ja muille autismin kirjoon kuuluville henkilöille.
        4. Toimia sen puolesta, että Asperger-henkilöt ja muut autismikirjoon kuuluvat henkilöt voisivat aikuisina elää ilman marginalisointia.
        5. Edistää ja tukea Asperger-henkilöiden ja muiden autismikirjon henkilöiden keskinäistä yhteistoimintaa.

        Minä saan vammaistukea Asperger-henkilönä. Joten äläpä levittele valheinformaatiota. Ja; toimin edunvalvojana myös, mistä olen saanut kiitosta. Olen myös edesauttanut useilla sektoreilla kirjolaisten saamien palvelujen kehittämistä.
        Revi siitä. En kuulu yhteenkään liittoon enkä yhdistykseen. Suurin osa niistä jotka kuuluvat ajattelevat vain omaa etuaan kohderyhmänsä edun kustannuksella, tästä on olemassa lukuisia esimerkkejä.


      • .........
        EMME OLE VAMMAISIA! kirjoitti:

        Yhdistyksen tarkoituksena on:
        1. Levittää tietoa Asperger-henkilöiden ja muiden autismikirjon henkilöiden erityisistä tavoista olla vuorovaikutuksessa muun maailman kanssa.
        2. Toimia Asperger-henkilöiden ja muiden autismikirjon henkilöiden edunvalvojana yhteiskunnassa.
        3. Toimia yhteistyössä viranomaisten ja yhteisöjen kanssa saadakseen aikaan parempaa opetusta, terveydenhoitoa, parempia sosiaalisia oloja sekä yleisiä työllistymisen ja yhteiskunnallisen osallistumisen mahdollisuuksia Asperger-henkilöille ja muille autismin kirjoon kuuluville henkilöille.
        4. Toimia sen puolesta, että Asperger-henkilöt ja muut autismikirjoon kuuluvat henkilöt voisivat aikuisina elää ilman marginalisointia.
        5. Edistää ja tukea Asperger-henkilöiden ja muiden autismikirjon henkilöiden keskinäistä yhteistoimintaa.

        Mitä helvettiä julistat täällä valheinformaatiota?? Asperger on vamma, jonka oireistoon saa Kelalta vammaistukea. Todellista edunvalvontaa sinulta. Toiseksi voisit kertoa minkä viranomaisten kanssa ja milloin olet ollut yhteyksissä viimeksi. Laitat varman avoimmuuden nimissä, mikä kuuluu liiton perusarvoihin, tänne nimiä kaikkien nähtäviksi. Vai valehdellaanko liitossa jopa sen arvoista julkisesti?


      • Kaikki vammaisisia
        ......... kirjoitti:

        Mitä helvettiä julistat täällä valheinformaatiota?? Asperger on vamma, jonka oireistoon saa Kelalta vammaistukea. Todellista edunvalvontaa sinulta. Toiseksi voisit kertoa minkä viranomaisten kanssa ja milloin olet ollut yhteyksissä viimeksi. Laitat varman avoimmuuden nimissä, mikä kuuluu liiton perusarvoihin, tänne nimiä kaikkien nähtäviksi. Vai valehdellaanko liitossa jopa sen arvoista julkisesti?

        Haluamme vammaisten oikeudet

        Meistä kaikki olemme enemmän tai vähemmän vammaisia? Paljon huonompi on sanoa:Enemmän tai vähemmän normaaleja. Mikä tai kuka on normaali? Se on vaikea määritellä. Mutta kuka on vammainen on täysin selvä tapaus. Me kaikki kukin omalla tavallaan!MOT.

        http://niklasherlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/156223-haluamme-vammaisten-oikeudet


      • Asperger ilman tukea
        ITSE TOTUUS kirjoitti:

        Minä saan vammaistukea Asperger-henkilönä. Joten äläpä levittele valheinformaatiota. Ja; toimin edunvalvojana myös, mistä olen saanut kiitosta. Olen myös edesauttanut useilla sektoreilla kirjolaisten saamien palvelujen kehittämistä.
        Revi siitä. En kuulu yhteenkään liittoon enkä yhdistykseen. Suurin osa niistä jotka kuuluvat ajattelevat vain omaa etuaan kohderyhmänsä edun kustannuksella, tästä on olemassa lukuisia esimerkkejä.

        Hieno homma ITSE TOTUUS!

        "Minä saan vammaistukea Asperger-henkilönä". - Miten se järjestyi?

        "Ja; toimin edunvalvojana myös, mistä olen saanut kiitosta". - Voisinko saada sinusta edunajajani?

        "Olen myös edesauttanut useilla sektoreilla kirjolaisten saamien palvelujen kehittämistä". - Miten päästä palvelujesi piiriin?

        Kiitos että lopultakin saa oikeaa informaatiota!


      • Assbergeri kuluttaja
        ......... kirjoitti:

        Mitä helvettiä julistat täällä valheinformaatiota?? Asperger on vamma, jonka oireistoon saa Kelalta vammaistukea. Todellista edunvalvontaa sinulta. Toiseksi voisit kertoa minkä viranomaisten kanssa ja milloin olet ollut yhteyksissä viimeksi. Laitat varman avoimmuuden nimissä, mikä kuuluu liiton perusarvoihin, tänne nimiä kaikkien nähtäviksi. Vai valehdellaanko liitossa jopa sen arvoista julkisesti?

        HUOM!
        Tässähän kyseessä kuluttajansuoja!
        Millä perusteella tuki myönnetään?
        Miksi kaikki meikäläiset eivät Kelan tukea saa?


    • EU AS ennätys = FI

      Ei autismi mikään pysyvä tai yhtenäinen tila ole vaikka autismin diagnoosi maailmalla lisääntyy kasvavan tietoisuuden johdosta. Autismi ei ole mielisairaus.

      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12148665#comment-67078258

      Suomalaiset on jenkkien jälkeen maailman autistisin kansa: Suomessa 1:100 Jenkeissä 1:68.

      • ........

        "Ei autismi mikään pysyvä tai yhtenäinen tila ole"

        Typerää provokaatiota. Kyllä se on, tosin ei vain tila vaan joukko persoonallisuudenominaisuuksia ja luonteenpiirteitä, mitä ei muuta kuin aivopesun keinoin ihmisestä saada kitkettyä pois-ja miksi kaikkien pitäisi olla samanlaisia?. Esim. Asperger-piirteistö ei todellakaan väisty eikä poistu ihmisen vanhetessa, päinvastoin. Väärin jo alunperin diagnosoidut toki voivat näin itselleen uskotella. Liiton arvojen mukaisesti, sillä liiton toimesta valheinformaation levittäminen ei ole mitenkään harvinaista. Kokemuksen syvällä rintaäänellä.


      • Itsediagnosoitu
        ........ kirjoitti:

        "Ei autismi mikään pysyvä tai yhtenäinen tila ole"

        Typerää provokaatiota. Kyllä se on, tosin ei vain tila vaan joukko persoonallisuudenominaisuuksia ja luonteenpiirteitä, mitä ei muuta kuin aivopesun keinoin ihmisestä saada kitkettyä pois-ja miksi kaikkien pitäisi olla samanlaisia?. Esim. Asperger-piirteistö ei todellakaan väisty eikä poistu ihmisen vanhetessa, päinvastoin. Väärin jo alunperin diagnosoidut toki voivat näin itselleen uskotella. Liiton arvojen mukaisesti, sillä liiton toimesta valheinformaation levittäminen ei ole mitenkään harvinaista. Kokemuksen syvällä rintaäänellä.

        Totta turiset toveri!


      • Oma autismini
        ........ kirjoitti:

        "Ei autismi mikään pysyvä tai yhtenäinen tila ole"

        Typerää provokaatiota. Kyllä se on, tosin ei vain tila vaan joukko persoonallisuudenominaisuuksia ja luonteenpiirteitä, mitä ei muuta kuin aivopesun keinoin ihmisestä saada kitkettyä pois-ja miksi kaikkien pitäisi olla samanlaisia?. Esim. Asperger-piirteistö ei todellakaan väisty eikä poistu ihmisen vanhetessa, päinvastoin. Väärin jo alunperin diagnosoidut toki voivat näin itselleen uskotella. Liiton arvojen mukaisesti, sillä liiton toimesta valheinformaation levittäminen ei ole mitenkään harvinaista. Kokemuksen syvällä rintaäänellä.

        "Ei autismi mikään pysyvä tai yhtenäinen tila ole"

        Kysyisin ystävällisesti, onko lukija koskaan tavannut toista samanlaista autistia? Jos vastaus on myöntävä, onko tuo toinen peilikuvasi?

        "Kokemuksen syvällä rintaäänellä" voi jokainen puhua hyvin omasta autismistaan, muttei muiden.

        Kokemus ei ole yhteinen asia. Ei myöskään autismi. Autismin oireet on jokaisella omanlaisensa. Ei edes identtisillä kaksosilla ole todettu yhteistä autismin oireistoa! Iän mukana oireet muuttuu. Siitä kertoo mmi Temple.


    • MONTA totuutta

      LIPUT LIEHUMAAN TOTUUDEN PUOLESTA!

      "Väärin jo alunperin diagnosoidut toki voivat näin itselleen uskotella. Liiton arvojen mukaisesti, sillä liiton toimesta valheinformaation levittäminen ei ole mitenkään harvinaista. "

      Meitä on moneksi:
      Skitsofrenia diagnoosin saaneet
      Itsediagnosoidut
      Lennun aikoinaan diagnosoimat
      Tanin diagnosoimat
      Tainan diagnosoimat
      Mattilan diagnosoimat ym, ym,
      Väärin diagnosidut
      Liittoon kuulumattomat
      Liittoon kuuluvat

      Miksi emme voi nyt vapauttaa mielemme ja puhaltaa yhteen hiileen, kun Asbergerkin on vapautettu diagnoosin kahleista?

      • Eduskunnan OAM

        Edelleen kysymyksenasettelu kuuluu; ovatko esim. Lennu, Taina ja Tani tehneet turhaa työtä, osin vain rahastaakseen/mainetta saadakseen tukea hakeneiden ihmisten kustannuksella? Voiko hakea korvauksia jostain?

        kopio; Neuromental, HUS


    • VAIN YKSI TOTUUS

      Skitsofrenia diagnoosin saaneet (Ammattilaisen oikeindiagnosoima nentti)
      Itsediagnosoidut (=Valeassi, mikäli AS-diagnoosia ei ole jälkeenpäin haettu amattitaitoiselta erikoislääkäriltä)
      Lennun aikoinaan diagnosoimat (Aito Assi)
      Tanin diagnosoimat (Aito Assi)
      Tainan diagnosoimat (Aito Assi)
      Mattilan diagnosoimat ym, ym, (Valeassi)
      Väärin diagnosidut (Valeassi, mikäli ei diagnoosia ole korjattu)
      Liittoon kuulumattomat (Aito Assi)
      Liittoon kuuluvat (Nentti/Valeasi)

      Tämän voisi siirtää Aspergerinfoon. Aspergerinfo.foorumi.eu

    • NEUROMENTAL HUOM!

      Vaikka diagnoosi olisi poistunut minne tahansa mistä vain, ei se tarkoita sitä etteivätkö Aspergerit kuulu autisminkirjoon.

      Kopio: Neuromental (tänne kirjoitetuista viesteistä jotka sisältävät Asperger-henkilöiden mitätöintiä ja vähättelyä ja joissa on mainittu myös arvostettujen neuropsykiatrian erikoislääkärin nimiä)

      Tänään myös soitettu Neuromentaliin asiasta.

    • OIKEINKIRJOITUS?

      TÄMÄN KETJUN ALOITTAJA ON ITSEDIAGNOSOITU PERSOONALLISUUSHÄIRIÖINEN NENTTI JOLLA EI OLE OLLUT VARAA TUTKITUTTAA MISSÄÄN ITSEÄÄN JA JOKA EPÄSUORASTI TÄÄLLÄ NYT YRITTÄÄ MUSTAMAALATA AITOJA AUTISMINKIRJOLAISIA.

      • Mykkä opiskelija

        Sammakot ei lampeensa kurkia tarvitse.


    • Leimaamaton mykkä

      Minkä leiman minulle annat?

      Sata vuotta sitten hullut puhumattomat idiootit saivat mykän autismin leiman.

      Aspergerin leiman antoi puhuville Lorna Wing kolmisenkymmentä vuotta sitten. Suomessa ensimmäiset puhuvien leimat lyötiin parikymmentä vuotta sitten.

      Ei löydy enää yhtä ja samaa leimaa edes identtisille kaksosille.

      Jokainen puhuva haluaa on omat leimansa osoittaa tämäkin keskustelu.

      Vaan maan hiljaiset on hiljaa...

      • minäkään en puhu

        Oletko diagnosoimaton. Mikäli, minkä diagnoosin itsellesi antaisit ja millä perustein?


      • Aspergerinfo
        minäkään en puhu kirjoitti:

        Oletko diagnosoimaton. Mikäli, minkä diagnoosin itsellesi antaisit ja millä perustein?

        Minua on jo vuosikymmeniä ahdistanut suunnattomasti se, että jokaiselle ihmisen ominaisuudelle, jotka eivät valtaväestöä miellytä, pitää antaa jokin diagnoosi!
        Miksi ihmiset pitää luokitella ja täten eriarvoistaa heitä?
        Takuulla JOKAISELLA ihmisellä on omat heikkoutensa, mutta ne jotka pärjäävät mm. työelämässä ja jotka eivät tahdo "häiriötiloistaan"/sairauksistaan huolimatta hakea itselleen hoitoa/apua saavat maahanpolkea ne, jotka sitä tukea oma-aloitteisesti ovat hakeneet tiedostaessaan sitä tarvitsevansa. Sairaanhoito-/terveydenhuoltojärjestelmämme on nähtävästi niin kiero, että avunhakijat leimataan hulluiksi ihan julkisissa tietokannoissakin ja ne jotka ovat niin sairaita psykopaatteja, etteivät koskaan tahdo hakea minkäänlaista apua, luokitellaan "terveiksi". Minkä perusteella sitten tuomitaan ihminen joko terveeksi tai sairaaksi. Tämän johdosta maatamme johtavat psykopaatit ja edelleenohjaavat kansakuntaamme, koska heille ei kukaan voi mitään. (vrt.Hitler)


      • meitä on moneksi
        minäkään en puhu kirjoitti:

        Oletko diagnosoimaton. Mikäli, minkä diagnoosin itsellesi antaisit ja millä perustein?

        Täällä erityisammattikoulussa meitä on paljon. Jokaisella on oma diagnoosinsa.


    • TIEDOKSI

      joo

      JOS ASPERGER DIAGNOOSI ON POISTETTU EI SE MERKITSE SITÄ ETTÄ ASPERGERIUS OLISI SAMANTIEN JOHONKIN HÄVINNYT.

      ASPERGER KUULUU AUTISMINKIRJOON SIKSI DIAGNOSOINTIA YHDENMUKAISTETTIIN.

    • Aivan oikein

      Miksi ihmiset pitää luokitella ja täten eriarvoistaa heitä?

      Natsitkin leimasivat puhumattomat autistiset hullut, käyttivät heitä lääkekokeissaan ja puhuvat leimatut kapot ohjasivat puolikuolleet toverinsa ystävälliseti raikkaaseen virvoittavaan ja terveelliseen suihkuun...

      ...avunhakijat leimataan hulluiksi ihan julkisissa tietokannoissakin ja ne jotka ovat niin sairaita psykopaatteja, etteivät koskaan tahdo hakea minkäänlaista apua, luokitellaan "terveiksi"...

      ja maailma pelastuu

    • Lasikenkä

      DIAGNOSOINTIA YHDENMUKAISTETTIIN

      Nyt on esitelty uusi diagnostinen instrumentti se on autismikenkä. Kengän avulla on nyt entistä helpompi määritellä autismi.

    • LiveScience
    • AS BERGER Grill
    • Eroon autismista?

      Autistinen henkilö ajattelee, ymmärtää ja mieltää asioiden merkityksiä ja ympäristöään eri tavalla.

      Pakottaa ei saa, mutta kannustaa pitää

      http://www.hs.fi/mielipide/Kahden Asperger-nuoren äidin mielipidekirjoitus Pakottaa ei saa mutta kannustaa pitää/a1397360593073

      Siedättämälläkö taudista eroon?

      Mielipidekirjoituksesta huokui usko siihen, että Aspergerin oireyhtymästä kärsivät oppivat kyllä pois aistiyliherkkyyksistä ja muista oireistaan, kunhan heitä vain kannustetaan altistumaan oireita aiheuttaville aistiärsykkeille ja muille "hankalille tilanteille".

      http://www.hs.fi/mielipide/Aspergerin oireet eivät katoa harjoittelemalla/a1397536880480

    • KELAN TUKI?

      Kelakaan ei tunnista AS-ihmisten vammaisuutta vaan luettelee aasburgerit terveiksi kuin pukki:

      "Jos ihminen ei pysty opiskelemaan terveille laadittujen opintotukivaatimusten mukaisesti, hänelle myönnetään Ruotsissa työkyvyttömyyseläke, joka mahdollistaa muun muassa opiskelun oman jaksamisen määrittämässä tahdissa. Suomessa tämä ei onnistuisi, koska edes kuntoutustukea ei myönnetä Aspergerin oireyhtymän tai adhd:n perusteella." (HS Mielipide)

      • Tulan KEKI

        KELAn asiantuntijalääkäri varmaan katsoo virallisia suomalaisia AS:n ICD-10 diagnoosikriteereitä, joihin EI sisälly mitään sellaista vammaisominaisuutta, jonka perusteella jotakin tukea olisi aiheellista myöntää. Ruotsissa käytössä oleva DSM taas sisältää vammaisedellytyksen, joten on luonnollista, että Ruotsissa "assi" saa tukea ja Suomessa ei.


    • Turha arvailla!

      Et varmaan KELAn asiantuntijalääkärin housuissa ole? Ainahan sitä arvuutella voi – ilman asiantuntijan housuja, tietoa tai kokemusta!

      "...kuntoutustukea ei myönnetä Aspergerin oireyhtymän tai adhd:n perusteella."

      Kolme kuntoutustukihakemusta tehneenä voin vahvistaa yllä todetun. Valehtelisin jos muuta tästä asiasta toteaisin.

    • Laktointoleranssi+AS

      Nyt on asia selvinnyt. Abergeriin ei kuntoutustukea saa kukaan. Kelan tuki annetaan vatsavaivoihin, ilmavaivoihin ja suolisto-oireisiin.

      (Tämä selvisi käytyäni autismi-into-foorumilla)

    • Palveluneuvontaa?
    • Autistisen vanhempi

      Kysymys Palveluneuvojalle:

      Onko autismi kehitysvamma vai kehitysvamma sen liitännäisvamma?

    • olisikonäin

      En ole palveluneuvoja.

      Käsitykseni mukaan autismi ei ole kehitysvamma, koska autistisuutta voi olla kehitysvammaisilla ja älyllisesti lahjakkailla yhtälailla, mutta autismia usein sanotaan, jos oikein muistan, keskushermoston neurobiologiseksi kehityshäiriöksi.
      En tiedä voiko kehitysvammaa sanoa autismin liitännäisvammaksi, mutta eri vamma se on. Autismi ei tee kehitysvammaiseksi.

    • vammaisuus käsite

      Aspergerinfon palveluneuvojan vastaus löytyy Aspergerinfofoorumilta.

    • Kysyvä tieltä eksyi

      Aspergerinfon palveluneuvojan vastaus Aspergerinfofoorumilta:

      "Autismi ei ole oikeastaan vamma sanan varsinaisessa merkityksessä välttämättä (riippuu autismin tasosta; Aspergerkin kuuluu autisminkirjoon). Mutta jos sen tahtoo vammaksi lukea kyseenalaistamatta autismin tasoa, sitä voidaan pitää kehitysvamman liitännäisvammana riippuen kehitysvammasta. Ehkäpä kehitysvammainen autisti olisi paras ilmaisu henkilöstä, jolla on sekä kehitysvamma että autismi."

    • ASBERGER TIETO

      Alkuperäinen viesti oli Aprilli-kevennys. Jotkut epäilivät, mutta aidot assit ottivat ottivat "ASBERGEIN" tosissaan (kuten diagnoosiin kuuluu).

      Nyt kun autismi-tietoisuuden kuukausi on päättymässä täytyy julistaa huhtikuun palveluneuvonnan voittajat:

      Voittaja on Asperger-info,
      joka toteaa:
      "Autismi ei ole oikeastaan vamma sanan varsinaisessa merkityksessä välttämättä (riippuu autismin tasosta; Aspergerkin kuuluu autisminkirjoon). Mutta jos sen tahtoo vammaksi lukea kyseenalaistamatta autismin tasoa, sitä voidaan pitää kehitysvamman liitännäisvammana riippuen kehitysvammasta. Ehkäpä kehitysvammainen autisti olisi paras ilmaisu henkilöstä, jolla on sekä kehitysvamma että autismi."

      Tällä palvelulla Asperger-info voittaa kirkkaasti kaikki muut ystävälliset palveluneuvojat!

      (Kilpailu uusitaan toukokuussa. Voittaja ilmoitetaan toukokuun viimeisenä päivänä ;)

      • yksin kotona

        Faktaa vai fiktiota? - Mikä tuosta toteamuksesta tekee voittaja-aineista?


    • DIAGNOOSIÄÄNESTYS

      Aidon palveluneuvonnan voittaja on Asperger-info:
      "Autismi ei ole oikeastaan vamma sanan varsinaisessa merkityksessä välttämättä (riippuu autismin tasosta; Aspergerkin kuuluu autisminkirjoon). Mutta jos sen tahtoo vammaksi lukea kyseenalaistamatta autismin tasoa, sitä voidaan pitää kehitysvamman liitännäisvammana riippuen kehitysvammasta. Ehkäpä kehitysvammainen autisti olisi paras ilmaisu henkilöstä, jolla on sekä kehitysvamma että autismi."

      Aidon vertaistuen voittaja on: En ole palveluneuvoja.

      Käsitykseni mukaan autismi ei ole kehitysvamma, koska autistisuutta voi olla kehitysvammaisilla ja älyllisesti lahjakkailla yhtälailla, mutta autismia usein sanotaan, jos oikein muistan, keskushermoston neurobiologiseksi kehityshäiriöksi.
      En tiedä voiko kehitysvammaa sanoa autismin liitännäisvammaksi, mutta eri vamma se on. Autismi ei tee kehitysvammaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe