kissa tiineenä

kisuli3

elikkä meille tuli 2 viikkoa sitten uusi kissa, ilmestyi tallille ja samantien näki että tiineenä on koska masu selvästi todella iso ja rokkui. ja kun kesy oli niin otettiin sitten kotiin koska kenellekkään ei mukamas kuulu. nyt sitten odoteltu mutta mitään ei ole tapahtunut, tänään sitten huomasin että takapuoli oli mun mielestä selvästi turvonnu ja pentujen liikket näkyi. oli myös tosi levoton ja kihnasi koko ajan vieressä. voiko näistä mikään ennustaa että synnytys tapahtuisi pian ?

59

651

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihanat kissat sisäll

      Taitaa olla jo pennut syntyneet. Toivottavasti ehditte pesän tehdä. Kissa yleensä hoitaa itse hommat.
      Emo taravitsee paljon ravitsevaa ruokaa nyt, varsinkin jos elänyt ulkona viimeiset ajat.
      Leikkauta emo aika pian sitten, älä päästä ulos ennen kuin leikattu.
      Sopivasta ajasta tietää eläinlääkäri.

      Hyvä että emo viimeisillään löysi kodin. Kova olisi kissan kohtalo ulkona.
      Pennuille kannattaa ruveta etsimään kotia heti kun näkee että ne selviää.
      Kissanpennun suositusluovutusikä on 12 viikkoa. 8 viikkoinen osaa jo pitää hiekkapotta-asioista huolta ja syödä, mutta moni kissan taito on vielä oppimatta.
      Eli aivan kuin heittäisit perusasiat hallitsevan murkun pois kotoasi.

    • kisuli3

      Eivät ole vieläkään syntyneet :/ Mutta kyllä on erilainen ollut eilis illasta saakka eikä ruoka oikeen ole maistunut. Ruvettiin samantien kun meille kotiutui niin syöttämään royal caninin äippä ruokaa ja selvästi kyllä siitä piristyi kun sai kunnolla syötyä. pesiä on useampi että saa itse valita minne tekee, ja on kyllä jo valinnut selvästi paikan. Ja kyllä tyttö menee samantien lekurille kun vaan on mahdollista, se on selvä. Mutta eläinlääkäri oli nyt sitä mieltä että ei viitsisi toista ressata kuljettelemalla sinne kun aika kumminkin niin lähellä.

      Missä vaiheessa pentuja uskaltaa totuttaa 10kk ikäisiin leikattuihin kolli veljeksiin ? äiti kissa on kyllä jo tutustunut kun ollaan kotona oltu ja selvästi on rauhottanut sen oloa että on kavereita, ei vaan uskalla jättää keskenään ku ollaan pois, ettei vaan sitten synnytys ala poikien läsnä ollessa.

      • ihanat kissat sisäll

        Kyllä rouva tarvitsee rauhan työpäivinä, kuten olette tehneetkin. Oma huone pienten pentujen kanssa pitää olla.
        Omat pentuni ei enää pysyneet pentuhuoneessa siinä 6-7 viikon ikäisinä. Silloin ovea avatessa suhahti pari pentua maailmalle. Ne samaiset myös putosivat vessan pyttyyn ja pinkaisivat pihallekin lumen keskelle.
        Tutustuminen alkoi valvotusti pikkuhiljaa, myös koiraan. Aikuiset kissat oli kastroimaton kolli, isäukko ja toinen kastraattikolli. Emo ja kolli ei tavanneet ymmärrettävistä syistä. Kolli oli siis yleensä eristettynä kun pennut tutustui maailmaan. Kastraatti suhtautui hyvin pentuihin, oli "setänä". Koira ei ole ystävällinen, mutta on sopeutunut ja ymmärsi pienet pieniksi
        . Kollikin oli ystävällinen, mutta naaraspennut pelkäsi todella machon kollin perikuvaa ja pojat taas ihaili ja seurasi koko ajan.
        Pennut syntyi helposti ja emo ymmärsi homman hoitaa, ei ollut ensikertalainen.
        Pitää varautua, ettei emo riko sikiöpussia. Talouspaperia ainakin esille. Katkoin myös osan napanuorista, kun oli niin iso pentue. Ensin nyrhin kynsin, mutta kun ei katkennut, saksilla. Ei vuotaneet. Poikasten lämpimänä pito on tärkeää jos emo panikoituu.
        Hyvää poikasyötä odotettavissa. Aamuyön tunteina kuten ihmislapsetkin...


      • ihanat kissat sisäll

        Lisäisin vielä, että ainakin ensimmäinen kuukausi kannattaa pitää toiset erossa. Sitten kun pennut kävelee ja on silmät, voi aloittaa. Emoissa on yksilöitä, superpuolustajia ja toisissakin on eroja. Omistani yksi naaras oli niin vihainen pennuille, että olisi voinut tappaa. Kastroitu naaras. Toiset taas hoitaa apuna sen minkä kerkiää. Joskus uroskin hoitaa pentuja hyvin.


    • kisuli3

      kiitos paljon tiedoista! Nyt tuntuu että synnytys on kyllä pian, ei tullut pois pesästään ruoka aikaan eikä ruoka maistunut vaikka pesään tarjosinkin. Nyt sitten vain seuraillaan ja odotellaan josko pian alkaisi. alkaa vaan olee niin iso että rupeaa oikein kömpelöksikin :/ ja oli tänään pieniä riepuja raijannut pesään työ päivän aikana jotenka jos pian jtn tulisi :)

      • ihanat kissat sisäll

        Toivottavasti pikkuiset on jo syntyneet. Toivottavasti ovat pontevia pentuja, vaikka emo on joutunut kokemaan varmasti vaikka mitä.
        Tukala on emonkin olla, sitä surkeuttaan varmasti valittaa nyhjäämällä vieressä.

        Ne pennut, jotka emo toistuvasti nostaa pois pesästä, ovat huonoja pentuja, ja kannattaa ehkä tappaa, eikä antaa kuolla nälkään ja kylmään. Oma kissani ei nostellut ketään, ja vaikka pari oli pikkuista, niin aika pian vei pikkuisen erilleen toiseen pesään ruokittavaksi, kun ei pikkuisen aluksi pärjänneet nisätappelussa.
        Ja pian likat pärjäsi niin hyvin, että oli poikien vuoro olla yksityisruokinnassa.

        Emo voi olla myös hyvin kokematon ja panikoitua, olla ilman äidinvaistoja.
        Sitä voi joutua pitämään paikallaan kun imettää, ja ei osaa nuolla pienten peppuja. Voita kannattaa sivellä silloin peppuihin ja voi auttaa pyyhkimällä märällä talouspaperilla. Pienten pissa ja kakka tulee vain nuolemisärsytyksellä.


    • nortti93

      Hei toivottavasti kisu on jo päässyt synnyttämään :) mutta missä päin on tulossa kisupentuja kun haluisin oman pikkuisen rakastavaan kotiin ^^

    • Kissatäti

      Meidän kissamme sai neljä pentua noin vuosi sitten, ja huomasimme heti sen päivän jolloin tyttömme saisi pentuja. Maukuyi surkeana ja meni kaappien alle sinne tänne piiloihin, emmekä oikein tienneet että mihin ne sanomalehdet pitäisi laittaa (alusiksi). Mutta kissamme tuli synnyttämään sohvalle ja sai parin tunnin kuluessa 4 maailman söpöintä kissanuorukaista. Tänä vuonna odotetaan uutta pentuetta tulevaksi!

    • kisuli3

      Eivät vieläkään ole syntyneet mutta pesää on nyt kyllä rakennellut tosissaan ja aamulla katsomaan mennessä oli aivan levoton, meni sinne tänne, kävi jatkuvasti puskemassa jalkaa vasten ja sitten takaisin pesään, puolisen tuntia seurailin ja olin seurana. Nyt annan pienen rauhan jos vetäytyisi pesäänsä. vessassa kävi myös todella tiuhaa tahtia. Jos eivät iltaan mennessä ole syntyneet niin sovittiin eläinlääkärin kanssa että ei ole muuta vaihtoehtoa kun mennä maanantaina siellä käymään vaikka sit stressaiski siitä. ainakin saatas varmuus että kaikki kunnossa ja vähä tietoa millon olla kotona. Nyt alkaa myös olla niin iso et ei pysty itseään pesemään, koittanu oon nyt sit vaan pyyhkiä takapuolta kosteella pyyhkeellä mutta ei aina niin helppoa kun ei oikee tykkää et sinne koskee :/

      Kanta-hämeessä, ypäjällä on kisu ja pennut tulee kyllä etsii kotia kuhan syntyvät, aion myös käyttää eläinlääkärin tarkastuksessa ennen kuin luovutan.

    • ihanat kissat sisäll

      Kisu-uutisia odottelen. Onko jo syntyneet?

    • kisuli3

      Eivät vielä ole. Eläinlääkärin kanssa jutuissa ollut miltei joka päivä. Arveli että oireet myös osittain on siitä syystä että kokee olensa pikkasen epävarmaksi kun kumminkin yllättäen vieraasee paikkaan otettu ja lukittu sisälle. Oli myös sitä mieltä että pentuja on tulossa niin suuri määrä että masu siks jo kasvanu noin isoksi. Nyt sit seuraillaan monta kertaa päivässä ja kerran yössä ja sopimus on si et jos mitään ei piakkoi tapahu niin tarttee ne lekurin ottaa pois ku alkaa emon elämä vähän tuskasta jo olee masun kanssa. Myös sit sen takia seuraillaan usein et jos onkin joku vika että eivät pääse syntyy, eli jos tila menee huonoksi niin on toi päivystävän numero valmiina. mutta ainaki viel pirtee, kihnaa vieressä ja kehrää. Nyt vaan toivotaan et sais itse tehtyä ettei tarttis ylimäärästä stressiä lekurilla kokea.

      ja muutenkin ymmärtäny et parempi suhde tulee pentuihi jos itse synnyttää. ja komplikaatioita vissii ois pikkasen vähäsemmin, näin ainakin lekuri totesi.

    • ihanat kissat sisäll

      Aivan jännityksissä odotan tietoja tästä tuntemattomasta kissasta.
      Varmasti tilanteen epävarmuus vaikuttaa siihen, mutta eiköhän vauvat synny kun aika on. Niitä voi olla monta, sitten tulee pientä ongelmaa, jos on vaikka 9 kun nisiä on vain 8, eikä nekään ole yhtä tuottoisia keskenään, takanisät parempia.
      Maidon tulo nisistä voisi olla merkki syntymisen lähestymisestä.

      Itse ruokin kissavauvaa kissanmaitokorvikkeella siten, että tein 5 ml injektioruiskusta ja sellaisesta staassikumista jota sai eläinlääkäristä, pätkiä ja kiinnitin ne ruiskuun.
      Ne steriloitiin keittäen joka syötön jälkeen.
      Maidon korviketta lirutin hiljalleen suuhun, osa osasi ottaa sellaisen imuotteen, jolloin saattoi laittaa ruiskun tyhjäksi (kerta-annos noin 1-2 ml). Jos imuotetta ei otettu, pitää tarkkailla, ettei vetäisi henkeen maitoa. Sitten emo oppikin jo
      syöttämään pieniäkin erikseen. Pentuja oli 6 kpl.

    • kisuli3

      Meilläkin on varauduttu siihen että voi joutua joitakin pullo ruokkiin, on maidon korvikkeet valmiina jos käy niin että tarvitaan. Ollaan myös varauduttu siihen et kaikki ei ehkä voi niin hyvin jos määrä on iso että sitten tarttee miettiä mikä on eläimelle oikein. Nyt vaan niin toivos että syntyisivät ja että kaikki olisi kunnossa. harmittaa vaan niin kissan puolesta että joutunu kokemaan huonoja asioita elämässään.

      Ja eläinlääkärin kanssa kun keskusteltiin niin saattaa olla että osa pennuista voi olla myös siksi alikehittyneitä kun emolla ei ole tarpeeksi ruokaa ollut ennen tänne tuloa.

      • ihanat katit sisäll

        Rapsutukset vaan sinne Ypäjän suuntaan. Toivottavasti suuri tapahtuma
        pian käynnistyy. Verinen lima on jo hyvin lähellä olevan tapahtuman merkki.

        Kysyjiäkin jo näkyy olevan, mutta paha on mitään lupailla, ennen kuin putkahtavat ulos ja ensimmäiset viikot on ohi.
        Itsellä on rotukissoja, maatiaiskattia ei porukkaan nyt mahdu. Kotona oleva pentu on jo iso tyttö, mutta leikkiä vielä löytyy ja varpaita on kiva kaivella peiton alta iltaisin. Ja koiran häntää, mutta koira ei ymmärrä tähän asiaan liittyvää iloa mitenkään.


    • Kissanpentua vailla

      Minä olisin kanssa kiinnostunut pennusta. Olemme etsineet jo pitkään kissanpentua.
      -Sini

    • ihanat kissat sisäll

      Eikö vieläkään ole mitään tapahtunut?

    • kisuli3

      Eivät ole. Nyt tein päätöksen että jos eivät maanantaihi mennessä ole syntyneet niin mennään lekurille ja varmaan sitten otetaan poies masusta kun tuntuu siltä ettei ole tolle kisulille reilua kun on tosiaan niin iso ettei ainakaan takapuolta enää pysty pitämään puhtaana, nyt kyllä antaa kauniisti pestä ja tuntuu että oikein tykkää kun puskee takapuolta pyyhettä päin. Tänään illalla oli kyllä erikoisen rauhallinen mutta tuntuu että ainakun aattelen että jtn merkkejä osoittaa niin ei sit kumminkaan tuu.

      Eniten nyt kyllä ärsyttää miten joku voi tollasen ihanuuden ulos hylätä, aina kun menee seuraksi niin tulee heti kehräämään jalkoihin ja muutenkin aivan mahtava persoona! Ja vaikka jostain olisi sitten karkuteille lähtenyt niin olis sen kissan voinu leikata ennen ulos päästöä, ja siruttaa! tarkistettiin niin ei sirua ollut.. Ja kaikesta huomaa että on ollut sisätiloissa, vessaa käyttänyt ekoista hetkistä lähtien ja todellakin on niin kesy että voi syliin ottaa ja paapoa :)

      • ihanat kissat sisäll

        Huonosti kohdellut kissat on kiitollisia siitä vähästäkin.
        Onneksi ei kutenkaan villikissa.

        Jos uskallat, niin voi etsiä karkurit sivuilta tai Turkusen löytöeläin sivuiltaa josko joku kaipailisi

        En itse etsisi.
        Siinä kaunis kissa ja pentuja tulossa.

        Pitäisin tämän (harmaata sisältävän?) rouvan ihan itsellä.


    • ihanat kissat sisäll

      Kerro nyt mitä kisuille kuuluu?
      Vai oliko tämä ihan satua?

    • kisuli3

      Kisulle kuuluu hyvää, pennut eivät ole vielä syntyneet mutta lääkärissä käytiin ja kaiken todettiin olevan kunnossa, ei halunnut leikata koska ei kokenut tarpeelliseksi. Nyt uskon että synnytys on lähellä, aamulla kun menin niin lattialla limainen läikkä joka oli rusehtava. eka pelästyin että maha on aivan löysällä mutta kun tarkemmin katsoin niin ei mun mielestä ollut kakkaa ja vahvisti asian sekin että vessassa oli ihan normaalia ulostetta, tiiän siitä että siivoan joka päihvä kahdesti. Meillä kyllä maistui ruoka aamulla paremmin kuin koskaan aiemmin, vaikka oon lukenu että ruoka ei juur ennen synnytystä kovin maistuisikaa mut eiköhän noissaki voi eroja olla. Nyt ittee vaan jännittää kovasti ja alkaa väsyäkki tähän odotteluun kun ei mittää tapahu. Paras asia oli kuitenki saada tietää että masussa on kaikki kunnossa ja kissa voi hyvin!

      Oon tota meiän toista leikattua kolli poikaa pidelly välillä seurana mutta taidan tänään jättää laittamatta seuraks jos toi nyt tarkoittaa että synnytys ois käynnistymässä,toivottavasti ei kuitenkaan parin tunnin sisällä kun joudun töissä menee käymään. lääkärin mukaan viikon sisällä pitäis tapahtua jotenka täsmäis aikakin nyt hyvin,.

      Oli kyllä erittäin reipas ja juoksenteli jaloissa jotenka en usko että aivan parin tunnin sisällä alkais, vaikka mistä sen tietää.. Meinaa paniikki iskeä kun ei koskaan tällästä oo joutunu hoitaa eikä ees aatellu pentuja teettävän et tarttis osata toimia tilanteessa. toivottavasti kissa on mua viisaampi eikä mee paniikkiin!

      • ihanat kissat sisäll

        Emo voi mennä paniikkiin.
        Tärkeintä on, ettet sinä mene paniikkiin.

        Omista yksi synnytti vaikeasti ja kauhistui synnytystä, juoksi paniikissa perätila pentu pepusta roikkuen, onneksi ponnistus irrotti pennun nopeasti. Pentu kyllä oli kuollut tai kuoli siinä. Emo voi kauhistua tapahtumaa ja mennä piiloon, jättäen pennun kylmään. Olla aukaisematta kalvoa sikiön ympäriltä ja purematta napanuoraa. Sikiökalvon aukaisu on kiireellinen, mutta napanuoran voi rauhassa nirhiä poikki.
        Varaudu lämmittämään pentu, vaikka lämmintä vettä pulloissa ja pehmeä kangas ja siihen pullojen viereen pentu peitteen alle.

        Istukoita ei kannata antaa syödä kuin kaksi korkeintaan.
        Vatsa voi mennä ripulille.
        Älä roikota pentua niin että istukka roikkuu, voi tulla napatyrä.
        Synnytys kestää muutaman tunnin, sinä aikana pennut syntyy.
        Tärkeintä on että avaat sikiöpussin jos emo ei avaa, katkaiset myöhemmin napanuoran ja pidät lämpimänä.


    • pääsjäiskissa

      Olisko pentua tarjolla?

      Kaipaisin kaveria kissalleni, ikää 9 kuukautta.
      Sukupuolella ei niin väliä, leikattu kissa täällä.

      • kisuli3

        Tänään syntyi viisi kappaletta, kyllä on tarjolla mutta en vain vielä uskalla lupailla, kun ovat sen pari viikkoa niin näkee myös että miten voivat. ja mielelläni pennut tahtoisin paikkaan jossa ennestään kaveri, ettei tarttis yksin olla.


      • pääsjäiskissa
        kisuli3 kirjoitti:

        Tänään syntyi viisi kappaletta, kyllä on tarjolla mutta en vain vielä uskalla lupailla, kun ovat sen pari viikkoa niin näkee myös että miten voivat. ja mielelläni pennut tahtoisin paikkaan jossa ennestään kaveri, ettei tarttis yksin olla.

        Sain kissa-asiat kuntoon, kiitos viidakkorummun.

        Ystäväni kautta sain kissalleni kaverin, ja tunnen omistajan.


        Sun kannattaisi etsiä omistajia ihan tuttujen kautta. Netistä joku Tori on huono kanava. Ääliöitä ostajat ja myyjät.


      • kisuli3
        pääsjäiskissa kirjoitti:

        Sain kissa-asiat kuntoon, kiitos viidakkorummun.

        Ystäväni kautta sain kissalleni kaverin, ja tunnen omistajan.


        Sun kannattaisi etsiä omistajia ihan tuttujen kautta. Netistä joku Tori on huono kanava. Ääliöitä ostajat ja myyjät.

        toki voisin ystävilleni myydä/antaa mutta jos ei näilläkää resursseja pentua ottaa niin en kyllä mielelläni anna. Enkä usko että netissä kaikki aivan ääliöitä ovat, osa ehkä ostajista mutta en todellakaan aio pelkän puhelin soiton välityksellä kissaa luvata, haluan nähdä kenelle menee ja varmistaa että varmasti saa hyvän kodin. ei paljon vaihtoehtoa ole muuta kuin netissä kertoa että pentuja on saatavilla, pilkka hintaan en tule myymään ja en ilmoita torissa, olen todennut että apula ja muut eläin palstat ovat niitä joissa saattais oikeita ostaja ehdokkaita olla.yöskään

        Enkä usko että myöskään kaikki myyjät, vahinkoja sattuu, toki on niitä jotka tahallaan teettää mutta myös niitä jotka haluavat kissoja auttaa!


    • ihanat kissat sisäll

      Miksi ihmeessä et pistä tietoja, vaikka lähdit viestiketjua viemään.

      Taidat kuitenkin olla ihan satutäti?
      Onko edes kissaa?

      Olisiko tuon trollin merkki tuo aloitusketjun elikkä?

      • voi pojat

        Ei jokainen ihminen ole netissä edes kuin ehkä kerran viikossa jos sitäkään. Miksi pitää luoda negatiivista ilmapiiriä ikävillä ilmaisuilla ja syytöksillä. Saa vain muut luulemaan että sinä se tässä trolli oletkin


    • kisuli3

      En ole kirjoittanut koska en käytä konetta joka päivä, etenkään tälläisillä ilmoilla kun töitä ulkona riittää aamusta iltaan. mutta päivitystä kun kaipailit niin tänään syntyi viisi kappaletta pentuja jotka voivat aivan mahtavasti. itse en synnytykseen päässyt, kissa oli aamulla aivan oma itsensä eikä antanut mitään merkkiä että tapahtuisi, nyt kun sitten menin iltapäivällä katsomaan oli viisi pentua pesässä, erittäin isokokoisia mun mielestä, kaikki liikkuivat ja maukuivat.

      Äiti kissa tuli samantien syömään mutta ei kauaa viitsinyt kun meni jo takaisin pesään, sen verta häiritsin että katsoin että kaikki varmasti meni tisseille. kuinka paljon uskaltaa häiritä ja katsoa pentujen kuntoa ? pelottaa että jos liikaa siinä häärin niin jättää hoitamatta ? mitä pennuista nyt oikeen voi katsoa ja mistä tietää että varmasti voivat hyvin?

      Oli kyllä melkoinen yllätys mennessäni kun huomasin että nyt pesässä liikkuu jotain, ja kun äityli oli aamulla aivan normaali, ei pienintäkään merkkiä että jtn tapahtuisi! Ja ensimmäisenä tuli paniikki että onhan kaikki hyvin mutta oli itse kaiken putsannut ja kaikki pennut pesässä yhdessä mytyssä!

    • Varaukseen vaan

      Kissanpennuista näyttää olevan kova kysyntä tällä hetkellä, varsinkin maatiaisista,
      joten kannattaa jo laittaa varaukseen. Vaikka ei tiedä jääkö kaikki henkiin edes, mutta sen riskin jokaisen varaajan pitää pitää mielessä. Luonto korjaa heikot pois.
      Toivottavasti kaikki jäävät henkiin ja saavat aikanaan hyvän kodin.
      Eli kannattaa laittaa esim. keltaisen pörssin sivustolle kuvan kanssa.
      Ja hinta 80-100 ainakin, ettei vastuuttomat ala niitä pilkkahinnalla hetken mielijohteesta ostelemaan.
      Nämä vain vinkkinä :)
      Mukavaa kevättä pentujen ja emon kanssa !

    • kisuli3

      Pentujen eka yö on mennyt mainiosti. Emo antaa rauhassa tutkia pentuja, tosin itse kyllä kyttäilee vieressä mitä tapahtuu. Ja pennut ovat kyllä tavallista isokokoisempia, 180g noin keskimäärin ja kaikki näyttävät voivat hyvin eikä emo yhtäkään vieroksu, punnituksen aikana meinasi hieman hermostua kun pentu vikisi, samantien juoksi katsomaan mikä on. Eniten ehkä itseä yllätti tuo värikirjo mikä niissä on, kaikki aivan omannäköisiään :)

      Ajattelin myös etten aivan pilkkahintaan rupea myymään, kuitenkin toiveissa on että kaikki sais varmasti hyvän kodin!

    • kisuli3

      Kaikki pennut voivat vielä hyvin ja tuntuu että joka päivä kasvavat tai ainakin liikkuvat selvästi enemmän, nyt emo jo antaa rauhallisemmin tutkia eikä samantien ryntää kantamaan takaisin pesään. tulee viereen kehräilemään ja välillä vilkuilee että pesässä kaikki hyvin. Yhdellä pennulla hieman pidempi napatynkä kuin muilla, pitäisikö tästä huolestua ? kaikilla kyllä kuivunut jo eikä musta näytä mitenkään muutenkaan että mikään vikana olisi, kaikki käy tissillä ja liikkuu/mönkii pesässä tasapuolisesti :)

    • Ilolla seuraaja

      Varmaankin olisi hyvä jossain vaiheessa käydä näyttämässä pennut eläinlääkärillä, että kaikki ovat kunnossa?
      Itse en tiedä minkä ikäisinä niitä käytetään lääkärissä, mutta täältä netistä varmaan löytyy pentujen hoito-ohjeita.
      Madottaakin kannattaa jossain välissä, kun emo kuitenkin liikkunut ulkosalla ym.
      Kaikkea hyvää sinne kaikille

    • kisuli3

      Kyllä meinasin käyttää pennut tarkastuksessa ennen luovutusta, mukavampi lähteä uusiin koteihin kun tietää että ovat terveitä. Emo kissa on madotettu heti kun meille tuli, ja 2 päivää ennen synnytystä. seuraavan madotuksen meinasin antaa kun pennut kaksi viikkoa, tulee sitten maidon mukana vielä pennuillekkin :)

      Ei ole mitään tietoa isästä, jos nyt oikeen arvelen mistä kissa on lähtöisin niin isä ehdokkaita on useita. Ja jos kyseisestä paikkaa on tullut niin ei myöskään rotukissaa sisällä, mutta en voi täysin varma olla mistä on lähtenyt.
      Kanta-hämeessä ypäjällä sijaitsee.

    • kisuli3

      Osaisiko joku sanoa koska uskaltaa vaihtaa pesästä alustan? äiti kisu on kyllä pitänyt puhtaana mutta näkee että siinä on synnytetty ja täynnä karvoja koko alusta joten ajattelin jos vaihtaisi puhtaaseen mutta voiko kissa tästä hermostua ? Ei kyllä hermostunu eilenkään kun joutusin pesän paikkaa pikkasen siirtäämään kun siirsin pennut alustoineen isompaan koppaan jotta äiti pystyy imettämään ja olemaan pentujen kanssa ilman että joku jää jatkuvasti alle. ja kyljellä makaamaan imettäessä.

      • ihanat kissat sisäll

        Onnea vaan perheen lisäyksestä!
        Vaihda vaan alusta. Nostat pennut kasaksi viereen, otat vanhan pois ja uuden tilalle.
        Oma kissani joutui suun leikkaukseen, on ollut pientä säpinää lääkitysten ja toipumisen kanssa. Nyt on ohi, ja kissa on heti piristynyt, vaikka vielä toipilas.

        Madotus kannattaa aloittaa myös pennuille siinä 2 viikon iässä.Mirrix tuubissa on ohjetta. Punnitset ja sellainen arviomäärä tahnaa pikkuiseen naamaan. Pahaa on, arvaat. Sitten kahden viikon välein muutaman kerran.

        Eläinlääkäri kannattaa olla loppuvaiheessa, ja mieti rokotutatko mitenkä? Rotupentu on yleensä rokotettu ennen luovutusta, siihenkin taitaa löytyä sen miljoona ohjetta netistä.


    • Tsemppiä.

      Vaihda vaan alusta. "puhtaus puoli ruokaa".

    • kisuli3

      vaihdoin pikkuisille uuden pesäalustan :) kaikki ovat kasvaneet tasaista tahtia, myös pienimpänä syntynyt on ottanut muut kiinni painonsa kanssa. Ja eilen äityli ekaa kertaa uskalsi jättää pennut pesään yksin imetyksen jälkeen ja tulla köllöttelemään viereen sängylle, tuntui nauttivan jakamattomasta huomiosta kun väkisinkin sitä on tullut pesän vieressä seurailtua pentuja vaikka emoa onkin rapsutellut :)

      märkäruoka ei vieläkään emolle oikein maistu, jonkin verran menee mutta senkin edestä tuota kuivaruokaa mutta ei se varmaan mitään haittaa kun juo kuitenkin hyvin?

      Kuivaruokana kuitenkin käytetään tällä hetkellä royal caninin mother & babycattiä. ja ekoina päivinä laitoin ruoan päälle jonkin verran nutriplus cattia ajatellen et palautuis sit nopeemmin synnytyksestä.

      • ihanat kissat sisäll

        Kuivamuona on hyvää laatua mielestäni. Tästä voi tietysti jauhaa loputtomiin, mutta ihan tällä on upeita näyttelytason katteja kasvanut ja terveinä elelee.

        Ongelma on jos märkäruokaa ei mene, nesteen määrä. Voisi kokeilla kissan maitoa, tai laktoositonta kermaviiliä tai laktoositonta kermaa. Kissa on huono juomaan.
        Voit antaa myös sulatettua seitiä ja pakasteen kautta käyneitä sian lihasuikaleita raakana. Raakaruoka ei saa olla kuin osa ruokavaliosta, voi tulla kalkin ja fosforin epäsuhta. Arvioisin että noin 20% päivän syödystä.
        Voit myös kokeilla tarjota, söisikö märkänä nappulat.
        Napatynkä irtoaa itsestään.
        Kun pennut saa silmät, ne voi alkaa painia kavereiden kanssa pian ja myös sinun jalkojen ja käsien kanssa. Itse annoin ihan pieninä painia, mutta jotta tapa ei jää päälle, niin kun ovat muutamaa viikkoa vanhempia, niin pikkuhiljaa vain lelujen kanssa, ensin painimistyyliin ja myöhemmin vaanimis, jahtaamistyyliin. Tyhjät korkitkin on hyviä leluja. Ja jonkinlainen kiipeilypuu pentuhuoneeseenkin tai sitten alat totuttaa niitä kaikkialle. Omat karkasi vauvahuoneesta siinä 5 viikkoisina.

        Lapsukaisia kannattaakin käsitellä päivittäin ja olla seurana. Silloin niistä tulee ihmisiin tottuneita ja sosiaalisia tapauksia.
        Ja ihan toisten kissojen luonteesta riippuu, voiko niitä turvallisesti jättää keskenään vai pidätkö erillään, kun et valvo heitä.
        Itse pidin erillään koirankin takia ja oli aina aika etsiminen, että puolen tusinan lauman löysi kämppään takaisin. Pikkuiset kun mahtui vaikka mihin ja simahti nukkumaan mihin tahansa.


      • kisuli3
        ihanat kissat sisäll kirjoitti:

        Kuivamuona on hyvää laatua mielestäni. Tästä voi tietysti jauhaa loputtomiin, mutta ihan tällä on upeita näyttelytason katteja kasvanut ja terveinä elelee.

        Ongelma on jos märkäruokaa ei mene, nesteen määrä. Voisi kokeilla kissan maitoa, tai laktoositonta kermaviiliä tai laktoositonta kermaa. Kissa on huono juomaan.
        Voit antaa myös sulatettua seitiä ja pakasteen kautta käyneitä sian lihasuikaleita raakana. Raakaruoka ei saa olla kuin osa ruokavaliosta, voi tulla kalkin ja fosforin epäsuhta. Arvioisin että noin 20% päivän syödystä.
        Voit myös kokeilla tarjota, söisikö märkänä nappulat.
        Napatynkä irtoaa itsestään.
        Kun pennut saa silmät, ne voi alkaa painia kavereiden kanssa pian ja myös sinun jalkojen ja käsien kanssa. Itse annoin ihan pieninä painia, mutta jotta tapa ei jää päälle, niin kun ovat muutamaa viikkoa vanhempia, niin pikkuhiljaa vain lelujen kanssa, ensin painimistyyliin ja myöhemmin vaanimis, jahtaamistyyliin. Tyhjät korkitkin on hyviä leluja. Ja jonkinlainen kiipeilypuu pentuhuoneeseenkin tai sitten alat totuttaa niitä kaikkialle. Omat karkasi vauvahuoneesta siinä 5 viikkoisina.

        Lapsukaisia kannattaakin käsitellä päivittäin ja olla seurana. Silloin niistä tulee ihmisiin tottuneita ja sosiaalisia tapauksia.
        Ja ihan toisten kissojen luonteesta riippuu, voiko niitä turvallisesti jättää keskenään vai pidätkö erillään, kun et valvo heitä.
        Itse pidin erillään koirankin takia ja oli aina aika etsiminen, että puolen tusinan lauman löysi kämppään takaisin. Pikkuiset kun mahtui vaikka mihin ja simahti nukkumaan mihin tahansa.

        olen antanut niin sanottua raaka ruokaa lisänä, tuntuu ettei emo vain oo tottunut saamaa muuta kuin kuivaruokaa :/ ja pikkuhiljaa on arveluksetkin heränny et taidetaan tietää mistä on kotoisin.

        ainakin nyt jatkossa saa meillä viettää hyvän elämän eikä tarvitse enää pentuja synnyttää, leikataan heti kun mahdollista jotta pääsee viettämään kunnollista kissan elämää, köllötellen tai miten sitten itse haluaa :)

        meillä kyllä noi vuoden ikäset leikatut pojat on aivan ihmeissään että mitä tuolla huoneessa tapahtuu ku rupeaa vauvojen äänet kuulumaan jo muualle taloon :) paljon kyllä antaa kun saa seurata miten kasvavat, tuntuu että joka päivä on isompia ja liikkuu enempi :O


      • ihanat kissat sisäll
        kisuli3 kirjoitti:

        olen antanut niin sanottua raaka ruokaa lisänä, tuntuu ettei emo vain oo tottunut saamaa muuta kuin kuivaruokaa :/ ja pikkuhiljaa on arveluksetkin heränny et taidetaan tietää mistä on kotoisin.

        ainakin nyt jatkossa saa meillä viettää hyvän elämän eikä tarvitse enää pentuja synnyttää, leikataan heti kun mahdollista jotta pääsee viettämään kunnollista kissan elämää, köllötellen tai miten sitten itse haluaa :)

        meillä kyllä noi vuoden ikäset leikatut pojat on aivan ihmeissään että mitä tuolla huoneessa tapahtuu ku rupeaa vauvojen äänet kuulumaan jo muualle taloon :) paljon kyllä antaa kun saa seurata miten kasvavat, tuntuu että joka päivä on isompia ja liikkuu enempi :O

        Kohta aukee silmät ja sitten pian aletaan pälyilemään pesän ulkopuolelle.
        Sitten pian alkaakin vimmattu leikin huiske. Siinä sitä vasta riittää pojilla ihmettelemistä.
        Kannattaa pistää viidakkorumpua lähipiiriin pennuista, eikä täällä netissä myydä.
        Kun tietää mihin pennut on menneet, niin niistä saa kuulumisia ja voi käydä katsomassakin hyvässä lykyssä. Ei pieniä suloisuuksia voi mihin tahansa antaa.
        Itse sain ensimmäisen maatiaiseni työkaverin kautta, ja hyvä kissa olikin, vaikka jouduttiin siitä luopumaan silloin lapsen allergian myötä. Myöhemmin oli hoidossa kuukausia, kun uusi emäntä, tuttavani oli sairaalassa.


    • raitakatti ja koira

      Sen verran ulkonäöstä, että kaikilla pennuilla voi olla eri isä.

      Kiimassa oleva naaras ovuloi aina kun kolli vetää siittimen ulos, se on käpymäinen ja sattuu, kissa rääkäisee.

    • yh-äippä92

      Moi, olen nyt tammikuulta asti kisunpentua etsinyt. Asun vielä Äänekoskella, mutta tämän kuun aikana muutto jyväskylään. Minulla on ennestään ollut yksi kissa, joten kokemusta löytyy kissoista :) Asun tällä hetkellä 2-vuotiaan tytön kanssa kahden ja alkaa tyttö olla sen verran iso että uskaltaa lemmikin ottaa :) Onko teillä poikapentua?

    • kisuli3

      En vielä oikein kunnolla ole noista sukupuolista päässyt selvyyteen, huomenna kun on enempi aikaa niin ois tarkotus koittaa selvittää ketä on ketä ja saada enemmän kuviakin.

      Meillä on nyt myös yhden pennun simmut melkeinpä auki, lopuilla selvästi aukeamassa mutta tää yks tuntuu olevan kehittyneempi ku muut, rasittaa äitylin hermoja jatkuvasti mönkimällä pesän reunalle ja yrittäen pois :) onneksi äiti on valpas ja huomaa ajoissa.

      • ihanat kissat sisäll

        Tytöllä on sellainen pieni viiva peräaukon alapuolella.
        Pojilla on sellainen pyöreä ja "kassit". Poikien vehkeet menee pidemmälle alalle.

        Ei ne helppoja ole, vaikka olisi nähnyt peppuja useita. Pikkutyttönä osasin tunnistaa hyvin, kissanpentuja syntyi sen verran tiheään maalaistaloon vuosikymmeniä sitten.

        Nettiä kun selaa, löytyy kyllä vihjekuvia. Ja naapurit voi auttaa.


      • ihanat kissat sisäll
        ihanat kissat sisäll kirjoitti:

        Tytöllä on sellainen pieni viiva peräaukon alapuolella.
        Pojilla on sellainen pyöreä ja "kassit". Poikien vehkeet menee pidemmälle alalle.

        Ei ne helppoja ole, vaikka olisi nähnyt peppuja useita. Pikkutyttönä osasin tunnistaa hyvin, kissanpentuja syntyi sen verran tiheään maalaistaloon vuosikymmeniä sitten.

        Nettiä kun selaa, löytyy kyllä vihjekuvia. Ja naapurit voi auttaa.

        Vielä, ihan kelvollista kuvaa löytyi englanninkielisesti google kissanpentu uros vai naaras...
        Pojalla siis peräaukko, pehmeä pussukan näköinen ja pyöreä reikä.
        Kivespussi on aika pieni, kun kiveksetkin on mikroskooppisen pienet vielä.


    • kissalle koti

      Mielenkiintoista seurata tätä onnellista tapahtumaa pelkästään täältä lukemalla!
      Olen etsinyt kissanpentua jo pitkään. Tuliko sieltä tyttöpentuja? Ottaisin mielellään yhden hyvään ja rakastavaan kotiin!
      Asumme miehen kanssa kaksin nurmijärvellä, ei lemmikeitä tällä hetkellä, mutta kokemusta kissoista löytyy.
      Tulisimme mieluusti katsomaan ja tutustumaan pentuihin paikanpäälle!
      Otathan yhteyttä mikäli tyttöpentuja on vielä vapaana :)
      pollanen_1(a)hotmail.com

    • kisuli3

      nyt on sukupuolet saatu selville, 3 tyttöä ja 2 poikaa :) kyllä ne sitten lopulta aika helpollakin tunnisti kun tiiraili aina eri yksilöö :) tänään pennut ja emo joutu uuden paikan eteen, imuroisin huoneen ja pesin lattiat ja muut mutta melko hyvin emo asian otti, eka meni sängyn alle piiloon ja kun si sieltä imuroin niin siirty takasin pentujen luokse.

      tein huoneesta myös pikkasen avaremman jotta saa pennut sitten turvallisesti telmiä, peitettiin pistorasiat ja johdot otettiin pois :) ja yhden pesälaatikon otin myös pois, emo kun oli alkanu repii siitä seiniä poies :)

      ja silmät on jokaisella jo hieman raollaan, jollain jopa koko silmä :)

      • ihanat kissat sisäll

        Pian alat antaa kissapoikiesi tutustua kisuihin. Kun silmät tulee auki, alkaa silmäily yli pentuastian laidan ja kohta alkaa sellainen matala hiipiminen, mutta sitten pian alkaa leikin vilske.

        Pistorasiat, johdot ja muut saa hammaskyytiä. Pian pesä ei ole enää tärkeä, ja imetys voi tapahtua missä milloinkin. Hyvä kun laitettu johdot pois, ja jos jollekin vinkkinä, ettei saisi laitettua pois, kannattaa päällystää esimerkiksi pahvilla. Kissanruokapahvilla.

        Tytöt voisi olla Maisa Miisa ja Milli. ja pojat Jaakkima ja Sulevi.
        Meinasin ehdottaa että tytöt olisi
        valkeaharmaa, raitaharmaa ja mustan sorttinen ja pojat valkeamusta ja harmaa.
        Mutta onko??


    • kisuli3

      Tytöt ovat kaikki erivärisiä, on musta-valkoista ja samoja värejä laikuin ja yksi valko-ruskea. pojat ovat molemmat valko-ruskeita, toisella pojista valkoinen hännän pää :) tänään aamulla meinasi äidillä aivan mennä hermot, päättivät pennut yhdessä tuumin mennä ihmettelemään pesän reunalle ja tietenkin kun ahtaaksi kävi niin pari sitten möyri lattialle, huusivat kyllä heti emolle että nyt täytyy auttaa :) Eipä se paljon auttanut kun aina kun emo nosti takasin pesään niin taas joku laidalla ihmettelemässä.

    • huh huh

      Eli aloittaja on varastanut kissan. Oikea tapa toimia olisi ollut toimittaa kissa löytöeläintarhaan, jos se selvästi on koditon.

      • ihanat kissat sisäll

        Jos mä löydän kissan pihalta, ja otan sen sisälle, ei se ole varastamista.
        Siis jos löydän kissan omalta pihalta.

        Kunkin kissan omistajan pitää huoli omastaan, eikä löytäjän ole velvollisuus mitenkään pitää huolta kissan omistajan puolesta mistään. Kissahan voi jäädä vaikka auton alle, ja kuolla. Ei löytäjän mitenkään ole velvollisuus viedä löytöeläintarhaan.
        Eli omistajan velvollisuus on pitää huolta omastaan, se on ainoa velvollisuus.
        Ja jos ei pidä, siihen loppuu velvollisuudet.


      • huh huh
        ihanat kissat sisäll kirjoitti:

        Jos mä löydän kissan pihalta, ja otan sen sisälle, ei se ole varastamista.
        Siis jos löydän kissan omalta pihalta.

        Kunkin kissan omistajan pitää huoli omastaan, eikä löytäjän ole velvollisuus mitenkään pitää huolta kissan omistajan puolesta mistään. Kissahan voi jäädä vaikka auton alle, ja kuolla. Ei löytäjän mitenkään ole velvollisuus viedä löytöeläintarhaan.
        Eli omistajan velvollisuus on pitää huolta omastaan, se on ainoa velvollisuus.
        Ja jos ei pidä, siihen loppuu velvollisuudet.

        Kyllä se on varastamista, jos pidät kissan itselläsi ilmoittamatta siitä eteenpäin. Parasta on toimittaa kissa löytöeläintaloon ja jos sille ei säädetyssä ajassa omistajaa löydy, niin sitten voit sen ostaa löytöeläintalolta.


    • kisuli3

      Täällä meillä päin yksi ainoa löytöeläintarha hoitaa tällä hetkellä parin kaupungin ja vielä useamman kunnan eläimet jotenka voi varmaan arvata että tilaa ei ole. Tilat ollu täynnä ties kuinka pitkään, ja kyllä olen ollut sinne yhteydessä. Myös täällä maalla noita kissoja kulkee kaikkialla, eivät ole kenenkään ja jollain jopa 10 tallikissaa. Kaikki tuntee kaikki ja niin eteenpäin.

      Olisin toki voinut toimittaa kissan löytöeläintarhaan jossa se olisi joko lopetettu heti kun vähän arkaillut outoa tilannetta tai jäänyt poikimaan pieneen tilaan jos sellaista edes olisi ollut vapaana. Ja olen kyllä säännöllisesti tekemisissä eläinsuojeluyhdistyksen työntekijöiden kanssa jotka kiittelevät että päätin pitää kissan kotona ja tarjota täällä sille hyvän kodin.

    • kisuli3

      Nyt kaikkien silmät kokonaan auki ja huomaa oikein kuinka paljon ovat kehittyneet, liikkuvat paljon enemmän ja kiipeilevät pesänreunoilla :) Aamulla emo jostain syystä oli päättänyt pennut siirtää toiseen pesään, annoin asian olla kun kuitenkin oli hyvin tehty, vaihdoin sitten alustat alkuperäisestä pesästä ja taas oli sitten siirtänyt sinne takaisin kun tulin töistä. Eikä enää ole niin pentujen perään kuin aikaisemmin, kun töistä tullessa menin katsomaan miten päivä mennyt niin äiti makoili sängyllä masu pystyssä ja tykkäsi oikein kun masua rapsutteli, oli varmaan mukava saada kaikki huomio ilman että pennut roikkuvat tisseissä :)

    • Gerbsut

      Ihana kuulla että kaikki on mennyt noin hyvin. :) Olen seuraillut tätä ketjua jo jonkin aikaa vaikka viestiä en ole laittanutkaan. :)Olisi kyl ihana saada kissa

    • Nonja

      Hei,

      Olemme ottamassa kesän lopulla kaksi kissaa, mielellään sisaruksia. Jos teillä on vielä pentuja vapaana, niin laita viestiä [email protected] Tietysti maksetaan sopiva hinta, jos kaupat tulee.

    • Voi hyvät ihmiset

      Ja vuoden päästä ne on myynnissä Tori.fi. yht äkkiä puhjenneen "allergian" vuoksi. Haetaan loppuelämän kotia ja vielä kahdelle! Ottakaa myös vastuu seuraavaksi 15-20 vuodeksi niistä kissoista!

    • kisuli3

      Kaikki pennut ovat saaneet kodin, ainakin nyt tällä hetkellä. muutama menee tutuille ja pari on varattu muualle, toivon etteivät menisi kiertoon! On silti aika ikävää yleistää että ketään ei saisi ottaa kissaa koska kohta ois myynnissä. tunnen monia jotka ottavat sen vastuun kissan loppuelämäksi! Sitten on ikävä kyllä näitä jotka huomaavat että eivät ne niin helppoja olekaan.. mutta kyllä niitäkin ihmisiä on jotka tarjoavat loppuelämän kodin, onko siis näin ettei kenellekkään saisi antaa kissaa koska varmasti menee kiertoon, ei nyt varmaan..

      • ihanat kissat sisäll

        Kyllä yleensä huolella valittuun kotiin voi kissan luovuttaa turvallisin mielin.
        Nyt pienet on varmasti ihanimmassa iässä.
        Onnea vaan kissapienokaisten elämään :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1699
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1584
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1458
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      54
      1435
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      51
      1349
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1298
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      79
      1217
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      11
      1158
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1130
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe