Autoilu Las vegas-Los angeles-San Diago

Amerikkaan

Olen ajatellut vuokrata auton Las vegasista ja ajella ensin Los angelesiin ja sieltä edelleen San diagoon. Pärjääkö suomalainen autoilija hyvin Jenkkien seassa? Pääkaupunkiseudulla ajellut monia vuosia,mutta ulkomailla vähemmän. Tuleeko autovuoran hintaan lisäksi vielä verot?

6

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pärjäät varmasti hyvin. Liikenne on maanteillä erittäin kohteliasta ja muut huomioivaa. Los Angeles on oma juttunsa, kuten kaikki suurkaupungit, mutta kyllä sielläkin suomalaisella maltilla hyvin pärjää.
      Jos varaat auton Suomesta käsin, niin hinnassa on kaikki tarpeelliset vakuutukset ja verot valmiina. Yrittävät kyllä tyrkyttää lisävakuutuksia vielä paikan päällä, mutta jos sinulla on matkavakuutus itselläsi, et tarvitse niitä.
      Jos jätät auton San Diegoon, niin hintaa saattaa tulla joku lisämaksu. Se selviää kyllä vuokraamon sivuilta tai sitten paikan päällä.
      Navigaattori on hyvä apuväline paperikartan lisäksi.

    • freeway

      Eroja suomalaiseen autoiluun: Suojatien eteen pysahdytaan AINA ja odotetaan etta ylittaja on turvallisesti toisella puolen. Mina, mina, mina-ensin mallin voi jattaa kotiin, taalla ollaan kohteliaita ja tosiaan annetaan muidenkin menna vaikka lain mukaan saisi itse tunkea ensin. Siita kiitokseksi sitten nakyva kadenheilautus.
      Vilkkua kayttamalla saa tilaa motarillakin. Varaudu siihen etta viisikaistaisella ohitellaan oikealta ja vasemmalta. Liittymassa ei jaada miettimaan joko uskaltaisi sekaan, vaan kiihdytetaan vauhtia.
      Jos takaa tulee halytysajoneuvo niin kaikki vetavat tien oikeaan syrjaan ja pysahtyvat tai ainakin hiljentavat vauhtia, poliisi ja ambulanssi ajaa punaisista lapi, paras odotella ihan rauhassa.

    • 10000milesinUsa

      Kannattaa myös huomioida tien viereen pysähtynyt koulubussi, jossa palavat suuret varoitusvilkut. Sitä EI saa ohittaa! Pahimassa tapauksessa tulee pataan jos ohitat sen.

      Toinen on ns. four-way-stop. Eli neljän tien risteys, jonka tunnistaa yhdestä risteyksen yllä vilkkuvasta keltaisesta valosta. Kaikki pysähtvät ja liikkellelähtöjärjestys riippuu tulojärkestyksestä.

      Yleensä ottaen USAn liikennejärjestelyt ovat sata kertaa paremmat kun Suomessa. Näkee, että siellä ajeltiin autoilla jo silloin, kun Suomessa einautoja ollut lainkaan.

      • usekka

        Four-way-stopissa ei ole keltaista valoa monestikaan. Stop merkin alla on kyltti: '4-way stop', '3-way stop' tai sitten voi olla muutakin kuten cross way don't stop tms.

        Oikealle saa kääntyä punaisella varovaisuutta noudattaen, paitsi jos on lisäkyltti joka kieltää sen.


    • PaljonMatkailua

      Vuokraat halvimman auton (joskus jopa ainoastaan $9 per paiva, mutta maksat suuren summan vakuutuksesta jos et ota riskia ettet aja kolaria) Fox Car Rental Los Angelesissa, San Diegossa tai Vegasissa, vuokraamot yleensa auki 24h ja kuljetus on jarjestetty lentokentalta vaikka vuokraamo ei kovin kaukana olekaan, ymmarra etta vuokraamoilla on satoja autoja ja eivat voi olla lentokentalla sen takia. Palauta samaan paikkaan tai voi olla etta maksan satoja dollareita extraa paluttamalla sen toiseen paikkaan. Vilkkuakaan ei tarvitse kayttaa silla autoilijan katselevat ja yleensa haluavat silmakontaktin ennen kuin kaantyvat risteyksessa ja moottoritiella (freeway) ei tarvitse paljon hikoilla kun kaikki liikkuu suunnilleen samaan vauhtiin tai sitten ei liiku (LA liikenne voi olla tosi ruuhkaista aamulla ja iltapaivalla kun kaikki menevat tai tulevat toista). Muista kunnioittaa nopeusrajoituksia ja liikenne saantoja tai muuten voit saada napakan sakon ja poliiseja on moottoripyorilla paljon enemman kuin Suomessa ja tulevan aina milloin mistakin ja ovat oppineet ajamaan taitavasti ettet edes huomaa kun ovat jo takapuskurissa punaisen valon kanssa. Muista myos turvavyo silla se on tullut pakolliseksi myos Kaliforniassa. Ja muista etta jalankulkijoilla on etuoikeis AINA kuten joku aikaisemmin jo sanoi, ei aonoastaan sinun auton edessa vaan sinun on pysahdyttava niin kauan kun jalankulkija on crosswalkilla vaikka olisi toisella puolella katua, kylla se tarkoitta sita etta odotat vaikka 60 sekuntia etta han paasee kadun toiselle puolelle tai sinulla voi olla sakkolappu hyvin nopeasti kadessa. Jos jalankulja hyppaa eteesi punaisia vasten on sinun pysahdyttava, kylla AINA. Vaikka hyppaisi keskella katua missa ei ole suojatieta sinun on PAKKO pysahtya, yrita muistaa etta jalankulkijalla on AINA etuoikeus. Sitten suomalaisesna tiedat jo muut saannot ja parjaat hyvin, ala ajele auringon laskun jalkeen Wattiin tai downtowniin niin pysyt hengissa. Siella on jengilaisia jotka eivat kysele kuka olet vaan ampuvat kun nakevat valkoisia. Toivottavasti en saikyttanyt liikaa, mutta olen kuulut paljon juttuja kun ihmiset eivat usko puhetta, pysy pois pahoilta alueilta. Ja tama oli kaikille jotka aikovat tulevaisuudessa Kaliforniaan matkata. Kiitos ja tervetuloa!

    • Käynyt

      Reitti on minusta järkevä. Itse vuokrasimme pari vuotta sitten Los Angelesista ja ajoimme siitä pohjoiseen käyden viinialueilla ja yhdessä luonnonpuistossa. Pari viikkoa meni todella nopeasti. Jälkikäteen arvioiden San Diegon suunta olisi voinut olla parempi valinta, mutta halusimme ehdottomasti käydä Napassa.

      Suosittelisin ainakin Sequoian luonnonpuistoa. Luonnonpuiston keskellä on yksi hotelli, joka ei ole tolkuttoman kallis. Huoneet ovat ok, mutta hotellin ravintola ylitti odotukset. Hyvää ruokaa ja upea maisema. Jos mahdollista, niin alueelle kannattaa varata useampi päivä.

      http://www.nps.gov/seki/index.htm

      Viinialueista esimerkiksi Santa Barbara tekee vain pienen koukkauksen pohjoiseen. Esimerkiksi Side Ways elokuvasta tuttu Firestone on käymisen arvoinen.

      http://www.firestonewine.com

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6283
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      4016
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      263
      2436
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1960
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1423
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1316
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1087
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1060
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1006
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      981
    Aihe